Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-1
Dekompozycja funkcjonalna w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Tomasz MAZUR KIEWICZ
nr katalogowy: 118169
10.15199/59.2019.1.3
funkcje generowania indeksów
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
synteza na pamięciach ROM
Index Generation Functions
functional decomposition
argument reduction
ROM based synthesis
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-11-12
Systematyczne metody dekompozycji funkcji boolowskich
Dariusz Wąsicki
nr katalogowy: 129454
funkcja generowania indeksów
dekompozycja liniowa
dekompozycja funkcjonalna
dekompozycja rozłączna
dekompozycja nierozłączna
r-przydatność.
index generation functions
linear decomposition
functional decomposition
disjoint decomposition
nondisjoint decomposition
r-admissibility.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-11-12
Systematyczne metody dekompozycji funkcji boolowskich
Dariusz Wąsicki
nr katalogowy: 129454
funkcja generowania indeksów
dekompozycja liniowa
dekompozycja funkcjonalna
dekompozycja rozłączna
dekompozycja nierozłączna
r-przydatność.
index generation functions
linear decomposition
functional decomposition
disjoint decomposition
nondisjoint decomposition
r-admissibility.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-11-12
Systematyczne metody dekompozycji funkcji boolowskich
Dariusz Wąsicki
nr katalogowy: 129454
funkcja generowania indeksów
dekompozycja liniowa
dekompozycja funkcjonalna
dekompozycja rozłączna
dekompozycja nierozłączna
r-przydatność.
index generation functions
linear decomposition
functional decomposition
disjoint decomposition
nondisjoint decomposition
r-admissibility.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-5
Synteza generatorów indeksów metodami dekompozycji liniowej i funkcjonalnej
Tadeusz ŁUBA
Tomasz MAZURKIEWICZ
nr katalogowy: 113633
10.15199/59.2018.5.3
funkcje generowania indeksów
dekompozycja liniowa
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
index generation functions
linear decomposition
functional decomposition
argument reduction
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
REDUKCJA LICZBY ZMIENNYCH DO REPREZENTACJI FUNKCJI GENEROWANIA INDEKSÓW
Tomasz Mazurkiewicz
Tadeusz Łuba
nr katalogowy: 109493
10.15199/59.2017.8-9.32
Funkcje generowania indeksów
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
komórki logiczne.
Index Generation Functions
functional decomposition
argument reduction
logic cells
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-4-5
Metody syntezy logicznej w optymalizacji sprzętowej systemów eksploracji danych
Dariusz WĄSICKI
Agnieszka MALINOWSKA
nr katalogowy: 126189
10.15199/59.2020.4–5.3
dekompozycja funkcjonalna
dekompozycja liniowa
funkcja generowania indeksów
generator indeksów
metoda s-Min
program Błyskawica (Lightning
functional decomposition
index generation function
index generation unit
Lightning (Błyskawica) application
linear decomposition
s-Min method
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Logic synthesis strategy for FPGAs with embedded memory blocks
Mariusz RAWSKI1
Grzegorz BOROWIK
Tadeusz ŁUBA
Paweł TOMASZEWICZ
Bogdan J. FALKOWSKI
nr katalogowy: 55703
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-10
Redukcja i kompresja zmiennych w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Krzysztof POŹNIAK
Bogdan ZBIERZCHOWSKI
nr katalogowy: 101776
10.15199/59.2016.10.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
"Żywność funkcjonalna w Polsce - dziś i jutro"
Anna Karwowska
Adam Bogacz
nr katalogowy: 32215
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Żywność funkcjonalna obecnie i w przyszłości
KRZYSZTOF KRYGIER
ANNA FLOROWSKA
nr katalogowy: 35489
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 93880
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-11
Kodowanie wzorców kolumn zorientowane na realizację w strukturach typu PAL
D. Kania
A. Milik
J. Kulisz
R. Czerwiński
nr katalogowy: 9166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Żywność funkcjonalna - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 41091
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Znakowanie i reklama żywności funkcjonalnej - czyli jak zgodnie z przepisami podkreślić właściwości prozdrowotne żywności
Izabela Tańska
nr katalogowy: 119340
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-10
Dekompozycja kolumnowa zespołu funkcji opisanego za pomocą MTBDD ukierunkowana na użycie elementu XOR
Marcin BIAŁAS
Dariusz KANIA
nr katalogowy: 94558
10.15199/13.2015.10.18
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-6
Integracja funkcjonalna instrumentem doskonalenia zarządzania
Jerzy Baruk
nr katalogowy: 11509
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Żywność funkcjonalna - żywność poszukiwana
Marta Stus
nr katalogowy: 18989
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Żywność funkcjonalna
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9535
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Jak sprawdzić jakość okien?
Jerzy Płoński
nr katalogowy: 108727
10.15199/33.2017.08.49
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-11
LEKSYKON (2) podstaw architechnologii budynków niskoenergochłonnych
Leszek Laskowski
nr katalogowy: 908
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Dekompozycja lingwistyczna bazy wiedzy systemu wnioskowania przybliżonego z eliminacją reguł sprzecznych
BERNARD WYRWOŁ
nr katalogowy: 39693
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Składniki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
F
Świderski
B. Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 14804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Żywność funkcjonalna w opinii polskich i belgijskich konsumentów
E. Sosińska
K. Terlicka
K. Krygier
nr katalogowy: 22438
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 62914
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Organizacja działu marketingu
nr katalogowy: 109925
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. I
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70383
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-6
Funkcjonalna powłoka powierzchni do odzieży ochronnej
nr katalogowy: 146613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Organizacja działu marketingu
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 109055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
OPAKOWANIE 2011-10
Woda w butelce z metalu
nr katalogowy: 63197
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Żywność funkcjonalna na rynku amerykańskim
Bohdan Achremowicz
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 91372
10.15199/65.2015.5.5
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-4
Ale wkoło jest wesoło
Edyta Kruhlik
nr katalogowy: 39313
GOSPODARKA WODNA 2008-10
Łodzie koszące - nowa odsłona...
nr katalogowy: 38502
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Katalityczna dekompozycja metanu jako źródło cennego wodoru
Michał Wojtasik
Jarosław Markowski
Wojciech Krasodomski
Grażyna Żak
nr katalogowy: 136758
10.15199/62.2022.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Katalityczna dekompozycja metanu jako źródło cennego wodoru
Michał Wojtasik
Jarosław Markowski
Wojciech Krasodomski
Grażyna Żak
nr katalogowy: 136758
10.15199/62.2022.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Katalityczna dekompozycja metanu jako źródło cennego wodoru
Michał Wojtasik
Jarosław Markowski
Wojciech Krasodomski
Grażyna Żak
nr katalogowy: 136758
10.15199/62.2022.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-2
Ocena efektywności dopasowania technologicznego dla struktur FPGA
Marcin KUBICA
Dariusz KANIA
Adam OPARA
nr katalogowy: 82514
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-11
Dekompozycja wielokrotna z wykorzystaniem SMTBDD
Marcin KUBICA
Dariusz KANIA
nr katalogowy: 80718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 119303
OPAKOWANIE 2023-3
UniNATURE Water-Oil – nowa powłoka barierowa
nr katalogowy: 142549
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Metoda wykrywania charakterystycznych obszarów w sieci elektroenergetycznej
Kazimierz WILKOSZ
nr katalogowy: 70616
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Żywność funkcjonalna - dyskusyjnie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32764
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42772
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-3
Analiza zjawisk przejściowych w układach generacji rozproszonej
Tomasz Sikorski
Edward Ziaja
nr katalogowy: 41843
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Strategia dekompozycji ukierunkowana na minimalizację warstw logicznych
Marcin KUBICA
Dariusz KANIA
Adam OPARA
nr katalogowy: 81441
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Analiza efektywności czasowej metod dekompozycji
Adam OPARA
Dariusz KANIA
Marcin KUBICA
nr katalogowy: 67038
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Dekompozycja sygnałów EEG w dziedzinie czasu przy zastosowaniu transformacji Hilberta-Huanga HHT
Wacław GAWĘDZKI
Mirosław SOCHA
Piotr SŁAWIK
nr katalogowy: 91047
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Jak powiększyć małą łazienkę?
Anna Aftyka-Pietrzyk
nr katalogowy: 72728
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Zabezpieczenie szyn zbiorczych w nowych i modernizowanych rozdzielniach 400 i 220 kV zbudowanych w układzie 3/2W
Jerzy Fyda
nr katalogowy: 109204
10.15199/74.2017.9.12
rozdzielnie NN
układ szyn półtorawyłącznikowych
zabezpieczenia szyn zbiorczych
HV switchgears
switchgear with 3/2-breaker arrangement
busbar protection
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Termiczna dekompozycja odpadów elektronicznych z wykorzystaniem reaktora fluidyzacyjnego
Amelia Woynarowska
Stanisław Kandefer
Małgorzata Olek
Sylwester Żelazny
Witold Żukowski
nr katalogowy: 61064
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Parallel solution of electrostatic and static magnetic field problems by domain decomposition method
Dániel MARCSA
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 74821
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Decomposition of mechanical vibration signals - the Hilbert- Huang Transform in the time domain and the Fourier Transform in the frequency domain
Waclaw GAWEDZKI
nr katalogowy: 101959
10.15199/48.2016.11.17
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 96703
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-4
SCADA Reliance
nr katalogowy: 45958
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Od redakcji
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 93871
OPAKOWANIE 2023-3
UniNATURE Water-Oil – nowa powłoka barierowa
nr katalogowy: 142549
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-12
PowerLogic ION7550/ION7650 - mierniki energii i jakości zasilania
Hubert Adamkiewicz
nr katalogowy: 48379
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-3
Saturn Lis Ceramika rozwija internetową sprzedaż płytek ceramicznych
nr katalogowy: 139749
ELEKTROINSTALATOR 2024-10
Trendy w bramach zdalnie sterowanych
Wiesław Noga
nr katalogowy: 151170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Produkty mleczne nośnikami składników prozdrowotnych
Justyna Żulewska
nr katalogowy: 76482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Zastosowanie zmodyfikowanego przekształcenia Wignera - Ville'a do analizy sygnałów zmodulowanych
Tomasz Kraszewski
nr katalogowy: 85116
10.15199/ELE-2014-039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Ekspandowane i ekstrudowane wyroby zbożowe - definicje podstawowe i możliwości zastosowań
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 41876
OPAKOWANIE 2023-8
FunctionalBarrier Paper – nowy asortyment opakowań od Mondi
nr katalogowy: 144646
CHŁODNICTWO 2023-5
Chłodziarki medyczne
nr katalogowy: 145904
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Żywność funkcjonalna - co to dziś oznacza?
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 59552
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Konsumenci wobec żywności Healthy & Wellness
nr katalogowy: 50238
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-6-7
Ocena zjawiska pillingu dzianin bawełnianych przeznaczonych na odzież sportową
MONIKA CZADERSKA
ANDRZEJ WŁOCHOWICZ
ROBERT DROBINA
KAMILA MAŃDOK
nr katalogowy: 45272
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-4
W pełni funkcjonalna warstwa transportowa sygnalizacji - protokół GIST
Paweł NIEMIEC
Andrzej JAJSZCZYK
nr katalogowy: 43980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Możliwość zastosowania gryki jako surowca w procesie ekstruzji
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 43805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Innowacyjna technologia produkcji prozdrowotnych wyrobów mięsnych
nr katalogowy: 103843
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
Modernistycznie i zielono
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 143861
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Zastosowanie wybranych klasyfikatorów uczenia maszynowego do rozpoznawania form wyładowań niezupełnych
Andrzej Cichoń
Sebastian Borucki
Michał Włodarz
nr katalogowy: 139762
10.15199/48.2022.10.42
wyładowania niezupełne
uczenie maszynowe
metoda emisji akustycznej
dekompozycja falkowa.
partial discharges
machine learning
acoustic emission method
wavelet decomposition.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Zastosowanie wybranych klasyfikatorów uczenia maszynowego do rozpoznawania form wyładowań niezupełnych
Andrzej Cichoń
Sebastian Borucki
Michał Włodarz
nr katalogowy: 139762
10.15199/48.2022.10.42
wyładowania niezupełne
uczenie maszynowe
metoda emisji akustycznej
dekompozycja falkowa.
partial discharges
machine learning
acoustic emission method
wavelet decomposition.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Zastosowanie wybranych klasyfikatorów uczenia maszynowego do rozpoznawania form wyładowań niezupełnych
Andrzej Cichoń
Sebastian Borucki
Michał Włodarz
nr katalogowy: 139762
10.15199/48.2022.10.42
wyładowania niezupełne
uczenie maszynowe
metoda emisji akustycznej
dekompozycja falkowa.
partial discharges
machine learning
acoustic emission method
wavelet decomposition.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-8-9
METODY WYBORU DEKOMPOZYCJI DLA ALGORYTMU Z WYKORZYSTANIEM ZBIORÓW NIEZGODNOŚCI I ICH WPŁYW NA MINIMALIZACJĘ GENERATORÓW INDEKSÓW
Tomasz Mazurkiewicz
Tadeusz Łuba
nr katalogowy: 115994
10.15199/59.2018.8-9.36
Funkcja generowania indeksów
Funkcje boolowskie
Dekompozycja liniowa
Minimalizacja liczby zmiennych.
Index generation function
Boolean function
Linear decomposition
Variable minimization.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-10
Synteza generatorów indeksów metodą dekompozycji liniowej
Łukasz MORAWSKI
Tadeusz ŁUBA
nr katalogowy: 123115
10.15199/59.2019.10.1
funkcje generowania indeksów
dekompozycja liniowa
redukcja argumentów
index generation functions
linear decomposition
arguments reduction
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Detekcja spalania stukowego w silnikach benzynowych oparta na metodzie HVD
Jerzy FIOŁKA
nr katalogowy: 130677
10.15199/48.2021.03.29
elektronika samochodowa
spalanie stukowe
dekompozycja drgań Hilberta
analiza czasowo-częstotliwościowa
automotive electronics
engine knocking
Hilbert Vibration Decomposition
time-frequency analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
Uproszczona metoda analizy pola termicznego w izolacji przewodu przy wykorzystaniu funkcji Greena
Marek ZARĘBA
nr katalogowy: 116875
10.15199/48.2018.11.35
metody analityczne
równanie przewodnictwa cieplnego
pole termiczne
izolacja przewodu
analytical method
heat conduction equation
thermal field
insulation of the wire
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Nos – nasz osobisty, wysokowydajny system klimatyzacji i potężny obrońca
Walter Hugentobler
nr katalogowy: 140434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 3)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. I)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54411
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-11
Stopnie naukowe przyznane w dyscyplinach architektura i urbanistyka oraz inżynieria lądowa i transport w III kwartale 2020 roku
nr katalogowy: 129107
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-3
Saturn Lis Ceramika rozwija internetową sprzedaż płytek ceramicznych
nr katalogowy: 139749
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Przywództwo w nowoczesnych organizacjach
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 147261
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Spis treści / contents
nr katalogowy: 68833
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-2
Klasyfikacja wzrokowych potencjałów wywołanych w oparciu o dekompozycję wielorozdzielczą i sieć SVM
ANDRZEJ P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 96816
10.15199/13.2016.2.8
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-5
Metoda EDI w obliczeniach numerycznych całki J w modelach z siatkami prostokątnymi
BARTOSZ KOZŁOWIEC
nr katalogowy: 106076
10.15199/148.2017.5.5
całka J
dekompozycja typów obciążeń
modele laminatowe
J integral
mode partitioning
laminate models
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Metody wykrywania i oznaczania GMO Cz. I. Techniki molekularne – analiza DNA
Marta Słowianek
nr katalogowy: 71080
DOZÓR TECHNICZNY 2020-4
Zabawa na całego, czyli kto za co odpowiada na placu zabaw
nr katalogowy: 127752
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Wavelet-like decomposition stage with windowed filters defined for the Discrete Trigonometric Transforms (DTTs)
Przemysław KOROHODA
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 68757
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Wykorzystanie algorytmów kolorowania grafu w sprzętowej realizacji systemu wnioskowania przybliżonego HFIS
Bernard WYRWOŁ
nr katalogowy: 63359
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Obiektywna ocena traktu słuchowego oparta na analizie falkowej potencjałów wywołanych i sieci wektorów nośnych
Michał SUCHOCKI
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 79565
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-2
Metoda dekompozycji ukierunkowana na elementy XOR
ŁUKASZ ŁAWROCKI
DARIUSZ KANIA
nr katalogowy: 58295
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Wielokontekstowy adaptacyjny koder arytmetyczny służący do bezstratnej kompresji obrazów
GRZEGORZ ULACHA
nr katalogowy: 56730
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Zastosowanie transformacji Hilbert Vibration Decomposition do analizy sygnałów parasejsmicznych w dziedzinie czasu
Wacław GAWĘDZKI
Bartosz SERZYSKO
nr katalogowy: 92772
10.15199/48.2015.08.02
AURA 2017-7-8
Kiełki roślin kapustowatych - żywność funkcjonalna
Anna KRZEPIŁKO
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Iwona ZYCH-WĘŻYK
nr katalogowy: 108378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Comparison of domain decomposition methods for elliptic partial differential problems with unstructured meshes
Dániel MARCSA
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 73129
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Synteza blokowa automatów stanów z zastosowaniem łącznego kodowania wielokrotnego
Arkadiusz BUKOWIEC
nr katalogowy: 63917
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Controllability and observability of linear electrical circuits
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 62352
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Komputerowa analiza słuchowych potencjałów wywołanych pnia mózgu
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Michał SUCHOCKI
Kazimierz TOMCZYKIEWICZ
nr katalogowy: 62330
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Ekstrakcja charakterystycznych cech sygnału elektrogastrograficznego przy wykorzystaniu transformaty falkowej
Zbigniew ŚWIERCZYŃSKI
Tomasz GUSZKOWSKI
nr katalogowy: 58323
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Application of signal wavelet decomposition for identification of arc earth faults
Lubomir MARCINIAK
nr katalogowy: 57832
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Metoda zwiększająca efektywność predykcji liniowej stosowana do bezstratnej kompresji obrazów
GRZEGORZ ULACHA
nr katalogowy: 56729
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Zastosowanie sieci neuronowych Kohonena do prognozowania obciążeń elektroenergetycznych
Tomasz CIECHULSKI
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 101235
10.15199/48.2016.10.48
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Technologiczne aspekty produkcji wędlin premium
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 83130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Fruktany zbóż funkcjonalne składniki żywności
Iwona Jasińska
Maciej Jakub Kuligowski
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 73464
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-2
Dobór wsadu do realizacji codziennych zleceń produkcyjnych w hutach
JOSÉ ARZOLA-RUIZ
LUIS SUAREZ-GARCIA
MIGUEL-ANGEL KINDELÁN-SIRA
JOSÉ-ANGEL VARGAS-AGÜERO
nr katalogowy: 131514
10.15199/24.2021.2.2
wykorzystanie produkcji stalowniczej
podejmowanie decyzji
dekompozycja zadań optymalizacyjnych
systemy inżynierskie
operation of the steel making production
decision making
decomposition of optimization tasks
engineering systems
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Direct Power Control of a Doubly Fed Induction Generator Connected to the Unbalanced Grid with Stator Power and Current Limitations
Piotr PURA
Grzegorz IWANSKI
nr katalogowy: 84714
10.12915/pe.2014.06.023
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Badania strukturalne warstw węglowych w kontaktach omowych - porównanie widm ramanowskich obserwowanych od strony warstwy krzemkowej oraz podłoża z węglika krzemu
Paweł Borowicz
Zbigniew Adamus
Marek Ekielski
Anna Piotrowska
Adrian Kuchuk
Michał Borysiewicz
Eliana Kamińska
Mariusz Latek 
nr katalogowy: 70971
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Wavelet Decomposition of Signal and Feature Selection by LASSO for Pattern Recognition
Urszula LIBAL
nr katalogowy: 76306
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Single and Double Lagrange multipliers approaches applied to Scalar potential formulation in magnetostatic FEM
Mathieu AUBERTIN
Thomas HENNERON
Olivier BOITEAU
Francis PIRIOU
Patrick GUERIN
Jean-Claude MIPO
nr katalogowy: 52111
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Uogólniona metoda Bendersa dekompozycji mieszanych, nieliniowych zada ´n optymalizacji
Andrzej KARBOWSKI
nr katalogowy: 93283
10.15199/48.2015.09.59
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
SZKŁO I CERAMIKA 2011-3
Bioaktywne materiały ceramiczne dla inżynierii tkankowej i medycyny regeneracyjnej
Joanna Czechowska
Anna Ślósarczyk
nr katalogowy: 60300
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Metody selekcji mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 55116
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość zdrowotna nowych rodzajów żywności
Bożena Borycka
nr katalogowy: 51036
CHŁODNICTWO 2011-10
Nowości na EUROSHOP 2011 EUROCRYOR - rozwiązania produktów o najwyższej jakości
nr katalogowy: 63279
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
Technika SDR w realizacji łączności z satelitą na orbicie niskiej
Sebastian Kozłowski
Krzysztof Kurek
Jacek Skarzyński
Katarzyna Szczygielska
Marcin Darmetko
nr katalogowy: 92011
10.15199/59.2015.6.7
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-8
Nowy standard izolacji i uszczelnienia połączeń ościeżnic z ościeżami WINS
Ewa Kosmala
nr katalogowy: 132968
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-10
Permutacja argumentów funkcji logicznej przy poszukiwaniu dekompozycji Ashenhursta w dziedzinie spektralnej Reeda-Mullera
Edward Hrynkiewicz
Dariusz Polok
nr katalogowy: 63260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Żywność, zdrowie i pieniądze
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 65289
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Aktywowanie warstwy wierzchniej Ti Grade 2 w procesach utleniania
Józef Jasiński
Małgorzata Lubas
Jarosław Jasiński
Piotr Podsiad
Jakub Gawroński
Leopold Jeziorski
nr katalogowy: 80242
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Generator radarowych sygnałów złożonych
MARIUSZ ŁUSZCZYK
ZENON R. SZCZEPANIAK
nr katalogowy: 52297
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Principles of computer planning in the functional nasal surgery
G. AVRUNIN
Yana V. NOSOVA
Natalia O. SHUHLYAPINA
Sergii M. ZLEPKO
Sergii V. TYMCHYK Oleksandra HOTRA
Baglan IMANBEK
Aliya KALIZHANOVA
Assel MUSSABEKOVA
nr katalogowy: 104318
10.15199/48.2017.03.32
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych
Anna Jędrusek-Golińska
Danuta Górecka
Krystyna Szymandera-Buszka
nr katalogowy: 98615
10.15199/65.2016.5.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Trendy w aromatach spożywczych Aromat sposobem na sukces produktu
Sylwia Pabiś
Radosław Bonikowski
Józef Kula
nr katalogowy: 91367
10.15199/65.2015.5.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-1
Metody wykrywania nieszczelności w sieciach gazowych cz. II
Andrzej J. Osiadacz
Łukasz Kotyński
nr katalogowy: 65088
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Functional Characteristics of a Resistance Comparator and a Practical Way of their Improvement
Radojle RADETIĆ
Dragan R. MILIVOJEVIĆ
Darko BRODIĆ
Nikola MILIVOJEVIĆ
nr katalogowy: 77543
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
LABORATORYJNA SIEĆ WIRTUALNYCH RUTERÓW OSPF I BGP
Marek Michalski
Kamil Cieślak
Maciej Polak
nr katalogowy: 93818
10.15199/59.2015.8-9.108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Roztwory stałe CexZr(1-x)O2 jako nośniki katalizatorów parowego reformingu etanolu
Marek Karpiński
Sylwia Hull
Janusz Trawczyński
nr katalogowy: 115506
10.15199/62.2018.8.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-7
Szacowanie wielkośći zrzutu nieoczyszczonych ścieków w wyniku udzkodzenia sieci kanalizacyjnej grawitacyjnej z wykorzystaniem metod analizy niezawodnościowej
Jadwiga Królikowska
Andrzej Królikowski
Dariusz Wawrentowicz
nr katalogowy: 107503
10.15199/17.2017.7.6
system kanalizacyjny
niezawodność
graf
dekompozycja
ekwiwalentowanie
sewage system
reliability
graph
decomposition
equivalent
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Zbiorcze zabezpieczenie ziemnozwarciowe dla sieci SN wykorzystujące dekompozycję falkową i kryterium Bayesa
Lubomir MARCINIAK
nr katalogowy: 121577
10.15199/48.2019.08.07
zbiorcze zabezpieczenie ziemnozwarciowe
dekompozycja falkowa
suma detali
kryterium Bayesa.
general earth-fault protection
wavelet decomposition
sum of details
Bayesian criterion.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-3
Zastosowanie procesora GPU w analizie nieustalonego pola temperatury w trójwymiarowym modelu elektrycznego ogrzewania podłogowego
Jarosław FORENC
nr katalogowy: 125252
10.15199/48.2020.03.34
elektryczne ogrzewanie podłogowe
obliczenia równoległe
GPGPU
nieustalone pole temperatury.
electric floor heating
parallel computations
GPGPU
transient temperature field.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Development of conductive parts power losses calculation method in case of interharmonics
Dmitry S. OSIPOV
Vladimir N. GORYUNOV
Liliya A. FAIFER
Bogdan Yu. KISSELYOV
Nadezda N. DOLGIKH
nr katalogowy: 106233
10.15199/48.2017.06.33
Wavelet transform
interharmonics
higher harmonics
losses
transformata falkowa
składowe interharmoniczne
wyższe harmoniczne
straty.
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Dekompozycja modułu uczuciowego jakości życia – szósta i siódma składowa „zaufanie” i „ufność”
Tadeusz Borys
nr katalogowy: 139095
10.15199/46.2022.4.1
jakość życia
moduł
uczucia
emocje
zaufanie i ufność
quality of life
module
feelings
emotions
trust and confidence
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Problemy konstrukcji współczesnych urządzeń elektronicznych
1. Marek LEŚNIEWICZ
Tomasz RACHWALIK
Janusz ZABŁOCKI
Wiesław SIERPIŃSKI
Krzysztof SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 132820
10.15199/48.2021.08.03
urządzenie elektroniczne
narażenia klimatyczno-mechaniczne
chłodzenie
kompatybilność elektromagnetyczna
electronic device
climatic and mechanical exposures
cooling
electromagnetic compatibility
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
80 lat Metody Elementów Skończonych
Ewa ŁADA-TONDYRA
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 146760
10.15199/48.2023.12.61
elektromagnetyzm obliczeniowy
historia elektromagnetyzmu
metoda elementów skończonych
pole elektromagnetyczne
computational electromagnetism
history of electromagnetism
finite element method
electromagnetic field
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
DEKOMPOZYCJA IMPULSÓW RADAROWYCH ZA POMOCĄ TRIANGULACJI ZER SPEKTROGRAMU
Karol Abratkiewicz
nr katalogowy: 144755
10.15199/59.2023.4.27
analiza sygnałów w dziedzinie czasczęstotliwość
radar
radiolokacja
STFT
radar
radiolocation
STFT
time-frequency analysis
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-7
KONCEPCJA ĆWICZENIA LABORATORYJNEGO Z KONFIGURACJI SERWERA TELEFONII IP WTI
Mateusz Gajowniczek
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 132681
10.15199/13.2021.7.1
VoIP
RTP
SIP
IP
WTI
Jaśmin
Jakość połączenia
VoIP
RTP
SIP
IP
WTI
Jasmin
Quality of connection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Structure Optimization of Functionally Sustainable Electromechanical Systems
Viktor CHUMAKEVYCH
Volodymyr POHREBENNYK
Oleg MASHKOV
Jakub TAKOSOGLU
Vadym PTASHNYK
nr katalogowy: 128270
10.15199/48.2020.10.32
functional stability
restoration
electromechanical system
stabilność funkcjonalna
przywracanie
układ elektromechaniczny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Postbiotyki – co o nich wiemy?
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 146657
10.15199/64.2023.6.4
postbiotyki
probiotyki
żywność funkcjonalna
mikrobiom
postbiotics
probiotics
functional food
microbiome
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-2
MACIERZOWA METODA PLANOWANIA PRZEDSIĘWZIĘĆ TECHNICZNYCH W BUDOWIE MASZYN
Roman KIELEC
Michał SĄSIADEK
nr katalogowy: 114019
budowa maszyn
zarządzanie projektem
planowanie
macierz sprzężeń
mechanical engineering
project management
planning
coupling matrix
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-10
Decomposition process of Sm2Zr2O7+8YSZ composite TBC systems in conditions of hot corrosion
GRZEGORZ MOSKAL
SEBASTIAN JUCHA
nr katalogowy: 122858
10.15199/40.2019.10.2
TBC
pyrochlore
composite coatings
hot corrosion
synergism effect
phase decomposition
TBC
pirochlory
powłoki kompozytowe
korozja wysokotemperaturowa
efekt synergizmu
dekompozycja fazowa
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH