Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Zastosowanie koenzymu Q10 w produkcji żywności
J. Żulewska
S. Ziajka
nr katalogowy: 20804
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
OPAKOWANIE 2006-1
Urządzenia kontrolne w produkcji i pakowaniu żywności
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 18074
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Nowe techniki hodowlane roślin
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 115161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Zastosowanie sprężonego powietrza w zakładach spożywczych
K. Olborska
J. Duszyński
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 20757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
KODEKS ETYKI 1.ŻYWNOŚCIOWEJ
nr katalogowy: 129158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2006 r.
nr katalogowy: 22416
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Słaby popyt rynku amerykańskiego na tekturę z bielonej celulozy siarczanowej
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 18955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Zastosowanie preparatów pektynowych
Andrzej Gasik
Marta Mitek
nr katalogowy: 74635
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Ultradźwięki - alternatywna technika badania i przetwarzania żywności
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
Krystyna A. Skibniewska
Jolanta Sienkiewicz
nr katalogowy: 101008
10.15199/65.2016.9.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
Paulina Kęska
Joanna Stadnik
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 100992
10.15199/65.2016.8.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
KODEKS ETYKI 1.ŻYWNOŚCIOWEJ
nr katalogowy: 129158
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Dodatek E - wróg czy przyjaciel konsumenta
nr katalogowy: 49793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 2. Zastosowanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 90146
10.15199/65.2015.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Preparaty enzymatyczne w technologii produkcji wyrobów rybnych
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 89203
10.15199/65.2015.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Ciekły azot w kuchni i przy stole
Maria Bonikowska
Piotr Śnieżawski
nr katalogowy: 38042
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 105162
OPAKOWANIE 2014-12
Udoskonalona wersja kartonu CKB od Stora Enso
nr katalogowy: 88450
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zastosowanie inteligentnych opakowań w przemyśle fermentacyjnym i owocowo-warzywnym
Małgorzata Nowacka
leksandra Fijałkowska
nr katalogowy: 85126
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Wiedza mlekiem płynąca
nr katalogowy: 113669
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Piekarzu, czy wiesz, że..
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 121153
CHŁODNICTWO 2024-6
Jak powstaje i do czego służy suchy lód?
nr katalogowy: 151959
OPAKOWANIE 2022-9
SPG wprowadza innowacyjne opakowanie próżniowe
nr katalogowy: 139576
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Formaldehyd i inne substancje potencjalnie rakotwórcze
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 89205
10.15199/65.2015.1.6
OPAKOWANIE 2010-8
Nowe biodegradowalne tektury opakowaniowe
nr katalogowy: 53598
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 82582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
OPAKOWANIE 2022-9
SPG wprowadza innowacyjne opakowanie próżniowe
nr katalogowy: 139576
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Milowy krok w rozwoju onesano. Komisja Europejska rozszerzyła zastosowanie biomasy drożdży Yarrowia lipolytica
nr katalogowy: 150461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Żywność dla astronautów
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 96222
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Owocowa wiedza
nr katalogowy: 120664
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Zastosowanie ozonu w produkcji bezpiecznej żywności
Monika Trząskowska
Bogusław J. Cieślicki
nr katalogowy: 113391
ozon
utrwalanie żywności
dezynfekcja
ozone
food preservation
disinfection
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Kuchenne laboratorium
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 100609
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia dla zdrowia człowieka, ustawodawstwo Bisfenol A w wyrobach do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 85104
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Dezynfekcja UV w przemyśle mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 96668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Elektroniczny nos i język zastosowanie w przemyśle spożywczym
Bartosz Kruszewski
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 80678
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Rzetelna informacja
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 89945
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 10–13 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 138865
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym
Monika Trząskowska
nr katalogowy: 127260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Innowacyjne procesy wstępne stosowane przed suszeniem owoców i warzyw
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 62566
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Identyfikowalność w Łańcuchu Dostaw Żywności ŁDŻ - Uznanie Bureau Veritas
B. Staszak
J. Łasak
nr katalogowy: 14762
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Technologia sous vide
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 55980
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
Nanoemulsje w przechowalnictwie składników bioaktywnych
Krzysztof Kryża
Dominik Stencel
Sebastian Barejsza
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 61012
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Pulsacyjne pole elektryczne (PEF) - zastosowanie w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 69905
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Środki funkcjonalne w produkcji wędlin
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 94527
OPAKOWANIE 2017-7
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część III. Aktywne opakowania o własnościach antydrobnoustrojowych
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 107525
10.15199/42.2017.7.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Emulsje spożywcze typu o/w zastosowanie i zwiększanie ich stabilności
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 59561
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Kryteria bezpieczeństwa żywności i higieny produkcji
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 80060
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Nobilitacja Normy ISO 22000:2005
Janusz B. Berdowski
Agnieszka Zagroba
nr katalogowy: 53602
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności - kto nas chroni? co nam zagraża?
Anna Karwowska
nr katalogowy: 88494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Detekcja GMO w żywności
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 50151
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 10–13 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 138865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 10–13 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 138865
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Techniczne rozwiązania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 65294
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Justyna Nasiłowska
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 83793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zastosowanie substancji konserwujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66127
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Z czego wynika popularność zmywarek Multi Washer w Polsce?
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 150829
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Walidacja procesu produkcji konserw
Tomasz Tkaczyk
nr katalogowy: 53485
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-5
Usuwanie formaldehydu ze ścieków metodami utleniania chemicznego
Jeremi Naumczyk
Małgorzata Kucharska
Agata Krzysztoszek
Paweł Kowalik
nr katalogowy: 51592
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Zastosowanie wysokich ciśnień w przetwórstwie żywności
M. Janowicz
Ł Kaczmarski
nr katalogowy: 7121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Zagrożenia biobezpieczeństwa produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
K. Anusz
nr katalogowy: 20833
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Wykorzystanie transglutaminazy w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 82179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 2
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 83234
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Mikrokapsułkowanie jako metoda stabilizowania olejów jadalnych
Dorota Ogrodowska
Sylwester Czaplicki
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 102845
10.15199/65.2016.12.5
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Opakowania do żywności Nowe regulacje prawne UE i wymagania w zakresie bezpieczeństwa dla zdrowia
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 63478
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Samowystarczalność żywnościowa Polski
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 66165
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Humanitaryzm i higiena w procesie uboju trzody chlewnej
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 91532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Konferencja CLCh. Postęp w produkcji żywności mrożonej i schłodzonej
Marta Stus
nr katalogowy: 19280
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Wysokociśnieniowe utrwalanie żywności - HPP
Piotr Walczyński
nr katalogowy: 83601
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie higieną w produkcji opakowań do żywności wg normy PN-EN 15593:2010
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75847
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-11
Walidacja procesów cieplnych
Tomasz TKACZYK
nr katalogowy: 48737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Charakterystyka kwasów omega 3 i ich zastosowanie w żywności funkcjonalnej
K. Marciniak- Lukasik
K. Krygier
nr katalogowy: 7240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Monitorowanie produkcji żywności przy użyciu kompaktowych systemów wizyjnych
nr katalogowy: 71075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
"Dodaj do koszyka" w e-spożywczaku
Paulina Żarczyńska
nr katalogowy: 85715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji piekarsko-cukierniczej
Sylwia Łaba
Robert Łaba
nr katalogowy: 125297
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Furan w żywności
BOLESŁAW KOWALSKI
MARTA ŁOBACZ
DOROTA KOWALSKA
nr katalogowy: 36006
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Aspekty prawne i technologiczne zastosowania barwników w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 85158
OPAKOWANIE 2013-6
Oznaczanie zawartości aldehydu octowego w materiałach i wyrobach z poli(teraftalanu etylenu) przeznaczonych do kontaktu z żywnością
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 77411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Nadszedł czas na obróbkę wysokociśnieniową żywności – HPP
Piotr Walczyński
nr katalogowy: 78779
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Koktajl bakteriofagowy - skuteczne narzędzie w zapewnianiu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności chłodzonej
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 91392
10.15199/8.2015.4-5.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Problemy bezpieczeństwa dodatków do żywności
K. Krygier
nr katalogowy: 14882
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Drukowanie żywności w 3D
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 103647
10.15199/65.2017.1.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Analiza wybranych przepisów prawa żywnościowego w aspekcie produkcji żywności mrożonej i schłodzonej. Część 3. Stan prawny na koniec roku 2003
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 681
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
EUREPGAP standard jakości i bezpieczeństwa żywności na etapie produkcji pierwotnej Droga do certyfikatu
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 21939
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Bezpieczeństwo aspartamu potwierdził Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. I
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 96820
10.15199/65.2016.2.2
OPAKOWANIE 2018-3
Wykorzystanie zasobów naturalnych tematem targów Anuga FoodTec 2018
Blanka Zapalska
nr katalogowy: 112792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Zarządzanie badaniami sektora produkcji żywności
nr katalogowy: 82174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Nowe regulacje prawne Wspólnoty Europejskiej w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności i pasz
Krzysztof KWIATEK
nr katalogowy: 14083
AURA 2013-6
Biofortyfikacja roślin w jod
Piotr STRZETELSKI
nr katalogowy: 77062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Jak optyczny czujnik odległości O1D zmienia procesy produkcji żywności?
nr katalogowy: 137264
CHŁODNICTWO 2010-9
Charakterystyka wykorzystania fluidyzacji procesów pokrewnych w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem obróbki chłodniczej
Łukasz Stadnik
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 54231
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Perspektywy rozwoju przemysłu paszowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 80317
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Żywność ekologiczna w Polsce przetwórstwo oraz rynek
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 93652
10.15199/65.2015.9.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Producenci przekazujący żywność nie płacą podatku VAT - wyjaśnia Marek Borowski, prezes zarządu Federacji Polskich Banków Żywności w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 71989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Jak optyczny czujnik odległości O1D zmienia procesy produkcji żywności?
nr katalogowy: 137264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pszenne pieczywo w diecie bezglutenowej?
Anna Diowksz
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 100970
10.15199/65.2016.7.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Zastosowanie osiągnięć biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
ROBERT PALKA
nr katalogowy: 24312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 74715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
FOOD TECH MASTERS - Szkoła Technologii Żywności firmy Pavan - edycja 2014
nr katalogowy: 85529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Higiena personelu w produkcji żywności
Joanna Piepiórka Iwona Wojtasik-Kalinowska
nr katalogowy: 50154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rozwój sektora opakowań jadalnych
Justyna Kadzińska
Monika Janowicz
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 100967
10.15199/65.2016.7.5
CHŁODNICTWO 2018-5
Rola opakowań aktywnych i inteligentnych w przechowalnictwie chłodzonej żywności
Jacek Kondratowicz
Rafał Winarski
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
Małgorzata Ostrowska
nr katalogowy: 116992
10.15199/8.2018.5.4
opakowania aktywne i inteligentne
przechowalnictwo
żywność
active and intelligent packaging
chilled food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Postęp w stosowaniu dodatków w przemyśle mięsnym
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 91368
10.15199/65.2015.5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Straty w łańcuchu mleczarskim
Renata Grochowska
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 95673
10.15199/65.2015.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Ceny żywności w 2011 r. i przewidywane ich zmiany w 2012 r.
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 67521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Gastronomiczne urządzenia chłodnicze Dla ochłody
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 91736
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Reklama żywności- branżowa specyfika
Aleksandra Kuc
nr katalogowy: 71083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Kwas nadmrówkowy jako nowy środek dezynfekujący do wykorzystania w przemyśle spożywczym
Renata Dobrucka
Piotr Konieczny
Renata Cegielska-Radziejewska
Dagmara Tkacz
nr katalogowy: 45671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Suszenie mikrofalowe żywności
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 65293
OPAKOWANIE 2013-11
Rola opakowań w ograniczaniu marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 80605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
FOOD TECH MASTERS - Szkoła Technologii Żywności firmy Pavan - edycja 2014
nr katalogowy: 85273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Zmiana metody stanowienia prawa
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 141060
OPAKOWANIE 2009-4
Więcej opakowań i właściwy rodzaj opakowań mogą pomóc w zmniejszeniu głodu na świecie!
Carl Olsmats
nr katalogowy: 44163
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością
Ewa Czarniecka-Skubina
Joanna Trafiałek
nr katalogowy: 103656
10.15199/65.2017.1.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Zdecydowanie przychylne stanowisko władz wobec żywności ekologicznej
nr katalogowy: 22392
CHŁODNICTWO 2024-4
Systemy detekcji dwutlenku węgla w chłodnictwie
Jolanta Dębowska
nr katalogowy: 150185
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020
nr katalogowy: 127259
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Przegląd regulacji prawa paszowego w UE
Piotr Włodawiec
nr katalogowy: 93460
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Aktualności
nr katalogowy: 135152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Co nowego o GMO?
nr katalogowy: 62920
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Zastosowanie testów PetrifilmTM firmy 3M w badaniach żywności i pasz
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 24744
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Co nowego w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 68388
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-5
Technologiczny aspekt zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym
Krzysztof Kryża
Grzegorz Szczepanik
Piotr Błaszkiewicz
nr katalogowy: 59480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Znaczenie quorum sensing w tworzeniu biofilmów bakteryjnych
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 89573
10.15199/65.2015.2.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Niezawodność podukcji dzięki produktom Festo z serii Clean Design
nr katalogowy: 93109
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Liofilizacja jako sposób utrwalania żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
MAŁGORZATA JANIAK
nr katalogowy: 41437
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020)
nr katalogowy: 125173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Przepisy prawne dotyczące produkcji i znakowania przetworzonej żywności ekologicznej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 41649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-3
Przegląd systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 41913
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 81368
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Przepisy prawne dla żywności mrożonej i schłodzonej
KRZYSZTOF CWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 8610
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Przepisy prawne dla żywności mrożonej i schłodzonej
KRZYSZTOF CWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 8610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Przepisy Unii Europejskiej dotyczące aromatów
JOANNA GAJDA
nr katalogowy: 25843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - grudzień 2005
nr katalogowy: 20708
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - marzec 2006
nr katalogowy: 20652
OPAKOWANIE 2017-1
Korzystne perspektywy rynku przetwórstwa i pakowania żywności
nr katalogowy: 103731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Żywność zmodyfikowana genetycznie - wymagania legislacyjne i systemy bezpieczeństwa
ZBIGNIEW OCZADŁY
nr katalogowy: 27946
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Pest control – ochrona przed szkodnikami w zakładach mięsnych
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 127257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Klitoria ternateńska (Clitoria ternatea) – właściwości prozdrowotne i wykorzystanie w żywności
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 146437
10.15199/65.2023.12.4
Clitoria ternatea
antocyjany
przeciwutleniacze
właściwości farmakologiczne
żywność funkcjonalna
Clitoria ternatea
antocyanins
antioxidants
pharmacological activity
functional food
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
OPAKOWANIE 2019-3
Bisfenol A w opakowaniach żywności
Katarzyna Samsonowska
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 119338
10.15199/42.2019.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Wybrane technologie gazowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
MAREK JAŚKIEWICZ
nr katalogowy: 24741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Technologia HPP Innowacyjna Metoda Utrwalania Żywności
nr katalogowy: 150458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Technologia HPP Innowacyjna Metoda Utrwalania Żywności
nr katalogowy: 150458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - maj 2005 r
nr katalogowy: 14612
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Przerwanie łańcucha chłodniczego a jakość żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 101006
10.15199/65.2016.9.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Seminarium dla specjalistów i technologów sektora sokowniczego
Katarzyna Kołodziej
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 144729
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Żywność wysokiej jakości szansą dla Polski
P.K.
nr katalogowy: 44963
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
CHŁODNICTWO 2015-3
NOWOŚCI
nr katalogowy: 90160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 39243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
VII MIĘDZYSZKOLNY KONKURS O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU
Iwona Ogórkiewicz
nr katalogowy: 36605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Znakowanie żywności a problemy interpretacyjne
T. Pokrywka
nr katalogowy: 14547
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Szkolenia nigdy dość
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 53145
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Wybrane aspekty związane z zastosowaniem nanocząstek w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 149963
nanocząstki
nanotechnologia
opakowania aktywne
produkty spożywcze
mięso
nanoparticles
nanotechnology
active packaging
food products
meat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Opakowania do mrożonej żywności charakterystyka, przegląd, normy i przepisy
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. II. Napoje i żywność pochodzenia roślinnego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 98611
10.15199/65.2016.5.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. I)
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zanieczyszczenia chemiczne żywności - krytyczne wyróżniki jakości i bezpieczeństwa żywności
M.W. Obiedziński
M. Korzycka-lwanow
nr katalogowy: 14761
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH