Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2009-I
Packaging: Innovation is Still a Cornerstone
nr katalogowy: 42494
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Stagnacja w sektorze napojów
Roman Urban
nr katalogowy: 81715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Producenci napojów optymalizują i standaryzują logistykę
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 115039
10.15199/65.2018.7.4
standardy GS1
etykieta logistyczna GS1
zarządzanie magazynem
analiza procesowa
usprawnianie procesów
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
producenci napojów
GS1 standards
GS1 logistic label
warehouse management
process analysis
process improvement
automatic data collection system
ADC
beverage producers
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Przyznano nagrody "BEVERAGE INNOVATION AWARD"
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29442
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 125145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Nagrody Beverage Innovation Awards @ drinktec
Adam Bogacz
nr katalogowy: 80280
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Nagrody w Konkursie 2014 Beverage Innovation Awards @ BrauBeviale
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89212
OPAKOWANIE 2008-I
PET Remains the World's Favourite in the Beverage Industry
nr katalogowy: 34043
OPAKOWANIE 2009-I
From water to vodka: How to improve products and productive processes the answer at 23rd SIMEI
nr katalogowy: 42514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Polskie sukcesy na Beverage Innovation Awards
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95666
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-8
Czy zużyte kartony do płynnej żywności są dobrym surowcem dla papierni?
Michał Rosa
nr katalogowy: 71786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 96258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Fi Europe 2017 Innovation Awards: The Winners
nr katalogowy: 111176
OPAKOWANIE 2012-9e
How to distinguish a can...
nr katalogowy: 71162
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Napoje Funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70413
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
nr katalogowy: 102836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
drinktec 2005 - Światowe Targi Technologii Produkcji Napojów i Płynnej Żywności
nr katalogowy: 20674
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86194
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Organizacja procesów produkcyjnych i administracyjnych za pomocą oprogramowania branżowego
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 14899
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86652
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 80286
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 118730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105161
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 73572
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 67215
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 75899
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Bullipedia o winach
Redakcja
nr katalogowy: 130958
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Bullipedia o winach
Redakcja
nr katalogowy: 130958
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 116215
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 71067
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Napoje funkcjonalne - styczeń 2012 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 66092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 75488
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Napoje funkcjona lne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89769
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Kompleksowe rozwiązania technologiczne dla branży spożywczej
nr katalogowy: 109275
OPAKOWANIE 2014-4
Wzrost produkcji puszek na napoje
nr katalogowy: 83620
OPAKOWANIE 2022-11
Bez folii, bez problemu – nowość na rynku zakrętek dozujących
nr katalogowy: 140514
OPAKOWANIE 2022-11
Bez folii, bez problemu – nowość na rynku zakrętek dozujących
nr katalogowy: 140514
OPAKOWANIE 2018-8
Preferencje klientów sektora żywności i napojów
nr katalogowy: 115542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Szybki rozwój soków superpremium w USA
Adam Bogacz
nr katalogowy: 38919
OPAKOWANIE 2012-4
Puszka coraz silniejsza w Polsce i Europie
nr katalogowy: 67115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Badania nad produkcją cydrów z możliwością zastosowania metody ciągłej
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marek Pawlaczyk
nr katalogowy: 38924
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Nowości w materiałach opakowaniowych do napojów
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 148171
10.15199/65.2024.4.2
opakowania donapojów
biopolimery
szkło
metal
papier
tworzywa sztuczne
beverage packaging
biopolymers
glass
metal
paper
plastics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
11th Global Bottled Water Congress
Adam Bogacz
nr katalogowy: 88504
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
ZŁOTY INŻYNIER 2011 - kandydaci
nr katalogowy: 57385
OPAKOWANIE 2021-8
Nestlé: „przełomowa” technologia recyklingu
nr katalogowy: 133085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
UKBA - Międzynarodowe Targi Cukiernictwa, Piekarstwa i Gastronomii
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 51661
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 137309
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Successful growth of AAC market in Turkey
Gulay Özdemir
nr katalogowy: 122385
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Seminarium Innowacyjne Döhler Polska
nr katalogowy: 77514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
9th InnoBev Global Beverage Congress
Adam Bogacz
nr katalogowy: 77510
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Walne Zgromadzenie UPEMI
nr katalogowy: 16693
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-4
Technological problems and limitations in reducing the body weight of an aluminum beverage can
ANDRZEJ FURMAN
WACŁAW MUZYKIEWICZ
nr katalogowy: 128350
10.15199/28.2020.4.3
aluminum beverage can
can structure development
body weight reduction
aluminiowa puszka napojowa
rozwój konstrukcji puszki
redukcja masy korpusu
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-4
Technological problems and limitations in reducing the body weight of an aluminum beverage can
ANDRZEJ FURMAN
WACŁAW MUZYKIEWICZ
nr katalogowy: 128350
10.15199/28.2020.4.3
aluminum beverage can
can structure development
body weight reduction
aluminiowa puszka napojowa
rozwój konstrukcji puszki
redukcja masy korpusu
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-4
Technological problems and limitations in reducing the body weight of an aluminum beverage can
ANDRZEJ FURMAN
WACŁAW MUZYKIEWICZ
nr katalogowy: 128350
10.15199/28.2020.4.3
aluminum beverage can
can structure development
body weight reduction
aluminiowa puszka napojowa
rozwój konstrukcji puszki
redukcja masy korpusu
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-1
Recykling aluminium z wielomateriałowych ASEPTYCZNYCH opakowań KARTONOWYCH
PIOTR PALIMĄKA
STANISŁAW PIETRZYK
MICHAŁ STĘPIEŃ
nr katalogowy: 103568
10.15199/67.2017.1.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-12
Poprawa dynamicznych charakterystyk małych termoelektrycznych schładzaczy i podgrzewaczy napojów
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 117527
10.15199/9.2018.12.9
schładzacz-podgrzewacz napojów
szybkość schładzania
wymiana ciepła
badania eksperymentalne
cooler/warmer for beverages
cooling rate
heat exchange
experimental tests
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Methods of supplier selection for producers of electric and electronic equipment
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 76302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 133087
10.15199/65.2021.8.1
ceny
żywność
międzynarodowa konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
international competitiveness
Poland
European Union
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Światowy Kongres Rolników IFAP
nr katalogowy: 37288
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-12
Negocjacje przedsiębiorstw papierniczych z instytucjami finansowymi w świetle postanowień Nowej Bazylejskiej Umowy Kapitałowej (Basel II)
Frank Bescherer
John Fogelholm
nr katalogowy: 22975
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-11
ECOLAB i NALCO w Polsce
nr katalogowy: 117742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Zarządzanie przychodami
Dagmara Stangierska
nr katalogowy: 100608
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Eksplozja smaku. POP & JOY szansą dla deserów w HoReCA
nr katalogowy: 97170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Widmo innowacji krąży nad rynkiem napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93083
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-6
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
nr katalogowy: 27267
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
Nowości
nr katalogowy: 86617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód aromatyzowanych i funkcjonalnych w Europie Zachodniej
Adam Bogacz
nr katalogowy: 45298
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 91486
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-9
Dopuszczalne poziomy zaburzeń radioelektrycznych w świetle rzeczywistych charakterystyk zaburzeń promieniowanych przez urządzenia
Tomasz WOŹNICA
nr katalogowy: 30144
OPAKOWANIE 2012-9e
INTRODUCTION
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 71160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128793
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Bioetanol - wybrane aspekty rynkowe
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 29462
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Bioetanol - wybrane aspekty rynkowe
ADAM KUPCZYK
nr katalogowy: 27428
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Naj... w branży piwowarskiej Ekstremalne lokalizacje geograficzne
Marek Suliga
nr katalogowy: 116652
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78973
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128793
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Opakowania do kontaktu z żywnością
ROMAN IMBIEROWICZ
ANNA WITKOWSKA
nr katalogowy: 113989
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Gazele Biznesu 2018 - ranking najszybciej rozwijających się firm spożywczych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 121435
10.15199/65.2019.7.1
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-4
Material and technological issues in production of electrostatic precipitators collecting electrodes
Paweł Tracz
Tadeusz Bacciarelli
Krzysztof Wacławiak
Barbara Kościelniak
nr katalogowy: 108936
10.15199/28.2017.4.7
collecting electrodes
steel strip grades
roll forming
CAD software
elektrody zbiorcze
gatunki taśmy stalowej
profilowanie
systemy CAD.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Kształtowanie uwarunkowań fiskalnych i prawnych w zakresie produkcji biopaliw w Polsce
Adam Kupczyk
Bogdan Drożdż
Daniel Ruciński
nr katalogowy: 38253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 82790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 74033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Soki, nektary i napoje rynek z perspektywą rozwoju
nr katalogowy: 68725
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 98030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Computer and Practical Simulation of the Surface Crack reducing on the Billet during Bar and Wire rod rolling process
MILAN KOTAS
TOMÁŠ GAJDZICA
SERGEY AKSENOV
JIŘÍ KLIBER
nr katalogowy: 37263
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Polski rynek zbóż w latach 2010-2020
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 134155
10.15199/65.2021.10.2
Polska
rynek zbóż
popyt
podaż
produkcja
bilans zbóż
struktura producentów
Poland
grain market
demand
supply
production
cereal balance sheet
producers’ structure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Polski rynek zbóż w latach 2010-2020
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 134155
10.15199/65.2021.10.2
Polska
rynek zbóż
popyt
podaż
produkcja
bilans zbóż
struktura producentów
Poland
grain market
demand
supply
production
cereal balance sheet
producers’ structure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Polski rynek zbóż w latach 2010-2020
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 134155
10.15199/65.2021.10.2
Polska
rynek zbóż
popyt
podaż
produkcja
bilans zbóż
struktura producentów
Poland
grain market
demand
supply
production
cereal balance sheet
producers’ structure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Polski rynek zbóż w latach 2010-2020
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 134155
10.15199/65.2021.10.2
Polska
rynek zbóż
popyt
podaż
produkcja
bilans zbóż
struktura producentów
Poland
grain market
demand
supply
production
cereal balance sheet
producers’ structure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 83354
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 137309
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Pulverized coal combustion modelling for Model Predictive Control
Waldemar WÓJCIK
Konrad GROMASZEK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
nr katalogowy: 53424
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Sery, wędliny i ciastka
nr katalogowy: 97873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Gazele Biznesu 2016 ranking najszybciej rozwijających się firm branży spożywczej
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 106751
10.15199/65.2017.6.2
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
OPAKOWANIE 2009-I
Research Works On Biodegradable Polymers
Marek M. Kowalczuk
nr katalogowy: 42500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Promocja wyrobów spirytusowych
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 47058
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PACKAGING REVIEW 2022-3
The future of plastic packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 139738
10.15199/42.2022.3.2
packaging
plastic packaging
recycling
opakowania
opakowania z tworzyw sztucznych
recykling
PACKAGING REVIEW 2022-3
The future of plastic packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 139738
10.15199/42.2022.3.2
packaging
plastic packaging
recycling
opakowania
opakowania z tworzyw sztucznych
recykling
PACKAGING REVIEW 2022-3
The future of plastic packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 139738
10.15199/42.2022.3.2
packaging
plastic packaging
recycling
opakowania
opakowania z tworzyw sztucznych
recykling
PACKAGING REVIEW 2022-3
The future of plastic packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 139738
10.15199/42.2022.3.2
packaging
plastic packaging
recycling
opakowania
opakowania z tworzyw sztucznych
recykling
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
A Comparison between Line-Start Synchronous Machines and Induction Machines in Distributed Generation
Renato RIZZO
Luigi PIEGARI
Pietro TRICOLI
nr katalogowy: 67860
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Comparative analysis of two hierarchical methods of assembly planning for producers of electric and electronic equipment
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 91011
10.15199/48.2015.04.20
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Nowoczesne linie do odwadniania i suszenia mas włóknistych Cz. 2. Instalacje do suszenia mas włóknistych w płatkach
nr katalogowy: 126942
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Regeneracja stacjonarnych baterii kwasowo-ołowiowych
Jacek ŚWIĄTEK
Witold HEJNRYCH
nr katalogowy: 46070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Rozwój polskiego handlu rolno-spożywczego w 2019 roku
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 126798
10.15199/65.2020.6.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Rola organizacji odzysku w systemie ROP w perspektywie celu recyklingu papieru do 2030 roku
Jakub Tyczkowski
nr katalogowy: 139435
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Drying Control Design - Case Study on the Near-Ambient Drying of Rapeseed
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Jolanta Gawałek Dariusz Horla
nr katalogowy: 105771
10.15199/65.2017.4.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
Paths of the heat flow from semiconductor devices to the surrounding (Drogi przepływu ciepła wydzielanego w elementach półprzewodnikowych do otoczenia)
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 73351
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
The analysis of production technology and material properties of chassis part from high strenght steel
JOZEF BÍLIK
VIKTOR TITTEL
ĽUDMILA BABICOVÁ
nr katalogowy: 46224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ produkcji butelek z tworzyw sztucznych na środowisko naturalne. Cz. I. Zastosowanie metody oceny ReCiPe 2016 w celu identyfikacji problemów środowiskowych
Patrycja Bałdowska-Witos
Weronika Kruszelnicka
Robert Kasner
Jacek Rudnicki
Andrzej Tomporowski
Józef Flizikowski
nr katalogowy: 122854
10.15199/62.2019.10.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Ceny żywności w Polsce i Unii Europejskiej w 2016 r.
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 110157
10.15199/65.2017.10.1
ceny
żywność
konkurencyjność
Polska
Unia Europejska
prices
food
competitiveness
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70414
OPAKOWANIE 2019-10
Opakowania wielomateriałowe
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 122995
10.15199/42.2019.10.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
PrimeLineTIAC: miejsce narodzin nowych produktów i procesów dla przemysłu papierów higienicznych
nr katalogowy: 112959
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
ODPADY MEDYCZNE – PRAWNE I ORGANIZACYJNE WYZWANIE DLA PODMIOTÓW MEDYCZNYCH
Anna ZIÓŁKO
nr katalogowy: 138383
10.15199/180.2022.2.1
odpady medyczne
ochrona środowiska
podmioty medyczne
prawne i organizacyjne wyzwania
medical waste
environmental protection
medical entities
legal and organizational challenges
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
Logo w postaci znaku wodnego jako identyfikacja papierów graficznych
MARZANNA MAR CINKOWSKA
nr katalogowy: 123113
10.15199/54.2019.10.2
papiery graficzne
logo
znak wodny
graphic papers
logo
watermark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Pozycja przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 150093
10.15199/65.2024.8.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
polska
Unia europejska
food industry
national economy
foreign trade
poland
european Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Aktualne podstawy rozwoju przemysłu spożywczego w Polsce
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 115585
10.15199/65.2018.8.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Wystartujmy Avangardowo Polską @-mobilność
Tomasz MIROSLAW
Marcin MIROSŁAW
Jakub DEDA
nr katalogowy: 138657
10.15199/48.2022.08.37
elektromobilność
przemysł 4.0
sieć producentów MSP
technologia dedykowana
elecromobility
industry 4.0
dedicated technology
producers-network.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Research of Accuracy of RSSI Fingerprint-Based Indoor Positioning BLE System
Michał Wysocki
Robert Nicpoń
Marta Trzaska
Agnieszka Czapiewska
nr katalogowy: 139277
10.15199/48.2022.09.17
Radiolocalization
Bluetooth Low Energy (BLE)
Fingerprinting
Indoor Positioning System (IPS).
radiolokalizacja
Bluetooth
IPS
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Research of Accuracy of RSSI Fingerprint-Based Indoor Positioning BLE System
Michał Wysocki
Robert Nicpoń
Marta Trzaska
Agnieszka Czapiewska
nr katalogowy: 139277
10.15199/48.2022.09.17
Radiolocalization
Bluetooth Low Energy (BLE)
Fingerprinting
Indoor Positioning System (IPS).
radiolokalizacja
Bluetooth
IPS
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Kalejdoskop ze świata napojów - kwiecień 2011 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 60295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH