Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Bioremediacja mikrobiologiczna zdegradowanych wód jako alternatywa dla metod chemicznego oczyszczania zbiorników wodnych
Agata Mazur
Aleksandra Wagnera
Robert Mazur
Dawid Bedla
nr katalogowy: 127924
10.15199/62.2020.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Bioremediacja mikrobiologiczna zdegradowanych wód jako alternatywa dla metod chemicznego oczyszczania zbiorników wodnych
Agata Mazur
Aleksandra Wagnera
Robert Mazur
Dawid Bedla
nr katalogowy: 127924
10.15199/62.2020.9.18
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-4
BIOREMEDIACJA - nowatorska metoda oczyszczania środowiska
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 96755
AURA 2012-2
Mikroorganizmy zimnolubne w bioremediacji i ochronie środowiska
Anna KRASOWSKA
nr katalogowy: 65634
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-4
Bioremediacja wód gruntowych – usuwanie żelaza i manganu
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 131444
10.15199/17.2021.4.2
bioremediacja
żelazo
mangan
woda
mikroorganizmy
bioremediation
iron
manganese
water
microorganisms
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Biofilm - mikrobiologiczna strategia przetrwania
Joanna Królasik
nr katalogowy: 12824
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Metody bioremediacji wody
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 110268
bioremediacja wód
fitoremediacja wód
biostymulacja
bioaugmentacja
water bioremediation
water phytoremediation
biostimulation
bioaugmentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Comprehensive bioremediation of the Ożanna reservoir degraded by agriculture pollution
Robert Mazur
Agata Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 150567
10.15199/62.2024.9.11
microbiological bioremediation
lake restoration
sustain ability
bioremediacja mikrobiologiczna
rekultywacja jezior
zrównoważona rekultywacja
AURA 2015-2
Wykorzystanie dżdżownic do oceny efektywności bioremediacji gleb zanieczyszczonych benzyną
Wojciech Kępka
nr katalogowy: 89305
10.15199/2.2015.2.3
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-6
Korozja mikrobiologiczna
nr katalogowy: 17761
AURA 2013-6
Rekultywacja skażonej ziemi i wód metodami fito- i bioremediacji
Joanna Augustynowicz
Ewa Hanus -Fajerska
Paweł Kaszycki
nr katalogowy: 77061
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-1
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rozkład i korozja mikrobiologiczna materiałów technicznych"
Anna Koziróg
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 49376
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-7
KALENDARZYK IMPREZ
nr katalogowy: 17751
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Kontrola mikrobiologiczna w browarze
J. Baranowska
nr katalogowy: 20705
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Kontrola mikrobiologiczna w browarze (2)
J. Baranowska
nr katalogowy: 20680
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Monitoring higieny w przemyśle spożywczym
A. Kunicka
nr katalogowy: 20834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Jakość mikrobiologiczna tusz wieprzowych jako wskaźnik higieny uboju
R. Palka
J. Szteyn
nr katalogowy: 20835
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-1
Bioremediacja gruntów zanieczyszczonych pestycydami chlorowanymi. Przegląd technologii zastosowanych w pełnej skali
TOMASZ BACZYŃSKI
nr katalogowy: 49020
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2005 r.
M. Kowalska
nr katalogowy: 16577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Wymagania mikrobiologiczne dla żywności - projekt Komisji Wspólnoty Europejskiej
B. Windyga
H. Ścieżyńska
nr katalogowy: 14887
OPAKOWANIE 2006-9
Czystość mikrobiologiczna opakowań metalowych dla przemysłu spożywczego
Ewa Kryczko
nr katalogowy: 17899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Jakość mikrobiologiczna jęczmienia browarnego konserwowanego w silosie metalowym
Jolanta WAWRZYNIAK
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
Antoni RYNIECKI
Małgorzata WIEWIÓROWSKA
nr katalogowy: 22309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-7
Korozja mikrobiologiczna szkła optycznego
MAGDALENA BARTOSIK
ZOFIA ŻAKOWSKA
LESZEK KLIMEK
JOANNA SZUMIGAJ
nr katalogowy: 27914
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Ocena mikrobiologiczna cukru białego na przestrzeni lat 2005-2008
Alina Kunicka-Styczyńska
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 38540
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Odkryj zapakowaną świeżość
Maria Bonikowska
Piotr Śnieżawski
nr katalogowy: 37393
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Czystość mikrobiologiczna powietrza w zakładach mięsnych
Robert Palka
nr katalogowy: 25371
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
System do wykrywania drożdży i pleśni w napojach w "czasie rzeczywistym"
nr katalogowy: 29440
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
AIRSPEXX - HIGIENA POWIETRZA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 106766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107271
CHŁODNICTWO 2007-7
Jakość mikrobiologiczna pierogów z mięsem i jej zmiany podczas chłodniczego przechowywania z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
MIROSŁAW FIK
ANNA LESZCZYŃSKA-FIK
MAŁGORZATA DYLĄG
nr katalogowy: 27844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Analiza mikrobiologiczna żywności metodą cytometrii przepływowej
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 80055
CHŁODNICTWO 2013-12
Brochotrix thermosphacta - bakteria odpowiedzialna za psucie mięsa w warunkach chłodniczych
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 81215
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Zagadnienie czystości mikrobiologicznej w młynie
nr katalogowy: 80312
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-25-26
Bioremediacja "in-situ" zestarzałego odpadu wiertniczego zanieczyszczonego substancjami ropopochodnymi
Teresa Steliga
Piotr Jakubowicz
nr katalogowy: 117470
zanieczyszczenia ropopochodne
biodegradacja
bioremediacja
mikroorganizmy autotochtoniczne
odpad wiertniczy
petroleum hydrocarbons
biodegradation
bioremediation
indigenous microorganisms
drilling waste
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Metoda "zimnej pasteryzacji" chroni środowisko naturalne Porównanie metod pasteryzacji
Reiner Gaub
nr katalogowy: 108405
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Stabilność mikrobiologiczna wybranych piw niefiltrowanych i niepasteryzowanych
Małgorzata Makarewicz
Aleksander Poreda
Iwona Drożdż
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 60289
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
Organizmy ekstremofilne w biotechnologii
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 99498
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Jakość mikrobiologiczna żywności w Polsce
Bożena Windyga
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 50146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-10
Od redakcji
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 54746
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
CHEMIK 2024-2
Kwas mlekowy – właściwości, synteza i zastosowania
Wiktoria MOKROSZ
Agnieszka SIEWNIAK
nr katalogowy: 150046
10.15199/4.2024.2.1
Kwas mlekowy
fermentacja mikrobiologiczna
poli(kwas mlekowy)
biomasa
Lactic acid
microbial fermentation
poly(lactic acid)
biomass
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Skuteczność na zmywaku
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86992
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Mikrobiologiczna enancjoselektywna redukcja acetylowych pochodnych pirydyny
TOMASZ JANECZKO
JADWIGA DMOCHOWSKA-GŁADYSZ
EDYTA KOSTRZEWA-SUSŁOW
nr katalogowy: 49050
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Czy możliwe jest warzenie powtarzalnych piw w małych browarach?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 124002
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Stan sanitarny cukrowni i mikrobiologiczna jakość cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2009/2010
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 56312
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-2
Kongres Korozyjny EUROCORR 2018
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 118651
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Use of biotechnology and nanotechnology in refinery and petrochemical industries Zastosowanie biotechnologii i nanotechnologii w przemyśle rafineryjnym i petrochemicznym
Sabina Wilkanowicz
nr katalogowy: 105234
10.15199/62.2017.4.11
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE GRZYBÓW ROZKŁADAJĄCYCH DREWNO W PROCESACH BIOTECHNOLOGICZNYCH
Izabela Betlej
Krzysztof J. Krajewski
nr katalogowy: 70837
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Calcium peroxide as a chemical stimulator of bioremediation of soil contaminated with persistent organic pollutants Nadtlenek wapnia jako chemiczny stymulator procesu bioremediacji gleby zanieczyszczonej trudno biodegradowalnymi zanieczyszczeniami organicznymi
Jolanta Turek-Szytow
nr katalogowy: 97901
10.15199/62.2016.4.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-10
Prace porządkowe a czytość mikrobiologiczna powierzchni płaskich wokół niecki basenowej
Emilia Stańkowska
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 110225
10.15199/17.2017.10.7
czystość mikrobiologiczna
basen
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
microbial purity
swimming pools
bacterial contamination
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Charakterystyka mikroflory najczęściej występującej w surowcach i przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65707
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Aspekty jakości konserw mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 78756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Czynniki wpływające na jakość mycia naczyń Czyste zależności
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 97689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Kryteria bezpieczeństwa żywności i higieny produkcji
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 80060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Hydrofobiny - produkty metabolizmu grzybów strzępkowych jako potencjalna przyczyna gushingu pierwotnego piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 89765
10.15199/64.2015.2.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Stabilność fizykochemiczna piwa - wybrane aspekty praktyczne
nr katalogowy: 82782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ODPORNOŚĆ KOMPOZYTÓW NATURALNYCH ZABEZPIECZONYCH CIECZĄ JONOWĄ NA DZIAŁANIE GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH
Joanna Foksowicz-Flaczyk
Judyta Walentowska
Krzysztof Bujnowicz
nr katalogowy: 70883
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przemysłowe znaczenie mikrobiologicznych hydroksylacji związków steroidowych
Tomasz Janeczko
Natalia Milecka
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 68155
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Asymmetric reduction of ketones in the culture of Alternaria alternata. Asymetryczna redukcja ketonów w kulturze Alternaria alternata
Rafał Ogórek
Bogdan Jarosz
nr katalogowy: 79447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Microbiological reduction of xanthohumol and 4-methoxychalcone. Mikrobiologiczna redukcja ksantohumolu i 4-metoksychalkonu
Monika Stompor
Bartłomiej Potaniec
Antoni Szumny
Paweł Zieliński
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 75939
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Spis treści rocznika 2010 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 56317
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Zastosowanie kultur starterowych w procesie słodowania jęczmienia
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 102824
10.15199/64.2016.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-11
Czystość mikrobiologiczna powietrza a elastyczność i efektywność energetyczna w hybrydowej sali operacyjnej
Paweł Borowiecki
nr katalogowy: 134671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Zimna, mikrobiologiczna filtracja stabilizująca - system CFS NEO
Reiner Gaub
Marek Jastrzębski
nr katalogowy: 116655
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
Zapobieganie powstawaniu śluzu w procesach produkcji papieru bez użycia biocydó i środków toksycznych
Bartek Stawicki
nr katalogowy: 105861
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności w procesach pasteryzacji i sterylizacji
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 81260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Kontrola higieny w cukrowni
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72014
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Przeciwdrobnoustrojowe działanie związków zawartych w przyprawach roślinnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71045
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
NANOKRZEMIONKA IMMOBILIZOWANA NANOCZĄSTKAMI MIEDZI JAKO INNOWACYJNY PRODUKT GRZYBO- I BAKTERIOBÓJCZY
Kępska Blanka
Jeziórska Regina
Zielecka Maria
Bujnowska Elżbieta
nr katalogowy: 70886
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-7
Nauka w walce z korozją
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 69165
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Właściwości i wykorzystanie mięsa mechanicznie odkostnionego - wybrane zagadnienia
Halina Makała
nr katalogowy: 67048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Jakość mikrobiologiczna wody technologicznej stosowanej w procesie produkcji destylatu rolniczego
Krystyna Zielińska
Antoni Miecznikowski
Krystyna Stecka
nr katalogowy: 60664
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne surowców ziołowych
Alina Kunicka-Styczyńska
Krzysztof Śmigielski
nr katalogowy: 60534
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Badania mikrobiologiczne cukru w kontekście jego wykorzystania w różnych branżach przemysłu spożywczego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Małczak
nr katalogowy: 78747
AURA 2013-7
Intymna wrażliwość
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 77706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Mikrobiologiczna produkcja karotenoidów
Urszula Błaszczyk
Paweł Sroka
nr katalogowy: 76646
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-5
Usuwanie azotu ze ścieków przez tlenowy osad granulowany
Agnieszka Cydzik-Kwiatkowska
nr katalogowy: 51590
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Charakterystyka mikrobiologiczna ścieków komunalnych i zagrożenia związane z obecnością w nich mikroorganizmów patogennych
Marcin Kaźmierczuk
Liliana Kalisz
nr katalogowy: 58835
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-8-9
Sieci sensoryczne w układach monitorowania zagrożeń środowiskowych
Bogdan Miedziński
Kamil Staniec
Krzysztof Rutecki
Grzegorz Debita
Jacek Majewski
nr katalogowy: 53887
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Jakość mikrobiologiczna mięsa chłodzonego i mrożonego
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 104154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
AURA 2017-10
Dyniowate w fitoremediacji gruntów zanieczyszczonych ksenobiotykami
Elżbieta MIERZEJEWSKA
Magdalena URBANIAK
nr katalogowy: 109808
10.15199/2.2017.10.1
zanieczyszczenia
fitoremediacja
dyniowate
Cucurbitaceae
contamination
phytoremediation
cucurbits
Cucurbitaceae
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
BADANIA WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWYCH KWASU P-KUMAROWEGO I JEGO SOLI
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70887
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WYKORZYSTANIE TECHNIKI MIKROFALOWEJ W NIEINWAZYJNYM OCZYSZCZANIU BUDYNKÓW Z MIKROBIOLOGICZNYCH SKAŻEŃ
Rafał L. Górny
Anna Ławniczek-Wałczyk
Marcin Cyprowski
Małgorzata Gołofit-Szymczak
nr katalogowy: 70861
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
PROBLEMY BIOKOROZJI W LINIACH PRZESYŁOWYCH GAZU ZIEMNEGO
Krzysztof Ziemiński
Leszek Klimek
Zofia Żakowska
Agnieszka Staniszewska
nr katalogowy: 70839
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Charakterystyka mikrobiologiczna i mikotoksyczna komponentów pasz
Joanna Biernasiak
Małgorza ta Piotrowska
Katarzyna Śliżewska
Zdzisława Libudzisz
nr katalogowy: 68276
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Usuwanie metali ciężkich ze ścieków galwanizerskich za pomocą jonów siarczkowych wytwarzanych przez bakterie redukujące siarczany
Hanna Jaworowska-Deptuch
Arkadiusz Białek
Arkadiusz Majoch
Zbigniew Ochal
nr katalogowy: 60218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej na podstawie doniesień RASFF
Halina Ścieżyńska
Łukasz Mąka
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Bożena Windyga
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 56229
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-7
Badania skuteczności trzystopniowej domowej baterii filtrów wyposażonej w lampę UV-C
Agnieszka Rożej
Dariusz Kowalski
Beata Kowalska
nr katalogowy: 92535
10.15199/17.2015.7.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZANIECZYSZCZENIE MIKROBIOLOGICZNE WYBRANYCH OBIEKTÓW NA TERENIE PAŃSTWOWEGO MUZEUM AUSCHWITZ-BIRKENAU W OŚWIĘCIMIU
Anna Otlewska
Małgorzata Piotrowska1
Katarzyna Rajkowska
Anna Koziróg
Beata Gutarowska
Agnieszka Żydzik-Białek
nr katalogowy: 70858
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AEROZOL BAKTERYJNY W MGLE OLEJOWEJ JAKO EFEKT KOROZJI MIKROBIOLOGICZNEJ CIECZY OBRÓBKOWYCH
Marcin Cyprowski
Anna Ławniczek-Wałczyk
Rafał L. Górny
nr katalogowy: 70841
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-7
Rola mikroorganizmów zawartych w oleju napędowym w korozji mikrobiologicznej stali pokrytej powłoką niklową
TOMASZ SŁOMCZYŃSKI
MARIA ŁEBKOWSKA
nr katalogowy: 52909
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Anaerobic co-digestion of highly processed food waste with sewage sludge. Physicochemical and microbiological evaluation of the process Kofermentacja metanowa odpadów żywności wysoko przetworzonej z osadem ściekowym. Fizykochemiczna i mikrobiologiczna ocena procesu
Agnieszka A. Pilarska
Krzysztof Pilarski
Agnieszka Wolna-Maruwka
Kamila Tomaszyk
nr katalogowy: 102393
10.15199/62.2016.11.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Effect of ash and bone-based phosphorus biofertilizers on biodiversity of weeds in spring wheat Bionawozy fosforowe z popiołu i kości jako czynnik kształtujący bioróżnorodność chwastów w pszenicy jarej
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Wiesław P. Jastrzębski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
nr katalogowy: 90676
10.15199/62.2015.4.25
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Can microorganisms play a beneficial role in oil spill clean-up?
Oliwia Zegrocka-Stendel
nr katalogowy: 141948
10.15199/17.2023.2.3
oil spill
hydrocarbons
metabolism
enzymes
bacteria
consortium
bioremediation
wycieki ropne
węglowodory
metabolizm
enzymy
bakterie
konsorcja bakteryjne
bioremediacja
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Can microorganisms play a beneficial role in oil spill clean-up?
Oliwia Zegrocka-Stendel
nr katalogowy: 141948
10.15199/17.2023.2.3
oil spill
hydrocarbons
metabolism
enzymes
bacteria
consortium
bioremediation
wycieki ropne
węglowodory
metabolizm
enzymy
bakterie
konsorcja bakteryjne
bioremediacja
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Remediacja środowiska gruntowo-wodnego na terenie stacji dystrybucji paliw metodą in situ
Arkadiusz Kamiński
Agnieszka Pusz
Łukasz Drewniak
nr katalogowy: 116169
10.15199/62.2018.9.38
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Biotechnologiczne przetwarzanie zużytego elektrolitu z akumulatorów kwasowo-ołowiowych
Jacek Retka
Witold Uhrynowski
Łukasz Drewniak
nr katalogowy: 126679
10.15199/62.2020.6.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Biotechnologiczne przetwarzanie zużytego elektrolitu z akumulatorów kwasowo-ołowiowych
Jacek Retka
Witold Uhrynowski
Łukasz Drewniak
nr katalogowy: 126679
10.15199/62.2020.6.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Bakterie zdolne do biodegradacji polilaktydu i polikaprolaktonu
Katarzyna Janczak
Grażyna Dąbrowska
nr katalogowy: 112765
10.15199/62.2018.3.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ ozonowania nasion rzepaku na barwę oleju
Monika Sachadyn-Król
Izabella Jackowska
nr katalogowy: 113868
10.15199/62.2018.5.23
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Zalecenia WHO dla laboratoriów z SARS-CoV-2 i nie tylko (cz. 2)
Paweł Kopeć
Małgorzata Majka
Małgorzata Szczepańska
nr katalogowy: 131107
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Ocena podatności materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z wodą do spożycia przez ludzi na tworzenie się biofilmu – aktualne problemy towarzyszące ocenie higienicznej
Maciej Szczotko
Renata Matuszewska
nr katalogowy: 123091
10.15199/17.2019.10.1
biofilm
woda
materiały kontaktujące się z wodą
ocena higieniczna
biofilm
drinking water
materials intended to contact with drinking water
plumbing materials
hygienic evaluation
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Praktyczne aspekty Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakości w laboratorium diagnostycznym
Agnieszka WOŹNIAK-KOSEK
nr katalogowy: 116042
10.15199/48.2018.9.2
jakość
kontrola jakości
zapewnienie jakości
system oceny
medyczne laboratorium diagnostyczne
system zarządzania
quality
quality control
quality assurance
evaluation system
medical diagnostic laboratory
management system
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Stabilność mikrobiologiczna i energetyczna biomasy przeznaczonej do termochemicznej konwersji w procesie zgazowania
Małgorzata Hawrot-Paw
Adam Koniuszy
Damian Pizoń
Andrzej Karbowy
nr katalogowy: 113854
10.15199/62.2018.5.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Zastosowanie homogenizacji wysokociśnieniowej do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Marta Duda
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 108774
10.15199/64.2017.8.3
homogenizacja wysokociśnieniowa (HPH)
soki owocowe i warzywne
jakość mikrobiologiczna
uszkodzenia subletalne
high pressure homogenization (HPH)
fruit and vegetable juices
microbiological quality
sublethal injuries
CHŁODNICTWO 2019-6
Czynniki kształtujące jakość mikrobiologiczną powietrza ze szczególnym uwzględnieniem klimatyzacji
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 124153
10.15199/8.2019.6.2
bioaerozole
jakość mikrobiologiczna powietrza
Legionella pneumophila
klimatyzacja
bioaerosols
microbiological air quality
Legionella pneumophila
air conditioning
OPAKOWANIE 2020-8
Leksykon terminów z zakresu opakowań część 3.
Bohdan Czerniawski
Hanna Żakowska
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 127790
10.15199/42.2020.8.1.
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Najnowsze postępy w zastosowaniu technologii zimnej plazmy w żywności pochodzenia zwierzęcego
Agnieszka STAREK-WÓJCICKA
Joanna PAWŁAT
nr katalogowy: 148727
mięso
przetwory mięsne
zimna plazma
bezpieczeństwo żywności
dekontaminacja mikrobiologiczna
wartość odżywcza
meat
meat products
cold plasma
food safety
microbial decontamination
nutritional value
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-6
Ozonowany olej roślinny w procesie bioremediacji środowisk zanieczyszczonych olejem napędowym
Marta Radzimierska
Arkadiusz Polewczyk
Krzysztof Śmigielski
nr katalogowy: 106412
10.15199/17.2017.6.9
bioremediacja
ozonowany olej
ropopochodne
bioremediation
ozonized oil
petroleum substances
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Innowacyjna kompozytowa konstrukcja nośna chmielników
Marcin Żyła
nr katalogowy: 151219
10.15199/64.2024.5.1
plantacja chmielu
konstrukcja nośna chmielnika
kreozot
WWA
Integrowana Produkcja Chmielu
bioremediacja
hops plantation
hop trellis construction
creosote
PAH
Integrated Hop Production
bioremediation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Metody molekularne w detekcji i identyfikacji mikroorganizmów w zakładach przemysłu celulozowo-papierniczego
Katarzyna Dybka-Stępień
Anna Otlew ska
nr katalogowy: 121929
10.15199/54.2019.8.2
mikroorganizmy
metody molekularne
celulozownie i papiernie
microorganisms
molecular methods
pulp and paper mills
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Propozycja szybkiej metody oznaczania wody w wybranym produkcie tłuszczowym typu margaryna
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
nr katalogowy: 109367
10.15199/48.2017.9.4
margaryna
zawartość wody
proces suszenia
wilgotność
wagosuszarka
margarine
content of water
drying process
humidity
moisture analyser
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Jakość mikrobiologiczna przechowywanego chleba
Kinga Stuper-Szablewska
nr katalogowy: 121644
chleb
mikotoksyny
grzyby mikroskopowe
bread
mycotoxins
microscopic fungi
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Jakość mikrobiologiczna powietrza wewnętrznego miejskiej pływalni
ANNA GOTKOWSKA-PŁACHTA
nr katalogowy: 134925
10.15199/9.2021.12.4
zanieczyszczenie powietrza
basen
bakterie
grzyby
air contamination
swimming pool
bacteria
fungi
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH