Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
WYDARZENIA Konferencje
nr katalogowy: 78789
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Nowe prawo żywnościowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 22990
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Nowe wymagania prawne Unii Europejskiej w 2006 roku
nr katalogowy: 20128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Prawo żywnościowe Unii Europejskiej - stan na 2005 rok
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 13991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
O prawie, udziale w Polagrze i o sobie
Marta Stus
nr katalogowy: 19016
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Regulacje prawne z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności
Michał Kundzicz
nr katalogowy: 9550
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Zaawansowanie zakładów cukrowniczych we wdrażaniu systemu HACCP
K. Mokrosińska
T. Andrysiak
nr katalogowy: 1531
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Nowe prawo żywnościowe i możliwości dla przemysłu mięsnego
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 9573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Widziane z Wiejskiej (39). Traceability i nowe prawo żywnościowe
T. Pokrywka
nr katalogowy: 14572
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Nowe prawo żywnościowe. Cz. I - informacje ogólne i definicje
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 22156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 34585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Projektowanie nowych produktów spożywczych. Cz. II
ANDRZEJ LENART
nr katalogowy: 35490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowe prawo żywnościowe. Cz. III
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 23749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Nowe prawo żywnościowe. Cz. III
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 23321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Czeka nas rewolucja w gospodarce odpadami?
nr katalogowy: 118725
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Jaka będzie żywność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 57359
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 70271
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Producenci aktywnie uczestniczą w szkoleniach poświęconych bezpieczeństwu żywności
nr katalogowy: 113057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Producenci aktywnie uczestniczą w szkoleniach poświęconych bezpieczeństwu żywności
nr katalogowy: 113032
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Bloki procesowe - alternatywa dla schematów czynnościowych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 46846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Ekologia
nr katalogowy: 60747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Mięso w mięsie
nr katalogowy: 78862
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Kontrole żywności prawa i obowiązki przedsiębiorców
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 74717
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Bezpieczeństwo żywnościowe na świecie współczesne problemy
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 75458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Tania żywność a bezpieczeństwo żywnościowe
nr katalogowy: 97314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Czy biopaliwa ograniczą bezpieczeństwo żywnościowe świata
nr katalogowy: 23592
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Bezpieczeństwo żywnościowe w sektorach zbożowym, młynarskim i paszowym pozostaje najwyższym priorytetem
nr katalogowy: 123790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
A każdy tłusty śledź na ogonie pieczęć musi mieć!
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 51050
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Żywność pod kontrolą
Joanna Obara
nr katalogowy: 98916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Obowiązki i odpowiedzialność
Joanna Obara
nr katalogowy: 95515
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Bezpieczeństwo żywnościowe w Polsce i na świecie
nr katalogowy: 93113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zdrowotne aspekty żywności GMO
nr katalogowy: 49659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Magazynowanie produktów świeżych
P. Broniecki
nr katalogowy: 14893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Tłuszcze roślinne - przyczyna chorób dietozależnych (cz. I)
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 82606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Informacje z Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 51689
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Pełna identyfikacja
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 95500
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Targi Żywnościowe
nr katalogowy: 1626
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Konferencja Rady Gospodarki Żywnościowej
nr katalogowy: 12640
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
IFS BRC międzynarodowe standardy sieci handlowych
A Kłodawski
nr katalogowy: 14587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Funkcje opakowania a wizerunek produktu
M. Świątkowska
H. Górska-Warsewicz
K. Krajewski
nr katalogowy: 20763
OPAKOWANIE 2006-7
Suplementy żywnościowe marki Health Essentials dla sieci Aldi - przykład dobrego opakowania
nr katalogowy: 17945
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zamrażanie i składowanie mięsa wieprzowego i wołowego w tuszach
Z. Błoński
nr katalogowy: 20733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Punkty krytyczne dla polskiego biznesu żywnościowego
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 4878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia - międzynarodowe targi żywności
nr katalogowy: 7071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Przemysł zbożowo-młynarski w Danii elementem nowoczesnego sektora rolno-spożywczego
nr katalogowy: 6323
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Targi Żywnościowe IFE POLAND
Krzysztof Łekawski
nr katalogowy: 1655
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Rozwiązania instytucjonalno-prawne w aspekcie rzeczywistych interesów branży mięsnej
Marian Winiarski
nr katalogowy: 109016
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Catering dla najmłodszych
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 93436
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wyodrębnianie resztkowych aldehydów z roztworów technologicznych z wykorzystaniem reaktywnych polimerów
Irena Jacukowicz-Sobala
Elżbieta Kociołek-Balawejder
nr katalogowy: 20247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Zapraszamy wszystkich piekarzy. Rozmowa z Andrzejem Szydłowskim, przewodniczącym KRPiC
Marta Stus
nr katalogowy: 18984
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nowe wytyczne UE- substancje barwiące
nr katalogowy: 93905
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wybór punktów krytycznych w systemie HACCP
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 78774
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Czas na kwas
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 37903
OPAKOWANIE 2007-3
Opakowania produktów naturalnych
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24809
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
"Suplementy diety"
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 29451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Mięsne akcesoria
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 39487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Promocja polskiej żywności za granicą
Maria Kukawska
nr katalogowy: 37385
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-8
VARIA
nr katalogowy: 37175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Pozytywny bilans
nr katalogowy: 54039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Wkrótce nowe rozporządzenie w sprawie substancji dodatkowych
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 34582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Dylematy polskiego piekarstwa
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 36568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 137005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Dostępność i przystępność cenowa nawozów w UE i na świecie
nr katalogowy: 140720
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Opracowywanie nowych produktów żywnościowych o charakterze prozdrowotnym. Cz. II
Janusz Czapski
nr katalogowy: 66176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Deklaracje producentów dotyczące wartości odżywczej soków
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 61768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Alergeny obowiązkowa informacja na opakowaniach produktów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 74718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Zmiany krajowych przepisów w zakresie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 38918
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-6
Prywatne standardy żywnościowe w Polsce
Monika CZUPRYNA
Alicja MALESZKA
nr katalogowy: 36174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
IG - ważny wskaźnik w przemyśle zbożowym i piekarskim
JOLANTA KOCHŃSKA
nr katalogowy: 25867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Tradilevain - sposób na dobre pieczywo na zakwasie
nr katalogowy: 97843
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Wiadomości
nr katalogowy: 93927
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Mięso wołowe i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów dotyczących znakowania żywności
Monika Marcinkowska-Lesiak
Agnieszka Wierzbicka
nr katalogowy: 80785
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 136182
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak wojna na Ukrainie wpłynie na światowy rynek pszenicy? Co z bezpieczeństwem żywnościowym w UE?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 137007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Dostępność i przystępność cenowa nawozów w UE i na świecie
nr katalogowy: 140720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?!
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Bezbłędne etykietyOdpowiedzialność z tytułu kar pieniężnych na podstawie ustawy z 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
nr katalogowy: 113115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
GlobalGAP - standard jakości i bezpieczeństwa dla producentów żywności
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 54439
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 81125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 80050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
Agnieszka Patrzykąt
nr katalogowy: 80095
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-10
Istota, zasady i ograniczenia działalności gospodarczej w prawie polskim
Jan Macias
nr katalogowy: 71525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Dobrze rozdrobnione
nr katalogowy: 119004
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Jak współpraca, która czerpie z doświadczenia technologów SVZ i wykorzystuje innowacyjność rozwiązań technicznych urządzeń GEA Westfalia Separator, może otworzyć "okno na świat" najwyższej jakości produktom z Tomaszowa Lubelskiego?
nr katalogowy: 51963
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-16-17
Żywność po inżyniersku
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100135
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 98721
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135311
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 56896
OPAKOWANIE 2019-1
Systemy rentgenowskie gwarancją bezpieczeństwa żywności
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 118294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Bezpieczeństwo żywnościowe w Polsce stabilne
nr katalogowy: 100974
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola sieci handlowych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywnościowego: wyzwania i rozwój możliwości (cz. 1)
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 147271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
GOSPODARKA WODNA 2004-9
Planowana zmiana ustawy Prawo wodne II okł.
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 1907
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Wyjaśnienie w sprawie trybów postępowania dotyczących oddawania obiektów budowlanych do użytkowania uregulowanych w art. 54 i 55 ustawy – Prawo budowlane
nr katalogowy: 49276
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Ekonomiczne, zdrowotne i prawne aspekty biotechnologii i GMO
nr katalogowy: 49657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zafałszowania artykułów spożywczych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 40759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Znakowanie żywności tradycyjnej i ekologicznej
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 45696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 136220
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Nowe obiekty do magazynowania zbóż powstają w różnych regionach świata
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 145408
GOSPODARKA WODNA 2019-10
Wykonywanie prawa pierwokupu gruntów pod wodami stojącymi według ustawy Prawo wodne
KAROLINA GRUCZEK
nr katalogowy: 122891
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
INFORMATOR GŁÓWNEGO URZĘDU NADZORU BUDOWLANEGO
nr katalogowy: 138098
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-4
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 59261
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
INFORMATOR GŁÓWNEGO URZĘDU NADZORU BUDOWLANEGO
nr katalogowy: 138098
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-1
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 124426
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-3
Prawo budowlane nowelizacja 2007 z omówieniem
nr katalogowy: 33872
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-11-12
Procedura związana z oddawaniem obiektów budowlanych do użytkowania
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 98659
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-2-3
Prawo Moore,a i granice rozwoju technologii elektronowej
Jacek IZYDORCZYK
nr katalogowy: 24491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
African Milling School - Pierwsza szkoła z młynem szkoleniowym w historii Afryki
Beata Marchand
nr katalogowy: 95183
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-11
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB wyjaśnia
nr katalogowy: 47966
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Nowelizacja prawa budowlanego – co w ustawie nowego?
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 128031
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-4
Prawo zamówień publicznych
nr katalogowy: 19511
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Prawo budowlane po nowelizacji
A. Kamiński
nr katalogowy: 2633
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 15526
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-20
Kamienie milowe (2)
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 13318
OPAKOWANIE 2004-4
Zaprosili nas
Monika Mularska
nr katalogowy: 3202
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Mamy prawo do ciszy
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 40784
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-8
Nie będzie nowelizacji ustawy Prawo geodezyjne i kartograficzne
nr katalogowy: 12290
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-6
PRZEGLĄD PRZEPISÓW PRAWA
nr katalogowy: 4448
GOSPODARKA WODNA 2018-1
Nowe prawo wodne - podstawowe tezy
MARIUSZ GAJDA
nr katalogowy: 111665
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Nowelizacja prawa budowlanego – co w ustawie nowego?
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 128031
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-10
Będzie zmiana ustawy Prawo geodezyjne i kartograficzne
nr katalogowy: 116392
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Czystsza produkcja - działanie (nie tylko) na trudne czasy
K. Galeja
nr katalogowy: 19862
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-7
Nowe prawo. Część 2. Upadłość obejmująca likwidację majątku upadłego
Maciej Pakowski
nr katalogowy: 4632
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Prawo do wynagrodzenia i do renty równocześnie
joa
nr katalogowy: 8042
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-4
Katastrofy budowlane w 2008 roku
nr katalogowy: 43702
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Kto nas obroni przed prawem
nr katalogowy: 132546
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-1
Ofensywa legislacyjna nowej Minister Rozwoju
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 124351
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-10
Główny Geodeta Kraju wyjaśnia
Alicja KULKA
Sylwia KOZUJ
Joanna ZIÓŁKOWSKA
nr katalogowy: 150800
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 61605
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Po co nam etyka, skoro mamy prawo?
nr katalogowy: 95567
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Wejście w życie zmian do ustawy Prawo budowlane – przepisy przejściowe
Mariola Berdysz
nr katalogowy: 128066
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-11
Debata dotycząca zmian na rynkach telekomunikacji, informatyki i mediów a nowe prawo telekomunikacyjne - informacja redakcyjna
nr katalogowy: 22240
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Ocena projektów znowelizowanej ustawy Prawo budowlane oraz ustawy o wyrobach budowlanych
A. Kamiński
nr katalogowy: 2417
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Budowa i użytkowanie sieci gazowych przesyłowych. Kary wynikające z ustawy Prawo budowlane
MACIEJ WITEK
KRYSTYNA KUCHTA
MARIAN ZIĘDALSKI
nr katalogowy: 16532
GOSPODARKA WODNA 2024-1
Działalność prawotwórcza Senatu X kadencji w zakresie prawa wodnego
ELŻBIETA MREŃCA
STANISŁAW GAWŁOWSKI
nr katalogowy: 146808
10.15199/22.2024.1.1
Prawo wodne
funkcja ustawodawcza Senatu RP
zrównoważony rozwój
ochrona środowiska
Water Law
Legislative function of the Senate
sustainable development
environmental protection
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wzrost wydajności i efektywne korzystanie z zasobów w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem
nr katalogowy: 88583
OPAKOWANIE 2012-10
Ryba owinięta w rybę, czyli jadalne opakowania
nr katalogowy: 71926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Przełamując stereotypy Ingredion i rewolucja czystej etykiety
nr katalogowy: 79247
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-12
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB wyjaśnia
nr katalogowy: 48866
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 120792
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Kto nas obroni przed prawem
nr katalogowy: 132546
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-12
Nadzieje i obawy środowiska telekomunikacyjnego związane z nową ustawą Prawo Telekomunikacyjne. Omówienie l sesji plenarnej XX KST'2004 w Bydgoszczy
S. PIĄTEK
nr katalogowy: 5804
GAZETA CUKROWNICZA 2006-4
i-PlantacjaSQL. Każdego dnia i o każdej porze - wiem wszystko
I. Pawłowicz
Z. Warchocki
nr katalogowy: 16626
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Jak chronimy swoją własność intelektualną?
Marlena Piekut
nr katalogowy: 79614
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Rola innowacji w transformacji systemów żywnościowych
Renata Grochowska
nr katalogowy: 124137
10.15199/65.2019.12.1
innowacje
systemy żywnościowe
innovations
food systems
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Kradzież towaru a prawo do odliczenia podatku VAT - ważne okoliczności zdarzenia
nr katalogowy: 62797
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-3
Katastrofy budowlane w 2009 roku
nr katalogowy: 50552
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-3
Szkolenia naukowo-techniczne organizowane przez Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych w 2009 roku
nr katalogowy: 42008
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
WAŻNIEJSZE IMPREZY NAUKOWO-TECHNICZNE ORGANIZOWANE PRZEZ POlSKIE ZRZESZENIE INŻYNIERóW I TECHNIKÓW SANITARNYCH W 2009 ROKU
nr katalogowy: 41971
ELEKTROINSTALATOR 2023-7-8
PRAWO PRACY NA WAKACJE
nr katalogowy: 144266
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
„Stara” samowola budowlana oraz opłaty legalizacyjne w świetle nowelizacji ustawy – Prawo budowlane
Laura Pabisiak
nr katalogowy: 130066
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135311
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Opinia Stowarzyszenia w sprawie projektu zmian w ustawie Prawo Energetyczne
nr katalogowy: 124825
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB wyjaśnia
nr katalogowy: 47352
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-12
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 124098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Faktura otrzymana z opóźnieniem a prawo do odliczenia podatku VAT
nr katalogowy: 85206
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-6
Przekształcanie prawa użytkowania wieczystego w prawo własności, w świetle wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 10 marca 2015 r. i zastrzeżeń Komisji Europejskiej zgłoszonych 15 października 2013 r. cd.
Henryk JĘDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 105961
GOSPODARKA WODNA 2012-6
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 68351
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-9
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje:
nr katalogowy: 54339
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-8
Geoinformatyka przyjazna geodecie
Waldemar Izdebski
nr katalogowy: 127449
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-12
Pod paragrafem, czyli prawo na co dzień
Alicja Meusz
nr katalogowy: 129388
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA 2024-2
Aktualności prawne, nowe normy i standardy
KAMIL WLECIAŁ
nr katalogowy: 150087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Nowelizacja ustawy-prawo budowlane
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 109049
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Jakość budownictwa z uwagi na wymagania ochrony cieplnej
Jerzy A. Pogorzelski
nr katalogowy: 32490
AURA 2007-12
Sztuczne światło na polowaniu
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 31653
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-7
System przepisów dotyczących bezpieczeństwa pożarowego - komentarz
nr katalogowy: 27990
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-2
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 118675
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-2
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 104120
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Najnowsze regulacje środowiskowe
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 139433
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-1
Wpływ wybranych informacji o produktach spożywczych na decyzje zakupowe konsumentów: badanie różnic w zależności od płci i wykształcenia kupujących
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 118174
10.15199/46.2019.1.4
żywność i żywienie
jakość i bezpieczeństwo żywności
food and nourishment
quality and safety of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Regulacje prawne dotyczące poziomów alergenów w żywności w wybranych krajach
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 126799
10.15199/65.2020.6.2
alergeny
prawo żywnościowe
regulacje
allergens
food law
regulations
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-6
Stanowisko Głównego Geodety Kraju oraz Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego (z dnia 9.05.2016 r.) w sprawie stosowania art. 23 ust. 4 ustawy – Prawo geodezyjne i kartograficzne
nr katalogowy: 105947
OPAKOWANIE 2018-6
Bezpieczeństwo żywności na FachPack 2018
nr katalogowy: 114306
GOSPODARKA WODNA 2014-10
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 87177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?!
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135257
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH