Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii jako element profilaktyki chorób układu krążenia
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
Agnieszka Jarosz
nr katalogowy: 124147
10.15199/65.2019.12.7
nutraceutyki
choroby układu krążenia
dyslipidemia
działanie prozdrowotne
nutraceuticals
cardiovascular diseases
dyslipidemia
pro-health influence
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
AURA 2004-2
MNIEJ CHOLESTEROLU, MNIEJ CUKRU, WYDAWNICTWA INSTYTUTU NA RZECZ EKOROZWOJU
nr katalogowy: 458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Konferencja Wellness nowe kierunki w odżywianiu
Bohdan Achremowicz
Alicja Siuta
nr katalogowy: 64630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Borówka amerykańska – niezbędna dla zdrowia
nr katalogowy: 129639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Borówka amerykańska – niezbędna dla zdrowia
nr katalogowy: 129639
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-19
Lekarz
Irena Fober
nr katalogowy: 30924
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zamienniki cukru do produkcji wyrobów spożywczych
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 40772
AURA 2012-8
Nieodzowny składnik pokarmu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69875
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Bioradar do detekcji rytmu serca i oddechu – wybrane problemy przetwarzania sygnałów
MARIUSZ ŁUSZCZYK
nr katalogowy: 61181
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-22
Nie zapomnij o... Alzheimerze
Irena Fober
nr katalogowy: 64477
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Projekt systemu zdalnego monitorowania zmian ciśnienia tętniczego krwi
Krzysztof Sieczkowski
Tadeusz Sondej
Andrzej Dobrowolski
Robert Olszewski
nr katalogowy: 103745
10.15199/13.2017.1.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-7-8
Uzdrowisko Duszniki - Zdrój. Leczenie akupresurą
nr katalogowy: 8827
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
Bardzo krótki oddech
Irena Fober
nr katalogowy: 113963
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
Apteczka w mikrobąblach
Irena Fober
nr katalogowy: 48505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Recepta na zdrowie
Ewa Górska
nr katalogowy: 53609
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 64430
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Kawa - warto ją pić czy lepiej unikać?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 125810
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Zastosowanie chromatografii gazowej do oceny jakości substancji farmaceutycznej prasugrel
Aleksandra Groman
Mariola Mucha
Elżbieta U. Stolarczyk
nr katalogowy: 121941
10.15199/62.2019.8.8
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Szkolenie z pierwszej pomocy, cz. 6
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 109733
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Profilaktyka dolegliwości układu mięśniowo-szkieletowego
Joanna Kamińska
Danuta Roman-Liu
nr katalogowy: 36242
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięsie ptaków
Elżbieta Głodek
Paulina Duma-Kocan
nr katalogowy: 105810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Masło czy margaryna?
Krzysztof Krygier
Artur Mamcarz
Piotr Socha
nr katalogowy: 81742
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-3
Niebezpieczna homocysteina
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 5237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Profilaktyka chorób układu krążenia
A. Cichocka
nr katalogowy: 7239
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Metoda oscylometryczna pomiaru ciśnienia tętniczego krwi - modelowanie układu
Barbara JUROSZEK
nr katalogowy: 40250
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Cukrzyca typu 2 Cz. I. Epidemia naszych czasów
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 77388
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Prawne uwarunkowania badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142449
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-3
Implanty naczyń krwionośnych
nr katalogowy: 68444
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-9
Niepełnosprawni ruchowo
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 54361
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Morwa biała nieocenione znaczenie zdrowotne
Monika Przeor
Ewa Flaczyk
nr katalogowy: 98613
10.15199/65.2016.5.7
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 118454
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-11
Komputery dla rozsądnych
nr katalogowy: 123677
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-7-8
Zarys wodolecznictwa
Ryszard Paruszewski
nr katalogowy: 27977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Wyznaczanie czasu propagacji Fali tętna w oparciu o sygnały EKG i PPG
Krzysztof SIECZKOWSKI
Andrzej Piotr DOBROWOLSKI
Tadeusz SONDEJ
Robert OLSZEWSKI
nr katalogowy: 123239
10.15199/48.2019.11.27
czas propagacji fali tętna
prędkość fali tętna
elektrokardiografia
fotopletyzmografia.
pulse transit time
pulse wave velocity
electrocardiography
photoplethysmography.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-9
Przyrządy do oznaczania glukozy dla potrzeb medycznych. Stan obecny i perspektywy dalszego rozwoju
IGNACY ZAWICKI
nr katalogowy: 38000
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Mikroczujniki elektrochemiczne i układy do nieinwazyjnego pomiaru prężności O2 i CO2 we krwi tętniczej - doniesienie wstępne
Tadeusz Pałko
Józef Przytulski
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 74229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Tłuszcze nasycone - amerykańskie badania epidemiologiczne
nr katalogowy: 100995
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Wpływ procesów technologicznych na rozwój astmy zawodowej
Anna Stasiak-Barmuta
Piotr Barmuta
nr katalogowy: 61322
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Czy łubin może stać się polską soją?
Magdalena Zielińska-Dawidziak
Eleonora Lampart-Szczapa
nr katalogowy: 103658
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Urządzenia nasobne do monitorowania układu sercowo-naczyniowego
Piotr Przystup
Adam Bujnowski
nr katalogowy: 101111
10.15199/13.2016.9.21
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-25-26
Nowy oręż Eskulapa
nr katalogowy: 103039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Ciepło - Zimno. Trup
Irena Fober
nr katalogowy: 56768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wpływ kampanii "5 porcji warzyw, owoców lub soku" na świadomość konsumenta
Barbara Groele
Krystyna Gutkowska
nr katalogowy: 101723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka praktyce: jak zwiększyć innowacyjność branży sokowniczej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 92021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75890
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Mikrocząstki do kontrolowanego podawania leku
nr katalogowy: 42319
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
Co weszło nam w krew?
Irena Fober
nr katalogowy: 50659
AURA 2017-6
Miedź - wpływ na rośliny, zwierzęta, zdrowie człowieka i rola mikroorganizmów
Agnieszka MATŁOKA
Sławomir BINKOWSKI
Beata DUDZIŃSKA-BAJOREK
Jerzy SIEPAK
Szymon NOWACZYK
Iwona BINKOWSKA
nr katalogowy: 106262
10.15199/2.2017.6.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-11
Bezpieczeństwo i higiena pracy w pracach podwodnych część 1
Dariusz Tyrka
nr katalogowy: 72582
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Soki, nektary, napoje - aspekty rynkowe i zdrowotne
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 105146
10.15199/64.2017.4.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
WHOLE GRAIN STORY Razowe produkty zbożowe częścią prozdrowotnej polityki Stanów Zjednoczonych Ameryki
Beata Marchand
nr katalogowy: 86963
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Cenne właściwości ryb problemem w przetwórstwie
Mariusz Szymczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 101009
10.15199/65.2016.9.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwory zbożowe - aspekty wzbogacania wartości odżywczej
ALICJA KAWKA
nr katalogowy: 47097
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Dwugłos w sprawie tłuszczów
nr katalogowy: 56930
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Żywność pochodzenia morskiego korzyści dla zdrowia konsumenta
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 64638
CHŁODNICTWO 2010-9
Uwagi o stabilności temperatury i wilgotności powietrza w aspekcie jakości warzyw po okresie przechowywania
Grzegorz MIZERA
Dariusz BUTRYMOWICZ
Franciszek ADAMICKI
nr katalogowy: 54235
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Felieton Jakość i Ergonomia - Dźwiękowe Eldorado
Ewa Górska
nr katalogowy: 52990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 50338
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-21-22
Złap oddech przed astmą
Irena Fober
nr katalogowy: 47511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Dieta śródziemnomorska
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 120485
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Profilaktyka nowotworowa
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136218
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Choroby skóry związane ze środowiskiem pracy
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 150544
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-4
Zatrzymanie krążenia w wypadkach porażenia prądem elektrycznym
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 105003
10.15199/74.2017.4.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
BEZPRZEWODOWY SYSTEM TELEMEDYCZNY MONITORUJĄCY PARAMETRY ŻYCIOWE PACJENTA
Robert Burczyk
Piotr Rajchowski
Sławomir J. Ambroziak
nr katalogowy: 120943
10.15199/59.2019.6.75
sieć radiowa
monitorowanie osób
badania pomiarowe
radio network
people monitoring
measuring research
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
Uzdrowiskowy przemysł
Henryk Piekut
nr katalogowy: 85562
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
PERSONALIA
nr katalogowy: 81302
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Szpital miłości - czyli lekarstwo w kieliszku
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 63546
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Profilaktyka nowotworowa
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136218
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Wady i zalety GMO według przeciwników i zwolenników
nr katalogowy: 75013
CHŁODNICTWO 2020-5
Zdrowe instalacje – zdrowy budynek. Jak zabezpieczyć systemy HVAC?
nr katalogowy: 128691
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
System pomiarowy do rejestracji drżeń parkinsonowskich
Tomasz ĆWIK
Cezary CIANCIARA
Piotr PIWOWAR
nr katalogowy: 84468
10.12915/pe.2014.05.030
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
System diagnostyczny dla oceny sztywności kończyn w terapii choroby Parkinsona
Bożena Dobrowiecka
Witold Kornacki
Tadeusz Kozłowski
Marek Pikiel
Tomasz Wódka
Włodzimierz Mocny
nr katalogowy: 70160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Powalczmy z hipercholesterolemią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 110291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Jak projektować wyroby z czekolady
Maria Zaleska
nr katalogowy: 148557
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Bhp w oczyszczalniach ścieków
Dariusz Tyrka
nr katalogowy: 69371
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Tłuszcze a zdrowie układu krążenia
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104274
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Dziczyzna - jako źródło zdrowej żywności (część I)
nr katalogowy: 97362
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 99744
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 107288
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zielone mięśnie drobiu - wada jakościowa
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 98642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Ocena przydatności wybranych cech sygnału mowy wyróżniających osoby ze zmianami neurodegradacyjnymi
Ewelina MAJDA-ZDANCEWICZ
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 123237
10.15199/48.2019.11.25
analiza akustyczna głosu
choroby neurodegradacyjne
selekcja cech.
acoustic analysis
neurodegradative diseases
feature selection.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
FALKOWE METODY ESTYMACJI ZMIAN UKRYTYCH W DIAGNOSTYCE OBRAZOWEJ WCZESNEGO UDARU MÓZGU
Grzegorz Ostrek
nr katalogowy: 106344
10.15199/59.2017.6.44
analiza wielorozdzielcza
rozpoznawania obrazów
udar mózgu
image recognition
stroke
wavelets
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Użytkowanie ochron układu oddechowego podczas zagrożenia wirusem SARS-CoV-2
Grzegorz Gralewicz
nr katalogowy: 129326
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – czy można uchronić się przed cukrzycą i otyłością?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 150304
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Reformulacje produktów żywnościowych
Andrzej Gantner
Marta Tomaszewska-Pielacha
Krystyna Gutkowska
nr katalogowy: 94281
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-7
Badania zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 27660
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Choroby korzeni buraka cukrowego
Ewa Moliszewska
nr katalogowy: 38544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Choroba Hashimoto
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141114
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-8
System do badania rozkładu nacisku stopy na podłoże w warunkach naturalnych
E. Klimiec
K. Zaraska
J. Piekarski
P. Guzdek
G. Kołaszczyński
B. Jasiewicz
nr katalogowy: 100447
10.15199/13.2016.8.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Badanie zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 97133
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Nowe technologie w dziedzinie mikrobiologicznego oczyszczania wód powierzchniowych
nr katalogowy: 16530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Zespół jelita drażliwego IBS
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 124732
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Referencyjne Wartości Spożycia Odżywcze referencje
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 104412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Nowe możliwości wzbogacania diety bezglutenowej
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55879
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Charakterystyka makaronów pełnoziarnistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82853
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-10
Stacjonarna rehabilitacja lecznicza pracowników finansowana przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 151105
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Analiza niestacjonarnego pola temperatury elektrycznego grzejnika podłogowego z wykorzystaniem procesora karty graficznej
Jarosław FORENC
nr katalogowy: 93293
10.15199/48.2015.09.69
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-22
Nad chorym stawem
Irena Fober
nr katalogowy: 72059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Jesienne kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80096
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Dermatolog - wenerolog - cd.
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 74511
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Event-triggered reliable synchronization of chaotic coronary artery system
K. Sivaranjani
P. Evanzalin Ebenanjar
D. Ponmary Pushpa Latha
nr katalogowy: 137342
10.15199/48.2022.05.12
tętnienia wieńcowe serca
synchronizacja
układ chaotyczny
Coronary artery system
synchronization
Event- triggered control
Reliable control
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
SYSTEM DO BADANIA CHODU OSÓB STARSZYCH
Karol Duszczyk
Jerzy Kołakowski
nr katalogowy: 144810
10.15199/59.2023.4.82
analiza chodu
BLE
IoT
BLE
gait analysis
IoT
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12707
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Szkolenie z pierwszej pomocy, cz. 9
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 112038
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
R jak ratownik kwalifikowanej pierwszej pomocy
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 73729
AURA 2020-1
Choroba Minamata 45-letnia japońsko-polska współpraca
Jan W. Dobrowolski
nr katalogowy: 124435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Wynagrodzenie za czas choroby
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 66774
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Orzeczenie lekarskie dopuszczające do pracy
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 127847
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-12
Systemy filtracji powietrza. Część 1. Klimatyzacja
DEMIS PANDELIDIS ANNA PACAK
nr katalogowy: 129600
10.15199/9.2020.12.5
filtracja powietrza
wentylacja
klimatyzacja
air filtration
ventilation air coniditioning
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Badanie przyczyn i okoliczności zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 98460
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Odszkodowania przysługujące w razie wypadku lub choroby pozostających w związku ze służbą
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 84961
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Ustalenie przyczyny zewnętrznej wypadku
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 143518
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
AURA 2005-11
TAJEMNICE ZDROWIA PTASIA GRYPA, WŚCIEKŁE KROWY I NIE TYLKO
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Event-triggered reliable synchronization of chaotic coronary artery system
K. Sivaranjani
P. Evanzalin Ebenanjar
D. Ponmary Pushpa Latha
nr katalogowy: 137342
10.15199/48.2022.05.12
tętnienia wieńcowe serca
synchronizacja
układ chaotyczny
Coronary artery system
synchronization
Event- triggered control
Reliable control
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Event-triggered reliable synchronization of chaotic coronary artery system
K. Sivaranjani
P. Evanzalin Ebenanjar
D. Ponmary Pushpa Latha
nr katalogowy: 137342
10.15199/48.2022.05.12
tętnienia wieńcowe serca
synchronizacja
układ chaotyczny
Coronary artery system
synchronization
Event- triggered control
Reliable control
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Event-triggered reliable synchronization of chaotic coronary artery system
K. Sivaranjani
P. Evanzalin Ebenanjar
D. Ponmary Pushpa Latha
nr katalogowy: 137342
10.15199/48.2022.05.12
tętnienia wieńcowe serca
synchronizacja
układ chaotyczny
Coronary artery system
synchronization
Event- triggered control
Reliable control
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-8
PORADNIK Wino dla inżyniera
nr katalogowy: 35228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Ochrona środowiska w Zakładach Scheringa
T. Brzozowski
nr katalogowy: 107100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Zawartość histaminy w warzywach surowych i gotowanych
Barbara Czerniejewska-Surma
Dominika Plust
Zdzisław Domiszewski
Grzegorz Bienkiewicz
Gabriela Bojdo
Orina Surma
nr katalogowy: 65498
AURA 2012-3
Pielęgnacja i leczenie morzem
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 66248
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Substancje zaburzające gospodarkę hormonalną, ich źródła w środowisku i uregulowania prawne
Lidia Tokarz
Agnieszka Pastuszko
Marta Kijeńska
Magdalena Graniewska
Barbara Gworek
nr katalogowy: 126669
10.15199/62.2020.6.6
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Czasowo-częstotliwościowa analiza sygnałów fonokardiograficznych
Wojciech Lejkowski
Andrzej P. Dobrowolski
Katarzyna Majka
Robert Olszewski
nr katalogowy: 112336
10.15199/13.2018.2.1
inżynieria biomedyczna
fonokardiografia
analiza widmowa
tony serca
biomedical engineering
phonocardiography
spectral analysis
tons of heart
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Czasowo-częstotliwościowa analiza sygnałów fonokardiograficznych
Wojciech Lejkowski
Andrzej P. Dobrowolski
Katarzyna Majka
Robert Olszewski
nr katalogowy: 112336
10.15199/13.2018.2.1
inżynieria biomedyczna
fonokardiografia
analiza widmowa
tony serca
biomedical engineering
phonocardiography
spectral analysis
tons of heart
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Wyższe kwoty jednorazowego odszkodowania
nr katalogowy: 137498
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-7
Choroby zawodowe
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 92298
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Oscylometria impulsowa w ocenie stanu drobnych dróg oddechowych
Waldemar TOMALAK
Jakub RADLIŃSKI
Małgorzata CZAJKOWSKA-MALINOWSKA
nr katalogowy: 84475
10.12915/pe.2014.05.037
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
"Bluetongue" choroba niebieskiego języka
Henryk Lis
nr katalogowy: 24905
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH