Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Magazynowanie i transport mięsa mrożonego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 46581
-
nr katalogowy:
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
OPIS PROJEKTU PROBAT - STRESZCZENIE PROWADZONYCH BADAŃ
KAROL KOPCIUCH
MAGDALENA BŁAŻEJCZAK
PIOTR BAKIERA
Piotr FIEC
nr katalogowy: 110142
10.15199/67.2017.10.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Wpływ technologii rozmrażania mikrofalowego na jakość mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 95372
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Właściwości technologiczne śruty sojowej w procesie transportowym
Beata DRZEWIENIECKA
nr katalogowy: 6216
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Elektronika SA - Technika Chłodnicza przedstawia Nowoczesne komory przechowalnicze ...w telegraficznym skrócie...
nr katalogowy: 80273
CHŁODNICTWO 2022-5
Komory chłodnicze i mroźnicze
Jerzy Jabłoński
nr katalogowy: 140325
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Dawne sposoby przechowywania i konserwowania tłuszczu
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47495
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Opakowania aktywne i inteligentne - w badaniach i w praktyce przemysłu spożywczego
Maria Trzcińska
nr katalogowy: 27770
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
CHŁODNICTWO 2013-10
Wpływ czasu zamrażalniczego przechowywania i metod rozmrażania na wielkość ubytku masy śliwek utrwalonych metodą dehydrofreezing
AGNIESZKA SZPARAGA
MARIA DYMKOWSKA-MALESA
nr katalogowy: 80073
CHŁODNICTWO 2018-4
Chłodziarki do wina
winny maniak
nr katalogowy: 115890
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
PORADNIK Wino dla inżyniera (204) Chłodziarki do wina
winny maniak
nr katalogowy: 115142
CHŁODNICTWO 2010-11
Wpływ rozmrażania na wybrane właściwości fizyczne tkanki mięsnej w czasie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Kryża
MARTA MIKULSKA
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 55863
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 131403
magazynowanie
powierzchnia
jakość
storage
surface
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Przechowywanie akt pracowniczych - okres krótszy, ale więcej dokumentów
nr katalogowy: 121606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Nowoczesne komory przechowalnicze ...w telegraficznym skrócie...
nr katalogowy: 90184
CHŁODNICTWO 2010-5
Wpływ wybranych dodatków naturalnych na stabilność oksydacyjną i fizyczną spożywczych układów dyspersyjnych w czasie przechowywania
Krzysztof Kryża
Ludmiła Stodolnik
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 51925
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-2
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 2. Badania owoców i warzyw
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
Iwona Skoczko
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI
nr katalogowy: 82400
CHŁODNICTWO 2012-12
Kinetyka degradacji barwników chlorofilowych w czasie zamrażalniczego przechowywania warzyw
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 73338
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Żywność mrożona bardziej popularna niż kiedykolwiek
nr katalogowy: 133088
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Wpływ warunków przygotowania próbki na zawartość wodoru w stalach poddanych cynkowaniu galwanicznemu
Konrad Dybowski
Leszek Klimek
Sylwia Droździel
nr katalogowy: 94649
10.15199/28.2015.5.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wykorzystanie magazynu chłodu w kompaktowej komorze przechowalniczej
Rafał Andrzejczyk
Marta Gosz
nr katalogowy: 117680
10.15199/65.2018.12.7
pasywne systemy chłodzenia
materiały zmiennofazowe
cukrole
nośnik chłodu
passive cooling systems
phase change materials
sugar alcohols
cold storing materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wybrane fizyczno-chemiczne właściwości soku z rozmrożonych owoców malin odmiany Polesie
Marek Domin
Marek Szmigielski
Patryk Świrkosz
nr katalogowy: 151029
10.15199/62.2024.10.12
wydajność tłoczenia
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
maliny
pressing efficiency
freezing
freezing storage
raspberries
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-11
Walidacja procesów cieplnych
Tomasz TKACZYK
nr katalogowy: 48737
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Jak nazwać wędliny konfekcjonowane
Radosław Zieliński
nr katalogowy: 120390
CHŁODNICTWO 2018-4
Monitoring temperatur chłodniczych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115883
10.15199/8.2018.4.1
chłodzenie
mrożenie
przechowywanie żywności
monitorowanie temperatury
cooling
freezing
food storage
temperature monitoring
CHŁODNICTWO 2014-1
Technologie przechowywania mięśni piersiowych (musculus pectoralis) gęsi w warunkach chłodniczych
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 82226
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Poubojowe wychładzanie tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 83740
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologiczne i mikrobiologiczne aspekty wpływu lizozymu na trwałość mięsa drobiowego
Adam Malicki
Tadeusz Trziszka
Maciej Szpak
Andrzej Jarmoluk
Paulina Janik
Jolanta Źródłowska-Danek
nr katalogowy: 59888
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Effect of moisture on flowability of soda ash in detergent manufacturing Badanie wpływu wilgoci na sypkość sody w produkcji detergentów
Mateusz Korpyś
Jerzy Raczek
Seweryn Moń
Janusz Wójcik
nr katalogowy: 90057
10.15199/62.2015.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Przyprawy i ich ekstrakty w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 50751
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-10
Regulacja nadmiarowości przy zapisie danych na nośnikach optycznych
KRZYSZTOF GOŁOFIT
MAREK RYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 47301
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Z KRAJU NOWOŚCI RYNKOWE
nr katalogowy: 73571
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
CHŁODNICTWO 2004-11
Stabilność mrożonego mięsa indyków w funkcji temperatury przechowywania
Jolanta Klimczak
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 777
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Listy do redakcji
nr katalogowy: 74490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Przechowywanie pieczywa w domu
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 122161
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Mycie i dezynfekcja opakowań wielokrotnego użytku
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 71079
OPAKOWANIE 2010-4
Wymagania legislacyjne i normalizacyjne dla opakowań metalowych
Jolanta Kozłowska
nr katalogowy: 52883
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Badania reologiczne plastizoli poli(chlorku winylu) podczas przechowywania
EDWIN MAKAREWICZ
IWONA DOBIAŁA
KRZYSZTOF UZIAŁŁO
nr katalogowy: 49692
-
nr katalogowy:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Wpływ rodzaju kationu metalu i pochodnych imidazolowych na czas życia kompozycji epoksydowych oraz wytrzymałość połączeń klejowych na ścinanie
Ryszard Pilawka
Honorata Mąka
nr katalogowy: 65162
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Wpływ odmiany truskawek, sposobu oraz temperatury suszenia na aktywność wody w przechowywanych suszach
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 119344
10.15199/64.2019.3.2
przechowywanie
aktywność wody
truskawki
metody suszenia
storage
water activity
strawberries
methods of drying
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
CHŁODNICTWO 2010-3
Wpływ chłodniczego przechowywania na frakcję lipidową wybranych tłuszczów do smarowania dostępnych na rynku krajowym
MAŁGORZATA JASIŃSKA
KRYSTIAN WĄSIK
nr katalogowy: 50600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Inteligentne i aktywne opakowania do żywności
D. Czajkowska
nr katalogowy: 14895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. I
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 80670
CHŁODNICTWO 2011-3
Efekty utrwalania produktów mięsnych przez doskonalenie metod technologii i techniki chłodzenia oraz zamrażania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 58373
OPAKOWANIE 2016-5
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem wybranych bakterii Gram-dodatnich oraz Gram-ujemnych
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98747
10.15199/42.2016.5.1
CHŁODNICTWO 2005-11
Technologia przechowalnicza. Trwałość mrożonego pora podczas przechowywania
Tomasz Puszta
Piotr Palich
nr katalogowy: 8725
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-7
Badanie wpływu promieniowania mikrofalowego materiału siewnego na plon zbóż
Ivan SOLOVEI
nr katalogowy: 132467
10.15199/48.2021.07.27
Pole mikrofalowe
czas przetwarzania
odległość przetwarzania
plon.
Microwave field
processing time
processing distance
yield
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
System zarządzania dokumentami rentowny również dla małych i średnich przedsiębiorstw
nr katalogowy: 60694
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 125142
CHŁODNICTWO 2023-3
Chłodnia bananów
nr katalogowy: 143891
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Solarny Magazyn Energii – rozwiązanie oparte na komercyjnych krzemowych ogniwach słonecznych i superkondensatorach
Ireneusz PLEBANKIEWICZ
Wojciech PRZYBYŁ
nr katalogowy: 135359
10.15199/48.2022.01.28
ogniwo słoneczne
superkondensator
źródło prądowe
system magazynowania energii
fotowoltaika
solar cell
supercapacitor
current source
energy storage system
photovoltaics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Metody określania stężenia tlenu w atmosferze opakowania
Ryszard Cierpiszewski
Wojciech Kozak
nr katalogowy: 72610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Pakowanie próżniowe - bezpieczny sposób przechowywania mięsa i jego przetworów
Agnieszka Starek
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 122020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
The effect of time on changes in the pore texture of the modified calcium sorbents Wpływ czynnika czasu na zmiany tekstury porowatej modyfikowanych sorbentów wapniowych
Barbara Walawska
Anna Pajdak
nr katalogowy: 98963
10.15199/62.2016.6.20
OPAKOWANIE 2015-4
Rozwiązania nanotechnologiczne w inteligentnych opakowaniach żywności
JOANNA ŁOPACKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
ANNA SAKOWSKA
nr katalogowy: 90883
10.15199/42.2015.4.1
CHŁODNICTWO 2005-6
Wpływ przechowywania na kształtowanie się właściwości jakościowych i ilościowych oraz zawartości nitrozoamin w polędwicach wieprzowych (praca naukowo-badawcza)
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8665
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Jakość ziarna zbóż i kukurydzy w okresie przechowywania
nr katalogowy: 60166
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Kontrola temperatury ziarna niezbędnym elementem bezpiecznego przechowywania zbóż
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 105097
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Wpływ konszowania na jakość mas czekoladowych
Paweł Nowak
nr katalogowy: 31696
CHŁODNICTWO 2007-4
Wpływ warunków zamrażalniczego przechowywania i technologii rozmrażania na jakość mięsa
IWONA CHWASTOWSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 25579
CHŁODNICTWO 2009-7
Zmiany w mleku i fermentowanych napojach mlecznych podczas przechowywania chłodniczego w różnych opakowaniach
JACEK KONDRATOWICZ
JOANNA PIEKARSKA
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 45786
CHŁODNICTWO 2015-3
Ocena kwasowości oraz jakości mikrobiologicznej podczas przechowywania chłodniczego twarogów kwasowych uzyskanych z surowca o zwiększonej koncentracji suchej masy
Krzysztof Siemianowski
Krzysztof Bohdziewicz
Jerzy Szpendowski
Piotr Kołakowski
Joanna Żylińska
Jacek K. Bardowski
nr katalogowy: 90287
10.15199/8.2015.3.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Jakość mięsa drobiowego podczas zamrażania i zamrażalniczego przechowywania
Iwona Chwastowska –
Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 77749
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wykorzystanie metod sorpcyjnych w ocenie wpływu zamrażalniczego przechowywania chleba na świeżość miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 57680
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-8-9
System przechowywania danych i zarządzania punktami charakterystycznymi terenu
Piotr Skulimowski
Damian Sulmowski
nr katalogowy: 61762
OPAKOWANIE 2007-12
Flakony perfumeryjne Historia najstarszych opakowań do przechowywania Historia najstarszych opakowań do przechowywania
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 32070
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Zastosowanie filtrów powietrza i pary do bezpiecznego przechowywania i mgazynowania soków owocowych i zapasów słodzących.
Matthias Heinken
nr katalogowy: 34809
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-6
Technika na co dzień
nr katalogowy: 91706
CHŁODNICTWO 2022-5
Komory chłodnicze i mroźnicze
Jerzy Jabłoński
nr katalogowy: 140325
OPAKOWANIE 2023-10
Fleksografia a rozwój druku cyfrowego w produkcji pudełek
nr katalogowy: 145604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
B&P Engineering wprowadza nowe standardy przechowywania soków bezpośrednich
nr katalogowy: 51275
CHŁODNICTWO 2009-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszennego w czasie zamrażalniczego przechowywania Praca badawcza
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MONIKA NEUBAUER
KRZYSZTOF KRYŻA
MAREK SZCZYGIELSKI
nr katalogowy: 46821
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Badania i pomiary czynników szkodliwych dla zdrowia
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 34068
CHŁODNICTWO 2008-4
Wpływ rodzaju opakowania na wybrane zmiany fizyczne mortadeli w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
ANNA FELISIAK
KRZYSZTOF KRYŻA
nr katalogowy: 34649
CHŁODNICTWO 2008-4
Szybkość zmian oksydacyjnych lipidów w funkcji temperatury przechowywania mrożonego boczku wędzonego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 34648
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-5
O trwałości chemicznej i "samorzutnej" polimeryzacji tlenków etylenu i propylenu
MIROSŁAW KWAŚNY
MICHAŁ SYCZEWSKI
nr katalogowy: 107636
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Analiza kosztów eksploatacji chłodniczych systemów przechowywania połowów na jednostkach rybackich polskiej floty bałtyckiej
Ewelina Złoczowska
nr katalogowy: 88393
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Testy przechowalnicze w prognozowaniu trwałości żywności
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 82181
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-1
Superakumulatory na ratunek elektrykom
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 146921
CHŁODNICTWO 2016-9
Alfa Laval - nowoczesne technologie na targach Chillventa 2016
nr katalogowy: 101125
CHŁODNICTWO 2007-12
Zmiany oksydacyjne i hydratacyjne tkanki mięśniowej suma rekini (Pangasius hypophthalmus) i eskolara (Lapidocybium flavobrunneum) w czasie zamrażalniczego przechowywania
LUDMIŁA STODOLNIK
KRZYSZTOF KRYŻA
ARKADIUSZ KOWALSKI
nr katalogowy: 32194
CHŁODNICTWO 2008-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszenno-żytniego w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
BARTŁOMIEJ SZTAMA
ROBERT IWAŃSKI
nr katalogowy: 38214
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Zmiany zawartości i aktywności związków biologicznie czynnych w czerwonej porzeczce podczas zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 96539
10.15199/8.2016.1-2.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Przechowalnictwo żywności w atmosferze modyfikowanej
Joanna Markowska
Iwona Kasprzyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 93646
10.15199/65.2015.9.4
CHŁODNICTWO 2007-7
Jakość mikrobiologiczna pierogów z mięsem i jej zmiany podczas chłodniczego przechowywania z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
MIROSŁAW FIK
ANNA LESZCZYŃSKA-FIK
MAŁGORZATA DYLĄG
nr katalogowy: 27844
CHŁODNICTWO 2007-3
Wpływ kwasu askorbinowego i ekstraktów wodnych z tymianku na zmiany wskaźnika TBA i barwy modelowych pieczeni wieprzowych podczas ich przechowywania chłodniczego
nr katalogowy: 24973
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ przechowywania chłodniczego na parametry tekstury pasztetów
Mariusz Rudy
Marian Gil
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
Renata Stanisławczyk
Jagoda Żurek
nr katalogowy: 114576
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 92087
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Stan techniczny budynku a obowiązek przechowywania dokumentacji obiektu budowlanego
Bartłomiej Zgorzelski
Jacek Szer
nr katalogowy: 130977
CHŁODNICTWO 2023-2
Jaki jest wpływ mrożenia i zamrażania na jakość żywności?
nr katalogowy: 142834
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-1
Superakumulatory na ratunek elektrykom
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 146921
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Stabilność przechowalnicza zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych owocach i warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 70337
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-3
Wybrane zagrożenia wynikające z nieprawidłowego użytkowania garaży podziemnych
Paweł Sulik
nr katalogowy: 119204
10.15199/33.2019.03.15
bezpieczeństwo pożarowe
wielostanowiskowe garaże podziemne
powierzchnie magazynowe.
fire safety
multi-station underground garages
storage areas.
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Zapewnienie jakości przetworów mięsnych podczas magazynowania
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99379
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Sposób znakowania opakowanego pieczywa głęboko mrożonego, przeznaczonego bezpośrednio dla konsumenta
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 93887
CHŁODNICTWO 2008-8
Skrócona ocena procesu blanszowania, zamrażania, przechowywania i rozmrażania borowika szlachetnego i opieńki miodowej na podstawie zmiany ich wybranych cech fizycznych
ŁUKASZ STADNIK
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 37310
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-5
SIMATIC S7-1200 w chłodnictwie przemysłowym
Sławomir Rurak
nr katalogowy: 54956
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Warunki przechowywania kukurydzy i soi w U SA
nr katalogowy: 118508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pasteryzacja soków
Mariusz Goca
nr katalogowy: 100968
10.15199/65.2016.7.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Wpływ czasu przechowywania na zawartość barwników antocyjanowych w jogurtach borówkowych
Anna Grobelna
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Joanna Żylińska
Adrian Wojtczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 114521
10.15199/64.2018.5-6.4
borówki wysokie
antocyjany
przechowywanie
barwa
blueberries
anthocyanins
storage
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wyposażenie techniczne magazynów przetwórstwa spożywczego
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 48046
OPAKOWANIE 2012-4
Szybkie tempo rozwoju rynku opakowań aseptycznych
nr katalogowy: 67104
OPAKOWANIE 2013-4
RPC: w różnorodności siła
nr katalogowy: 76093
CHŁODNICTWO 2014-5
Komory chłodnicze w przechowywaniu owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 84401
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Przechowywanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 54814
OPAKOWANIE 2017-3
Opakowania na żywność: bezpieczne, wydajne, inteligentne i ekologiczne
nr katalogowy: 104786
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Mikroflora próżniowo pakowanych produktów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68044
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-2
Oscyloskopy i generatory
nr katalogowy: 66870
CHŁODNICTWO 2011-11
Uogólnione zależności obliczeniowe wybranych właściwości fizycznych produktów w technologiach chłodniczych Część 2
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 63851
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Ograniczenie strat płodów rolnych podczas przechowywania po zbiorach - ważnym elementem walki z głodem na świecie
nr katalogowy: 113069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu
nr katalogowy: 70397
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-8
Instalacja chłodnicza komory do przechowywania owoców z energooszczędnym agregatem o regulowanej wydajności
RENATA SIKORSKA–
BĄCZEK
TOMASZ MOTAK
nr katalogowy: 85881
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia dla zdrowia człowieka, ustawodawstwo Bisfenol A w wyrobach do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 85104
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Kontrola wilgotności i temperatury ziarna zbóż w czasie ich przechowywania
nr katalogowy: 60744
CHŁODNICTWO 2016-12
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe pieczywa mieszanego
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
Joanna Nebel
nr katalogowy: 102984
10.15199/8.2016.12.1
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Wpływ stabilizatorów na ograniczenie rekrystalizacji w lodach typu sorbet
Anna Kamińska-Dwórznicka
Katarzyna Samborska
Ewa Gondek
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 101007
10.15199/65.2016.9.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Metody oznaczania wilgotności ziarna zbóż i przetworów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 96583
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Czynniki wpływające na jakość chmielu i jego produktów podczas przetwarzania i przechowywania
Urszula Skomra
nr katalogowy: 90902
10.15199/64.2015.4.5
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-5
Current solutions for biopolymer films based on furcellaran
EWELINA JAMRÓZ
nr katalogowy: 128964
10.15199/28.2020.5.1
biopolymer films
furcellaran
active and intelligent packaging materials
folie biopolimerowe
furcellaran
opakowania aktywne i inteligentne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Prepregi na bazie żywicy epoksydowej jako materiał naprawczy do łopat elektrowni wiatrowych
Ryszard Pilawka
Małgorzata Osiewicz-Powęzka
Hanna Hankus
nr katalogowy: 131424
10.15199/62.2021.4.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Prepregi na bazie żywicy epoksydowej jako materiał naprawczy do łopat elektrowni wiatrowych
Ryszard Pilawka
Małgorzata Osiewicz-Powęzka
Hanna Hankus
nr katalogowy: 131424
10.15199/62.2021.4.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Mroźna świeżość
nr katalogowy: 22929
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-8
Akumulatory litowe dużych mocy
nr katalogowy: 21204
CHŁODNICTWO 2009-3
Wpływ sposobu pakowania na wybrane zmiany fizyczne awokado w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MARTA ARCIUSZKIEWICZ
AGATA BAKAN
nr katalogowy: 42296
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 48399
CHŁODNICTWO 2009-11
Zmiany wartości odżywczej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania (praca badawcza)
TOMASZ PUKSZTA
nr katalogowy: 47914
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-9
Badania i projektowanie silosów z cienkich blach
Ryszard Antonowicz
Adam Klimek
nr katalogowy: 46971
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Trwałość pieczarki Agaricus bisporus przechowywanej w modyfikowanej atmosferze
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 106018
10.15199/8.2017.4-5.3
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 67212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Stability of lipophilic vitamins and quality of the premixes during their storage. Stabilność witamin lipofilnych i jakość premiksów paszowych w czasie ich przechowywania
Joanna Maćkowiak
Adam Voelkela
Zuzanna Okulus
nr katalogowy: 76889
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Porady prawne
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 98587
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Porównanie składu cukrów w cydrach polskich i importowanych
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
Andrzej Cendrowski
Agnieszka Grzejszczak
nr katalogowy: 91481
10.15199/64.2015.5.6
GAZETA CUKROWNICZA 2004-6
Nowości
nr katalogowy: 1462
CHŁODNICTWO 2023-3
Chłodnia bananów
nr katalogowy: 143891
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Zapewnienie jakości ziarna zbóż w okresie przechowywania
Ralph E. Kolb
nr katalogowy: 67407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-12
Wnioski z ogólnopolskiej konferencji naukowo-technicznej "Aspekty tworzenia katastru nieruchomości"
Stanisław Zaremba
nr katalogowy: 22964
OPAKOWANIE 2004-6
Targi Logistyki, Transportu i Spedycji TRANSLOG 2004
nr katalogowy: 3261
CHŁODNICTWO 2004-4
Sposoby polepszenia sprawności energetycznej elementów układu chłodniczego
nr katalogowy: 710
CHŁODNICTWO 2006-3
Niektóre aspekty chłodniczego przechowywania mięsa i przetworów drobiowych
Lucjan Krala
nr katalogowy: 16134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Liczba opadania a maksymalna lepkość kleiku skrobiowego mąki pszennej
Anna Szaf rańska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62916
OPAKOWANIE 2021-5
Opakowania ekologiczne z natury
nr katalogowy: 131768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Zmiany jakościowe mąki pszennej w czasie przechowywania
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 22306
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Nowe trendy w elektronice użytkowej
Michał Brzozowski
nr katalogowy: 21133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Zastosowanie urządzeń firmy ELL AB w przemyśle browarniczym
R. Buczek
nr katalogowy: 6821
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Najnowszy system pakowania mięsa
Marek Zin
Rafał Miazga
nr katalogowy: 1661
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-12
O budowie referencyjnego modelu przechowywania i przetwarzania informacji w rejestrach publicznych rozmawiano w Ustroniu
nr katalogowy: 110867
OPAKOWANIE 2005-2
Materiały samoprzylepne - kolejna część z serii Ecco-Teka
E.M.
nr katalogowy: 11100
CHŁODNICTWO 2004-8
Możliwości przechowywania pieczywa w modyfikowanej atmosferze
Lucjan Krała
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 751
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Wyposażenie chłodnicze obiektów handlowych branży mięsno-wędliniarskiej
Grzegorz Krzyżaniak
nr katalogowy: 54304
ELEKTROINSTALATOR 2023-7-8
DOKUMENTACJA ELEKTRONICZNA PRACOWNIKA ELEKTROINSTALACYJNEGO
PRZEMYSŁAW GOGOJEWICZ
nr katalogowy: 144267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
ciągły pomiar stopnia napełnienia zbiorników w młynie
nr katalogowy: 22325
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Uregulowania prawne dla producentów butelkowanej wody pitnej w USA
M. Bucka
nr katalogowy: 6880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Wpływ zmian mikrobiologicznych na jakość ziarna zbóż w czasie przechowywania
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 20099
CHŁODNICTWO 2004-8
AREA TRADERS prezentuje J&E Hali
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 747
CHŁODNICTWO 2009-8
Zmiany jakości kiełków rzodkiewki Raphanus sativus L. podczas chłodniczego przechowywania w modyfikowanej atmosferze i w powietrzu - Praca badawcza
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 46418
CHŁODNICTWO 2013-6
Właściwości fizykochemiczne mięsa z królika podczas jego zamrażalniczego przechowywania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 77425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Zmiany zawartości trehalozy w czasie przechowywania liofilizowanych drożdży piekarskich
G. Zwoliński
J. S. Szopa
nr katalogowy: 6939
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Przechowywanie, transport, systemy mieszania i dozowania oferta TECHNOSILOS s. n. c.
nr katalogowy: 6258
GAZETA CUKROWNICZA 2004-5
Zwalczanie zakażeń mikrobiologicznych w procesie produkcji cukru
A. Baryga
A. Szczutkowska
J. Nowacki
nr katalogowy: 1449
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Stabilność mikrobiologiczna i energetyczna biomasy przeznaczonej do termochemicznej konwersji w procesie zgazowania
Małgorzata Hawrot-Paw
Adam Koniuszy
Damian Pizoń
Andrzej Karbowy
nr katalogowy: 113854
10.15199/62.2018.5.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Średnie destylaty biopaliwowe do silników z zapłonem samoczynnym - wybrane aspekty dystrybucji i przechowywania
Arkadiusz I. Majoch
nr katalogowy: 23116
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (cz. 1)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 22142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Metody immunochemiczne w analizie zbóż i ich przetworów (cz. 2)
Dorota PIASECKA-KWIATKOWSKA
Agnieszka MAKOWSKA
nr katalogowy: 6429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Kilka uwag na temat bezpiecznego przechowywania ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 14198
CHŁODNICTWO 2005-12
Wybrane zagadnienia dotyczące przechowywania mrożonych półproduktów kulinarnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 8737
OPAKOWANIE 2022-8
Wszystko zależy od czasu przechowywania!
nr katalogowy: 139134
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Wpływ niektórych warunków przechowywania granulatów na zmiany zawartości alfa-kwasów i wybranych olejków chmielowych
M. Stasiak
nr katalogowy: 6883
CHŁODNICTWO 2004-10
Trwałość barwy jeżyn mrożonych w funkcji temperatury przechowywania
Jolanta Klimczak
Zbigniew Irzyniec
Lucjan Krala
nr katalogowy: 763
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Kondycjonowanie cukru na przykładzie silosu w Cukrowni Środa
K. Szczeciński
W. Kazimierski
nr katalogowy: 16595
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Uwarunkowania jakości mięsa zamrażanego i przechowywanego w niskich temperaturach
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 16147
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
MAGAZYN CIEPŁA WSPÓŁPRACUJĄCY ZOZEWDOMU JEDNORODZINNYM
nr katalogowy: 137245
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Butelka
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 139641
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Trwałość wyrobów czekoladowych (1)
nr katalogowy: 144338
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-5
Frakcja neutralna polskiego oleju talowego
CEZARY HEBDA
JÓZEF ORPISZEWSKI
JERZY SZYKUŁA
REINER AICHHOLZ
BALDUR FÓHLISCH
nr katalogowy: 107247
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Magazynowanie chemikaliów
Grzegorz Brylonek
nr katalogowy: 149906
CHŁODNICTWO 2024-5
Usterki w chłodniach
nr katalogowy: 151282
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Transport wewnętrzny w zakładach mięsnych - postęp techniczny. Część II
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
nr katalogowy: 109658
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-10
Wybrane zagadnienia magazynowania ciepła - modelowanie pracy akumulatora ciepła
TADEUSZ ORZECHOWSKI
nr katalogowy: 71545
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH