Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Uwaga na skrzyżowaniach!
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-11
Badania laboratoryjne procesu usuwania azotanów z wody na drodze denitryfikacji heterotroficznej w układzie złoża stacjonarnego
Marek Apolinarski
Karolina Dzierżanowska
Elżbieta Pajor
Marek Sękiewicz
nr katalogowy: 55666
OPAKOWANIE 2019-5
Niemowlęta pod szczególną ochroną
nr katalogowy: 120416
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-6
Badania procesu usuwania azotanów z wody z użyciem procesów redukcyjnych
Marek Apolinarski
nr katalogowy: 84973
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Pełna kontrola
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 30185
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-2
Porażenie biologiczne spoin - realne zagrożenia
MARIUSZ GARECKI
TOMASZ HERTMAN
nr katalogowy: 21245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Adhezja mikroorganizmów do powierzchni stykających się z żywnością
K. Czaczyk
nr katalogowy: 14768
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Zanieczyszczenie zbóż na podstawie badań monitoringowych
Barbara SZTEKE
Krystyna SZYMCZYK
nr katalogowy: 14113
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Niebezpieczne skrzyżowania
nr katalogowy: 39485
OPAKOWANIE 2018-5
Rola opakowania w mleczarstwie
nr katalogowy: 113723
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Epoka lodowcowa w Twojej kuchni
nr katalogowy: 46514
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
TECHNIKA I MEDYCYNA
nr katalogowy: 42308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Bloki procesowe - alternatywa dla schematów czynnościowych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 46846
AURA 2013-9
Ocena zanieczyszczenia powietrza Magurskiego PN z zastosowaniem porostu Hypogymnia physodes
Joanna TADEUSZ
nr katalogowy: 79185
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Nieoczekiwane zmiany w pracach legislacyjnych Zanieczyszczenie żywności rtęcią
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 105824
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. I)
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Psucie żywności przy udziale drożdży
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 87961
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zanieczyszczenie pasz i żywności dioksynami w Niemczech
nr katalogowy: 62041
AURA 2016-7-8
Ocena stanu ekologicznego rzek karpackich przy użyciu indeksu MMI PL
nr katalogowy: 99824
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Pleśnie w żywności trudny przeciwnik
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 110547
10.15199/65.2017.11.4
pleśnie
żywność
zagrożenia
mykotoksyny
molds
food
threats
mycotoxins
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Magazynowanie surowców i potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 65461
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
CHŁODNICTWO 2018-1
Metody wykrywania zafałszowań chłodzonych produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112354
10.15199/8.2018.1.3
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
adulteration
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Biologiczne zanieczyszczenia żywności powiadomienia w RASFF
Krystyna Rybińska
Jacek Postupolski
Ewa Ledzion
Jolanta Kurpińska-Jaworska
Małgorzata Szczęsna
nr katalogowy: 61896
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Wpływ niskotemperaturowej plazmy na biologiczne właściwości ziarna
Tomasz CZAPKA
Ryszard KACPRZYK
Leszek KORDAS
Wojciech PUSZ
nr katalogowy: 72316
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne żywności w opinii konsumentów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Katarzyna Nowacka
nr katalogowy: 63168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Bezpieczeństwo żywności: łańcuch dostaw jako kluczowa strefa odpowiedzialności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146889
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie higieną w produkcji opakowań do żywności wg normy PN-EN 15593:2010
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75847
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo żywności a środki smarne w przemyśle mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 65233
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach zakładów mięsnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 104728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Bezpieczeństwo żywności - możliwość, czy konieczność?
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
Teresa Majdecka
nr katalogowy: 76257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Dbałość o klienta, poszanowanie środowiska
nr katalogowy: 81357
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Obrona żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 88292
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Bezpieczeństwo produktów mlecznych
Anna Sylwia Tarczyńska
nr katalogowy: 71977
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - chemiczne, biologiczne i kombinowane
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 58464
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Identyfikacja stopnia rozwoju pleśni z rodzaju Aspergillus w substancji biologicznej przy wykorzystaniu emisji fotonowej
Anna MIERNIK
Aneta ŁOPATKA
nr katalogowy: 135349
10.15199/48.2022.01.18
emisja fotonowa
pleśnie
Aspergillus
photon emission
molds
Aspergillus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Psychrotrofy w chłodniczym przechowywaniu żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93645
10.15199/65.2015.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Biologiczne utrwalanie żywności Bakterie kwasu mlekowego o właściwościach przeciwgrzybiczych
Urszula Błaszczyk
Paweł Satora
nr katalogowy: 101011
10.15199/65.2016.9.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Produkty pełnoziarniste Część VI
LESZEK MOŚCICKI
AGNIESZKA WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 45903
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Use of functionalized silica for immobilization of toxic elements in soils from industrial areas Zastosowanie funkcjonalizowanej krzemionki do immobilizacji pierwiastków toksycznych w glebach z obszarów przemysłowych
Piotr Grzesiak
Joanna Łukaszyk
Joanna Kurczewska Grzegorz M. Schroeder
nr katalogowy: 85694
10.12916/przemchem.2014.1181
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Rtęć w żywności planowane zmiany legislacyjne
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Maria Wojciechowska-Mazurek
nr katalogowy: 102843
10.15199/65.2016.12.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Wykrywanie zafałszowań żywności
Izabela Przetaczek-Rożnowska
Monika Rosiak
nr katalogowy: 57743
AURA 2004-8
PODWAJANIE KAR BIEGNĄCYCH ZA ZANIECZYSZCZENIE ŚRODOWISKA
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 583
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Niebezpieczne wirusy w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 76492
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Zanieczyszczenie wód powierzchniowych i podziemnych
APOLINARY L. KOWAL
nr katalogowy: 16478
AURA 2015-7
Kronika Ekologiczna
nr katalogowy: 92237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Z półki księgarskiej - Jonathan Crowe, Tony Bradshaw CHEMISTRY FOR THE BIOSCIENCES. THE ESSENTIAL CONCEPTS (Chemia dla nauk biologicznych. Podstawowe pojęcia)
Roman Edmund Sioda
nr katalogowy: 64572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Gdzie wyrzucać, żeby nie szkodzić?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 54772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Liofilizowane owoce jagodowe właściwości antyoksydacyjne
Ewa Ochwanowska
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
Ilona Żeber-Dzikowska
nr katalogowy: 111090
10.15199/65.2017.12.4
liofilizacja
żywność liofilizowana
substancje bioaktywne
antyoksydanty
owoce
lyophilisation
lyophilized food
bioactive substances
antioxidants
fruits
AURA 2018-4
Biedronki - entomofagi w ochronie biologicznej roślin
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Beata HETMAN
Marek KOPACKI
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 113185
10.15199/2.2018.4.3
ochrona roślin
metody niechemiczne
metody biologiczne
entomofagi
biedronki
plant protection
non-chemical methods
biological methods
entomophaga
ladybirds.
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
AURA 2010-4
Metale ciężkie w niektórych roślinach uprawnych Lubelszczyzny
Wiesław Bednarek
Przemysław Tkaczyk
Sławomir Dresler
nr katalogowy: 51022
OPAKOWANIE 2014-1
Zagrożenia żywności pochodzące z materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
ALEKSANDRA FIJAŁKOWSKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 82143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Zanieczyszczenie żywności kadmem
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Agnieszka Strzelecka
Marzena Pawlicka
Krystyna Starska
nr katalogowy: 88425
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
DOKUMENTACJA SYSTEMU HACCP w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 135050
OPAKOWANIE 2022-4
Znakowanie opakowań skutecznym narzędziem GOZ
nr katalogowy: 137324
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Wyniki badań urzędowej kontroli mięsa i przetworów
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 109656
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 97159
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Phytoremediation of petroleum hydrocarbons-contaminated soils by using endophytic bacteria Fitoremediacja terenów skażonych związkami ropopochodnymi z wykorzystaniem bakterii endofitycznych
Małgorzata Kukla
Barbara Cania
Tomasz Płociniczak
Zofia Piotrowska-Seget
nr katalogowy: 82931
10.12916/przemchem.2014.355
AURA 2008-8
Zanieczyszczenie powietrza zagraża zabytkom Florencji
MATEUSZ JAKUBIAK
nr katalogowy: 37217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Surowce i produkty finalne łańcucha piekarskiego a ich zanieczyszczenie wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi
Marta Ciecierska
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 38734
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Zagrożenia biologiczne w zakładach pracy
Agata Knapik
nr katalogowy: 87052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Od azotanów do N-nitrozoamin
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78102
AURA 2011-3
Utylizacja odpadów - alternatywne surowce do produkcji bioetanolu
Magdalena BRODA
Katarzyna LEJA
nr katalogowy: 57924
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji mięsa i przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65235
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Wpływ oddziaływania ultradźwięków na przebieg procesu zamrażania tkanki jabłka
Małgorzata Nowacka
Aleksandra Fijałkowska
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 81716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zanieczyszczenie żywności węglowodorami olejów mineralnych
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 111725
10.15199/65.2018.1.7
węglowodory olejów mineralnych
węglowodory nasycone olejów mineralnych (MOSH)
węglowodory aromatyczne pochodzenia mineralnego (MOAH)
żywność
materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
mineral oil hydrocarbons
oil saturated hydrocarbons (MOSH)
mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH)
food
food contact materials
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {4}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 65023
AURA 2013-12
Zanieczyszczenie niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi rzek Polski
Anna SZYMONIK
nr katalogowy: 80795
AURA 2024-1
Zanieczyszczenie powietrza sprzyja chorobom płuc
Piotr RZYMSKI
nr katalogowy: 146861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Z PÓLKI KSIĘGARSKIEJ
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Ryszard Steller
nr katalogowy: 47195
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-8
Analiza efektywności procesu biologicznego oczyszczania ścieków w złożu tarczowym napędzanym powietrzem
nr katalogowy: 86322
ELEKTROINSTALATOR 2017-7-8
Zanieczyszczenie światłem
Janusz Strzyżewski
nr katalogowy: 110643
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oddziaływanie wysokich ciśnień na jakość i trwałość dań gotowych i produktów mięsnych
Barbara Krzysztofik
nr katalogowy: 116672
10.151.99/65.2018.10.6
utrwalanie żywności
wysokie ciśnienie (HPP)
żywność minimalnie przetworzona
food preservation
high pressure (HPP)
minimally processed food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Toluene removal from air in biofilter with a nonionic surfactant Usuwanie toluenu z powietrza metodą biofiltracji z zastosowaniem wybranego niejonowego surfaktantu
Izabela Sówka
Urszula Miller
Waldemar Adamiak
nr katalogowy: 102396
10.15199/62.2016.11.16
OPAKOWANIE 2022-4
Znakowanie opakowań skutecznym narzędziem GOZ
nr katalogowy: 137324
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Czynniki biologiczne
B. Bieś
nr katalogowy: 15714
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Postaw na bezpieczeństwo
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 67372
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Agencja ANSES daje zielone światło dla 5G we Francji
nr katalogowy: 131591
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-11
Narażenie na czynniki biologiczne
M. Majka
nr katalogowy: 21344
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
BioChip - narzędzie do analizy DNA
Filip ILNICKI
nr katalogowy: 3719
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Leśniczy, podleśniczy Część 2 - Karta oceny ryzyka - czynniki biologiczne
nr katalogowy: 97751
AURA 2014-11
Węgiel, czarne złoto Śląska, motor rozwoju kraju, dziś kłopotliwa spuścizna
Edward Garścia
nr katalogowy: 87615
AURA 2017-2
Zagrożenie funkcjonowania środowiska naturalnego w aspekcie zanieczyszczenia światłem
Anna Czaplicka
Bogdan Siedlecki
nr katalogowy: 104051
10.15199/2.2017.2.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Biologiczne inspiracje w optymalizacji. Część 2. Sieci neuronowe
Małgorzata Petzel
Ryszard Szul
nr katalogowy: 20324
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-10
Znaczenie bioindykacyjne mikrofauny w procesie oczyszczania ścieków metodą osadu czynnego
ADAM DRZEWICKI
nr katalogowy: 1375
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-6
Czynniki biologiczne jako stymulatory chemicznych reakcji korozyjnych
G. Wieczorek
nr katalogowy: 2937
AURA 2006-2
RECENZJE - KONCEPCJA OCHRONY RÓŻNORODNOŚCI BIOTYCZNEJ KRAKOWA - BIOLOGICZNE PODSTAWY OCHRONY PRZYRODY
kb
nr katalogowy: 16038
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Kleszcze coraz groźniejsze
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 53182
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Biologiczne procesy produkcji wodoru
KATARZYNA KWIECIEŃ
nr katalogowy: 16517
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Gospodarz domu Część 2: Czynniki biologiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 104463
AURA 2004-1
LISTY DO REDAKCJI O PRAWIDŁOWY ZAKRES TERMINU NAUKI BIOLOGICZNE
Ludwik Tomiałojć
nr katalogowy: 428
AURA 2009-1
Zanieczyszczenie i ochrona powietrza atmosferycznego w Polsce
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 40586
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ zakładów utylizacji odpadów komunalnych na zanieczyszczenie mikrobiologiczne powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 44471
GOSPODARKA WODNA 2009-8
Zanieczyszczenie wód powierzchniowych substancjami pochodzącymi z rolnictwa
MAGDALENA SOLAN
MAŁGORZATA DMOCH
nr katalogowy: 46119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Mikroplastik zagrożeniem dla zbóż?
nr katalogowy: 149831
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-11
BIOCLERE® - oczyszczalnie ścieków wykorzystujące nowoczesne zamknięte złoża biologiczne
nr katalogowy: 21813
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Biologiczne i chemiczne skutki powodzi w obiektach budowlanych
J. Karyś
nr katalogowy: 17841
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-2
Stężenie tlenu rozpuszczonego a efektywność eliminacji związków węgla, azotu i fosforu (MBSBBR)
MONIKA ZUBROWSKA-SUDOŁ
JOLANTA PODEDWORNA
nr katalogowy: 1296
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Konserwator w spółdzielni mieszkaniowej Część 3: Ocena ryzyka dla czynników biologicznych (cd.)
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 102900
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 9: Czynniki biologiczne - identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 83530
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-10
Procesy napowietrzania - opis i modelowanie
Robert Piotrowski
nr katalogowy: 87179
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Higiena pracowników w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 131406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Nanotechnologia w przemyśle spożywczym - postęp czy podstęp? Cz. II. The Nanotechnology - threat or opportunity for food industry? Part II
Katarzyna Dziendzikowska
Joanna Gromadzka-Ostrowska
nr katalogowy: 82249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
AURA 2006-11
KONTROWERSJE WOKÓŁ FUNDUSZY EKOLOGICZNYCH W POLSCE
Kazimierz Górka
nr katalogowy: 21387
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-11
CHEMNOX - chemiczne i biologiczne zwalczanie osadów. Pierwsze w świecie zastosowanie ze znakomitym wynikiem
Alfred Pohlen
Andreas Jung
nr katalogowy: 4690
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Biologiczne prekursory dla tzw. drewnianych ceramik (woodceramics) - otrzymywanie i właściwości
MARTA KRZESIŃSKA
BARBARA PILAWA
SŁAWOMIRA PUSZ
JONATHAN NG
nr katalogowy: 17235
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Koronawirus na plakacie
nr katalogowy: 128305
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-10
Zabezpieczenie przed korozją nowych betonowych obiektów mostowych
P. Danielewicz
nr katalogowy: 2763
GOSPODARKA WODNA 2005-8
Zanieczyszczenie rzek Przymorza związkami azotu
Robert Bogdanowicz
nr katalogowy: 9779
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ nanocząstek srebra na niektóre fizykochemiczne i biologiczne właściwości nanokompozytów polietylenowych
Józef Richert
Agnieszka Richert
Marian Żenkiewicz
nr katalogowy: 70096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Biologiczne komponenty nawozowe z mikroelementami
Łukasz Tuhy
Agnieszka Saeid
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68206
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-3
Metody rekultywacji terenów wyłączonych z eksploatacji gazowni klasycznych
JULITA PASIKOWSKA-WASIAK
nr katalogowy: 9248
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
"Nowe patogeny" w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 69409
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Zanieczyszczenie rtęcią środków spożywczych
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Marzena Pawlicka
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 80669
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
OPAKOWANIE 2015-11
Prawne ograniczenia w zużyciu lekkich toreb handlowych z tworzyw polimerowych w Unii Europejskiej
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 94930
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Porównanie przebiegu procesu biologicznej denitryfikacji w obecności wapnia oraz glinu
ALEKSANDRA SAMBOR
nr katalogowy: 16525
CHŁODNICTWO 2023-1
Rośnie popularność systemów klimatyzacji, w której czynnikiem jest woda
nr katalogowy: 142001
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Pozostałości pestycydów w żywności
Marek Roszko
Krystyna Szymczyk
nr katalogowy: 52489
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Agencja ANSES daje zielone światło dla 5G we Francji
nr katalogowy: 131591
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Metody identyfikacji obszarów wód podziemnych narażonych na zanieczyszczenie
KRZYSZTOF WOJCIECH KSIĄŻYŃSKI
nr katalogowy: 21515
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-6
TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 146614
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
Metody oceny stopnia dyspersji nanocząstek w układach ciekłych
EWA SKRZETUSKA
nr katalogowy: 27125
CHŁODNICTWO 2008-4
Wentylatorowe chłodnice powietrza
nr katalogowy: 34639
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Synteza w fazie stałej biologicznie czynnego analogu hormonu GH-RH potencjalnego leku w schorzeniach związanych z niedoborem hormonu wzrostu
Krzysztof Bańkowski
nr katalogowy: 20440
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Environmental heavy metal (Zn, Pb, Cd, Cr) pollution in Jaworzno (Silesian region) Zanieczyszczenie środowiska metalami ciężkimi (Zn, Pb, Cd, Cr) na terenie miasta Jaworzno (woj. śląskie)
Paulina Brągoszewska
Barbara Gworek
Wojciech Dmuchowski
Dariusz Gozdowski
Aneta Baczewska
nr katalogowy: 97232
10.15199/62.2016.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Biologiczne metody zwalczania insektów
nr katalogowy: 84592
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-7
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 12- Czynniki biologiczne - cieśla - stolarz
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 85431
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-1
Nanokrystaliczne stopy typu TiFe otrzymywane metodą mechanicznej syntezy
MARTA MAKOWIECKA
DOMINIK SKORYNA
MIECZYSŁAW JURCZYK
nr katalogowy: 2130
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-10
Niezdrowo w służbie zdrowia
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 30540
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Ryzyko występowania w wodzie do picia bakterii z rodzaju Pseudomonas i Aeromonas
D. Kręgiel
A. Rygała
nr katalogowy: 20824
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
Szacowanie składu mieszaniny jonów przy użyciu dedykowanych algorytmów do rozwiązywania problemów odwrotnych
M. Janicki
M. Daniel
A. Napieralski
nr katalogowy: 1255
AURA 2004-10
RECENZJE - ZANIECZYSZCZENIE POWIETRZA A ŻYCIE ROŚLIN - SAMOUCZEK JĘZYKA ANGIELSKIEGO - SŁOWNIK OCHRONY ŚRODOWISKA - FOLWARK ZWIERZĘCY
kb
nr katalogowy: 626
AURA 2006-9
ZANIECZYSZCZENIE HAŁASEM TATRZAŃSKIEGO PARKU NARODOWEGO
Maciej Wagner
Wiesław Nowakowski
Krystyna Czarnowska
nr katalogowy: 15867
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-22
Biologiczne oczyszczanie ścieków z produkcji erytromycyny wspomagane wysokoefektywnymi procesami utleniania
Agnieszka Tomaszewska
nr katalogowy: 31419
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-3
Izolacje mineralne w obiektach gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Szczepański
Andrzej Kolonko
Leszek Wysocki
nr katalogowy: 24877
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-10
Wykonawstwo prac antykorozyjnych
nr katalogowy: 101490
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Zanieczyszczenia fizyczne- ŚWIATŁO I ENERGIA
nr katalogowy: 100894
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Mikroplastiki – czy są dla nas szkodliwe?
Aleksandra Bogdanowicz
nr katalogowy: 137723
10.15199/17.2022.5.2
mikroplastiki
zanieczyszczenie mikroplastikiem
mikroplastiki w środowisku wodnym.
microplastics
microplastic pollution
microplastics in the aquatic environment.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Mikroplastiki – czy są dla nas szkodliwe?
Aleksandra Bogdanowicz
nr katalogowy: 137723
10.15199/17.2022.5.2
mikroplastiki
zanieczyszczenie mikroplastikiem
mikroplastiki w środowisku wodnym.
microplastics
microplastic pollution
microplastics in the aquatic environment.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Zagrożenia chemiczne w kuchni - mikotoksyny. Zabójcza pleśń
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109176
bezpieczeństwo żywności
intoksykacje
metabolity pleśni
mikotoksyny
środki kontroli/nadzoru.
food safety
intoxications
moulds` metabolites
mycotoxins
control measures
CHŁODNICTWO 2023-1
Rośnie popularność systemów klimatyzacji, w której czynnikiem jest woda
nr katalogowy: 142001
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Zagrożenia biologiczne w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 33850
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-1
PROJEKTOWANIE I WYTWARZANIE FUNKCJONALNYCH MATERIAŁÓW GRADIENTOWYCH*PBZ-KBN-100/T08/2003
Bogusław Major
Ewa Bełtowska-Lehman
nr katalogowy: 32696
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Metody badań mikrobiologicznych w Bibliotece Narodowej
BOGDAN FILIP ZEREK
nr katalogowy: 32172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Biologiczne inspiracje w optymalizacji.Część 1. Algorytm genetyczny
MAŁGORZATA PETZEL
RYSZARD SZUL
nr katalogowy: 28877
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-8
Dualny system oczyszczania ścieków komunalnych w Gorlicach
Adam Masłoń
nr katalogowy: 92922
10.15199/17.2015.8.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Wirusy - czynniki biologiczne w środowisku pracy (cz. 1)
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 121656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
AURA 2024-1
40 faktów na temat powietrza
nr katalogowy: 146860
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Zimno - ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 99747
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-5
Metody destabilizacji biomasy lignocelulozowej przed konwersją do biopaliw
Anna Grala
Marcin Zieliński
Magda Dudek
Marcin Dębowski
nr katalogowy: 84263
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
GOSPODARKA WODNA 2013-2
Ocena podatności na zagrożenia wód podziemnych metodą DRASTIC w zlewni badawczej Pożary (Kampinoski Park Narodowy)
JUSTYNA STANKIEWICZ
nr katalogowy: 74936
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ovo-fosfolipidy. Innowacyjne fosfatydy dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego
Tadeusz Trziszka
Antoni Szumny
Mirosław Zawadzki
Łukasz Trziszka
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 151028
10.15199/62.2024.10.11
ovo-fosfolipidy
technologia otrzymywania
zastosowanie w produkcji żywności
farmacji
kosmetyce
ovo-phospholipids
obtaining technology
application in food production
pharmacy
cosmetology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ovo-fosfolipidy. Innowacyjne fosfatydy dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego
Tadeusz Trziszka
Antoni Szumny
Mirosław Zawadzki
Łukasz Trziszka
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 151028
10.15199/62.2024.10.11
ovo-fosfolipidy
technologia otrzymywania
zastosowanie w produkcji żywności
farmacji
kosmetyce
ovo-phospholipids
obtaining technology
application in food production
pharmacy
cosmetology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Synteza, struktura i właściwości fizykochemiczne oraz biologiczne wybranych 2-aryloksypropionianów S-aryloalkiloizotiouroniowych
BOGDAN TARASIUK
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
nr katalogowy: 42992
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH