Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
OPAKOWANIE 2007-I
The Packaging Industry in Sweden
Bo Wallteg
nr katalogowy: 25076
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-2
OFFSHORING jako strategia globalnego pozyskiwania zasobów
Jan Macias
nr katalogowy: 65682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Synthesis of omnidirectional read/write device antenna for UHF RFID system
Piotr Jankowski-Mihułowicz
Damian Kawalec
Mariusz Węglarski
nr katalogowy: 90120
10.15199/13.2015.3.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-3
Corporate social responsibility as an important element of the business model of steel enterprises
Sandra GRABOWSKA
Wioletta OCIECZEK
nr katalogowy: 112925
10.15199/24.2018.3.6
social responsibility
business model
business processes
społeczna odpowiedzialność biznesu
model biznesowy
procesy biznesowe
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-3
Teorie internacjonalizacji przedsiębiorstw
Jan Macias
nr katalogowy: 89964
10.15199/46.2015.3.1
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-6
Reengineering business processes in manufacturing company
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 92151
10.15199/24.2015.6.6
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Wybrane problemy opakowalnictwa w Polsce
Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 100039
10.15199/47.2016.7-8.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Zmiany struktury podmiotowej przemysłu spożywczego w Polsce
nr katalogowy: 99228
10.15199/65.2016.6.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Food industry in Poland at present and in the future
Marek Wigier
nr katalogowy: 61878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Właściwości fizykochemiczne preparatu AZS-GEN 250 SC zawierającego azoksystorbinę po dwóch latach przechowywania
Katarzyna Szwedziak
Żaneta Grzywacz
Łukasz Biłos
Sławomir Tomaszewski
nr katalogowy: 119078
10.15199/62.2019.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Procesy koncentracji w polskim przemyśle spożywczym
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 113826
10.15199/65.2018.5.1
przemysł spożywczy
struktura podmiotowa
procesy koncentracji
Polska
Unia Europejska
food industry
subjective structure
concentration processes
Poland
European Union
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Implementacja kompleksowego systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu włókienniczego
Robert Wilgocki
nr katalogowy: 138885
10.15199/60.2022.4.3
jakość
zarządzanie
TQM
kompleksowe zarządzanie jakością
ISO 9000.
quality
management
TQM
total quality management
ISO 9000.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Implementacja kompleksowego systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu włókienniczego
Robert Wilgocki
nr katalogowy: 138885
10.15199/60.2022.4.3
jakość
zarządzanie
TQM
kompleksowe zarządzanie jakością
ISO 9000.
quality
management
TQM
total quality management
ISO 9000.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Implementacja kompleksowego systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu włókienniczego
Robert Wilgocki
nr katalogowy: 138885
10.15199/60.2022.4.3
jakość
zarządzanie
TQM
kompleksowe zarządzanie jakością
ISO 9000.
quality
management
TQM
total quality management
ISO 9000.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Implementacja kompleksowego systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu włókienniczego
Robert Wilgocki
nr katalogowy: 138885
10.15199/60.2022.4.3
jakość
zarządzanie
TQM
kompleksowe zarządzanie jakością
ISO 9000.
quality
management
TQM
total quality management
ISO 9000.
AURA 2023-8
Rewitalizacja terenów zurbanizowanych szansą zwiększenia bioróżnorodności
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 144506
10.15199/2.2023.8.1
tereny zurbanizowane
bioróżnorodność
rewitalizacja
urban areas
biodiversity
revitalization
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-6
SPÓJNE ŚRODOWISKO PRZETWARZANIA W CHMURZE OPARTE NA STRUKTURZE FIZYCZNEJ I APLIKACYJNEJ
Mateusz Stróż
Dariusz Laskowski
nr katalogowy: 121081
10.15199/13.2019.6.4
przetwarzanie w chmurze
wirtualizacja
Big Data
CloudSim
symulacja
chmury obliczeniowe
wielopodmiotowość
Cloud Computing
Virtual Machines
Big Data
CloudSim
simulation
virtualization
multitenancy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Konkurencyjność wewnętrzna i zewnętrzna polskiego przemysłu spożywczego
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 111718
10.15199/65.2018.1.1
przemysł spożywczy
konkurencyjność
rynek krajowy
rynek międzynarodowy
food industry
competitiveness
domestic market
international market
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Foundations for contract management in the purchasing process
Jakub BRZEZIŃSKI
nr katalogowy: 129604
10.15199/46.2020.12.1
contract management
purchasing
supply chain
zarządzanie kontraktami
proces zakupowy
łańcuch dosta
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Import surowców do przetwórstwa żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 148657
10.15199/65.2024.5.1
surowce
przetwórstwo żywności
import
rolnictwo
raw materials
food processing
import
agriculture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Prediction Passenger Numbers in Light Rail Transit using Seasonal Autoregressive Integrated Moving Average (SARIMA)
Aldi SAPUTRA
Rendra GUSTRIANSYAH
Ahmad SANMORINO
Zaid Romegar MAIR
Dewi SARTIKA
Shinta PUSPASARI
nr katalogowy: 150733
10.15199/48.2024.10.07
Time series
Light Rail Transit
Prediction
Seasonal Autoregressive Integrated Moving Average
Szeregi czasowe
transport koleją miejską
prognoza
sezonowa zintegrowana średnia krocząca z autoregresją
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Amarantus - skład chemiczny i wartość prozdrowotna
Ewelina Łysoń
Wioletta Biel
nr katalogowy: 106760
10.15199/65.2017.6.9
amarantus
skład chemiczny
właściwości prozdrowotne
amaranth
chemical composition
health- -promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
GMO w uprawach i żywności
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 113390
żywność GMO
nowa ustawa
globalizacja
GM food
new law
globalization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Zróżnicowanie cen żywności między państwami Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 118813
10.15199/65.2019.2.2
żywność
ceny
dywersyfikacja
konwergencja
Unia Europejska
food
prices
diversification
convergence
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Ekonomiczne skutki zafałszowania żywności na rynku polskim
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 131433
10.15199/65.2021.4.2
żywność
globalizacja
jakość żywności
fałszowanie żywności
konsument
food
globalization
food quality
food adulteration
consumers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Ekonomiczne skutki zafałszowania żywności na rynku polskim
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 131433
10.15199/65.2021.4.2
żywność
globalizacja
jakość żywności
fałszowanie żywności
konsument
food
globalization
food quality
food adulteration
consumers
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-11
Space 4.0 – wspólna, demokratyczna, europejska przestrzeń kosmiczna. Część 3
Ryszard Romaniuk
Piotr Orleański
nr katalogowy: 151593
10.15199/13.2024.11.1
polityka kosmiczna
przestrzeń kosmiczna
Projekt Space 4.0
Europejska Agencja Kosmiczna
Polska Agencja Kosmiczna
demokratyzacja kosmosu
inżynieria kosmiczna i satelitarna
space policies
cosmic space
Space 4.0 project
European Space Agency
Polish Space Agency
space democratization
space and satellite engineering
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH