Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Kompozyty cementowe z wypełniaczem organicznym modyfikowane domieszkami
Michał Bołtryk
Anna Krupa
nr katalogowy: 95745
10.15199/33.2015.12.14
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Ile cukru w cukrze?
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 60144
AURA 2016-3
Zagrożenia egzystencji zmiennowilgotnych łąk trzęślicowych i im zapobieganie
Ryszard Kostuch
Jacek Kostuch
nr katalogowy: 97044
10.15199/2.2016.3.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Trzcina dająca miód
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 72215
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Strzecharz atrakcyjny zawód ...przyszłości?
Marek Bielski
nr katalogowy: 131637
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-2
O miarach, czyli co to jest wół
nr katalogowy: 124770
AURA 2006-6
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 15939
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Strzecharz atrakcyjny zawód ...przyszłości?
Marek Bielski
nr katalogowy: 131637
AURA 2011-12
Magiczna moc jemioły
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 64170
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Optymalizacja miejsca pomiaru pulsacji ciśnienia generowanych w przepływomierzach wirowych
Janusz POSPOLITA
Rafał ZAMOROWSKI
nr katalogowy: 34958
AURA 2024-5
Ciecierzyca pospolita – warzywo, które warto wprowadzić do swojej diety
Elżbieta PATKOWSKA
Ismet YILDIRIM
nr katalogowy: 148574
ciecierzyca pospolita
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
chickpea
leguminous plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-3
zaTRUDniam.
Tomasz Malinowski
nr katalogowy: 142302
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Co po świątecznym obiedzie?
nr katalogowy: 137449
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Co po świątecznym obiedzie?
nr katalogowy: 137449
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-3
zaTRUDniam.
Tomasz Malinowski
nr katalogowy: 142302
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Orlica, czyli gosari
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 69661
AURA 2019-10
Torfowiska - zagrożenia i ochrona
Leszek Karliński
nr katalogowy: 122999
10.15199/2.2019.10.1
GOSPODARKA WODNA 2013-8
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 78420
AURA 2011-3
Utylizacja odpadów - alternatywne surowce do produkcji bioetanolu
Magdalena BRODA
Katarzyna LEJA
nr katalogowy: 57924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Królewskie ziele Bazylia i jej wszechstronne właściwości
nr katalogowy: 109866
AURA 2011-7
Wpływ zbiornika wodnego Domaniów na zmiany roślinności w jego otoczeniu
Ryszard KOSTUCH
Krzysztof MAŚLANKA
nr katalogowy: 61082
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Ekologiczne i pachnące skóry na wewnętrzne elementy obuwia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Elżbieta Bielak
Jan Golonka
nr katalogowy: 127210
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Ekologiczne i pachnące skóry na wewnętrzne elementy obuwia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Elżbieta Bielak
Jan Golonka
nr katalogowy: 127210
AURA 2011-3
Ciemna strona roślinnych pyłków
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57936
AURA 2013-11
Zanieczyszczenia wody (4)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 80360
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Menu bez glutenu
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 110315
OPAKOWANIE 2014-4
Biodegradowalne materiały opakowaniowe z kwasu polimlekowego (PLA)
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 83639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Materiały opakowaniowe ze źródeł odnawialnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 68882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Znaczenie surowców rolnych w produkcji wódki Wpływ zawirowań na rynku zbóż na branżę spirytusową
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 62806
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Ocena zawartości źródeł odnawialnych w opakowaniach poprzez system certyfikacji
Hanna ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 97114
10.15199/47.2016.3.1
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-4
Obieg Rankine'a z czynnikiem niskowrzącym zasilany ciepłem odpadowym spalin kotłowych - potencjał energetyczny oraz korzyści środowiskowe
MACIEJ CHOLEWIŃSKI
MICHAŁ KAMIŃSKI
WOJCIECH POSPOLITA
nr katalogowy: 105048
10.15199/9.2017.4.1
AURA 2014-2
Rola parków w programie rewitalizacji Gniezna
Agnieszka MATŁOKA
Beata DUDZIŃSKA-BAJOREK
nr katalogowy: 82232
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Wybrane informacje o pszenicy i mące orkisz
nr katalogowy: 73909
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Wpływ parametrów suszenia mikrofalowego na zawartość polifenoli w wybranych ziołach
Małgorzata Nowacka
Karina Łuczywek
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 63169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Jakość produktów wiśniowych dostępnych w handlu
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 78965
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-4
Obieg Rankine'a z czynnikiem niskowrzącym zasilany ciepłem odpadowym spalin kotłowych - potencjał energetyczny oraz korzyści środowiskowe
MACIEJ CHOLEWIŃSKI
MICHAŁ KAMIŃSKI
WOJCIECH POSPOLITA
nr katalogowy: 105048
10.15199/9.2017.4.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Ausbruch i inne wina znad jeziora
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 117400
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Przenoszenie masy i ciepła w procesie adsorpcyjnego usuwania wody z roztworów etanolu
Krzysztof Kupiec
Jan Rakoczy
Monika Gwadera
Robert Mamgbi
nr katalogowy: 61054
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
O buraczanym soku surowym jako surowcu do otrzymywania bioetanolu
Stanisław Wawro
Radosław Gruska
Maciej Stanisz
nr katalogowy: 51885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The energy efficiency of production and conversion of winter triticale biomass into biofuels Efektywność energetyczna produkcji i konwersji biomasy pszenżyta ozimego na biopaliwa
Stanisław Bielski
Bogdan Dubis
Krzysztof Jankowski
nr katalogowy: 94459
10.15199/62.2015.10.29
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-7
Wpływ stopnia rozdrobnienia i rodzaju drewna na przebieg hydrolizy enzymatycznej polisacharydów zawartych w surowcu drzewnym
KAMILA PRZYBYSZ
PIOTR PRZYBYSZ
HALINA KALINOWSKA
nr katalogowy: 99906
10.15199/54.2016.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Methods for pretreatment of lignocellulose raw materials in second-generation bioethanol production Metody wstępnej obróbki surowców lignocelulozowych w procesie produkcji bioetanolu drugiej generacji
Marta Wilk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 90671
10.15199/62.2015.4.20
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Ekologiczne i pachnące skóry na wewnętrzne elementy obuwia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Elżbieta Bielak
Jan Golonka
nr katalogowy: 127210
AURA 2018-2
Zastosowanie alg w oczyszczaniu środowiska
Emilia DROZŁOWSKA
nr katalogowy: 112089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza chromatograficzna lotnych frakcji 14 kultywarów bazylii (Ocimum basilicum L.)
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Alicja Z. Kucharska
Anna Sokół-Łętowska
Anita Biesiada
Angel Antonio Carbonell-Barrachina
nr katalogowy: 68204
GOSPODARKA WODNA 2014-1
Polska nad wodami Mazury - po Mamrach do Sztynortu
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 81976
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Study on products of enzymatic hydrolysis of pulp from poplar wood (Populus alba L.) Badanie produktów hydrolizy enzymatycznej masy celulozowej pozyskanej z drewna topoli (Populus alba L.)
Anna Lewandowska
Andrzej Radomski
Monika Marchwicka
Dominika Szadkowska
Ewa Archanowicz
Jan Szadkowski
Jakub Gawron
Tomasz Zielenkiewicz
Teresa Kłosińska
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 92491
10.15199/62.2015.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Furfural jako alternatywa dla formaldehydu w produkcji żywic fenolowych
Marta Depta
Katarzyna Jaszcz
nr katalogowy: 127578
10.15199/62.2020.8.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Antyzbrylacze do nawozów saletrzanych. Cz. I. Zjawisko zbrylania
Aleksandra Tyc
Józef Hoffmann
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 120229
10.15199/62.2019.5.15
AURA 2018-2
Sit rozpierzchły - nieznane oblicze pospolitej rośliny
Karina Krzciuk
nr katalogowy: 112090
sit rozpierzchły
Juncus effusus
biowskaźnik
akumulacja metali
przeciwutleniacze
soft rush
Juncus effusus
bioindicator
metal accumulation
antioxidants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Emisja gazów w cyklu życia biopaliwa HVO wytworzonego z oleju algowego
Tomasz Łaczek
Kamil Berdechowski
nr katalogowy: 107073
10.15199/62.2017.6.27
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Urządzenie do szybkiego oznaczania formaldehydu uwalnianego z naczyń ekologicznych do żywności
Adam KONIECZKA
Karolina BROŃCZYK
Michał ADAMSKI
Agata DĄBROWSKA
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 150766
10.15199/48.2024.10.40
formaldehyd
naczynia ekologiczne
czujniki elektrochemiczne
analiza GC-ECD
formaldehyde
ecological vessels
electrochemical sensors
GC-ECD analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 126281
10.15199/62.2020.5.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ wstępnej obróbki słomy kukurydzianej gorącą wodą na jej skład chemiczny i hydrolizę enzymatyczną
Florentyna Akus-Szylberg
Andrzej Antczak
Olga Bytner
Andrzej Radomski
Krzysztof Krajewski
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 117210
10.15199/62.2018.11.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Analiza właściwości oleju pirolitycznego pod kątem jego magazynowania, transportu i użytkowania
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
nr katalogowy: 131745
10.15199/62.2021.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Analiza właściwości oleju pirolitycznego pod kątem jego magazynowania, transportu i użytkowania
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
nr katalogowy: 131745
10.15199/62.2021.5.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 127383
gryka
kasza
polifenole ogółem
rutyna
kwasy fenolowe
przechowywanie
buckwheat
groats
total polyphenols
rutin (rutoside)
phenolic acids
storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
AURA 2020-4
Bez czarny - właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 125828
10.15199/2.2020.4.1
bez czarny
skład
składniki bioaktywne
właściwości lecznicze
black elderberry
composition
bioactive ingredients
medicinal properties
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-9
Właściwości cieplne innowacyjnych komórkowych kompozytów polimerowych z naturalnymi napełniaczami wytworzonych metodą przyrostową (druk 3D) – badania eksperymentalne
BEATA ANWAJLER
MICHAŁ OLICHWIRUK
nr katalogowy: 150493
10.15199/9.2024.9.3
druk 3D
wytwarzanie przyrostowe
dia gram Voronoja
kompozyty komórkowe
naturalne wypełniacze
współczynnik przenikania ciepła
izolacja termiczna
3D printing
additive manufacturing
Voronoi dia gram
cellular composites
natural fillers
heat transfer coeffi cient
thermal insulation
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH