Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Wymagania prawne znakowania w ramach trendu "clean label"
Marta Zawadka
nr katalogowy: 119411
10.15199/65.2019.3.3
czysta etykieta
znakowanie
rozporządzenie 1169/2011
clean label
labelling
Regulation 1169/2011
OPAKOWANIE 2010-I
The Private Label Effect
Jennifer Sprance
nr katalogowy: 50912
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Restauracja Leonardo Verde z wegańskim certyfikatem
nr katalogowy: 115019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95671
OPAKOWANIE 2022-8
Innowacyjna etykieta do recyklingu od CCL Label
nr katalogowy: 139129
OPAKOWANIE 2022-8
Innowacyjna etykieta do recyklingu od CCL Label
nr katalogowy: 139129
OPAKOWANIE 2019-8
Heidelberg Label Week 2019: 1 tydzień, 2 lokalizacje, 1 temat
nr katalogowy: 122032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 93917
OPAKOWANIE 2017-10
Tau 330 RSC - cyfra na przemysłową skalę
nr katalogowy: 110033
OPAKOWANIE 2019-3
Accurio Label 90 cyfrowe drukowanie etykiet w drukarni Poli-Plus
nr katalogowy: 119322
OPAKOWANIE 2008-I
Polish Flexo Label (Narrow-web) Business
Krzysztof Januszewski
nr katalogowy: 34051
OPAKOWANIE 2018-4
Henkel laureatem konkursu Label Life Awards 2018
nr katalogowy: 113117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lyckeby Careful nowe rozwiązanie w technologii clean label
nr katalogowy: 105828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Lyckeby Careful nowe rozwiązanie w technologii clean label
nr katalogowy: 100984
OPAKOWANIE 2021-9
Unikalny lakier do efektów specjalnych
nr katalogowy: 133445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Trudniejsze wyzwania przed producentami wyrobów markowych
nr katalogowy: 49823
OPAKOWANIE 2022-3
Durst EXPO 2022: label – święto etykiet w Brixen
nr katalogowy: 136901
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
TAKING MEASUREMENTS OF THE DETECTION SENSOR USED IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 149248
10.15199/180.2024.2.5
measurement
detection sensor
ZFV vision system
labelling
packaging
pomiar
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
etykietowanie
opakowania
OPAKOWANIE 2004-6
Nagrody dla etykiet z Drukarni Cezar
nr katalogowy: 3268
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6720
OPAKOWANIE 2006-1
Nagroda przemysłu etykietowego Label Industry Award 2005 dla firmy Gallus
nr katalogowy: 18108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Dwie nagrody dla polskich opakowań
nr katalogowy: 7029
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-2-3
Procedury wznawiania pracy w sieciach MPLS
P. CHOŁDA
A. JAJSZCZYK
nr katalogowy: 5706
OPAKOWANIE 2022-3
Durst EXPO 2022: label – święto etykiet w Brixen
nr katalogowy: 136901
OPAKOWANIE 2011-10
Nowy wymiar oszczędności w drukowaniu fleksograficznym
ANNA KOSAL
nr katalogowy: 63205
OPAKOWANIE 2010-10
Nowe osiągnięcia w zadrukowywaniu etykiet IML
Barbara Kozielska
nr katalogowy: 54761
OPAKOWANIE 2019-4
W duchu ekologicznych innowacji i kreatywnych inspiracji
nr katalogowy: 119851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Clean label nowy kierunek w znakowaniu żywności
Joanna Olszak
nr katalogowy: 67945
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-7
SIEĆ WIELODOMENOWA WYKORZYSTUJĄCA MPLS I SDN
Krzysztof Zalewski
Sylwester Kaczmarek
Jacek Litka
nr katalogowy: 121140
10.15199/59.2019.7.34
OpenDaylight
OpenFlow
Open vSwitch
MPLS
SDN.
OpenDaylight
OpenFlow
Open vSwitch
MPLS
SDN.
OPAKOWANIE 2016-8
Koniec z ręcznym przewijaniem etykiet
nr katalogowy: 100417
OPAKOWANIE 2024-3
Nowy papier etykietowy Sappi Parade Label WS
nr katalogowy: 147936
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
SIMULATION MODEL OF IMS/NGN WITH TRANSPORT STRATUM BASED ON MPLS TECHNOLOGY MODEL SYMULACYJNY ARCHITEKTURY IMS/NGN Z WARSTWĄ TRANSPORTOWĄ BAZUJĄCĄ NA TECHNOLOGII MPLS
Sylwester Kaczmarek
Łukasz Łuczaj
Maciej Sac
nr katalogowy: 101867
10.15199/59.2016.8-9.14
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Badanie skuteczności reklamy zapachowej na opakowaniach
Svitlana Havenko
Mychailo Ohirko
nr katalogowy: 134067
10.15199/54.2021.10.1
aromatyzacja
klej zapachowy
tektura
opakowanie
mikroskopia elektronowa
prezentacja aromatu
aromatization
aroma glue
cardboard
packaging
electron microscopy
aroma presentation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Badanie skuteczności reklamy zapachowej na opakowaniach
Svitlana Havenko
Mychailo Ohirko
nr katalogowy: 134067
10.15199/54.2021.10.1
aromatyzacja
klej zapachowy
tektura
opakowanie
mikroskopia elektronowa
prezentacja aromatu
aromatization
aroma glue
cardboard
packaging
electron microscopy
aroma presentation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Badanie skuteczności reklamy zapachowej na opakowaniach
Svitlana Havenko
Mychailo Ohirko
nr katalogowy: 134067
10.15199/54.2021.10.1
aromatyzacja
klej zapachowy
tektura
opakowanie
mikroskopia elektronowa
prezentacja aromatu
aromatization
aroma glue
cardboard
packaging
electron microscopy
aroma presentation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Badanie skuteczności reklamy zapachowej na opakowaniach
Svitlana Havenko
Mychailo Ohirko
nr katalogowy: 134067
10.15199/54.2021.10.1
aromatyzacja
klej zapachowy
tektura
opakowanie
mikroskopia elektronowa
prezentacja aromatu
aromatization
aroma glue
cardboard
packaging
electron microscopy
aroma presentation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
OPAKOWANIE 2007-10
JURMET na targach K 2007 i Label Expo 2007
nr katalogowy: 30682
OPAKOWANIE 2011-12
Współczesna drukarnia etykietowa wg firmy Digiprint
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 65058
OPAKOWANIE 2011-10
Rozdano Światowe Nagrody Przemysłu Etykiet
nr katalogowy: 63192
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
OPAKOWANIE 2020-12
HolyGrail 2.0: Kolejne firmy przystępują do inicjatywy
nr katalogowy: 129458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
POLAGRA TECH 2016
nr katalogowy: 100576
OPAKOWANIE 2016-3
The Dow Chemical Company uhonorowany "zieloną" nagrodą UPM Raflatac
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 97979
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Angel Yeast nowa siła na globalnym rynku ekstraktów drożdżowych
nr katalogowy: 65291
OPAKOWANIE 2018-5
Kreacja zaczyna się od inspiracji
nr katalogowy: 113708
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
nr katalogowy: 102836
OPAKOWANIE 2013-3
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 75692
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Etykieta produktu wobec nowych wymagań znakowania żywności
nr katalogowy: 126805
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 115594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 113834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 120370
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 98606
OPAKOWANIE 2021-5
EcoFloat – materiał foliowy o wysokiej kurczliwości
nr katalogowy: 131775
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Technika drukowania cyfrowego jako przyszłość poligrafii
Kamila Kużawa
Halina Podsiasło
nr katalogowy: 137715
druk cyfrowy
jego rodzaje
wady
zalety
perspektywy
wykańczanie etykiet
digital printing
types
label finishing
advantages and disadvantages of this printing technique
perspective
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Technika drukowania cyfrowego jako przyszłość poligrafii
Kamila Kużawa
Halina Podsiasło
nr katalogowy: 137715
druk cyfrowy
jego rodzaje
wady
zalety
perspektywy
wykańczanie etykiet
digital printing
types
label finishing
advantages and disadvantages of this printing technique
perspective
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Technika drukowania cyfrowego jako przyszłość poligrafii
Kamila Kużawa
Halina Podsiasło
nr katalogowy: 137715
druk cyfrowy
jego rodzaje
wady
zalety
perspektywy
wykańczanie etykiet
digital printing
types
label finishing
advantages and disadvantages of this printing technique
perspective
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
OPAKOWANIE 2014-8
Etykieta mówi wszystko
nr katalogowy: 86139
OPAKOWANIE 2024-9
Szkocka whisky, sztuka i sztuczna inteligencja
nr katalogowy: 150691
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
WIELOŚCIEŻKOWA TRANSMISJA Z WYKORZYSTANIEM MECHANIZMU AGREGACJI PRZEPŁYWÓW W SIECI STEROWANEJ PROGRAMOWO
Grzegorz Rzym
Piotr Chołda
Zbigniew Duliński
nr katalogowy: 109534
10.15199/59.2017.8-9.73
Agregacja przepływów
MPLS
sieci sterowane programowo
transmisja wielościeżkowa.
Flow aggregation
multipath transmission
Multi-Protocol Label Switching (MPLS)
Software-Defined Networks (SDN).
OPAKOWANIE 2012-8
"Winna" i nieprzemakalna etykieta od Avery Dennison
nr katalogowy: 70242
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-6
INSPIRACJE W EDUKACJI - nagrody EDUinspiracje przyznane
nr katalogowy: 135275
OPAKOWANIE 2021-10
Produkcja słodkości z rozwiązaniami firmy Ishida
nr katalogowy: 133827
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
An algorithm of choosing LSPs based on the Dijkstra's Algoritm in the MPLS networks with unreliable links
Ireneusz OLSZEWSKI
nr katalogowy: 69827
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
An algorithm of choosing LSPs in the MPLS network with unreliable links
Ireneusz OLSZEWSKI
nr katalogowy: 57869
OPAKOWANIE 2021-10
Recyklowalna monomateriałowa folia Ecoflex
nr katalogowy: 133828
OPAKOWANIE 2014-3
Marki własne w sieciach handlowych
LENA BUDNICKA
nr katalogowy: 83299
OPAKOWANIE 2013-1
Konferencja "Together for a safe product" w firmie Zeller+Gmelin-Eislingen
nr katalogowy: 73766
OPAKOWANIE 2019-6
Poznaj atrakcje targów Labelexpo Europe 2019
nr katalogowy: 120806
PACKAGING REVIEW 2022-4
11th Edition of Safe Packaging Conference
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 141493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wiem, co jem Najnowsze trendy przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 110179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Skrobia jest trendy
Marcin Szmajter
nr katalogowy: 71979
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Etykieta logistyczna GS1 nie zawsze doskonała
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 122460
10.15199/65.2019.9.8
standardy GS1
etykieta logistyczna GS1
GS1-128
systemy automatycznego gromadzenia danych
ADC
GS1 standards
GS1 logistic label
GS1-128
automatic data collection systems
ADC
OPAKOWANIE 2012-9e
HP: new solutions for digital packaging production
nr katalogowy: 71172
OPAKOWANIE 2020-9
Odpowiednie naważanie i kontrola jakości
nr katalogowy: 128126
OPAKOWANIE 2014-2
Konferencja PRO IML: trendy i kierunki rozwoju
nr katalogowy: 82543
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Excellence - czynniki sukcesu firmy Droga od private label do produktów premium. Cz. II
Maria Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 86643
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-6
INSPIRACJE W EDUKACJI - nagrody EDUinspiracje przyznane
nr katalogowy: 135275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Ile wina w winie?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 140936
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
OCENA MOŻLIWOŚCI TWORZENIA BARWY PEKLOWNICZEJ Z WYKORZYSTANIEM SUSZY OWOCOWO-WARZYWNYCH
ADAM KOSTECKI
nr katalogowy: 145947
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 83354
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Excellence - pouczający przykład budowania firmy i zdobywania rynku Cz. I. Droga od private label do produktów premium
Maria Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 86173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 67235
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Napoje funkcjonalne III 2013
Adam Bogacz
nr katalogowy: 76243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Nowości w świecie słodyczy i przekąsek ISM - 2016
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 97852
OPAKOWANIE 2021-8
Wykładnicza poprawa jakości etykiet
nr katalogowy: 133075
OPAKOWANIE 2023-7
Święto branży etykiet już we wrześniu!
nr katalogowy: 144294
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-3
Chcę to mieć, czyli jak uzyskać i utrzymać znak jakości QUALICOAT dla farb proszkowych
TERESA MOŻARYN
nr katalogowy: 112634
powłoki z farb proszkowych
aluminium do zastosowań architektonicznych
badania laboratoryjne
test Floryda
powder coatings
aluminum for architectural application
laboratory tests
Florida test
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-1
Czar czarnego krążka
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 73684
OPAKOWANIE 2016-3
Od druku flekso do cyfrowego: historia sukcesu Lion Label
nr katalogowy: 97991
ELEKTROINSTALATOR 2024-10
PRODUKTY
nr katalogowy: 151164
OPAKOWANIE 2014-9
Badania parametrów użytkowych etykiet wypukłych
SVITLANA HAVENKO
SVITLANA KHADZHYNOVA
SVITLANA SHELUDKO
nr katalogowy: 86737
OPAKOWANIE 2020-6
Jak bezpiecznie drukować farbami niskomigracyjnymi
Dieter Finna
nr katalogowy: 126816
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
ANALIZA WPŁYWU ATAKÓW ZATRUWAJĄCYCH NA DETEKCJĘ ZASOBÓW RADIOWYCH BAZUJĄCĄ NA UCZENIU FEDERACYJNYM
Małgorzata Wasilewska
Hanna Bogucka
nr katalogowy: 144770
10.15199/59.2023.4.42
uczenie maszynowe
uczenie federacyjne
atak zatruwający
detekcja zasobów widmowych
machine learning
federated learning
poisoning attack
spectrum sensing
OPAKOWANIE 2017-12
Nanotechnologia dla producentów etykiet i wąskiej wstęgi
nr katalogowy: 111359
OPAKOWANIE 2011-9
Ewolucja w drukowaniu opakowań
MIKE FAIRLEY
nr katalogowy: 62628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2011 r
nr katalogowy: 58030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wypoczynek w zgodzie z naturą
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 57394
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-10
Badania i ocena wybranych układów materiałowych na obuwie specjalne dla osób chorych na cukrzycę lub reumatoidalne zapalenie stawów. Cz. III
Izabela Wierzbicka
Bogusława Jamrozik
Joanna Alvarez
nr katalogowy: 54853
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Trendy na rynku napojów alkoholowych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 132270
PACKAGING REVIEW 2022-3
Comparative analysis of labels performed by flexographic and electrographic machines
Julia Wojciechowska
Katarzyna Piłczyńska
nr katalogowy: 139739
10.15199/42.2022.3.3
digital printing
flexography
optical density
gamut
printing quality
paper
druk cyfrowy
fleksografia
gęstość optyczna
gamut
jakość drukowania
papier
PACKAGING REVIEW 2022-3
Comparative analysis of labels performed by flexographic and electrographic machines
Julia Wojciechowska
Katarzyna Piłczyńska
nr katalogowy: 139739
10.15199/42.2022.3.3
digital printing
flexography
optical density
gamut
printing quality
paper
druk cyfrowy
fleksografia
gęstość optyczna
gamut
jakość drukowania
papier
PACKAGING REVIEW 2022-3
Comparative analysis of labels performed by flexographic and electrographic machines
Julia Wojciechowska
Katarzyna Piłczyńska
nr katalogowy: 139739
10.15199/42.2022.3.3
digital printing
flexography
optical density
gamut
printing quality
paper
druk cyfrowy
fleksografia
gęstość optyczna
gamut
jakość drukowania
papier
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Znaczenie trwałości żywności dla producentów i konsumentów
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 97866
10.15199/65.2016.4.2
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-12
Zastosowanie oprogramowania LBX do monitoringu i sterowania rozproszonymi systemami grzewczymi i chłodniczymi
PAWEŁ OBSTAWSKI
TOMASZ BAKOŃ
nr katalogowy: 117521
10.15199/9.2018.12.3
monitoring
akwizycja danych
Modbus TCP
ogrzewnictwo
wentylacja
klimatyzacja
LBX software
monitoring of distributed heating and cooling systems
heat pump
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Producenci napojów optymalizują i standaryzują logistykę
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 115039
10.15199/65.2018.7.4
standardy GS1
etykieta logistyczna GS1
zarządzanie magazynem
analiza procesowa
usprawnianie procesów
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
producenci napojów
GS1 standards
GS1 logistic label
warehouse management
process analysis
process improvement
automatic data collection system
ADC
beverage producers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-4
TECHNOLOGIE IDENTYFIKACJI RADIOWEJ RFID W PRZEMYŚLE WYDOBYWCZYM
BOŻENA BORYCZKO
SYLWIA SZAREK
nr katalogowy: 76051
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
MOBILE MPLS-TP - WSPARCIE MOBILNOŚCI URZĄDZEŃ KOŃCOWYCH Z WYKORZYSTANIEM KANAŁÓW OAM
Marcin Pijanka
Grzegorz Różański
nr katalogowy: 93744
10.15199/59.2015.8-9.35
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
Koncepcja trasowania ze zmiennym kosztem dla sieci o sterowaniu rozproszonym
Dariusz Żelasko
Krzysztof Cetnarowicz
Krzysztof Wajda
nr katalogowy: 93351
10.15199/59.2015.8-9.7
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
VISION SYSTEM TEST BENCH
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 147958
10.15199/180.2024.1.4
labeller
detection sensor
ZFV vision system
packaging
Etykieciarka
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
opakowania
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
VISION SYSTEM TEST BENCH
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 147958
10.15199/180.2024.1.4
labeller
detection sensor
ZFV vision system
packaging
Etykieciarka
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
opakowania
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-8
Uszlachetnianie odbitek metodą drukowania natryskowego (ink-jet)
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 109000
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Trawienie włókien światłowodowych w celu odsłonięcia rdzenia do zastosowania w bioczujnikach z wykorzystaniem modów galerii szeptów
Karolina Orłowska
Zuzanna Kowalska
Magdalena Morawiec
Piotr Pałetko
Anna Sankowska
Teodor Gotszalk
nr katalogowy: 85111
10.15199/ELE-2014-034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Co to jest "czysta etykieta" - CLEAN LABEL?
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 84842
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Efficient Kernel Discriminative Geometry Preserving Projection for Document Classification
Ziqiang WANG
Xia SUN
Xu QIAN
nr katalogowy: 67830
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-8
Drukowanie pisma Braille'a na opakowaniach
KRZYSZTOF STĘPIEŃ
nr katalogowy: 79161
OPAKOWANIE 2011-2
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 57683
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Technologia wytwarzania układu mikroprzepływowego do amperometrycznego pomiaru stężenia kwasu askorbinowego
Anna BARANIECKA
Marianna GÓRSKA
Beata KAZIMIERCZAK
Dariusz SZMIGIEL
Rafał SZCZYPIŃSKI
Filip ILNICKI
Jerzy KRUK
Władysław TORBICZ
Dorota G. PIJANOWSKA
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 55124
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Sytuacja na światowym i europejskim rynku mrożonych owoców i warzyw na początku sezonu 2010/2011 r.
nr katalogowy: 53832
OPAKOWANIE 2015-4
Jetrion na usługach sklepu internetowego
nr katalogowy: 90870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Wiedza chorych o diecie bezglutenowej i zawartości glutenu w produktach
Anna Jędrusek‑
Golińska
Dorota Piasecka‑
Kwiatkowska
Marzanna Hęś
Marta Burzyńska
nr katalogowy: 114467
10.15199/65.2018.6.8
dieta bezglutenowa
ukryte źródła glutenu
świadomość konsumentów
gluten free diet
hidden sources of gluten
consumer awareness
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-5
Nowe certyfikowane środki ochrony indywidualnej przed promieniowaniem nadfioletowym
Jadwiga Sójka -Ledakowicz
Joanna Lewartowska
Grażyna Bartkowiak
Grzegorz Owczarek
nr katalogowy: 84582
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Treść rocznika PFiOW 2014 Spis artykułów według działów
nr katalogowy: 89223
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Fluorescence detection in microfluidics systems
Rafał SZCZYPIŃSKI
Łukasz MIK
Jerzy KRUK
Mateusz BASZCZYK
Piotr DOROSZ
Sebastian GŁĄB
Dorota G. PIJANOWSKA
Wojciech KUCEWICZ
nr katalogowy: 71358
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Methodology for the evaluation of the algorithms for text segmentation based on errors type
Darko BRODIC
nr katalogowy: 65449
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-6
Cyfrowy druk natryskowy na targach Drupa 2012
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 69508
OPAKOWANIE 2013-11
Evaluation system for selected criteria of plastics
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80612
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-7
Performance of ASON/GMPLS architecture in condition of wavelength conversion and without wavelength conversion
Sylwester Kaczmarek
Magdalena Młynarczuk
Krzysztof Szałajda
nr katalogowy: 99672
10.15199/59.2016.7.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Trendy na rynku napojów alkoholowych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 132270
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-9
Zabezpieczenia różnicowe linii firmy Schneider Electric w sieciach średnich i wysokich napięć
Krzysztof Burek
nr katalogowy: 127853
10.15199/74.2020.9.3
zabezpieczenia
sieci średnich i wysokich napięć
protection line
medium and high voltage networks
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-9
Zabezpieczenia różnicowe linii firmy Schneider Electric w sieciach średnich i wysokich napięć
Krzysztof Burek
nr katalogowy: 127853
10.15199/74.2020.9.3
zabezpieczenia
sieci średnich i wysokich napięć
protection line
medium and high voltage networks
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-12
Oznaczanie niektórych substancji niebezpiecznych w wyrobach gotowych na przykładzie fumaranu dimetylu
Jolanta Jagiełło
Małgorzata Krępska
Agnieszka Pietrzak
Magdalena Lasoń -Rydel
nr katalogowy: 81352
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Implementation of the parallel digital processor for image analysis using FPGA technology
PRZEMYSŁAW BRYLSKI
MICHAŁ STRZELECKI
nr katalogowy: 59587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
KONCEPCJA ROZPROSZONEGO SYSTEMU JEDNOCZĘSTOTLIWOŚCIOWEJ SIECI DAB+
Michał Kowal
Sławomir Kubal
Piotr Piotrowski
Kamil Staniec
nr katalogowy: 106384
10.15199/59.2017.6.84
DAB+
SFN
multipleks
wirtualizacja
DAB+
SFN
multiplexation
virtualization
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
ZASTOSOWANIE MPLS-TP DO WSPARCIA MOBILNOŚCI UŻYTKOWNIKÓW W SIECIACH DOSTĘPOWYCH
Marcin Pijanka
Grzegorz Różański
nr katalogowy: 109478
10.15199/59.2017.8-9.17
sieci dostępowe
MPLS-TP
mobilność handoff.
access networks
MPLS-TP
mobility
handoff.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
JAKOŚĆ USŁUG W ARCHITEKTURZE SIECI ASON/GMPLS A MECHANIZMY REZERWACJI ZASOBÓW
Arkadiusz Dumin
Sylwester Kaczmarek
Magdalena Młynarczuk
nr katalogowy: 128932
10.15199/59.2020.7-8.26
ASON
GMPLS
mechanizmy rezerwacji zasobów
jakość usług
ASON
GMPLS
resource reservation mechanisms
quality of service
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
JAKOŚĆ USŁUG W ARCHITEKTURZE SIECI ASON/GMPLS A MECHANIZMY REZERWACJI ZASOBÓW
Arkadiusz Dumin
Sylwester Kaczmarek
Magdalena Młynarczuk
nr katalogowy: 128932
10.15199/59.2020.7-8.26
ASON
GMPLS
mechanizmy rezerwacji zasobów
jakość usług
ASON
GMPLS
resource reservation mechanisms
quality of service
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Wpływ temperatury źródeł na efektywność energetyczną oraz charakterystyki sprężarkowych pomp ciepła. Część 1
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 132196
10.15199/9.2021.6.1
pompa ciepła
charakterystyka energetyczna
efektywność energetyczna
etykieta energetyczna
krzywa rozdzielcza temperatury
strefa klimatyczna
stopniodni ogrzewania
heat pump
energy performance
energy efficiency
energy label
temperature distribution curve
climate zone
heating degree days
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Wpływ temperatury źródeł na efektywność energetyczną oraz charakterystyki sprężarkowych pomp ciepła. Część 2
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 132932
10.15199/9.2021.7-8.3
pompa ciepła
charakterystyka energetyczna
efektywność energetyczna
etykieta energetyczna
krzywa rozdzielcza temperatury
strefa klimatyczna
stopniodni ogrzewania
heat pump
energy performance
energy efficiency
energy label
temperature distribution curve
climate zone
heating degree days
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Wybrane metody zarządzania jakością stosowane do oceny druku etykiet
Andrzej Pacana
Dominika Siwiec
Lucia Bednárowá
Zuzana Hajduová
nr katalogowy: 118333
10.15199/62.2019.1.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Walidacja środków kontroli w planie HACCP
Agnieszka Jackowska-Tracz
Paweł Pniewski
Michał Tracz
nr katalogowy: 150098
10.15199/65.2024.8.4
zagrożenie
środek kontroli
walidacja
rewalidacja
HACCp
podejście oparte na dowodach naukowych
monitoring
weryfikacja
hazard
control measure
validation
re-validation
HACCp
scientifically based approach
monitoring
verification
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-8-9
DYNAMICZNY WYBÓR WAG ŁĄCZY SŁUŻĄCY DO STEROWANIA RUCHEM W SIECHACH SDN Z WYKORZYSTANIEM TRANSMISJI WIELOŚCIEŻKOWEJ I AGREGACJI PRZEPŁYWÓW
Grzegorz Rzym
Zbigniew Duliński
Piotr Chołda
nr katalogowy: 116002
10.15199/59.2018.8-9.44
Agregacja przepływów
MPLS
sieci sterowane programowo
transmisja wielościeżkowa.
Flow aggregation
multipath transmission
Multi-Protocol Label Switching (MPLS)
Software-Defined Networks (SDN).
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Magazyn zarządzany na bazie standardów GS1
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 108785
zarządzanie magazynem
WMS
analiza procesowa
standardy GS1
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
etykieta logistyczna GS1
warehouse management
WMS
process analysis
GS1 standards
Automatic Data Capture
ADC
GS1 logistics label
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Miód w proszku - sposoby otrzymywania i najnowsze osiągnięcia
Katarzyna Samborska
Alicja Barańska
nr katalogowy: 125597
10.15199/65.2020.3.4
suszenie rozpyłowe
nośnik
przemiana szklista
spray drying
carrier
glass transition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Informowanie o możliwej obecności alergenów w produkcie - wymogi prawne i interpretacje
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 120363
10.15199/65.2019.5.3
alergeny
niezamierzona obecność alergenów
Rozporządzenie (WE) nr 1169/2011
allergens
unintentional introduction of allergens
Regulation EU 1169/2011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność dla sportowców kwalifikacja i znakowanie
Marta Zawadka
nr katalogowy: 129151
10.15199/65.2020.11.4
żywność dla sportowców
suplementy diety
żywność wzbogacana
znakowanie
food for sportspeople
food supplements
fortified food
labelling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność dla sportowców kwalifikacja i znakowanie
Marta Zawadka
nr katalogowy: 129151
10.15199/65.2020.11.4
żywność dla sportowców
suplementy diety
żywność wzbogacana
znakowanie
food for sportspeople
food supplements
fortified food
labelling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Wykorzystanie badań eye trackingowych do oceny postrzegania wzrokowego znakowania produktów spożywczych
Maria Sielicka-Różyńska
Joanna Brzezińska
nr katalogowy: 130593
10.15199/65.2021.2.3
eye tracking
okulografia
uwaga wzrokowa
znakowanie
ciastka zbożowe
eye tracking
oculography
visual attention
labeling
cereal cookies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Wykorzystanie badań eye trackingowych do oceny postrzegania wzrokowego znakowania produktów spożywczych
Maria Sielicka-Różyńska
Joanna Brzezińska
nr katalogowy: 130593
10.15199/65.2021.2.3
eye tracking
okulografia
uwaga wzrokowa
znakowanie
ciastka zbożowe
eye tracking
oculography
visual attention
labeling
cereal cookies
PACKAGING REVIEW 2024-2
MARKING OF PACKAGING WITH ECOLOGICAL SYMBOLS
EWELINA PAWŁOWSKA
BEATA GÓRSKA
KRZYSZTOF WÓJCIK
nr katalogowy: 148906
10.15199/42.2024.2.1
environmental marks
eco-marks
sustainable development
recyclability
greenwashing
circular economy (GOZ)
znaki środowiskowe
eko-znaki
zrównoważony rozwój
przydatność do recyklingu
greenwashing
GOZ
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Relabeling the imperfect labeled data to improve recognition of face images using CNN
Robert SZMURŁO
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 148966
10.15199/48.2024.06.05
relabeling
CNN
KNN
face recognition
feature analysis
deep networks
reetykietowanie. CNN
KNN
rozpoznawanie twarzy
analiza cech
sieci głębokie
PACKAGING REVIEW 2024-2
MARKING OF PACKAGING WITH ECOLOGICAL SYMBOLS
EWELINA PAWŁOWSKA
BEATA GÓRSKA
KRZYSZTOF WÓJCIK
nr katalogowy: 148906
10.15199/42.2024.2.1
environmental marks
eco-marks
sustainable development
recyclability
greenwashing
circular economy (GOZ)
znaki środowiskowe
eko-znaki
zrównoważony rozwój
przydatność do recyklingu
greenwashing
GOZ
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-7
Sterowanie optycznymi sieciami transportowymi za pomocą programowalnego interfejsu opartego na języku modelowania YANG
Arkadiusz Potrykus
Rafał Szwedowski
Paweł Kaczmarek
Sylwester Kaczmarek
nr katalogowy: 115149
10.15199/59.2018.7.2
SDN
T-SDN
automatyzacja sieci
sterowanie sieciami
YANG
RESTCONF
NETCONF
API
programowalność sieci
modele
SDN
T-SDN
network automation
network control
YANG
RESTCONF
NETCONF
API
network programmability
models
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-6
VARIOUS APPROACHES TO MODELLING OF THE MASS USING THE SIZE OF THE CLASS IN THE CENTROID BASED CLASSIFICATION
Łukasz Rybak
Janusz Dudczyk
nr katalogowy: 121090
10.15199/13.2019.6.13
Centroid Based Classifier
mass modelling
size of class
law of universal gravitation.
klasyfikator bazujący na centroidach
modelowanie masy
liczebność klasy
prawo powszechnej grawitacji.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Etykietowanie i reklama żywności w praktyce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 130115
10.15199/65.2021.1.3
znakowanie żywności
reklama żywności
dane obowiązkowe
informacje dobrowolne
pochodzenie podstawowego składnika
food labeling
food advertising
mandatory particulars
voluntary information
origin of primary ingredient
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Etykietowanie i reklama żywności w praktyce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 130115
10.15199/65.2021.1.3
znakowanie żywności
reklama żywności
dane obowiązkowe
informacje dobrowolne
pochodzenie podstawowego składnika
food labeling
food advertising
mandatory particulars
voluntary information
origin of primary ingredient
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wyznaczanie terminu przydatności do spożycia dla żywności RTE w odniesieniu do Listeria monocytogenes
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147265
10.15199/65.2024.2.2
bezpieczeństwo żywności
żywność gotowa dospożycia
termin przydatności dospożycia
Listeria monocytogenes
food safety
ready-to-eat
‘use by’ date
Listeria monocytogenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH