Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Standardowa etykieta logistyczna GS1 - dlaczego warto ją stosować
nr katalogowy: 100972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Etykieta logistyczna GS1 nie zawsze doskonała
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 122460
10.15199/65.2019.9.8
standardy GS1
etykieta logistyczna GS1
GS1-128
systemy automatycznego gromadzenia danych
ADC
GS1 standards
GS1 logistic label
GS1-128
automatic data collection systems
ADC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Producenci napojów optymalizują i standaryzują logistykę
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 115039
10.15199/65.2018.7.4
standardy GS1
etykieta logistyczna GS1
zarządzanie magazynem
analiza procesowa
usprawnianie procesów
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
producenci napojów
GS1 standards
GS1 logistic label
warehouse management
process analysis
process improvement
automatic data collection system
ADC
beverage producers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Dlaczego etykieta logistyczna GS1?
ANNA KOSMACZ-CHODOROWSKA
nr katalogowy: 39229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Standardy GS1 do usprawniania procesów magazynowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 92517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Magazyn zarządzany na bazie standardów GS1
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 108785
zarządzanie magazynem
WMS
analiza procesowa
standardy GS1
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
etykieta logistyczna GS1
warehouse management
WMS
process analysis
GS1 standards
Automatic Data Capture
ADC
GS1 logistics label
OPAKOWANIE 2012-4
DOSTAWCY URZĄDZEŃ I MATERIAŁÓW DO PRODUKCJI OPAKOWAŃ I ETYKIET
nr katalogowy: 67108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Praktyka i najczęstsze błędy Znakowanie opakowań zbiorczych w logistyce handlu wielkopowierzchniowego. Cz. 1
Dominik Kupisz
nr katalogowy: 95680
OPAKOWANIE 2024-9
HolyGrail 2.0 wybiera GTIN i rozpoczyna kolejne testy
nr katalogowy: 150702
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Jakość danych w aspekcie integracji z NATO i UE - problemy i proponowane rozwiązania
Anna KOSMACZ-CHODOROWSKA
nr katalogowy: 116056
10.15199/48.2018.9.14
jakość danych
identyfikowalność
systemy ADC
standardy globalne GS1
wojsko
data quality
traceability
ADC systems
GS1 global standards
the military
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Jakość danych w aspekcie integracji z NATO i UE - problemy i proponowane rozwiązania
Anna KOSMACZ-CHODOROWSKA
nr katalogowy: 116055
10.15199/48.2018.9.14
jakość danych
identyfikowalność
systemy ADC
standardy globalne GS1
wojsko
data quality
traceability
ADC systems
GS1 global standards
the military
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Obowiązkowa etykieta
Marco Silano
nr katalogowy: 130952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Obowiązkowa etykieta
Marco Silano
nr katalogowy: 130952
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-12
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 48938
OPAKOWANIE 2005-12
Targowe podsumowania
nr katalogowy: 11367
CHŁODNICTWO 2006-9
Krótkie doniesienia
nr katalogowy: 16074
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Katalog elektroniczny - dlaczego warto z niego korzystać i w jaki sposób
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 45695
OPAKOWANIE 2005-6
Etykieta - element strategii marketingowej
nr katalogowy: 11217
OPAKOWANIE 2006-1
Opakowania w elektronicznej gospodarce. Cz. IV
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 18109
OPAKOWANIE 2019-2
Etykieta wizytówką produktu
nr katalogowy: 118792
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
An Improved Chaotic System-based 1D Logistic Map Applied to Gray Scale Images Encryption
Fairouz Belilita
Tewfik Bekkouche
Nourredine Amardjia
nr katalogowy: 137354
10.15199/48.2022.05.24
mapa logistyczna
szyfrowanie
układ chaotyczny.
Improved Logistic map (ILM)– extending range-confusion _diffusion- image encryption.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
An Improved Chaotic System-based 1D Logistic Map Applied to Gray Scale Images Encryption
Fairouz Belilita
Tewfik Bekkouche
Nourredine Amardjia
nr katalogowy: 137354
10.15199/48.2022.05.24
mapa logistyczna
szyfrowanie
układ chaotyczny.
Improved Logistic map (ILM)– extending range-confusion _diffusion- image encryption.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Domaine Wardy – wielkie wino inne niż wszystkie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142160
OPAKOWANIE 2004-3
Etykieta- charakterystyka i osobliwości produkcji
Eduard Lazarenko
Świetłana Chadżynowa
nr katalogowy: 3154
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-4
Etykiety w programie Audytor SET
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 131508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
E-handel sięga po zewnętrznych dostawców logistyki
nr katalogowy: 127225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
E-handel sięga po zewnętrznych dostawców logistyki
nr katalogowy: 127225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Wdrażanie dokumentów elektronicznych
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 83242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Wyroby spożywcze dla wojska nowe wymagania dla dostawców
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 85708
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Etykieta mówi wszystko
nr katalogowy: 80671
OPAKOWANIE 2023-12
Branża druku etykiet – stale rozwijający się rynek
nr katalogowy: 146665
OPAKOWANIE 2013-3
Inteligentna etykieta: kolor prawdę Ci powie
nr katalogowy: 75703
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
OPAKOWANIE 2013-4
Etykieta fleksograficzna a etykieta cyfrowa - sukces tkwi w dopasowaniu...
nr katalogowy: 76097
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
NOWE ETYKIETY ENERGETYCZNE
nr katalogowy: 131827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Czysta etykieta, czyli chwal się krótką listą składników
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 122166
OPAKOWANIE 2020-6
Znaczenie jakości nadruku kodów kreskowych dla zarządzania przepływem towarów
Marta Hurka
nr katalogowy: 126830
10.15199/42.2020.6.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 101645
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
OPAKOWANIE 2012-8
"Winna" i nieprzemakalna etykieta od Avery Dennison
nr katalogowy: 70242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Informacje na etykietach produktów spożywczych - jakie i dla kogo?
nr katalogowy: 56033
OPAKOWANIE 2006-3
Znaczenie szaty graficznej opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 18028
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Dwie nagrody dla polskich opakowań
nr katalogowy: 7029
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Przełamując stereotypy Ingredion i rewolucja czystej etykiety
nr katalogowy: 79247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Mrożone pieczywo nie jest świeże
nr katalogowy: 118419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
SWDO - System Wspomagania Doboru Opakowań do owoców, warzyw i grzybów
Anna Kosmacz-Chodorowska
Andrzej Hejduk
Jan Świetlik
nr katalogowy: 60655
OPAKOWANIE 2013-8
Niestandardowe etykiety samoprzylepne część I
EWA WOJCIECHOWSKA
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 78678
OPAKOWANIE 2010-10
Nowe osiągnięcia w zadrukowywaniu etykiet IML
Barbara Kozielska
nr katalogowy: 54761
OPAKOWANIE 2018-3
Jak powstają etykiety, które sprzedają
nr katalogowy: 112805
OPAKOWANIE 2006-7
Lepsza higiena- zerwij nalepkę i umieść butlę na urządzeniu do chłodzenia
L. F.
nr katalogowy: 17932
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Etykieta w biznesie, czyli jak ułatwić sobie życie w pracy to praktyczny poradnik poświęcony dobremu wychowaniu w sferze zawodowej
nr katalogowy: 118348
OPAKOWANIE 2009-11
Błędy w kodach kreskowych - istotne utrudnienia w sprawnym działaniu łańcucha dostaw
Paweł Kaźmierczak
nr katalogowy: 47754
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie oznaczania zabarwienia różnych cukrów metodami oficjalnymi z metodą referencyjną MOPS przy pH 7,0
Krystyna Lisik
Maciej Siedziako
nr katalogowy: 81025
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Porównanie zawartości dekstranu w cukrze buraczanym i trzcinowym
Aneta Antczak-Chrobot
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 73346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Żywność w Internecie sprzedaż i identyfikacja towarów
Jacek Pucher
nr katalogowy: 92519
10.15199/65.2015.7.3
OPAKOWANIE 2022-8
Innowacyjna etykieta do recyklingu od CCL Label
nr katalogowy: 139129
OPAKOWANIE 2022-8
Innowacyjna etykieta do recyklingu od CCL Label
nr katalogowy: 139129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Domaine Wardy – wielkie wino inne niż wszystkie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142160
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-8
Interoperacyjność systemów logistycznych automatycznej identyfikacji na świecie i w praktyce Sił Zbrojnych RP
Anna KOSMACZ- -CHODOROWSKA
nr katalogowy: 108618
10.15199/48.2017.8.2
łańcuch dostaw
interoperacyjność
standardy ADC
jakość danych
supply chain
interoperability
ADC standards
data quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Taniej uczyć się na błędach innych
RENATA KAROLEWSKA
nr katalogowy: 29408
DOZÓR TECHNICZNY 2021-5
Manipulatory przeładunkowe dla logistyki
nr katalogowy: 134076
OPAKOWANIE 2007-4
Nowe etykiety rękawowe z folii rozciągliwej o żywym blasku
nr katalogowy: 25383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Carrefour pomaga konsumentom segregować odpady
nr katalogowy: 131482
OPAKOWANIE 2024-3
Papierowe etykiety tamper-evident od Faller Packaging
nr katalogowy: 147932
OPAKOWANIE 2018-11
Rozwiązania do druku etykiet Primera - dotyk luksusu
nr katalogowy: 117102
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-10
Oszczędzaj energię zanim odleci
nr katalogowy: 94093
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Nowe wyzwania w logistyce i przemyśle – jak może pomóc technologia?
nr katalogowy: 127514
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Nowe wyzwania w logistyce i przemyśle – jak może pomóc technologia?
nr katalogowy: 127514
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
"Złote Medale" POLAGRA 2016
nr katalogowy: 101051
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Carrefour pomaga konsumentom segregować odpady
nr katalogowy: 131482
OPAKOWANIE 2014-9
Badania parametrów użytkowych etykiet wypukłych
SVITLANA HAVENKO
SVITLANA KHADZHYNOVA
SVITLANA SHELUDKO
nr katalogowy: 86737
OPAKOWANIE 2012-3
Przełom w rozwoju klejów do etykiet
nr katalogowy: 66351
OPAKOWANIE 2018-12
Inteligentne etykietowanie artykułów gospodarstwa domowego
nr katalogowy: 117930
OPAKOWANIE 2016-9
Etykieta pod lupą
nr katalogowy: 101429
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
Śmieciowy tajfun
nr katalogowy: 74598
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
PORADNIK Wino dla inżyniera (201) Wina bratanków
winny maniak
nr katalogowy: 113969
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 42380
OPAKOWANIE 2012-7
Etykieta cyfrowa sposobem na optymalizację kosztów
MACIEJ WOJTASZEK
nr katalogowy: 69027
OPAKOWANIE 2017-2
Druk przemysłowy na elementach płaskich i cylindrycznych
Zbigniew Karapuda
nr katalogowy: 104228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Etykieta produktu wobec nowych wymagań znakowania żywności
nr katalogowy: 126805
OPAKOWANIE 2015-4
Etykieta pomaga kreować markę
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 90868
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 115594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 113834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 120370
OPAKOWANIE 2016-4
Etykieta, która ułatwia recykling
nr katalogowy: 98074
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 98606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Właściwości transglutaminazy i jej rola w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 106080
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Identyfikowalność w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 134014
OPAKOWANIE 2014-8
Etykieta mówi wszystko
nr katalogowy: 86139
OPAKOWANIE 2009-1
Etykietowanie opakowań w systemie IML (etykietowanie w procesie formowania)
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 41185
OPAKOWANIE 2011-2
Sekret w butelce
nr katalogowy: 57693
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Nowości
nr katalogowy: 133790
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Badanie skuteczności odczytu danych z etykiet HF i UHF w systemach RFID
Kamil Janeczek
Konrad Futera
Grażyna Kozioł
Tomasz Serzysko
Krzysztof Lipiec
Aneta Araźna
Wojciech Stęplewski
nr katalogowy: 91917
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Clean label nowy kierunek w znakowaniu żywności
Joanna Olszak
nr katalogowy: 67945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Pojemność magazynowa dostępna dla handlu towarami rolnymi w UE, w aspekcie rynku ziarna zbóż oraz nasion roślin oleistych i białkowych
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 114126
OPAKOWANIE 2018-8
Redukcja kosztów etykiet o 50%
Zbigniew Karapuda
nr katalogowy: 115556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Katalog materiałów paszowych
Waldemar Korol
nr katalogowy: 50393
OPAKOWANIE 2012-12
Etykieta promocyjna, czyli minimum kosztów przy maksimum efektów
JUSTYNA KIERZKOWSKA-GRZYB
nr katalogowy: 73621
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-23-24
Leśne certyfikaty
Henryk Piekut
nr katalogowy: 72239
OPAKOWANIE 2019-1
Redukcja kosztów etykiet o 50% z maszyną SHIKI
nr katalogowy: 118293
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Przejrzyście i pewnie kontrola pochodzenia przy wsparciu CSB-System
nr katalogowy: 100985
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Nowości
nr katalogowy: 133790
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Efektywność systemów identyfikowalności
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 115038
identyfikowalność
standardy GS1
automatyczne gromadzenie danych
ADC
efektywność
awaryjne wycofanie
traceability
GS1 standards
Automatic Data Capture
ADC
effectiveness
recall
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 108062
standardy GS1
transport
system automatycznego gromadzenia danych
identyfikowalność
analiza procesowa
BPMN
Globalny Standard Traceability
GS1 standards
transport
Automatic Data Capture
ADC
traceability
process analysis
Business Process Model and Notation
Global Traceability Standard
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Marketing albo śmierć!
nr katalogowy: 50792
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Etykietowanie energetyczne stolarki budowlanej
Jerzy Żurawski
nr katalogowy: 92964
10.15199/33.2015.08.12
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
teksty-preteksty
nr katalogowy: 65011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 i nie tylko, czyli dlaczego etykieta ma znaczenie
nr katalogowy: 51878
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 56816
OPAKOWANIE 2019-3
Accurio Label 90 cyfrowe drukowanie etykiet w drukarni Poli-Plus
nr katalogowy: 119322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Teraźniejszość i przyszłość cukiernictwa. Rozmowa z Agatą Baldwin, specjalistą ds. marketingu firmy Barry Callebaut Polska
nr katalogowy: 138269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Nowe kody kreskowe na artykułach spożywczych
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 61900
OPAKOWANIE 2012-8
100 nowości na Labelexpo Americas 2012
nr katalogowy: 70233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Znakowanie, etykietowanie - jak zarządzać bezpieczeństwem produktów i towarów w łańcuchu produkcyjno-logistycznym?
Adam Steć
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 118825
OPAKOWANIE 2021-10
Więcej uszlachetnień – większa uwaga
nr katalogowy: 133818
OPAKOWANIE 2023-11
Opakowania jednorodne i ekologiczne etykiety od DTM Print
nr katalogowy: 146018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wspólne platformy integracyjne Cyfryzacja łańcucha dostaw
Waldemar Osmólski
nr katalogowy: 108061
10.15199/65.2017.7.3
e-Impact
e-Delivery
model SOA
zintegrowane platformy IT
standardy GS1
e-Impact
e-Delivery
SOA model
integrated IT platform
GS1 standards
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-2
Zarządzanie procesem logistycznej obsługi klienta
Monika Jedynak
nr katalogowy: 57419
OPAKOWANIE 2018-5
Etykiety IML i rola elektryczności statycznej
nr katalogowy: 113720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Kalejdoskop ze świata napojów - kwiecień 2010 r
Paweł Bogacz
nr katalogowy: 51972
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-8
Szlachectwo z herbem A+++
nr katalogowy: 97641
ELEKTROINSTALATOR 2022-1
NOWA ETYKIETA ENERGETYCZNA DLA SPRZĘTU OŚWIETLENIOWEGO
nr katalogowy: 135969
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Application of PCA with logistic regression in embankment drainage
Edward KOZŁOWSKI
Krzysztof KRÓL
Tomasz RYMARCZYK
nr katalogowy: 136967
10.15199/48.2022.04.27
regresja logistyczna
tomografia
przesiąkanie nasypów
logistic regresion
tomography
seepage of embarkment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Application of PCA with logistic regression in embankment drainage
Edward KOZŁOWSKI
Krzysztof KRÓL
Tomasz RYMARCZYK
nr katalogowy: 136967
10.15199/48.2022.04.27
regresja logistyczna
tomografia
przesiąkanie nasypów
logistic regresion
tomography
seepage of embarkment
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Zmiany w logistyce w wyniku pandemii COVID-19
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 139484
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Identyfikowalność zewnętrzna - nowe wymaganie dla rybołówstwa i akwakultury
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 88427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Znakowanie opakowań zbiorczych w logistyce handlu wielkopowierzchniowego. Cz. 2
nr katalogowy: 96224
OPAKOWANIE 2014-9
FINAT: Etykieta to skomplikowana konstrukcja
nr katalogowy: 86702
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Kaak. Świeżość pieczywa kluczowa w obrocie e-commerce
nr katalogowy: 131659
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Power Transformer Fault Diagnosis based on Dissolved Gas Analysis with Logistic Regression
Miloš BOŽIĆ
Miloš STOJANOVIĆ
Zoran STAJIĆ
Đukan VUKIĆ
nr katalogowy: 77549
OPAKOWANIE 2021-11
Nadruk bezpośredni czy może etykieta?
nr katalogowy: 134618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Etykiety win (c.d.)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 54836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Wina słowackie - etykieta prawdę Ci powie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 121627
OPAKOWANIE 2013-12
Wybrane specyficzne zastosowania etykiet samoprzylepnych część I
EWA WOJCIECHOWSKA
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 81153
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Znakowanie żywności, czyli co powinien wiedzieć konsument
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 84589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Czytelność informacji w oznakowaniu produktów spożywczych
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 80053
OPAKOWANIE 2013-9
Niestandardowe etykiety samoprzylepne część II
EWA WOJCIECHOWSKA
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 79688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Znakowanie produktów mlecznych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 55108
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Aspekty prawne ocieplania budynków
Renata Zamorowska
Jan Sieczkowski
nr katalogowy: 120779
OPAKOWANIE 2017-2
PACKAGING SPECTRUM- Funkcje opakowań a rozwiązania dotyczące pakowania mleka
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 104233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Qualitätswein Bestimmter Anbaugebiete, Trockenbeerenauslese i Prädikatswein, czyli tajemnice etykiet win niemieckich
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 109068
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Włochy od A-Z
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 106828
OPAKOWANIE 2014-1
Wybrane specyficzne zastosowania etykiet samoprzylepnych część II
EWA WOJCIECHOWSKA
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 82127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Nowe wymagania dotyczące znakowania ważne od 13 grudnia 2014 r.
Beata Majchrzak
nr katalogowy: 86351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Co to jest "czysta etykieta" - CLEAN LABEL?
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 84842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Unibroue - ciekawe mało znane
Marek Suliga
nr katalogowy: 68876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – wrzesień 2010 r.
nr katalogowy: 54923
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Deklaracja ilościowej zawartości składników mięsnych
Jolanta Joanna Sienkiewicz
Andrzej Wesołowski
nr katalogowy: 93116
10.15199/65.2015.8.5
OPAKOWANIE 2023-12
Ostrzeżenie dla polskiego rynku etykiet: nie przegapmy swojej szansy
Michał Brendzel
nr katalogowy: 146666
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Trendy i kierunki rozwoju logistyki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 131402
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Treść rocznika PFiOW 2014 Spis artykułów według działów
nr katalogowy: 89223
OPAKOWANIE 2011-9
Etykieta: na granicy marketingu i sztuki
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 62643
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Performance characteristics of UHF RFID tags used in identification on liquids
Kamil JANECZEK
Grażyna KOZIOŁ
nr katalogowy: 59997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Substancje dodatkowe i aromaty zmiany w znakowaniu żywności
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 57022
OPAKOWANIE 2017-2
BADANIA I ROZWÓJ: Termo- i zimnokurczliwe etykiety polimerowe
Łukasz Kantor
Aleksandra Kopyć
Jadwiga Laska
nr katalogowy: 104231
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Identyfikacja radiowa RFID - zakres badań, osiągnięcia i perspektywy rozwoju w Instytucie Tele- i Radiotechnicznym
Kamil Janeczek
Wojciech Stęplewski
Aneta Araźna
Krzysztof Lipiec
Janusz Sitek
Marek Kościelski
Józef Gromek
nr katalogowy: 99198
10.15199/13.2016.6.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 98561
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Dobór zmiennych objaśniających z wykorzystaniem metody MARSplines na przykładzie prognozowania dobowego zapotrzebowania na moc szczytową 15-minutową w KSE
Rafał CZAPAJ
Pablo BENALCAZAR
Jacek KAMIŃSKI
nr katalogowy: 121573
10.15199/48.2019.08.03
MARSplines
zmienne objaśniające
prognozowanie
KSE
zapotrzebowanie na moc.
MARSplines
Explanatory Variable
Forecasting
National Power System
Power Load.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-5
Logistic regression in image reconstruction in electrical impedance tomography
Edward KOZŁOWSKI
Tomasz RYMARCZYK
Grzegorz KŁOSOWSKI
Tomasz CIEPLAK
nr katalogowy: 126141
10.15199/48.2020.05.19
electrical impedance tomography
logistic regression
elasticnet.
tomografia impedancyjna
regresja logistyczna
elasticnet
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
BADANIA ENERGOCHŁONNOŚCI ETYKIETY HYBRYDOWEGO SYSTEMU LOKALIZACYJNEGO UWB/BLE
Robert Kołakowski
Jacek Cichocki
nr katalogowy: 120939
10.15199/59.2019.6.71
BLE
etykieta
systemy lokalizacyjne
UWB
BLE
localization systems
tag
UWB.
CHŁODNICTWO 2021-6
Określanie poziomów mocy akustycznej urządzeń chłodniczych oraz pomp ciepła w Centralnym Ośrodku Chłodnictwa "COCH" w Krakowie cz.1. Wymagania wynikające z przepisów oraz uwarunkowania techniczne
Anna Kopińska
Miłosz Gratkowski
nr katalogowy: 135131
10.15199/8.2021.6.2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-5
Predykcja uszkodzeń w urządzeniach energetycznych z wykorzystaniem zaawansowanych technik uczenia maszynowego
Dariusz Sajewicz
Wojciech Łaguna
nr katalogowy: 148698
10.15199/74.2024.5.5
urządzenie energetyczne
uczenie maszynowe
rejestrator zakłóceń
predykcja uszkodzeń
power device
machine learning
disturbance recorder
fault prediction
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Doskonalenie jakości usług logistycznych z wykorzystaniem metody Bow-Tie - na przykładzie procesu magazynowania
Joanna JASIŃSKA
Andrzej ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 116051
10.15199/48.2018.9.10
usługa logistyczna
doskonalenie jakości
zarządzanie jakością
logistics service
quality improvement
quality management
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-4
Metryki oceny jakości klasyfikacji
Cezary Jankowski
nr katalogowy: 113302
10.15199/59.2018.4.3
miary jakości
klasyfikacja danych
eksploracja danych
teleinformatyka
evaluation metrics
classification
data mining
teleinformatics
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
ZASTOSOWANIE MPLS-TP DO WSPARCIA MOBILNOŚCI UŻYTKOWNIKÓW W SIECIACH DOSTĘPOWYCH
Marcin Pijanka
Grzegorz Różański
nr katalogowy: 109478
10.15199/59.2017.8-9.17
sieci dostępowe
MPLS-TP
mobilność handoff.
access networks
MPLS-TP
mobility
handoff.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Wpływ temperatury źródeł na efektywność energetyczną oraz charakterystyki sprężarkowych pomp ciepła. Część 1
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 132196
10.15199/9.2021.6.1
pompa ciepła
charakterystyka energetyczna
efektywność energetyczna
etykieta energetyczna
krzywa rozdzielcza temperatury
strefa klimatyczna
stopniodni ogrzewania
heat pump
energy performance
energy efficiency
energy label
temperature distribution curve
climate zone
heating degree days
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Wpływ temperatury źródeł na efektywność energetyczną oraz charakterystyki sprężarkowych pomp ciepła. Część 2
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 132932
10.15199/9.2021.7-8.3
pompa ciepła
charakterystyka energetyczna
efektywność energetyczna
etykieta energetyczna
krzywa rozdzielcza temperatury
strefa klimatyczna
stopniodni ogrzewania
heat pump
energy performance
energy efficiency
energy label
temperature distribution curve
climate zone
heating degree days
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-12
Kryteria oceny jakości obsługi imprez masowychv-vklasyfikacja i działania doskonalące
Joanna WOŹNIAK
nr katalogowy: 111453
10.15199/48.2017.12.5
jakość usług
logistyczna obsługa klienta
imprezy masowe
quality service
logistics customer service
mass events
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Analiza kosztów zakupu i eksploatacji elektrycznych urządzeń gospodarstwa domowego
Mateusz OLKOWSKI
Marek SUPRONIUK
Piotr PAZIEWSKI
Karol PIWOWARSKI
Bogdan PERKA
nr katalogowy: 144444
10.15199/48.2023.08.37
koszty eksploatacyjne AGD
klasy energetyczne
energooszczędność
household appliances operating costs
energy classes
energy efficiency
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Non-intrusive load monitoring for appliance status determination using feed-forward neural network
Nurul Afiqah MOHD FAZZIL
Ahmad Asrul IBRAHIM
Hussain SHAREEF
Mohd Asyraf ZULKIFLEY
Muhammad Akmal REMLI
nr katalogowy: 136946
10.15199/48.2022.04.06
nieinwazyjny monitoring obciążeń
sieć neuronowa
Demand-side management
Feed-forward neural network
Non-intrusive load monitoring
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Non-intrusive load monitoring for appliance status determination using feed-forward neural network
Nurul Afiqah MOHD FAZZIL
Ahmad Asrul IBRAHIM
Hussain SHAREEF
Mohd Asyraf ZULKIFLEY
Muhammad Akmal REMLI
nr katalogowy: 136946
10.15199/48.2022.04.06
nieinwazyjny monitoring obciążeń
sieć neuronowa
Demand-side management
Feed-forward neural network
Non-intrusive load monitoring
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Tendencje na rynku przetworów owocowo-warzywnych z udziałem roślin rzadkich i mało znanych
Andrzej Cendrowski
Dorota Grzeszczak
nr katalogowy: 121095
10.15199/65.2019.6.3
rynek
przetwórstwo
rośliny dziko rosnące
rośliny egzotyczne
owoce
warzywa
market
preserves
wild plants
exotic plants
fruits
vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Wymagania prawne znakowania w ramach trendu "clean label"
Marta Zawadka
nr katalogowy: 119411
10.15199/65.2019.3.3
czysta etykieta
znakowanie
rozporządzenie 1169/2011
clean label
labelling
Regulation 1169/2011
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH