Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
TARGI P 31 do pordukcji wędzonek
nr katalogowy: 9604
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Bożena Danyluk
Edward Pospiech
Agnieszka Iwanowska
nr katalogowy: 76020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-9
Zdobywanie wiedzy w terenie z PSE-Centrum
Róża Switalska
nr katalogowy: 15345
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-4
Uroczyste spotkanie przedstawicieli PSE i Zarządu Głównego SEP
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 90402
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Rozkład mięsa bladego (PSE) w mięśniach szkieletowych tuszy wieprzowej
Jerzy Strzelecki
nr katalogowy: 16770
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-3
Symulator Krajowego Systemu Elektroenergetycznego - nowe narzędzie do szkolenia służb dyspozytorskich Operatora Systemu Przesyłowego
Rafał Kuczyński
Bogdan Sobczak
nr katalogowy: 82865
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
Prace badawczo-rozwojowe i doświadczenia PSE zmierzające do cyfryzacji obiektów elektroenergetycznych w sieci przesyłowej
Marcin Grzelka
Andrzej Juszczyk
nr katalogowy: 112069
10.15199/74.2018.2.1
stacja cyfrowa IEC 61850
GOOSE
doświadczenia PSE
digital substation
IEC 61850
experience of the PSE company
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Dobrostan w obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 111264
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Kiełbasa biała na wielkanocnym stole
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 147900
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-6
XXII Seminarium Energotestu "Automatyka w elektroenergetyce"
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 120649
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Tests of power system protections using SDH network
Ryszard KOWALIK
Marcin JANUSZEWSKI
nr katalogowy: 43941
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Instrumenty polityki rolnej na rynku mięsa w Polsce i w UE
D. Rycombel
nr katalogowy: 7038
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-5
Siemens zakończył modernizację stacji elektroenergetycznej 220-110 kV Łośnice
Adam Mostowski
Jarosław Kostrubiec
nr katalogowy: 21106
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-9
Monitorowanie on-line stanu technicznego transformatorów w praktyce PSE Operator SA
Ryszard Sobocki
Marek Figura
Piotr Mański
nr katalogowy: 53955
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-9
Dostawy inwestorskie systemów sterowania i nadzoru – wybrane aspekty
Maciej Hoppel
Łukasz Targoński
nr katalogowy: 144878
10.15199/74.2023.9.6
dostawa inwestorska
system sterowania i nadzoru
standard budowy
umowa ramowa
przetarg
investor delivery
control and supervision systems
construction standard
framework agreement
tender
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-9
II Konferencja Naukowo-Techniczna "Blackout a Krajowy System Elektroenergetyczny"
nr katalogowy: 30083
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-7
XIX seminarium techniczne "Automatyka w elektroenergetyce"
Zbigniew Kochel
nr katalogowy: 99477
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Performance tests of power system protections, exchanging data through PHD network
Ryszard KOWALIK
Marcin JANUSZEWSKI
nr katalogowy: 39560
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
Czekając na blackout
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 35194
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 93557
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Koncepcja nadzoru potrzeb własnych stacji elektroenergetycznej
Jacenty WĘGLIŃSKI
Jerzy SZASTAŁŁO
Piotr BICZEL
Marcin GODZIEMBA-MALISZEWSKI
nr katalogowy: 33432
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-1
Seminarium JM-Tronik
Olga Górczak-Żaczek
nr katalogowy: 81817
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-2
Ogólnopolskie spotkanie posesyjne Polskiego Komitetu Wielkich Sieci Elektrycznych
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 74270
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-6
Debata "Retrofit - modernizacja i doposażenie w energetyce"
Ewa Micyk
nr katalogowy: 77003
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-1
Szkolenie warsztatowe nt. standardu IEC 61850 "Systemy i sieci komputerowe w stacjach elektroenergetycznych"
Adam Babś
nr katalogowy: 32480
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Mięso grillowane
Wojciech Kolanowski
Michał Ziomek
nr katalogowy: 9623
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-8
Międzynarodowy Dzień Elektryka 2017
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 108606
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-6
Seminarium w Instytucie Energetyki
Wojciech Szweicer
nr katalogowy: 77002
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-3
Zabezpieczenia odległościowe transformatorów blokowych
Krystyna Romantowska
nr katalogowy: 112553
10.15199/74.2018.3.4
krajowy system elektroenergetyczny
elektroenergetyczna automatyka zabezpieczeniowa
warunki pracy
national power system
power system protection
operation conditions
AURA 2008-11
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39353
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Zabezpieczenie szyn zbiorczych w nowych i modernizowanych rozdzielniach 400 i 220 kV zbudowanych w układzie 3/2W
Jerzy Fyda
nr katalogowy: 109204
10.15199/74.2017.9.12
rozdzielnie NN
układ szyn półtorawyłącznikowych
zabezpieczenia szyn zbiorczych
HV switchgears
switchgear with 3/2-breaker arrangement
busbar protection
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Polskie mięso, europejski rynek - wyzwania, możliwości, bariery
nr katalogowy: 36776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Domówka u Kuroniów
nr katalogowy: 136715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-9
Baterie kondensatorów jako lokalne źródło mocy biernej o znacznej wartości - rozwiązanie PBW OLMEX SA zrealizowane dla PSE-Operator SA
Jacenty Węgliński
Przemysław Chojnowski
nr katalogowy: 37642
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-5
Energetyczne puzzle
Marek Bielski
nr katalogowy: 118855
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 67063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 23162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Apetyt na mięso
nr katalogowy: 101277
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Polskie Mięso na POLAGRZE 2004
nr katalogowy: 1727
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
PLAN ROZWOJU SYSTEMU PRZESYŁOWEGO W LATACH 2023–2032
nr katalogowy: 137244
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 62715
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
"Inteligentne" wysokie napięcia
nr katalogowy: 123915
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-6
Dlaczego wieloskalowe magazynowanie energii elektrycznej jest nierealizowalne technicznie?
Mirosław Gajer
Zbigniew Handzel
nr katalogowy: 149315
10.15199/13.2024.6.3
fotowoltaika
magazynowanie energii
elektrownie szczytowo-pompowe
akumulatory
photovoltaics
energy storage
pumped storage power plants
batteries
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Separatory do MOM w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 67050
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Konferencja Związku Polskie mięso
nr katalogowy: 1639
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Walne Zebranie Związku "Polskie Mięso"
nr katalogowy: 16736
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Walne Zebranie Związku 'Polskie Mięso'
łęk
nr katalogowy: 9584
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Rozmawiamy z Markiem Sadkowskim Przewodniczącym Rady Związku 'Polskie Mięso'
Krzysztof Łekawski
nr katalogowy: 9643
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Kronika
nr katalogowy: 50790
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Jakość jest trendy!
nr katalogowy: 73871
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Dzięki technologi firmy ISHIDA, świeże mięso nie traci swych walorów smakowych
nr katalogowy: 78753
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NOWA EDYCJA KAMPANII „POLSKIE MIĘSO – POLSKA SMAKUJE”
nr katalogowy: 147002
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2006
nr katalogowy: 16766
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-10
V Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna "Blackout a Krajowy System Elektroenergetyczny. Weryfikacja zdolności KSE do obrony i odbudowy"
Józef Lorenc
Ireneusz Grządzielski
Stefan Jaskuła
nr katalogowy: 71487
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Propozycje na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Piknik z Kuroniami
nr katalogowy: 138205
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
Wiadomości
nr katalogowy: 138455
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Apetyczny boczek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70509
AURA 2009-1
Mięso egzotyczne
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 40594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Wieprzowina ze znakiem PQS
Henryk Piekut
nr katalogowy: 55119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Domówka u Kuroniów
nr katalogowy: 136715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-2
III Konferencja Naukowo-Techniczna "Blackout a krajowy system elektroenergetyczny"
Stefan Jaskuła
nr katalogowy: 41208
AURA 2008-12
Mięso może dodać Ci skrzydeł
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39853
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Promocja polskiego mięsa wśród ambasadorów
nr katalogowy: 106587
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34315
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34314
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
POLAGRA 2008
nr katalogowy: 36777
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Problemy eksportowe branży mięsnej
nr katalogowy: 84409
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Czy warto jeść mięso?
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 45676
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Jak należy płacić za jałówki rzeźne?
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 47490
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Czy istnieje szansa na integrację branży mięsnej?
nr katalogowy: 77429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Czas na karpia
Robert Trzaska
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 124225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Technologie utrwalania mięsa świeżego
nr katalogowy: 61713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Ocena praktyk wyboru firm składujących mięso
nr katalogowy: 33854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 31138
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
AURA 2009-4
Jedz i bądź szczęśliwy!
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 44060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Coordination of protections through the exchange of binary signals between power system substations in the IEC61850 protocol
Ryszard KOWALIK
Marcin JANUSZEWSKI
nr katalogowy: 45584
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Czy moc jest z nami?
Marek Bielski
nr katalogowy: 79091
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Czerwone mięso a nowotwór jelita grubego: Powinniśmy zostać wegetarianami czy wytwarzać bezpieczniejsze mięso?
nr katalogowy: 70138
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Study Tour: "Szlakiem Polskiego Mięsa - SMAKUJ DRÓB!"
nr katalogowy: 115081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-11
Kompensacja mocy biernej za pomocą baterii kondensatorów przyłączonych do szyn rozdzielni 110 i 220 kV
Przemysław Chojnowski
Marek Iwanicki
Andrzej Iwaniak
nr katalogowy: 47687
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
Wiadomości
nr katalogowy: 138455
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Nowa publikacja "Mięso - podstawy nauki i technologii"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 64463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Wołowina w roli głównej
nr katalogowy: 102069
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-12
"Optymalizacja w elektroenergetyce" - OPE'12
nr katalogowy: 72938
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-11
23. Międzynarodowe Energetyczne Targi Bielskie ENERGETAB 2010
nr katalogowy: 55232
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-8
XVIII seminarium Komitetu Automatyki Elektroenergetycznej SEP
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 121756
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-23-24
Doktryna górniczo-energetyczna Polski przeciwwagą do polityki energetyczno-klimatycznej UE (cz. 3)
Zbigniew Kasztelewicz
nr katalogowy: 94822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Mięso i przetwory mięsne – segment produktów pakowanych
GRZEGORZ MECH
nr katalogowy: 149958
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 75371
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 68037
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Charakterystyka produkcji kiełbasy białej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 112888
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wieprzowina w polskiej kuchni.Schabowy zawsze na czasie
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 87669
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Właściwości i wykorzystanie mięsa mechanicznie odkostnionego - wybrane zagadnienia
Halina Makała
nr katalogowy: 67048
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Pozyskiwanie i jakość mięsa wielbłąda
nr katalogowy: 100645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-1
Filary JM-TRONIK
nr katalogowy: 81813
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
PLAN ROZWOJU SYSTEMU PRZESYŁOWEGO W LATACH 2023–2032
nr katalogowy: 137244
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-6
ZŁOTY INŻYNIER 2024
nr katalogowy: 149338
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Spis treści
nr katalogowy: 59629
OPAKOWANIE 2017-5
Dobór folii do rodzaju produktu i sposobu jego pakowania
nr katalogowy: 106026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Polskie Steki z długo sezonowanej wołowiny Najlepsze z najlepszych
nr katalogowy: 85462
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Monitoring temperatur w zakładzie drobiarskim
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Justyna Zabłotna
nr katalogowy: 44874
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Kronika
nr katalogowy: 42108
AURA 2009-2
Zanieczyszczenia i skażenie mięsa
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 41376
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
UPEM- Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79530
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79239
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Gęsina również na św. Marcina
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 110175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Z zielonych, górskich hal
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70510
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Rozważania nad spożyciem mięsa przez człowieka
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 81264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Nowoczesne rozwiązania konstrukcyjne kompaktowych linii napowietrznych wysokich napięć
Adam SMOLARCZYK
Marcin TUZIM
Marcin SZEWCZYK
nr katalogowy: 117313
10.15199/48.2018.12.16
system elektroenergetyczny
linie napowietrzne
kompaktowe linie elektroenergetyczne
słupy
izolatory.
power system
overhead lines
compact overhead lines
towers
insulators.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Produkty miesiąca
nr katalogowy: 93164
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Cudowny szpikulec
nr katalogowy: 4051
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Koszerne mięso
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 16704
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Wykorzystanie dziczyzny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49213
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Celowość stosowania zabiegu mechanicznej tenderyzacji do poprawy kruchości wieprzowiny kulinarnej
Fabian Magda
nr katalogowy: 46580
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Wieprzowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72213
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Jagnięcina, baranina - sposoby marynowania.Baranina ze smakiem
nr katalogowy: 87668
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Polska jest jednym z liderów produkcji drobiarskiej w UE - przypomina Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarskiej - Izby Gospodarczej, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 59755
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH