Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-11
Wodór dla sektora małych i średnich przedsiębiorstw
Andrzej Mianowski
Anna Tokarska
nr katalogowy: 14453
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Uwarunkowania rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw branży metalurgicznej
Cezary kolmasiak
rafał PrUsak
zbiGnieW skUza
nr katalogowy: 59399
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Summaries of selected articles published in the "Problemy Jakości (Quality Issues)" monthly in 2014 year
nr katalogowy: 89030
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43976
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
ELINCLUS Cluster - Bridge between Academia and Industry as an Innovation Accelerator
Bogdan Mihailescu
Paul Svasta
Alexandru Borcea
nr katalogowy: 90125
10.15199/13.2015.3.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Energy efficiency and use of renewable solutions of small and medium enterprises
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Bojan ŠTUMBERGER
Sebastijan SEME
nr katalogowy: 100538
10.15199/48.2016.09.50
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Gazele Biznesu 2016 ranking najszybciej rozwijających się firm branży spożywczej
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 106751
10.15199/65.2017.6.2
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Znaczenie dynamicznych zdolności w procesach dopasowania przedsiębiorstw przemysłu chemicznego do zmian w otoczeniu
Szymon Cyfert
Waldemar Glabiszewski
Kazimierz Krzakiewicz
Maciej Zastempowski
nr katalogowy: 126687
10.15199/62.2020.6.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Znaczenie dynamicznych zdolności w procesach dopasowania przedsiębiorstw przemysłu chemicznego do zmian w otoczeniu
Szymon Cyfert
Waldemar Glabiszewski
Kazimierz Krzakiewicz
Maciej Zastempowski
nr katalogowy: 126687
10.15199/62.2020.6.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Znaczenie dynamicznych zdolności w procesach dopasowania przedsiębiorstw przemysłu chemicznego do zmian w otoczeniu
Szymon Cyfert
Waldemar Glabiszewski
Kazimierz Krzakiewicz
Maciej Zastempowski
nr katalogowy: 126687
10.15199/62.2020.6.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Znaczenie dynamicznych zdolności w procesach dopasowania przedsiębiorstw przemysłu chemicznego do zmian w otoczeniu
Szymon Cyfert
Waldemar Glabiszewski
Kazimierz Krzakiewicz
Maciej Zastempowski
nr katalogowy: 126687
10.15199/62.2020.6.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Gazele Biznesu 2017 ranking najszybciej rozwijających się firm
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 115036
10.15199/65.2018.7.2
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
MULTITUDE OF PROBLEMS AND DIFFICULTIES
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 126915
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
MULTITUDE OF PROBLEMS AND DIFFICULTIES
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 126915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Sztuczna inteligencja w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego – potencjał i wyzwania
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 147264
10.15199/65.2024.2.1
sztuczna inteligencja
przemył spożywczy
wdrażanie technologii AI
zrównoważony rozwój
problemy i wyzwania
artificial intelligence
food industry
sustainable development
AI technology adoption
problems and challenges
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Gazele Biznesu 2018 - ranking najszybciej rozwijających się firm spożywczych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 121435
10.15199/65.2019.7.1
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Control of an Under-Actuated X4-flyer using Integral Backstepping Controller
Mohamed TAHAR
Kadda MEGUENNI ZEMALACHE
Abdelhafid OMARI
nr katalogowy: 63405
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Intelligent management system of production and quality products for the small and medium business enterprises
Irbulat UTEPBERGENOV
Maksat KALIMOLDAEV
Iouliia SKLIAROVA
Waldemar WÓJCIK
Shara TOIBAYEVA
Aimira MUSLIMOVA
Lyazzat ISSABEKOVA
nr katalogowy: 111568
10.15199/48.2018.01.38
QMS
model rules base
fuzzy inference algorithm
expert evaluation database
forecasting.
QMS
podstawa reguł modelu
algorytm wnioskowania rozmytego
baza danych oceny ekspertów
prognozowanie.
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Angielski dla behapowców - Lekcja 38
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 74504
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-1
Komputerowy system diagnostyki wad odlewniczych z wykorzystaniem metodologii Case-Based Reasoning
Krzysztof REGULSKI
Gabriel ROJEK
Grzegorz DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 88763
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
The management and implementation of energy audits of small and medium enterprises
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Marko HABJANIČ
Stane BOŽIČNIK
Tomislav LETNIK
Bojan ŠTUMBERGER
Sebastijan SEME
nr katalogowy: 100539
10.15199/48.2016.09.51
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Skuteczność wdrożeń nowych wymagań AQAP 2110 w oparciu o wymagania nowej normy ISO 9001:2015 w małych i średnich przedsiębiorstwach
Natalia JAGODZIŃSKA
nr katalogowy: 116052
10.15199/48.2018.9.11
system ISO 9001:2015
AQAP 2110
ISO 9001:2015 system
AQAP 2110
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-3
Ryzyko w wymaganiach PN-EN ISO 9001:2015-10 i możliwości ich implementacji w organizacji
Wiesław KLIMCZAK
nr katalogowy: 104591
10.15199/48.2017.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
The problem of fairness in IEEE 802.11 standard networks
Iwona Dolińska
nr katalogowy: 87374
10.15199/ELE-2014-183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-5
Łódź - regionalny ośrodek przemysłu tekstylnego i odzieżowego Polski. Stan aktualny i perspektywy
KATARZYNA KĘDZIA
MAREK SNYCERSKI
nr katalogowy: 120427
produkcja odzieży
MSP przemysłu odzieżowego
wyzwania rynku produkcji odzieży
clothing production
Small and Medium-sized Enterprises (SME) of the clothing industry
challenges of the clothing production market
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Rozwój sektora mśp po integracji Polski z Unią Europejską
Jan Macias
nr katalogowy: 66282
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
The Theoretical Analysis Model and Statistical Test Research on Enterprises Development-A Study of Data from 195 Large and Medium Manufacturing Enterprises in China
Hang Yin
Tao Guo
Baizhou Li
Jianxin Zhu
Xibo Sun
nr katalogowy: 75301
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Apply to the Township's Small Substation
Shoucheng DING
Limei XIAO
Rui HUANG
Jie LIU
Shizhou YANG
Xiao CHAI
nr katalogowy: 75249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Sektor produkcji żywności i napojów w krajach UE - stan aktualny i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125030
10.15199/65.2020.2.2
żywność
napoje
produkcja
UE
food
drink
production
EU
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Sektor MŚP w polityce przedsiębiorczości Unii Europejskiej
Jan MACIAS
nr katalogowy: 84660
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce w latach 2019-2021
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 143466
10.15199/65.2023.5.2
innowacje
innowacyjność
przemysł spożywczy
rozwój
konkurencyjność
innovation
innovativeness
food industry
development
competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce w latach 2019-2021
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 143466
10.15199/65.2023.5.2
innowacje
innowacyjność
przemysł spożywczy
rozwój
konkurencyjność
innovation
innovativeness
food industry
development
competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce w latach 2019-2021
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 143466
10.15199/65.2023.5.2
innowacje
innowacyjność
przemysł spożywczy
rozwój
konkurencyjność
innovation
innovativeness
food industry
development
competitiveness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Aktywność innowacyjna małych i średnich przedsiębiorstw z Klastra "Zielona Chemia"
Irena Łącka
Jacek Drożdżal
Przemysław Wojdyła
nr katalogowy: 126668
10.15199/62.2020.6.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Food industry in Poland at present and in the future
Marek Wigier
nr katalogowy: 61878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Przewidywanie upadłości firm w przemyśle chemicznym
Mário Papík
Lenka Papíková
Jana Kajanová
nr katalogowy: 129574
10.15199/62.2020.12.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Przewidywanie upadłości firm w przemyśle chemicznym
Mário Papík
Lenka Papíková
Jana Kajanová
nr katalogowy: 129574
10.15199/62.2020.12.14
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Asymmetric Acceleration Drive Using Linear Oscillatory Actuator under Open-Loop Control
Takamichi YOSHIMOTO
Katsuhiro HIRATA
Yasuyoshi ASAI Kenji UEYAMA
Eiichiro HASHIMOTO
Takahiro TAKAGI
nr katalogowy: 69278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Firmy przemysłu spożywczego w rankingu Rzeczpospolitej – Lista 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 130985
10.15199/65.2021.3.1
przemysł spożywczy
sytuacja ekonomiczno-finansowa
food industry
economic and financial situation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Firmy przemysłu spożywczego w rankingu Rzeczpospolitej – Lista 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 130985
10.15199/65.2021.3.1
przemysł spożywczy
sytuacja ekonomiczno-finansowa
food industry
economic and financial situation
CHŁODNICTWO 2021-4
Transport chłodniczy żywności w Polsce
Agnieszka Palka
nr katalogowy: 133114
transport
żywność
chłodzenie
środki transportu
transport
food
cooling
means of transport
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Wykorzystanie crowdsourcingu w przemyśle spożywczym - doświadczenia i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 121441
10.15199/65.2019.7.6
crowdsourcing
otwarte innowacje
przemysł spożywczy
cyfrowa transformacja
crowdsourcing
open innovations
food industry
digital transformation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
The new power based approach in pole slip protection
Arkadiusz BUREK
Jarosław KRATA
Marek FULCZYK
Janne ALTONEN
nr katalogowy: 67634
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
An Integrated SVM and Fuzzy AHP Approach for Selecting Third Party Logistics Providers
Junfei Chen
Jiameng Zhong
nr katalogowy: 70666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Ocena stopnia zaangażowania przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą w praktyki na rzecz ograniczenia strat i marnowania żywności
Agnieszka Tyburcy
Wioletta Sobocińska
nr katalogowy: 146891
10.15199/65.2024.1.5
straty i marnowanie żywności
przedsiębiorstwa handlowe
przedsiębiorstwa produkcyjne
raporty Forum Odpowiedzialnego Biznesu
food losses and waste
commercial enterprises
production enterprises
reports of the Responsible Business Forum
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Materiały i wyroby z papieru w UE przeznaczone do kontaktu z żywnością
Martin Messner
nr katalogowy: 140059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Reduction of emissions of dust and associated pollutants from combustion of solid fuels in installations of capacity below 50 MW Możliwości ograniczenia emisji pyłu i związanych z nim zanieczyszczeń ze spalania paliw stałych w instalacjach o mocy poniżej 50 MW
Robert Kubica
Katarzyna Rymwid-Mickiewicz
nr katalogowy: 97255
10.15199/62.2016.3.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Overview of light coupling methods to optical planar waveguides
Urszula NAWROT
Mikołaj DEMUTH
Andrzej SIERAKOWSKI
Ewelina GACKA
Krzysztof PAŁKA
Teodor GOTSZALK
nr katalogowy: 145766
10.15199/48.2023.10.01
optical planar waveguide
integrated optics
optical fiber sensors
światłowody planarne
optyka zintegrowana
czujniki światłowodowe
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 81994
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Cloud Computing and Virtualization: A Comprehensive Survey
Yucel TUREL
nr katalogowy: 81607
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-2
Powiązania z dostawcami - integracja i partnerstwo
Dominik Zimon
Andrzej Gazda
nr katalogowy: 89446
10.15199/46.2015.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Tests of materials shielding electromagnetic field of low and medium frequencies dedicated for screens or protective clothing
Agnieszka KURCZEWSKA
Agnieszka STEFKO
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
nr katalogowy: 73192
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Wykorzystanie systemów informatycznych w logistyce
Magdalena Kownacka
nr katalogowy: 127237
10.15199/65.2020.7.5
logistyka
łańcuch żywnościowy
zarządzanie
systemy informatyczne
ERP
logistics
food chain
management
IT systems
ERP
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
The original concept of object classification system
Monika Biskupska
Wioleta Borysewicz
Grzegorz Mazurkiewicz
nr katalogowy: 76223
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2023-4
ENVIRONMENTAL PROTECTION IN CONTEMPORARY MARKETING – THEORETICAL BACKGROUND AND MARKET PRACTICE ON THE EXAMPLE OF PACKAGING – PART 1
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 146802
10.15199/42.2023.4.2
environmental protection
effectiveness of marketing communication
buyers’ attitude
purchasing decisions
ochrona środowiska
efektywność komunikacji marketingowej
postawy nabywców
decyzje zakupowe
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Propozycja wykorzystania betonów geopolimerowych do prefabrykatów o podwyższonej izolacji cieplnej
Adam Nietupski
Michał Bołtryk
Edyta Pawluczuk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Szymon Spodzieja
nr katalogowy: 137196
10.15199/33.2022.04.06
prefabrykaty drobnowymiarowe
beton geopolimerowy
mieszanka popiołowo-żużlowa (MPŻ)
kruszywo lekkie.
mall-size prefabricated elements
geopolymer concrete
fly ash-slag mix (MPŻ)
lightweight aggregate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Propozycja wykorzystania betonów geopolimerowych do prefabrykatów o podwyższonej izolacji cieplnej
Adam Nietupski
Michał Bołtryk
Edyta Pawluczuk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Szymon Spodzieja
nr katalogowy: 137196
10.15199/33.2022.04.06
prefabrykaty drobnowymiarowe
beton geopolimerowy
mieszanka popiołowo-żużlowa (MPŻ)
kruszywo lekkie.
mall-size prefabricated elements
geopolymer concrete
fly ash-slag mix (MPŻ)
lightweight aggregate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Propozycja wykorzystania betonów geopolimerowych do prefabrykatów o podwyższonej izolacji cieplnej
Adam Nietupski
Michał Bołtryk
Edyta Pawluczuk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Szymon Spodzieja
nr katalogowy: 137196
10.15199/33.2022.04.06
prefabrykaty drobnowymiarowe
beton geopolimerowy
mieszanka popiołowo-żużlowa (MPŻ)
kruszywo lekkie.
mall-size prefabricated elements
geopolymer concrete
fly ash-slag mix (MPŻ)
lightweight aggregate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Propozycja wykorzystania betonów geopolimerowych do prefabrykatów o podwyższonej izolacji cieplnej
Adam Nietupski
Michał Bołtryk
Edyta Pawluczuk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Szymon Spodzieja
nr katalogowy: 137196
10.15199/33.2022.04.06
prefabrykaty drobnowymiarowe
beton geopolimerowy
mieszanka popiołowo-żużlowa (MPŻ)
kruszywo lekkie.
mall-size prefabricated elements
geopolymer concrete
fly ash-slag mix (MPŻ)
lightweight aggregate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Propozycja wykorzystania betonów geopolimerowych do prefabrykatów o podwyższonej izolacji cieplnej
Adam Nietupski
Michał Bołtryk
Edyta Pawluczuk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Szymon Spodzieja
nr katalogowy: 137196
10.15199/33.2022.04.06
prefabrykaty drobnowymiarowe
beton geopolimerowy
mieszanka popiołowo-żużlowa (MPŻ)
kruszywo lekkie.
mall-size prefabricated elements
geopolymer concrete
fly ash-slag mix (MPŻ)
lightweight aggregate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Propozycja wykorzystania betonów geopolimerowych do prefabrykatów o podwyższonej izolacji cieplnej
Adam Nietupski
Michał Bołtryk
Edyta Pawluczuk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Szymon Spodzieja
nr katalogowy: 137196
10.15199/33.2022.04.06
prefabrykaty drobnowymiarowe
beton geopolimerowy
mieszanka popiołowo-żużlowa (MPŻ)
kruszywo lekkie.
mall-size prefabricated elements
geopolymer concrete
fly ash-slag mix (MPŻ)
lightweight aggregate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Propozycja wykorzystania betonów geopolimerowych do prefabrykatów o podwyższonej izolacji cieplnej
Adam Nietupski
Michał Bołtryk
Edyta Pawluczuk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Szymon Spodzieja
nr katalogowy: 137196
10.15199/33.2022.04.06
prefabrykaty drobnowymiarowe
beton geopolimerowy
mieszanka popiołowo-żużlowa (MPŻ)
kruszywo lekkie.
mall-size prefabricated elements
geopolymer concrete
fly ash-slag mix (MPŻ)
lightweight aggregate.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Przestrzenne rozmieszczenie przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 126045
10.15199/65.2020.4.1
przemysł spożywczy
lokalizacja
wskaźnik lokalizacji
food industry
location of food companies
location indicator
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-7
Production logistics in czech metallurgical enterprises
Radim Lenort
nr katalogowy: 27903
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
"Folia" w płynie - Powłoki barierowe BIM BA do papieru i tektury Alternatywa dla powłok polietylenowych
Bartek Stawicki
Mariusz Marciniak
nr katalogowy: 116261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2023 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 146885
10.15199/65.2024.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno- -finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Inwestycje bezpośrednie w przemyśle spożywczym: zagraniczne w Polsce i polskie za granicą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 129748
10.15199/65.2020.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Inwestycje bezpośrednie w przemyśle spożywczym: zagraniczne w Polsce i polskie za granicą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 129748
10.15199/65.2020.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
food industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Calculation of Forces Imposed on Particles in AC Dielectrophoresis
Eugeniusz KURGAN
Piotr GAS
nr katalogowy: 48800
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Woda w przemyśle spożywczym analiza wybranych zastosowań
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108783
10.15199/65.2017.8.5
woda do picia
przemysł spożywczy
dezynfektant
woda elektrolizowana
water for drinking
food industry
disinfectant
electrolysis water
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Modelling of part medium access methods in the HomePlug
Martin KOUTNY
Petr MLYNEK
Jiri MISUREC
Karel SLAVICEK
nr katalogowy: 65377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-11
Competitiveness of metallurgical enterprises after restructuring in domestic steel industry
bożenA gAJDZiK
nr katalogowy: 63800
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Perspektywa ograniczonych możliwości rozwojowych w warunkach wpływu COVID-19 na jakość relacji B2B
Wiesław DANIELAK
Dariusz SOBOTKIEWICZ
nr katalogowy: 131885
10.15199/46.2021.5.2
małe i średnie przedsiębiorstwo (MSP)
relacje B2B
COVID-19
kryzys pandemiczny
small and medium- -sized enterprise (SME)
B2B relations
COVID-19
pandemic crisis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce i inwestycje polskich firm za granicą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 113388
10.15199/65.2018.4.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
przemysł spożywczy
korporacje transnarodowe
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
food industry
transnational corporations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Pozycja przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 150093
10.15199/65.2024.8.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
polska
Unia europejska
food industry
national economy
foreign trade
poland
european Union
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
Current experiences and lessons learned towards defining pan-European mobile network operator for research - based on EU project EuWireless1
Maria B. SAFIANOWSKA
Adam FLIZIKOWSKI
Arslan AHMAD
Ilkka HARJULA
Pedro Merino GÓMEZ
Jerry SOBIESKI
Oscar CASTAÑ
EDA
nr katalogowy: 120639
10.15199/59.2019.6.5
infrastruktury badawcze
współdzielenie widma
wirtualizacja
sieci programowalne
5G
Testing infrastructures
spectrum sharing
virtualization
software defined networks
5G
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-9
Monitoring of low voltage grids with the use of SAIDI indexes
Zbigniew ŁUKASIK
Jacek KOZYRA
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 109164
10.15199/48.2017.09.30
Operator Systemu Dystrybucyjnego
Wskaźniki ciągłości dostaw energii
Wskaźniki operacyjne
Urząd Regulacji Energetyki
URE
OSD
SAIFI
SAIDI
CRP
WSD.
Distribution network operator (DNO)
continuity of electricity supply rates
operational rates
Energy Regulatory Office
URE
DNO
SAIFI
SAIDI
CRP
WSD.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-10
Monitoring of low voltage grids with the use of SAIDI indexes
Zbigniew ŁUKASIK
Jacek KOZYRA
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 109850
10.15199/48.2017.10.33
Operator Systemu Dystrybucyjnego
Wskaźniki ciągłości dostaw energii
Wskaźniki operacyjne
Urząd Regulacji Energetyki
URE
OSD
SAIFI
SAIDI
CRP
WSD.
Distribution network operator (DNO)
continuity of electricity supply rates
operational rates
Energy Regulatory Office
URE
DNO
SAIFI
SAIDI
CRP
WSD.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Design of the Control System for Canned-Food Sterilization
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Bożena Danyluk
nr katalogowy: 93122
10.15199/65.2015.8.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Distributed Generation Allocation in Radial Distribution Systems Using Various Particle Swarm Optimization Techniques
Payam FARHADI
Noradin GHADIMI
Tina SOJOUDI
nr katalogowy: 74194
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
State of the Art on Development of a Prototype of Autonomous Moving Vehicle Model Controlled by Microcomputer
Dmytro Mamchur
Antons Kolodinskis
Bohdan Perevyrtailo
nr katalogowy: 141826
10.15199/48.2023.02.12
Raspberry Pi
control system
education.
Raspberry PI
systemy sterowania
edukacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
State of the Art on Development of a Prototype of Autonomous Moving Vehicle Model Controlled by Microcomputer
Dmytro Mamchur
Antons Kolodinskis
Bohdan Perevyrtailo
nr katalogowy: 141826
10.15199/48.2023.02.12
Raspberry Pi
control system
education.
Raspberry PI
systemy sterowania
edukacja
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
LEKKIE KONSTRUKCJE W ICH DOSKONAŁOŚCI
CHRISTIAN SEITZ
nr katalogowy: 54019
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-10
Walidacja niestacjonarnych obliczeń numerycznych przepływu kawitacyjnego przez niewielkowymiarową zwężkę zbieżno-rozbieżną z zastosowaniem komputerowej analizy obrazu
AGNIESZKA NIEDŹWIEDZKA
SEWERYN LIPIŃSKI
nr katalogowy: 123089
10.15199/148.2019.10.3
kawitacja
zwężka zbieżno-rozbieżna
komputerowa analiza obrazu
cavitation
converging-diverging nozzle
computer image analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Handel detaliczny artykułami żywnościowymi w Polsce
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 115034
10.15199/65.2018.7.1
handel detaliczny
artykuły żywnościowe
innowacje
nowoczesne technologie informacyjno-komunikacyjne
cyfrowe kanały dystrybucji Kody JEL: D30
D40
L81
M31
O31
retail trade
food products
innovations
up-to-date information and communication technologies
digital distribution channels JEL codes: D30
D40
L81
M31
O31
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Influence of ambient temperature on the amount of electric energy produced by solar modules
TOMASZ KOZAK
WITOLD MARAŃDA
ANDRZEJ NAPIERALSKI
GILBERT De MEY
ALEXIS De VOS
nr katalogowy: 48900
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przedsiębiorstwo jako podstawowy element sfery realnej w gospodarce
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 41075
OPAKOWANIE 2012-9e
Schumacher Packaging: strength lies in cardboard
nr katalogowy: 71163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
2D Magneto-thermal analysis of synchronous generator
Vilijan MATOŠEVIĆ
Željko ŠTIH
nr katalogowy: 88181
10.12915/pe.2014.12.38
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Zintegrowany system informatyczny w małym przedsiębiorstwie przemysłu odzieżowego - wdrożenie
GRZEGORZ GUNIA
nr katalogowy: 96270
10.15199/60.2016.01.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Technologia cyfrowego bliźniaka w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego wymogi, możliwe zastosowania, ograniczenia
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 126514
10.15199/65.2020.5.2
cyfrowy bliźniak
Przemysł 4.0
optymalizacja
digital twin
Industry 4.0
optimization
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-9-10
Benefits and barriers of environmental cooperation with suppliers – the case of organic food distribution sector in Poland
Piotr C. SOSNOWSKI
nr katalogowy: 134108
10.15199/46.2021.9–10.1
environmental decision-making
cooperation with suppliers
B2B relationships
organic food distribution
podejmowanie decyzji środowiskowych
współpraca z dostawcami
relacje B2B
dystrybucja żywności ekologicznej
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce w latach 2019-2021
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 143466
10.15199/65.2023.5.2
innowacje
innowacyjność
przemysł spożywczy
rozwój
konkurencyjność
innovation
innovativeness
food industry
development
competitiveness
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-3
A new Approach to Annual Costs in Industrial Combined Heat and Power Generating Plants as a Supporting Tool for Quick Estimation of their Modernization Necessary Costs
Waldemar Kamrat
nr katalogowy: 147953
10.15199/17.2024.3.4
Cogeneration
Costs calculation
Industrial combined heat and power plants
Investment expenditures
Energy Conservation
Clean energy production
Kogeneracja
Kalkulacja kosztów
Elektrociepłownie przemysłowe
Nakłady inwestycyjne
Poszanowanie energii
Produkcja czystej energii
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
PERSPECTIVES FOR THE DEVELOPMENT OF ROBOTIZATION IN ENTERPRISES
KATARZYNA ANTOSZ
nr katalogowy: 129769
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
PERSPECTIVES FOR THE DEVELOPMENT OF ROBOTIZATION IN ENTERPRISES
KATARZYNA ANTOSZ
nr katalogowy: 129769
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-3
Corporate social responsibility as an important element of the business model of steel enterprises
Sandra GRABOWSKA
Wioletta OCIECZEK
nr katalogowy: 112925
10.15199/24.2018.3.6
social responsibility
business model
business processes
społeczna odpowiedzialność biznesu
model biznesowy
procesy biznesowe
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PACKAGING REVIEW 2024-1
MODERN SOLUTIONS IN PRODUCTION OF BIOPOLYMERS, EMPLOYED IN PACKAGING FOR FOOD INDUSTRY
JULIA MUNDZIEL
TOMASZ RYDZKOWSKI
nr katalogowy: 147837
10.15199/42.2024.1.2
active packaging
biopolymers
edible films
essential oils
opakowania aktywne
biopolimery
folie jadalne
olejki eteryczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Ładunek przestrzenny w nano- i mikrokompozytach epoksydowych
Edmund MOTYL
Leszek MOROŃ
Katarzyna KARAŚ
nr katalogowy: 38644
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-12
Zintegrowany system informatyczny w małym przedsiębiorstwie przemysłu odzieżowego - prace przedwdrożeniowe
GRZEGORZ GUNIA
nr katalogowy: 95547
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Visualization of magnetic field generated by portable coil designed for magnetotherapy
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Ryszard TADEUSIEWICZ
nr katalogowy: 71289
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Stabilizacja pracy źródeł rozproszonych w sieci dystrybucyjnej z wykorzystaniem wiatrowo-gazowej elektrowni hybrydowej
Adrian NOCOŃ
nr katalogowy: 70605
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Firmy branży spożywczej w rankingu - Lista 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 118812
10.15199/65.2019.2.1
przemysł spożywczy
sytuacja ekonomiczno- -finansowa
food industry
economic and financial performance
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Reducing mismatch losses in grid-connected PV systems by the means of alternative array topologies
PICAULT
Betrand RAISON
Seddik BACHA
Jorge. AGUILERA
Juan DE LA CASA
nr katalogowy: 55685
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Korzyści i bariery wdrażania jakości 4.0 w polskich przedsiębiorstwach – badania wstępne
Sławomir Wawak
nr katalogowy: 140130
10.15199/46.2022.5.1
zarządzanie jakością
przemysł 4.0
jakość 4.0
ocena gotowości
quality management
industry 4.0
quality 4.0
readiness estimation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-7
Cavitation intensity-related optimum mixture selection for ultrasonic cleaning
BOGDAN NIEMCZEWSKI
nr katalogowy: 77855
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Numerical Simulation of ESWL with Single-pulse and Dual-pulse Based on 2D Unstructured Grid CE/SE Method
Xiaoyan ZHANG
Jingqiu CHEN
Yongxiang ZHANG
Chunxia WEI
nr katalogowy: 66621
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Comparison of Electric and Radiometric Methods for Liquid Dielectric Diagnostic
Michal KRBAL
Jaroslav STEPANEK
Ludek PELIKAN
Jaroslava ORSAGOVA
Iraida KOLCUNOVA
nr katalogowy: 120448
10.15199/48.2019.06.04
Liquid Dielectric
Mineral Oil
Silicone Liquid
Spectroradiometer
Spectrum
UV-vis
Spectroscopy
D-lamp
właściwości dielektryczne płynów
metoda fotometryczna
metoda radiometryczna
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Magazynowanie w działalności przedsiębiorstw branży metalowej
Ewa STANIEWSKA
nr katalogowy: 84257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Nie czekając na zmianę klimatu
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 105479
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Ślad wodny przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115049
10.15199/64.2018.7.2
ślad wodny
zużycie wody
przemysł rolno-spożywczy
water footprint
water usage
agri-food industry
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-10
Możliwości przebudowy ciepłowni węglowej w warunkach nowych ograniczeń emisyjnych – studium przypadku
JANUSZ LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 54610
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-10
Możliwości przebudowy ciepłowni węglowej w warunkach nowych ograniczeń emisyjnych – studium przypadku
JANUSZ LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 54610
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Development of Diagnostic System for the State of Electric Drives of Food Enterprise
Nataliia LUTSKA
Nataliia ZAIETS
Lidiia VLASENKO
nr katalogowy: 147351
10.15199/48.2024.02.33
electric drives
system for diagnosing
classification
quantitative estimates
scenarios
napędy elektryczne
system diagnozowania
klasyfikacja
szacunki ilościowe
scenariusze
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH