Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Lossless CFA image compression algorithm for wireless capsule endoscopy
Błażej Wieczorek
Paweł Turcza
nr katalogowy: 143775
10.15199/48.2023.06.44
Image cmpression
CFA
Lossless
Golomb-Rice
wireless capsule endoscopy
Kompresja obrazu
CFA
bezstratna
Golomb-Rice
bezprzewodowa endoskopia kapsułkowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Lossless CFA image compression algorithm for wireless capsule endoscopy
Błażej Wieczorek
Paweł Turcza
nr katalogowy: 143775
10.15199/48.2023.06.44
Image cmpression
CFA
Lossless
Golomb-Rice
wireless capsule endoscopy
Kompresja obrazu
CFA
bezstratna
Golomb-Rice
bezprzewodowa endoskopia kapsułkowa
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
BEZSTRANA KOMPRESJA DANYCH AKUSTYCZNYCH Z WYKORZYSTANIEM ADAPTACYJNEGO KODU GOLOMBA
Cezary Wernik
Grzegorz Ulacha
nr katalogowy: 114360
10.15199/59.2018.6.50
adaptacyjny kod Golomba
bezstratna kompresja danych akustycznych.
adaptative Golomb code
lossless audio compression.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
BEZSTRANA KOMPRESJA DANYCH AKUSTYCZNYCH Z WYKORZYSTANIEM ADAPTACYJNEGO KODU GOLOMBA
Cezary Wernik
Grzegorz Ulacha
nr katalogowy: 114360
10.15199/59.2018.6.50
adaptacyjny kod Golomba
bezstratna kompresja danych akustycznych.
adaptative Golomb code
lossless audio compression.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
BEZSTRANA KOMPRESJA DANYCH AKUSTYCZNYCH Z WYKORZYSTANIEM ADAPTACYJNEGO KODU GOLOMBA
Cezary Wernik
Grzegorz Ulacha
nr katalogowy: 114360
10.15199/59.2018.6.50
adaptacyjny kod Golomba
bezstratna kompresja danych akustycznych.
adaptative Golomb code
lossless audio compression.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Measurement of Dielectric Properties in Mixtures of Various Rice Cultivars for Purpose of Detecting Contamination in Industry
Wittawat WASUSATHIEN
Chanchai THONGSOPA
Samran SANTALUNAI
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI
nr katalogowy: 147355
10.15199/48.2024.02.37
Dielectric properties
Rice
Saline
Właściwości dielektryczne
ryż
sól fizjologiczna
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Annie Rice ma się dobrze
J. Knyziak
nr katalogowy: 404
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Optimizing Rice Heating Efficiency: A Comparative Study of Zigzag Rail Design and Hybrid Induction Heating in a Novel Rice Heating System
Thanakrit CHAIWANDEE
Samroeng SANTALUNAI
Samran SANTALUNAI
Chanchai THONGSOPA
Weerawat CHAROENSIRI
Jariya PAKPROM
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI
Pichaya CHAIPANYA
nr katalogowy: 151332
10.15199/48.2024.11.08
Induction Heating
Rice Heating System
Zigzag Rail Design
Hybrid Systems
Ogrzewanie indukcyjne
system ogrzewania ryżu
konstrukcja szyny zygzakowatej
system hybrydowy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
System X-ray zwiększa bezpieczeństwo kontroli jakości wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 129964
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Performance Evaluation of Paddy Seed Distribution using Cylindrical Seed Container Spreader Robot
Arman Hadi AZAHAR
Mohamad Haniff HARUN
Muhammad Izzat Zakwan Mohd ZABIDI
Md Ashadi Md JOHARI
Adila Aida AZAHAR
Mohd Nurul Al Hafiz SHA’ABANI
nr katalogowy: 151329
10.15199/48.2024.11.05
paddy seeds
receiver/transceiver
Arduino
paddy field and traditional rice cultivation
nasiona ryżu
odbiornik/nadajnik
Arduino
pole ryżowe i tradycyjna uprawa ryżu
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43387
AURA 2008-7
Plazmowa terapia nowotworowa
MARCIN WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 36319
OPAKOWANIE 2013-2
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 74752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
MANOMIN Historia pewnej "dzikiej kultury"
Beata Marchand
nr katalogowy: 89833
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-2
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43240
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Wpływ przyspieszonego starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne profili z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż
Ewelina Kozikowska
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 139466
10.15199/33.2022.09.09
odporność na starzenie
kompozyty polimerowe z włóknami celulozowymi
profile budowlane
mikrostruktura
właściwości mechaniczne.
ageing resistance
polymer composites with cellulose fibers
building profiles
microstructure
mechanical properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Wpływ przyspieszonego starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne profili z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż
Ewelina Kozikowska
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 139466
10.15199/33.2022.09.09
odporność na starzenie
kompozyty polimerowe z włóknami celulozowymi
profile budowlane
mikrostruktura
właściwości mechaniczne.
ageing resistance
polymer composites with cellulose fibers
building profiles
microstructure
mechanical properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Wpływ przyspieszonego starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne profili z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż
Ewelina Kozikowska
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 139466
10.15199/33.2022.09.09
odporność na starzenie
kompozyty polimerowe z włóknami celulozowymi
profile budowlane
mikrostruktura
właściwości mechaniczne.
ageing resistance
polymer composites with cellulose fibers
building profiles
microstructure
mechanical properties.
OPAKOWANIE 2013-2
Nanotechnologia w czujnikach świeżości pożywienia?
nr katalogowy: 74759
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WERYFIKACJA PARAMETRU K ROZKŁADU RICE'A DLA ŚRODOWISKA MIEJSKIEGO W PAŚMIE UHF
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 101816
10.15199/59.2016.6.92
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Usuwanie jonów Cu2+ z roztworów wodnych za pomocą wybranych sorbentów
Agnieszka Bożęcka
Monika Orlof-Naturalna
Aleksander Korpalski
nr katalogowy: 128496
10.15199/62.2020.10.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Usuwanie jonów Cu2+ z roztworów wodnych za pomocą wybranych sorbentów
Agnieszka Bożęcka
Monika Orlof-Naturalna
Aleksander Korpalski
nr katalogowy: 128496
10.15199/62.2020.10.12
AURA 2014-8
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 85825
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Spożycie wybranych przetworów zbożowych, w zależności od przychodów netto w gospodarstwach domowych w latach 2010-2014
Beata Borkowska
Beata Pyryt
nr katalogowy: 103876
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Właściwości mieszanin azotanu(V) amonu z różnymi dodatkami
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 134213
10.15199/62.2021.10.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Właściwości mieszanin azotanu(V) amonu z różnymi dodatkami
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 134213
10.15199/62.2021.10.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Właściwości mieszanin azotanu(V) amonu z różnymi dodatkami
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 134213
10.15199/62.2021.10.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Effect of Electric field on Dielectric Loads by Using the Electrode Plates for Exterminating Pests Applications
Nuchanart SANTALUNAI
Samroeng SANTALUNAI
Samran SANTALUNAI
Chanchai THONGSOPA
Weerawat CHAROENSIRI
Jariya PAKPROM
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Pichaya CHAIPANYA
nr katalogowy: 148130
10.15199/48.2024.04.30
Dielectric properties
Electrode plate
Electric field
Właściwości dielektryczne
płytka elektrodowa
pole elektryczne
AURA 2014-3
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 82668
AURA 2014-1
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 81799
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Nobel dla życia
Irena Fober
nr katalogowy: 128651
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Nobel dla życia
Irena Fober
nr katalogowy: 128651
OPAKOWANIE 2021-8
Połączenie Fort Dearborn i Multi-Color Corporation
nr katalogowy: 133066
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-10
Filozofia firmy Solenis zapewnia stały wzrost i solidną pozycję rynkową
nr katalogowy: 101705
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
ANALIZA ZANIKÓW W SIECIACH WBAN TYPU OFF-BODY Z PRZESTRZENNYM ODBIOREM ZBIORCZYM W ŚRODOWISKU WEWNĄTRZBUDYNKOWYM
Szymon Wiszniewski
Sławomir J. Ambroziak
nr katalogowy: 120920
10.15199/59.2019.6.50
radiowe sieci BAN
przestrzenny odbiór zbiorczy
zaniki wolnozmienne
zaniki szybkozmienne
WBAN
space diversity scheme
slow fading component
fast fading component
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
MODELOWANIE ZANIKÓW W ŚRODOWISKU MORSKIEGO TERMINALU KONTENEROWEGO
Manuel M. Ferreira
Sławomir J. Ambroziak
Filipe D. Cardoso
Jarosław Sadowski
Luís M. Correia
nr katalogowy: 106350
10.15199/59.2017.6.50
zaniki wolnozmienne i szybkozmienne
morski terminal kontenerowy
model propagacyjny
slow fading
fast fading
maritime container terminal
propagation model
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
AURA 2024-8
Skwalen – niezwykle cenny związek organiczny dla zdrowia i urody
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 149940
10.15199/2.2024.8.1
skwalen
wątroba rekina
roślinne źródła skwalenu
wła ściwości prozdrowotne
poprawa kondycji skóry
squalene
shark liver
plant sources of squalene
health-promo ting properties
skin condition improvement
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Porównanie lepkości i procesu kleikowania wybranych skrobi naturalnych oraz skrobiowych mąk niechlebowych
Anita Demby
Iwona Konopka
nr katalogowy: 123782
skrobia
mąki niechlebowe
kleikowanie
żel
amylograf
starch
starch flours
gelatinization
gel
amylograph
DOZÓR TECHNICZNY 2011-1
Kierunki rozwoju badań wytrzymałościowych
Zbigniew L. Kowalewski
nr katalogowy: 57266
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
WYZNACZANIE ROZKŁADU OBWIEDNI SYGNAŁU TRANSMITOWANEGO W WARUNKACH STATYCZNYCH
Ryszard Studański
Krystyna Maria Noga
nr katalogowy: 101902
10.15199/59.2016.8-9.49
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
AURA 2011-9
Amerykański raport w sprawie gazu łupkowego
Andrzej WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 62108
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Outage probability analysis of system with dual selection combining over correlated Weibull fading channel in the presence of α-μ co-channel interference
Milica PETKOVIĆ
Mihajlo STEFANOVIĆ
Aleksandra CVETKOVIĆ
Dragana KRSTIĆ
Ivan MITIĆ
Časlav STEFANOVIĆ
nr katalogowy: 78458
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-5
The application of the hardness indentation method for the evaluation of the fracture toughness of B2 iron aluminides
MARIAN KUPKA
KAROL STĘPIEŃ
KATARZYNA KULAK
nr katalogowy: 54673
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Suszenie materiałów ziarnistych w aparacie silosowym
Dominika Boroń
Anita Kamińska-Pękala
nr katalogowy: 123956
10.15199/62.2019.12.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Nowa koncepcja młyna walcowo-płytowego
Andrzej Tomporowski
Józef Flizikowski
Weronika Kruszelnicka
nr katalogowy: 108901
10.15199/62.2017.8.29
AURA 2022-1
Rośliny alimentacyjne – czy to był dobry wybór?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 135529
rośliny spożywcze
łust głąbigroszek
szarłat
katalog roślin świata
food plants
winged bean
amaranth
catalog of plants of the world
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Konstrukcje cięgnowe w fasadach szklanych
Ireneusz Cała
Anna Jóźwik
nr katalogowy: 122904
10.15199/33.2019.10.04
szkło strukturalne
szklane fasady
konstrukcje cięgnowe.
structural glass
glass facades
cable structures
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Analiza procesu rozdrabniania biomateriałów w młynie walcowym z płytą międzywalcową w ujęciu emisji CO2. Cz. I. Składowe modelu
Weronika Kruszelnicka
Andrzej Tomporowski
Józef Flizikowski
Adam Mroziński
nr katalogowy: 126684
10.15199/62.2020.6.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Analiza procesu rozdrabniania biomateriałów w młynie walcowym z płytą międzywalcową w ujęciu emisji CO2. Część II**. Ocena emisji CO2
Weronika Kruszelnicka
Józef Flizikowski
Andrzej Tomporowski
Adam Mroziński
Aleksander Lewandowski
nr katalogowy: 127570
10.15199/62.2020.8.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Estimation method for measurements with heavy-tailed noise variance
Dariusz JANCZAK
nr katalogowy: 111016
10.15199/48.2017.12.06
nonstationary noise
heavy-tailed distribution
real time estimation.
szum niestacjonarny
rozkład gruboogonowy
estymacja w czasie rzeczywistym
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Wpływ surowców niesłodowanych na proces produkcji brzeczki i piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 109564
10.15199/64.2017.9.2
surowce niesłodowane
fermentacja
brzeczka
piwo
adjuncts
fermentation
wort
beer
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Ocena emisyjności i środowiskowego bezpieczeństwa napędu rozdrabniaczy biomasy
Weronika Kruszelnicka
Patrycja Bałdowska-Witos
Robert Kasner
Józef Flizikowski
Andrzej Tomporowski
Jacek Rudnicki
nr katalogowy: 122284
10.15199/62.2019.9.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ocena przydatności wybranych sorbentów do usuwania jonów Co2+ z roztworów wodnych
Agnieszka Bożęcka
Adam Surdek
Piotr Bożęcki
nr katalogowy: 116167
10.15199/62.2018.9.36
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wołki i ich zwalczanie
nr katalogowy: 124785
wołki
Sitophilus sp.
przechowywane zboże
straty
dobra praktyka higieniczna
fumigacja
insektycydy kontaktowe
grain weevils
Sitophilus sp.
stored grain
economic losses
good storage hygiene
fumigation
contact insecticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Inteligentne monitorowanie jako skuteczna metoda podwyższania efektywności i jakości procesu rozdrabniania
Weronika Kruszelnicka
nr katalogowy: 131754
10.15199/62.2021.5.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Inteligentne monitorowanie jako skuteczna metoda podwyższania efektywności i jakości procesu rozdrabniania
Weronika Kruszelnicka
nr katalogowy: 131754
10.15199/62.2021.5.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-5
Metoda EDI w obliczeniach numerycznych całki J w modelach z siatkami prostokątnymi
BARTOSZ KOZŁOWIEC
nr katalogowy: 106076
10.15199/148.2017.5.5
całka J
dekompozycja typów obciążeń
modele laminatowe
J integral
mode partitioning
laminate models
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Antyoksydacyjne właściwości płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 114138
płatki zbożowe
antyoksydanty
wolne rodniki
cereal flakes
antioxidants
free radicals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii jako element profilaktyki chorób układu krążenia
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
Agnieszka Jarosz
nr katalogowy: 124147
10.15199/65.2019.12.7
nutraceutyki
choroby układu krążenia
dyslipidemia
działanie prozdrowotne
nutraceuticals
cardiovascular diseases
dyslipidemia
pro-health influence
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-3
Analiza wpływu drgań stempli na proces złożonego mikrowyciskania
WOJCIECH PRESZ
ROBERT CACKO
nr katalogowy: 112877
10.15199/148.2018.3.1
mikrowyciskanie
MES
drgania
stempel
microforming
FEM
vibrations
punch
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Drip Irrigation Control System based on Mamdani Fuzzy Logic and Internet of Things (IoT)
Hari Agus Sujono
Ribut Wijaya P. Nainggolan
nr katalogowy: 146705
10.15199/48.2023.12.06
Automatic Drip Irrigation
Internet Of Things
Mamdani Fuzzy
Soil Humidity
Soil Temperature
nawilażanie automatyczne
IOT
logika eozmyta
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
The Study of Water Reconditioning using Magnetic Field for Plant Industry
Nattakun POUNGPRAKHON
Chanchai THONGSOPA
Samran SANTALUNAI
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI Pichaya CHAIPANYA
nr katalogowy: 144157
10.15199/48.2023.07.11
Induction coil
Magnetic field
Plant growth
Magnetic-treated water
cewka
pole magnetyczne
przemysł rolniczy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Drip Irrigation Control System based on Mamdani Fuzzy Logic and Internet of Things (IoT)
Hari Agus Sujono
Ribut Wijaya P. Nainggolan
nr katalogowy: 147093
10.15199/48.2024.01.13
Automatic Drip Irrigation
Internet Of Things
Mamdani Fuzzy
Soil Humidity
Soil Temperature
Automatyczne nawadnianie kropelkowe
Internet rzeczy
Mamdani Fuzzy
Wilgotność gleby
Temperatura gleby
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH