Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ovo-fosfolipidy. Innowacyjne fosfatydy dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego
Tadeusz Trziszka
Antoni Szumny
Mirosław Zawadzki
Łukasz Trziszka
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 151028
10.15199/62.2024.10.11
ovo-fosfolipidy
technologia otrzymywania
zastosowanie w produkcji żywności
farmacji
kosmetyce
ovo-phospholipids
obtaining technology
application in food production
pharmacy
cosmetology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ovo-fosfolipidy. Innowacyjne fosfatydy dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego
Tadeusz Trziszka
Antoni Szumny
Mirosław Zawadzki
Łukasz Trziszka
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 151028
10.15199/62.2024.10.11
ovo-fosfolipidy
technologia otrzymywania
zastosowanie w produkcji żywności
farmacji
kosmetyce
ovo-phospholipids
obtaining technology
application in food production
pharmacy
cosmetology
GOSPODARKA WODNA 2016-12
Wdrażanie najlepszych praktyk w dziedzinie rewitalizacji i utrzymania rzek
Józef Jeleński
nr katalogowy: 102972
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Najsłynniejszy szczupak świata
WŁADYSŁAW SERWATOWSKI
nr katalogowy: 34402
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Synteza izoprenoidowych fosfolipidów
Katarzyna Biodrowska
Andrzej W. Draus
Anna Gliszczyńska
Witold Gładkowski
Agnieszka Leśniak
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 68138
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-10
Wpływ obecności fosfolipidów w olejach rzepakowym i sojowym na kinetykę i chemizm reakcji uwodornienia tych olejów
EWA SZUKALSKA
nr katalogowy: 42799
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2012 rok
nr katalogowy: 73900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wpływ "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 52971
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Ab ovo do zet, czyli wielkanocny alfabet chleba
Irena Fober
nr katalogowy: 59193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Słownik wyrazów okołowielkanocnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58714
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Izolowanie fosfolipidów z liofilizowanych żółtek jaj kurzych
WITOLD GŁADKOWSKI
GRZEGORZ KIEŁBOWICZ
ANNA CHOJNACKA
BARTŁOMIEJ PISARSKI
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 51335
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Comparison of composition of phospholipid fractions produced by chemical extraction and accelerated solvent extraction.Porównanie składu frakcji fosfolipidów pozyskanych podczas ekstrakcji chemicznej oraz przyspieszonej ekstrakcji rozpuszczalnikiem
Łukasz Bobak
Ewelina Siepka
Henryk Różański
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77366
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Bułgarska Wielkanoc
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 119629
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Ab ovo
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66910
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Projektowanie i wykonanie wykopu w ścisłej zabudowie miejskiej
Robert Stachera
Zbigniew Czajewski
nr katalogowy: 58606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ wybranych "poprawiaczy" i cukrów redukujących mąki na jakość wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 79518
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Wpływ dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 86411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
"Poprawiacze" jakości mąki pszennej i skrobia modyfikowana w produkcji makaronu
nr katalogowy: 62925
OPAKOWANIE 2012-12
Papier, tektura i karton - co to takiego?
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 73633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Jaja - bezcenny surowiec
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 71369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Możliwości dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej i ich wpływ na jakość makaronu
nr katalogowy: 70539
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Ab ovo(II)
nr katalogowy: 69666
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Sięgajmy po nabiał
Bogusław Staniewski
nr katalogowy: 63446
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Biosurfactants in household products Biosurfaktanty w produktach chemii gospodarczej
Beata W. Domagalska
Katarzyna Pytkowska
nr katalogowy: 85673
10.12916/przemchem.2014.1093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Substancje biologicznie czynne w surowcu jajczarskim, ich znaczenie biomedyczne oraz technologiczne możliwości otrzymywania na skalę przemysłową
Agnieszka Sosnowska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski*
Fabiola Bubel
nr katalogowy: 59916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Use of calcium ions in the thermal-chemical modification of lysozyme. Zastosowanie jonów wapnia w termiczno-chemicznej modyfikacji lizozymu
Grzegorz Leśnierowski
Robert Borowiak
Renata Cegielska-Radziejewska
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 78574
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Separacja biosurfaktantów z zastosowaniem ultrafiltracji
Anna Witek-Krowiak
Joanna Witek
Tomasz Koźlecki
Roman Szafran
Szymon Modelski
nr katalogowy: 62288
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Tłuszcz może być zdrowy
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 61427
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Fractionation of the whole egg of quail (Coturnix coturnix japonica) in supercritical carbon dioxide. Frakcjonowanie masy jajowej z jaj przepiórczych (Coturnix coturnix japonica) w nadkrytycznym ditlenku węgla
Łukasz Bobak
Ewelina Siepka
Witold GŁadkowski
Grzegorz Kiełbowicz
Zbigniew Dobrzański
Czesław Wawrzeńczyk
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 78582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. I. Przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Jan Kłobukowski
Joanna Ciborska
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 108786
10.15199/65.2017.8.7
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
digestion
absorption
fat
food products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-3
Advancements in targeted cancer therapy. Role of nanotechnology in enhancing drug delivery systems
JOANNA SZECHYŃSKA
MICHALINA RAK
RAFAŁ SZOSTECKI
nr katalogowy: 149598
10.15199/28.2024.3.3
cancer
drug delivery systems (DDS)
nanoparticle-based drugs
nanocarriers
oncology
LbL
liposome
phospholipids
nowotwory
systemy dostarczania leków (DDS)
leki na bazie nanocząstek
nanonośniki
onkologia
LbL
liposomy
fosfolipidy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Metodyka oznaczania zawartości melityny z jadu pszczelego
Maksymilian Stela
Michał Ceremuga
Monika Szyposzyńska
Michał Bijak
nr katalogowy: 119098
10.15199/62.2019.3.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Mannoproteiny pochodzenia drożdżowego – naturalne emulgatory o potencjalnym wykorzystaniu w przemyśle spożywczym
Anna Bzducha-Wróbel
Dominika Popielarz
Negin Hamidi
Paulina Chraniuk
Karolina Szulc
nr katalogowy: 149400
10.15199/65.2024.7.2
mannoproteiny drożdżowe
emulgatory
emulsje
wegańskie dodatki do żywności
yeast mannoproteins
emulsifiers
emulsions
vegan food additives
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-12
Tribokorozja jako efekt działania pary trącej w medium płynu synowialnego na przykładzie implantu – endoprotezy stawu biodrowego
WIKTOR STANEK
nr katalogowy: 134826
10.15199/40.2021.12.1
tribokorozja
fretting
płyn synowialny
endoproteza stawu biodrowego
implant
tribocorrosion
fretting
synovial fluid
hip joint endoprosthesis
implant
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH