Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-9
ZASTOSOWANIE SKORUP JAJ KURZYCH JAKO NATURALNEGO ADSORBENTA jONÓW METALI Z ROZTWORÓW WODNYCH
EWA RUDNIK
MONIKA KULCZYK
nr katalogowy: 109268
10.15199/67.2017.9.3
adsorpcja
skorupy jaj
chlorki
siarczany
kinetyka
ładunek powierzchniowy
adsorption
eggshells
chlorides
sulfates
kinetics
surface charge
CHŁODNICTWO 2013-9
Wpływ czasu chłodniczego przechowywania na barwę jaj gotowanych pakowanych próżniowo
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Katarzyna Klekotko
nr katalogowy: 79213
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Ab ovo(II)
nr katalogowy: 69666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-3
Satelitarny paradygmat wyznaczania prędkości pionowych ruchów skorupy ziemskiej
ZDZISŁAW ADAMCZEWSKI
MARIUSZ FIGURSKI
nr katalogowy: 24755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zastosowanie promieniowania UVC do dezynfekcji skorup jaj spożywczych
Przemysław Marek
nr katalogowy: 123528
10.15199/65.2019.11.2
promieniowanie UVC
dezynfekcja powierzchni skorup jaj
dawka i natężenie promieniowania
chorobotwórcze mikroorganizmy
UVC radiation
disinfection of egg shells
radiation dose and intensity
pathogenic microorganisms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Kryteria jakości handlowej jaj kurzych
E. Anders
nr katalogowy: 14858
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Jaja - bezcenny surowiec
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 71369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Potwierdzony testami współczynnik umieralności szkodników w mące i kaszkach Entoleter-sterylizator Matador MJZH firmy Bühler dezaktywuje jaja szkodników z najwyższą skutecznością
Thomas Ziolko
nr katalogowy: 102727
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Trudna sytuacja na rynku jaj
nr katalogowy: 70280
AURA 2009-1
Świat ptaków - gniazda, jaja i pisklęta
ARTUR SAWICKI
nr katalogowy: 40604
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Informacja zbiorcza o wynikach kontroli Inspekcji JHARS w zakresie znakowania wybranych artykułów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 60737
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Use of NMR techniques in evaluation of the egg raw material for food industry Wykorzystanie technik NMR w ocenie surowca jajczarskiego dla przemysłu spożywczego
Ewa Jawień
Mariusz Korczyński
Sebastian Opaliński
Piotr Młynarz
nr katalogowy: 86576
10.12916/przemchem.2014.1616
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Festiwal sękacza w Roskoszy
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 94500
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-12
Porównanie współcześnie wyznaczonych ruchów pionowych powierzchni skorupy ziemskiej na obszarze Polski z wyznaczeniami wcześniejszymi
Kamil Kowalczyk
nr katalogowy: 22957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Warszawski Bizon łączy rzemieślniczą jakość z produkcją na skalę przemysłową
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128983
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-3
Rodzaje i charakterystyka kamieni (cz. 2)
Sławomir Chłądzyński
Romuald Skrzypczyński
nr katalogowy: 54550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Warszawski Bizon łączy rzemieślniczą jakość z produkcją na skalę przemysłową
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128983
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-7
Niemalowane jaja
nr katalogowy: 67135
AURA 2008-1
Zanieczyszczenia komunikacyjne gleby na przykładzie województwa kujawsko-pomorskiego
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 32812
GOSPODARKA WODNA 2012-7
Inauguracja robót budowlanych w ramach modernizacji Wrocławskiego Węzła Wodnego
nr katalogowy: 69012
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-8
Geoelektromagnetyzm skał
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 115316
10.15199/74.2018.8.3
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-7
Analiza resztek informacji w glajchszaltowanych ciągach obserwacji GPS sieci EPN
ZDZISŁAW ADAMCZEWSKI
nr katalogowy: 69043
OPAKOWANIE 2019-4
Właściwości wytrzymałościowe opakowań na jaja - odporność na nacisk statyczny
Włodzimierz Szewczyk
Gabriela Kmita-Fudalej
Maria Bieńkowska
nr katalogowy: 119874
10.15199/42.2019.4.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
we Wrocławiu Effect of mineral-organic feed additives on the content of elements in raw egg material. Wpływ mineralno-organicznych preparatów paszowych na zawartość pierwiastków w surowcu jajczarskim
Fabiola Bubela
Zbigniew Dobrzański
Monika Kowalska-Góralska
Sebastian Opaliński
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77330
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Logistyczny łańcuch drobiarstwa mięsnego
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49792
OPAKOWANIE 2010-2
Makarony pakowane w folię NatureFlex™
nr katalogowy: 50123
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Effect of sewage sludge liming on inactivation of Ascaris suum eggs. Wpływ wapnowania osadów ściekowych na inaktywację jaj Ascaris suum
Adam Traczykowski
Katarzyna Budzińska
Anita Jurek
Bożena Szejniuk
Krzysztof Berleć
Paweł Małolepszy
nr katalogowy: 77814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Stuprocentowa pewność
nr katalogowy: 11855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Stuprocentowa pewność
nr katalogowy: 11855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Aktywność wody ważny parametr trwałości żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
nr katalogowy: 34573
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Jakość bez kompromisów
nr katalogowy: 11969
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Małe i pstrokate
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 11916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Genialne rozwiązania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wartość użytkowa strusi
R. Rywotycki
nr katalogowy: 14869
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wiadomości ogólne o produkcji makaronu
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 20132
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-6-7
Od strusiego po przepiórcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 90535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Przekąska miesiąca: Placuszki z indykiem i żurawiną
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 74648
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Tytan trudny i kuszący
nr katalogowy: 130298
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Charakterystyka frakcji fosfolipidowych izolowanych z żółtek jaj pochodzących od kur Lohmann Brown i zielononóżki kuropatwianej
WITOLD GŁADKOWSKI
ANNA CHOJNACKA
GRZEGORZ KIEŁBOWICZ
BARTŁOMIEJ PISARSKI
TADEUSZ TRZISZKA
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 44476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Ale jaja!
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 76507
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Koniecznie al dente!
nr katalogowy: 71214
OPAKOWANIE 2011-11
USA: pierwsza butelka z włókien celulozowych
nr katalogowy: 63978
OPAKOWANIE 2010-7
Opakowania z masy papierowej
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 52980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Drobnoustroje pod lupą
nr katalogowy: 38465
AURA 2010-6
Kapadocja baśniowe dzieło natury
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 52182
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-1
Antena
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 124312
SZKŁO I CERAMIKA 2011-3
Surowce skaleniowe w Polsce i możliwość ich wykorzystania
Wiesław Heflik
Mirosław Kotowski
nr katalogowy: 60298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kalorie Wielkiejnocy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Ab ovo
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66910
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologia wytwarzania i skład chemiczny preparatów wapniowych ze skorup jaj i dolomitu
Barbara Dolińska
Agnieszka Mikulska
Szymon Dragan
Zbigniew Dobrzański
Tadeusz Trziszka
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59851
AURA 2009-4
Metale ciężkie w osadach ściekowych
MACIEJ ŁĘCZYCKI
nr katalogowy: 44057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zabaione
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 27082
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 142883
AURA 2014-6
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 84624
AURA 2009-4
Glin - metal lekki, ciężkie skutki
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 44061
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-11
Glin
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 48223
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-14
Epoka pierwszych narzędzi
Bolesław Orłowski
nr katalogowy: 53130
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-1
Geotermia wykorzystuje nową metodę szczelinowania
nr katalogowy: 89020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Fractionation of the whole egg of quail (Coturnix coturnix japonica) in supercritical carbon dioxide. Frakcjonowanie masy jajowej z jaj przepiórczych (Coturnix coturnix japonica) w nadkrytycznym ditlenku węgla
Łukasz Bobak
Ewelina Siepka
Witold GŁadkowski
Grzegorz Kiełbowicz
Zbigniew Dobrzański
Czesław Wawrzeńczyk
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 78582
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Tytan trudny i kuszący
nr katalogowy: 130298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 83429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Na co dzień i od święta
nr katalogowy: 94681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nikiel – mikroelement ważny dla zdrowia człowieka, ale jednocześnie czynnik powodujący alergie
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 142585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Ceny żywności w 2018 r.
nr katalogowy: 112327
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jakie wędliny najczęściej goszczą na Wielkanocnych stołach w poszczególnych regionach Polski?
nr katalogowy: 75370
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
AURA 2012-11
Park Narodowy Wrangell-Saint Elias - królestwo lodowców
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 72198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocieplenie klimatu sprzyja inwazji szkodników magazynowych
nr katalogowy: 126423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 98721
AURA 2019-4
Wielkanocne pisanki
Tadeusz Peter
nr katalogowy: 119616
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Wielkanocna obfitość
Ewa Koralewska
nr katalogowy: 83432
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-8
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 86196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Nazwa produktu i oznakowanie nie mogą wprowadzać konsumenta w błąd
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 79458
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwórstwo kukurydzy w Chinach - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 47103
AURA 2022-1
Wyrok Trybunału z 28 października 2021 r. w sprawie inwestycji deweloperskiej na terenie siedliska chomika w Wiedniu, C-357/20
Adam HABUDA
nr katalogowy: 135524
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Izolowanie fosfolipidów z liofilizowanych żółtek jaj kurzych
WITOLD GŁADKOWSKI
GRZEGORZ KIEŁBOWICZ
ANNA CHOJNACKA
BARTŁOMIEJ PISARSKI
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 51335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Wysoka konkurencyjność polskich produktów pochodzenia zwierzęcego
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 83231
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Muchy i ich zwalczanie
nr katalogowy: 51703
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosnące znaczenie pasz stosowanych w produkcji ekologicznej w Niemczech
nr katalogowy: 110975
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Wino w kuchni
winny maniak
nr katalogowy: 42096
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-6
Pobielane kiełbasy
Henryk Piekut
nr katalogowy: 75646
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Święta Wielkiejnocy w polskiej kuchni
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90361
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Papieska Kremówka po raz dziewiąty
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 92639
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-11
Skończmy z jeżdżeniem po polskiej nauce jak po burej suce
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 72425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Słownik wyrazów okołowielkanocnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
AURA 2010-10
Gleba - mechanizmy jej degradacji
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 54577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Miłość do cukiernictwa, czyli o tym, jak Yuko i Takahiro nabrali smaku na francuskie ciasteczka
Beata Marchand
nr katalogowy: 83777
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Działania ograniczające zagrożenie ziarna zbóż mikotoksynami
nr katalogowy: 87641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Co dzieje się z naszą żywnością?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 75486
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-3
Immanentne i przyswojone własności zaawansowanych materiałów ceramicznych
Roman Pampuch
nr katalogowy: 85033
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-9
Główne zanieczyszczenia mikrobiologiczne odcieków składowiskowych
Mirosław Szyłak-Szydłowski
Anna Grabińska-Łoniewska
nr katalogowy: 54081
ELEKTROINSTALATOR 2019-4
Kable i przewody aluminiowe
Andrzej Munder
nr katalogowy: 120381
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-7
Geologiczne uwarunkowania oceny potencjału geotermii niskotemperaturowej w Polsce
MAGDALENA TYSZER
BARBARA TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 99853
10.15199/9.2016.7.2
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-6
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 91973
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106615
AURA 2011-10
Owocowy koktajl dla skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62849
GOSPODARKA WODNA 2010-7
Chrom w wodach powierzchniowych Beskidu Sądeckiego*
Alicja Kicińska
nr katalogowy: 52903
AURA 2016-7-8
Stan obecny i perspektywy ochrony ciemnego nieba w Polsce
Tomasz Ściężor
nr katalogowy: 99823
10.15199/2.2016.7-8.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Niechciani lokatorzy Zagrożenia pasożytnicze w wytwarzaniu potraw.
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97161
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Badania składu izotopowego litu metodą TIMS
JÓZEF DĄBEK
STANISŁAW HAŁAS
ADRIAN PACEK
nr katalogowy: 61958
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
O organizacji pizzerii słów kilka
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 112572
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85208
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Ocena przydatności kulinarnej mięsa strusia podlaskiego
ADAM OLSZEWSKI
nr katalogowy: 98645
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Cienkie warstwy LaCoO3 na bazie perowskitu wykonane metodą ablacji laserowej
Jarosław Szelc
Agnieszka Kopia
Łukasz Cieniek
nr katalogowy: 81527
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Otrzymywanie węgli aktywnych z wierzby energetycznej. Część 1. Aktywacja fizyczna
Maria Jasieńko-Hałat
Sylwia Rysz
nr katalogowy: 52875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
Wpływ Rosulfanu L i Sulforokanolu L225/1 na właściwości strącanego węglanu wapnia
Katarzyna Białowicz
Mieczysław Trypuć
nr katalogowy: 57078
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wielkanoc w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 112570
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Anatomiczny atlas mięśni tuszy wołowej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 84412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Naturalnie niezdrowe Szkodliwe substancje występujące naturalnie w żywności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Zasady znakowania żywności
nr katalogowy: 53800
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Tuszki i mięso kur rasy ayam cemani jako delikatesowy produkt drobiarski
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 103669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Nowe formy lizozymu możliwości produkcji i wykorzystania
Grzegorz Leśnierowski
Renata Cegielska-Radziejewska
nr katalogowy: 97870
10.15199/65.2016.4.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wykrywanie, monitorowanie i zwalczanie szkodników przechowywanych zbóż za pomocą pułapek feromonowych
nr katalogowy: 114139
feromon
feromon płciowy
feromon agregacyjny
zakłócenie komunikowania się płci
produkt przechowywany
monitoring
szkodnik.
pheromone
sex pheromone
aggregation pheromone
mating disruption
stored product
monitoring
pest.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Łuska gryczana jako dodatek do biszkoptów
KATARZYNA SUJKA
nr katalogowy: 150890
10.15199/61.2024.5.6
biszkopt
łuska gryczana
gryka
tekstura
barwa
sponge cake
buckwheat hull
buckwheat
texture
color
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Strzał w dziesiątkę
nr katalogowy: 63542
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Rozdział 3. Mieszanie, zabiegi poprawiające jakość mąki i pakowanie mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 80319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Zagrożenie mikotoksynami nadal aktualne
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 77666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Alergeny obowiązkowa informacja na opakowaniach produktów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 74718
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 111954
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Zastosowanie substancji emulgujących w makaronach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Makaron, produkcja i wykorzystanie technologiczne
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88262
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Ultradźwięki w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 72617
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Wpływ wybranych substancji bioaktywnych na zmienność wytrzymałości mechanicznej filmów wytwarzanych z ich udziałem biokompozytów hydroksypropylometylocelulozy
Jagoda Ambrozik-Hab
Karolina Semeriak
Anna Zimoch
Natalia Ulbin-Figlewicz
Andrzej Jarmoluk
nr katalogowy: 68131
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Bezpieczeństwo w laboratorium
Ryszard Kowal
nr katalogowy: 62163
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Removal of uranyl ions from aqueous solutions by biosorption .Eliminacja jonów uranylowych z roztworów wodnych metodą biosorpcji
Ewelina Grabias
Marek Majdan
nr katalogowy: 80468
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Komory chłodnicze w przechowywaniu żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 79246
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Oddziaływanie granulatu z osadów ściekowych na rozpuszczalność żelaza i manganu w glebie
Bogumiła Latkowska
Józefa Wiater
nr katalogowy: 77633
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Extraction of phospholipids from chicken egg yolk using a concentrated microwave field. Ekstrakcja fosfolipidów z żółtka jaj kurzych z wykorzystaniem skoncentrowanego pola mikrofalowego
Łukasz Bobaka
Ewelina Siepka
Henryk Różański
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77367
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. I
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 96820
10.15199/65.2016.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of functional protein-mineral preparations in the food and feed industry Zastosowanie funkcjonalnych preparatów białkowo-mineralnych w przemyśle żywnościowym i paszowym
Marek Szołtysik
Robert Kupczyński
Anna Dąbrowska
Józefa Chrzanowska
Danuta Figurska-Ciura
Aleksandra Zambrowicz
Barbara Buda
nr katalogowy: 96633
10.15199/62.2016.2.16
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-12
Pieniądze leżą przy ulicy
®Szczutek
nr katalogowy: 146267
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Domowy cydr – tłoczenie i klarowanie soku. Skąd bierze się zapach zgniłych jaj. Czy warto dodawać pożywkę.
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148933
AURA 2020-4
Wieczna zmarzlina i jej wpływ na zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 125833
10.15199/2.2020.4.2
wieczna zmarzlina
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
infrastruktura
permafrost
climate change
greenhouse gases
infrastructure
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Badania jakości i trwałości ciastek biszkoptowych wzbogaconych proszkiem z owoców aronii
Joanna Kaszuba
Anna Moszkowicz
Greta Adamczyk
nr katalogowy: 151866
10.15199/61.2024.6.6
wyroby biszkoptowe
jakość
trwałość
przechowywanie
tekstura
ocena organoleptyczna
sponge cake’s products
quality
durability
storing
texture
organoleptic assessment
OPAKOWANIE 2018-1
BADANIA I ROZWÓJ: Wyroby spilśniane jako opakowania i nie tylko
Włodzimierz Szewczyk
Konrad Olejnik
Maria Bieńkowska
nr katalogowy: 111854
10.15199/42.2018.1.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
Borelioza to wciąż problem, cz. 1
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 108946
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Udział Polski w handlu zagranicznym mięsem drobiowym w latach 1993-2008
Stanisław Urban
nr katalogowy: 50999
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9
Farby - jak zaczęła się historia i dokąd zmierza ich rozwój?
LILIANNA BRZOSKOWSKA
ANDRZEJ KUBACKI
nr katalogowy: 70785
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Owady źródło ekologicznego białka
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 64639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
"Dmuchane" czy smaczne. W czym tkwi problem?
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 62001
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Ocena skuteczności dezynfekcji ścieków komunalnych z wykorzystaniem ługu sodowego
Zbigniew Paluszak
Krzysztof Skowron
Barbara Breza-Boruta
Karolina Jadwiga Skowron
Grzegorz Gryń
nr katalogowy: 59904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Purification of egg yolk plasma from lipoproteins with hydrocolloids. Oczyszczanie plazmy żółtka jaja kurzego z lipoprotein przy zastosowaniu hydrokoloidów
Anna Pudło
Anna Pluta
WiesłAw Kopeć
Ewa Biazik
Teresa Skiba
Dorota Chorążyk
nr katalogowy: 78596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Mineral-organic fertilizers based on filter sludge from pig slurry treatment.Nawozy mineralno-organiczne na bazie osadu pofiltracyjnego z przetwarzania gnojowicy
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Dariusz Popławski
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Józef Hoffmann
Jakub Skut
nr katalogowy: 77369
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Obyczajowość spożywania mięsa w dawnej Polsce
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 123990
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-11
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 140522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Effectiveness of humic-aluminosilicate preparation in limitation of mercury accumulation in laying hens Efektywność preparatu huminowo-glinokrzemianowego w ograniczaniu kumulacji rtęci u drobiu nieśnego
Ryszard Barej
Zbigniew Dobrzański
Lucyna Polak-Juszczak
Roman Kołacz
nr katalogowy: 95027
10.15199/62.2015.11.29
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-11
Historia wielkiego pieca nr 2 na tle rozwoju Zakładu Metalurgicznego w Dąbrowie Górniczej
Anna KONSTANCIAK
Zbigniew KALAMAT
nr katalogowy: 117363
10.15199/24.2018.11.1
historia powstania huty
wielki piec
remonty pieca
history of the foundry of the steelworks
the blast furnace
furnace renovations
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Nicienie jako wskaźnik zanieczyszczenia gleb ołowiem na terenach uprzemysłowionych
Joanna Matuska-Łyżwa
Ilona Żeber-Dzikowska
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 121038
10.15199/62.2019.6.24
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-5
Modifier of epoxy coating compositions properties. Preparation and characterization
EWA WIERZBICKA
SZYMON KUGLER
PAULA OSSOWICZ
KORNELIA MALARCZYK-MATUSIAK
nr katalogowy: 128965
10.15199/28.2020.5.2
halloysite
chemical modification
8-hydroxyquinoline
epoxy powder paints
haloizyt
modyfikacja chemiczna
8-hydroksychinolina
epoksydowe farby proszkowe
AURA 2017-9
Zagospodarowanie odpadów i rekultywacja terenu po eksploatacji rud uranu ze złoża Žirovski Vrh
Łukasz GAWOR
Iwona JONCZY
nr katalogowy: 109073
10.15199/2.2017.9.1
rudy uranu
odpady górnicze
rekultywacja.
uranium ores
mining wastes
reclamation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Studium wytłaczania polietylenu z dodatkiem nanorurek haloizytowych. Cz. III. Właściwości strukturalne
Łukasz Majewski
Janusz W. Sikora
Karolina Głogowska
nr katalogowy: 121956
10.15199/62.2019.8.23
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Ocena wpływu niezbilansowanego nawożenia mineralnego na zawartość sodu i chloru w roślinach uprawnych
Marzena S. Brodowska
Tadeusz Filipek
Magdalena Kurzyna-Szklarek
Małgorzata Haliniarz
nr katalogowy: 114934
10.15199/62.2018.7.16
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-9
Detekcja zmian użytkowania gruntów z wykorzystaniem fotogrametrii i teledetekcji
Arkadiusz DOROŻ
Jarosław TASZAKOWSKI
Piotr BOŻEK
Michał RYMARCZYK
nr katalogowy: 144940
10.15199/50.2023.09.3
dane teledetekcyjne
fotogrametria
scalenie gruntów
remote sensing data
photogrammetry
land consolidation
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wpływ zastosowania insektycydu na zwalczanie larw strąkowca grochowego (Bruchus pisorum L.) podczas uprawy grochu odmiany Milwa
Beata Wielkopolan
Marcin Baran
Kamila Roik
nr katalogowy: 115514
10.15199/62.2018.8.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Pałeczki Salmonella aktualne zagrożenia żywności
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110167
10.15199/65.2017.10.6
Salmonella spp.
żywność
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
kryteria bezpieczeństwa
RASFF
Salmonella spp.
food
microbiological contamination
safety criteria
RASFF
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ovo-fosfolipidy. Innowacyjne fosfatydy dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego
Tadeusz Trziszka
Antoni Szumny
Mirosław Zawadzki
Łukasz Trziszka
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 151028
10.15199/62.2024.10.11
ovo-fosfolipidy
technologia otrzymywania
zastosowanie w produkcji żywności
farmacji
kosmetyce
ovo-phospholipids
obtaining technology
application in food production
pharmacy
cosmetology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ovo-fosfolipidy. Innowacyjne fosfatydy dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego
Tadeusz Trziszka
Antoni Szumny
Mirosław Zawadzki
Łukasz Trziszka
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 151028
10.15199/62.2024.10.11
ovo-fosfolipidy
technologia otrzymywania
zastosowanie w produkcji żywności
farmacji
kosmetyce
ovo-phospholipids
obtaining technology
application in food production
pharmacy
cosmetology
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Produkt i jego jakość jako symbol
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 131884
10.15199/46.2021.5.1
produkt
towar
usługa
symbol
jakość postrzegana
product
commodity
service
symbol
perceived quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH