Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Pałeczki Salmonella aktualne zagrożenia żywności
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110167
10.15199/65.2017.10.6
Salmonella spp.
żywność
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
kryteria bezpieczeństwa
RASFF
Salmonella spp.
food
microbiological contamination
safety criteria
RASFF
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
The disinfection efficiency of pulp industry wastewater with the use of chlorine dioxide and hydrogen peroxide Skuteczność dezynfekcji ścieków z przemysłu celulozowego z zastosowaniem ditlenku chloru i nadtlenku wodoru
Katarzyna Budzińska
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Anita Jurek
Agata Rostek
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 88709
10.12916/przemchem.2014.2279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Bakterie Salmonella i Escherichia coli w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Hygienization of sewage sludge with burned and hydrated lime Higienizacja osadów ściekowych z wykorzystaniem wapna palonego i hydratyzowanego
Katarzyna Budzińska
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Anita Jurek
Rafał Pasela
Krzysztof Berleć
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 90674
10.15199/62.2015.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Effect of chlorine dioxide and hydrogen peroxide on elimination of Salmonella Enteritidis in wastewater from fruit and vegetable-processing industry Wpływ ditlenku chloru i nadtlenku wodoru na eliminację Salmonella Enteritidis w ściekach z przemysłu owocowo-warzywnego
Katarzyna Budzińska*
Katarzyna Dziedziak
Bożena Szejniuk
Adam Traczykowski
Magdalena Michalska
Krzysztof Berleć
Rafał Pasela
nr katalogowy: 99651
10.15199/62.2016.7.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
System Bax?Q7 - nowa metoda oznaczania obecności Salmonella spp. i Listeria monocytogenes
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 57748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alternatywna metoda wykrywania pałeczek Salmonella za pomocą metody BACGene
nr katalogowy: 115607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Metody wykrywania biofilmu na linii produkcyjnej
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 112320
10.15199/65.2018.2.2
biofilm
higiena
metody oceny
biofilm
hygiene
evaluation methods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Problem, którego można uniknąć
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44637
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Groźny patogen
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 103518
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Proso - charakterystyka, uprawa, wykorzystanie
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Agnieszka Miszczykowska
nr katalogowy: 111946
proso
kasza jaglana
peptydy
aktywność przeciwdrobnoustrojowa
millet
millet groat
antimicrobial peptides
antimicrobial properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 66062
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 85325
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-3
Zakłady pralnicze, a zwalczanie zakażeń
WAnDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 125646
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 147476
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-5
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 84551
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Z życia SPP
nr katalogowy: 127301
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
30-lecie Stowarzyszenia Papierników Polskich – seminarium jubileuszowe
nr katalogowy: 138587
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Wpływ nadtlenku wodoru i odczynnika Fentona na eliminację bakterii Listeria monocytogenes z osadów ściekowych
Katarzyna Budzińska
Bożena Szejniuk
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 116173
10.15199/62.2018.9.42
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-8
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 150204
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Z życia SPP
nr katalogowy: 142032
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 60681
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 96885
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 82773
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Salmonella pokonana
nr katalogowy: 18504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Rola drożdży w kształtowaniu walorów organoleptycznych i zdrowotnych wina
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 72044
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 147027
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Charakterystyka mikroflory najczęściej występującej w surowcach i przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Okiełznać salmonellę
Dominika Gasik
nr katalogowy: 11968
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Z życia SPP
nr katalogowy: 127301
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 78145
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 55401
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Wygrać z Salmonellą
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11886
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Wybory władz SPP IX kadencji – podsumowanie
nr katalogowy: 127728
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Wybory władz SPP IX kadencji – podsumowanie
nr katalogowy: 127728
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Z życia SPP
nr katalogowy: 127744
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Z życia SPP
nr katalogowy: 138594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 57737
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Z życia SPP
nr katalogowy: 137187
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Z życia SPP
nr katalogowy: 142872
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Z życia SPP
nr katalogowy: 131883
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Z życia SPP
nr katalogowy: 138045
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-10
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 72032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Mikrozagrożenia
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Jak przeciwdziałać obecności Campylobacter w żywności
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 20855
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-4
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 67194
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Niebezpieczne wirusy w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 76492
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Żywność minimalnie przetworzona o przedłużonej trwałości
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Alicja Dłubała
nr katalogowy: 89577
10.15199/65.2015.2.8
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-8
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 115656
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 100465
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Z życia SPP
nr katalogowy: 139241
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-11
Spp zorganizowało szkolenie
J.W.
nr katalogowy: 12533
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Odpowiedzi Stowarzyszenia na potrzeby branży papierniczej - prezentuje Janusz Turski, dyrektor generalny SPP
nr katalogowy: 105306
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-5
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 126500
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Z życia SPP
nr katalogowy: 127744
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 136534
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Z życia SPP
nr katalogowy: 142032
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-7
Rada producentów SPP
J.W.
nr katalogowy: 12466
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 82754
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 62767
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Z życia SPP
nr katalogowy: 138594
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-8
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 79164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-10
Z życia SPP
nr katalogowy: 110240
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Z życia SPP
nr katalogowy: 133615
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-12
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 73548
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Z życia SPP
nr katalogowy: 135106
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Z życia SPP
nr katalogowy: 109600
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-8
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 71798
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 103723
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-10
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 94581
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Z życia SPP
nr katalogowy: 138045
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 102562
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Z życia SPP
nr katalogowy: 131883
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Z życia SPP
nr katalogowy: 133615
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-5
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 120360
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Z życia SPP
nr katalogowy: 131095
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Scripting languages for simulations in modern SCADA systems
PAWEŁ MARCINIAK
ZBIGNIEW KULESZA
ANDRZEJ NAPIERALSKI
RAFAŁ KOTAS
nr katalogowy: 55998
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Prezes Aneta Muskała z pierwszą wizytą w Stowarzyszeniu Papierników Polskich
nr katalogowy: 128748
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Prezes Aneta Muskała z pierwszą wizytą w Stowarzyszeniu Papierników Polskich
nr katalogowy: 128748
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Application of Homer for Planning a Hybrid Solar Power Plant System at the Makassar Eye Hospital
Sonong SONONG
A.M. Shiddiq YUNUS
Muhammad Ruswandi DJALAL
nr katalogowy: 149012
10.15199/48.2024.06.50
Planning
Rooftop Solar Power Plant
Homer
Makassar Eye Hospital
Hybrid System
planowanie
dachowa elektrownia słoneczna
Homer
szpital oczny Makassar
wykonalność
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-11
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 80437
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Z życia SPP
nr katalogowy: 128770
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 77917
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Anna Grygier
Kamila Myszka
Magdalena Rudzińska
nr katalogowy: 98612
10.15199/65.2016.5.6
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-5
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 35568
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Z życia SPP
nr katalogowy: 139241
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 55062
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Z życia SPP
nr katalogowy: 130590
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Wpływ zróżnicowanych dawek wysokoreaktywnego tlenku wapnia na przeżywalność pałeczek Salmonella w odpadach mięsnych
Justyna Bauza-Kaszewska
Zbigniew Paluszak
nr katalogowy: 68135
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 42453
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
The SPP celebrates 8th Congress of Polish Papermakers and presents new authorites for the term of 2016 - 2020
nr katalogowy: 99391
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Z życia SPP
nr katalogowy: 135106
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-4
Z życia SPP
nr katalogowy: 34770
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 106601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Metody biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
Magdalena Olszewska
nr katalogowy: 74713
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 149288
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 39525
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-10
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 80202
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Z życia SPP
nr katalogowy: 140067
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 117732
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-1
Z życia SPP
nr katalogowy: 32866
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-12
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 32139
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-10
Z życia SPP
nr katalogowy: 38910
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 41824
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Z życia SPP
nr katalogowy: 99398
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Walne Zebranie SPP Podsumowanie i nowe zadania
WANDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 98046
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Z życia SPP
nr katalogowy: 139445
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Z życia SPP
nr katalogowy: 141083
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Effect of methane fermentation on the hygienization of liquid manure intended for agricultural purposes Wpływ fermentacji metanowej na higienizację gnojowicy przeznaczonej do celów nawozowych
Justyna Bauza-Kaszewska
Zbigniew Paluszak
Halina Olszewska
nr katalogowy: 86581
10.12916/przemchem.2014.1644
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-8
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 93342
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
30-lecie Stowarzyszenia Papierników Polskich – seminarium jubileuszowe
nr katalogowy: 138587
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
30-lecie Stowarzyszenia Papierników Polskich – seminarium jubileuszowe
nr katalogowy: 138587
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Z życia SPP
nr katalogowy: 137720
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 136534
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-9
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 71813
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 120975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Część 1- Inwestycja, akcja marketingowa, optymalizacja kosztów..., czyli jak zaplanować projekt. Odc. 3. Budżet i ludzie.
nr katalogowy: 105337
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-4
Z życia SPP
nr katalogowy: 126117
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 119379
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Z życia SPP
nr katalogowy: 134709
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Z życia SPP
nr katalogowy: 137720
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-6
X Kongres Papierników Polskich
nr katalogowy: 149276
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Z życia SPP
nr katalogowy: 131095
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Z życia SPP
nr katalogowy: 134709
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Z życia SPP
nr katalogowy: 139445
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-10
Jubileusz 30-lecia Klubu Papiernika
Stanisław Matczuk
nr katalogowy: 145764
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
Wybory władz Stowarzyszenia Pralników Polskich
WANDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 112587
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 92166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Z życia SPP
nr katalogowy: 137187
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 114624
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 53283
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Z życia SPP
nr katalogowy: 132741
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 107966
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 121556
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-11
Z życia SPP
nr katalogowy: 110795
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Z życia SPP
nr katalogowy: 131507
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
XX lecie Stowarzyszenia Pralników Polskich XXX Konferencja SPP
Wanda Bukowska
nr katalogowy: 133267
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Z życia SPP
nr katalogowy: 129257
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-5
SPP sprostało wyzwaniom IX kadencji i umocniło swą pozycję
ANETA MUSKAŁA
nr katalogowy: 148835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 121931
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 45930
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 125067
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Z życia SPP
nr katalogowy: 130590
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z życia SPP
nr katalogowy: 133164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 63489
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 144282
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-6
Rada Muzeum Papiernictwa
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 60682
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Z życia SPP
nr katalogowy: 141083
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 112973
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-4
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 84228
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-3
Z życia SPP
nr katalogowy: 136882
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Po co nam Klub Papiernika w Łodzi?
Stanisław Matczuk
nr katalogowy: 138032
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 64000
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-7
Współpraca z CEPI i FEFCO
JANUSZ TURSKI
nr katalogowy: 53272
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 126948
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Z życia SPP
nr katalogowy: 132741
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
SPP wczoraj i dzisiaj
Janusz Turski
nr katalogowy: 138031
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ochrona paszarni przed patogenami chorobotwórczymi sprawą priorytetową
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131275
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 111905
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-10
Działalność SPP Bilans i wyzwania
Wanda Bukowska
nr katalogowy: 110209
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 71859
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-7
VII Kongres Papierników Polskich
nr katalogowy: 71853
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 104259
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-12
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 103150
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z życia SPP
nr katalogowy: 133164
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
XXV Konferencja Naukowa SPP
Anna Zakrzewska
nr katalogowy: 112588
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-5
SPP - program, działania, zamierzenia
nr katalogowy: 44508
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH