Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Principles of computer planning in the functional nasal surgery
G. AVRUNIN
Yana V. NOSOVA
Natalia O. SHUHLYAPINA
Sergii M. ZLEPKO
Sergii V. TYMCHYK Oleksandra HOTRA
Baglan IMANBEK
Aliya KALIZHANOVA
Assel MUSSABEKOVA
nr katalogowy: 104318
10.15199/48.2017.03.32
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Effect of rapid quenching on the copper wheel surface on the microstructure, surface development and microhardness of Fe86Zr7Nb1Cu1B5 amorphous ribbons
MARCIN NABIAŁEK
nr katalogowy: 84298
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Rewaloryzacja, adaptacja i rozbudowa wrocławskiego secesyjnego budynku handlowego Modehaus M. Gerstel z początku XX w.
Jerzy Szołomicki
Maciej Minch
nr katalogowy: 140584
10.15199/33.2022.11.21
zabytkowy budynek handlowy
rewaloryzacja
zmiany funkcjonalne
rozwiązania konstrukcyjne
Wrocław.
historical commercial building
revitalization process
functional change
structural solutions
Wroclaw.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Rewaloryzacja, adaptacja i rozbudowa wrocławskiego secesyjnego budynku handlowego Modehaus M. Gerstel z początku XX w.
Jerzy Szołomicki
Maciej Minch
nr katalogowy: 140584
10.15199/33.2022.11.21
zabytkowy budynek handlowy
rewaloryzacja
zmiany funkcjonalne
rozwiązania konstrukcyjne
Wrocław.
historical commercial building
revitalization process
functional change
structural solutions
Wroclaw.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
Synthesis of logic circuits for FPGA
YURI PLUSHCH
ALEXANDER CHEMERIS
SVETLANA REZNIKoVA
nr katalogowy: 27854
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Kompatybilność elektromagnetyczna przemysłowych sieci komunikacyjnych związanych z bezpieczeństwem
Tadeusz MISSALA
nr katalogowy: 50466
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-8
Badanie wpływu zmian temperatury na odkształcalność i wytrzymałość geotkaniny
AGNIESZKA KIERSNOWSKA
SYLWIA STĘPIEŃ
nr katalogowy: 86383
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Evaluation of functional device suitability considering both random technological deviations of its parameters from their nominal values and the process of components' aging
Yuriy BOBALO
Mykola DYVAK
Svitlana KREPYCH
Petro STAKHIV
nr katalogowy: 83861
10.12915/pe.2014.04.054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Projekt Functional Food NET
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 31946
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Wartość zużycia a koszty przywrócenia właściwości użytkowych
Beata Nowogońska
Jacek Korentz
nr katalogowy: 116522
10.15199/33.2018.10.09
stan techniczny
właściwości użytkowe
prognoza
wartość zużycia.
technical conditions
service properties
prognosis
cost properties.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Płyty na bazie gipsu we współczesnym budownictwie
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 113314
10.15199/33.2018.04.06
gips
płyty
okładziny ścienne
właściwości użytkowe.
gypsum
boards
wall claddings
functional properties.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Metody analizy obciążeń użytkowych dla celów programowalnych badań zmęczeniowych tekstyliów i laminatów
Katarzyna Kobiela-Mendrek
nr katalogowy: 101397
10.15199/60.2016.10.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Kinetics of phase transformations of undercooled austenite in tool steels of a different chromium content
JANUSZ KRAWCZYK
JERZY PACYNA
PIOTR BAŁA
TERESA SKRZYPEK
ADAM KOKOSZA
nr katalogowy: 52656
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
NAUKOWE PISMA CHEMICZNE W INTERNECIE
nr katalogowy: 47373
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
System monitoringu i cyberbezpieczeństwa dla podstacji
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Novel electrostatic technologies for functional nanomaterials production
Anatol JAWOREK
Andrzej KRUPA
Marcin LACKOWSKI
Arkadiusz T. SOBCZYK
Tadeusz CZECH
nr katalogowy: 53245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
System monitoringu i cyberbezpieczeństwa dla podstacji
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131261
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Current status of standardization related to electromagnetic compatibility and functional safety
Bernd JAEKEL
nr katalogowy: 68766
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Oculographic means for human retina functional state integral estimation
Andrew SKOBLIAKOV
Alexey KUBARKO
Vladimir FIRAGO
Ivan GOURSKI
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 75328
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Analiza wybranych właściwości użytkowych folii dachowych. Cz. II
IWONA GRUSZKA
nr katalogowy: 96272
10.15199/60.2016.01.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Evaluation of the measurement system for determination of frequency characteristics of functional blocks used in AC impedance bridges
Ryszard RYBSKI
Janusz KACZMAREK
Mirosław KOZIOŁ
Marian KAMPIK
Edyta DUDEK
Adam ZIÓŁEK
nr katalogowy: 87740
10.12915/pe.2014.11.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Kompatybilność elektromagnetyczna urządzeń elektronicznych przeznaczonych do pracy w przestrzeniach zagrożonych wybuchem
Cezary WOREK
Marcin SZCZURKOWSKI
nr katalogowy: 50472
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Warunki pomiaru własności magnetycznych rdzeni ferromagnetycznych metoda watomierzową
Wojciech PLUTA
Marian SOIŃSKI
nr katalogowy: 81913
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-5
Impedance investigation of activated carbon material modified by ultrasound treatment
Vadym PTASHNYK
Igor BORDUN
Volodymyr POHREBENNYK
Jakub TAKOSOGLU
Maria SADOVA
nr katalogowy: 113577
10.15199/48.2018.05.33
activated carbon
ultrasound
supercapacitor
Fermi level.
węgiel aktywowany
ultradźwięk
superkondensator
Poziom Fermi.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 62914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
Functional safety assessment of one-level coordination of distributed cyber-physical objects
Volodymyr DUBOVOI
Maria S. YUKHIMCHUK
Nelya M. KYRYLENKO
Andrii H. BUKHUN
Olena M. HOMONYUK
Maksat KALIMOLDAYEV
Konrad GROMASZEK
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 133232
10.15199/48.2021.09.08
cyber-physical control system
functional safety
coordination control
one-level systems
distributed object
cyber-fizyczny system sterowania
bezpieczeństwo funkcjonalne
sterowanie koordynacyjne
systemy jednopoziomowe
obiekt rozproszony.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Distribution Grid Monitoring: challenges and related complexity
Antonello MONTI
Ferdinanda PONCI
Junqi LIU
Andrea ANGIONI
nr katalogowy: 81537
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Synthesis of generalized neural elements using approximation metod
Fedir Geche
Anatoliy Batyuk
Vladyslav Kotsovsky
Konrad Gromaszek
nr katalogowy: 78824
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Electromagnetic compatibility analysis of electric equipments
Matej KUČERA
Milan ŠEBÖK
nr katalogowy: 70660
OPAKOWANIE 2011-4
Istota wartości użytkowej materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych
AGNIESZKA CHOLEWA-WÓJCIK
nr katalogowy: 59295
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-4
Modelowanie układów energoelektronicznych w języku VHDL oraz implementacja sterowania w strukturach FPGA
Marcian CIRSTEA
nr katalogowy: 11680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-10
Redukcja i kompresja zmiennych w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Krzysztof POŹNIAK
Bogdan ZBIERZCHOWSKI
nr katalogowy: 101776
10.15199/59.2016.10.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wizualne zmiany na elewacjach wentylowanych z okładzinami włóknisto-cementowymi
Ołeksij Kopyłow
Krzysztof Schabowicz
nr katalogowy: 141167
10.15199/33.2022.12.02
elewacja wentylowana
płyty włóknisto-cementowe
przeglądy okresowe
ocena stanu technicznego
wytrzymałość na zginanie.
ventilated façade
fiber-cement claddings
periodic inspections
technical condition assessment
bending strength.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wizualne zmiany na elewacjach wentylowanych z okładzinami włóknisto-cementowymi
Ołeksij Kopyłow
Krzysztof Schabowicz
nr katalogowy: 141167
10.15199/33.2022.12.02
elewacja wentylowana
płyty włóknisto-cementowe
przeglądy okresowe
ocena stanu technicznego
wytrzymałość na zginanie.
ventilated façade
fiber-cement claddings
periodic inspections
technical condition assessment
bending strength.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wizualne zmiany na elewacjach wentylowanych z okładzinami włóknisto-cementowymi
Ołeksij Kopyłow
Krzysztof Schabowicz
nr katalogowy: 141167
10.15199/33.2022.12.02
elewacja wentylowana
płyty włóknisto-cementowe
przeglądy okresowe
ocena stanu technicznego
wytrzymałość na zginanie.
ventilated façade
fiber-cement claddings
periodic inspections
technical condition assessment
bending strength.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Novel circuit implementation of universal and fully analog chaotic oscillator
Zdenek HRUBOS
nr katalogowy: 69194
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Effect of material and geometry on dogboning in coronary stent
ANETA IDZIAK-JABŁOŃSKA
PIOTR LACKI
ROMAN MAJOR
nr katalogowy: 79710
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Simulation of Movable Ferromagnetic Solid Object in Induced Magnetic Field by Diakoptic Methods
Serhiy RENDZINYAK
nr katalogowy: 75092
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Investigation of multicriteria optimal control with time-variable weight coefficients
Andriy LOZYNSKYY
Lyubomyr DEMKIV
nr katalogowy: 74430
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-1
Zastosowanie metod modelowania matematycznego do wyznaczania bezpiecznego czasu stosowania rękawic chroniących przed czynnikami chemicznymi
Paulina Chęsy
Emilia Irzmańska
nr katalogowy: 103707
10.15199/60.2017.01.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Analysis of 6-pole IPM synchronous motor with tangential magnets using finite element method
Wiesław LYSKAWINSKI
Cezary JEDRYCZKA
Dorota STACHOWIAK
nr katalogowy: 97587
10.15199/48.2016.04.09
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Diagnostics of transformer with insulation oil-paper
Miroslav GUTTEN
Daniel KORENCIAK
Milan SEBOK
Richard JANURA
Pawel ZUKOWSKI
Tomasz KOLTUNOWICZ
nr katalogowy: 92788
10.15199/48.2015.08.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Functional characteristics of a six-roller mill for grainy or particle materials used in chemical and food industries Charakterystyki użytkowe sześciowalcowego mielenia uziarnionych surowców dla przemysłu chemicznego i spożywczego
Józef Flizikowski
Józef Sadkiewicz
Andrzej Tomporowski
nr katalogowy: 88962
10.15199/62.2015.1.9
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Bonding technologies for 3D-packaging
Klaus -Jurgen Wolter
Karsten Meier
Peter Saettler
Iuliana Panchenko
Max Froemmig
nr katalogowy: 67026
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-3
ASSEMBLY AUTOMATION Volume 39, Issue 2
nr katalogowy: 122604
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Cyfrowe filtry hiperboliczne, eliptyczne w zastosowaniach do układów o parametrach rozłożonych
Zuzanna SIWCZYŃSKA
nr katalogowy: 100546
10.15199/48.2016.09.58
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
The Sufficient Criteria For Consistent Modelling Of The Use Case Realization Diagrams With A New Functional-Structure- Behaviour UML Diagram
Stanisław Jerzy NIEPOSTYN
nr katalogowy: 89343
10.15199/48.2015.02.08
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-1
Dekompozycja funkcjonalna w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Tomasz MAZUR KIEWICZ
nr katalogowy: 118169
10.15199/59.2019.1.3
funkcje generowania indeksów
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
synteza na pamięciach ROM
Index Generation Functions
functional decomposition
argument reduction
ROM based synthesis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zmiany składu związków fenolowych przy przerobie jabłek na soki i przeciery
J. Markowski
W. Płocharski
nr katalogowy: 20646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
"Żywność funkcjonalna w Polsce - dziś i jutro"
Anna Karwowska
Adam Bogacz
nr katalogowy: 32215
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Rapid Synthesis of Advanced Materials by Electric Discharge Assisted Mechanical Milling.
ANDRZEJ CALKA
nr katalogowy: 27526
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo w systemach zarządzania energią elektryczną w budynkach w świetle obowiązujących norm
Marcin A. Sulkowski
nr katalogowy: 143309
10.15199/74.2023.5.4
bezpieczeństwo użytkowania
efektywność elektryczna
systemy zarządzania energią
instalacje elektryczne
safety of use
electrical efficiency
energy management system
electrical installations
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo w systemach zarządzania energią elektryczną w budynkach w świetle obowiązujących norm
Marcin A. Sulkowski
nr katalogowy: 143309
10.15199/74.2023.5.4
bezpieczeństwo użytkowania
efektywność elektryczna
systemy zarządzania energią
instalacje elektryczne
safety of use
electrical efficiency
energy management system
electrical installations
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-10
Potencjał retencyjny miasta. Część 1: Metody
Paulina Rybka
Jakub Jurasz
Marcin Wdowikowski
nr katalogowy: 145675
10.15199/17.2023.10.3
retencja
miasto
spływ powierzchniowy
hydrologia miejska
zmiany klimatyczne
retention
city
surface runoff
urban hydrology
cliamte change
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
The use of specialized multi-band stimuli for analog circuits testing
Tomasz Golonek
Piotr Jantos
Damian Grzechca
nr katalogowy: 64774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Bezalkoholowe napoje fermentowane – aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 119740
10.15199/64.2019.4.3
bezalkoholowe napoje fermentowane
napoje funkcjonalne
problemy technologiczne
non-alcoholic fermented beverages
functional beverages
technological issues
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructure and properties of carburized surface layer in 21NiCrMnV4-3-2-2 steel after austempering
KRZYSZTOF WASIAK
BARTOSZ GOŁĘBIOWSKI
WIESŁAW A. ŚWIĄTNICKI
nr katalogowy: 79740
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of the Deformation Path Change on Behavior of Copper Alloys
ZBIGNIEW GRONOSTAJSKI
KAROL JAŚKIEWICZ
nr katalogowy: 27533
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Applications of quantitative image analysis to the description of the morphology of polyurethane/carbon nanotubes composites
JOANNA RYSZKOWSKA
nr katalogowy: 37794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Calibration of atomic force microscope
AGATA MASALSKA
PAWEŁ ZAWIERUCHA
MIROSŁAW WOSZCZYNA
TEODOR GOTSZALK
YVONNE RITZ
EHRENFRIED ZSCHECH
nr katalogowy: 35087
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 93880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Implementation Image Analysis and Optimization Techniques in e-Medicus System
Tomasz RYMARCZYK
Przemysław ADAMKIEWICZ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 111555
10.15199/48.2018.01.24
Image Analysis
Gradient Methods
Level Set Method
analiza obrazów
metody gradientowe
metoda zbiorów poziomicowych
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Zastosowanie impregnacji próżniowej w przemyśle spożywczym
Magdalena Trusińska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149068
10.15199/65.2024.6.5
impregnacja próżniowa
wzbogacanie
wymiana masy
żywność funkcjonalna
vacuum impregnation
enrichment
mass exchange
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Impedance tomography data acquisition system for brick walls humidity level evaluation
Katarzyna BIERNAT
Konrad NITA
Jan SIKORA
Stefan WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 31303
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Novel function-integrated lightweight solutions based on textile-reinforced thermoplastic composites and material-adapted piezoceramic actuator modules
MAIK GUDE
WERNER HUFENBACH
NIELS MODLER
CHRISTIAN KIRVEL
nr katalogowy: 27470
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Asynchronous motor functional state monitoring based on the relative deviations of the power losses
Lina H. Hussienat
Suad Omar Aldaikh
Mohamed QAWAQZEH
Oleksandr VOVK
Serhii HALKO
Serhii KVITKA
Andrii SABO
Mykola OSTROVERKHOV
Oleksandr MIROSHNYK
Taras SHCHUR
Paweł KIEŁBASA
nr katalogowy: 149507
10.15199/48.2024.07.06
asynchronous motor
functional state
diagnostic parameter
power loss
silnik asynchroniczny
stan funkcjonalny
parametr diagnostyczny
utrata mocy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Internet of Things for Enhancement the Quality of Community: Case Study of Aquatic Nursery in Songkhla Lake Basin
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 130674
10.15199/48.2021.03.26
IoT
water temperature
DO
WMS
Pearson’s correlation
Internet Rzeczy
jakość wody
GOSPODARKA WODNA 2024-4
Zmiany składu chemicznego wód podziemnych na obszarze Żuław Wielkich w ujęciu historycznym i współcześnie
MAŁGORZATA PRUSZKOWSKA-CACERES
AGNIESZKA PUSKARZ
SZYMON GRABOWSKI
ALICJA WOLAŃSKA
nr katalogowy: 148242
10.15199/22.2024.4.2
chemizm wód
zasolenie wód podziemnych
Żuławy Wielkie
water chemistry
groundwater salinity
Żuławy Wielkie
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Measurements of the temperature-dependent changes of the photometrical and electrical parameters of LEDs
Krzysztof WANDACHOWICZ
Konrad DOMKE
nr katalogowy: 37117
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Monitoring of End Winding Vibrations using Neural Networks
Christian KREISCHER
Marek GOŁĘBIOWSKI
nr katalogowy: 80901
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
Analiza zmian struktury i właściwości użytkowych austenitycznej stali HR3C po 26 000 godzin eksploatacji
Grzegorz GOLAŃSKI
Adam ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 116585
10.15199/24.2018.10.8
właściwości użytkowe
stal austenityczna
eksploatacja
morfologia wydzieleń
własności mechaniczne
functional properties
austenitic steel
operation
morphology of precipitates
mechanical properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Structure changes in TRIP type steel during hot deformation
MARIUSZ ADAMCZYK
KUC DARIUSZ
HADASIK EUGENIUSZ
NIEWIELSKI GRZEGORZ
nr katalogowy: 27492
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Changes in microstructure and properties of two-phase titanium alloys under the continuous heating and fast cooling conditions
MARIA SOZAŃSKA
WOJCIECH SZKLINIARZ
AGNIESZKA KOŚCIELNA
nr katalogowy: 27461
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-6
Analiza parametrów pracy sprężarek gazowych
Andrzej J. Osiadacz
nr katalogowy: 138162
10.15199/17.2022.6.3
kompresory
moc
termodynamika kompresorów
transport gazu
compressors
horsepower
thermodynamics of compressors
gas transportation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-6
Analiza parametrów pracy sprężarek gazowych
Andrzej J. Osiadacz
nr katalogowy: 138162
10.15199/17.2022.6.3
kompresory
moc
termodynamika kompresorów
transport gazu
compressors
horsepower
thermodynamics of compressors
gas transportation
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Pojęcie dostępu do drogi publicznej w rozumieniu art. 93 ust. 3 ustawy o gospodarce nieruchomościami
Dariusz Felcenloben
Piotr Felcenloben
nr katalogowy: 139874
10.15199/50.2022.10.2
podział nieruchomości
droga publiczna
droga wewnętrzna
property division
public road
internal road
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Pojęcie dostępu do drogi publicznej w rozumieniu art. 93 ust. 3 ustawy o gospodarce nieruchomościami
Dariusz Felcenloben
Piotr Felcenloben
nr katalogowy: 139874
10.15199/50.2022.10.2
podział nieruchomości
droga publiczna
droga wewnętrzna
property division
public road
internal road
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Złe technologie informatyczne
Andrzej MICHALSKI
nr katalogowy: 48842
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-6
AutoRANGER – innowacyjna technologia sygnalizacji przepływu prądu zwarcia w sieciach kablowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 131912
10.15199/74.2021.6.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Systemy automatyki częstotliwościowego odciążania i bilansowania mocy czynnej obszarów sieciowych
Adrian HALINKA
Piotr RZEPKA
Mateusz SZABLICKI
nr katalogowy: 85943
10.12915/pe.2014.08.025
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
A functional testing of analogue electronic circuits with the use of specification approximation in the time-domain response features space
Piotr JANTOS
Tomasz GOLONEK
Jerzy RUTKOWSKI
nr katalogowy: 63371
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Process management in the company's production
Sandra Grabowska
nr katalogowy: 94323
10.15199/24.2015.10.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Synchronizacja operacji w przyrządzie do oceny i rejestracji parametrów jakości energii elektrycznej
Romuald MAŚNICKI
nr katalogowy: 100019
10.15199/48.2016.08.57
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Modelowanie funkcjonalne stawu biodrowego z wykorzystaniem kapoplastyki
Anna M. RYNIEWICZ\
Tomasz MADEJ
Andrzej RYNIEWICZ
Łukasz BOJKO
nr katalogowy: 91048
10.15199/48.2015.05.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wizualne zmiany na elewacjach wentylowanych z okładzinami włóknisto-cementowymi
Ołeksij Kopyłow
Krzysztof Schabowicz
nr katalogowy: 141167
10.15199/33.2022.12.02
elewacja wentylowana
płyty włóknisto-cementowe
przeglądy okresowe
ocena stanu technicznego
wytrzymałość na zginanie.
ventilated façade
fiber-cement claddings
periodic inspections
technical condition assessment
bending strength.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-5
Wstępna ocena wpływu parametrów obróbki cieplnej cynkowej powłoki zanurzeniowej na jej właściwości
Elżbieta SZATKOWSKA
Dariusz JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 113682
10.15199/40.2018.5.2
cynkowa powłoka zanurzeniowa
odporność korozyjna
obróbka cieplna
hot-dip zinc coating
corrosion resistance
heat treatment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Effect of electromagnetic field interaction on photon emission of infusions of selected plants
Anna MIERNIK
Stepan KOVALYSHYN
nr katalogowy: 148989
10.15199/48.2024.06.28
photon emission
essential oils
eucalyptus
electric field
emisja fotonowa
olejki eteryczne
eukaliptus
pole elektryczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
The universal Mayr-Pentegov model of the electric arc
Antoni SAWICKI
nr katalogowy: 123729
10.15199/48.2019.12.47
electric arc
mathematical model
Mayr model
Pentegov model.
łuk elektryczny
model matematyczny
model Mayra
model Pentegowa.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
CHEMISTRY OF RENEWABLES FOR SUSTAINABLE INDUSTRY
Grzegorz GRYNKIEWICZ
Roman BIELSKI
nr katalogowy: 135284
10.15199/180.2021.4.2
Carbon dioxide industrial emissions and utilization
Biomass as chemical industry feedstock
Lignocellulose biomass conversions
Furan platform chemicals
Przemysłowe emisje i utylizacja dwutlenku węgla
Biomasa jako surowiec dla przemysłu chemicznego
Przemiany biomasy lignocelulozowej
Chemikalia platformy furanu
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Obrazowanie czynności mózgu techniką rezonansu magnetycznego
Piotr BOGORODZKI
nr katalogowy: 46013
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Badania funkcjonalne generatora udarów do prób odporności awioniki
Kamil FILIK
Grzegorz KARNAS
Grzegorz MASŁOWSKI
Stanisław WYDERKA
Robert ZIEMBA
nr katalogowy: 81893
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-12
Kształtowanie właściwości austenitycznej stali REX 734 w procesach obróbek jarzeniowych połączonych z wytwarzaniem powłok węglowych
TOMASZ BOROWSKI
AGNIESZKA BROJANOWSKA
KAROL POPŁAWSKI
nr katalogowy: 73040
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Analysis of borderline cases of electromagnetic field variational problem
Mariya HOWYKOWYCZ
Nataliya KASATKINA
nr katalogowy: 59948
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Identyfikacja układu funkcyjnego multimetrów cyfrowych
Krzysztof PACHOLSKI
Artur SZCZĘSNY
nr katalogowy: 55500
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-12
Analiza wybranych właściwości użytkowych folii dachowych. Cz. I
IWONA GRUSZKA
nr katalogowy: 95550
10.15199/60.2015.12.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Synthesis of spray booth control software in programmable controller
Sławomir JASZCZAK
Piotr NIKOŃCZUK
nr katalogowy: 94744
10.15199/48.2015.11.44
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Blankholder Forces Distribution in Deep Drawing Process of TWB
Alexander SCHREK
Pavol ŠVEC
Veronika GAJDOŠOVÁ
nr katalogowy: 92858
10.15199/24.2015.8.10
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Process management in the company's production
Sandra Grabowska
nr katalogowy: 94323
10.15199/24.2015.10.6
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Zmiana wybranych parametrów stereologicznych ziaren austenitu w procesie rekrystalizacji drutów ze stali nierdzewnej X10crni18-8
Janusz Szala
Joanna Przondziono
Eugeniusz Hadasik
nr katalogowy: 40960
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Design and investigation of a 15-kVAR reactive power compensation unit for different load changes
Engin CETIN
nr katalogowy: 72141
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Bazujący na sygnale wideo algorytm o niskim obliczeniowo koszcie do kontroli bezpieczeństwa osobistego w strefie przemysłowej
Piotr LECH
nr katalogowy: 76374
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Summaries of selected atricles published in the "Problemy Jakości (Quality Issues)" monthly in 2010 year
nr katalogowy: 56977
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Ocena właściwości magnetycznych żeliwa sferoidalnego ausferrytycznego podczas wymrażania
Dawid Myszka
Maciej Kowalczyk
nr katalogowy: 95617
10.15199/28.2015.6.14
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-21
Transport lotniczy jako stymulator rozwoju cz. I
Tomasz Dziedzic
nr katalogowy: 101353
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-7
Zmiany w przedsiębiorstwach hutniczych w kierunku Przemysłu 4.0
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 121558
10.15199/24.2019.7.2
przedsiębiorstwo hutnicze
zmiany
Przemysł 4.0.
steel enterprise
changes
Industry 4.0
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Właściwości funkcjonalne białek owadów jadalnych i ich wykorzystanie w przemyśle spożywczym
Dorota Nałęcz
nr katalogowy: 149403
10.15199/65.2024.7.5
owady jadalne
alternatywne białka
właściwości funkcjonalne
nowa żywność
edible insects
alternative proteins
functional properties
novel food
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-11
Application of silane films in the corrosion protection of metals
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 110441
10.15199/40.2017.11.5
silane
corrosion protection
metals
silan
ochrona przed korozją
metale
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Structure Optimization of Functionally Sustainable Electromechanical Systems
Viktor CHUMAKEVYCH
Volodymyr POHREBENNYK
Oleg MASHKOV
Jakub TAKOSOGLU
Vadym PTASHNYK
nr katalogowy: 128270
10.15199/48.2020.10.32
functional stability
restoration
electromechanical system
stabilność funkcjonalna
przywracanie
układ elektromechaniczny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Wpływ parametrów dielektryka w wielowarstwowej antenie planarnej zasilanej szczelinowo na szerokość jej pasma pracy
Marek BUGAJ
Marian WNUK
nr katalogowy: 46015
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Opakowania w obiegu zamkniętym – konferencja na Warsaw Pack 2023
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 143842
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Application of Invariant Approximations to Variation Problem of Stationary Electric Field
Mariya HOWYKOWYCZ
Vsevolod HORYACHKO
nr katalogowy: 49726
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Czystość soku surowego a efektywność oczyszczania Ustalenia i wniosek końcowy
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 46534
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Microstructure and selected properties of chromosiliconized and chromized layers produced on a low-carbon steel
Iwona Bauer
nr katalogowy: 105197
10.15199/28.2017.2.3
OPAKOWANIE 2017-3
BADANIA I ROZWÓJ: Ocena prawidłowości przekazywania informacji na temat żywności w odniesieniu do żywności wygodnej i funkcjonalnej Evaluation of the correctness information providing about the food regarding to the convenient and functional food
Dorota Bieniek
Iwona Michalska-Pożoga
nr katalogowy: 104800
10.15199/42.2017.3.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Adaptive tree-based multicast routing in network on chip architecture
ŁUKASZ CZARNECKI
PIOTR DZIURZAŃSKI
nr katalogowy: 51392
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Dynamic Ruleset Based Online Concurrent Testing of Functional Faults for Embedded Controllers
Philemon Daniel
Rajeevan Chandel
nr katalogowy: 81885
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Modelling of Surface and Bulk Resistance for Wearable Textile Antenna Design
Lukas VOJTECH
Marek NERUDA
nr katalogowy: 74861
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
SNTClus: A Novel Service Clustering Algorithm based on Network Analysis and Service Tags
Peng LI
Junhao WEN
Xue LI
nr katalogowy: 74366
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Research on excitation control system of multi-functional flexible power conditioner
Zhongwei CHEN
Xudong ZOU
Shanxu DUAN
Huarong WEI
nr katalogowy: 59154
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Multifunctional adjustable biquadratic active RC filters: design approach by modification of corresponding signal flow graphs
Roman SOTNER
Bretislav SEVCIK
Lubomir BRANCIK
Tomas DOSTAL
nr katalogowy: 57857
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
WYTWARZANIE SPIEKÓW NA BAZIE METALI WYSOKOTOPLIWYCH I ZIEM RZADKICH JAKO MATERIAŁÓW ŹRÓDŁOWYCH DO NANOSZENIA WARSTW FUNKCJONALNYCH METODĄ MAGNETRONOWĄ
MARCIN LIS
MIECZYSŁAW WOCH
ADAM SZATKOWSKI
MAŁGORZATA KAMIŃSKA
MARIUSZ STASZEWSKI
DARIUSZ KOŁACZ
nr katalogowy: 95711
10.15 199/67.2015.12.12
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-11
Włochatość przędz w aspekcie procesu ich wytwarzania i właściwości fizycznych oraz wyglądu i cech użytkowych gotowego wyrobu
Stanisław Lewandowski
nr katalogowy: 102201
10.15199/60.2016.11.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Low-power device simulator for micro-energy measurement methods testing
Dariusz PALMOWSKI
Grzegorz LENTKA
Arkadiusz HOJKA
nr katalogowy: 101974
10.15199/48.2016.11.32
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH