Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Aromatyczna asysta
nr katalogowy: 86995
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Marynaty rynkowe do mięsa
Damian Cieśla
nr katalogowy: 35407
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Zaproszenie na grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 98896
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Przyprawy i mieszanki przypraw stosowane do mięsa na grilla
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 131850
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
AURA 2023-1
Kwaśne deszcze – lekcja dla nas i całego świata
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 141419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Browar Trzech Kumpli będzie rozwijać linie piw kwaśnych, bezalkoholowych oraz leżakowanych w drewnianych beczkach
nr katalogowy: 134185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Olbrzymia pełnia smaku
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 30187
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Indyjskie imperium
nr katalogowy: 23781
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Browar Trzech Kumpli będzie rozwijać linie piw kwaśnych, bezalkoholowych oraz leżakowanych w drewnianych beczkach
nr katalogowy: 134185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Cierpkie jagody
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11884
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
AURA 2024-4
Ziemia wysyła nam wiadomość
nr katalogowy: 148183
AURA 2023-1
Kwaśne deszcze – lekcja dla nas i całego świata
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 141419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Rynek przypraw w Polsce
Sylwia Kalska
nr katalogowy: 42384
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Przetwory owocowe i warzywne, soki, napoje i wody – pod lupą Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 49500
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-2
Uszczelnianie balkonów i tarasów
nr katalogowy: 52527
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Nowoczesne technologie hydroizolacyjne w obiektach inżynierskich
Anna Leitgeber
nr katalogowy: 119798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
AURA 2014-1
Kwaśne deszcze
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 81794
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 112950
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Piwa kwaśne jako potencjalne źródło amin biogennych
Weronika Piechowicz
Aneta Ciosek
Paweł Satora
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 117617
10.15199/64.2018.12.2
bakterie kwasu mlekowego
aminy biogenne
piwo kwaśne
lactic acid bacteria
biogenic amines
LAB
sour beer
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-9
Wpływ stopnia usieciowania kationitów na ich aktywność katalityczną w reakcji kondensacji fenolu z acetonem
MACIEJ KIEDIK
ANDRZEJ KRUEGER
nr katalogowy: 106148
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-6
Odporność korozyjna powłok organicznych na blachach stalowych ocynkowanych
Magdalena Rolbiecka
nr katalogowy: 45050
AURA 2009-12
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 48314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Schilcher - wino wyjątkowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 116917
AURA 2009-10
Co jest jeszcze do odkrycia?
KRZYSZTOF CIESIELSKI
nr katalogowy: 47623
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 4 i 5 z 2019 r.)
nr katalogowy: 121020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Polska cytryna w staropolskiej kuchni
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 63455
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Wpływ pierwszego czyszczenia na trwałość i estetykę okładzin podłogowych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 127038
CHŁODNICTWO 2020-2
Eksploatacja komór chłodniczych i mroźniczych
nr katalogowy: 126255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Mimo sukcesów nadal poważne wyzwania przed polskim eksportem owoców i warzyw
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 81118
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
AURA 2014-8
Słono zapłacimy za niechęć do ekologii
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 85808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Kwaśne ciasto Część I. Podstawowe informacje i definicje
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85184
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-9
Krystalizacja adduktu bisfenolu A z fenolem w skali przemysłowej - ocena wielkości kryształów
JANINA OLKOWSKA
ZOFIA WIETRZYŃSKA-LALAK
nr katalogowy: 106149
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Badania i ocena zgodności systemów rynnowych z tworzyw sztucznych
Agnieszka Gorycka
nr katalogowy: 60423
OPAKOWANIE 2013-7
Ocena cyklu życia etykiet samoprzylepnych
ROBERT TAYLOR
nr katalogowy: 77729
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Wpływ pierwszego czyszczenia na trwałość i estetykę okładzin podłogowych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 127038
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Oczyszczanie ścieków potrawialniczych na jonitach
MICHAŁ PERS
KAZIMIERZ TERELAK
TADEUSZ POLOK
ALEKSANDER SOKOŁOWSKI
ROMAN RAZOWSKI
nr katalogowy: 107098
AURA 2013-9
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych.Zanieczyszczenia wody (2)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 79204
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Wino i potrawy (c.d.)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 51674
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-6
Optymalizacja parametrów syntezy nonylofenolu z zastosowaniem kationitów makroporowatych
MACIEJ KIEDIK
TATIANA PERS
ANDRZEJ KRUEGER
nr katalogowy: 106686
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Wino - jak opisać smak
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 61404
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
AURA 2012-8
Rio+20
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 69858
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Trwałość bez konserwantów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 63444
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Bożena Danyluk
Edward Pospiech
Agnieszka Iwanowska
nr katalogowy: 76020
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-12
Uszkodzenia zbiornikowej powłoki kwasoodpornej
JACEK BORDZIŁOWSKI
nr katalogowy: 111102
10.15199/40.2017.12.4
powłoki chemoodporne
zbiorniki przemysłowe
środowisko kwaśne
acid-proof coatings
industrial tanks
acidic environment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Ochrona Środowiska. Przepisy. Interpretacje. Rozwiązania. Trendy
Ewa Czarnecka-Żołek
nr katalogowy: 81953
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-8
Ochrona katodowa i konstrukcje podziemne
nr katalogowy: 70057
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Wpływ amoniaku na własności ochronne starzonych powłok silanowych na stali nierdzewnej
EDYTA OWCZAREK
LIDIA ADAMCZYK
nr katalogowy: 60969
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-5
Analiza środowiskowa tynku termoizolacyjnego Thermopor
MAREK SPRINGER
JANUSZ ADAMCZYK
nr katalogowy: 52019
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-3
PRZEGLĄD BADAŃ ELEKTRODIALITYCZNEGO ODZYSKU KWASU CHLOROWODOROWEGO I SKONCENTROWANEGO STRUMIENIA JONÓW METALI Z ROZTWORÓW ODPADOWYCH
MARTA WOLSKA
JAN MROZOWSKI
nr katalogowy: 104568
10.15199/67.2017.3.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Kwaśne piwa - czyżby nowy trend w Polsce?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100322
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Kwas octowy składnik żywności funkcjonalnej
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 93653
10.15199/65.2015.9.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Restrukturyzacja wytwórni metanolu przez zastosowanie trójfazowego reaktora syntezy
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
STANISŁAW LEDAKOWICZ
MAREK STELMACHOWSKI
WOJCIECH SPISAK
nr katalogowy: 106937
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-6
Obecne i przyszłościowe metody unieszkodliwiania niebezpiecznych odpadów przemysłowych
STEFAN ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 105931
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Methods for direct leaching of non-ferrous metal concentrates Charakterystyka metod bezpośredniego ługowania koncentratów metali nieżelaznych
Michał Hanke
nr katalogowy: 82420
10.12916/przemchem.2014.181
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Ocena własności ochronnych starzonych powłok silanowych na żelazie
EDYTA OWCZAREK
LIDIA ADAMCZYK
nr katalogowy: 72706
AURA 2012-7
Synantropizacja zwierząt (2)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 69572
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-1
Badania odporności korozyjnej powłok cynkowych w roztworze chlorku wapnia
JOANNA KOWALIK
ANNA ZALEWSKA
nr katalogowy: 74925
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Wizerunek sektora naftowego
Katarzyna Majchrzak
nr katalogowy: 51781
CHŁODNICTWO 2011-4
Mikroorganizmy z naszych lodówek - gorący temat w zimnym środowisku
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 59185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Sposoby oceny efektów korozji materiałów stosowanych w ortodoncji
Marcin Mikulewicza
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 58893
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-1
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 57045
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Nowe heterogeniczne katalizatory reakcji Friedela i Craftsa. Cz. II. Nanokompozyty Nafion/SiO2
ROMAN G. SZAFRAN
ANNA WITEK-KROWIAK
WOJCIECH LUDWIG
nr katalogowy: 54183
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
Szkodliwość soli w zawilgoconych przegrodach
Bartłomiej Monczyński
nr katalogowy: 125428
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Rioja - skarbnica hiszpańskich win
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 88790
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ herbicydu metazachlor w formie hydrożelowych mikrokapsułek na aktywność enzymów fosfohydrolitycznych w wodach powierzchniowych
MAŁGORZATA WŁODARCZYK
MARTA WASZAK
HANNA SIWEK
nr katalogowy: 51384
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-2
Zastosowanie spektroskopii impedancyjnej na ultramikroelektrodzie do badania korozji. Pomiary elektrochemiczne i mikroskopowe na miedzi w roztworach kwaśnych
PRZEMYSŁAW ŁOŚ
ANETA ŁUKOMSKA
SYLWIA KOWALSKA
OLGA BARTOSIEWICZ
nr katalogowy: 65787
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Na Mazury po kartacze
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 64521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Badanie szybkości ekstrakcji cynku(II) i żelaza(III) czwartorzędową solą fosfoniową Cyphos®IL 101 z układów chlorkowych
Barbara Marszałkowska
Maciej Wiśniewski
nr katalogowy: 69474
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Wpływ wielokrotnego stosowania roztworu do immersyjnego cynowania na przebieg procesu i lutowność osadzanych warstw cyny
ANETA ARAŹNA
JERZY BIELIŃSKI
GRAŻYNA KOZIOŁ
KAMIL JANECZEK
KRZYSZTOF LIPIEC
nr katalogowy: 61146
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Model procesu absorpcji tlenków azotu w obecności nadtlenku wodoru
Paulina Krawczyk
Włodzimierz Tylus
Piotr Falewicz
Renata Kędzior
Józef Głowiński
nr katalogowy: 59879
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 25 i 26 z 2012 r.)
nr katalogowy: 75220
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Wyniki badań drutów okrągłych i profilowych liny prowadniczej typu półzamkniętego
ZBIGNIEW FUNDALEWICZ
STEFAN MATEJA
nr katalogowy: 57945
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-2
ŁUGOWANIE ULTADŹWIĘKOWE W RECYKLINGU INDU
MICHAŁ STĘPIEŃ
STANISŁAW PIETRZYK
PIOTR PALIMĄKA
nr katalogowy: 104038
10.15199/67.2017.2.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Stabilność oksydacyjna olejów napędowych zawierających biokomponenty. Cz. I. Wpływ dodatku detergentowo-dyspergującego
Grażyna Żak
Michał Wojtasik
Magdalena Żółty
Celina Bujas
nr katalogowy: 112285
10.15199/62.2018.2.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Zadaniowo-specyficzne ciecze jonowe funkcjonalizowane grupami sulfonowymi. Katalizatory przyjazne dla środowiska
Magdalena Gwóźdź
Alina Brzęczek-Szafran
Anna Chrobok
nr katalogowy: 131431
10.15199/62.2021.4.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Zadaniowo-specyficzne ciecze jonowe funkcjonalizowane grupami sulfonowymi. Katalizatory przyjazne dla środowiska
Magdalena Gwóźdź
Alina Brzęczek-Szafran
Anna Chrobok
nr katalogowy: 131431
10.15199/62.2021.4.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Sytuacja w handlu zagranicznym konserwami owocowymi, warzywnymi i marynatami
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 127685
10.15199/64.2020.7–8.6
handel międzynarodowy
bilans
przetwory
konserwy owocowe
konserwy warzywne
marynaty
international trade
balance
preserves
canned fruit
canned vegetables
pickles
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Badanie suchej sorpcji ditlenku siarki i chlorowodoru wodorowęglanem sodu ze spalin elektrociepłowni węglowej
Grzegorz Święszek
Tadeusz Pająk
nr katalogowy: 108896
10.15199/62.2017.8.24
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Nowoczesne techniki oceny tusz wieprzowych
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 133509
klasyfikacja tusz wieprzowych
SEUROP
ESTIMEAT
pork carcass classification
SEUROP
ESTIMEAT
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-9
Renowacja zbiorników i innych kubaturowych obiektów gospodarki wodno-ściekowej wykładzinami z topionego bazaltu
Andrzej Kolonko
nr katalogowy: 122614
10.15199/17.2019.9.3
betonowe i żelbetowe obiekty gospodarki wodno-ściekowej
zjawiska korozyjne
wykładzina z płytek bazaltowych
concrete and reinforced concrete structures associated with water and waste water management
corrosion events
basalt tile coating
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Wybrane problemy zawilgocenia izolacji celulozowej wysokonapięciowych izolatorów przepustowych
Krzysztof WALCZAK
Hanna MOŚCICKA-GRZESIAK
Piotr PRZYBYŁEK
Hubert MORAŃDA
nr katalogowy: 121582
10.15199/48.2019.08.12
przepust wysokiego napięcia
izolacja papier-olej
metoda FDS.
HV bushing
paper-oil insulation
FDS method.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Wpływ starzenia klimatycznego na właściwości powłok akrylowych
Danuta Kotnarowska
nr katalogowy: 121959
10.15199/62.2019.8.26
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Analiza właściwości hydrofilowych warstw TiO2 i TiO2-Ag w zależności od warunków atmosferycznych i modyfikacji syntezy dla zastosowań w fotowoltaice.
Agnieszka GONCIARZ
Krzysztof. BOGDANOWICZ
Robert PICH
Adam JANUSZKO
Agnieszka IWAN
nr katalogowy: 135368
10.15199/48.2022.01.37
TiO2
TiO2 – Ag
właściwości hydrofilowe
ogniwa słoneczne
TiO2
TiO2 - Ag
hydrophilic properties
solar cells
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-9
Wpływ czynników środowiska na destrukcję powłok akrylowych
Danuta Kotnarowska
Michał Sirak
nr katalogowy: 109257
10.15199/40.2017.9.2
nawierzchniowa powłoka akrylowa
starzenie klimatyczne
destrukcja powłoki
acrylic topcoat
climatic ageing
coating destruction
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Określenie dominującego mechanizmu powstawania NOx w kotłach małej mocy zasilanych biomasą
Błażej Gaze
Tomasz Noszczyk
Leszek Romański
Arkadiusz Dyjakon
Marek Kułażyński
nr katalogowy: 124843
10.15199/62.2020.2.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Wpływ oleju napędowego na destrukcję powłok akrylowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 129565
10.15199/62.2020.12.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Wpływ oleju napędowego na destrukcję powłok akrylowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 129565
10.15199/62.2020.12.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Szacowanie ryzyka rozwoju pleśni na przykładzie budynku jednorodzinnego
Bożena Orlik-Kożdoń
Anita Pawlak-Jakubowska
nr katalogowy: 146519
10.15199/33.2023.12.07
pleśń
wilgotność względna
kondensacja pary wodnej
czynnik temperaturowy
mould
relative humidity
condensation
temperature factor
CHEMIK 2024-2
Kwas mlekowy – właściwości, synteza i zastosowania
Wiktoria MOKROSZ
Agnieszka SIEWNIAK
nr katalogowy: 150046
10.15199/4.2024.2.1
Kwas mlekowy
fermentacja mikrobiologiczna
poli(kwas mlekowy)
biomasa
Lactic acid
microbial fermentation
poly(lactic acid)
biomass
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-1
Wpływ oddziaływania solanki na właściwości ochronne powłok renowacyjnych
DANUTA KOTNAROWSKA
MICHAŁ SIRAK
nr katalogowy: 118145
10.15199/40.2019.1.2
powłoki renowacyjne
starzenie solanką
destrukcja
adhezja
refinish coating
brine ageing
destruction
adhesion
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Propagacja bakterii kwasu mlekowego na potrzeby browarnictwa - dobór parametrów procesu
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
Olga Szczepanik
nr katalogowy: 109561
10.15199/64.2017.9.1
bakterie kwasu mlekowego
LAB
piwo kwaśne
propagacja
lactic acid bacteria
LAB
sour beer
propagation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Wykorzystanie mikroglonów ekstremofilnych Cyanidioschyzon merolae i Galdieria sulphuraria w odzysku metali z kwaśnych wód kopalnianych (AMD) jako alternatywnego źródła surowców krytycznych
Ewa Izabela Borowska
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 145157
10.15199/17.2023.9.6
kwaśne wody kopalniane
surowce krytyczne
odzysk metali
fikoremediacja
geomikrobiologia
acid mine drainage
critical raw materials
recovery of metals
phycoremediation
geomicrobiology
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH