Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Wykorzystanie NSP do produkcji pieczywa - wartości żywieniowe i technologiczne
Małgorzat Mielcarz
nr katalogowy: 19270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
IZABELA TAŃSKA
nr katalogowy: 20536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Kazeinomakropeptyd właściwości technologiczne i żywieniowe
Justyna Kozioł
Waldemar Gustaw
nr katalogowy: 58957
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Błonnik pokarmowy. Znaczenie żywieniowe i technologiczne
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 39058
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb zakopiański
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 56366
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Polagra Tech 2018: wspólnie odkrywamy trendy technologiczne na rynku spożywczym
nr katalogowy: 117176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Inulina znaczenie żywieniowe i technologiczne
Danuta Górecka
Piotr Konieczny
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 47385
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Nietypowe chleby
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 63529
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Znaczenie w diecie i przydatność technologiczna fruktanów w przetwórstwie owocowo-warzywnym
Kinga Czajkowska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 90186
10.15199/64.2015.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aspekty prawne i naukowe
ProducenIwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 49524
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Warzywa, owoce i soki - aspekty żywieniowe, rynkowe i technologiczne
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 103479
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Wpływ modyfikatorów na właściwości ceramiki sanitarnej
MAŁGORZATA OSIŃSKA
KATARZYNA LACHOWICZ
nr katalogowy: 35985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Błonnik pokarmowy korzyści zdrowotne i technologiczne
Danuta Górecka
nr katalogowy: 48949
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Żywieniowe i technologiczne uwarunkowania zmniejszania zawartości laktozy w mleku i produktach mlecznych
Magdalena Świątek
Włodzimierz Bednarski
Mariusz Śliwiński
nr katalogowy: 116670
10.15199/65.2018.10.4
laktoza
hipolaktazja
nietolerancja
hydroliza laktozy
lactose
hypolactasia
intolerance
lactose hydrolysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Angel Yeast nowa siła na globalnym rynku ekstraktów drożdżowych
nr katalogowy: 65291
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-6
Fizyczny wpływ cząstek na wybrane właściwości odlewanych kompozytów z osnową Al-Si
Cholewa M.
nr katalogowy: 15028
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Właściwości transglutaminazy i jej rola w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 106080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - warsztaty edukacyjne KUPS
nr katalogowy: 122485
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Międzynarodowe zalecenia żywieniowe
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 103654
10.15199/65.2017.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Aktualny stan i perspektywy rozwoju wybranych procesów rafineryjnych
Jolanta R. Grzechowiak
nr katalogowy: 20187
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Właściwości technologiczne odpadów komunalnych Warszawy
KRZYSZTOF SKALMOWSKI
KRYSTYNA WOLSKA
nr katalogowy: 16514
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Właściwości technologiczne odpadów komunalnych Warszawy
KRZYSZTOF SKALMOWSKI
KRYSTYNA WOLSKA
nr katalogowy: 16513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Wspólnotowy rejestr oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 43857
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-9
Możliwości i granice podwyższania i polepszania właściwości wyrobów stalowych
GARBARZ B.
nr katalogowy: 9966
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Właściwości i specjalne zastosowania elektrokorundu zwykłego w pneumatycznej obróbce strumieniowo ściernej powierzchni
JANUSZ ANDZIAK
MAREK MARCINKOWSKI
nr katalogowy: 34299
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Skrobie modyfikowane - właściwości technologiczne i zakres stosowania
A. Walkowski G. Lewandowicz
nr katalogowy: 7089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Właściwości technologiczne śruty sojowej w procesie transportowym
Beata DRZEWIENIECKA
nr katalogowy: 6216
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Właściwości technologiczne i metody oceny żyta
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 12612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Mały smakosz
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 37901
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Technologiczne aspekty produkcji pigmentu aragonitowego
DARIUSZ SKALSKI
nr katalogowy: 105311
10.15199/54.2017.4.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-2
Wpływ różnych sposobów wytwarzania rdzeni magnetycznych na ich właściwości magnetyczne
Wiesław WILCZYŃSKI
Andreas SCHOPPA
Jurgen SCHNEIDER
nr katalogowy: 3676
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Druty z metali szlachetnych wytwarzane w Mennicy-Metale Szlachetne Sp. z o.o. i prace zmierzające do poprawy ich właściwości
MARCINIAK L
MOTEL W.
SIEMIENIUCH A.
nr katalogowy: 9873
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Menu na czasie
nr katalogowy: 94671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Prozdrowotne właściwości mikroorganizmów probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 58956
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Alternatywne metody modyfikacji tłuszczów jadalnych
Iwona Szymańska
Laura Przybyszewska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 126048
10.15199/65.2020.4.3
tłuszcze jadalne
strukturyzacja
frakcjonowanie
przeestryfikowanie enzymatyczne
oleożelacja
edible fats
structuring
fractionation
enzymatic transesterification
oleogelation
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
CHŁODNICTWO 2009-8
Zmiany jakości kiełków rzodkiewki Raphanus sativus L. podczas chłodniczego przechowywania w modyfikowanej atmosferze i w powietrzu - Praca badawcza
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 46418
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pentozany - budowa, właściwości i znaczenie technologiczne
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 110955
aktywność enzymatyczna
chleb
krzywe pęcznienia
masa cząsteczkowa
pentozany nierozpuszczalne
pentozany rozpuszczalne
enzymatic activity
bread
swelling curves
molecular weight
water insoluble pentosans
water soluble pentosans
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Analiza numeryczna odkształceń oraz mikrostruktury podczas wysokotemperaturowego kucia wydłużającego stopu tytanu Ti-6Al-4V
MARCIN KUKURYK
nr katalogowy: 60850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 66088
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Przetwory mięsne wzbogacone w kwasy tłuszczowe omega-3
Joanna Rycielska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 58463
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
"Stanowi źródło błonnika" - czyli słów kilka o oświadczeniach żywieniowych i zdrowotnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 57885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Małe i pstrokate
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 11916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 4917
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Menu dla dzieci
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 20084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Polisacharydy o działaniu prebiotycznym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70534
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Celiakia. Cz. I
Anna Korfel
nr katalogowy: 12710
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Odporność korozyjna złączy spawanych ze stopu tytanu Ti6Al4V w roztworze HCl
STANISŁAW LALIK
RAFAŁ MICHALIK
JANUSZ CEBULSKI
nr katalogowy: 47796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - zmiany w prawie unijnym i polskim a praktyka marketingowa
nr katalogowy: 22404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące środków spożywczych
Ł. Bobeł
nr katalogowy: 20751
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-9
Nowe wydawnictwa
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 100721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Szlachetne zdrowie
MARIA JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 18688
OPAKOWANIE 2004-1
Nowe nawyki żywieniowe zmniają oblicze przemysłu opakowaniowego
nr katalogowy: 3106
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Stan aktualny oraz perspektywy branży makaronowej
WIKTOR OBUCHOWSKI
BARBARA ROBAK
nr katalogowy: 14005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Niektóre aspekty żywieniowe pieczywa
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 4790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Zdrowa dieta dla zdrowego życia
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Convenience - opinie fachowców
nr katalogowy: 61390
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Orzechy charakterystyka technologiczna
Hanna Ciemniewska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 73465
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-8
Zagadnienia EMC w mikroelektronicznych układach hybrydowych wykonanych na podłożach metalowych
WIESŁAW SABAT
WŁODZIMIERZ KALITA
DARIUSZ KLEPACKI
nr katalogowy: 53900
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Nowe zalecenia żywieniowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej
nr katalogowy: 131854
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Nowe zalecenia żywieniowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej
nr katalogowy: 131854
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Powiem ci, co masz jeść
Wojciech Roszkowski
nr katalogowy: 129884
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Sól spożywcza we współczesnych technologiach piekarskich oraz aspekty żywieniowe
Henryk Piesiewicz
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 4797
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Urządzenia do obróbki mechanicznej wykorzystywane w zakładach mięsnych
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 80010
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Wpływ procesu trawienia jonowego na właściwości powłok typu duplex otrzymywanych technologiami azotowania gazowego i PVD-Arc
KRYSPIN BURDYŃSKI
MARCIN GROBELNY
MAREK BETIUK
PIOTR WACH
nr katalogowy: 47981
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-7
SCHEMATY TECHNOLOGICZNE WYTWARZANIA WYROBÓW Z KOMPOZYTÓW METALOWYCH UMACNIANYCH ODKSZTAŁCENIOWO
ŁUKASZ ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 121567
10.15199/67.2019.7.2
kompozyty metalowe
umocnienie odkształceniowe
wytwarzanie wyrobów kompozytowych
metal composites
strain hardening
production of composite products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Zwyczaje żywieniowe Polaków w zakresie spożycia owoców
M. Gazdecki
E. Goryńska
nr katalogowy: 6896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Zalecenia żywieniowe a specyfika żywności wytwarzanej w Polsce
H. Kunachowicz
nr katalogowy: 7128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Justyna Nasiłowska
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 83793
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 117242
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Produkty pełnoziarniste.Część iV. Błonnik - funkcje fizjologiczne i rola włókna pokarmowego
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 44894
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-11
Zastosowanie substancji pylistych w technologii tlenowego osadu granulowanego
Joanna Czarnota
Janusz A. Tomaszek
Adam Masło
nr katalogowy: 102468
10.15199/17.2016.11.3
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Nanomateriały: wytwarzanie, właściwości i zastosowania
LESZEK MARKOWSKI
nr katalogowy: 40905
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Mali roślinożercy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 82359
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Marketing uwzględniający różnice w zwyczajach żywieniowych kobiet i mężczyzn
nr katalogowy: 32545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Postęp w produkcji żywności a zalecenia żywieniowe
JAN GAWĘCKI
nr katalogowy: 23587
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110967
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Czy AI nadaje się na dietetyka?
nr katalogowy: 150895
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-2
Wpływ wodoru na mikrostrukturę i właściwości stopu tytanu Ti-6Al-4V
Maria Sozańska
nr katalogowy: 68262
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie mąki gryczanej przy produkcji chleba pszennego
nr katalogowy: 39057
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Dziczyzna i kuchnia myśliwska w gastronomii
Halina Makała
nr katalogowy: 39128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe kierunki produkcji żywności funkcjonalnej i instrumenty jej promocji
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 27215
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - kategoria z przyszłością
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 116216
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Monitoring temperatur w zakładzie drobiarskim
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Justyna Zabłotna
nr katalogowy: 44874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-8
Metody badań emulsji chłodząco-smarujących, opartych na surowcach odnawialnych
ANDRZEJ URBAŃSKI
nr katalogowy: 100193
10.15199/148.2016.8.5
SZKŁO I CERAMIKA 2011-3
Lepkość hydroksypropylometylocelulozy a właściwości cementowych zapraw klejowych
MAŁGORZATA NIZIURSKA
KRZYSZTOF NOSAL
nr katalogowy: 60302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Składniki mineralne mleka i jego przetworów
Dorota Zaręba
Emilia Trebnio
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 67528
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Aspekty technologiczne produkcji pieczywa na naturalnych zakwasach
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 43743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Innowacyjne dodatki technologiczne w przemyśle mięsnym
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 42536
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Dwuetapowe formowanie dwukrzemianu tytanu
Pawel Żukowski
Czesław Karwat
Czesław Kozak
Vladimir V. Kolos
Maria I. Markevich
Viaczeslav F. Stelmakh
Arkadij M. Chaplanov
nr katalogowy: 64056
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Walory żywieniowe szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29209
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Modelowanie właściwości dwufazowych stali DP z zastosowaniem sztucznej inteligencji
SŁAWOMIR KRAJEWSKI
JERZY NOWACKI
nr katalogowy: 73499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Drobiowe - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 66309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Ekociasta i bezglutenowe słodkości królowały na targach Natura Food w Łodzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Proces peklowania w technologii mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Kadłubowski
nr katalogowy: 50782
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Charakterystyka płuczek wiertniczych oraz powierzchniowych właściwości osadów filtracyjnych
Aleksandra Jamrozik
Konrad Terpiłowski
Andrzej Gonet
Jan Ziaja
Dagmara Zeliaś
nr katalogowy: 114196
10.15199/62.2018.6.7
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-7
2 Złote Medale Międzynarodowych Targów Poznańskich Innowacje - Technologie - Maszyny 2009
Alicja Skotnicka
nr katalogowy: 45722
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Technologia wytwarzania ekologicznych bezkadmowych spoiw twardych
Łukasz J. WIERZBICKI
Witold MALEC
Ludwik CIURA
Beata CWOLEK
Barbara JUSZCZYK
Dr inż. Joanna KULASA
Joanna GOŁĘBIEWSKA-KURZAWSKA
Szymon MALARA
nr katalogowy: 78624
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ocena wyników przemiału
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 70532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
The effect of poly(methyl methacrylate) addition on coal-tar pitch properties Wpływ dodatku poli(metakrylanu metylu) na właściwości reologiczne paku węglowego
WiesłaWa Ciesińska
nr katalogowy: 105227
10.15199/62.2017.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Otrzymywanie i ocena właściwości węgla aktywnego z pozostałości podestylacyjnej oczyszczania kwasu askorbinowego
BRONISŁAW BUCZEK
nr katalogowy: 107006
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-8
Wpływ właściwości papieru na jakość druków cyfrowych. Cz. 1.
Marek Kryczka
Svitlana Khadzhynova
Jerzy Skowroński
nr katalogowy: 61814
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
The study on properties of bitumen-wax blends Badania właściwości asfaltów z dodatkiem wosku
Tatiana Brzozowska
Grzeggrz Makomaski
Janusz Zieliński
Barbara Liszyńska
Blandyna Osowiecka
Izabella Legocka
nr katalogowy: 105226
10.15199/62.2017.4.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych – nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz. II) - OŚWIADCZENIA ŻYWIENIOWE I WARUNKI ICH STOSOWANIA
Janusz Ciok
nr katalogowy: 27049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-11
Galwanotechnika w Polsce – dokąd zdążamy?
Ireneusz Ciepacz
nr katalogowy: 134631
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Metody statystyczne w sterowaniu jakością procesów technologicznych
Bohdan CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 56783
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Weryfikacja wyznaczania klasy wytrzymałości betonu wysokiej wytrzymałości
Elżbieta Gantner
Andrzej Swat
nr katalogowy: 49601
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Dezaktywacja katalizatorów parowego reformingu w warunkach przemysłowych
EWELINA FRANCZYK
KAMILA MICHALSKA
URSZULA PROKOP
KAZIMIERZ STOŁECKI
WALDEMAR WRÓBEL
nr katalogowy: 47212
AURA 2021-5
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 131819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 90554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ryżu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 82844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Polski chleb - tradycja i współczesność (aspekty technologiczne i ekonomiczne)
nr katalogowy: 12853
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Trwałość betonu i jej uwarunkowania technologiczne, materiałowe i środowiskowe
T. Pużak
nr katalogowy: 2516
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-12
Korytarze technologiczne
Bogusław Lempkowski
nr katalogowy: 13169
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-2
Szkolenie on-line „Innowacyjne rozwiązania diagnostyczne, technologiczne, konstrukcyjne i materiałowe w budownictwie”
nr katalogowy: 141890
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Rola naprężeń własnych w warstwie chromokrzemowanej
Iwona Bauer
nr katalogowy: 73511
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Modelowanie tranzystorów SiC-MOS
JANUSZ ZARĘBSKI
DAMIAN BISEWSKI
nr katalogowy: 45506
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Wpływ pasywacji chemicznej na odporność korozyjną stopu WIROBOND
DOROTA RYLSKA
JOLANTA SOKOŁOWSKA
JERZY SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 57166
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Rentgenowski system inspekcyjny cieszy się uznaniem producentów żywności organicznej
nr katalogowy: 96423
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Doskonalenie technologii wytwarzania rezolowej żywicy fenolowej jako podstawy lepiszcza do wyrobów z wełny mineralnej
MARIAN GRYTA
STANISŁAW ROZKRUT
JERZY MAJCHRZAK
BRONISŁAW KAŁĘDKOWSKI
MARIUSZ SZEMIEŃ i GABRIELA JAROCKA
nr katalogowy: 106670
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-10
Fourierowska spektroskopia fotoluminescencyjna i fotoodbiciowa struktur półprzewodnikowych przeznaczonych na zakres średniej i długofalowej podczerwieni
Marcin Motyka
Grzegorz Sęk
Jan Misiewicz
nr katalogowy: 63230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Informacje żywieniowe na opakowaniach produktów spożywczych - podejście konsumentów
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 67957
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Wyroby skórzane w nowoczesnej pralni
MIROSŁAW BRYCH PHU UNISKÓR KIELCE
nr katalogowy: 126347
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
SZKŁO I CERAMIKA 2013-6
Zastosowanie tlenku itru do budowy warstwy przymodelowej ceramicznych form odlewniczych stosowanych w odlewnictwie precyzyjnym
MARCIN MAŁEK
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
HUBERT MATYSIAK
JACEK NAWROCKI
KRZYSZTOF JAN KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 81446
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-8
Problemy impregnacji adhezyjnej tkanin kordowych w krajowym przemyśle oponowym
LESZEK PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 107297
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Układy włókiennicze przeznaczone na wierzchy obuwia tekstylnego zapewniającego podwyższony komfort fizjologiczny. Cz. I
Małgorzata Matusiak
Teresa Rymarz
Krzysztof Sikorski
nr katalogowy: 52606
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Wpływ napięcia polaryzacji podłoża na właściwości powłok CrN i CrCN otrzymywanych metodą katodowego odparowania łukowego
Bogdan Warcholiński
Adam Gilewicz
nr katalogowy: 71613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Nowe inicjatywy organizacyjne i technologiczne w zakresie chemii przemysłowej
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 41696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
DOZÓR TECHNICZNY 2004-4
Zagadnienia wymiarowo-technologiczne dotyczące przygotowania krawędzi i miejsc styku prostek kolan z odcinkami prostymi rurociągów celem wykonania połączenia spawanego
Z. Śloderbach
nr katalogowy: 961
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Jeśli coś zjeść, to w piekarni!
nr katalogowy: 121618
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Superfood aspekty prawne i żywieniowe
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
Marzena Grdeń
nr katalogowy: 106752
10.15199/65.2017.6.3
superfood
superżywność
związki bioaktywne
działanie prozdrowotne
superfood
bioactive compounds
health- -promoting effect
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu
nr katalogowy: 110325
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-4
Problemy konstrukcyjne i technologiczne urządzeń próżniowych do nanoszenia struktur warstwowych na duże powierzchnie w systemie in-line
E. Leja
K. Marszałek
nr katalogowy: 16410
DOZÓR TECHNICZNY 2006-2
Problemy konstrukcyjne i technologiczne urządzeń próżniowych do nanoszenia struktur warstwowych na duże powierzchnie w systemie in-line
E. Leja
K. Marszałek
nr katalogowy: 16291
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Wpływ warunków wytwarzania na budowę i właściwości korozyjne stopu stomatologicznego Co-Cr-W-Mo Starbond CoS
GRZEGORZ SOKOŁOWSKI
JERZY SOKOŁOWSKI
DOROTA RYLSKA
MAŁGORZATA I. SZYNKOWSKA
nr katalogowy: 81523
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Bezpieczeństwo wyrobów gumowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 87965
AURA 2017-9
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 109082
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-6
Wpływ dodatków na właściwości stałych paliw rakietowych niejednorodnych
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 70942
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
SZKŁO I CERAMIKA 2012-5
Niektóre aspekty zastosowania odpadowych surowców mineralnych oraz pochodzących z recyklingu w celach modyfikacji mas dla ceramiki sanitarnej
Agata Stempkowska
Stanis ław Hybner
Piotr Izak
nr katalogowy: 71874
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Branża spożywcza ograniczy reklamy żywności
nr katalogowy: 83156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
O cukrze bez uprzedzeń
nr katalogowy: 96425
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Wpływ dodatku nanorurek węglowych na właściwości bezołowiowych past lutowniczych typu SAC
MAŁGORZATA JAKUBOWSKA
KRYSTYNA BUKAT
ANNA MŁOŻNIAK
MAREK KOŚCIELSKI 3
mgr inż. WOJCIECH NIEDŹWIEDŹ
JANUSZ SITEK
MARCIN SŁOMA
WOJCIECH REKUCKI
nr katalogowy: 54291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Jak projektować wyroby z czekolady
Maria Zaleska
nr katalogowy: 148557
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Badanie złoża zeolitów - nowe rozwiązania technologiczne reaktorów w oczyszczalnikach gazów obojętnych
WACŁAW MUNIAK
ELŻBIETA KUSIŃSKA-LEONTIEW
nr katalogowy: 106976
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-2-3
Rozmowa z prof. dr. hab. inż. Januszem Sikorą z Katedry Technologii i Przetwórstwa Tworzyw Polimerowych Wydziału Mechanicznego Politechniki Lubelskiej
nr katalogowy: 132331
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Technological characteristics of microbiological processes carried out in a hybrid fluidized-bed bioreactor Charakterystyki technologiczne procesów mikrobiologicznych w hybrydowym bioreaktorze fluidalnym
Bolesław Tabiś
Dominika Boroń
nr katalogowy: 101526
10.15199/62.2016.10.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne na opakowaniach produktów spożywczych
Monika Mieczkowska
Helena Panfil-Kuncewicz
nr katalogowy: 63170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Żywność dla zestresowanych
nr katalogowy: 57027
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Pierwsze krajowe zastosowanie nawierzchni betonowej na obiektach mostowych
Tomasz Siwowski
Antoni Szydło
Mateusz Rajchel
nr katalogowy: 137209
10.15199/33.2022.04.12
nawierzchnia betonowa
obiekty mostowe
przegląd
technologia
concrete pavement
bridge
overview
technology
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-6
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych - NOWOŚCI TECHNOLOGICZNE, WIADOMOŚCI GOSPODARZCZE, WYBRANE KONFERENCJE
nr katalogowy: 36054
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH