Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Awaryjne przekształcenia architektury szpitali w warunkach pandemii SARS-CoV-2
Agnieszka Gębczyńska-Janowicz
Rafał Janowicz
nr katalogowy: 142361
10.15199/9.2023.3.1
architektura obiektów medycznych
szpital
infrastruktura
epidemia
COVID-19
architecture of medical facilities
hospital
infra- structure
epidemic
COVID-19
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Awaryjne przekształcenia architektury szpitali w warunkach pandemii SARS-CoV-2
Agnieszka Gębczyńska-Janowicz
Rafał Janowicz
nr katalogowy: 142361
10.15199/9.2023.3.1
architektura obiektów medycznych
szpital
infrastruktura
epidemia
COVID-19
architecture of medical facilities
hospital
infra- structure
epidemic
COVID-19
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Awaryjne przekształcenia architektury szpitali w warunkach pandemii SARS-CoV-2
Agnieszka Gębczyńska-Janowicz
Rafał Janowicz
nr katalogowy: 142361
10.15199/9.2023.3.1
architektura obiektów medycznych
szpital
infrastruktura
epidemia
COVID-19
architecture of medical facilities
hospital
infra- structure
epidemic
COVID-19
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Awaryjne przekształcenia architektury szpitali w warunkach pandemii SARS-CoV-2
Agnieszka Gębczyńska-Janowicz
Rafał Janowicz
nr katalogowy: 142361
10.15199/9.2023.3.1
architektura obiektów medycznych
szpital
infrastruktura
epidemia
COVID-19
architecture of medical facilities
hospital
infra- structure
epidemic
COVID-19
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-3
Charakterystyka kryzysowej łączności radiowej w województwach
Michał Grymowicz
nr katalogowy: 143587
10.15199/59.2023.3.4
łączność kryzysowa w województwach
łączność kryzysowa
łączność radiowa
crisis communication in voivodeships
crisis communication
radio communication.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-3
Charakterystyka kryzysowej łączności radiowej w województwach
Michał Grymowicz
nr katalogowy: 143587
10.15199/59.2023.3.4
łączność kryzysowa w województwach
łączność kryzysowa
łączność radiowa
crisis communication in voivodeships
crisis communication
radio communication.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Charakterystyka użytkowników służby radiowej amatorskiej w uwzględnieniem amatorskiej łączności kryzysowej dla klubów krótkofalarskich
Michał Grymowicz
nr katalogowy: 143145
10.15199/59.2023.2.5
kluby krótkofalarskie
łączność kryzysowa w klubach krótkofalarskich
łączność kryzysowa
krótkofalarstwo
łączność kryzysowa
amateur radio clubs
Crisis communication in amateur radio clubs
Crisis communication
amateur radio
crisis communication
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Charakterystyka użytkowników służby radiowej amatorskiej w uwzględnieniem amatorskiej łączności kryzysowej dla klubów krótkofalarskich
Michał Grymowicz
nr katalogowy: 143145
10.15199/59.2023.2.5
kluby krótkofalarskie
łączność kryzysowa w klubach krótkofalarskich
łączność kryzysowa
krótkofalarstwo
łączność kryzysowa
amateur radio clubs
Crisis communication in amateur radio clubs
Crisis communication
amateur radio
crisis communication
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 89026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-10
Przygotowanie systemu zaopatrzenia w wodę do działań w warunkach kryzysowych w świetle obowiązujących norm i przepisów prawnych
Krzysztof Filipek
Marian Kulig
nr katalogowy: 116634
10.15199/17.2018.10.3
zaopatrzenie w wodę
plan bezpieczeństwa wodnego
zarządzanie kryzysowe
regulacje ustawowe
water supply
water safety plans
crisis management
legal regulations
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-12
Transformacja i reorganizacja przedsiębiorstw hutniczych w warunkach światowego kryzysu gospodarczo-finansowego
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 48706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Food Market and Food Production in the Face of the World Economic Crisis
Roman Urban
nr katalogowy: 46491
OPAKOWANIE 2012-9e
Fine art in packaging of drugs
nr katalogowy: 71175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Pandemia przyczyną spadku popytu na papiery graficzne
nr katalogowy: 127732
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Duże krajowe firmy chemiczne po kryzysie. "Lista 500" za 2010 r.
Zbigniew Krawczyk
nr katalogowy: 61066
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Pandemia przyczyną spadku popytu na papiery graficzne
nr katalogowy: 127732
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Rynek energetyczny w czasie pandemii
MAŁGORZATA NIESTĘPSKA
nr katalogowy: 132930
10.15199/9.2021.7-8.1
pandemia
energia
paliwa
rynek energetyczny
wzrost gospodarczy
pandemic
energy
fuels
energy market
economic growth
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Rynek energetyczny w czasie pandemii
MAŁGORZATA NIESTĘPSKA
nr katalogowy: 132930
10.15199/9.2021.7-8.1
pandemia
energia
paliwa
rynek energetyczny
wzrost gospodarczy
pandemic
energy
fuels
energy market
economic growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Refleksje wokół kryzysu finansowego
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 40146
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Charakterystyka łączności radiowej w policji
Michał Grymowicz
nr katalogowy: 143146
10.15199/59.2023.2.6
policja
łączność radiowa w policji
działanie policji
łączność radiowa
amatorska łączność kryzysowa w policji
police
radio communication in the police
operation of the police
radio communication
amateur crisis communication in the police
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Charakterystyka łączności radiowej w policji
Michał Grymowicz
nr katalogowy: 143146
10.15199/59.2023.2.6
policja
łączność radiowa w policji
działanie policji
łączność radiowa
amatorska łączność kryzysowa w policji
police
radio communication in the police
operation of the police
radio communication
amateur crisis communication in the police
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Koronawirus, technika i koniec świata, jaki znamy
Artur Pawłowski
nr katalogowy: 130529
10.15199/17.2021.1-2.3
koronawirus
technika
inżynieria środowiska
kryzys globalny
Covid-19
technology
environmental engineering
global crisis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Produkcja i zużycie tektury falistej w Polsce w 2020 roku na tle krajów europejskich
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 134694
10.15199/54.2021.11.1
papier
tektura falista
produkcja
zużycie
import
eksport
paper
corrugated board
production
consumption
import
export
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Produkcja i zużycie tektury falistej w Polsce w 2020 roku na tle krajów europejskich
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 134694
10.15199/54.2021.11.1
papier
tektura falista
produkcja
zużycie
import
eksport
paper
corrugated board
production
consumption
import
export
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PACKAGING REVIEW 2023-2
HIGHLY VALUABLE CONTRACTS INDUSTRY EVENTS AND WONDERFUL ATMOSPHERE AT PLASTPOL 2023
nr katalogowy: 143712
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Pandemia COVID-19 a występowanie bakterii Legionella sp. w systemach wody ciepłej – ocena ryzyka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 127538
10.15199/17.2020.7-8.6
Legionella
sieć wodociągowa
zastoiny
pandemia COVID-19
Legionella
water supply system
stagnation
pandemic COVID-19
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Przemysł spożywczy – rozwój w warunkach zmian otoczenia zewnętrznego
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 127655
10.15199/65.2020.8.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Działania instytucji unijnych w zakresie wsparcia sektora rolno-spożywczego w czasie pandemii COVID-19
Renata Grochowska
nr katalogowy: 127223
10.15199/65.2020.7.1
pandemia COVID-19
instytucje unijne
sektor rolno-spożywczy
COVID-19 pandemic
UE institutions
agri-food sector
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
Europejskie elektrownie szczytowo-pompowe są w kryzysie
nr katalogowy: 112085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
MULTITUDE OF PROBLEMS AND DIFFICULTIES
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 126915
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
MULTITUDE OF PROBLEMS AND DIFFICULTIES
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 126915
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-6
Reengineering business processes in manufacturing company
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 92151
10.15199/24.2015.6.6
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-2
Demand Changes by the SARS CoV-2 Virus Pandemic in Selected Water Supply Systems – Poland case study
Alicja Bałut
Jędrzej Bylka
Michał Januszko
nr katalogowy: 147443
10.15199/17.2024.2.2
Water Distribution System (WDS) management under unusual conditions (lockdown)
SARS-CoV-2
Variability of water demand
pandemic
COVID-19
Emerging Hot Spot
Space Time Cube
Esri
Space Time Pattern Mining
Spatial Data Mining
Space-Time Analysis
Zarządzanie systemem dystrybucji wody (WDS) w nietypowych warunkach (kryzysy)
SARS-CoV-2
Zmienność zapotrzebowania na wodę
pandemia
COVID-19
Emerging Hot Spot
Space Time Cube
Local Outlier Analysis
Esri
Dane przestrzenne
data maining
analizy czasoprzestrzenne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Perspektywa ograniczonych możliwości rozwojowych w warunkach wpływu COVID-19 na jakość relacji B2B
Wiesław DANIELAK
Dariusz SOBOTKIEWICZ
nr katalogowy: 131885
10.15199/46.2021.5.2
małe i średnie przedsiębiorstwo (MSP)
relacje B2B
COVID-19
kryzys pandemiczny
small and medium- -sized enterprise (SME)
B2B relations
COVID-19
pandemic crisis
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Wzmocniona pozycja Grupy Arctic Paper na rynku dotkniętym pandemią
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 127730
PACKAGING REVIEW 2022-1
Trends and knowledge at packaging innovations fair
nr katalogowy: 137595
PACKAGING REVIEW 2022-1
Trends and knowledge at packaging innovations fair
nr katalogowy: 137595
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Nanoproducts born in plasma to overtake oil and energy crisis
Zbigniew KOLACIŃSKI
nr katalogowy: 44744
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Higiena nie zna pojęcia kryzys
MAREK ŚCIĄŻKO
nr katalogowy: 42441
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-9
Czarnobyl 25 lat później
nr katalogowy: 62081
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Fuzzy Logic Based Constant Power Control of a Proton Exchange Membrane Fuel Cell
Liping FAN
Yi LIU
nr katalogowy: 67834
AURA 2023-2
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim możemy uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 141761
10.15199/2.2023.2.3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Wzmocniona pozycja Grupy Arctic Paper na rynku dotkniętym pandemią
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 127730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19
Iwona Szczepaniak Łukasz Ambroziak Jadwiga Drożdż Robert Mroczek
nr katalogowy: 126513
10.15199/65.2020.5.1
przemysł spożywczy
eksport rolno- -spożywczy
pandemia COVID-19
wirus SARS-CoV-2
food industry
agri-food export
COVID-19 pandemic
SARS-CoV-2 virus
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-2
Zachowania ludzi w sytuacjach kryzysowych
Aleksandra KACZMAREK
nr katalogowy: 118684
10.15199/46.2019.2.3
kryzys
sytuacja kryzysowa
jakość podejmowanych decyzji
stres
predyspozycje zawodowe
crisis
crisis situation
quality of decisions
stress
career predispositions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Rozwój polskiego handlu rolno-spożywczego w 2019 roku
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 126798
10.15199/65.2020.6.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Zapotrzebowanie budynków akademickich na energię elektryczną w latach 2019-2022 – studium przypadku
Marcin BUCZAJ
nr katalogowy: 147136
10.15199/48.2024.01.56
elektroenergetyka
systemy sterowania i nadzoru
zużycie energii elektrycznej
efektywność energetyczna
power engineering
control and supervision systems
electricity consumption
energy efficiency
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 126558
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Prefabrykacja w czasach pandemii – ratunek dla budownictwa?
Grzegorz Adamczewski
Piotr P. Woyciechowski
nr katalogowy: 128056
10.15199/33.2020.09.07
prefabrykacja
budownictwo
koronawirus
gospodarka.
prefabrication
construction
coronavirus
economy
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
OPAKOWANIE 2009-I
Has the Crisis Affected the Flexible Packaging Industry?
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 42504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przedsiębiorstwo jako podstawowy element sfery realnej w gospodarce
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 41075
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Utilization of fuel cell energy source for distribution power generation: theory, modeling and review of research work
Nor Aira ZAMBR
Azah MOHAMED
nr katalogowy: 84482
10.12915/pe.2014.05.044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Polish Food Industry in the Period of the World Economic Crisis
Roman Urban
nr katalogowy: 53785
AURA 2019-8
"Jaką część planety powinniśmy wziąć pod ochronę?"
Piotr Skubała
nr katalogowy: 121739
10.15199/2.2019.8.4
szóste wielkie wymieranie
kryzys klimatyczny i środowiskowy
różnorodność biologiczna
ochrona
six mass extinction
climate and environmental crisis
biodiversity
protection
AURA 2020-6
Zazielenianie po kryzysie
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 126628
AURA 2023-2
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim możemy uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 141761
10.15199/2.2023.2.3
AURA 2023-5
Czy możliwa jest wycena środowiska przyrodniczego?
Julia Kacprzak
Hubert Bednarz
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 143136
10.15199/2.2023.5.3
kryzys ekologiczny
ekonomiczna wycena środowiska przyrodniczego
metody wyceny
metody bezpośrednie
metody pośrednie
cological crisis
economic valuation of the natural environment
valuation methods
direct methods
indirect methods
AURA 2023-5
Czy możliwa jest wycena środowiska przyrodniczego?
Julia Kacprzak
Hubert Bednarz
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 143136
10.15199/2.2023.5.3
kryzys ekologiczny
ekonomiczna wycena środowiska przyrodniczego
metody wyceny
metody bezpośrednie
metody pośrednie
cological crisis
economic valuation of the natural environment
valuation methods
direct methods
indirect methods
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Jakość wody w punktach czerpalnych po ponownym rozruchu instalacji wodociągowych wyłączonych z eksploatacji w okresie pandemii
Kaja Niewitecka
Jarosław Chudzicki
nr katalogowy: 136327
10.15199/17.2022.2.1
jakość wody pitnej
stagnacja
biofilm
pandemia
budynki użyteczności publicznej
water quality
stagnation
biofilm
pandemic
public buildings
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Jakość wody w punktach czerpalnych po ponownym rozruchu instalacji wodociągowych wyłączonych z eksploatacji w okresie pandemii
Kaja Niewitecka
Jarosław Chudzicki
nr katalogowy: 136327
10.15199/17.2022.2.1
jakość wody pitnej
stagnacja
biofilm
pandemia
budynki użyteczności publicznej
water quality
stagnation
biofilm
pandemic
public buildings
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Ontology-based approach to scada systems vulnerabilities representation for CIP
MICHAŁ CHORAŚ
ANNA STACHOWICZ
RAFAŁ KOZIK
ADAM FLIZIKOWSKI
RAFAŁ RENK
nr katalogowy: 47716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Beer market in Europe slowly livens up?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 63321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Pandemia szansą na eksport niemieckich piw?
nr katalogowy: 128785
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Pandemia szansą na eksport niemieckich piw?
nr katalogowy: 128785
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Mikrobiologia a inżynieria sanitarna i inżynieria środowiska w kontekście pandemii COVID-19
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130528
10.15199/17.2021.1-2.2
mikrobiologia sanitarna
wirusologia
ludzkie patogenne koronawirusy
sanitary microbiology
virology
pathogenic human coronaviruses
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Gospodarka wodna w Polsce na tle międzynarodowej agendy przeciwdziałania kryzysowi wodnemu i sanitarnemu
Małgorzata Bogucka -Szymalska
KATARZYNA AGNIESZKA DELIS-SZELĄG
KATARZYNA FALIŃSKA
MICHAŁ DUDEK
KATARZYNA KRĘŻAŁEK
SYLWIA ŁYSKAWKA
EWELINA KICMAN
PIOTR PIÓRKOWSKI
PATRYCJA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 130884
zasoby wodne
kryzys wodny i sanitarny
Światowy Dzień Wody
polityka wodna
gospodarka wodna
water resources
water and sanitation crisis
World Water Day
water policy
water management
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
AURA 2019-7
Kryzys bioróżnorodności zagrożeniem równie dużym jak kryzys klimatyczny
Piotr Skubała
nr katalogowy: 121453
10.15199/2.2019.7.3
różnorodność biologiczna
usługi ekosystemowe
kryzys bioróżnorodności
IPBES
biodiversity
ecosystem services
biodiversity crisis
IPBES
AURA 2020-5
Naukowcy ostrzegają przed skutkami kryzysu klimatycznego
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126244
10.15199/2.2020.5.2
kryzys klimatyczny
gazy cieplarniane
paliwa kopalne
ostrzeżenie
climate crisis
greenhouse gases
fossil fuels
warning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PACKAGING REVIEW 2023-2
HIGHLY VALUABLE CONTRACTS INDUSTRY EVENTS AND WONDERFUL ATMOSPHERE AT PLASTPOL 2023
nr katalogowy: 143712
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
AURA 2021-6
Najlepszy model rozwoju kraju w dobie kryzysu klimatycznego i środowiskowego
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 132010
10.15199/2.2021.6.3
PKB
wskaźniki ekologiczne
ślad ekologiczny
szczęście
GDP
ecological indicators
ecological footprint
happiness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-12
Włókno alpak w nowym kontekście globalnym – analiza rynku
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 129764
10.151199/60.2020.12.1
włókno alpak
eksport
cena
analiza rynku
alpaca fiber
export
price
market analysis
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-12
Włókno alpak w nowym kontekście globalnym – analiza rynku
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 129764
10.151199/60.2020.12.1
włókno alpak
eksport
cena
analiza rynku
alpaca fiber
export
price
market analysis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Audit of road lighting installation as a tool to improve energy intensity - case study
Tomasz POPŁAWSKI
Marek KURKOWSKI
nr katalogowy: 146231
10.15199/48.2023.11.45
energy efficiency
audit
street lighting installations
light sources
efektywność energetyczna
audyt
instalacje oświetlenia ulicznego
źródła światła
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Pozycja przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 150093
10.15199/65.2024.8.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
polska
Unia europejska
food industry
national economy
foreign trade
poland
european Union
AURA 2019-12
Zielona infrastruktura: włączenie prywatnego sektora
Tomasz Jeleński
nr katalogowy: 123864
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
NIEZAKŁÓCONA PRYWATNA SIEĆ 5G NA POTRZEBY SYTUACJI KRYZYSOWEJ
Mateusz Kustra
Bogusław Grochowina
Krzysztof Kosmowski
nr katalogowy: 144742
10.15199/59.2023.4.14
5G
interferencje
miary i kryteria zakłócalności
sieć prywatna
współczynnik ochronny.
5G
interferences
metrics and criteria of interference private network
protection ratio
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
FINAL GALA OF THE COMPETITION „YOUNG INNOVATOR”, „NUMERUS PRIMUS INTER PARES” AND OLYMPICS OF TECHNICAL KNOWLEDGE
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 134411
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
FINAL GALA OF THE COMPETITION „YOUNG INNOVATOR”, „NUMERUS PRIMUS INTER PARES” AND OLYMPICS OF TECHNICAL KNOWLEDGE
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 134411
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-6
Zużycie energii w części sitowej maszyny papierniczej
SEBASTIAN KNAPEK
nr katalogowy: 69502
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
AURA 2024-1
James Lovelock – klimatyczny prorok i twórca hipotezy Gai
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 146856
10.15199/2.2024.1.1
Ziemia
superorganizm
hipoteza Gai
zmiany klimatu
Earth
superorganism
Gaia hypothesis
climate change
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Energy Sector of Pakistan – A Review
Rana Muneeb Hassan
Andrzej Bień
Szymon Barczentewicz
Mohammad Abu Sarhan
nr katalogowy: 133554
10.15199/48.2021.10.07
Pakistan
Energy
Development
Pakistan
Energetyka
Rozwój
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2021 r.
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 136869
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-10
Ocena rozwiązań w przedsiębiorstwie hutniczym za pomocą analizy SWOT w czasie pandemii COVID-19
Patrycja SOSNA
Sandra KUŚNIERZ
Robert WIESZAŁA
nr katalogowy: 128418
10.15199/24.2020.10.3
analiza SWOT
przedsiębiorstwo hutnicze
zarządzanie jakością
Covid-19
SWOT analysis
metallurgical concern
quality management
Covid-19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH