Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Escherichia coli w żywności, w tym E. coli O104
Halina Ścieżyńska
Łukasz Mąka
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63157
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Escherichia coli O104:H4 epidemia w Niemczech w 2011 r.
Łukasz Mąka
Halina Ścieżyńska
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Elżbieta Maćkiw
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Escherichia coli w produktach zbożowo-młynarskich
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 113062
Escherichia coli
EHE C O157:H7
źródła skażenia zboża i mąki
dopuszczalny poziom bakterii coli
Escherichia coli
EHEC O157:H7
sources of grain and flour contamination
acceptable level of coli bacteria
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Escherichia coli w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 30676
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Czy możemy czuć się bezpieczni? Bezpieczeństwo żywności w Polsce w kontekście niedawnych zatruć E. coli w Niemczech
nr katalogowy: 63332
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Jak przeciwdziałać obecności Campylobacter w żywności
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 20855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Skuteczność dwutlenku chloru w eliminowaniu mikroorganizmów patogennych
nr katalogowy: 7159
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Coating of polylactide films to generate their antimicrobial properties Powlekanie folii polilaktydowej w celu nadania jej właściwości antymikrobowych
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 91319
10.15199/62.2015.5.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
The antimicrobial properties of polylactide films covered with ZnO nanoparticles-containing layers Właściwości antybakteryjne folii polilaktydowych pokrytych powłokami z nanocząstkami ZnO
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
Marek Jotko
Iga Chodzyńska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 92505
10.15199/62.2015.7.26
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Rewolucyjny japoński wynalazek pomoże w niszczeniu E. Coli i innych bakterii
nr katalogowy: 16531
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Powlekany papier opakowaniowy. Cz. II. Wpływ starzenia się powłok na ich właściwości przeciwbakteryjne
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Michał Jarosz
Katarzyna Sobecka
Patrycja Sumińska
nr katalogowy: 113534
10.15199/62.2018.4.30
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Oporność szczepów Escherichia coli
Krzysztof Barbusiński
Teresa Nalewajek
nr katalogowy: 63666
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Badanie wpływu dezintegracji E. coli na impedancję czujnika o strukturze palczastej
MATEUSZ WROŃSKI
KAROL NITSCH
JACEK RYBKA
ANNA PAWLIK-JAKUBOWSKA
TEODOR GOTSZALK
nr katalogowy: 52290
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Skoncentrowane pole mikrofalowe (CMF) jako niekonwencjonalna metoda utrwalania płynnych produktów spożywczych w ramach "teorii płotkowej"
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Łukasz BOBAK
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Piotr NAWARA
Paulina WRONA
nr katalogowy: 96013
10.15199/48.2016.01.27
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Potrzeba merytorycznej debaty
Marta Stus
nr katalogowy: 61996
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Powlekanie folii polietylenowej w celu nadania jej właściwości przeciwbakteryjnych
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 107065
10.15199/62.2017.6.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2006 r.
nr katalogowy: 23842
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Zintegrowane urządzenie do prowadzenia reakcji Real-Time PCR
Patrycja ŚNIADEK
Paweł KNAPKIEWICZ
Rafał WALCZAK
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
Paweł BEMBNOWICZ
Leszek GOLONKA
Anna JONKISZ
Małgorzata MAŁODOBRA
nna KARPIEWSKA
Dagmara MICHAŁOWSKA
Tadeusz DOBOSZ
nr katalogowy: 68574
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Symulacja widm impedancyjnych struktur biologicznych na elektrodach palczastych
Mateusz WROŃSKI
Tomasz PIASECKI
Karol NITSCH
nr katalogowy: 55165
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Kalejdoskop ze świata napojów – maj 2007 r.
nr katalogowy: 27440
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 14554
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 79623
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
GOSPODARKA WODNA 2011-6
Ocena jakości wody pitnej w powiecie siedleckim w latach 2005-2007
JOLANTA JANKOWSKA
GRZEGORZ KOC
JACEK RAK
ELŻBIETA RADZKA
nr katalogowy: 60259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Kalejdoskop ze świata napojów - listopad 2006 r.
nr katalogowy: 23147
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ PRZECIWDROBNOUSTROJOWA KOMPLEKSÓW KWASU P-KUMAROWEGO Z MANGANEM (II), CYNKIEM (II) I KADMEM (II)
Monika Kalinowska
Jolanta Piekut
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70884
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Efficiency study of bioactive porous structures with time-dependent activity in filtering melt-blown nonwovens Badanie skuteczności porowatych struktur biobójczych z funkcją czasowej aktywacji we włókninach filtracyjnych melt-blown
Katarzyna Majchrzycka
Małgorzata Okrasa
Bogumił Brycki
Justyna Szulc
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 104643
10.15199/62.2017.3.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Powlekany papier opakowaniowy. Cz. I. Właściwości mechaniczne i antybakteryjne
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Michał Jarosz
Katarzyna Sobecka
Patrycja Sumińska
nr katalogowy: 113533
10.15199/62.2018.4.29
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Ocena jakości wody w zbiorniku wodnym Domaniów pod kątem bakteriologicznym
Agnieszka Policht-Latawiec
Dorota Obrzut
nr katalogowy: 74526
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Badanie antymikrobiologicznych właściwości folii otrzymanych w próbach przemysłowych
Małgorzata Mizielińska
Magdalena Ordona
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 107066
10.15199/62.2017.6.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Mikrozagrożenia
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88294
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
KRONIKA
nr katalogowy: 61716
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Effect of cinnamon oil on the film properties of polylactide (PLA) and low density polyethylene (PE-LD) Wpływ olejku cynamonowego na właściwości folii z polilaktydu oraz z polietylenu o małej gęstości
Wioletta Krawczyńska
Filip Jędra
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
nr katalogowy: 98969
10.15199/62.2016.6.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108038
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Czas na różnorodność na polskim rynku piwa
Maria Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 48272
OPAKOWANIE 2011-1
Mistrzowska kampania Pepsi Coli
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 57270
OPAKOWANIE 2014-6
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem bakterii E. coli
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
PATRYCJA SUMIŃSKA
URSZULA KUŹMICZ
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 85063
AURA 2018-6
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 114103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Ocena oddziaływania oczyszczalni ścieków na stopień mikrobiologicznego zanieczyszczenia powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 51330
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ PRZECIWDROBNOUSTROJOWA KWASU GENTYZYNOWEGO ORAZ GENTYZYNIANÓW SODU, WAPNIA, MIEDZI, CYNKU I KADMU
Monika Kalinowska
Jolanta Piekut
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70885
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Spark discharge in water for bacteria inactivation
Tomasz IZDEBSKI
Mirosław DORS
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 75318
OPAKOWANIE 2011-3
Heinz w butelkach Coca-Coli
nr katalogowy: 58452
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-3
Wpływ wilgotności względnej powietrza na przeżywalność bakterii w poliestrowych włókninach filtracyjnych
PRZEMYSŁAW KRAKOWIAK
ZOFIA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 75567
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Kryteria oceny mikrobiologicznej materiałów na obuwie specjalne
Michalina Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 66798
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 20586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6765
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Znaczenie marki w globalnej gospodarce
P. Chechelski
nr katalogowy: 14825
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123059
OPAKOWANIE 2019-10
Pierwsza plastikowa butelka z odpadów morskich
nr katalogowy: 122993
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Badanie i symulacja oddziaływania zmiennego pola elektromagnetycznego na rozwój mikroorganizmów
Henryk NOGA
Dominika OLSZEWSKA
Paweł PTAK
Tomasz PRAUZNER
Piotr MIGO
nr katalogowy: 111550
10.15199/48.2018.01.19
MES
symulacja komputerowa
mikroorganizmy
pole elektromagnetyczne
FEM
computer simulation
microorganisms
electromagnetic field
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Bakterie Salmonella i Escherichia coli w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68844
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 20548
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 103490
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101692
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologiczne i mikrobiologiczne aspekty wpływu lizozymu na trwałość mięsa drobiowego
Adam Malicki
Tadeusz Trziszka
Maciej Szpak
Andrzej Jarmoluk
Paulina Janik
Jolanta Źródłowska-Danek
nr katalogowy: 59888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
System Colilert postęp w analizie jakości mikrobiologicznej wody
Anna Otlewska
Katarzyna Dybka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75462
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
AURA 2023-5
Krótka historia jakości wody do picia
Paweł Cieślar
nr katalogowy: 143130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 87613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Włókniny z włóknem aktywnym na wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 99036
10.15199/60.2016.06.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Kalejdoskop ze świata napojów - marzec 2007 r.
nr katalogowy: 25459
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-7
Środki do dezynfekcji budynków po powodzi
Jerzy Karyś
Krzysztof Matkowski
nr katalogowy: 53084
OPAKOWANIE 2013-6
HP zdało trudny test Coca-Coli
nr katalogowy: 77405
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 66430
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Kalejdoskop ze świata napojów - październik 2007 r.
nr katalogowy: 31559
CHŁODNICTWO 2007-7
Jakość mikrobiologiczna pierogów z mięsem i jej zmiany podczas chłodniczego przechowywania z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
MIROSŁAW FIK
ANNA LESZCZYŃSKA-FIK
MAŁGORZATA DYLĄG
nr katalogowy: 27844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ochrona paszarni przed patogenami chorobotwórczymi sprawą priorytetową
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131275
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
OPAKOWANIE 2019-12
Producent Coca-Coli rezygnuje z pakowania wielopaków w folię
nr katalogowy: 124294
OPAKOWANIE 2016-7
Durst Rho SPC 130: pierwszy krok w przetwórstwie tektury falistej
nr katalogowy: 99601
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-12
Metoda luminescencyjna jako alternatywa w badaniach zanieczyszczenia bakteriologicznego wody
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 73006
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Woda jak wino
winny maniak
nr katalogowy: 118008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
"Jak sobie zapakujesz, tak to sprzedasz" O historii opakowań i ich wpływie na współczesny handel
nr katalogowy: 108792
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ochrona paszarni przed patogenami chorobotwórczymi sprawą priorytetową
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131275
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Mikrobiologiczne zagrożenia występujące w ziarnie zbóż i produktach zbożowych
Anna Czubaszek
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 116499
zboża i produkty zbożowe
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
mikotoksyny
cereals and cereal products
microbial contamination
mycotoxins
OPAKOWANIE 2014-2
Aktywność antymikrobiologiczna powłok otrzymanych z modyfikowanego chitozanu względem bakterii E. coli oraz S. aureus
PATRYCJA SUMIŃSKA
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 82548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Drobnoustroje chorobotwórcze i zatrucia pokarmowe w krajach UE
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
nr katalogowy: 72612
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Biobójcze wykończenie tkanin
ŁUKASZ RAJSKI
EWELINA KOWAL
AGNIESZKA SAJDAK
ANNA GOŁĄBIEWSKA
MARTA PASZKIEWICZ
ADRIANA ZALESKA-MEDYNSKA
nr katalogowy: 98053
10.15199/60.2016.04.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Żywność minimalnie przetworzona o przedłużonej trwałości
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Alicja Dłubała
nr katalogowy: 89577
10.15199/65.2015.2.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zanieczyszczenia fizyczne w żywności
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 139147
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zmiana klimatu a zagrożenia mikrobiologiczne dla przemysłu spożywczego
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 150448
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Kuchenne porządki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 40669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Wykrywanie Pseudomonas aeruginosa.Bezpieczeństwo zdrowotne wód butelkowanych
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82579
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
KOMPOZYTY POLIMEROWE O ZWIĘKSZONEJ ODPORNOŚCI NA DZIAŁANIE MIKROORGANIZMÓW
Regina Jeziórska
nr katalogowy: 70873
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Skuteczność usuwania wybranych grup drobnoustrojów w systemie biologicznych stawów ściekowych
Krzysztof Jóźwiakowski
Helena Iglik
Teresa Korniłłowicz-Kowalska
nr katalogowy: 65624
OPAKOWANIE 2016-4
Aktywność antymikrobiologiczna folii PLA powlekanych ekstraktami zMacrolepiota konradii
ŁUKASZ ŁOPUSIEWICZ
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98075
10.15199/42.2016.4.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Comparative study of bacteria sterilization by cold plasma produced by DC generator with positive and negative polarity using atmospheric pressure
Benzerga DJEMAA
Youcef BENMIMOUN
Mohammed Fethi BEKKARA
Sid-Ahmed KELLAL
Benzerga FELLAH
nr katalogowy: 129267
10.15199/48.2020.12.10
Sterilization – bacteria
corona discharge
cold plasma
atmospheric air
sterylizacja
plazma
wyładowanie koronowe
OPAKOWANIE 2017-3
Opakuj swój biznes w innowacje i sukces!
nr katalogowy: 104779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Mors czy kwas chlebowy
nr katalogowy: 54046
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
BADANIA WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWYCH KWASU P-KUMAROWEGO I JEGO SOLI
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70887
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Charakterystyka mikrobiologiczna i mikotoksyczna komponentów pasz
Joanna Biernasiak
Małgorza ta Piotrowska
Katarzyna Śliżewska
Zdzisława Libudzisz
nr katalogowy: 68276
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Use of polyhexamethyleneguanidine in application of UV absorbers for textiles with antimicrobial properties. Zastosowanie poliheksametylenoguanidyny w procesie aplikacji absorberów UV w celu uzyskania wyrobów włókienniczych o właściwościach bakteriobójczych
Justyna Mamnicka
Wojciech Czajkowski
Magdalena Kiwała
Grażyna Janowska
nr katalogowy: 78587
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of corona treatment on the mortality rate of bacterial strains. Wpływ wyładowań koronowych na śmiertelność niektórych szczepów bakterii
Magdalena Stepczyńska
Maciej Walczak
Marian Żenkiewicz
nr katalogowy: 76868
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Comparison of antimicrobial activity of aqueous and organic extracts from Baltic algae Porównanie mikrobiologicznych właściwości wodnych i organicznych ekstraktów z alg bałtyckich
Izabela Michalak
Monika Marędziak
Katarzyna Basińska
nr katalogowy: 93034
10.15199/62.2015.8.37
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Molekularne narzędzia monitorowania biotechnologicznych procesów przemysłowych
Daria Krefft
Kamila Homa
Marta Głębocka
Olga Nałęcz
Małgorzata Ponikowska
Gabriela Jędrzejczak
Krystyna Seroczyńska
Justyna Banaszczyk
Piotr M. Skowron
Joanna Jeżewska-Frąckowiak
nr katalogowy: 121325
10.15199/62.2019.7.28
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Rewolucja w gastronomii
nr katalogowy: 44859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-7
Nowy polimerowy materiał bakteriostatyczny modyfikowany pochodną rodaminy B (RTF)
Andrzej S. Swinarewa
Tomasz Flaka
Beata Rozwadowska
Hubert Okła
Jadwiga Gabor
Marta Łężniak
Klaudia Kubik
Beata Swinarew
Stanisław Boryczka
nr katalogowy: 108317
10.15199/62.2017.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Studies on use of hop extract as a natural biocide in coatings Badania ekstraktu chmielowego jako naturalnego środka biobójczego do farb
Krzysztof Bortel
Helena Kuczyńska
Anna Ślusarczyk
nr katalogowy: 82421
10.12916/przemchem.2014.187
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
OCENA ŻYWOTNOŚCI I ADHEZJI BAKTERII NA POWIERZCHNI POLIMERÓW Z NANOCZĄSTKAMI SREBRA I MIEDZI.
Małgorzata Piotrowska
Beata Gutarowska
Zofia Żakowska
Regina Jeziórska
Stanisław Zajchowski
Jolanta Tomaszewska
nr katalogowy: 70880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Low-temperature microwave microplasma for bio-decontamination
Jerzy MIZERACZYK
Bartosz HRYCAK
Mariusz JASIŃSKI
Mirosław DORS
nr katalogowy: 70721
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Napoje funkcjonalne - luty 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 58639
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Miniaturowy amplifikator DNA PCR
Patrycja SZCZEPAŃSKA
Wojciech KUBICKI
Rafał WALCZAK
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
Jan A. DZIUBAN
Paweł BEMBNOWICZ
Leszek GOLONKA
Anna JONKISZ
Małgorzata MAŁODOBRA
Anna KARPIEWSKA
Tadeusz DOBOSZ
nr katalogowy: 55152
CHŁODNICTWO 2015-3
Ocena kwasowości oraz jakości mikrobiologicznej podczas przechowywania chłodniczego twarogów kwasowych uzyskanych z surowca o zwiększonej koncentracji suchej masy
Krzysztof Siemianowski
Krzysztof Bohdziewicz
Jerzy Szpendowski
Piotr Kołakowski
Joanna Żylińska
Jacek K. Bardowski
nr katalogowy: 90287
10.15199/8.2015.3.4
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Rozbudowa kanalizacji sanitarnej aglomeracji Nowy Sącz skuteczną metodą ochrony wód zlewni rzeki Dunajec
Janusz Adamek
Kazimierz Kudlik
nr katalogowy: 46669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Krystalizacja struwitu i hydroksyapatytu w procesie usuwania związków biogennych na złożu filtracyjnym
Ewa Wąsika
Piotr Bugajskia
Krzysztof Chmielowskia
Agata Nowakb
Robert Mazurb
nr katalogowy: 108899
10.15199/62.2017.8.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-7
Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. V. Oddziaływanie na mikroorganizmy i właściwości barierowe
Agata Święciło
Anita Kwaśniewska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 108314
10.15199/62.2017.7.9
OPAKOWANIE 2018-2
Coca-Cola i McDonald's chcą świata bez odpadów
nr katalogowy: 112378
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
I przyszła do Polski RC Cola, trzecia cola świata
nr katalogowy: 125147
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
XII 2013 Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 82264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Dobry logotyp - czyli jaki?
nr katalogowy: 101624
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Partial Inverse Most Unbalanced Spanning Tree Problem
Qin WANG
nr katalogowy: 65416
OPAKOWANIE 2018-2
Spiralna butelka efektem partnerstwa
nr katalogowy: 112364
OPAKOWANIE 2014-7
Po konferencji Policon 2014
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 85435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Bezpieczeństwo żywności a służby kontrolne w Polsce
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 63334
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Komentarz do wyników raportu nt. skażeń E.coli EHEC
nr katalogowy: 63333
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Co kraj to obyczaj
nr katalogowy: 76461
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122473
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Zastosowanie gazów w przemyśle spożywczym
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 43848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Badania antybakteryjnych właściwości komercyjnych fotokalizatorów TiO2
Oliwia Paszkiewicz
Agata Markowska-Szczupak
nr katalogowy: 123321
10.15199/62.2019.11.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Czynniki technologiczne wpływające na proces epoksydowania (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu do 1,2-epoksy-(Z,E)-5,9-cyklododekadienu
Grzegorz Lewandowski
Estera Rytwińska
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 20377
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Niebezpieczne barwniki syntetyczne w żywności
Ewa Sicińska
Anna Brzozowska
nr katalogowy: 54165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Barwniki syntetyczne a nowe regulacje prawne
nr katalogowy: 38045
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Z życia SPP
nr katalogowy: 128291
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Optymalizacja procesu epoksydowania (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu w obecności katalizatora Mo(CO)
Grzegorz Lewandowski
Estera Rytwińska
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 20379
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Rozszerzenie e-learningu: e-trening operatorów pojazdów i urządzeń
MAREK KACPRZAK
ANDRZEJ KACZMARCZYK
ANDRZEJ MASŁOWSKI
nr katalogowy: 48917
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
E-mobility: realistic vision or hype - an economic analysis
nr katalogowy: 58512
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 75488
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 90197
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Primulator wiedzie prym
nr katalogowy: 93442
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Papiernia uczestniczy w projekcie magazynowania energii wodorowej
K. Głowacki
nr katalogowy: 128765
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-6
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 77917
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Epoksydowanie (Z,E,E)-1,5,9-cyklododekatrienu nadtlenkiem wodoru wobec katalizatorów przeniesienia międzyfazowego
Grzegorz Lewandowski
nr katalogowy: 20369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Modern distance examination as part of distance learning – the E-matura project
Dominik JESKE
Maciej KRASUSKI
Rafał STRYJEK
Sławomir WIAK
nr katalogowy: 69305
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Synergy E-business-Based Control Mode of Perception Mechanism
Yuyan JIANG
Hao SUN
Ping LI
Zheng WANG
Zhuting ZHANG
nr katalogowy: 66634
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
E-handel sięga po zewnętrznych dostawców logistyki
nr katalogowy: 127225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
E-handel sięga po zewnętrznych dostawców logistyki
nr katalogowy: 127225
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-7-8
Ocena efektywności Komunalnej Oczyszczalni Ścieków w Ciechanowie.
Małgorzata Świtkowska
Weronika Dalecka
nr katalogowy: 144695
10.15199/17.2023.7.6
ścieki
oczyszczalnia
BZT5
ChZT.
sewage
sewage treatment plant
BOD5
COD
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-3
Ocena możliwości poprawy jakości wód powierzchniowych
Małgorzata Marciniewicz-Mykieta
nr katalogowy: 147950
wody powierzchniowe
monitorowanie
jakość wody
ocena
ochrona wód
surface waters
monitoring
water quality
assessment
water pollution control
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
AMCOsystem E "0" oparty na naturalnych składnikach nieoznaczonych symbolem E
nr katalogowy: 66664
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 90198
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Oferta świateł dla Audi e-tron GT
nr katalogowy: 136671
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-7
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
Witold Danikiewicz
nr katalogowy: 106122
AURA 2004-9
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 606
OPAKOWANIE 2015-4
Opakowanie do płynu e-liquid od APPE i Bericap
nr katalogowy: 90879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikowana skrobia w produkcji makaronu podgotowanego
nr katalogowy: 50879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
E-faktury – wkrótce obowiązkowe dla wszystkich
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137398
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
e-CRUB – nowe rozwiązanie, nowe możliwości
nr katalogowy: 130090
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
e-CRUB – nowe rozwiązanie, nowe możliwości
nr katalogowy: 130090
AURA 2020-7-8
Folie biopolimerowe na bazie furcelleranu – innowacyjne rozwiązanie w przemyśle spożywczym
Ewelina JAMRÓZ
nr katalogowy: 127267
10.15199/2.2020.7–8.1
folie biopolimerowe
furcelleran
aktywne i inteligentne opakowania
biopolymer films
furcellaran
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA WODNA 2024-3
Ocena możliwości poprawy jakości wód powierzchniowych
MAŁGORZATA MARCINIEWICZ-MYKIETA
nr katalogowy: 147711
10.15199/22.2024.3.2
wody powierzchniowe
monitorowanie
jakość wody
ocena
ochrona wód
surface waters
monitoring
water quality
assessment
water protection
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-6
EMO Hannover 2017
nr katalogowy: 106785
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Laktony cz. XXXIII1). Synteza i aktywność antyfidantna alkilopodstawionych e-laktonów
BARBARA RATUŚ
FILIP BORATYŃSKI
JAN NAWROT
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49071
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Algorytmy dla problemów sekwencjonowania przez hybrydyzacj˛e opartych o nieklasyczne chipy DNA
Marcin RADOM
Piotr FORMANOWICZ
nr katalogowy: 55502
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Wzmacniacz klasy E na zakres CB
Mirosław MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 100492
10.15199/48.2016.09.04
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Innowacje ograniczające zużycie wody
nr katalogowy: 129156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Nowy system foremek P.AN.
nr katalogowy: 12629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Od kiedy zakaz stosowania E 171?
nr katalogowy: 134231
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Inspirowany naturą: e-prowadnik E4Q firmy igus zdobywa German Design Award
nr katalogowy: 129160
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-2
Ciche, modułowe oraz kompaktowe rozwiązania do cleanroom od firmy igus
nr katalogowy: 125042
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Kolejna odsłona serwisu e-budownictwo
nr katalogowy: 130089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Edward Treszczanowicz (1908 - 1985)
nr katalogowy: 108136
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Szkolenia angażujące słuchaczy
nr katalogowy: 124507
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-4
E-learning VR, czyli połączenie dwóch technologii: e-learningu i wirtualnej rzeczywistości
nr katalogowy: 125730
AUTO MOTO SERWIS 2024-3
Zabawa w kurzu: testy Forda Mustanga Mach-E Rally
nr katalogowy: 149101
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 111905
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Classification of E-Waste Types Using Machine Learning and Digital Image Processing
Ratko IVKOVIĆ
Mile PETROVIĆ
Petar SPALEVIĆ
Zoran MILIVOJEVIĆ
nr katalogowy: 150394
10.15199/48.2024.09.55
electronic waste
convolutional neural networks
computer vision
waste classification
elektroniczne odpady
splotowe sieci neuronowe
widzenie komputerowe
klasyfikacja odpadów
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Inspirowany naturą: e-prowadnik E4Q firmy igus zdobywa German Design Award
nr katalogowy: 129160
OPAKOWANIE 2018-12
Ekologia w e-handlu, czyli jak zyskać w oczach klientów
nr katalogowy: 117933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Z ŻYCIA SITPChem
Tadeusz Brzozowski
nr katalogowy: 106644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
E-learning system for assessing the susceptibility of a subscriber to manipulation of identity and voice in telephony
Zbigniew PIOTROWSKI
Krzysztof SAWICKI
Arkadiusz ŻELECHOWSKI
nr katalogowy: 78003
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
"Nowe patogeny" w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 69409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zdrowa szkoła
nr katalogowy: 75785
OPAKOWANIE 2011-2
Psychologia w pudle
nr katalogowy: 57690
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Korzyści z wystawiania e-faktur
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Witamina E właściwości i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 95679
10.15199/65.2015.12.4
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH