Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-5
Efektywność oczyszczania ścieków w sekwencyjnych reaktorach porcjowych z tlenowym osadem granulowanym
Joanna Czarnota
Janusz Tomaszek
Małgorzata Miąsik
Monika Zdeb
nr katalogowy: 84266
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Studies on compression strength of superphosphate and urea granules Badania wytrzymałości na ściskanie granul superfosfatu i mocznika
Norbert Leszczyński*
Wojciech Przystupa
Janusz Nowak
Jarosław Tatarczak
Józef Kowalczuk
Piotr Rusek
nr katalogowy: 96185
10.15199/62.2016.1.22
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Zmienność masy i wytrzymałości na ściskanie granul nawozów wapniowych
Adam Węgrzyn
Norbert Leszczyński
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 110744
10.15199/62.2017.11.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Wpływ kationów Ca2+, Mg2+ i Fe3+ na formowanie tlenowej granulowanej biomasy
Beata Kończak
Korneliusz Miksch
nr katalogowy: 63702
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-10
NUMERYCZNA SYMULACJA PROCESU ROZTWARZANIA GRANULOWANEGO TRÓJTLENKU MOLIBDENU W CIEKŁYM ŻELIWIE STOPOWYM
ANDRZEJ PIOTROWSKI
CZESŁAW MALINOWSKI
nr katalogowy: 54932
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Ocena kulistości granul nawozów mineralnych metodą cyfrowej analizy obrazu
Norbert Leszczyński
Adam Węgrzyn
Sławomir Kocira
Agnieszka Szparaga
Janusz Zarajczyk
nr katalogowy: 113529
10.15199/62.2018.4.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Nowe kryteria mikrobiologiczne dla żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66166
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Mikrobiologiczne skażenie elewacji budynków
B. Nowak
R. Zamorowska
nr katalogowy: 17682
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Study of granulation of carbonate lime fertilizer in a pan granulator Badania granulacji nawozowego wapna węglanowego metodą talerzową
Mieczysław Borowik
Sebastian Schab
Andrzej Biskupski
Piotr Rusek
Paulina Bogusz
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95022
10.15199/62.2015.11.24
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i szkodniki ziaren zbóż
Magdalena Broda
Katarzyna Leja
nr katalogowy: 49104
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Warzywa minimalnie przetworzone a skażenie mikrobiologiczne
JUSTYNA SZWEJDA
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 26230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Znaczenie bakterii z rodziny Enterobacteriaceae w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 24743
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Zagrożenia mikrobiologiczne w przechowywanym soku gęstym w Cukrowni Glinojeck BSO Polska S.A.
Alina Kunicka
Magdalena Irach
nr katalogowy: 29346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Ocena wytrzymałości granul nawozów mineralnych przy wykorzystaniu rozkładu Weibulla
Wojciech Przystupa
Piotr Rusek
Janusz Nowak
nr katalogowy: 117898
10.15199/62.2018.12.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Dynamika zmian wytrzymałości granulowanych nawozów mineralnych
Norbert Leszczyński
Małgorzata Szczepanik
Milan Koszel
nr katalogowy: 126275
10.15199/62.2020.5.7
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-5
Usuwanie azotu ze ścieków przez tlenowy osad granulowany
Agnieszka Cydzik-Kwiatkowska
nr katalogowy: 51590
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-2
Ocena zmian właściwości ochronnych włóknin filtrująco-pochłaniających wobec aerozoli i par substancji organicznych
Agnieszka Brochocka
Katarzyna Majchrzycka
nr katalogowy: 50087
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Tlenowy osad granulowany - alternatywa dla klasycznego osadu czynnego
Jolanta Podedworna
Paula Augustyniak
Katarzyna Sytek-Szmeichel
nr katalogowy: 97816
10.15199/17.2016.4.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Budowa instalacji demonstracyjnej nowego procesu technologicznego wytwarzania innowacyjnych nawozów siarkowo-bentonitowych w formie kulistych granul ułatwiających dyspersję, wzbogaconych o siarczany i mikroelementy
Bogusław Krawczyk
Małgorzata Kondracka
Henryk Turbiarz
Anna Watros
Łukasz Milo
Tomasz Bartman
Joanna Baran
Paweł Żądełek
Karolina Rymarczyk
nr katalogowy: 134675
10.15199/62.2021.11.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Budowa instalacji demonstracyjnej nowego procesu technologicznego wytwarzania innowacyjnych nawozów siarkowo-bentonitowych w formie kulistych granul ułatwiających dyspersję, wzbogaconych o siarczany i mikroelementy
Bogusław Krawczyk
Małgorzata Kondracka
Henryk Turbiarz
Anna Watros
Łukasz Milo
Tomasz Bartman
Joanna Baran
Paweł Żądełek
Karolina Rymarczyk
nr katalogowy: 134675
10.15199/62.2021.11.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Budowa instalacji demonstracyjnej nowego procesu technologicznego wytwarzania innowacyjnych nawozów siarkowo-bentonitowych w formie kulistych granul ułatwiających dyspersję, wzbogaconych o siarczany i mikroelementy
Bogusław Krawczyk
Małgorzata Kondracka
Henryk Turbiarz
Anna Watros
Łukasz Milo
Tomasz Bartman
Joanna Baran
Paweł Żądełek
Karolina Rymarczyk
nr katalogowy: 134675
10.15199/62.2021.11.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Gorący temat
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Niezawodny
S.M.
nr katalogowy: 4039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji soków owocowych
A. Kunicka
nr katalogowy: 7205
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-2
Skażenie mikrobiologiczne ropy naftowej i jej produktów
D. Kwiatkowska
nr katalogowy: 2867
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Zastosowanie dobrej praktyki higienicznej w cukrownictwie
A. Baryga
nr katalogowy: 1474
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Nowe technologie w dziedzinie mikrobiologicznego oczyszczania wód powierzchniowych
nr katalogowy: 16530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Adhezja mikroorganizmów do powierzchni stykających się z żywnością
K. Czaczyk
nr katalogowy: 14768
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
NOWE PRAWO
nr katalogowy: 20877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne napojów
B. Sokołowska. R. A. Grzybowski
nr katalogowy: 6806
CHŁODNICTWO 2005-5
Wpływ czynników ilościowo-jakościowych, przetwórczych oraz chłodniczych kształtujących wartości surowców rybnych dla konsumentów
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8656
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Rola sanityzacji poliuretanowych podeszew obuwia zawodowego, szczególnie szpitalnego, w zapobieganiu rozprzestrzeniania się zakażeń
M. Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 22268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Wymagania mikrobiologiczne dla żywności - projekt Komisji Wspólnoty Europejskiej
B. Windyga
H. Ścieżyńska
nr katalogowy: 14887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Nowoczesne metody mikrobiologiczne w zapewnieniu i kontroli higieny produkcji żywności
M. Jatosińska
nr katalogowy: 14764
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Analiza termodynamiczna zachowania się koksu w wielkim piecu
anna KonstanCiaK
nr katalogowy: 62545
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Rozporządzenie Komisji (WE) nr 2073-2005 z dn. 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dla środków spożywczych
nr katalogowy: 20040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
OPAKOWANIE 2005-8-2
"Zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne dla produktów spożywczych, kosmetycznych, chemicznych i opako wań
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 11389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Pomiar aktywności wody podczas produkcji sera
nr katalogowy: 34574
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
XII SZKOŁA TECHNOLOGII FERMENTACJI - Piwowarstwo polskie w Unii Europejskiej:
nr katalogowy: 24351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Zastosowanie osiągnięć biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
ROBERT PALKA
nr katalogowy: 24312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu żywnościowym
KATARZYNA GODLEWSKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 33023
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-6
SIMATIC IT Unilab w zakładach Nutricia w Opolu
Tomasz Cwołek
nr katalogowy: 31964
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-7-8
Ocena skażenia mikrobiologicznego cieczy niskokrzepnących eksploatowanych w instalacjach chłodniczych wybranych przedsiębiorstw
ANDRZEJ STĘPIEŃ
JOANNA KARAŚ
nr katalogowy: 36880
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Uwaga na skrzyżowaniach!
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98894
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne w garbarniach - zagrożenie dla przetwarzanego surowca, wyrobów skórzanych oraz zdrowia pracowników zakładów garbarskich
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anita Śnioszek
nr katalogowy: 82171
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
AURA 2008-9
Mikrobiologiczne ogniwa paliwowe
WIESŁAW CIECHANOWICZ
STEFAN SZCZUKOWSKI
nr katalogowy: 37959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Zastosowanie testów PetrifilmTM firmy 3M w badaniach żywności i pasz
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 24744
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wytrzymałość na ściskanie granul superfosfatu i mocznika
Norbert Leszczyński
Wojciech Przystupa
Janusz Nowak
Piotr Rusek
nr katalogowy: 109338
10.15199/62.2017.9.32
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Przyzakładowe laboratorium mikrobiologiczne
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Stabilizacja chemiczna odpadów niebezpiecznych oraz innych niż niebezpieczne w procesie produkcji lekkich kruszyw syntetycznych
Marcin Głodniok
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 137283
10.15199/62.2022.4.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Stabilizacja chemiczna odpadów niebezpiecznych oraz innych niż niebezpieczne w procesie produkcji lekkich kruszyw syntetycznych
Marcin Głodniok
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 137283
10.15199/62.2022.4.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Stabilizacja chemiczna odpadów niebezpiecznych oraz innych niż niebezpieczne w procesie produkcji lekkich kruszyw syntetycznych
Marcin Głodniok
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 137283
10.15199/62.2022.4.5
CHŁODNICTWO 2008-12
Ocena stopnia zanieczyszczenia mikrobiologicznego opakowanych i nie opakowanych mięśni piersiowych kurcząt brojlerów podczas przechowywania w atmosferze gazów kontrolowanych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 40277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Centrum Innowacyjnych Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – wyjątkowa możliwość współpracy
Radosław Spychaj
Dominika Sokulska
nr katalogowy: 151421
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Centrum Innowacyjnych Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – wyjątkowa możliwość współpracy
Radosław Spychaj
Dominika Sokulska
nr katalogowy: 151421
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Nowoczesne, mikrobiologiczne laboratorium przyzakładowe
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 75460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-5
Higieniczne kompozyty materiałowe na cholewki obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 44513
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Oczyszczalnia ścieków stoczniowych jako źródło emisji bioaerozoli do powietrza atmosferycznego
Piotr Daniszewski
nr katalogowy: 42836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Automatyczne systemy monitorowania czystości mikrobiologicznej żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Testy przechowalnicze w prognozowaniu trwałości żywności
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 82181
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Jakość mikrobiologiczna mięsa chłodzonego i mrożonego
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 104154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Rozważania na temat bezpieczeństwa wodnego i bezpiecznej wody
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 97817
10.15199/17.2016.4.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Nieinwazyjne osuszanie ścian piwnicznych w zawilgoconych obiektach budowlanych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 97480
10.15199/33.2016.03.06
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Mykologiczne skutki wadliwych rozwiązań dachów, tarasów i balkonów
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 90211
10.15199/33.2015.03.01
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ zakładów utylizacji odpadów komunalnych na zanieczyszczenie mikrobiologiczne powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 44471
OPAKOWANIE 2009-2
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
nr katalogowy: 41636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Firmy Begerow wspólnie z Alfa Laval i Ecolab zaprosiły branżę sokowniczą na seminarium do Baranowa
nr katalogowy: 60658
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
SKAŻENIE MIKOLOGICZNE ŚCIAN MAGAZYNU TKANIN ZABYTKOWYCH I OCENA SKUTECZNOŚCI PRZEPROWADZONEJ DEZYNFEKCJI
Barbara Błyskal
Justyna Syguła-Cholewińska
nr katalogowy: 70857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 1
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 100327
10.15199/64.2016.7-8.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zmiana klimatu a zagrożenia mikrobiologiczne dla przemysłu spożywczego
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 150448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 116119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Analityka specjalna Część 2. Oznaczanie pozostałości, substancji skażających oraz mikrobiologicznych w ziarnie zbóż i ich przetworach
nr katalogowy: 49664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Zakażenia mikrobiologiczne przy produkcji bioetanolu
Magdalena Broda
Włodzimierz Grajek
nr katalogowy: 46209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
nr katalogowy: 52621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 118820
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZANIECZYSZCZENIE MIKROBIOLOGICZNE WYBRANYCH OBIEKTÓW NA TERENIE PAŃSTWOWEGO MUZEUM AUSCHWITZ-BIRKENAU W OŚWIĘCIMIU
Anna Otlewska
Małgorzata Piotrowska1
Katarzyna Rajkowska
Anna Koziróg
Beata Gutarowska
Agnieszka Żydzik-Białek
nr katalogowy: 70858
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Czynniki sprzyjające korozji mikrobiologicznej ocieplonych elewacji i sposoby jej zapobiegania
Iwona Kata
Zofia Stasica
Krzysztof Szafran
nr katalogowy: 130055
10.15199/33.2021.01.02
biodeterioracja
biocydy
mikroorganizmy
elewacja
metodyka.
biodeterioration
biocides
microorganisms
elevation
methodology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-7-8
Charakterystyka biomasy konsorcjów mikroglonowo-bakteryjnych w procesie oczyszczania ciekłej frakcji przefermentowanych komunalnych osadów ściekowych
Joanna Kazimierowicz
Marcin Zieliński
Marcin Dębowski
Alona Vdovychenko
nr katalogowy: 144694
10.15199/17.2023.7.5
konsorcja mikroglonowo-bakteryjne
granule mikrobiologiczne
mikroglonowo-bakteryjny osad granulowany
hybrydowy fotobioreaktor
oczyszczanie odcieków pofermentacyjnyc
microalgae-bacterial consortia
microbial granules
microalgae-bacterial granular sludge
hybrid photobioreactor
treatment of post-fermentation effluents
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Wykorzystanie tomografii komputerowej oraz SEM w ocenie morfologii przekrojów próbek azotanu(V) amonu
Andrzej Biessikirski
Łukasz Kuterasiński
Michał Dworzak
Malwina Kolano
Małgorzata Ruggiero-Mikołajczyk
nr katalogowy: 149458
10.15199/62.2024.7.8
azotan(V) amonu
SEM
tomografia komputerowa
porowatość
ammonium nitrate(V)
SEM
computed tomography
po rosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Wykorzystanie tomografii komputerowej oraz SEM w ocenie morfologii przekrojów próbek azotanu(V) amonu
Andrzej Biessikirski
Łukasz Kuterasiński
Michał Dworzak
Malwina Kolano
Małgorzata Ruggiero-Mikołajczyk
nr katalogowy: 149458
10.15199/62.2024.7.8
azotan(V) amonu
SEM
tomografia komputerowa
porowatość
ammonium nitrate(V)
SEM
computed tomography
po rosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Ocena czystości biodacyny metodą HPLC
GRAŻYNA TRONCZYŃSKA-LUBOWICZ
MARIA HORODECKA
nr katalogowy: 107144
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-6
Makroporowata bioceramika oparta na ortofosforanach wapnia do zastosowań medycznych
JOANNA Czechowska
ZOFIA Paszkiewicz
DOMINIKA Siek
ANNA Ślósarczyk
nr katalogowy: 64855
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-9
Uruchomienie pierwszej w Polsce oczyszczalni ścieków z technologią Nereda w Rykach
Marek Gromiec
nr katalogowy: 93921
10.15199/17.2015.9.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wymagania mikrobiologiczne dla ziarna i mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 114136
bakterie
pleśnie
przemiał ziarna
oczyszczanie ziarna
bacteria
molds
grain milling
grain cleaning
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-5
Tlenowy osad granulowany jako efektywna technologia usuwania bisfenolu A (BPA)
Agnieszka Cydzik-Kwiatkowska
Magdalena Zielińska
Katarzyna Bernat
Katarzyna Bułkowska
Irena Wojnowska-Baryła
nr katalogowy: 105547
10.15199/17.2017.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Kondycjonowanie granulatu saletry amonowej produkowanej w Zakładach Azotowych "Puławy"
HALINA MARKIEWKA
EUGENIUSZ WYSTUP
ANDRZEJ SKALSKI
JOLANTA KOZŁOWSKA
nr katalogowy: 107194
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Mikrobiologiczne zagrożenia występujące w ziarnie zbóż i produktach zbożowych
Anna Czubaszek
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 116499
zboża i produkty zbożowe
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
mikotoksyny
cereals and cereal products
microbial contamination
mycotoxins
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Spis treści rocznika 2013 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 81029
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Z półki księgarskiej
Anna M. Anielak
nr katalogowy: 124834
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Granulacja mączki mięsno-kostnej, słomy i osadów ściekowych
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Paweł Staroń
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 68162
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Purification of egg yolk plasma from lipoproteins with hydrocolloids. Oczyszczanie plazmy żółtka jaja kurzego z lipoprotein przy zastosowaniu hydrokoloidów
Anna Pudło
Anna Pluta
WiesłAw Kopeć
Ewa Biazik
Teresa Skiba
Dorota Chorążyk
nr katalogowy: 78596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Heavy metals in granulated sludge-ash mixtures used as components of fertilizes. Metale ciężkie w granulatach popiołowo-osadowych wykorzystywanych do celów nawozowych
Czesława Rosik-Dulewska
Urszula Karwaczyńska
Tomasz Ciesielczuk
nr katalogowy: 78594
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-10
GRANULACJA MoO3 JAKO PÓŁPRODUKTU DO PROCESU STOPOWANIA - ANALIZA PROCESU I WŁAŚCIWOŚCI GRANULATU
PIOTR JAROSZ
STANISŁAW MAŁECKI
MAREK GALANTY
STANISŁAW SERKOWSKI
nr katalogowy: 54927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Effect of formulation on degradation rate and mobility of a herbicide in soil Wpływ formy użytkowej na rozkład i mobilność herbicydu w glebie
Barbara Wujek
Olga Kalitowska
Mariusz Kucharski
nr katalogowy: 100765
10.15199/62.2016.9.10
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Czynniki mikrobiologiczne a profilaktyka i rewaloryzacja budynków mieszkalnych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 131780
10.15199/33.2021.05.01
budynek
mikrobiologia
profilaktyka
rewaloryzacja.
building
microbiology
prophylaxis
revalorization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Rola opakowania w przedłużaniu trwałości pieczywa
Agnieszka Makowska
Jakub Królak
nr katalogowy: 148667
10.15199/65.2024.5.8
pieczywo
zmiany mikrobiologiczne
opakowania aktywne
nanocząstki
bread
microbiological changes
active packaging
nanoparticles
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. I)
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Elektrolizowana woda - nowa broń w walce z mikroorganizmami w przemyśle spożywczym
Mirosław Maziarka
nr katalogowy: 120727
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Środki transportu w przemyśle mięsnym
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 131405
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Granulacja dwustopniowa nawozów mineralnych
Bogdan Kosturkiewicz
Andrzej Janewicz
Marek Hryniewicz
nr katalogowy: 109316
10.15199/62.2017.9.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Evaluation of the effectiveness of phosphorus-sulfur fertilizers produced on the basis of ground rock phosphate. Part I. Technology for manufacturing Ocena efektywności nawozów fosforowo-siarkowych produkowanych na bazie mielonego fosforytu. Część I. Technologia wytwarzania nawozów
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Józef Hoffmann
Helena Górecka
Wiktor Jóźwiak
Grażyna Wiśniewska
nr katalogowy: 84202
10.12916/przemchem.2014.803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Brykietowanie mieszanek wysokowapniowych szlamów pofiltracyjnych i kamienia wapiennego
Bogdan Kosturkiewicz
Łukasz Kosturkiewicz
nr katalogowy: 151033
10.15199/62.2024.10.16
brykietowanie
wysokowapniowy szlam politracyjny
kamień wapienny
prasa walcowa
briquetting
high-calcium filter sludge
limestone
roller press
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Czyste innowacje
nr katalogowy: 115757
CHŁODNICTWO 2012-5
Schładzanie próbek mięsa za pomocą mikrostrumieni
PIOTR A. BARANOWSKI
JAN PIWNIK
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 68028
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
Problemy mikrobiologiczne w procesie wytwar zania papier u
nr katalogowy: 90978
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-10
Prace porządkowe a czytość mikrobiologiczna powierzchni płaskich wokół niecki basenowej
Emilia Stańkowska
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 110225
10.15199/17.2017.10.7
czystość mikrobiologiczna
basen
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
microbial purity
swimming pools
bacterial contamination
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Opakowania w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Marta Kozak
nr katalogowy: 105282
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Laborant, kierownik laboratorium, cz. 1
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 104914
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
"Nowe patogeny" w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 69409
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-8
Micro bial fuel cell with Ni-Co cathode
BARBARA WŁODARCZYK
PAWEŁ P. WŁODARCZYK
nr katalogowy: 108939
10.15199/67.2017.8.3
microbial fuel cell
Ni-Co alloy
cathode
wastewater treatment
renewable energy sources
environmental engineering
clean technology
mikrobiologiczne ogniwa paliwowe
katoda
stop Ni-Co
oczyszczanie ścieków
odnawialne źródła energii
ochrona środowiska
inżynieria środowiska
czyste technologie
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie wuprawie rzepaku ozimego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 146062
10.15199/62.2023.11.6
pożyteczne mikroorganizmy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
beneficial microorganisms
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-1
Monitoring i usuwanie zanieczyszczeń mikrobiologicznych w pomieszczeniach archiwalnych i bibliotecznych
JUSTYNA SKÓRA
KATARZYNA PIETRZAK
BEATA GUTAROWSKA
PIOTR PIETROWSKI
nr katalogowy: 74007
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-10
Metan w osadnikach przydomowych oczyszczalni ścieków bytowych
Zbigniew Dąbek
nr katalogowy: 79971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Challenge tests - przewidywanie i eliminacja potencjalnych zagrożeń mikrobiologicznych
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
Arkadiusz Zakrzewski
Urszula Zarzecka
nr katalogowy: 114460
10.15199/66.2018.6.3
challenge tests
Listeria monocytogenes
potencjalny wzrost
bezpieczeństwo żywności
challenge tests
Listeria monocytogenes
potential growth
food safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie wuprawie rzepaku ozimego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 146062
10.15199/62.2023.11.6
pożyteczne mikroorganizmy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
beneficial microorganisms
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Solanki peklujące w produkcji wędzonek
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 111267
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 82582
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej jako kultur starterowych w kiszeniu warzyw
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Beata Chabłowska
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 74023
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZEWNĄTRZKOMÓRKOWE DEKSTRANOSACHARAZY LEUCONOSTOC MESENTEROIDES
Katarzyna Dybka
Anna Otlewska
Piotr Walczak
nr katalogowy: 70867
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Procedura oceny bezpieczeństwa użytkowania zabawek
Beata Grynkiewicz-Bylina
nr katalogowy: 64427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przemysłowe znaczenie mikrobiologicznych hydroksylacji związków steroidowych
Tomasz Janeczko
Natalia Milecka
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 68155
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH