Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Znakowanie żywności GMO
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 38261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów żywnościowych Cz. 1. Znakowanie żywności - różne podejścia i sposoby informowania konsumentów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Janusz Ciok
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 113411
10.15199/64.2018.4.1
cele znakowania
systemy
sprzeczność interesów
efekty zdrowotne
labelling aims
systems
conflict of interests
health effects
OPAKOWANIE 2016-11
Videojet- 100-watowy system znakowania laserowego
nr katalogowy: 102178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Informacja zbiorcza o wynikach kontroli Inspekcji JHARS w zakresie znakowania wybranych artykułów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 60737
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ZNAKOWANIE WODNE SYGNAŁÓW FONICZNYCH W DZIEDZINIE CZĘSTOTLIWOŚCI
Robert Markiewicz
nr katalogowy: 101738
10.15199/59.2016.6.20
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-20
Urządzenia do znakowania i grawerowania
nr katalogowy: 13320
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Przepisy prawne dotyczące produkcji i znakowania przetworzonej żywności ekologicznej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 41649
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-4
Nowe rozwiązania w technice znakowania przewodów
nr katalogowy: 21127
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-7
Farby
nr katalogowy: 10888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rada UE chce wprowadzić system znakowania żywności uwzględniający dobrostan zwierząt
nr katalogowy: 130117
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Żywność zmodyfikowana genetycznie - podstawy prawne (2)
I. Tańska
nr katalogowy: 22417
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-9
Nowe rozwiązania w technice znakowania przewodów
Tomasz Ćwik
nr katalogowy: 15343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Nowe rozporządzenie w sprawie znakowania
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 19279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Najważniejsze zmiany w przepisach dotyczących znakowania wyrobów piekarskich, ciastkarskich
nr katalogowy: 12646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rada UE chce wprowadzić system znakowania żywności uwzględniający dobrostan zwierząt
nr katalogowy: 130117
CHŁODNICTWO 2006-12
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 22638
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Znakowanie polskiej żywności dostosowane do wymogów Unii Europejskiej
Roman Jurga
nr katalogowy: 6228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część II. Nektary owocowe
Jan Hermans
nr katalogowy: 14516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
O regulacji prawnej dotyczącej znakowania środków
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 11937
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 41882
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Czy Państwa procesy znakowania i identyfikacji są bezpieczne i ekonomiczne?
nr katalogowy: 125176
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Ogólnopolski program edukacyjny znakowania wartością odżywczą "Wybieraj z GDA"
nr katalogowy: 39888
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-2
MODERN PACKAGING - ekotransformacja techniki pakowania i znakowania produktów
nr katalogowy: 118773
CHŁODNICTWO 2008-12
Konsumenci będą lepiej poinformowani Rusza ogólnopolski program edukacyjny dotyczący znakowania wartością odżywczą "Wybieraj z GDA"
nr katalogowy: 40279
OPAKOWANIE 2017-11
Dobre perspektywy globalnego rynku kodowania i znakowania
nr katalogowy: 110596
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-3
Robotyzacja procesu laserowego znakowania produktu
ANDRZEJ BURGHARDT
WOJCIECH ŁABUŃSKI
nr katalogowy: 104582
10.15199/148.2017.3.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Znakowanie środków spożywczych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 31676
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Bezpieczeństwo chemiczne terminologiczna wieża Babel (cz. III)
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 34706
CHŁODNICTWO 2007-4
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 25581
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-2
Inteligentne znakowanie
nr katalogowy: 58239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
OPAKOWANIE 2020-2
Zaawansowana technologia znakowania
nr katalogowy: 125152
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Aktualne problemy dotyczące znakowania produktów mięsnych
Piotr Szymański
nr katalogowy: 63861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Żywność ekologiczna w Polsce przetwórstwo oraz rynek
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 93652
10.15199/65.2015.9.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Znakowanie żywności ekologicznej
Emilia Waleriańczyk
Maciej Przeździak
nr katalogowy: 73295
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Znakowanie żywności - rok po wejściu w życie nowych przepisów UE
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 95773
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
wydarzenia
nr katalogowy: 56112
OPAKOWANIE 2015-10
Nowe rozwiązania do znakowania i kontroli
nr katalogowy: 94387
OPAKOWANIE 2015-8
Nowe rozwiązania do znakowania i kontroli
nr katalogowy: 94310
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe przepisy dotyczące znakowania napojów alkoholowych
nr katalogowy: 147802
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Nowe wymagania dotyczące znakowania ważne od 13 grudnia 2014 r.
Beata Majchrzak
nr katalogowy: 86351
OPAKOWANIE 2017-4
Znakowanie i drukowanie najbardziej zróżnicowanych opakowań
nr katalogowy: 105172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Nowe wymagania w znakowaniu żywności
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 65285
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Sposób znakowania opakowanego pieczywa głęboko mrożonego, przeznaczonego bezpośrednio dla konsumenta
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 93887
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Działania w celu ochrony nazw produktów charakterystycznych dla branży mięsnej
BOŻENA PŁAWSKA
nr katalogowy: 149200
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Nowe prawo Unii Europejskiej dotyczące znakowania żywności
Piotr Szymański
nr katalogowy: 65709
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Znakowanie żywności. Drzewo decyzyjne narzędzie wspomagające proces decyzyjny
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 103972
10.15199/65.2017.2.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Co należy poprawić w oznakowaniu wyrobów garmażeryjnych? Kontrole GIJHARS
Dorota Krzyżanowska
nr katalogowy: 97688
OPAKOWANIE 2014-5
Znakowanie laserowe CO2 z rozwiązaniami Videojet
nr katalogowy: 84331
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Cztery najważniejsze zasady znakowania produktów
nr katalogowy: 111173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
OPAKOWANIE 2004-8-2
INTREX prezentuje nowości w znakowaniu
nr katalogowy: 3430
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
XLVIII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 111835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Znakowanie środków spożywczych
nr katalogowy: 45415
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Odstępstwa od reguły - reguła odstępstw
nr katalogowy: 70014
OPAKOWANIE 2017-12
BADANIA I ROZWÓJ: Znakowanie produktów żywnościowych w świetle Rozporządzenia 1169/2011 w krajach Unii Europejskiej
Iwona Michalska-Pożoga
Olga Straszak
nr katalogowy: 111368
OPAKOWANIE 2016-11
Znakowanie od nowa
nr katalogowy: 102175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Rozporządzenie w sprawie znakowania wartością odżywczą: ważne zmiany w przepisach niemieckich
nr katalogowy: 50388
OPAKOWANIE 2012-5
Długoterminowy wynajem sprzętu firmy Videojet
nr katalogowy: 67908
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-8-9
Zastosowania techniki znakowania obiektów cyfrowych
P. GAJEWSKI
Z. PIOTROWSKI
nr katalogowy: 19670
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Natryskowe metody drukowania cyfrowego (inkjet)
Herbert Czichon
nr katalogowy: 18854
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Nowe zasady znakowania żywności
Roman Jurga
nr katalogowy: 6325
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-8
Inteligentne opakowania - nie głupszy papier
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 4651
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Podstawowe zasady znakowania wyrobów winiarskich gronowych
K. Potocki
nr katalogowy: 20707
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-6
Metody znakowania przewodów i kabli
Tomasz Ćwik
nr katalogowy: 7589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część 1. Soki owocowe
J. Hermans
nr katalogowy: 6941
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Znakowanie środków spożywczych w świetle aktualnych wymagań prawnych
REGINA WIERZEJSKA
nr katalogowy: 20088
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-8
Rola i zasięg stosowania etykiet elektronicznych w opakowaniach tekturowych
nr katalogowy: 18835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Poprawa bezpieczeństwa, jakości oraz rzetelności na rynku soków owocowych przez przemysłową samokontrolę
P. M. Funk
nr katalogowy: 6731
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Przegląd najważniejszych regulacji prawa wspólnotowego i polskiego z zakresu znakowania żywności w kontekście przemysłu cukrowniczego
M. Mucha
nr katalogowy: 16583
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-7
Zasady znakowania betonu towarowego znakiem budowlanym
Grzegorz Bajorek
Maciej Gruszczyński
Zdzisław Kohutek
nr katalogowy: 108195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82609
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Czy istnieje potrzeba znakowania żywności zawartością izomerów trans kwasów tłuszczowych
H. Mojska
nr katalogowy: 22599
OPAKOWANIE 2013-2
Intrex przekracza granice
nr katalogowy: 74755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Nowe regulacje dotyczące znakowania żywności bez GMO
Aleksandra Kołodziejczyk
Paweł Wojciechowski
nr katalogowy: 125033
10.15199/65.2020.2.4
inżynieria genetyczna
modyfikacja genetyczna
znakowanie żywności
konsumenci
genetic engineering
genetic modification
food labelling
consumer
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Obowiązki producentów wyrobów budowlanych wynikające z regulacji UE spoza zakresu objętego Dyrektywą 89-106-EWG
M. Głowacz
nr katalogowy: 17451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Zmiany w rozporządzeniu o znakowaniu środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4921
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-2
Możliwości wykorzystania naturalnego składu zasypek do krystalizatora urządzenia COS w znacznikowych badaniach ich wpływu na czystość stali
FIRGANEK H.
KANIA H.
nr katalogowy: 17019
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Zmiana wymagań dotyczących wprowadzania do obrotu wyrobów do wentylacji i klimatyzacji
Edyta Staniszewska-Chlebowska
Sebastian Wall
nr katalogowy: 135186
10.15199/33.2021.12.07
wyroby do wentylacji i klimatyzacji
wyroby budowlane
znak budowlany
CE.
ventilation and air-conditioning products
construction mark
CE
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Dodatki do żywności a prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 101639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Mięso i przetwory nowe wymagania w znakowaniu
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 66708
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Dla samego znaku nikt nic nie kupi - stwierdza Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności ZP, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 63174
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-11
Główne aspekty konstrukcji i sterowania systemu do automatycznej kontroli jakości filtrów przeciwzakłóceniowych SKF-11
Tadeusz Kozłowski
Roman Woźniak
nr katalogowy: 80300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Powtórka ze znakowania
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55242
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Istotny nowy przepis prawny i zmiany w unormowaniu wyrobów krajowego sokownictwa
A.Jakubowski
nr katalogowy: 6794
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Prawidłowe znakowanie produktów spożywczych
nr katalogowy: 95376
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
System zabezpieczeń w urządzeniu do automatycznej kontroli filtrów przeciwzakłóceniowych
Tadeusz KOZŁOWSKI
Kazimierz STROJNY
nr katalogowy: 70159
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
KRONIKA
nr katalogowy: 59068
OPAKOWANIE 2017-11
Laserowa rewolucja znakowania
nr katalogowy: 110597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Nowe wymagania dotyczące znakowania pieczywa "luzem" i innych wyrobów nieopakowanych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 79459
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
RYNEK żywności ekologicznej
Aneta Cegiełka
Kacper Sudra
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 135047
jakość
konsument
mięso z produkcji ekologicznej
rynek
żywność ekologiczna
quality
consumer
organic meat
market
organic food
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Metody dekoracji wyrobów ceramicznych i szklanych za pomocą promieniowania laserowego
DANUTA CHMIELEWSKA
ANDRZEJ OLSZYNA
KRZYSZTOF SZAMAŁEK
ROMAN GEBEL
JAN MARCZAK
ANTONI SARZYŃSKI
MAREK STRZELEC
nr katalogowy: 88461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Oznakowanie soków, nektarów, napojów w świetle zmieniającego się prawa
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 68726
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Znakowanie opakowań zbiorczych w logistyce handlu wielkopowierzchniowego. Cz. 2
nr katalogowy: 96224
OPAKOWANIE 2014-8
Kangur Electronics - ekspert w dziedzinie znakowania
nr katalogowy: 86149
OPAKOWANIE 2012-2
Znakowarki kodów firmy Linx dostępne globalnie
nr katalogowy: 65815
OPAKOWANIE 2023-3
Zrównoważony rozwój – aktualizacja celów Metsä Board
nr katalogowy: 142553
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Znakowanie pieczywa
nr katalogowy: 32760
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Beton towarowy jako wyrób budowlany
Lech Czarnecki
nr katalogowy: 31593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Dobrowolny Program Znakowania Wartością Odżywczą GDA
nr katalogowy: 31063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Wyniki kontroli IJHARS w zakresie stosowania surowców GMO
nr katalogowy: 35235
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
XXVI Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 23523
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Inspekcja JHARS skontrolowała pieczywo i lody
nr katalogowy: 83157
OPAKOWANIE 2013-3
Drukarki CIJ - szybkie, proste, niezawodne
nr katalogowy: 75705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Ocena stosowania przepisów o znakowaniu kiełbas z rynku warszawskiego
Andrzej Tyburcy
Izabela Bidzińska-Myśliwiec
nr katalogowy: 30657
OPAKOWANIE 2008-5
Jednostki opakowaniowe z tworzyw sztucznych z etykietą RFID, wprowadzaną techniką "in-mold"
nr katalogowy: 35312
OPAKOWANIE 2016-11
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 102161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Znakowanie wyrobów piekarskich wyprodukowanych z użyciem kwasu askorbinowego wg GIS
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 97310
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
KRONIKA
nr katalogowy: 78764
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
KRONIKA
nr katalogowy: 90210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 98561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Chleb na cele charytatywne
nr katalogowy: 4947
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Potrzeba konsolidacji branży
J. Bortkun
nr katalogowy: 14538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 40352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Ogłoszenia drobne
nr katalogowy: 39009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 38772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Ruszyła kampania informacyjna "Wiem, co wybieram"
Marta Stus
nr katalogowy: 38738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Nowy wniosek Komisji Europejskiej
nr katalogowy: 83604
OPAKOWANIE 2019-11
Technologie znakowania i etykietowania w zabezpieczaniu opakowań
nr katalogowy: 123440
OPAKOWANIE 2016-11
Przenośna drukarka CIJ dla małego biznesu
nr katalogowy: 102176
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Zastosowanie atencji w sieciach neuronowych do zaawansowanego znakowania wodnego obrazów w wysokiej rozdzielczości: Analiza efektywności i metryk
Paweł Duszejko
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 150430
10.15199/59.2024.4.41
Znakowanie wodne
uczenie głębokie
przetwarzanie obrazu
miękka atencja
Watermarking
deep learning
image processing
soft attention
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Zastosowanie atencji w sieciach neuronowych do zaawansowanego znakowania wodnego obrazów w wysokiej rozdzielczości: Analiza efektywności i metryk
Paweł Duszejko
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 150430
10.15199/59.2024.4.41
Znakowanie wodne
uczenie głębokie
przetwarzanie obrazu
miękka atencja
Watermarking
deep learning
image processing
soft attention
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 100882
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-12
Badanie i ocena skuteczności działań w systemie zarządzania jakością
Maciej Szafrański
nr katalogowy: 3634
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-2
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 66041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Problemy otoczenia konkurencyjnego i globalnego sektora bioetanolu w Polsce Cz. 1. Otoczenie zewnętrzne
Adam Kupczyk
Adam Stępień
Ewa Golisz
nr katalogowy: 71063
OPAKOWANIE 2018-2
Nowa rzeczywistość znakowania atramentowego
nr katalogowy: 112368
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-7
Certyfikacja rusztowań Wymagania dotyczące rusztowań budowlanych w świetle obowiązujących w Polsce przepisów prawnych
Krzysztof Sulima
nr katalogowy: 28015
OPAKOWANIE 2012-12
Linx z pilotem
nr katalogowy: 73623
OPAKOWANIE 2013-8
Brześć znakuje Videojetem
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 78675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Bio i eko - tylko dla żywności ekologicznej
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 56335
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
51. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 119687
OPAKOWANIE 2023-5
HolyGrail 2.0: przydatność w recyklingu
nr katalogowy: 143410
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-1
Procedura ustalania terenów zamkniętych na cele bezpieczeństwa i obronności państwa
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 103345
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Zalety funkcjonowania systemów zarządzania... część 2
Piotr Kozak
nr katalogowy: 96556
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Aktualnie obowiązujące informacje na etykietach
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 96233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-2
Koncepcja MBO w systemach zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 57418
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Szkolenie bhp narzędziem aktywizacji zawodowej osób z niepełnosprawnością intelektualną
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 122116
OPAKOWANIE 2013-7
Nowa linia ręcznych czytników kodów kreskowych
nr katalogowy: 77722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Cele Zrównoważonego Rozwoju w działalności producentów betonu komórkowego
Joanna Nowaczyk
nr katalogowy: 147856
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
PORÓWNANIE JAKOŚCI AUDIO WYBRANEJ METODY ZNAKOWANIA WODNEGO DLA SYGNAŁU MOWY, MUZYKI KLASYCZNEJ I POPULARNEJ
Gabriel Jekateryńczuk
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 150613
10.15199/59.2024.4.74
bezpieczeństwo cyfrowe
przetwarzanie sygnałów
sygnały audio
znakowanie wodne
audio signals
digital security
signal pro- cessing
watermarking
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Cele i zadania Związku Pracodawców Przemysłu Pralniczego
Mieczysław Hawryluk
nr katalogowy: 123899
OPAKOWANIE 2023-3
Zrównoważony rozwój – aktualizacja celów Metsä Board
nr katalogowy: 142553
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Alergeny - problemy znakowania żywności i kontrola ryzyka występowania substancji alergennych w zakładzie produkcyjnym
Dorota Sokołowska-Kozieł
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 27070
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-5
ZŁOTY INŻYNIER 2015 - kandydaci
nr katalogowy: 89864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Reguły deklarowania nazw innych kategorii napojów alkoholowych w znakowaniu piwa
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 139103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Metody wykrywania i oznaczania GMO Cz. I. Techniki molekularne – analiza DNA
Marta Słowianek
nr katalogowy: 71080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
AURA 2015-9
Zamiana długów na cele ekologiczne
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 93382
10.15199/2.2015.9.6
OPAKOWANIE 2018-12
Inteligentne etykietowanie artykułów gospodarstwa domowego
nr katalogowy: 117930
OPAKOWANIE 2014-10
Branża szykuje się na ujednolicenie etykiet farmaceutycznych
nr katalogowy: 87390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Przekazanie osobowego samochodu firmowego na cele osobiste
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 37769
AURA 2007-1
Propagowanie aktywnych form ochrony przyrody wśród dzieci przez edukację przyrodniczą
nr katalogowy: 23247
AURA 2014-2
Wpływ człowieka na środowisko Scenariusz lekcji, II etap edukacyjny (klasy IV - VI)
Anna BATORCZAK
nr katalogowy: 82247
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-3
OpenBIM kompatybilny z prawem
Kamil Stolarski
nr katalogowy: 112719
10.15199/33.2018.03.34
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Zarządzanie przez cele
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 148163
OPAKOWANIE 2017-4
Zautomatyzowane rozwiązania od firmy Multivac
nr katalogowy: 105171
OPAKOWANIE 2023-5
HolyGrail 2.0: przydatność w recyklingu
nr katalogowy: 143410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
OPAKOWANIE 2012-4
DOSTAWCY URZĄDZEŃ I MATERIAŁÓW DO PRODUKCJI OPAKOWAŃ I ETYKIET
nr katalogowy: 67108
SZKŁO I CERAMIKA 2011-2
Laserowa dekoracja wyrobów ceramicznych
DANUTA CHMIELEWSKA
ROMAN GEBEL
JAN MARCZAK
ANDRZEJ OLSZYNA
ANTONI SARZYŃSKI
MAREK STRZELEC
BARBARA SYNOWIEC
nr katalogowy: 58945
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-10
Problemy wyceny nieruchomości rolnych, leśnych i innych w Republice Federalnej Niemiec
HANS JOACHIM LINKE
ANDREAS HENDRICKS
nr katalogowy: 30408
AURA 2008-9
Gospodarka wodno-ściekowa w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 37955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Problemy z oznakowaniem opakowań do produktów spożywczych
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 62784
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Rozmowa z Agnieszką Szymecką-Wesołowską, trenerem Akademii Mistrza ds. prawa żywnościowego
nr katalogowy: 98580
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Podwieczorki z Akademią Mistrza Kruszwicy Praktyczne kwestie znakowania wyrobów cukierniczych
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 98579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Warsztaty szkoleniowe
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 88769
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Kilka danych statystycznych o przemyśle młynarsko-paszowym w Niemczech w latach 2003–2006
nr katalogowy: 34493
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-3
Cele polityki taryfowj w sektorze usług wodociągowych i kanalizacyjnych
Halina Kłoss-Trębaczkiewicz
Elżbieta Osuch-Pajdzińska
nr katalogowy: 104520
10.15199/17.2017.3.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-6
Wymagania dotyczące jakości wody w obiektach służby zdrowia
Małgorzata Perchuć
Anna Stępień
nr katalogowy: 99191
10.15199/17.2016.6.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Bezpieczeństwo energetyczne. Prawo i polityka energetyczna
Ambroży Mituś
nr katalogowy: 140028
10.15199/62.2022.10.6
bezpieczeństwo energetyczne
polityka energetyczna
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 125447
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-1
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 96330
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Likwidacja prawa użytkowania wieczystego. Drugiej rewolucji nie będzie
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 143083
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia KUPS
nr katalogowy: 111761
OPAKOWANIE 2017-11
MULTIVAC poszerza gamę rozwiązań do znakowania i inspekcji
nr katalogowy: 110599
OPAKOWANIE 2017-11
Łatwe drukowanie na puszkach dzięki Linx 8900
nr katalogowy: 110598
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Znakowanie detali
nr katalogowy: 44957
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-2
Folie nieorganiczne
nr katalogowy: 43896
OPAKOWANIE 2012-9
Nowa jakość etykiety - optymalizacja kosztów
MACIEJ WOJTASZEK
nr katalogowy: 71147
OPAKOWANIE 2012-9
Wyjątkowe targi - EMBALLAGE po raz 40.
nr katalogowy: 71129
OPAKOWANIE 2012-6
Emballage 2012: godny jubileusz
nr katalogowy: 68622
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Reklama żywności w prawie żywnościowym
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 57884
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Etykieta produktu wobec nowych wymagań znakowania żywności
nr katalogowy: 126805
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-5
VARIA
nr katalogowy: 59485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Walne Zebranie Polbisco
Marek Przeździak
nr katalogowy: 56933
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH