Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2024-1
Czym należy kierować się przy wyborze oleju roślinnego?
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 146857
10.15199/2.2024.1.2
oleje roślinne
kwasy tłuszczowe
kwasy tłuszczowe nasycone (SFA)
kwasy tłuszczowe jednonienasycone (MUFA)
kwasy tłuszczowe nienasycone (PUFA)
niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT)
rodzina kwasów ω-6
rodzina kwasów ω-3
stosunek ω-6/ω-3.
vegetable oils
fatty acids
saturated fatty acids (SFA)
monounsaturated fatty acids (MUFA)
unsaturated fatty acids (PUFA)
essential fatty acids (EFAs)
ω-6 acid family
ω-3 acid family
ω- ratio 6/ω-3.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Wpływ mielonych nasion chia na właściwości reologiczne mieszanek z mąki pszennej
Agata Wojciechowicz-Budzisz
Krystyna Siekańska
Beata Włodarska
nr katalogowy: 149825
10.15199/61.2024.4.4
mąka pszenna
Salvia hispanica
chia
reologia
Mixolab
wheat flour
Salvia hispanica
chia
rheology
Mixolab
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Diagnostyka układów sterujących silnikiem cz. 4 – układy zasilania paliwem z pompowtryskiwaczami
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 137518
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Modelling a solution of a homogeneous parabolic equation with random initial condition from Lp(Ω)
Kuchinka Katalin
Slyvka-Tylyshchak Ganna
nr katalogowy: 143203
10.15199/48.2023.05.14
simulation
Orlicz space
parabolic equation
stochastic processes
symulacja
przestrzeń Orlicza
równanie paraboliczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Modelling a solution of a homogeneous parabolic equation with random initial condition from Lp(Ω)
Kuchinka Katalin
Slyvka-Tylyshchak Ganna
nr katalogowy: 143203
10.15199/48.2023.05.14
simulation
Orlicz space
parabolic equation
stochastic processes
symulacja
przestrzeń Orlicza
równanie paraboliczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Biodegradacja gorzkich kwasów chmielowych przy użyciu miąższu roślin wyższych
WANDA MĄCZKA
MIROSŁAW ANIOŁ
EWA HUSZCZA
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
ANNA ŻOŁNIERCZYK
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Specific method of deposition of aluminium-doped zinc oxide thin films on flexible glass substrates
Szymon Kiełczawa
Artur Wiatrowski
nr katalogowy: 139318
10.15199/48.2022.09.58
magnetron sputtering
reactive sputtering
transparent electronics
flexible coatings
rozpylanie magnetronowe
rozpylanie reaktywne
transparentna elektronika
powłoki elastyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Specific method of deposition of aluminium-doped zinc oxide thin films on flexible glass substrates
Szymon Kiełczawa
Artur Wiatrowski
nr katalogowy: 139318
10.15199/48.2022.09.58
magnetron sputtering
reactive sputtering
transparent electronics
flexible coatings
rozpylanie magnetronowe
rozpylanie reaktywne
transparentna elektronika
powłoki elastyczne
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-10
Historia zabezpieczeń - rozwój walizek testowych (cz. IV)
Mirosław Branczewski
nr katalogowy: 128525
10.15199/74.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Technologia pozyskiwania z olejów rybnych kwasów z rodziny omega-3 i zabezpieczenie ich przed zmianami oksydacyjnymi
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA*
ZYGMUNT USYDUS
JOANNA SZLINDER-RICHERT
ROBERT BODKOWSKI
nr katalogowy: 49069
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Characteristics of polyunsaturated fatty acids ethyl esters with high alpha-linolenic acid content as a component of biologically active health-promoting supplements Charakterystyka estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych o wysokiej zawartości kwasu alfa-linolenowego jako składnika biologicznie aktywnych preparatów prozdrowotnych
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Katarzyna Czyż
Andrzej Vogt
Bożena Patkowska-Sokoła
Kaja Sokoła
Robert Bodkowski
Anna Wyrostek
Katarzyna Roman
nr katalogowy: 87928
10.12916/przemchem.2014.1923
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Intensity Only Multi-Materials Image Reconstruction
Amina BAGDAOUI
Amina BENDAOUDI
Ali JAFFARI
nr katalogowy: 148107
10.15199/48.2024.04.07
Phase retrieval
Fourier Synthesis (FS)
Inverse Problems
Bayesian estimation
Hidden Markov
Markov Chain Monte Carlo (MCMC)
Odzyskiwanie faz
synteza Fouriera (FS)
problemy odwrotne
estymacja bayesowska
ukryty Markow
ła ´ncuch Markowa Monte Carlo (MCMC)
ELEKTROINSTALATOR 2021-3
EFEKTY NASKÓRKOWY I ZBLIŻENIOWY W PRZEWODACH ZASILAJĄCYCH
nr katalogowy: 130869
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 rola w żywieniu, występowanie, zastosowanie
Magdalena Maszewska
Iwona Gańko
nr katalogowy: 51874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Przetwory mięsne wzbogacone w kwasy tłuszczowe omega-3
Joanna Rycielska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 58463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Bez tłuszczu ani rusz
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 51054
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Kwasy tłuszczowe w handlowych jogurtach dostępnych w Olsztynie
Beata Paszczyk
Elżbieta Tońska
nr katalogowy: 145687
10.15199/65.2023.10.5
jogurt
kwasy tłuszczowe
CLA
kwasy n-3 in-6
hipocholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (DFA)
hipercholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (OFA)
yoghurt
fatty acids
CLA
n-3 and n-6 acids
hypocholesterolemic fatty acids (DFA)
hypercholesterolemic fatty acids (OFA)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
DOZÓR TECHNICZNY 2024-4
Zasilacze UPS dla rozproszonych sieci IT
nr katalogowy: 149692
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-5
Kontrola analityczna estryfikacji mieszaniny kwasów dikarboksylowych metodą chromatografii gazowej
MONIKA SIKORA
ZYGFRYD WITKIEWICZ
nr katalogowy: 107637
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Walory prozdrowotne kwasów omega-3
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 149069
10.15199/65.2024.6.6
Kwasy tłuszczowe omega-3
kwas eikozapentaenowy
kwas dokozaheksaenowy
kwas alfa-linolenowy
choroby metaboliczne
Omega-3 fatty acids
eicosapentaenoic acid
docosahexaenoic acid
alpha-linolenic acid
metabolic diseases
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-16
Dziedziczona specjalność
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 13234
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies removal of alpha and beta -acids from hop wastes with calcium acetate Badania nad zastosowaniem octanu wapnia do usuwania alfa - i beta -kwasów z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Ewelina Klem-Marciniak
Maciej Kaniewski
Dariusz Popławski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 104027
10.15199/62.2017.2.32
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-9
Rodzina rozdzielnic Xiria
Mariusz Hudyga
nr katalogowy: 78942
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
AUTO MOTO SERWIS na luzie
nr katalogowy: 136005
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Próba optymalizacji warunków prowadzenia procesu niskotemperaturowej krystalizacji olejów rybnych
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Zygmunt Usydus
Bożena Patkowska-Sokoła
nr katalogowy: 59846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Badania eksperymentalne zasilacza lampy ulicznej LED
Przemysław PTAK
nr katalogowy: 134783
10.15199/48.2021.12.37
zasilacz lampy LED
współczynnik zawartości harmonicznych
sprawność energetyczna
pomiary
LED lamp power supply
total harmonic distortion
energy efficiency
measurements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Charakterystyka kwasów omega 3 i ich zastosowanie w żywności funkcjonalnej
K. Marciniak- Lukasik
K. Krygier
nr katalogowy: 7240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Walory prozdrowotne masła z mleka krowiego i koziego
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 148174
10.15199/65.2024.4.5
masło z mleka krowiego
masło z mleka koziego
kwasy tłuszczowe
wskaźniki oceny jakości lipidów
butter from cow’s milk
butter from goat’s milk
fatty acids
lipid quality assessment indicators
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie aminopropylowej ekstrakcji kolumnowej do wzbogacania oleju rybnego w kwasy omega-3
Zygmunt Usydus
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Bożena Patkowska-Sokoła
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 68210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Optimization of the production of methyl 1,3,4-trimethylcyclohex-3-ene-1-carboxylate Optymalizacja procesu otrzymywania 1,3,4-trimetylocykloheks-3-eno-1-karboksylanu metylu
Halyna Marshaloka
Iryna Kostiv
Ihor Polyuzhin
Olha Marshalok
Nataliya Vytrykush
nr katalogowy: 97891
10.15199/62.2016.4.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Lipooksygenazy a stabilność sensoryczna piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 67226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Opracowanie kompozycji bioaktywnego kompleksu lipidowego obniżającego poziom aterogennych wskaźników lipidowych krwi
ROBERT BODKOWSKI
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
ZYGMUNT USYDUS
nr katalogowy: 51327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Fractionation of the whole egg of quail (Coturnix coturnix japonica) in supercritical carbon dioxide. Frakcjonowanie masy jajowej z jaj przepiórczych (Coturnix coturnix japonica) w nadkrytycznym ditlenku węgla
Łukasz Bobak
Ewelina Siepka
Witold GŁadkowski
Grzegorz Kiełbowicz
Zbigniew Dobrzański
Czesław Wawrzeńczyk
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 78582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowy młyn firmy Molino Naldoni Flour Mills wybudowany przez GEA-Golfetto Sangati
nr katalogowy: 123788
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Tłuszcz może być zdrowy
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 61427
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-12
Mieszkanie dla młodych czyli Rodzina na swoim
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 81249
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięsie ptaków
Elżbieta Głodek
Paulina Duma-Kocan
nr katalogowy: 105810
GOSPODARKA WODNA 2013-9
Wspomnienia pośmiertne - Władysław Banach 1930 - 2013
Leszek Bagiński
Jan Bogdan Urbanowicz
Jan Winter
nr katalogowy: 79144
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-9
Nowa rodzina kompensatorów mocy biernej Smart System produkcji firmy ELMA energia
Krzysztof Matyjasek
Marcin Kwiatkowski
nr katalogowy: 78940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-9
Modelowanie procesu rozdzielania kwasów 2-chlorobenzoesowego i 4-chlorobenzoesowego
ROMAN STRYJEK
JAROSŁAW KAMIŃSKI
URSZULA CHMIELOWIEC
URSZULA DUCZMALEWSKA
MARIA BEŁDOWICZ
nr katalogowy: 107126
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-6
JM-TRONIK - 30 lat doświadczeń w EAZ
Mariusz Radziszewski
Dariusz Rybak
nr katalogowy: 68322
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
NOWOŚCI PRODUKTOWE
nr katalogowy: 34586
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
Silniki wysokoprężne EA288 koncernu Volkswagen (cz. 4)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 134456
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Kalejdoskop ze świata napojów - luty 2010 r.
nr katalogowy: 50742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ związków huminowych na agresywność korozyjną wody w warunkach eksploatacyjnych cyrkulujących systemów wody chłodzącej
Alicja Skoczylas
Piotr Falewicz
nr katalogowy: 59914
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Variability of fatty acid composition of meat exposed to low-temperature argon plasma. Zmienność profilu kwasów tłuszczowych izolowanych z mięsa eksponowanego na działanie zimnej plazmy argonowej
Natalia Ulbin-Figlewicz
Dominika Kulig
Ewa Brychcy
Anna Zimoch
Andrzej Jarmoluk
nr katalogowy: 77341
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 29419
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-11
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 39337
OPAKOWANIE 2012-12
Analiza wpływu zastosowanego opakowania na składowe barwy szynki wieprzowej
DOMINIKA GUZEK
KAROLINA KOZAŃ
AGNIESZKA WIERZBICKA
DOMINIKA GŁĄBSKA
nr katalogowy: 73635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 67212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Otrzymywanie kwasu 4-hydroksymigdałowego
WIESŁAW SZELEJEWSKI
ELŻBIETA WÓJCIK
EDWARD GROCHOWSKI
nr katalogowy: 108207
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-9
WAGO-I/O-SYSTEM - komunikacja i sterowanie
nr katalogowy: 46877
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
AUTO MOTO SERWIS na luzie
nr katalogowy: 136005
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of linseed oil and ethyl esters of the oil-derived fatty acids on the morphology and proliferation rate of human adipose-derived stromal cells Wpływ oleju oraz estrów etylowych kwasów tłuszczowych z oleju lnianego na morfologię i proliferację ludzkich komórek stromalnych izolowanych z tkanki tłuszczowej
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Katarzyna Czyż
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej Vogt
Robert Bodkowski
Anna Wyrostek
nr katalogowy: 87209
10.12916/przemchem.2014.1742
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Otrzymywanie kwasów polialkilobenzenosulfonowych w przemysłowych warunkach
JADWIGA SKUPIŃSKA
GRZEGORZ SMÓŁKA
WIKTOR KAZIMIEROWICZ
WITOLD CELLER
WITOLD PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 106635
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-6
Zatężanie lotnych kwasów metodą destylacji membranowej
MARIA TOMASZEWSKA
MAREK GRYTA
ANTONI WALDEMAR MORAWSKI
nr katalogowy: 43297
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
PRODUKTY
nr katalogowy: 138500
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
PRODUKTY
nr katalogowy: 138500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Kwasy chlorogenowe w produktach naturalnych oraz ich właściwości antyutleniające i przeciwdrobnoustrojowe
Monika Kalinowska
Anna M. Wróblewska
Kamila Gryko
nr katalogowy: 110737
10.15199/62.2017.11.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-4
Produkcja i główne kierunki przemysłowego wykorzystania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
WIESŁAW HRECZUCH
MARTIN MITTELBACH
JIRI HOLAS
JIRI SOUCEK
GERARD BEKIERZ
nr katalogowy: 42731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
The second generation fuel from raw waste glycerin fraction Paliwo drugiej generacji z odpadowej, surowej frakcji glicerynowej
Jan Gąsiorek
nr katalogowy: 89493
10.15199/62.2015.2.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-7
Estolidy - oligomerowe pochodne kwasów tłuszczowych jako środki smarowe
Stefania Fiszer
Piotr Niemiec
Wiesław Szeja
nr katalogowy: 14352
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Proces ciągłego otrzymywania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
Wiesław Szeja
Jan Hehlmann
Michał Glados
Anna Borodeńko
nr katalogowy: 14325
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-9
In memoriam - mgr inż. Tobiasz Dobrski 1940-2015
Teresa Rżanek-Kmiecik
nr katalogowy: 93366
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-7
Uwodornienie oleju rzepakowego i sojowego na katalizatorach miedziowych. Cz. II. Chemizm reakcji
EWA SZUKALSKA
nr katalogowy: 28589
OPAKOWANIE 2018-11
RX - seria klejów UPM Raflatac do etykiet trwałych
nr katalogowy: 117112
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-5
Zgierskie sukna Zachertów
nr katalogowy: 76656
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Sulfonowane estry i kwasy tłuszczowe jako nowe surowce do produkcji detergentów
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANN A GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 106936
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Catalytic reduction of fatty acids. Katalityczna redukcja kwasów tłuszczowych
Aleksandra Jakubowska
Ewa Leśniewska
Małgorzata I. Szynkowska
Tadeusz Paryjczak
nr katalogowy: 78578
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Preparation of dicarboxylic acid dimethyl esters from a mixture of the acids Otrzymywanie estrów dimetylowych kwasów dikarboksylowych na bazie mieszaniny kwasów
Szymon Brekier
Ilona Scudło
Kazimierz Terelak
nr katalogowy: 93004
10.15199/62.2015.8.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Badania nad zastosowaniem estrów kwasów fenoksyalkilokarboksylowych do syntezy 1,3-butano- i 1,3-pentanodionów
ANDRZEJ TIPPE
ZDZISŁAW EJMOCKI
nr katalogowy: 42673
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-11
Monitoring Rynku Budowlanego 2012
nr katalogowy: 72675
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-11
Monitoring Rynku Budowlanego 2012
nr katalogowy: 72673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Chloropropanole i chloroestry w produktach spożywczych
Arkadiusz Szterk
Marek Roszko
Bożena Waszkiewicz-Robak
Rita Kromołowska
Jakub Mikiciuk
Małgorzata Czerwonka
nr katalogowy: 58953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Polacy mało wiedzą o omega-3 i omega-6
nr katalogowy: 80682
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Sposób oceny wpływu odkształcenia prądu wtórnego na dokładność transformacji wyższych harmonicznych przez indukcyjne przekładniki prądowe
Ernest STANO
Danuta ADAMCZEWSKA
Marek ORLIKOWSKI
nr katalogowy: 131023
10.15199/48.2021.04.30
indukcyjny przekładnik prądowy
dokładność transformacji
prąd odkształcony
wyższe harmoniczne
inductive current transformer
wideband transformation accuracy
distorted current
higher harmonics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Chemical characteristic of the feed mixtures containing raw and extruded flax seeds Charakterystyka chemiczna mieszanek paszowych zawierających surowe i ekstrudowane nasiona lnu
Anna Czech
Katarzyna Ognik
Renata Klebaniuk
Anna Stępniowska
nr katalogowy: 91686
10.15199/62.2015.6.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Modernizacje obiektów a ograniczniki przepięć SEC: typu 1, typu 2, kombinowane, typu 3 firmy Phoenix Contact
nr katalogowy: 115791
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-6
Niektóre zastosowania soli dwusodowej sulfobursztynianu metyloetanoloamidu kwasów tłuszczowych
ALFONS RATAJ
ZYGMUNT HEHN
nr katalogowy: 43432
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-4
Właściwości modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych syntetyzowanych z mieszanin kwasów tłuszczowych
HALINA SZELĄG
ALEKSANDRA GAJEWSKA
nr katalogowy: 28546
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Apetyt na grilla
nr katalogowy: 52072
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Wpływ sposobu pozyskiwania olejków eterycznych z wybranych roślin baldaszkowatych (Apiaceae) na ich skład chemiczny
Justyna Kwaśny
Otmar Vogt
Elwira Lasoń
nr katalogowy: 72466
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Modułowe zasilacze SITOP
Mirosław Kuligowski
nr katalogowy: 41808
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Burzliwe losy Taverny
nr katalogowy: 47121
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-5
Badania stabilizacji estrów metylowych kwasów tłuszczowych z oleju rzepakowego
ERNEST FABISZ
IRENEUSZ MORAWSKI
nr katalogowy: 43602
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-6
Zastosowanie estrów etylowych kwasów tłuszczowych z oleju rzepakowego do otrzymywania niejonowych związków powierzchniowo czynnych
KAZIMIERZ PYŻALSKF
WIESŁAW HRECZUCH
ZENONA SIWEK
JIRI HOLAS
nr katalogowy: 43613
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Inżynierowie redagują
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 13219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Badania nad wpływem tokoferoli na stabilność oksydacyjną biopaliw do silników o zapłonie samoczynnym
Zygmunt Burnus
Dariusz Sacha
nr katalogowy: 112751
10.15199/62.2018.3.4
OPAKOWANIE 2012-7
Opakowania kompostowalne na imprezach masowych
nr katalogowy: 69033
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-4
Małe roboty MELFA
nr katalogowy: 45959
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Przetwornik cyfrowy PW20i
nr katalogowy: 20704
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Przetwornik cyfrowy PW20i
nr katalogowy: 14668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Pechowa Tawerna
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 49036
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Tung oil as a substrate for synthesis of nutraceutics containing new bioactive lipoamino acids Olej tungowy jako substrat do syntezy nutraceutyków zawierających nowe bioaktywne lipoaminokwasy
Bożena Patkowska-Sokoła
Beata Wileńska
Aleksandra Misicka
Robert Bodkowski
Katarzyna Czyż
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Andrzej W. Lipkowski
nr katalogowy: 86129
10.12916/przemchem.2014.1482
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-2
Możliwości komunikacyjne sterownika S7- 200
nr katalogowy: 2216
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-1
Sterowniki GE Fanuc serii PACSystem Roboty Fanuc Robotics
nr katalogowy: 2182
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-8
Grodno pamięta
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 13090
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-4
Przepływomierze objętościowe SITRANS Probe LR
nr katalogowy: 10312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Mikrobiologiczne źródła DHA
Iwona Gientka
Przemysław Grela
Anna M. Kot
Lidia Stasiak-Różańska
nr katalogowy: 102269
10.15199/65.2016.11.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
FIT - optymalizacja procesu dozowania
nr katalogowy: 7162
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Nie ma jak rodzina
K. Kubiak
nr katalogowy: 6021
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
BakeMark International śmietanka towarzyska przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 4779
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-1
Nowy sterownik CJ1, System LS
nr katalogowy: 2188
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-1
Serwonapędy kontroli ruchu
nr katalogowy: 2187
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Sterowniki CPM1-CPM2
nr katalogowy: 17310
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-3
Zintegrowany enkoder dla silników płaskich
nr katalogowy: 125403
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-7
Porównanie falowników klasy DE z pasma 13,56 MHz zbudowanych na tranzystorach SiC MOSFET i GaN FET
Krzysztof PRZYBYŁA
Marcin KASPRZAK
nr katalogowy: 126978
10.15199/48.2020.07.12
falownik klasy DE
wysoka częstotliwość
SiC
GaN
MOSFET
drajwer
Class DE inverter
high frequency
SiC
GaN
MOSFET
driver
OPAKOWANIE 2004-9
Nowa rodzina produktów w ofercie Basell Orlen Polyotefins
nr katalogowy: 3341
OPAKOWANIE 2004-5
Ashok Narsingrao Kulkani
nr katalogowy: 3238
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Godni siebie
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 13026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Preparatyka katalizatorów glinowo-magnezowych do procesu oksyetylenowania metylowych estrów wyższych kwasów tłuszczowych
Magdalena Emmons-Burzyńska
Marek Lukosek
Dominik Paukszta
Krzysztof Alejski
nr katalogowy: 117870
10.15199/62.2018.12.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Jakość kwasu i kształtujące ją czynniki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 91490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Powstanie i znaczenie izomerów trans kwasów tłuszczowych
Anna Zbikowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 12820
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-6
Wspomnienie pośmiertne - Ś.p. mgr inż. Adam Łukasik
nr katalogowy: 7331
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-4
Synteza estrów kwasów tłuszczowych oksyetylenowanych alkilofenoli
Janusz Nowicki
Jerzy Wasilewski
Jan Poskrobko
nr katalogowy: 20464
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Badania nad uwodornieniem kwasów tłuszczowych do stearyny w obecności katalizatora niklowego w zawiesinie
Ireneusz Morawski
nr katalogowy: 14301
ELEKTROINSTALATOR 2020-12
MIERNIK DŁUGOŚCI KABLA CLT-1000
LESZEK HALICKI
nr katalogowy: 129717
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Krwiste, czy wysmażone?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77103
OPAKOWANIE 2006-5
Nowa rodzina płyt termicznych firmy AGFA
nr katalogowy: 17994
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-9
Usuwanie kwasów fulwowych na modyfikowanym naturalnym zeolicie
Anna M. Anielak
Artur J. Majewski
nr katalogowy: 14410
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Ekstrakcyjne usuwanie kwasów karboksylowych z odpadowych roztworów wodnych
Maciej Wiśniewski
Magdalena Pierzchalska
nr katalogowy: 20179
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-5
Życie i prace Andre Ampere'a
nr katalogowy: 7583
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-5
Quickpanel CE, Terminal z Linuksem
nr katalogowy: 2300
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-5
Nowe przetworniki ciśnienia, Cęgowe mierniki mocy, Bezinwazyjny pomiar w rurociągach
nr katalogowy: 2284
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-3
Zaczynać wcześnie
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 12960
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Nowa odmiana chmielu - lunga. Cz. l. Charakterystyka botaniczna
U. Skomra
A. Lewandowski
K. Baranowski
nr katalogowy: 14540
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-12
Synteza i epoksydowanie estrów etylowych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz ich wykorzystanie w produkcji związków powierzchniowo czynnych
Jan Chlebicki
Helmut Matyschok
nr katalogowy: 14479
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Charakterystyka frakcji fosfolipidowych izolowanych z żółtek jaj pochodzących od kur Lohmann Brown i zielononóżki kuropatwianej
WITOLD GŁADKOWSKI
ANNA CHOJNACKA
GRZEGORZ KIEŁBOWICZ
BARTŁOMIEJ PISARSKI
TADEUSZ TRZISZKA
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 44476
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-12
Estry metylowe kwasów tłuszczowych jako nowy surowiec w produkcji pochodnych tłuszczowych
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
HANNA SZCZEPAŃSKA
WITOLD GOLEC
nr katalogowy: 107354
AURA 2005-10
LISTY DO REDAKCJI ROZWÓJ ZRÓWNOWAŻONY, ŻYCIE KLASZTORNE
PAWEŁ ZAWADZKI
nr katalogowy: 8533
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Dunlop wprowadza nową oponę motocyklową Qualifier CORE
nr katalogowy: 136673
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-5
Rodzina Poznańskich - przemysłowcy, filantropi, społecznicy, mecenasi sztuki
Beata Kamińska
nr katalogowy: 134374
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Orzechy włoskie czy brazylijskie?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119426
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-7
Wpływ wybranych parametrów procesowych na efektywność uwalniania związków organicznych w wyniku mechanicznej dezintegracji osadów ściekowych
Monika Żubrowska-Sudoł
nr katalogowy: 77641
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Czy istnieje potrzeba znakowania żywności zawartością izomerów trans kwasów tłuszczowych
H. Mojska
nr katalogowy: 22599
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-9
WAGO l O System - uniwersalne rozwiązanie dla automatyki
Bogusław Wandzel
nr katalogowy: 15342
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-6
SIMATIC CPU 319-3PN-DP SIMATIC MicroBox420 - komputer do sterowania
nr katalogowy: 23218
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-11
Nowa rodzina zasilaczy impulsowych WAGO
nr katalogowy: 7698
OPAKOWANIE 2004-6
Kopolimery Elvaloy® AC do opakowań o lepszych własnościach
Przemysław W. Gembiak
nr katalogowy: 3258
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-10
Rodzina filtrów o skończonej odpowiedzi impulsowej...
A. Dąbrowski
R. Długosz
P. Pawłowski
nr katalogowy: 9157
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2012 rok
nr katalogowy: 73900
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-9
Badanie metodą spektrometrii masowej estrów kwasów dikarboksylowych stosowanych jako plastyfikatory
EUZEBIUSZ DZIWIŃSKI
nr katalogowy: 106154
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
PROF. DR HAB. INŻ. ANDRZEJ HORODECKI (1925-2011) Wspomnienie pośmiertne
Kazimierz Zakrzewski
nr katalogowy: 60107
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Jakość mięsa i poziom kwasów tłuszczowych w słoninie
Stanisław Wajda
Tomasz Daszkiewicz
Zenon Tratwal
Karol Borzuta
Danuta Puchalska
nr katalogowy: 1607
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-12
Sebastian Ziani de Ferranti, angielski Edison
Krystian CHRZAN
nr katalogowy: 3932
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
PRODUKTY VEGE
Adam Kostecki
Jolanta Modzelewska
nr katalogowy: 143580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-2
Odzyskiwanie energii
nr katalogowy: 75441
OPAKOWANIE 2004-6
DCP-nowy produkt do kolorowego druku cyfrowego w ofercie Ecco-Papier
nr katalogowy: 3266
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
PN-EN 13279-1, czyli rewolucja na rynku tynków gipsowych
Sławomir Chłądzyński
nr katalogowy: 10705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Rodzina, ach rodzina... Blaski i cienie firm rodzinnych
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 76973
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Z żałobnej karty – Andrzej Jakubowski (1940 - 2021)
Lidia Łukasiak
nr katalogowy: 131593
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-4
Porównanie aktywności antykorozyjnej kwasów aminometylofosfonowych przy stałym stężeniu fosforu
ANNA BROL
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
nr katalogowy: 113181
10.15199/40.2018.4.7
inhibitory korozji
stal
kwasy aminometylofosfonowe
corrosion inhibitors
steel
aminomethylphosphonic acids
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Reactive extraction of 1,3-propanediol from the fermentation broth Wydzielanie 1,3-propanodiolu z brzeczki fermentacyjnej metodą ekstrakcji reaktywnej
Krzysztof Alejski
Ireneusz Miesiąc
Beata Rukowicz
Mikołaj Szóstak
nr katalogowy: 105747
10.15199/62.2017.5.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 4, 5 i 6 z 2014 r.)
nr katalogowy: 84993
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Synthesis of racemic rosmarinic acid Synteza racemicznego kwasu rozmarynowego
Katarzyna Sidoryk
Olga Michalak
Marcin Cybulski
Piotr Cmoch
Katarzyna Mróz
Katarzyna Filip
Agnieszka Burzyńska-Prajzner
nr katalogowy: 99643
10.15199/62.2016.7.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 108419
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-2
Bronisław Skowroński (1933-2019)
nr katalogowy: 118754
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-12
Zastosowanie kwasów a, w-alkilodiamino-N,N'-bis (1- arylometylofosfonowych) do kompleksowej ochrony inhibitorowej przemysłowych układów wodnych
P. Falewicz
I. Drela
M. Klakočar-Ciepacz
Ł. Mielnik
nr katalogowy: 22832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wydzielanie kwasów organicznych fosforoorganicznymi ekstrahentami
MACIEJ WIŚNIEWSKI
MAGDALENA PIERZCHALSKA
nr katalogowy: 28676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Opracowanie metody estryfikacji kwasów stearynowego i oleinowego alkoholami 2-etyloheksylowym i decylowym
STANISŁAW ROPUSZYŃSKI
EDWARD MULARCZYK
GRAŻYNA MATACZYŃSKA
nr katalogowy: 107265
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Analityka specjalna Część 3. Pozostałe badania o znaczeniu praktycznym
nr katalogowy: 50390
CHEMIK 2024-2
Kwas tiofeno-2,5-difosfonowy jako efektywny chelator jonów metali
Zuzanna WALKOWIAK
Agnieszka WOJCIECHOWSKA
Tomasz K. OLSZEWSKI
nr katalogowy: 150050
10.15199/4.2024.2.5
kwasy bisfosfonowe
tiofen
chelator
jony metali
bisphosphonic acids
thiophene
chelator
coordination compounds
spec troscopy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Ocena stopnia dojrzałości kompostu wytwarzanego na bazie osadów ściekowych
BARTOSZ WALENDZIK
nr katalogowy: 35051
ELEKTROINSTALATOR 2020-1
EVC1000 - rodzina szybkich ładowarek DC dla elektromobilności od polskiego producenta
Szymon Piasecki
nr katalogowy: 124593
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-8
Katalizatory uwodornienia kwasów tłuszczowych do nasyconych alkoholi tłuszczowych
ERNEST FABISZ
IRENEUSZ MORAWSKI
nr katalogowy: 43635
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-7
Ekstrakcyjne wydzielanie kwasów mlekowego i cytrynowego z płynów pofermentacyjnych
TERESA KASPRZYCKA-GUTTMAN
BAZYLI SEMENIUK
nr katalogowy: 43531
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-8
Kinetyka elektrochemicznych procesów utleniania węglowodanów
BARBARA JANKIEWICZ
RAJMUND SOŁONIEWICZ
nr katalogowy: 43170
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-8
Ekstrakcyjne wydzielanie kwasów mlekowego i cytrynowego z płynów pofermentacyjnych
TERESA KASPRZYCKA-GUTTMAN
BAZYLI SEMENIUK
nr katalogowy: 42619
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Porafinacyjne kwasy tłuszczowe jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 42723
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH