Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Znakowanie żywności a problemy interpretacyjne
T. Pokrywka
nr katalogowy: 14547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Znakowanie żywności GMO
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 38261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
UIB. Znakowanie żywności budzi kontrowersje
Andrzej Szydłowski
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 19013
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 73858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Znakowanie pieczywa i mąki zgodnie z aktualnymi regulacjami prawnymi
MAGDALENA KOT
nr katalogowy: 31061
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Znakowanie żywności i najczęściej popełniane błędy
Anna Starnawska-Oleńko
nr katalogowy: 24439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Znakowanie żywności. Drzewo decyzyjne narzędzie wspomagające proces decyzyjny
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 103972
10.15199/65.2017.2.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Konferencja szkoleniowa PFPŻ
nr katalogowy: 95036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Nowe wymagania w znakowaniu żywności
R. Wierzejska
nr katalogowy: 20850
OPAKOWANIE 2009-8
Znakowanie opakowań żywności w świetle polskich przepisów prawnych
Marzena Popis
nr katalogowy: 46263
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Prawidłowe znakowanie produktów spożywczych
nr katalogowy: 95376
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Znakowanie lodów – ważny obowiązek
Jarosław Zbaliszyn
nr katalogowy: 142156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Znakowanie pieczywa
nr katalogowy: 32760
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Żywność zmodyfikowana genetycznie - podstawy prawne (2)
I. Tańska
nr katalogowy: 22417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Znakowanie żywności - narzędzie ochrony zdrowia konsumenta
R. Wierzejska
L. Szponar
nr katalogowy: 7231
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Znakowanie polskiej żywności dostosowane do wymogów Unii Europejskiej
Roman Jurga
nr katalogowy: 6228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Widziane z Wiejskiej (56). Bezpieczeństwo żywności a znakowanie
T. Pokrywka
nr katalogowy: 23144
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Zasady znakowania żywności
nr katalogowy: 53800
OPAKOWANIE 2010-3
Znakowanie - informacja o produkcie i opakowaniu
Jolanta Kozłowska
nr katalogowy: 50641
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
OPAKOWANIE 2014-5
Znakowanie żywności - świadomość zakupowa przeciętnego konsumenta część I
MARIUSZ S. KUBIAK
TOMASZ BOROWY
nr katalogowy: 84332
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Znakowanie żywności rok po wejściu w życie nowych przepisów UE
nr katalogowy: 95699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Znakowanie wyrobów makaronowych
Barbara ROBAK
Wiktor OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 6326
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Znakowanie żywności, czyli co powinien wiedzieć konsument
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 84589
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Alergeny pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 101273
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Znakowanie środków spożywczych w świetle aktualnych wymagań prawnych
REGINA WIERZEJSKA
nr katalogowy: 20088
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Widziane z Wiejskiej (45). Znakowanie żywności elementem jakości i bezpieczeństwa
T. Pokrywka
nr katalogowy: 14701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Nowe przepisy dotyczące kontroli obrotu i oznaczania produktów genetycznie modyfikowanych (GMO) w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6306
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Znakowanie żywności - nowe przepisy
nr katalogowy: 61889
OPAKOWANIE 2014-7
Znakowanie żywności - świadomość zakupowa przeciętnego konsumenta część II
MARIUSZ S. KUBIAK
TOMASZ BOROWY
nr katalogowy: 85451
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Znakowanie żywności tradycyjnej i ekologicznej
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 45696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Znakowanie lodów – ważny obowiązek
Jarosław Zbaliszyn
nr katalogowy: 142156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza żywności - sposoby jej ustalania
Romualda Dolińska
Monika Żmudzka
Katarzyna Wawer
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 46498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
I konferencja Rady Promocji Żywności Prozdrowotnej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 96248
OPAKOWANIE 2008-8
Znakowanie opakowań określone przepisami prawnymi
Jolanta Kozłowska
nr katalogowy: 37314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Znakowanie lodów wartością odżywczą
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 87251
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Produkcja, kontrola i znakowanie pieczywa wytwarzanego metodami ekologicznymi
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 25202
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Znakowanie produktów spożywczych - nowe wymagania unijne od grudnia 2014 r.
nr katalogowy: 86276
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49896
CHŁODNICTWO 2007-4
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 25581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Znakowanie pieczywa
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 53346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Znakowanie pieczywa - stały problem piekarzy
nr katalogowy: 53106
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Mięso wołowe i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów dotyczących znakowania żywności
Monika Marcinkowska-Lesiak
Agnieszka Wierzbicka
nr katalogowy: 80785
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Aktualne problemy dotyczące znakowania produktów mięsnych
Piotr Szymański
nr katalogowy: 63861
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Dla samego znaku nikt nic nie kupi - stwierdza Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności ZP, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 63174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Znakowanie żywności - rok po wejściu w życie nowych przepisów UE
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 95773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Relacja z konferencji PFPŻ ZP pt.: "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa"
nr katalogowy: 123071
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 49788
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 3. Znakowanie produktów - pomiędzy marketingiem a promocją zdrowego odżywiania
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 116205
10.15199/64.2018.8-9.3
znakowanie żywności
świadomy wybór
kampanie uświadamiające
marketing
food labelling
conscious choice
informations campaigns
marketing
OPAKOWANIE 2019-11
Rynek systemów kodujących i znakujących do 2024 roku
nr katalogowy: 123437
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Kronika
nr katalogowy: 58474
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Produkty roślinne z czystą etykietą
nr katalogowy: 131404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Metody wykrywania i oznaczania GMO Cz. I. Techniki molekularne – analiza DNA
Marta Słowianek
nr katalogowy: 71080
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
KRONIKA
nr katalogowy: 59068
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Znakowanie produktów spożywczych - najwyższa pora na zapoznanie się z unijnym prawem, które wkrótce będzie obowiązywać
nr katalogowy: 80910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Znakowanie i reklama żywności funkcjonalnej - czyli jak zgodnie z przepisami podkreślić właściwości prozdrowotne żywności
Izabela Tańska
nr katalogowy: 119340
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Znakowanie opakowań naturalnych
Viktor Puzakov
nr katalogowy: 117186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49031
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Alergeny pokarmowe a znakowanie żywności
Robert Palka
nr katalogowy: 46316
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Potwierdzenie autentyczności i zafałszowania na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 81261
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ZNAKOWANIE WODNE SYGNAŁÓW FONICZNYCH W DZIEDZINIE CZĘSTOTLIWOŚCI
Robert Markiewicz
nr katalogowy: 101738
10.15199/59.2016.6.20
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Znakowanie żywności regionalnej i tradycyjnej
Emilia Waleriańczyk
Maciej Przeździak
nr katalogowy: 73944
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Nowe rozporządzenie Unii Europejskiej o Informacji dla produktów spożywczych (Nr 1169/2011) wchodzi w życie już od 13 grudnia 2014 r. we wszystkich krajach członkowskich
nr katalogowy: 84359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Znakowanie żywności ekologicznej
Emilia Waleriańczyk
Maciej Przeździak
nr katalogowy: 73295
OPAKOWANIE 2022-4
Znakowanie opakowań skutecznym narzędziem GOZ
nr katalogowy: 137324
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Żywność GMO w opinii społeczności miejskiej
Zygmunt Litwińczuk
Monika Molga
nr katalogowy: 90740
10.15199/65.2015.4.6
OPAKOWANIE 2017-12
BADANIA I ROZWÓJ: Znakowanie produktów żywnościowych w świetle Rozporządzenia 1169/2011 w krajach Unii Europejskiej
Iwona Michalska-Pożoga
Olga Straszak
nr katalogowy: 111368
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Znakowanie wyrobów przemysłu cukrowniczego w świetle wymogów rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 70118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 98561
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Znakowanie detali
nr katalogowy: 44957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
OPAKOWANIE 2014-6
Seryjne znakowanie opakowań
nr katalogowy: 85055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Znakowanie żywności nieopakowanej
nr katalogowy: 110279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą (część II)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101599
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Znakowanie wędlin wartością odżywczą w świetle obowiązujących przepisów UE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 105284
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Aromaty dymu wędzarniczego
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 84431
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Dekada regulacji oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 73852
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Ważne dla konsumenta informacje o wartości odżywczej
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 71081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Powtórka ze znakowania
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55242
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
O znakowaniu pieczywa wartością odżywczą - raz jeszcze
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 94480
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów
Witold Płocharski
Janusz Ciok
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 75891
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Zmienione przepisy
nr katalogowy: 6183
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
XXXIV Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 56897
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą - zostało niewiele czasu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów żywnościowych Cz. 1. Znakowanie żywności - różne podejścia i sposoby informowania konsumentów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Janusz Ciok
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 113411
10.15199/64.2018.4.1
cele znakowania
systemy
sprzeczność interesów
efekty zdrowotne
labelling aims
systems
conflict of interests
health effects
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Alergik w restauracji
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94669
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Znakowanie płytek ceramicznych
Kazimiera Makulska
nr katalogowy: 15413
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-9
Wydajne znakowanie
Tomasz Ćwik
nr katalogowy: 7659
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Znakowanie płytek ceramicznych
Kazimiera Makulska
nr katalogowy: 15413
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Czy znakowanie jest coraz łatwiejsze
nr katalogowy: 14676
OPAKOWANIE 2022-4
Znakowanie opakowań skutecznym narzędziem GOZ
nr katalogowy: 137324
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
Szybkie znakowanie
nr katalogowy: 7854
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Znakowanie dozwolonych substancji dodatkowych nieprzeznaczonych bezpośrednio dla konsumenta
nr katalogowy: 12696
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
Szybkie znakowanie
nr katalogowy: 7854
OPAKOWANIE 2012-9
Znakowanie opakowań transportowych
STEFAN JAKOWSKI
nr katalogowy: 71159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-3
Dobór płytek ceramicznych do obiektów użyteczności publicznej
KAZIMIERA MAKULSKA
nr katalogowy: 21227
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Nowa generacja środków chemicznych Znakowanie przewodów elektrycznych
nr katalogowy: 10246
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Odchylane promienie lasera, Separacja metali ciężkich ze ścieków
nr katalogowy: 2237
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-4
Polska norma zharmonizowana z Dyrektywami UE
KAZIMIERA MAKULSKA
nr katalogowy: 15498
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Nowa generacja środków chemicznych Znakowanie przewodów elektrycznych
nr katalogowy: 10246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Jeszcze raz opłaty produktowe i znakowanie towarów
T. Pokrywka
nr katalogowy: 6946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Podstawowe zasady znakowania wyrobów winiarskich gronowych
K. Potocki
nr katalogowy: 20707
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-6
Metody znakowania przewodów i kabli
Tomasz Ćwik
nr katalogowy: 7589
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Znakowanie opakowań lodów w świetle polskich i europejskich przepisów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 4983
CHŁODNICTWO 2006-12
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 22638
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-23
Wieprzowy znak jakości
Henryk Piekut
nr katalogowy: 56737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność dla sportowców kwalifikacja i znakowanie
Marta Zawadka
nr katalogowy: 129151
10.15199/65.2020.11.4
żywność dla sportowców
suplementy diety
żywność wzbogacana
znakowanie
food for sportspeople
food supplements
fortified food
labelling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność dla sportowców kwalifikacja i znakowanie
Marta Zawadka
nr katalogowy: 129151
10.15199/65.2020.11.4
żywność dla sportowców
suplementy diety
żywność wzbogacana
znakowanie
food for sportspeople
food supplements
fortified food
labelling
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Widziane z Wiejskiej. Znakowanie - zmiany i obowiązki
T. Pokrywka
nr katalogowy: 6980
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część II. Nektary owocowe
Jan Hermans
nr katalogowy: 14516
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część 1. Soki owocowe
J. Hermans
nr katalogowy: 6941
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Pompy głębinowe, Największa pompa zasilająca, Mały robot, Szybkie znakowanie metali
nr katalogowy: 2228
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Ocena zgodności i znakowanie zamków i okuć do budowlanych przeciwpożarowych i ewakuacyjnych elementów otworowych
W. Baraniak
nr katalogowy: 2447
OPAKOWANIE 2014-8
Automatyka wspomaga produkcję opakowań
nr katalogowy: 86146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Znakowanie napojów bezalkoholowych zawierających dodatki do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 81123
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Alergeny a problem zanieczyszczeń krzyżowych
Robert Palka
nr katalogowy: 92609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Czym można się pochwalić na etykiecie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 103063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Śledzenie pochodzenia surowca w produkcji. Cz. l. Oprogramowanie gwarantujące bezpieczeństwo i przejrzystość procesów
A. Krzywiński
H. Schalk
nr katalogowy: 7102
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Znakowanie pieczywa wartością odżywczą na podstawie obliczenia uwzględniającego skład recepturowy i zawartość składników podanych w tabelach wartości odżywczej
nr katalogowy: 22114
CHŁODNICTWO 2018-1
Metody wykrywania zafałszowań chłodzonych produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112354
10.15199/8.2018.1.3
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
adulteration
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
OPAKOWANIE 2018-1
Opakowania a środowisko
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 111853
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Znakowanie czekolad i wyrobów kakaowych
nr katalogowy: 139676
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Śledzenie pochodzenia i bezpieczeństwo produktów. Cz. I
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 29262
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Kwestia przekazywania konsumentom informacji na temat żywności na opakowaniach jednostkowych
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 115376
10.15199/48.2018.8.4
opakowanie jednostkowe
konsument
znakowanie żywności
system RASFF
system AAC & EU FFN
urzędowa kontrola żywności
individual packaging
consumer
food labelling
RASFF system
AAC & EU FFN system
food control
OPAKOWANIE 2007-8
Znakowanie produktów opakowaniowych kodami RFID
Jerzy Majewski
nr katalogowy: 29119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Znakowanie wyrobów piekarskich wyprodukowanych z użyciem kwasu askorbinowego wg GIS
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 97310
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-3
Zmiany w znowelizowanej normie PN-EN 14411:2013-04E
Izabela Mikołajczyk
nr katalogowy: 78655
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Znakowanie środków spożywczych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 31676
SZKŁO I CERAMIKA 2008-5
Wprowadzenie normy europejskiej do Zbioru Polskich Norm
IZABELA MIKOŁAJCZYK
nr katalogowy: 38385
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Zagrożenie oczu i skóry promieniowaniem laserowym odbitym przy wybranych urządzeniach laserowych
Agnieszka WOLSKA
Piotr GŁOGOWSKI
Jarosław GALAS
nr katalogowy: 37144
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-3
Perturbacje z wprowadzeniem normy PN-EN 14411:2007
Izabela Mikołajczyk
nr katalogowy: 37016
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-2
Inteligentne znakowanie
nr katalogowy: 58239
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Normy zharmonizowane z dyrektywą ciśnieniową
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 144918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Nowe regulacje dotyczące znakowania żywności bez GMO
Aleksandra Kołodziejczyk
Paweł Wojciechowski
nr katalogowy: 125033
10.15199/65.2020.2.4
inżynieria genetyczna
modyfikacja genetyczna
znakowanie żywności
konsumenci
genetic engineering
genetic modification
food labelling
consumer
OPAKOWANIE 2018-2
Nowa rzeczywistość znakowania atramentowego
nr katalogowy: 112368
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-1
Uwagi do normy PN-EN 14411:2007
Barbara Nowak
nr katalogowy: 33803
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Poświadczanie autentyczności mięsa i produktów mięsnych
nr katalogowy: 59066
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
OPAKOWANIE 2017-4
Znakowanie i drukowanie najbardziej zróżnicowanych opakowań
nr katalogowy: 105172
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Chwalenie się HACCP może być kosztowne
nr katalogowy: 93332
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Regulacje prawne dotyczące poziomów alergenów w żywności w wybranych krajach
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 126799
10.15199/65.2020.6.2
alergeny
prawo żywnościowe
regulacje
allergens
food law
regulations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Probiotyki – aspekty prawne w UE
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 145681
10.15199/65.2023.10.2
probiotyk
oświadczenie zdrowotne
mikroflora jelitowa
etykietowanie żywności
probiotic
health claims
gut microflora
food labelling
SZKŁO I CERAMIKA 2011-2
Laserowa dekoracja wyrobów ceramicznych
DANUTA CHMIELEWSKA
ROMAN GEBEL
JAN MARCZAK
ANDRZEJ OLSZYNA
ANTONI SARZYŃSKI
MAREK STRZELEC
BARBARA SYNOWIEC
nr katalogowy: 58945
ELEKTROINSTALATOR 2019-1
5 kroków do zbudowania rozdzielnicy zgodnej z normą PN-EN 61439
nr katalogowy: 118845
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
"Logistyka na rynku zbożowo-młynarskim"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 72186
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. III)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 100567
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Etykietowanie i reklama żywności w praktyce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 130115
10.15199/65.2021.1.3
znakowanie żywności
reklama żywności
dane obowiązkowe
informacje dobrowolne
pochodzenie podstawowego składnika
food labeling
food advertising
mandatory particulars
voluntary information
origin of primary ingredient
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Etykietowanie i reklama żywności w praktyce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 130115
10.15199/65.2021.1.3
znakowanie żywności
reklama żywności
dane obowiązkowe
informacje dobrowolne
pochodzenie podstawowego składnika
food labeling
food advertising
mandatory particulars
voluntary information
origin of primary ingredient
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Znakowanie czekolad i wyrobów kakaowych
nr katalogowy: 139676
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Problemy w identyfikacji mięsa oddzielonego mechanicznie
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 111265
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie alergenów nowe wymagania
Joanna Olszak
nr katalogowy: 86358
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Znakowanie żywności informacją o substancjach i produktach powodujących alergie
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 120481
OPAKOWANIE 2018-11
Znakowanie i kodowanie opakowań: dekada imponujących wzrostów
nr katalogowy: 117108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Znakowanie czekolady i kakao
Katarzyna Krzewska
nr katalogowy: 109764
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-8-9
Sygnatury cyfrowe sygnałów fonicznych
Przemysław DYMARSKI
Robert MARKIEWICZ
Anna KOPERTOWSKA
nr katalogowy: 80826
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Wymagania dotyczące opakowań wynikające z ustawodawstwa unijnego
Renata Gasparska
nr katalogowy: 53343
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Rewolucja w oznakowaniu odporności na poślizg
Lucyna Badura
nr katalogowy: 141158
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Znakowanie produktów mlecznych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 55108
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Jakość handlowa pieczywa w Polsce
nr katalogowy: 50389
OPAKOWANIE 2014-5
Znakowanie laserowe CO2 z rozwiązaniami Videojet
nr katalogowy: 84331
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-1
Jak powinny być oznakowane opakowania płytek ceramicznych
Izabela Mikołajczyk
nr katalogowy: 42410
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-2
Gatunki inne niż pierwszy
Monika Gibes
nr katalogowy: 68745
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Listy do redakcji
nr katalogowy: 78365
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Okna w świetle obowiązujących przepisów
Marzena Jakimowicz
nr katalogowy: 108729
10.15199/33.2017.08.51
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. VI. Znakowanie – jego możliwe oddziaływanie na wybór produktów przez konsumentów
Witold Płocharski
Janusz Ciokb
Barbara Groele
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 83791
OPAKOWANIE 2017-11
Dobre perspektywy globalnego rynku kodowania i znakowania
nr katalogowy: 110596
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Znakowanie środków spożywczych
nr katalogowy: 45415
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-1
Płytki kalibrowane
Bogumił predoń
nr katalogowy: 42413
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-8
Ekrany akustyczne - zasady projektowania i oceny właściwości akustycznych
Marek Niemas
nr katalogowy: 46430
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Znakowanie rurociągów i zbiorników
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 70037
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-1
Układanie płytek wielkoformatowych typu slim
Romuald Skrzypczyński
nr katalogowy: 66731
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
Technika na co dzień
nr katalogowy: 75129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Konferencja KUPS dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 140071
DOZÓR TECHNICZNY 2012-1
Wykaz polskich norm wprowadzających europejskie normy zharmonizowane z dyrektywą 97/23/WE dotyczącą urządzeń ciśnieniowych
nr katalogowy: 65329
DOZÓR TECHNICZNY 2011-1
Wykaz polskich norm wprowadzających europejskie normy zharmonizowane z dyrektywą 97/23/WE dotyczącą urządzeń ciśnieniowych (PED)
nr katalogowy: 57267
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-5
Łatwiej i uczciwiej
nr katalogowy: 104691
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Ochrona układu oddechowego
nr katalogowy: 69855
OPAKOWANIE 2012-3
Łatwiejsze znakowanie butelek
nr katalogowy: 66347
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Etykiety win przejdą lifting
nr katalogowy: 146353
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH