Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Przeżywalność bakterii probiotycznych suszonych rozpyłowo w skali ćwierćtechnicznej
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Małgorzata Mizielińska
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 108065
10.15199/65.2017.7.5
L. rhamnosus
suszenie rozpyłowe w skali ćwierćtechnicznej
masło kakaowe
L. rhamnosus
spray drying in ¼
-technical scale
cocoa butter
OPAKOWANIE 2017-9
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ substancji ochronnych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus po 4-tygodniowym przechowywaniu w 25°C - część 1.
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Alicja Fedorowicz
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 109699
10.15199/42.2017.9.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Wpływ wybranych substancji tłuszczowych, ich entalpii topnienia oraz kompozycji kwasów tłuszczowych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus GG podczas procesu suszenia rozpyłowego i przechowywania
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 144664
10.15199/65.2023.8.5
suszenie rozpyłowe
Lactobacillus rhamnosus GG
mikrokapsułkowanie
tłuszcze
kwasy tłuszczowe
spray drying
Lactobacillus rhamnosus GG
microencapsulation
fats
fatty acids
OPAKOWANIE 2018-2
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ MAP na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus po 12-tygodniowym przechowywaniu w 25°C - część 2.
Katarzyna Sobecka
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Alicja Fedorowicz
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 112379
10.15199/42.2018.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Wpływ wybranych substancji tłuszczowych, ich entalpii topnienia oraz kompozycji kwasów tłuszczowych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus GG podczas procesu suszenia rozpyłowego i przechowywania
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 144664
10.15199/65.2023.8.5
suszenie rozpyłowe
Lactobacillus rhamnosus GG
mikrokapsułkowanie
tłuszcze
kwasy tłuszczowe
spray drying
Lactobacillus rhamnosus GG
microencapsulation
fats
fatty acids
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Metody identyfikacji probiotyków w żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 103969
10.15199/65.2017.2.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
Joanna Profus
nr katalogowy: 45449
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Układy dopasowania L-C oraz L-LC w falownikach klasy D do nagrzewania indukcyjnego - teoria i praktyka
Marcin KASPRZAK
Piotr LEGUTKO
Kamil KIEREPKA
nr katalogowy: 98777
10.15199/48.2016.06.02
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Wpływ masła kakaowego na przeżywalność bakterii probiotycznych po inkubacji w warunkach niskiego pH
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Alicja Fedorowicz
Katarzyna Sobecka
nr katalogowy: 101010
10.15199/65.2016.9.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Biodegradacja gorzkich kwasów chmielowych przy użyciu miąższu roślin wyższych
WANDA MĄCZKA
MIROSŁAW ANIOŁ
EWA HUSZCZA
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
ANNA ŻOŁNIERCZYK
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Dotacje w praktyce dla przetwórstw ziół. PROW - wdrażanie programu.
WIESłAW WASILEWSKI
nr katalogowy: 41875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Europejska Jakość Opakowań
Renata Gasparska
nr katalogowy: 29585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Konferencja przed targami
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70376
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-1
Podstawy gospodarki komunalnej. Współczesne zagadnienia sektorów inżynieryjnych
Lech Dzienis
nr katalogowy: 9219
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-1
Podstawy gospodarki komunalnej. Współczesne zagadnienia sektorów inżynieryjnych
Lech Dzienis
nr katalogowy: 9219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Napoje funkcjonalne - serwis informacyjny
nr katalogowy: 41079
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Rynek wina na świecie i w Polsce
nr katalogowy: 47060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
DOZÓR TECHNICZNY 2004-1
Laboratoria uznane przez UDT III okł.
nr katalogowy: 940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kinetyka procesu biosorpcji jonów Cr(III) przez niebieskozieloną algę Spirulina maxima
AGNIESZKA ZIELIŃSKA
KATARZYNA CHOJNACKA
nr katalogowy: 49083
OPAKOWANIE 2006-3
Napój jogurtowy w jednoporcjowych butelkach
L. F.
nr katalogowy: 18044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-6
Rozpuszczalność i zarodkowanie kryształów L-sorbozy w wodzie
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
ZDZISŁAW BECHTOLD
nr katalogowy: 43296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Okazały wybór
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 4190
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Efekty budownictwa mieszkaniowego w l kwartale 2004 roku
M. Kowalska
nr katalogowy: 2540
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-9
Przemysł metali nieżelaznych w latach 2000-2005
Stasiak R.
nr katalogowy: 15074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-10
Wydajność krystalizacji i jakość kryształów w układzie L-sorboza - woda
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
ZDZISŁAW BECHTOLD
nr katalogowy: 43346
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
Szkoła pozytywnego myślenia
Ewa Górska
nr katalogowy: 56167
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Efektywne rozwiązania konstrukcyjne w chłodni i mroźni
nr katalogowy: 127664
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Przeliczanie międzynarodowych jednostek wag i miar
Roman Jurga
nr katalogowy: 14174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Treatment of wastewater from the photochemical production of printed circuit boards by using Fenton reagent after addition of calcium peroxide Oczyszczanie ścieków z fotochemicznej produkcji obwodów drukowanych z zastosowaniem odczynnika Fentona z dodatkiem nadtlenku wapnia
Maciej Thomas
Barbara Białecka
Dariusz Zdebik
nr katalogowy: 102404
10.15199/62.2016.11.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123892
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Usuwanie azotu w biologicznych reaktorach membranowych (MBR) - doświadczenia zagraniczne i badania własne
Ewa Witkowska
nr katalogowy: 45666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Spożycie soków pitnych i nektarów w Polsce i w krajach UE-27
Irena Strojewska
nr katalogowy: 77511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Aktualna sytuacja branży przetwórstwa owoców i warzyw w Polsce a procesy globalizacji (2)
W. Płocharski
B. Nosecka
nr katalogowy: 14696
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Napoje funkcjonalne - styczeń 2009 r.
nr katalogowy: 41730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Polska niezmiennie trzecim największym producentem piwa w Europie
nr katalogowy: 150120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Rynek napojów alkoholowych
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 85096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metod spektroskopowych do oznaczania zawartości L-karnityny w mleku
Jolanta Pękala
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Zbigniew Dobrzański
Piotr Nowakowski
Mieczysław Steininger
Stanisław Lochyński
nr katalogowy: 59906
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Evaluation of the geranyl esters-containing pheromone traps used for monitoring Elateridae family beetles in crops Ocena pułapek feromonowych zawierających estry geranylu stosowanych do monitorowania chrząszczy z rodziny Elateridae w uprawach
Magdalena Jakubowska
Jan Bocianowski
nr katalogowy: 100763
10.15199/62.2016.9.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Niektóre reakcje l2H-dibenzo[b,g] [l,4,6]-oksadiazoniny i synteza nowych pochodnych dibenzo[b,g] [l,4f6]-oksadiazoniny o spodziewanym działaniu farmakologicznym
ELŻBIETA BRZEZIŃSKA
RYSZARD GLINKĄ
nr katalogowy: 108128
OPAKOWANIE 2022-10
Mniejsze opakowania, większe korzyści
nr katalogowy: 140197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-3
Freon R-134a - nie zawierający chloru czynnik chłodniczy
STANISŁAW BINIAK
JANUSZ SIEDLEWSKI
JAROSŁAW GACEK
nr katalogowy: 42570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Stan i perspektywy rynku ziarna i mąki na Ukrainie
nr katalogowy: 32436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Odpowiedź na sprostowanie "Krajowy rynek soków pomarańczowych "ocena autentyczności i tożsamości", autor dr inż. Grzegorz Suwała, "Przemysł Spożywczy" nr 6/2014
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 87255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Duze POLSKIE PIWO
nr katalogowy: 123041
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Biotransformacja aldehydu benzoesowego do D(-)-1 -hydroksy- 1-fenylopropanonu. Wybór drożdży oraz wstępne badanie warunków procesu
ALEKSANDER CHMIEL
JERZY ZAMBRZYCKI
JACEK ROPENGA
MIROSŁAW PAPIERZ
STEFAN GRUDZIŃSKI
nr katalogowy: 108018
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Zmienność topologii LCL i mała dobroć Q w układzie VSI-LCL
Maciej A. DZIENIAKOWSKI
nr katalogowy: 82735
10.12915/pe.2014.02.61
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-5
l KRAJU l ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 4600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. II. Ograniczanie źródeł zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 55118
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Determination of anionic and nonionic surfactants in laundry wastewater Oznaczanie anionowych i niejonowych środków powierzchniowo czynnych w ściekach pralniczych
Jacek Mazur
Sławomira Bering
Krzysztof Tarnowski
nr katalogowy: 100382
10.15199/62.2016.8.19
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
GOSPODARKA WODNA 2006-4
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
nr katalogowy: 16875
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-2
Pierwsza w Europie Środkowo-Wschodniej Rapida 105-PRO 5+L ALV 2
nr katalogowy: 112427
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 104721
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Bis-ammonium herbicidal ionic liquids. Bis-amoniowe herbicydowe ciecze jonowe
Katarzyna Marcinkowska
Kamil Czerniak
Rafał Giszter
Michał Niemczak
nr katalogowy: 79420
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Orzecznictwo Sądu Najwyższego
nr katalogowy: 343
GOSPODARKA WODNA 2006-3
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
nr katalogowy: 16888
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16641
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
KRONIKA
nr katalogowy: 62832
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Nowa redaktor naczelna w Melliand Textilberichte
nr katalogowy: 6133
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Co piszą inni
nr katalogowy: 1687
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Nowa ustawa o Państwowej Inspekcji Pracy
nr katalogowy: 29596
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-10
Sprężarkowe pompy ciepła w systemach ogrzewania i przygotowania c.w.u.
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 38721
GOSPODARKA WODNA 2006-2
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE III okł.
nr katalogowy: 16902
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Cukiernie muszą być jasne
Dominik BARTELAK
nr katalogowy: 4780
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Patenty i projekty
nr katalogowy: 290
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Z życia Stowarzyszenia
nr katalogowy: 235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Badanie właściwości antyelektrostatycznych nowych chlorków imidazoliniowych
ZBIGNIEW KUNCEWICZ
JULIUSZ PERNAK
RYSZARD POŹNIAK
BARBARA JAKUBSKA
nr katalogowy: 107283
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - fizyczne i fizykochemiczne
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 57746
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Zmrożona słodycz
WIESŁAWA GRZESIŃSKI
nr katalogowy: 4082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Wymagania wobec opakowań wód butelkowanych przeznaczonych dla starszych konsumentów
Jarosław Świda
Ewa Jaracz
nr katalogowy: 103659
10.15199/65.2017.1.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Tate&Lyle. Nowy przedstawiciel w Polsce
nr katalogowy: 19180
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Produkcja materiałów budowlanych w l półroczu 2004 roku
M. Kowalska
nr katalogowy: 2667
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Zmiana treści stosunku pracy
nr katalogowy: 75840
AURA 2016-5
Zwalczanie barszczu Sosnowskiego w województwie małopolskim
Kazimierz Klima
nr katalogowy: 98258
OPAKOWANIE 2024-9
Cyfrowy druk etykiet nowoczesne ekorozwiązania z Epson SurePress
nr katalogowy: 150690
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Simulation study of the impact of L-shaped and T-shaped branch of GIS on the propagation of ultrahigh frequency electromagnetic wave
Man Yuyan
Zhang Chi
Xi Xiaoguang
Wu Minglei
Dong Yanwei
Sun Zhao
Ye Haifeng
QianYong
nr katalogowy: 74185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Hydrofilowy katalizator rodowy dwufazowego hydroformylowania olefin w układzie wodno-organicznym
Wilhelm Jan Tic
nr katalogowy: 6582
GOSPODARKA WODNA 2005-12
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 9840
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Wielki konkurs konsumencki dla amatorów parówek
nr katalogowy: 9639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Branże alkoholowe komentują skutki polityki fiskalnej RP po l maja 2004 r.
nr katalogowy: 6772
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w l kwartale 2004 roku
J. Kobylarz
nr katalogowy: 2538
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-1
(Prognozowanie niezawodności kondensatorów foliowych na podstawie zjawisk nieliniowych i fluktuacyjnych
L. Hasse
J. Turczyński
L. Spiralski
nr katalogowy: 16451
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Monitorowanie obrotu produktów żywnościowych i paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14008
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
O farbach antykorozyjnych publikowaliśmy:
nr katalogowy: 79351
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-7
Partnerstwo w wielkim formacie: trzecia maszyna marki Koenig & Bauer w firmie Werner Kenkel
nr katalogowy: 121542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Otrzymywanie l,2-diamino-4-nitrobenzenu
WOJCIECH IGNACZAK
WIESŁAW KAMIŃSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 108242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Innowacje ograniczające zużycie wody
nr katalogowy: 129156
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of gemini surfactants on the glyphosate efficacy Wpływ surfaktantów gemini na skuteczność działania glifosatu
Katarzyna Marcinkowska
Łukasz Sobiech
Edyta Kuliszewska
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 85004
10.12916/przemchem.2014.911
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Modification of color in turmeric rhizomes (Curcuma longa L.) with pulsed electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
Andrzej Czarnecki
Jacek Stańdo
nr katalogowy: 143755
10.15199/48.2023.06.24
impulsowe pole elektryczne
kurkuma
(Curcuma longa L.)
modyfikacja barwy roślin
pulsed electric field
turmeric
(Curcuma longa L.)
plant color modification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Modification of color in turmeric rhizomes (Curcuma longa L.) with pulsed electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
Andrzej Czarnecki
Jacek Stańdo
nr katalogowy: 143755
10.15199/48.2023.06.24
impulsowe pole elektryczne
kurkuma
(Curcuma longa L.)
modyfikacja barwy roślin
pulsed electric field
turmeric
(Curcuma longa L.)
plant color modification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107153
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
2,3-Epoksypropanol-l jako substrat do syntezy środków powierzchniowo czynnych
ALOJZY KŁOPOTEK
BEATA BARBARA KLOPOTEK
nr katalogowy: 107016
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Spór kulturowy Północy z Południem o kształt polityki alkoholowej w UE
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 67233
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Hitek. Tradycyjny wypiek w supernowoczesnym piecu rurorwym Leonardo firmy Europa
nr katalogowy: 19057
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Analiza sorpcji barwników Gryfalan podczas barwienia wełny w średnich intensywnościach
M. Oczkowski
B. Gajdzicki
M. Al-Hamdan
nr katalogowy: 6113
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-1
Spektroskopia szumowa. Część I. System pomiarowy, badania struktur półprzewodnikowych
Z. Chobola
L. Hasse
J. Śikula
L. Spiralski
nr katalogowy: 980
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Kinetyka degradacji witaminy C w warzywach kapustnych przechowywanych w kontrolowanej atmosferze
L. Krala
M. Witkowska
nr katalogowy: 14732
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-8
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w l półroczu 2005 roku
Janusz Kobylarz
nr katalogowy: 10638
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w l kwartale 2005 roku
Janusz Kobylarz
nr katalogowy: 10530
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-2
Zjawiska fluktuacyjne w półprzewodnikowych czujnikach gazu
L. Hasse
J. Smulko
L. Spiralski
J. Dobkowski
nr katalogowy: 16441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w organizacjach łańcucha żywnościowego wg wymagań projektu ISO 22000. Część l
L. Owczarek
M. Karaś
U. Jasińska
nr katalogowy: 14771
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-6
ROCZNY SPIS AUTORÓW 2005
nr katalogowy: 10225
CHŁODNICTWO 2005-8
II Forum Chłodnictwa na targach Polagra Food 2005
nr katalogowy: 8688
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Saponiny triterpenowe pochodzące z Centella asiatica L.
Monika Krzyżostan
Izabela Nowak
nr katalogowy: 148280
10.15199/62.2024.4.3
wąkrota azjatycka
saponiny triterpenowe
madekasozyd
azjatykozyd
kwas madekasowy
kwas azjatykowy
Centella asiatica
triterpene saponins
madecassoside
asiaticoside
madecassic acid
asiatic acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Saponiny triterpenowe pochodzące z Centella asiatica L.
Monika Krzyżostan
Izabela Nowak
nr katalogowy: 148280
10.15199/62.2024.4.3
wąkrota azjatycka
saponiny triterpenowe
madekasozyd
azjatykozyd
kwas madekasowy
kwas azjatykowy
Centella asiatica
triterpene saponins
madecassoside
asiaticoside
madecassic acid
asiatic acid
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zmiany aktywności heterotrofi cznych i nitryfi kacyjnych bakterii tlenowych w osadzie zdezintegrowanym
Agnieszka Garlicka
Monika Żubrowska-Sudoł
nr katalogowy: 113378
10.15199/17.2018.4.5
dezintegracja hydrodynamiczna
aktywność mikroorganizmów tlenowych
test szybkości poboru tlenu
hydrodynamic disintegration
activity of aerobic microorganisms
oxygen uptake rate test
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ ANTYDROBNOUSTROJOWA OLEJKÓW ETERYCZNYCH ZAWIERAJĄCYCH LINALOL
Alina Kunicka-Styczyńska
Marta Maroszyńska
nr katalogowy: 70890
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Możliwości wykorzystania L-(+)-a-tokoferolu i karboksyhemoglobiny jako inhibitorów procesów przemian barwników hemowych
Karolina Semeriak
Jagoda Ambrozik-Haba
Andrzej Jarmoluk
Anna Zimoch
Natalia Ulbin-Figlewicz
nr katalogowy: 68193
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Miksery
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 95582
OPAKOWANIE 2006-7
Lepsza higiena- zerwij nalepkę i umieść butlę na urządzeniu do chłodzenia
L. F.
nr katalogowy: 17932
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-12
Nadzieje i obawy środowiska telekomunikacyjnego związane z nową ustawą Prawo Telekomunikacyjne. Omówienie l sesji plenarnej XX KST'2004 w Bydgoszczy
S. PIĄTEK
nr katalogowy: 5804
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-1
Szum 1-f jako narzędzie diagnostyczne badań nieniszczących krzemowych ogniw słonecznych
Z. Chobola
L. Hasse
L. Spiralski
nr katalogowy: 16452
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Od l stycznia 2005 roku obowiązuje w Rosji nowa norma na mąki pszenne
Roman Jurga
nr katalogowy: 14010
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Modelowanie matematyczne procesów nieustalonych w układzie napędowym dźwigu
Andriy CZABAN
Marek LIS
Krzysztof SZEWCZYK
nr katalogowy: 111030
10.15199/48.2017.12.20
zasada Hamiltona-Ostrogradskiego
Euler-Lagrange’
a system
zespól elektryczny
silnik asynchroniczny
Hamilton-Ostrogradsky’
s principle
Euler-Lagrange’
s system
electrical set
induction motor
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
Spektroskopia szumowa. Część II. Badania przyrządów półprzewodnikowych, szumy elektrochemiczne i emisja akustyczna w diagnostyce
Z. Chobola
L. Hasse
J. Śikula
L. Spiralski
nr katalogowy: 1006
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Production of hydrogen via methane conversion using microwave plasma source with CO2 or CH4 swirl
Mariusz JASIŃSKI
Mirosław DORS
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 44742
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 91484
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Improving the accuracy of sinusoidal modeling through adaptive heterodyne filter analysis
MACIEJ BARTKOWIAK
nr katalogowy: 57434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.) – cenne źródło dodatków do żywności
Kamila Mateuszuk
Wioletta Biel
nr katalogowy: 126521
10.15199/65.2020.5.6
Hippophae rhamnoides L.
liście
olej
owoce
skład chemiczny
Hippophae rhamnoides L.
leaves
oil
fruit
chemical composition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wpływ wybranych herbicydów na rozwój Camelina sativa L. Crantz i Brassica carinata L. Brown
Monika Grzanka
Tomasz Piechota
Danuta Kurasiak-Popowska
Kinga Stuper-Szablewska
Bartłomiej Glina
Sylwia Mikołajczyk
Agnieszka Tomkowiak
Katarzyna Rzyska-Szczupak
Maciej Buśko
nr katalogowy: 151031
10.15199/62.2024.10.14
rośliny małoobszarowe
fitotoksyczność
środki ochrony roślin
fluorescencja chlorofilu
minor crops
phytotoxicity
plant protection products
chlorophyll fluorescence
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Historyczno-technologiczne omówienie książki Józefa Torzewskiego. Rozmowa o sztukach robienia szkła, Berdyczów 1785-Jelenia Góra 2002. Cz. III
L. Lichota
nr katalogowy: 7431
SZKŁO I CERAMIKA 2004-1
Historyczno-technologiczne omówienie książki J. Torzewskiego- Rozmowa o sztukach robienia szkła. Berdyczów 1785-Jelenia Góra 2002. Cz. II
L. Lichota
nr katalogowy: 7419
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-3
Wpływ azotu i mikrododatków Ti, V, Nb i Al na hartowność stali średniowęglowej zawierającej 2 % Cr i l % Mn
ADRIAN H.
STASKO R.
nr katalogowy: 1983
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-2-3
Strukturalne i optyczne właściwości cienkich warstw tlenków tytanu modyfikowanych przez domieszkowanie hafnem
J. Domaradzki
E. L. Prociów
D. Kaczmarek
A. Mulak
nr katalogowy: 8988
OPAKOWANIE 2023-8
Nowe napędy obrotowe i nowe możliwości inspekcji druku
nr katalogowy: 144634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Austria - gospody pod krzakiem
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 115199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Ocena oddziaływania amoniowej cieczy jonowej na organizmy glebowe
ALEKSANDRA ZGÓRSKA
ELŻBIETA GRABIŃSKA-SOTA
GABRIELA LISZCZYK
nr katalogowy: 55592
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-5
Ciecze jonowe - rozpuszczalniki XXI wieku
JULIUSZ PERNAK
nr katalogowy: 42742
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-9
Koroze a ochrana materidlu 4-2004, Corrosion 10-2004, U-2004,12-2004 Farbę und Łąck 12-2004, Inżynieria Stomatologiczna - Biomateriały 112004
nr katalogowy: 10928
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-10
Otrzymywanie chloroprenu z 3,4-dichlorobułenu-l
EUGENIUSZ MILCHERT
JERZY MYSZKOWSKI
nr katalogowy: 108265
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Synteza, struktura i właściwości mono- i bis-4,6-dimetoksy oraz 4,6-difenoksy- l,3,5-triazyno-2-tiowęglowodorów
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
WANDA KOWALEWSKA
BOGDAN TARASIUK
WIESŁAW RUDŹ
HENRYKA MAZIARCZYK
BOLESŁAW MORYTZ
ZOFIA ZIMIŃSKA
nr katalogowy: 106636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Rynek soków pitnych, nektarów i napojów owocowych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 51263
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Możliwe innowacje produktowe w ramach kompetencji browaru
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 53816
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-11
Nowości firmy Electrolux
Wanda Bukowska
nr katalogowy: 117744
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Synteza i właściwości emulgujące polioksyetylenowych pochodnych (1-fenyloetylo)-fenoli
HELMUT MATYSCHOK
nr katalogowy: 43359
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Wyniki kontroli IJHARS w zakresie stosowania surowców GMO
nr katalogowy: 35235
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-1
26 lat pracy wielkich pieców w Hucie Katowice
GAWRON M.
BADORA R.
SABELA W.
KONSTANCIAK A.
nr katalogowy: 1962
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Badania nad zastosowaniem izocyjanianu chlorosulfonylu do syntezy potencjalnych pestycydów
ZDZISŁAW EJMOCKI
ZBIGNIEW OCHAL
KRZYSZTOF RODAKOWSKI
nr katalogowy: 42674
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Nowe rozwiązanie poprawiające czystość mikrobiologiczną ziarna
nr katalogowy: 32426
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
O niektórych aktach wykonawczych do ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, które weszły w życie l V 2004 r.
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4266
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Przygniecenie wózkiem widłowym
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 45111
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Główne kierunki działania Stowarzyszenia Młynarzy RP w 2009 roku ustalone przez Walne Zebranie Członków
nr katalogowy: 47014
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-11-12
Zielona Octavia i...gazowa Ibiza
nr katalogowy: 68661
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
20 lat rynku soków w Polsce
Julian Pawlak
nr katalogowy: 76233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Spożycie soków NFC w krajach UE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 100340
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 135810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Raport UOKiK – polski rynek piwa i chmielu
nr katalogowy: 150463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Soki, nektary, napoje - aspekty rynkowe i zdrowotne
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 105146
10.15199/64.2017.4.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Od coli do mleka. Cz. 2
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110189
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Nowe związki fosforoorganiczne i możliwość ich wykorzystania w ochronie roślin
JÓZEF KROCZYŃSKI
ELŻBIETA SZCZĘSNA
SŁAWOMIR WNUK
nr katalogowy: 107618
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-12
Badania eksperymentalne efektu redukcji przewodności cieplnej w piance polistyrenowej (styropianie)
ANNA KONDROT-BUCHTA
PIOTR KONIORCZYK
JANUSZ ZMYWACZYK
nr katalogowy: 81057
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Resonance in series fractional order RLβCα circuit
Janusz WALCZAK
Agnieszka JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 83857
10.12915/pe.2014.04.050
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
RUDY I METALE NIEŻELAZNE Rocznik 57
nr katalogowy: 73399
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
l2-l∞ Filtering for Discrete Time-Delay Markovian Jump Neural Networks
Jianping ZHOU
Zhen WANG
Deming YUAN
Hao SHEN
nr katalogowy: 65413
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-6
STOPY Co-Mo O NISKIM NADNAPIĘCIU WYDZIELANIA WODORU OSADZANE ELEKTROLITYCZNIE W POLU MAGNETYCZNYM
KRZYSZTOF MECH
PIOTR ŻABIŃSKI
REMIGIUSZ KOWALIK
nr katalogowy: 60397
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
Electroless encapsulation of LaNi5 powder particles with Ni-P protective layers
MARTYNA DYMEK
ADRIAN MOŚCICKI
MARIA SOZAŃSKA
nr katalogowy: 80573
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-8
Wyznaczanie parametrów pływowych h, l, k z satelitarnych obserwacji laserowych
MARCIN JAGODA
MIŁOSŁAWA RUTKOWSKA
nr katalogowy: 78547
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Kondycjonowanie i stabilizacja osadów pochodzących z intensywnej hodowli karpi z wykorzystaniem odczynnika Fentona i pola ultradźwiękowego
Joanna Rodziewicz
Izabella Kłodowska
Wojciech Janczukowicz
Joanna Sikora
nr katalogowy: 75960
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-3
Kinetyka przemian fazowych przechłodzonego austenitu stali 56NiCrMo7 w warunkach izotermicznych
roBErT DĄBroWski
JErzY PacYna
rafaŁ DziUrka
nr katalogowy: 58426
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 21 i 22 z 2016 r.)
nr katalogowy: 103373
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Komu przeszkadzają napoje energetyzujące?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 97398
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Kutry z obrotową misą
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 128633
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32437
CHŁODNICTWO 2007-11
Właściwości przeciwutleniające mrożonych owoców dzikiej róży Rosa canina L.
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 31509
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-9
Wpływ parametrów obwodu elektrycznego na zaburzenia elektromagnetyczne występujące podczas procesu wyłączania
Robert DASZKIEWICZ
nr katalogowy: 30150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polifenole w żywności Właściwości przeciwutleniające
MARTA MITEK
ANDRZEJ GASIK
nr katalogowy: 29765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Odpowiedni ekspres
nr katalogowy: 25615
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-4
NFZ troszczy się o kasę - nie o pacjentów
nr katalogowy: 25546
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Spór o duże pieniądze
nr katalogowy: 23584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Konsumpcja soków pitnych i wydatki na soki w gospodarstwach domowych
Irena Strojewska
nr katalogowy: 68863
OPAKOWANIE 2022-10
Mniejsze opakowania, większe korzyści
nr katalogowy: 140197
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH