Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2006-6
PHYTOPHTHORA ALNI ATAKUJE RODZIME OLSZE
Tomasz Oszako
Weronika Zakrzewska
nr katalogowy: 15927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
AURA 2017-6
Gatunki obce i inwazyjne roślin - ich sukcesy i porażki
Łukasz DYLEWSKI
Łukasz MAĆKOWIAK
nr katalogowy: 106261
AURA 2023-12
Gatunki roślin wykorzystywane w ozdobach i dekoracjach świątecznych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 146419
10.15199/2.2023.12.1
ozdoby i dekoracje świąteczne
gatunki rodzime
rośliny inwazyjne
ornaments and decorations
native species
invasive plants
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Stan zachowania polskiej agrobioróżnorodności
Elżbieta Lenarczyk-Priwieziencew
nr katalogowy: 66836
AURA 2023-11
„Dziwne owady”– gatunki obce obecne w Polsce
Marek SOLSKI
nr katalogowy: 145938
10.15199/2.2023.11.2
gatunki obce
inwazyjne gatunki obce
IGO
alien species
invasive alien species
IAS
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Jak sprostać konkurencji
nr katalogowy: 13911
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-8
Przyczynek do mineralogii renu
Krzyżak R.
nr katalogowy: 7348
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Podsumowanie Targów WINO
nr katalogowy: 137484
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-11
IN MEMORIAM - Wspomnienie o Zygmuncie Zurawskim
Władysław Pruszczyk
nr katalogowy: 4514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Podsumowanie Targów WINO
nr katalogowy: 137484
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Siła napędowa w kołach regionalnych
Stanisław Butka
nr katalogowy: 30211
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Wielkie zmiany na rynku biurowców
Ewa Zychowicz
nr katalogowy: 27010
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Słodki przedmiot pożądania, czyli rzecz o polskich deserach
nr katalogowy: 95047
OPAKOWANIE 2013-12
WSTĘP
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 81148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 86441
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Niebezpieczne zwierzęta
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 65035
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Regionalne produkty w przepisach młodych kucharzy.Gotuj lokalnie i z fantazją
nr katalogowy: 87677
AURA 2011-1
Rasy rodzime jako element ekorozwoju rolnictwa
Janusz Ryszard MROCZEK
nr katalogowy: 56878
OPAKOWANIE 2011-9
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 62549
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-4
Sklepy odzieżowe poszukiwały inspiracji w Poznaniu
nr katalogowy: 113228
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Wysmakowany luz
nr katalogowy: 113098
OPAKOWANIE 2014-9
Firma Eataly wybrała Smurfit Kappa
nr katalogowy: 86713
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ekologiczne mąki i pieczywo podbiły targi Natura Food w Ł odzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123785
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
OPAKOWANIE 2022-4
Nowe polimery cyrkularne w ofercie BOPS
nr katalogowy: 137326
AURA 2015-5
Gatunki inwazyjne ryb a działania zapisane w aktualizacji Programu wodno-środowiskowego kraju
Maciej Kamaszewski
Maciej Wójcik
Kamil Krysiuk
nr katalogowy: 90846
10.15199/2.2015.5.4
AURA 2015-10
"Niedokończone" gatunki
Piotr Skubała
nr katalogowy: 94104
10.15199/2.2015.10.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-7
Gatunki stali zbrojeniowej dostępne na polskim rynku
nr katalogowy: 78059
OPAKOWANIE 2011-2
BOPS: specjalistyczne poliolefiny do wyrobu folii
nr katalogowy: 57701
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2024-3
Polscy producenci płytek ceramicznych alarmują
Ferdynand Gacki
nr katalogowy: 150859
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Charakterystyka świń ras utrzymywanych w kraju – rasy rodzime
Magdalena Szyndler-Nędza
Piotr Luciński
Zbigniew Bajda
Marek Babicz
Karolina Szulc
nr katalogowy: 57875
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-11-12
Nowe gatunki i technologie wytwarzania materiałów na bazie miedzi do specjalnych zastosowań
nr katalogowy: 123930
AURA 2019-2
Wyrok Trybunału z 7 listopada 2018 r. w sprawie wpływu na środowisko rozbudowy obwodnicy miasta Kilkenny w Irlandii, C - 461/17
Adam Habuda
nr katalogowy: 118529
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-12
Nowe węglikowe płytki skrawające do produktywnej i wydajnej obróbki tokarskiej stali
nr katalogowy: 129654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
OPAKOWANIE 2013-4
Szeroka oferta poliolefin do wytwarzania opakowań giętkich i sztywnych
nr katalogowy: 76092
OPAKOWANIE 2022-4
Nowe polimery cyrkularne w ofercie BOPS
nr katalogowy: 137326
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Czy możliwe jest zmniejszenie wynagrodzenia pracownikom na czas kryzysu?
Piotr Swaczyński
nr katalogowy: 44260
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
DROGOCENNE DREWNO
Henryk Piekut
nr katalogowy: 49286
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Listy i maile
Wojciech S. Wocław
nr katalogowy: 99376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Raki słodkowodne w Polsce potencjał surowcowy, wartości odżywcze, aspekty technologiczne
Natalia Śmietana
Remigiusz Panicz
Przemysław Śmietana
nr katalogowy: 108067
10.15199/65.2017.7.7
rak szlachetny
Astacus astacus
produkty uboczne
chitozan
astaksantyna
noble crayfish
Astacus astacus
by-products
chitosane
astaxanthin
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Bułgarskie firmy z powodzeniem konkurują z cukierniczymi gigantami
nr katalogowy: 42478
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-19
Kultura innowacyjności
nr katalogowy: 54504
GOSPODARKA WODNA 2010-2
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 49656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Gatunki piwa i kryteria oceny sensorycznej
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 60535
AURA 2024-9
Dzień dzikiej fauny, flory i naturalnych siedlisk
Marek TOMAKA
nr katalogowy: 150509
AURA 2016-3
Scenariusz lekcji dla klas 4-6 Jak człowiek może uratować zagrożone gatunki?
nr katalogowy: 97062
AURA 2009-4
Rośliny motylkowe - walory ekologiczne
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 44052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Jakie piwa piją Polacy?
nr katalogowy: 146450
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Wyborne i tańsze
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 4264
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-5
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
Woch M.
nr katalogowy: 7310
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Świdośliwa – jeszcze jeden wartościowy krzew owocowy do masowej uprawy
Augustyn Mika
nr katalogowy: 50132
AURA 2015-2
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 89319
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Gatunki stali na konstrukcje spawane
Kazimierz Rykaluk
nr katalogowy: 10754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Nie ma jak drób
IRENA KŁOCZKO
nr katalogowy: 4272
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Aronia - wartościowy dodatek do wypieków
Iwona Wawer
nr katalogowy: 19199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Obiekty hotelowe w Polsce
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 141835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Liczne występowanie chrząszcza Ahasverus advena w paszy dla drobiu
WITOLD KARNKOWSKI
nr katalogowy: 6248
GOSPODARKA WODNA 2014-6
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 84814
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-4
Komputerowa baza danych podstawą doboru blach do tłoczenia
PIELĄ A.
GROSMAN F.
nr katalogowy: 1991
AURA 2004-11
ROLA MIKROORGANIZMÓW W KOROZJI MATERIAŁÓW
Anna Krasowska
nr katalogowy: 630
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Gatunkowanie mąk piekarskich u naszych wschodnich sąsiadów
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 87637
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Rokitnik nie taki zwyczajny
nr katalogowy: 138213
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Mleczne napoje fermentowane wybrane aspekty zdrowotne
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 51252
AURA 2017-3
Ryby zagrożone wyginięciem na znaczkach Poczty Polskiej
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 104481
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-4
Kondycja targów zależy od nas!
nr katalogowy: 51290
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
Nowa rodzina papierów Highway
nr katalogowy: 90973
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Konsumpcja warzyw i owoców
nr katalogowy: 140917
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
AMARANT Odsłona historyczna
Beata Marchand
nr katalogowy: 85840
GOSPODARKA WODNA 2013-8
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 78420
OPAKOWANIE 2015-9
Transparentne gatunki PP dla najbardziej wymagających opakowań w ofercie Basell Orlen Polyolefins Sprzedaż
nr katalogowy: 94361
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Informacje
nr katalogowy: 33857
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-10
Ultradur - uniwersalne rozwiązanie do wszystkich zastosowań
nr katalogowy: 123075
AURA 2023-10
Zmiany klimatu uderzą w grzybiarzy
Jakub Wojajczyk
nr katalogowy: 145419
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Stoły piekarskie
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 34435
AURA 2008-9
Rozwój zrównoważony w programie zajęć koła ekologicznego w gimnazjum (3)
MAŁGORZATA ŻBIK
nr katalogowy: 37969
AURA 2007-12
Klonalność u roślin naczyniowych
KRZYSZTOF STANISŁAWSKI
nr katalogowy: 31639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Kukurydza - Część 3. Właściwości fizyczne masy zbożowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 25868
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Podstawowe informacje o mykotoksynach
nr katalogowy: 24522
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-11
"Zielone" papiery do produkcji wytrzymałych opakowań
nr katalogowy: 80424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Podstawowe informacje o mykotoksynach
nr katalogowy: 24522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Historia piwa
nr katalogowy: 32207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Uwaga na mykotoksyny w paszach!
nr katalogowy: 29983
GOSPODARKA WODNA 2008-11
Informacje - Nowości - Informacje
nr katalogowy: 39153
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
CHŁODNICTWO 2007-4
Charakterystyka mikrofalowego rozmrażania pieczywa mieszanego
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 25580
AURA 2007-4
Najpiękniejsze murawy kserotermiczne w okolicy Zamościa
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 25558
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-6
Stal wytrzymała i plastyczna
nr katalogowy: 72521
AURA 2014-8
Grzyby rządzą światem
Piotr Skubała
nr katalogowy: 85820
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Jakościowa ocena powłoki cynkowej ukształtowanej na powierzchni: odlewów z wysokojakościowego żeliwa szarego oraz innych wyrobów metalowych
DARIUSZ KOPYCIŃSKI
EDWARD GUZIK
ANDRZEJ SZCZĘSNY
nr katalogowy: 60349
AURA 2020-3
Życie w morzach dwukrotnie bardziej wrażliwe na zmiany klimatu niż na lądzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 125330
10.15199/2.2020.3.2
oceany
zmiany klimatu
różnorodność biologiczna
gatunki morskie
oceans
climate change
biodiversity
marine species
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-9
WYPOWIEDŹ PROF. ZBIGNIEWA ŚMIESZKA - DYREKTORA INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH NA KONFERENCJI INNOWACYJNOŚĆ PRZEMYSŁU METALI NIEŻELAZNYCH 13-15 CZERWCA 2018 R., WISŁA
nr katalogowy: 116659
OPAKOWANIE 2017-6
Karton-Pak - tu liczy się klient i jego potrzeby
nr katalogowy: 106505
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
NAJNOWSZE ROZWIĄZANIA automatyki przemysłowej w przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 119829
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Polski handel suszami warzywnymi
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 34162
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-1
Duży popyt na tekturę SBS powodem wzrostu cen
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 32859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Reforma europejskiego sektora wina
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 29464
AURA 2007-8
Leśne arboretum w Nadleśnictwie Kudypy
TADEUSZ PETER
nr katalogowy: 28996
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Mykotoksyny w ziarnie zbóż, mące i pieczywie
nr katalogowy: 24434
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Badania estrów alkilowych kwasu 2,4-dichlorofenoksyoctowego (2,4-D) i kwasu 4-chloro-2-metylofenoksyoctowego (MCPA)
MARIA KRAWCZYK
JAN LEGOCKI
nr katalogowy: 27197
AURA 2008-9
Wszystkie odmiany roślin uprawnych są genetycznie zmodyfikowane
LUDWIK SPISS
nr katalogowy: 37952
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Badanie właściwości drukowych papierów makulaturowych pod kątem ich zastosowania do drukowania książek
STEFAN JAKUCEWICZ
ANETA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 36192
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Zastosowanie walki biologicznej w zwalczaniu rolnic w integrowanej ochronie buraka cukrowego
Magdalena Jakubowska
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 24108
AURA 2012-3
Gatunki chronione nad Bugiem w projekcie Natura 2000
Sylwia KIERCUL
nr katalogowy: 66239
OPAKOWANIE 2015-5
Najnowsze gatunki PP dla segmentu opakowań sztywnych do wtrysku i termoformowania
nr katalogowy: 91347
AURA 2019-10
Migracje u roślin jako konsekwencja zmian klimatycznych
Piotr Skubała
nr katalogowy: 123007
10.15199/2.2019.10.3
migracje
optimum klimatyczne
zasięg występowania
zmiany klimatu
migrations
climatic optimum
range of occurrence
climate change
AURA 2022-11
A co jak stracimy dzikie gatunki roślin i zwierząt?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140550
10.15199/2.2022.11.4
dzikie gatunki
leki
drzewołaz trójbarwny
bintangor
wild species
drugs
phantasmal poison frogs
bintangor
AURA 2022-11
A co jak stracimy dzikie gatunki roślin i zwierząt?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140550
10.15199/2.2022.11.4
dzikie gatunki
leki
drzewołaz trójbarwny
bintangor
wild species
drugs
phantasmal poison frogs
bintangor
AURA 2007-7
Żeń-szeń amerykański - Właściwości oraz możliwości uprawy w Polsce
JACEK ANTONKIEWICZ
BARBARA KOŁODZIEJ
nr katalogowy: 27678
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Dział współredagowany przez Browary Polskie
Edyta Kordialik-Bogacka
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 72036
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
KRONIKA
nr katalogowy: 77757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Lokalni producenci, rodzime firmy z tradycją, rolnicy – komu i dlaczego ufają polscy konsumenci?
nr katalogowy: 129753
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-3
Formowanie i obróbka ceramiki
nr katalogowy: 77048
AURA 2023-10
Inwazyjne drzewa iglaste znikną z Europy Środkowej
Urszula KACZOROWSKA
nr katalogowy: 145418
AURA 2014-12
Czy każdy gatunek jest ważny?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 88233
OPAKOWANIE 2012-2
Nowe gatunki kopolimeru statystycznego w ofercie BOPS
nr katalogowy: 65816
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-12
ZŁOTY INŻYNIER 2015 kandydaci
nr katalogowy: 91763
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Rokitnik nie taki zwyczajny
nr katalogowy: 138213
AURA 2022-11
Czy klimatyczne zawirowania mogą wymieść lasy?
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 140547
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-6
WPŁYW PARAMETRÓW FORMOWANIA NA GĘSTOŚĆ I POROWATOŚĆ SPIEKÓW Z PROSZKÓW STALI SZYBKOTNĄCYCH I ICH MIESZANEK Z PROSZKIEM WĘGLIKA WC I ŻELAZA
JAN LEŻAŃSKI
nr katalogowy: 27266
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Minikiwi 4,5 miliona konsumentów w 2022 roku
nr katalogowy: 137263
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Minikiwi 4,5 miliona konsumentów w 2022 roku
nr katalogowy: 137263
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Minikiwi 4,5 miliona konsumentów w 2022 roku
nr katalogowy: 137263
AURA 2018-10
Pytania testowe finału centralnego XXXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Lidzbark Welski, 9 czerwca 2018 r.
nr katalogowy: 116439
OPAKOWANIE 2015-3
Packaging Innovations po raz 7. w Warszawie
nr katalogowy: 90325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Winiarskie regiony Grecji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 129975
ELEKTROINSTALATOR 2024-10
NOWY ŁAD PRZEMYSŁOWY 2024+ JAK ROZSĄDNIE ZMODERNIZOWAĆ POLSKI PRZEMYSŁ?
nr katalogowy: 151159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Żywność porażona
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 63442
AURA 2020-1
Wielkie pożary w Australii
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 124431
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Minikiwi 4,5 miliona konsumentów w 2022 roku
nr katalogowy: 137263
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Uczta dla melomanów w Białej Fabryce
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 138023
AURA 2022-10
Nie takie cięcie straszne
Bogumiła Grabowska
nr katalogowy: 139898
AURA 2024-9
Na ratunek dąbrowie świetlistej
nr katalogowy: 150522
AURA 2016-2
Gdy roślina roślinie wilkiem
Emilia Maria Pawlina
nr katalogowy: 96494
AURA 2018-12
Jego wysokość świerk
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 117518
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. I. Produkcja chrupek i wielosmakowych przekąsek zbożowych
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 73901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
OPAKOWANIE 2014-10
Gdy liczy się wytrzymałość
nr katalogowy: 87397
OPAKOWANIE 2009-5
Pristene - innowacyjny rodzaj polipropylenu
nr katalogowy: 44332
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
TECHNIKA I MEDYCYNA
nr katalogowy: 42308
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Dziedzictwo kulinarne
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 48595
AURA 2022-5
Aktualności Samorządowe
nr katalogowy: 137580
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-12
Historyczny rozwój badań nad hemicelulozami
Aleksander Dziurzyński
nr katalogowy: 73545
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Oddziaływanie mikroorganizmów na zaczyn cementowy - korozja - mechanizmy samonaprawcze (od korozji biologicznej do biocementu)
WIESŁAWA NOCUŃ-WCZELIK
nr katalogowy: 60361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Spirulina - niedoceniony składnik żywności
Agnieszka Kaźmierska
nr katalogowy: 91375
10.15199/65.2015.5.7
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Prędkość zwęglania wybranych krajowych gatunków drewna
Paweł Sulik
nr katalogowy: 139472
10.15199/33.2022.09.14
drewno konstrukcyjne
bezpieczeństwo pożarowe
prędkość zwęglania.
construction wood
fire safety
charring rate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Prędkość zwęglania wybranych krajowych gatunków drewna
Paweł Sulik
nr katalogowy: 139472
10.15199/33.2022.09.14
drewno konstrukcyjne
bezpieczeństwo pożarowe
prędkość zwęglania.
construction wood
fire safety
charring rate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Prędkość zwęglania wybranych krajowych gatunków drewna
Paweł Sulik
nr katalogowy: 139472
10.15199/33.2022.09.14
drewno konstrukcyjne
bezpieczeństwo pożarowe
prędkość zwęglania.
construction wood
fire safety
charring rate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Prędkość zwęglania wybranych krajowych gatunków drewna
Paweł Sulik
nr katalogowy: 139472
10.15199/33.2022.09.14
drewno konstrukcyjne
bezpieczeństwo pożarowe
prędkość zwęglania.
construction wood
fire safety
charring rate.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Badanie składu mineralnego wybranych gatunków pszenicy
Leszek Rachoń
Aneta Bobryk-Mamczarz
Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
nr katalogowy: 123952
10.15199/62.2019.12.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Doświadczalna i numeryczna analiza procesu kształtowania łbów stalowych wkrętów montażowych o specjalnej geometrii
MacieJ Rumiński
Piotr Skubisz
nr katalogowy: 40952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zdrowy wybór - zdrowe zyski
nr katalogowy: 44539
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 44464
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-4
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
nr katalogowy: 43870
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Nawarzyć sobie piwa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 43714
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Papiery higieniczne: ograniczenie wykorzystania mocy produkcyjnych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 42440
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Czas na herbatę
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 42269
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 41882
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Smoothie – napój "o wielu twarzach"
nr katalogowy: 48951
AURA 2009-11
RECENZJE
KINGA BONENBERG
nr katalogowy: 47899
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-2
Gatunki inne niż pierwszy
Monika Gibes
nr katalogowy: 68745
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Listy do redakcji
nr katalogowy: 78365
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-6
Rozwiązania Aqua - ekologiczne papier y do produkcji opakowań wytr zymałych na ekstremalne zmiany temperatur y i wilgotności
nr katalogowy: 77902
AURA 2022-6
Ochrona rzadkich i zagrożonych gatunków flory
Anna RUCIŃSKA
nr katalogowy: 137932
AURA 2023-2
Co zagraża koronom drzew leśnych?
Artur Rutkiewicz
nr katalogowy: 141756
AURA 2014-7
Wymagania pluwiotermiczne roślin w krytycznych fazach rozwoju
Hanna Bednarek
nr katalogowy: 85233
AURA 2013-1
W gąszczu roślin synantropijnych oraz inwazyjnych
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 73606
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przydatność wybranych gatunków roślin do zasiedlania terenów zdegradowanych przez przemysł miedziowy
Zofia Spiak
Krzysztof Gediga
nr katalogowy: 68199
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-11
Biofouling statków i sposoby jego zwalczania
JAROSŁAW DOMAŃSKI
JUSTYNA CIEŚLAK
SEBASTIAN BOROWSKI
nr katalogowy: 63881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
AURA 2016-12
Drzewa, krzewy, pnącza i rośliny zielne w mitologii greckiej
Kamila Musiał
nr katalogowy: 102574
10.15199/2.2016.12.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Mikrobrowar osiągnął stałą jakość i wyższą wydajność dzięki rozwiązaniu SUPRAdiscTM II
nr katalogowy: 102290
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Bakterie propionowe użyteczne w przemyśle spożywczym
Kamil Piwowarek
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 91370
10.15199/65.2015.5.4
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-8
Rynek profili okiennych z PVC
Marcin Szewczuk
nr katalogowy: 53532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Winiarskie regiony Grecji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 129975
AURA 2021-1
Przegląd gatunków derenia ze szczególnym uwzględnieniem jego agrofagów i ochrony w miejskich terenach zieleni
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Iryna MATSIAKH
Wojciech SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 130006
10.15199/2.2021.1.2
gatunki derenia
ochrona przed agrofagami
miejskie tereny zieleni
dogwood species
protection against pests
urban green areas
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Wykorzystanie dziczyzny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49213
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Niskostopowe gatunki miedzi w kolejowych sieciach trakcyjnych różnych systemów zasilania
Tadeusz Knycc
Artur Kawecki
Andrzej Mamala
nr katalogowy: 40943
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Własności drutów z wysokoprzewodzącego stopu miedź-nikiel po różnych wariantach technologii ich uzyskiwania
Tadeusz Knych
Paweł Kwaśniewski
Andrzej Mamala
nr katalogowy: 40938
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Czas na innowacje
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 44370
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 41449
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wykorzystanie wybranych zbóż w produkcji piekarskiej
Alicja Cegli ńska
Aleksandra Dubicka
nr katalogowy: 48612
AURA 2009-10
Co jest jeszcze do odkrycia?
KRZYSZTOF CIESIELSKI
nr katalogowy: 47623
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki kukurydzianej i jęczmiennej na właściwości ciasta i jakość chleba pszennego
MICHAEL ABDALLA
JESSICA HOEMPLER
nr katalogowy: 45901
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
WIADOMOŚCI GOSPODARCZE
nr katalogowy: 126021
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-1
teksty-preteksty
nr katalogowy: 96115
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH