Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Wykonywanie robót betonowych w obniżonej temperaturze
Danuta Bebłacz
Przemysław Kamiński
nr katalogowy: 31587
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
METODY POUBOJOWEGO dojrzewania mięsa
Katarzyna Tkacz
Patrycja Mórawska
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142113
dojrzewanie mięsa
dojrzewanie na mokro
sezonowanie na sucho
dojrzewanie w workach z półprzepuszczalnej folii membranowe
addtitional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Aktywność wody produktów mlecznych. Cz. II
Michał A. Olkowski
Antoni Pluta
Anna Berthold-Pluta
Jolanta Wiska
nr katalogowy: 67523
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
System pomiaru dojrzałości betonu krokiem do optymalizacji produkcji oraz zmniejszenia śladu węglowego
Przemysław Kaprzyk
nr katalogowy: 141513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Elektronika SA - Technika Chłodnicza przedstawia Nowoczesne komory przechowalnicze ...w telegraficznym skrócie...
nr katalogowy: 80273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wina amerykańskie
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 56356
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Konsekwencje oddziaływania warunków pożaru na młody beton wysokowartościowy
Mariusz Tomaszewski
Artur Kuś
Wioletta Jackiewicz-Rek
Tomasz Drzymała
nr katalogowy: 87521
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Mikroklimat środowiska pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 97359
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Rola pielęgnacji w kształtowaniu trwałości betonu
Piotr Woyciechowski
Wioletta Jackiewicz-Rek
nr katalogowy: 68097
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Porównanie składu cukrów w cydrach polskich i importowanych
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
Andrzej Cendrowski
Agnieszka Grzejszczak
nr katalogowy: 91481
10.15199/64.2015.5.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Betony elewacyjne zbrojone włóknem szklanym GFRC
Agata Lachiewicz-Złotowska
Halina Ferens-Budzyńska
Jarosław Gajewski
Janusz Kuzman
nr katalogowy: 62574
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Ocena skuteczności napraw realizowanych w warunkach nieoczekiwanego obniżenia temperatury
Damian Wojnowski
nr katalogowy: 110682
10.15199/33.2017.11.33
naprawa konstrukcji betonowych
obniżona temperatura
wytrzymałość na ściskanie.
repair of concrete structures
lowered temperature
compression strength.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-11
Wybrane cechy wytrzymałościowe betonów drobnokruszywowych modyfikowanych włóknami stalowymi
Jacek Domski
nr katalogowy: 80726
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Dojrzewanie bazy lodowej – jak czas podkręca smak lodów?
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 147195
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Poubojowe wychładzanie tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 83740
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Zależność pomiędzy przyrostem wytrzymałości na ściskanie i granicznymi naprężeniami przyczepności w okresie dojrzewania betonu – weryfikacja założeń EC2
Andrzej Śliwka
Barbara Wieczorek
Mirosław Wieczorek
nr katalogowy: 147842
10.15199/33.2024.03.02
beton
dojrzewanie
przyczepność
stal
wytrzymałość
concrete
curing
adhesion
steel
strength
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świat serów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50342
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Przegląd domieszek przyspieszających dojrzewanie betonu, dostępnych na polskim rynku
Jan Pizoń
nr katalogowy: 88056
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Jak należy płacić za jałówki rzeźne?
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 47490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Pektyny - błonnik rozpuszczalny
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 73945
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
O projektowaniu betonowych konstrukcji masywnych na wczesne wpływy termiczno-skurczowe
Kazimierz Flaga
Barbara Klemczak
nr katalogowy: 98312
10.15199/33.2016.05.42
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Nowoczesne komory przechowalnicze ...w telegraficznym skrócie...
nr katalogowy: 90184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Listy rekomendowanych odmian pszenicy w Polsce
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 14094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 22337
CHŁODNICTWO 2012-5
Wpływ procesu dojrzewania na zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 68030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Grupa ZIEMANN unowocześnia proces dojrzewania piwa w Badische Staatsbrauerei
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6884
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-7
Wpływ warunków dojrzewania na właściwości kompozytów cementowych z dodatkiem rozdrobnionego zaczynu cementowego
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 108180
10.15199/33.2017.07.15
autoklawizacja
recykling
warunki dojrzewania
autoclave
recycling
condition maturation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Wpływ wybranych czynników na skład fazowy i mikrostrukturę autoklawizowanego betonu komórkowego
Agnieszka Różycka
nr katalogowy: 122382
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-11
Określenie spadku wytrzymałości oraz przyrostu objętości młodego betonu w zależności od temperatury dojrzewania
Anna Kotwa
Jerzy Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 72656
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wpływ dodatku metakaolinu na skurcz autogeniczny i całkowity materiałów o matrycy cementowej
Adam Zieliński
Paweł Wolka
Wojciech Żebrowski
nr katalogowy: 141204
10.15199/33.2022.12.33
skurcz autogeniczny
skurcz całkowity
metakaolin
odkształcenia skurczowe.
autogenous shrinkage
total shrinkage
metakaolin
shrinkage strain.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 138255
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Nowości
nr katalogowy: 29136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 38804
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Rola procesu utleniania w kształtowaniu wartości wypiekowej mąki pszennej
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 38776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-12
Wpływ rodanku sodu i trójetyloaminy na wybrane cechy fizykomechaniczne zapraw cementowych
Krzysztof Zieliński
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 103267
10.15199/33.2016.12.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-2
Wpływ niektórych czynników technologicznych na hydrolizę wiązania estrowego w produkcie sulfonowania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANNA GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 42933
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
O ochronie przed korozją w budownictwie publikowaliśmy
nr katalogowy: 150488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Pleśń smakowita
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52067
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Jak skutecznie chronić beton?
nr katalogowy: 151135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 138255
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-10
50-lecie rozpoczęcia studiów geodezyjnych na Politechnice Warszawskiej, czyli – czy warto świętować rocznice?
Ireneusz WYCZAŁEK
nr katalogowy: 150823
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Analiza wytrzymałości na ściskanie betonów z dodatkiem krzemionkowych popiołów lotnych oraz nanodomieszki C-S-H
Bartosz Andrzej Szostak
Grzegorz Ludwik Golewski
nr katalogowy: 102309
10.15199/33.2016.11.16
OPAKOWANIE 2012-11
Opakowanie, w którym dojrzewają sery
nr katalogowy: 72390
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-10
Wewnętrzna trwała ochrona betonu przed korozją siarczanową
nr katalogowy: 71736
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Efektywne przechowywanie owoców i warzyw
nr katalogowy: 93063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-4
Elementy murowe TeknoAmerBlok
nr katalogowy: 42897
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 72548
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Wewnętrzna trwała ochrona betonu przed korozją siarczanową
nr katalogowy: 75995
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Wpływ zróżnicowanego składu kompozytu geopolimerowego na adhezję z kompozytem asfaltowym
Krzysztof Granatyr
Michał Bołtryk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Paweł Szeligowski
nr katalogowy: 143361
10.15199/33.2023.05.02
kompozyty geopolimerowe i asfaltowe
przyczepność międzywarstwowa
cienkie warstwy ochronne
geopolymer and asphalt composites
interlayer adhesion
thin protective layers.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Metody molekularne stosowane do identyfikacji drożdży w winiarstwie
Monika Cioch
Paweł Satora
nr katalogowy: 82578
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Moscatel de Setúbal - słońce zamknięte w butelce
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 85204
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Zastosowanie kultur starterowych w procesie słodowania jęczmienia
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 102824
10.15199/64.2016.12.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Wyznaczanie wytrzymałości betonu na podstawie funkcji dojrzałości wg amerykańskiej normy ASTM C1074-11
Aleksandra Mariak
Krzysztof Wilde
nr katalogowy: 90770
10.15199/33.2015.04.19
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Mieszanki funkcjonalne. Część 2
Jerzy WAJDZIK
nr katalogowy: 151150
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Badanie wytrzymałości na ściskanie gruntowych materiałów kompozytowych torf - popiół lotny - wapno
Bartłomiej Brzeziński
nr katalogowy: 109464
10.15199/33.2017.09.36
torf
popiół lotny
wapno hydratyzowane
wytrzymałość na ściskanie
środowiskowe warunki dojrzewania.
peat
volatile ash
hydrated lime
compressive durability
environmental conditions of curing.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Pielęgnacja betonu zimą
Wioletta Jackiewicz-Rek
Piotr Woyciechowski
nr katalogowy: 81389
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Innowacyjne rozwiązania CHRYSO
nr katalogowy: 49599
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Kultury starterowe dla przemysłu mięsnego
Mariusz S. Kubiak
Łukasz Łamejko
Ewa Czerwińska
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 83235
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Odporność na pękanie przy skręcaniu betonu z popiołami lotnymi
Grzegorz Ludwik Golewski
nr katalogowy: 101573
10.15199/33.2016.10.09
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Metoda uproszczona kontroli zarysowania ścian zbiorników żelbetowych poddanych obciążeniu wymuszonemu wg PN-EN 1992-3
Mariusz Zych
nr katalogowy: 90239
10.15199/33.2015.03.22
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Projektowanie obiektów o konstrukcji stalowej według koncepcji bezpieczeństwa wykorzystującej naturalny pożar
Jerzy Chojnacki
nr katalogowy: 38195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Dynamika i efekty końcowe fermentacji stężonych (HG i VHG) brzeczek piwowarskich
Paweł Zarychta
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Barbara Foszczyńska
nr katalogowy: 50725
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-7
PREFABRYKATY do wykonywania infrastruktury drogowej
nr katalogowy: 45746
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kruchość mięsa - metody poprawy
nr katalogowy: 44255
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Radiacyjna obróbka żywności Stan prawny i dawki promieniowania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 43855
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przemiany poubojowe a mięso wysokiej jakości
nr katalogowy: 42881
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-3
Żelazo
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 42240
OPAKOWANIE 2019-3
Opakowania inteligentne: przykłady z życia wzięte
nr katalogowy: 119319
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gruzja – każdemu coś według gustu jego
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 127425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Metody zapobiegania "przepalania" ciast w okresie letnim
nr katalogowy: 59327
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Spektroskopia NIR on-line w kontroli procesów produkcji żywności
Arkadiusz Szterk
Piotr Paweł Lewicki
nr katalogowy: 49523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-11
Plusy i minusy kompostowania osadów ściekowych. Etap inwestycyjny i koszty eksploatacyjne na przykładzie technologii GORE Cover
Agnieszka Spodzieja
nr katalogowy: 102470
10.15199/17.2016.11.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gruzja – każdemu coś według gustu jego
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 127425
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Fizyka budowli część VIII. Straty ciepła do gruntu
Jerzy A. Pogorzelski
nr katalogowy: 10405
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Fizyka budowli część VIII. Straty ciepła do gruntu
Jerzy A. Pogorzelski
nr katalogowy: 10405
GOSPODARKA WODNA 2022-5
FAKTY
nr katalogowy: 137582
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-5
Zmienność temperatury ścieków w otwartym bioreaktorze przepływowym
Piotr Bugajski
Grzegorz Kaczor
nr katalogowy: 59524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Grüner Veltliner, Rieslingi i coś jeszcze
winny maniak
nr katalogowy: 104995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Wina pachnące Atlantykiem
winny maniak
nr katalogowy: 110328
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Rozkosz dla podniebienia
winny maniak
nr katalogowy: 67393
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Szybkość karbonatyzacji cementów CEM V/A i CEM V/B w zaprawach o różnym stosunku W/C, w odniesieniu do cementu CEM II/B-V
ARTUR ŁAGOSZ
nr katalogowy: 60346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Tlenki cyrkonu otrzymywane w procesie reaktywnego rozpylania magnetronowego
JANUSZ MARKOWSKI
PIOTR ŻARNOCH
nr katalogowy: 40917
AURA 2009-5
Ustrój termiczny powietrza w zlewni Swędrni
ZDZISŁAW MAŁECKI
nr katalogowy: 44204
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Doświadczalne i numeryczne badania temperaturowych granic palności propanoli i ich mieszanin z olejem napędowym
Rafał Porowskia
Agata Kobylińska
Anna Dziechciarz
Agnieszka Kalbarczyk-Jedynak
nr katalogowy: 119559
10.15199/62.2019.4.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Temperatura ciasta
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 24445
AURA 2024-8
Miasta odporne na zmiany klimatu
nr katalogowy: 149931
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Prowadzenie robót murowych w okresie letnim
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 60435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przydatność technologiczna ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat - według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Sywia Stępniewska
nr katalogowy: 45894
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wpływ dodatku metakaolinu na skurcz autogeniczny i całkowity materiałów o matrycy cementowej
Adam Zieliński
Paweł Wolka
Wojciech Żebrowski
nr katalogowy: 141204
10.15199/33.2022.12.33
skurcz autogeniczny
skurcz całkowity
metakaolin
odkształcenia skurczowe.
autogenous shrinkage
total shrinkage
metakaolin
shrinkage strain.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wpływ dodatku metakaolinu na skurcz autogeniczny i całkowity materiałów o matrycy cementowej
Adam Zieliński
Paweł Wolka
Wojciech Żebrowski
nr katalogowy: 141204
10.15199/33.2022.12.33
skurcz autogeniczny
skurcz całkowity
metakaolin
odkształcenia skurczowe.
autogenous shrinkage
total shrinkage
metakaolin
shrinkage strain.
CHŁODNICTWO 2007-6
Kiedy na powierzchni przegrody wykrapla się woda z powietrza? Pomiar na obiekcie miernikiem przenośnym
Łukasz Kołodziejczyk
nr katalogowy: 27353
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Dwustrumieniowy generator wilgotności sterowany komputerowo
Jerzy WEREMCZUK
Roman IWASZKO
Ryszard JACHOWCZ
nr katalogowy: 34961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Domowy cydr – sekrety fermentacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149866
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-5
DIAGNOSTYKA BEZPOŚREDNIA CZUJNIKÓW TERMISTOROWYCH W POJAZDACH
Bogdan Perka
Marek Suproniuk
Karol Piwowarski
Piotr Paziewski
nr katalogowy: 120304
10.15199/13.2019.5.1
termistor
diagnostyka
temperatura
charakterystyka.
thermistor
diagnostic
temperature
characteristic
CHŁODNICTWO 2007-11
Badania eksperymentalne konwekcyjnej wymiany ciepła od układów równomiernie grzanych,poziomych i pochylonych rur do powietrza
ANDRZEJ ZAWADZKI
nr katalogowy: 31498
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Wpływ obniżonej temperatury na wybrane właściwości zapraw do napraw konstrukcji betonowych
Damian Wojnowski
nr katalogowy: 108696
10.15199/33.2017.08.26
naprawa konstrukcji betonowych
obniżona temperatura
wytrzymałość na ściskanie
przyczepność
repair of concrete structures
lowered temperature
compression strength
adhesion
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Pakowanie salami
nr katalogowy: 71042
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-11
Roboty murowe w okresie zimowym
Roman Jarmontowicz
nr katalogowy: 72654
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-9
Przyrost temperatury przewodów jako parametr ich doboru na pracę długotrwałą i zwarciową oraz straty energii elektrycznej
Brunon Lejdy
nr katalogowy: 78908
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-9
Parametry powietrza w systemach wentylacji centralnej oraz strefowej hal basenowych i ich wpływ na zużycie ciepła do podgrzania powietrza zewnętrznego
KATARZYNA RATAJCZAK
EDWARD SZCZECHOWIAK
nr katalogowy: 93637
1015199/9.2015.9.4
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Doświadczalna weryfikacja parametrów oszraniania płyty. Część 1 Parametry obliczane na podstawie literaturowych równań kryterialnych
ANDRZEJ ROSIAK
nr katalogowy: 33168
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Zmienność temperatury ścieków w tranzytowym kolektorze kanalizacyjnym
Piotr Bugajski
nr katalogowy: 65615
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
O piernikach raz jeszcze
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 123746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Pinotage – światowa kariera czterech nasion
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136997
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-11
Ocena średniej temperatury skóry człowieka za pomocą termografii
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 63614
CHŁODNICTWO 2013-2
Zastosowania elektronicznych przyrządów pomiarowych
nr katalogowy: 74671
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Systemy ociepleń w zimowej scenerii
nr katalogowy: 93658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Urugwaj – tannat i inne szczepy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 143946
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Projektowanie konstrukcji budowlanych z wykorzystaniem parametrycznych krzywych temperatura – czas wg PN-EN 1991-1-2
Paweł Sulik
Paweł Wróbel
nr katalogowy: 63311
CHŁODNICTWO 2012-4
Efektywne przechowywanie świeżych owoców i warzyw
nr katalogowy: 67247
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Siarczanowo-węglanowa korozja betonów w niskich temperaturach
MAREK GAWLICKI
RADOSŁAW MRÓZ
nr katalogowy: 60352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
OBLICZANIE NAWAŻEK KĘSÓW CIASTA. SPOSOBY DZIELENIA CIASTA Część 8.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97311
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
OD REDAKCJI
Jerzy Klimczak
nr katalogowy: 148267
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-7-8
Wpływ wydatku pompy cyrkulacyjnej jako determinant rozkładu temperatury na płaszczyźnie absorbera
PAWEŁ OBSTAWSKI
nr katalogowy: 60892
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
Wybrane problemy wizyjnej analizy właściwości termicznych materiałów przy wykorzystaniu analizatora do wyznaczania punktów charakterystycznych przemian fazowych
Wiesław MAŁKIŃSKI
Jerzy ZAJĄC
nr katalogowy: 76194
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Skurcz zaczynów żużlowo-popiołowych
Agnieszka Machowska
nr katalogowy: 115449
10.15199/33.2018.08.19
spalanie fluidalne
spoiwo żużlowo-popiołowe
skurcz
pęcznienie.
fluidized combustion
fly ash-slag binder
shrinkage
expansion.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-2
Kluczowym elementem szeregu stosowanych obecnie technologii w technice LTCC
DOMINIK JURKÓW
nr katalogowy: 41400
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Otrzymywanie nanokrystalicznego fosforanu glinu jako antykorozyjnego pigmentu
BOGUMIŁ KIC
BARBARA GRZMIL
KRZYSZTOF LUBKOWSKI
nr katalogowy: 49052
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-7
Wykorzystanie paliw alternatywnych w przemyśle cementowym
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 61281
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Odporność membran wstępnego krycia na wysoką temperaturę
nr katalogowy: 99345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekoladowe ABC. O tym trzeba pamiętać!
nr katalogowy: 128334
OPAKOWANIE 2022-4
Materiały odporne na wysokie temperatury
Dorota Witthuhn
nr katalogowy: 137321
AURA 2023-12
20OC dla zdrowia
nr katalogowy: 146422
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Ocena skłonności do pękania gorącego stali wysokomanganowych z dodatkiem aluminium
JANUSZ ADAMIEC
STANISŁAW LALIK
GRZEGORZ NIEWIELSKI
nr katalogowy: 71597
CHŁODNICTWO 2011-10
Adiabatyczne chłodzenie wymienników wentylatorowych System zraszania Alfa Laval
nr katalogowy: 63278
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Komputerowy program obliczeniowy do wyznaczania temperatur spalania paliw gazowych
Jarosław BORYCA
Marta KOWALIK
Karolina FILA
nr katalogowy: 76919
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Wpływ intensywnej wentylacji w okresie nocnym na środowisko termiczne w budynku wielorodzinnym
GÜNTER HAESE
MIROSŁAW ŻUKOWSKI
nr katalogowy: 52201
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-11
Wpływ ciepła krzepnięcia na pole temperatury pasma w linii ciągłego odlewania stali
Beata Hadała
Andrzej Gołdasz
Agnieszka Cebo -Rudnicka
nr katalogowy: 55963
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-11
Uwagi do normy EN 253:2019
EWA KRĘCIELEWSKA
nr katalogowy: 129184
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-8
WBUDOWANE W ODZIEŻ URZĄDZENIE DO MONITOROWANIA PARAMETRÓW ŻYCIOWYCH
Leszek Nowosielski
Bartosz Dudziński
nr katalogowy: 127748
10.15199/13.2020.8.3
tętno
napięcie mięśniowe
temperatura
ciśnienie tętnicze krwi
oddech
fotopletyzmografia
heart rate
muscle tone
temperature
blood pressure
breathing
photoplethysmography
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Refraktometry w przemyśle fermentacyjnym
nr katalogowy: 22384
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Największa przedsięwzięcie Tymbarku
nr katalogowy: 7123
AURA 2010-5
"Płynne złoto" Homera
Roman KARCZMARCZUK
nr katalogowy: 51903
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Sztywność elementów z betonu drobnoziarnistego w aspekcie trwałości konstrukcji
Jacek Ścigałło
Teresa Grabiec-Mizera
nr katalogowy: 102349
10.15199/33.2016.11.56
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Chleb w obrzędach dorocznych i zwyczajach ludowych Żniwa - Dożynki
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 99150
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Wpływ zróżnicowanego składu kompozytu geopolimerowego na adhezję z kompozytem asfaltowym
Krzysztof Granatyr
Michał Bołtryk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Paweł Szeligowski
nr katalogowy: 143361
10.15199/33.2023.05.02
kompozyty geopolimerowe i asfaltowe
przyczepność międzywarstwowa
cienkie warstwy ochronne
geopolymer and asphalt composites
interlayer adhesion
thin protective layers.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Wpływ zróżnicowanego składu kompozytu geopolimerowego na adhezję z kompozytem asfaltowym
Krzysztof Granatyr
Michał Bołtryk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
Paweł Szeligowski
nr katalogowy: 143361
10.15199/33.2023.05.02
kompozyty geopolimerowe i asfaltowe
przyczepność międzywarstwowa
cienkie warstwy ochronne
geopolymer and asphalt composites
interlayer adhesion
thin protective layers.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2024 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 151225
10.15199/64.2024.5.5
CHŁODNICTWO 2006-11
Adaptacja niskotemperaturowa mikroorganizmów
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 21432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Właściwa temperatura
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 49825
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-3
Ocena odporności na pękanie gorące stali duplex gatunku 2205
JANUSZ ADAMIEC
nr katalogowy: 44826
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
Belzona 5131 EG Cladding - doskonała ochrona instalacji wodociągowych
ROMAN MASEK
nr katalogowy: 78093
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102063
CHŁODNICTWO 2023-1
BHP pracy w chłodni
Andrzej Mroczek
nr katalogowy: 142009
AURA 2024-7
Jak groźne są zmiany klimatu?
Eugeniusz Baranowski
nr katalogowy: 149581
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-1
Badania eksperymentalne temperatury powierzchni płyt styropianowych nagrzewanych lampą kwarcową
ANNA KONDROT-BUCHTA
PIOTR KONIORCZYK
JANUSZ ZMYWACZYK
nr katalogowy: 88936
10.15199/9.2015.1.4
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-10
Parametry powietrza zewnętrznego
nr katalogowy: 21438
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Inteligentny wskaźnik-kontroler
nr katalogowy: 10236
CHŁODNICTWO 2006-3
Odtajanie gorącymi parami czynnika
Mikołaj Klenkiewicz
nr katalogowy: 16126
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Inteligentny wskaźnik-kontroler
nr katalogowy: 10236
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-9
Badania rozkładów temperatury w gruncie na różnych głębokościach
BEATA BIERNACKA
nr katalogowy: 70547
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Błędy wykonawcze pokryć niewentylowanych z blachodachówki i MWK
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 77458
AURA 2016-9
Systemy grzewcze z pompą ciepła
Izabela GÓRALCZYK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 100665
10.15199/2.2016.9.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 131267
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-7-8
Parametry powietrza zewnętrznego
nr katalogowy: 16177
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
Badania niekonwencjonalne pap zgrzewalnych
Robert Jurczak
nr katalogowy: 10574
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
KRUSZWICA Olej z Esencją Masła - nowość dla profesjonalistów
nr katalogowy: 112140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Zmrożona wygoda
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11852
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Polska Izba Dodatków do Żywności - dorobek i zadania
nr katalogowy: 7124
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-10
Energia geotermalna
RP.
nr katalogowy: 899
CHŁODNICTWO 2004-5
Pomiar, rejestracja i monitoring temperatur w obiektach chłodniczych
Andrzej Szymanik
nr katalogowy: 711
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Zmrożona wygoda
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11852
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH