Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Żywność a zdrowie
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 64979
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Żywność, zdrowie i pieniądze
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 65289
AURA 2004-4
PRAWNE ASPEKTY TYMCZASOWOŚCI POSADZENIA DRZEW LUB KRZEWÓW NA TERENIE MIAST I WSI
Krzysztof Gruszecki
nr katalogowy: 488
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Międzynarodowe zalecenia żywieniowe
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 103654
10.15199/65.2017.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Metale ciężkie w środowisku i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Grażyna Nowak-Starz
Bożena Wójtowicz
Tomasz Wójcik
Ilona Żeber-Dzikowska
Agnieszka Strzelecka
Monika Szpringer
nr katalogowy: 124459
10.15199/62.2020.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Czy powinniśmy bać się substancji dodatkowych a żywności (cz.1)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 18990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Winem - na zdrowie
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 47247
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-6
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ - Praca zbiorowa (red. jan Gawęcki i Wojciech Roszkowski) ŻYWIENIE CZłOWIEKA A ZDROWIE PUBLICZNE
Iwona Wawer
nr katalogowy: 52481
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-10
Wpływ różnych systemów ogrzewania pomieszczeń mieszkalnych na zdrowie człowieka
Anna Jereminko
Tomasz Jereminko
Franciszek Szatko
nr katalogowy: 8860
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-5
Zarządzanie jakością w Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Makowie Mazowieckim
Urszula Grochowska
nr katalogowy: 3526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Żywność funkcjonalna - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 41091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Żywność pochodzenia morskiego korzyści dla zdrowia konsumenta
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 64638
AURA 2020-10
Ochrona powietrza przed szkodliwą emisją zanieczyszczeń, głównie z przestarzałych źródeł ciepła w gospodarstwach domowych
Oliwia ŻURAWIK
nr katalogowy: 128408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Probiotyki i prebiotyki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 114055
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-10
Zastosowanie wapna do produkcji wyrobów silikatowych i betonu komórkowego
Agnieszka Soczyńska
nr katalogowy: 38851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Systemy dociepleń KNAUF THERMO i KNAUF THERMO W
nr katalogowy: 38178
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 35975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Alergeny w przemyśle spożywczym
Renata Gasparska
nr katalogowy: 24440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji
nr katalogowy: 127880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Mikrobiom - nowy "organ" w ciele człowieka?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99149
AURA 2015-3
Wpływ psów i kotów na zdrowie i samopoczucie człowieka
Janusz Jerzy Kuźniewicz
nr katalogowy: 89828
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Probiotyki w produkcji wyrobów mięsnych
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 59063
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
System ociepleń Atlas z elastyfikowanym ekspandowanym polistyrenem EPS jako materiałem termoizolacyjnym
Jacek Michalak
nr katalogowy: 35855
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127398
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji
nr katalogowy: 127880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
AURA 2009-5
Ochrona przyrody i różnorodności biologicznej w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 44202
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-2
Wpływ barwy światła na wygląd oświetlanego obiektu
Stefan Brzozowski
nr katalogowy: 33049
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Bakterie probiotyczne w produkcji żywności
ELIZA KRAJEWSKA-KAMIŃSKA
ZBIGNIEW ŚMIETANA
KRZYSZTOF BOHDZIEWICZ
nr katalogowy: 25853
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 79794
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Spożycie mięsa czerwonego - porównanie zagrożeń i korzyści
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 55870
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Badanie bezpieczeństwa wypełnień ekranów przeciwdźwiękowych na spadające odłamki
Artur Sakowski
Barbara Rymsza
nr katalogowy: 90773
10.15199/33.2015.04.22
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
AURA 2013-5
Usuwanie mykoestrogenów w oczyszczaniu wody
Mariusz DUDZIAK
Edyta KUDLEK
nr katalogowy: 76523
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Air quality in selected Polish agglomerations in terms of urban policies of sustainable transport Jakość powietrza w wybranych aglomeracjach Polski na tle miejskich polityk transportu zrównoważonego
Krzysztof Skotak
Jakub Zawieska
nr katalogowy: 97268
10.15199/62.2016.3.41
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięsie ptaków
Elżbieta Głodek
Paulina Duma-Kocan
nr katalogowy: 105810
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Współczesne trendy w konsumpcji mięsa
Małgorzata Kosicka-Gębska
Jerzy Gębski
Katarzyna Kwiecińska
Maria Jeznach
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
nr katalogowy: 104678
10.15199/65.2017.3.2
AURA 2018-11
Zmiany klimatu a zdrowie człowieka
Piotr Skubała
nr katalogowy: 117035
10.15199/2.2018.11.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-3
Problem emisji rtęci i jej związków w Polsce. Oddziaływanie na zdrowie człowieka i środowisko naturalne
Anna Tałach
Zbigniew A. Tałach
nr katalogowy: 125614
10.15199/17.2020.3.2
rtęć
zdrowie człowieka
wpływ na środowisko
mercury
human health
environmental impact
OPAKOWANIE 2020-12
Hallmark symbolem nieskończonego recyklingu
nr katalogowy: 129478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Limitation of black carbon emissions from solid fuel combustion in small plants Ograniczanie emisji sadzy ze spalania paliw stałych w instalacjach małej mocy
Robert Kubica
Krystyna Kubica
Wanda Kacprzyk
nr katalogowy: 97254
10.15199/62.2016.3.27
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Mocne kości dzięki diecie
Krzysztof Siemianowski
nr katalogowy: 65463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
AURA 2013-9
Pisaliśmy o tym... 1977
nr katalogowy: 79196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-4
Sposób na smog
nr katalogowy: 96764
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127620
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Wpływ rozporządzenia REACH na produkcję substancji chemicznych w Polsce w latach 2007–2018
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 127917
10.15199/62.2020.9.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Wpływ rozporządzenia REACH na produkcję substancji chemicznych w Polsce w latach 2007–2018
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 127917
10.15199/62.2020.9.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
AURA 2012-7
Zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny w środowisku
Magdalena ANKIEWICZ-KOPICKA
Monika KULESZA-CISIAK
Joanna WIECZOREK
nr katalogowy: 69571
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Rola edukacji ekologicznej na rzecz poprawy jakości powietrza
Bożena Wójtowicz
Jarosław Chmielewski
Barbara Gworek
Ilona Żeber-Dzikowska
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 110720
10.15199/62.2017.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Hydroksymetylofurfural w żywności
Andrzej Cendrowski
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Daria Oyrzanowska
nr katalogowy: 101722
10.15199/65.2016.10.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W poszukiwaniu prawdy
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 96445
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna pieczywa
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 73904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Pełne ziarno - czyli zdrowe nawyki żywieniowe
Hanna Mazurek
Edyta Staropiętka
nr katalogowy: 73907
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-25
Las dla środowiska
Henryk Piekut
nr katalogowy: 64549
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-10
Zadbaj o dobre oświetlenie
nr katalogowy: 94143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Badania stabilności (E)-azastilbenów jako środków odkażających i konserwujących oraz ich wydobywania z roztworów wodnych
Ewa Witkowska-Krajewska
Mariusz Kluska
Wiesław Prukała
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
Konrad Małkiewicz
nr katalogowy: 115515
10.15199/62.2018.8.15
AURA 2018-8
Mieszkanie jako element środowiska ludzkiego
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 115301
zdrowie środowiskowe
zdrowy dom
ekologia wnętrz
zagrożenie środowiskowe
environmental health
healthy house
ecological interior-design
environmental hazard
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Na zdrowie! Toast I
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 91537
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-3
Poprawianie natury
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 50557
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-12
Nowatorski system zabezpieczeń urządzeń przemysłowych w zakładzie przemysłu papierniczego
MARIA KOWAL
KRYSTIAN STADLER
nr katalogowy: 81338
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-8
Groźne infradźwięki
Marek Bielski
nr katalogowy: 48459
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-11
Na pomoc strażakom
nr katalogowy: 151627
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
AURA 2021-6
Wpływ zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego na zdrowie środowiskowe człowieka – rozważania ogólne
Hubert BEDNARZ
Piotr SZALUŚ
Jakub DZIKOWSKI
Katarzyna GARBACIK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 132006
środowisko przyrodnicze
zanieczyszczenie środowiska
zdrowie środowiskowe
natural environment
environment pollution
environmental health
AURA 2018-11
Plastikowe butelki i ich wpływ na środowisko i zdrowie człowieka
Monika WĘGRZYNOWICZ
nr katalogowy: 117029
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Prozdrowotne właściwości mikroorganizmów probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 58956
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Program ochrony przed szkodnikami
Łukasz Peła
nr katalogowy: 51254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-5
Symulacja zabrudzeń materiałów tła odzieży ostrzegawczej Część I: Zabrudzenia suchą mieszaniną pyłową
KRZYSZTOF ŁĘŻAK
GRAŻYNA BARTKOWIAK
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 44511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Superfruits - korzyści dla producentów i konsumentów
nr katalogowy: 44009
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
Dopuszczalne ryzyko zdrowotne związane z konsumpcją wody wodociągowej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 41964
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-8
Ochrona przed hałasem - złożony system izolacji cieplnej Atlas z elastyfikowanym ekspandowanym polistyrenem EPS jako materiałem termoizolacyjnym
Sebastian Czernik
Marcin Kulesza
Dariusz Matysik
Jacek Michalak
nr katalogowy: 46424
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
Dobrze jedz!
Henryk Piekut
nr katalogowy: 118929
AURA 2024-4
Mikroplastik jest wszędzie
Elaina ZACHOS
nr katalogowy: 148181
AURA 2013-4
Edukacja ekologiczna dorosłych mieszkańców wsi elementem edukacji całożyciowej
Adam KOWALAK
nr katalogowy: 75677
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-7-8
Zanieczyszczenia fizyczne: hałas i drgania
nr katalogowy: 105370
AURA 2014-12
Wpływ psów na samopoczucie i zdrowie człowieka
Janusz Jerzy Kuźniewicz
nr katalogowy: 88243
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-2
Zagrożenie zdrowia człowieka na skutek oddziaływania smogu w naszym kraju
Zbigniew A. Tałach
Iwona Stachurek
nr katalogowy: 125099
smog
związki toksyczne
spalanie paliw stałych
paleniska domowe
smog
toxic compounds
solid fuels combustion
residential furnaces
AURA 2010-2
Dnie krótkie, zimno, ponuro – tylko siąść i płakać
nr katalogowy: 50106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
"Higiena żywności i żywienia podstawą zdrowia – suplementy diety w żywieniu i profilaktyce"
Jerzy Bertrandt
Adam Bogacz
nr katalogowy: 48286
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Winem - na zdrowie
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 47127
AURA 2016-9
Rare Cardiovascular Diseases. From Classification to Clinical Examples
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 100677
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-11
Służba bhp 4.0
nr katalogowy: 140291
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
INTERNET NANORZECZY W SIECI m-ZDROWIA
Jacek Jarmakiewicz
Krzysztof Parobczak
Krzysztof Maślanka
nr katalogowy: 101841
10.15199/59.2016.6.111
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Naturalne źródła flawonoidów i ich wpływ na zdrowie człowieka
Anna Mikołajczuk-Szczyrba
Izabella Młynarczyk
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 98614
10.15199/65.2016.5.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Bezpieczeństwo żywności - możliwość, czy konieczność?
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
Teresa Majdecka
nr katalogowy: 76257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Zdrowa dieta(I) Zdrowie na talerzu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97692
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Kierunek zdrowie – psychologiczne aspekty zarządzania zdrowiem pracowników 50+
Dorota Szumańska
nr katalogowy: 146181
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-20-21
WYNALAZCZYNI 2011 - Kandydatka
nr katalogowy: 62975
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-12
XV Ogólnopolska Konferencja "Problemy jakości powietrza wewnętrznego w Polsce"
Barbara Rubik
nr katalogowy: 123853
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Hazards connected with the presence of fluorine in the environment Zagrożenia wynikające z obecności fluoru w środowisku naturalnym
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 81315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Substancje chemiczne w e-papierosach i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 126283
10.15199/62.2020.5.15
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Kucie bezwypływkowe złączek do instalacji wodnej z bezołowiowych stopów miedzi
Paweł KORCZAK
nr katalogowy: 70210
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 109048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Przetwory owsiane cennym składnikiem naszej diety
nr katalogowy: 52966
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
Pola elektromagnetyczne w otoczeniu routerów Wi-Fi
Paweł Mamrot
Magda Mariańska
nr katalogowy: 90428
10.15199/59.2015.4.25
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w komunalnych urządzeniach grzewczych zagrożeniem dla środowiska i zdrowia człowieka
Tadeusz Dziok
Zbigniew Tałach
Marcelina Bury
nr katalogowy: 141086
10.15199/17.2022.12.3
domowe urządzenia grzewcze
odpady
spalanie odpadów
emisja
home heating appliances
wastes
waste combustion
emission
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w komunalnych urządzeniach grzewczych zagrożeniem dla środowiska i zdrowia człowieka
Tadeusz Dziok
Zbigniew Tałach
Marcelina Bury
nr katalogowy: 141086
10.15199/17.2022.12.3
domowe urządzenia grzewcze
odpady
spalanie odpadów
emisja
home heating appliances
wastes
waste combustion
emission
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-9
Wpływ zanieczyszczeń powietrza na zdrowie człowieka, środowisko i materiały
MARTA LISIAK-ZIELIŃSKA
ANNA BUDKA
KLAUDIA BOROWIAK
nr katalogowy: 145148
10.15199/9.2023.9.6
zanieczyszczenia powietrza
konsekwencje zdrowotne
rośliny
ekosystemy
materiały
air pollution
health consequences
plants
ecosystems
materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Jakość powietrza w wybranych lokalizacjach na podstawie danych zebranych ze stacji pomiarowych w latach 2021–2022
Krzysztof Pytel
Małgorzata Piaskowska-Silarska
nr katalogowy: 145749
10.15199/62.2023.10.18
zanieczyszczenie powietrza
PM10
benzo(a)piren
metale ciężkie
air pollution
PM10
benz(a)pyrene
heavy metals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-2
Analiza warunków środowiska pracy (ciśnienie akustyczne) maszyn przędzalniczych
Marek Idzik
Zbigniew Maciej Pawliczak
nr katalogowy: 104137
10.15199/60.2017.02.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Pomiary środowiska pracy w praktyce - część trzecia Pomiary drgań ogólnych i miejscowych
Robert Gągoł
nr katalogowy: 91163
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Kontrowersyjna komórka
nr katalogowy: 54401
AURA 2020-1
Ochrona dóbr osobistych
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 124441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Jakość środowiska miejskiego a ruch drogowy
nr katalogowy: 134588
AURA 2024-11
Mikroskopijni współlokatorzy i ich wpływ na zdrowie człowieka
Ewa KRÓL
Elżbieta MIELNICZUK
Barbara ABRAMCZYK
nr katalogowy: 151520
10.15199/2.2024.11.2
Grzyby pleśniowe
szkodliwość
syndrom chorego budynku
Mold fungi
harmfulness
sick building syndrome
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-8
"Witaminy" dobrej i złej pracy
Maria Broniewska
nr katalogowy: 61294
AURA 2013-6
Biofortyfikacja roślin w jod
Piotr STRZETELSKI
nr katalogowy: 77062
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Spożycie mięsa wieprzowego a zdrowie konsumentów
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 98638
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
bhp w sieci
nr katalogowy: 50006
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Zanieczyszczenie rtęcią środków spożywczych
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Marzena Pawlicka
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 80669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nowe szczepy bakterii o właściwościach probiotycznych
Dorota Zielińska
Anna Rzepkowska
Aleksandra Ołdak
Aleksandra Szydłowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102270
10.15199/65.2016.11.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Jakość powietrza w wybranych lokalizacjach na podstawie danych zebranych ze stacji pomiarowych w latach 2021–2022
Krzysztof Pytel
Małgorzata Piaskowska-Silarska
nr katalogowy: 145749
10.15199/62.2023.10.18
zanieczyszczenie powietrza
PM10
benzo(a)piren
metale ciężkie
air pollution
PM10
benz(a)pyrene
heavy metals
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość i ergonomia - Jak zachować zdrowie przy własnym biurku
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 83456
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Czas na innowacje
Robert Kozela
nr katalogowy: 53200
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Na stołówce
nr katalogowy: 101274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
AURA 2010-12
Zdrowotne korzyści diety wegetariańskiej
Rafał CHOJNOWSKI
nr katalogowy: 56433
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Biologiczne utrwalanie żywności Bakterie kwasu mlekowego o właściwościach przeciwgrzybiczych
Urszula Błaszczyk
Paweł Satora
nr katalogowy: 101011
10.15199/65.2016.9.8
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Zanieczyszczenia fizyczne- ŚWIATŁO I ENERGIA
nr katalogowy: 100894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Preparaty enzymatyczne w technologii produkcji wyrobów rybnych
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 89203
10.15199/65.2015.1.4
AURA 2011-12
Autentyzm, tradycja, zdrowie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 64171
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-8
Polska na tle Francji i Czech w aspekcie zapewniania bezpieczeństwa żywności
Dobrochna Sztajerska
nr katalogowy: 61299
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 82980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Jak być kuracjuszem?
Henryk Piekut
nr katalogowy: 37458
AURA 2018-8
Warsztaty ogrodowe w edukacji prozdrowotnej w szkole
Natalia DEMESHKANT
nr katalogowy: 115311
AURA 2017-6
Gatunki obce i inwazyjne roślin - ich sukcesy i porażki
Łukasz DYLEWSKI
Łukasz MAĆKOWIAK
nr katalogowy: 106261
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-5
Zwiększenie niezawodności pracy instalacji technologicznej na przykładzie Instalacji Odsiarczania Spalin kotłów K7 i K8 w Elektrociepłowni Białystok
Grzegorz Sasinowski
Krzysztof Witala
nr katalogowy: 105525
10.15199/74.2017.5.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Mleczne napoje fermentowane wybrane aspekty zdrowotne
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 51252
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Higieniczne warunki pomieszczeń pracy
Małgorzata Grochalska
Małgorzata Mądra‑
Janeda
nr katalogowy: 65029
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Spawanie stali nierdzewnych a zdrowie spawaczy
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 56122
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-12
Wpływ komunikacji miejskiej na jakość życia mieszkańców
Anna WOLNOWSKA
Wojciech RYMER
Konrad CZARNECKI
nr katalogowy: 95490
10.15199/46.2015.12.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Możliwe efekty oddziaływania ultradźwięków na jakość odwadnianych owoców i warzyw
Karolina Siucińska
Witold Płocharski
Dorota Konopacka
Dominik Mierzwa
Stefan J. Kowalski
nr katalogowy: 94401
10.15199/64.2015.10.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-4
Wentylacja, klimatyzacja, ogrzewnictwo, zdrowie
nr katalogowy: 823
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Praca zmianowa lektury
Robert Kozela
nr katalogowy: 84959
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH