Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Inżynieria powierzchni
nr katalogowy: 133756
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Włókna celulozowe w systemach ociepleń
Grzegorz Cholewa
Marek Matysiak
nr katalogowy: 136772
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
AURA 2023-9
Drzewa i ludzie
Lech PŁOTKOWSKI
nr katalogowy: 144903
AURA 2024-8
Skwalen – niezwykle cenny związek organiczny dla zdrowia i urody
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 149940
10.15199/2.2024.8.1
skwalen
wątroba rekina
roślinne źródła skwalenu
wła ściwości prozdrowotne
poprawa kondycji skóry
squalene
shark liver
plant sources of squalene
health-promo ting properties
skin condition improvement
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Odtlenianie wody metodą membranową
Martin Jörg
Robert Koukol
Mateusz Jackowski
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 135244
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Wykorzystanie płytek z ABK w murach konstrukcyjnych
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 142382
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Departament Wyrobów Budowlanych GUNB informuje:
nr katalogowy: 146139
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Jak długo można użytkować obiekty budowlane wykonane z autoklawizowanego betonu komórkowego?
Paweł Walczak
nr katalogowy: 149121
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effect of process parameters of biocopoly(ester-ethers) synthesis on their production efficiency
Sandra Paszkiewicz
Konrad Walkowiak
Izabela Irska
Elżbieta Piesowicz
Alicja Bajor
Karolina Baszak
Fouad Damiri
Mohammed Berrada
nr katalogowy: 146569
10.15199/62.2023.12.17
copoly(ether-esters)
furan-based polymers
biobased copolymers
melt polycondensation
tensile properties
kopoli(etero-estry)
polimery furanowe
kopolimery biobazujące
polikondensacja w stanie stopionym
właściwości mechaniczne
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Odporność na pękanie stali R260 stosowanej na rozjazdy kolejowe
Jerzy HERIAN
Marek CIEŚLA
nr katalogowy: 70206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-4
Wytwory papierowe w obliczu wymagań branży opakowaniowej – modyfikacja włókien celulozowych
KAROLINA TOMKOWIAK
ZUZANNA SZUBERT
BARTŁOMIEJ MAZELA
nr katalogowy: 148516
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Klitoria ternateńska (Clitoria ternatea) – właściwości prozdrowotne i wykorzystanie w żywności
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 146437
10.15199/65.2023.12.4
Clitoria ternatea
antocyjany
przeciwutleniacze
właściwości farmakologiczne
żywność funkcjonalna
Clitoria ternatea
antocyanins
antioxidants
pharmacological activity
functional food
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-11
Modyfikacja powierzchni stali X5CrNi18-10 metodą azotowania jonowego z wykorzystaniem ekranu aktywnego
Marzena OGÓREK
Tadeusz FRĄCZEK
Zbigniew SKUZA
Krystian MAŹNIAK
nr katalogowy: 80619
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-8
Zmiany w konstrukcji oraz elementach składowych stolarki okienno-drzwiowej wpływające na jej właściwości techniczno-użytkowe
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 144610
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Numeryczne modelowanie procesu ciągnienia na zimno drutów miedzianych przeznaczonych na przewody elektryczne
Łukasz J. WIERZBICKI
Joanna GOŁĘBIEWSKA-KURZAWSKA
Barbara JUSZCZYK
Witold MALEC
Szymon MALARA
Beata CWOLEK
Joanna KULASA
nr katalogowy: 78625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gruzja – każdemu coś według gustu jego
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 127425
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Czynniki wpływające na trwałość pokryć dachowych z gontów asfaltowych i błędy popełniane podczas ich układania
Barbara Francke
nr katalogowy: 138067
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-9
Wznowienie znaków granicznych…którego nie było.
Andrzej Żylis
nr katalogowy: 150275
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
Wpływ stopnia przerobu plastycznego na strukturę i właściwości mechaniczne walcowanych stali konstrukcyjnych
Iwona BEDNARCZYK
Dariusz KUC
Aleksandra KRAWCZYK
Włodzimierz PATEREK
Magdalena JABŁOŃSKA
Karolina ZYGMUNT
nr katalogowy: 116581
10.15199/24.2018.10.4
stale konstrukcyjne
walcowanie wyrobów długich
właściwości mechaniczne
structural steel types
long product rolling
mechanical properties
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-8
Diagnostyka DGA transformatorów w eksploatacji w aspekcie kwalifikowania do remontu lub wymiany transformatora
Ryszard Modrak
nr katalogowy: 149877
10.15199/74.2024.8.4
diagnostyka DGA
transformator
DGA diagnostics
transformer
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Nowa zrównoważona koncepcja opakowań
nr katalogowy: 133596
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Prowadzenia rolkowe
nr katalogowy: 17330
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Głosy z Polski
nr katalogowy: 8023
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16607
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-7
Wpływ elektrochemicznej realkalizacji na poprawę właściwości ochronnych skarbonatyzowanego betonu
M. Jaśniok
A. Zybura
nr katalogowy: 2954
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-2
Wynalazki
nr katalogowy: 136326
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
Od lat na rynku polskim
B. Nowak
nr katalogowy: 19975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wzbogacanie wartości żywieniowej pieczywa
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Z polskim chlebem w Piemoncie
Barbara Samolewicz
nr katalogowy: 12862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Nim zabłyśnie pierwsza gwiazdka
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 12173
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Scalanie popiołów powstających w procesach spalania węgla metodą granulacji nawarstwiającej
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
nr katalogowy: 127912
10.15199/62.2020.9.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Scalanie popiołów powstających w procesach spalania węgla metodą granulacji nawarstwiającej
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
nr katalogowy: 127912
10.15199/62.2020.9.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Właściwości mechaniczne skrobi termoplastycznej napełnionej węglanem wapnia
Mariusz Fabijański
Jacek Garbarski
nr katalogowy: 144534
10.15199/62.2023.8.10
TPS
skrobia termoplastyczna
węglan wapnia
właściwości mechaniczne
thermoplastic starch
calcium carbonate
mechanical properties
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-5
Wybrane materiały na osnowie miedzi o szczególnych własnościach
Śmieszek Z
Woch M.
Stobrawa J.
Rdzawski Z.
nr katalogowy: 7311
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Modyfikowane włókna węglowe
SŁAWOMIR NEFFE
ROMUALD STANKIEWICZ
nr katalogowy: 42773
AURA 2024-1
Bieszczady zimą
nr katalogowy: 146854
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6890
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 14595
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-9
Organiczne i organiczno-nieorganiczne polimery core-shell jako wartościowe surowce do wodorozcieńczalnych wyrobów antykorozyjnych
MACIEJ UMIŃSKI
nr katalogowy: 144985
10.15199/40.2023.9.3
organiczne kopolimery core-shell
polimery organicznonieorganiczne
wodorozcieńczalne wyroby antykorozyjne
organic core-shell copolymers
organic-inorganic polymers
water-soluble anticorrosion products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Otrzymywanie wosków poliolefinowych w procesie termicznej degradacji. Cz. II**. Wpływ struktury surowca na właściwości wosku polietylenowego
Justyna Kowalska
Marek Grzymek
Krystyna Czaja
nr katalogowy: 147824
10.15199/62.2024.3.3
woski polietylenowe
polietylen
degradacja termiczna
mechanizm degradacji
właściwości strukturalne i fizykochemiczne
polyethylene waxes
polyethylene
thermal degradation
degradation mechanism
structural and physicochemical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Otrzymywanie wosków poliolefinowych w procesie termicznej degradacji. Cz. I. Charakterystyka surowców
Justyna Kowalska
Beata Sacher-Majewska
Krystyna Czaja
nr katalogowy: 147823
10.15199/62.2024.3.2
wosk poliolefinowy
termiczna degradacja
charakterystyka surowców
polyolefin wax
thermal degradation
characteristic of raw materials
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-9
Zmiany w przepisach
nr katalogowy: 38029
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
nr katalogowy: 9630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
WILD. Herbata - wiele innowacyjnych możliwości
nr katalogowy: 20688
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Prozdrowotne walory pieczywa produkowanego z naturalnie fermentowanych zakwasów
Magdalena Wlod
nr katalogowy: 12605
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-1
Robot do badań nieniszczących powierzchni mostów
nr katalogowy: 32484
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Diffraction of Longitudinal Shear Waves on a Thin Piezoelectric Inclusion of Low Rigidity
Volodymyr EMETS
Jan ROGOWSKI
nr katalogowy: 76351
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Solution of the Plane Wave Diffraction Problem by a Strip with Different Boundary Conditions on its Faces
Volodymyr EMETS
Jan ROGOWSKI
nr katalogowy: 99562
10.15199/48.2016.07.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Prozdrowotne właściwości ziarna zbóż
ALEKSANDRA MARCINIAK
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 20077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne
Anna Diowksz
nr katalogowy: 5143
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-9
Racjonalizacja gospodarki ciepłem w zespole budynków użyteczności publicznej
PIOTR LIS
ROBERT SEKRET
nr katalogowy: 38089
GAZETA CUKROWNICZA 2007-1
Zarys dziejów i dorobku Stowarzyszenia Techników Cukrowników w latach 1985-2004
Jerzy Kamiński
nr katalogowy: 23847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Nietypowe chleby
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 63529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-1
Zabezpieczenie prawa własności i jego nadanie na obszarach wiejskich w Niemczech
HANS JOACHIM LINKE
GRZEGORZ OLEJNICZAK
nr katalogowy: 32388
ELEKTROINSTALATOR 2021-10
ELEKTROINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 134100
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
The study of elastic and strength properties of a steel sheet with hexagonal perforation
MARCIN WIECZOREK
WACŁAW MUZYKIEWICZ
nr katalogowy: 142180
10.15199/28.2023.1.2
effective modulus of elasticity (effective Young’s modulus)
strength properties
perforated metal sheet
DC01 steel
efektywny moduł sprężystości wzdłużnej (efektywny moduł Younga)
właściwości wytrzymałościowe
blacha perforowana
stal DC01
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wpływ dodatku mikroproszków węglika krzemu (SiC) i węglika wolframu (WC) na termiczno-dynamiczne właściwości mechaniczne oraz temperaturę zeszklenia epoksydowych kompozytów ablacyjnych
Wojciech Kucharczyk
Marcin Bogucki
Sylwester Stawarz
Waldemar Samociuk
Anita Białkowska
Jiří Struž
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 149189
10.15199/62.2024.6.2
epoksydowe kompozyty ablacyjne
napełniacze proszkowe
węglik krzemu
węglik wolframu
termo-dynamiczna analiza mechaniczna
moduł lepkosprężysty
temperatura zeszklenia
epoxy ablative composites
powder fillers
silicon carbide
tungsten carbide
thermo-dynamic mechanical analysis
viscoelastic modulus
glass transition temperature
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 61034
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-3
Złoty Medal dla AWM Nowość na polskim rynku
nr katalogowy: 104513
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Spotkanie rady Patronackiej „Przeglądu Włókienniczego”
Grzegorz Bednarski
nr katalogowy: 136460
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Mówisz i masz
Krzysztof Konieczny
nr katalogowy: 132860
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
PRACE DOKTORSKIE
nr katalogowy: 68919
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Hybrydowe „okazje” z cofniętym licznikiem
nr katalogowy: 145472
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Łukasz Roguski zwycięzcą
nr katalogowy: 148036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Prozdrowotne właściwości produktów zbożowych
Aleksandra Marciniak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 23752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Prozdrowotne właściwości mikroorganizmów probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 58956
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Obniżenie spiekalności węglowych paliw formowanych poprzez termiczną obróbkę ich powierzchni w warunkach utleniających
Jolanta Robak
Karina Ignasiak
Piotr Fudała
Iwona Helt
nr katalogowy: 130837
10.15199/62.2021.3.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Obniżenie spiekalności węglowych paliw formowanych poprzez termiczną obróbkę ich powierzchni w warunkach utleniających
Jolanta Robak
Karina Ignasiak
Piotr Fudała
Iwona Helt
nr katalogowy: 130837
10.15199/62.2021.3.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Projektowanie efektywnego katalizatora reakcji uwodornienia acetylenu do etylenu poprzez dobór prekursora i nośnika
Anna Plis
Mateusz Kleszcz
Bartłomiej Samardakiewicz
Rafał Rutkowski
Piotr Połczyński
Adam Lewera
Rafał Jurczakowski
nr katalogowy: 146061
10.15199/62.2023.11.5
uwodornienie
acetylen
etylen
kataliza
zeolit
Al2 O3
hydrogenation
acetylene
ethylene
catalyst
zeolite
Al2 O3
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
ZASTOSOWANIE ELEKTROD GRAFENOWYCH W PRZEŁĄCZNIKACH NA PASMO FAL MILIMETROWYCH WYKONANYCH W STRUKTURACH AlGaN/GaN
Jakub Sobolewski
nr katalogowy: 144760
10.15199/59.2023.4.32
AlGaN/GaN
fale milimetrowe
GaN
grafen
HEMT
przełącznik w.cz.
AlGaN/GaN
GaN
graphene
HEMT
millimeter wave
RF switch
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Badania deformacji geosiatki poliestrowej wykorzystywanej w inżynierii lądowej
Jarosław Górszczyk
Konrad Malicki
nr katalogowy: 147847
10.15199/33.2024.03.07
geosyntetyki
geosiatka
metoda cyfrowej korelacji obrazu (DIC)
badanie wytrzymałości na rozciąganie
analiza deformacji
geosynthetics
geogrid
digital image correlation method (DIC)
tensile test
deformation analysis
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Inteligentna optymalizacja procesów w przemiale zbóż za pomocą pomiaru online wielkości cząstek
nr katalogowy: 79012
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-10
50-lecie rozpoczęcia studiów geodezyjnych na Politechnice Warszawskiej, czyli – czy warto świętować rocznice?
Ireneusz WYCZAŁEK
nr katalogowy: 150823
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
Smog maluchom nie służy
Irena Fober
nr katalogowy: 107388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Gryka - cenny surowiec w produkcji żywności funkcjonalnej
KAROLINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 31942
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Prozdrowotne trendy w surowcach i materiałach dla przemysłu czekoladowo-cukierniczego
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 38999
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Urządzenie do badania kinetyki procesów związanych z pochłanianiem lub wydzielaniem gazu
ALFRED POLAŃSK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
nr katalogowy: 106962
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
RECENZJA PT – Rocznicowe wydawnictwo
nr katalogowy: 130762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wpływ procesu ekstruzji mąki żytniej o zwiększonej zawartości składników prozdrowotnych na skład chemiczny ekstrudatów
IWONA JASIŃSKA
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 37059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ stosunku substratów na właściwości palne i fizykochemiczne pianek poliizocjanurowych
Kamila Mizera
Maciej Celiński
Kamila Sałasińska
Maria Kurańska
Sławomir Michałowski
Paweł Kozikowski
Monika Borucka
Jan Przybysz
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 144978
10.15199/62.2023.9.11
pianka poliizocyjanurowa
właściwości palne
właściwości fizykochemiczne
polyisocyanurate foam
combustible properties
physicochemical properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Badania odkształceń pełzania wysokowytrzymałej zaprawy cementowej modyfikowanej włóknami stalowymi
Czesław Bywalski
nr katalogowy: 146114
10.15199/33.2023.11.10
wysokowytrzymała zaprawa cementowa
włókna stalowe
pełzanie
badania
high-strength cement mortar
steel fibers
creep
research
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ zawartości grafitu na właściwości mechaniczne warstw hybrydowych Ni-P/Si3 N4 /grafit osadzonych na stopie AW-7075 metodą redukcji chemicznej
Kazimierz Czapczyk
nr katalogowy: 146984
10.15199/62.2024.1.5
aluminium
powłoka osadzana bezprądowo
azotek krzemu
grafit
aluminum
electroless coating
silicon nitride
graphite
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Study on laser welding of a copper material and stainless steel
Renping Wang
nr katalogowy: 150558
10.15199/62.2024.9.2
copper
stainless steel
laser welding
weld property
struc ture
tensile strength
yield strength
miedź
stal nierdzewna
spawanie laserowe
wła ściwości spoiny
struktura
wytrzymałość na rozciąganie
granica pla styczności
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Gryka (cz. 3.) Produkcja gryki w Polsce i aspekty prozdrowotne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 38777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zdrowa szkoła
nr katalogowy: 75785
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
"Słodko, zdrowo i lightowo" - czyli co nowego w przemyśle piekarsko-cukierniczym
Jerzy Baczewski
nr katalogowy: 62017
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 83911
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Właściwości prozdrowotne kiszonej kapusty
Justyna Szwejda- Grzybowska
nr katalogowy: 51970
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
MIĘDZYSZKOLNY KONKURS CUKIERNICZY "WSPOMNIENIE Z DZIECIŃSTWA"
Jolanta Mazur-Pogoda
nr katalogowy: 44546
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
Zmiany w przepisach
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 77226
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
II Forum "Beton w drogownictwie"
nr katalogowy: 126797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klient, który ma zastrzeżenia
nr katalogowy: 127886
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Chmury wyższego poziomu
Erwin Halentz
Józef Trzionka
Roland Wacławek
nr katalogowy: 130753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Uważne jedzenie - co to jest i w czym może nam pomóc?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137863
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Karnawałowy zawrót głowy w KOMPLET Polska
nr katalogowy: 146828
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Określenie własności reologicznych wybranych gatunków stali do spęczania na zimno w próbie skręcania
Konrad LABER
nr katalogowy: 91234
10.15199/24.2015.5.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Nowe trendy w dodatkach
nr katalogowy: 85155
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Radziwiłłówka - prozdrowotna drożdżówka
nr katalogowy: 103475
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część I: Stan prac badawczych dotyczących wprowadzenia i wykorzysta cyfrowej analizy obrazu do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 131224
10.151199/60.2021.2.1
cyfrowa analiza obrazu
struktura
jakość i wygląd tkanin i dzianin
rozpoznawanie
zliczanie i klasyfikowanie błędów w płaskich wyrobach włókienniczych
digital image analysis
structure
quality and appearance of woven and knitted fabrics
recognition
counting and classification of foults in flat textile products
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część I: Stan prac badawczych dotyczących wprowadzenia i wykorzysta cyfrowej analizy obrazu do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 131224
10.151199/60.2021.2.1
cyfrowa analiza obrazu
struktura
jakość i wygląd tkanin i dzianin
rozpoznawanie
zliczanie i klasyfikowanie błędów w płaskich wyrobach włókienniczych
digital image analysis
structure
quality and appearance of woven and knitted fabrics
recognition
counting and classification of foults in flat textile products
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Zastosowanie badań fizykochemicznych w diagnostyce tynków elewacyjnych obiektu zabytkowego
Jerzy Bochen
nr katalogowy: 146107
10.15199/33.2023.11.03
renowacja
tynk
zasolenie
właściwości fizyczne i mechaniczne.
renovation
render
salinity
physical and mechanical properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-5
Wybrane aspekty prośrodowiskowe realizacji budynków wysokich i wysokościowych o konstrukcji drewnianej w Szwecji
Hanna Michalak
Karolina Michalak
nr katalogowy: 148785
10.15199/33.2024.05.05
budownictwo zrównoważone
konstrukcje drewniane
drewno klejone warstwowo GLT
drewno klejone krzyżowo CLT
prefabrykacja
sustainable construction
wooden structures
glued laminated timber GLT
cross laminated timber CLT
prefabrication.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sprzedaż paczkowanych kabanosów w sklepach
Nikodem Pankowiak
nr katalogowy: 150470
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Zdrowe wsparcie
nr katalogowy: 77106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
S jak służba medycyny pracy
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 136647
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Iść na mecz i nie ogłuchnąć
Robert Kozela
nr katalogowy: 147206
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
AURA 2009-3
Czy Beskidom grozi klęska, jaka spotkała Góry Izerskie?
ARTUR SAWICKI
nr katalogowy: 42014
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Mleczne napoje fermentowane wybrane aspekty zdrowotne
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 51252
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Jakość i aktywność przeciwutleniająca handlowych soków jabłkowych
Ewa Płuciennik
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 59098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakterie probiotyczne w żywności nowe kierunki stosowania
Kamil Toczek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 90150
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Generalized boundary conditions for a thin-walled inhomogeneity: TE case
Volodymyr EMETS
Jan ROGOWSKI
nr katalogowy: 43910
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Gazownicy o... gazie
Henryk Piekut
nr katalogowy: 56763
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy ten hotel ma duszę?
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 136722
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Jeszcze tych wafli tyle rodzajów...
Przemysław Stankiewicz
nr katalogowy: 142967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Przygotowania czas zacząć
nr katalogowy: 150311
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
Alternative Methodology to Evaluate the Performance of PQ monitors
Anibal SANUDO
Anésio L. F. FILHO
nr katalogowy: 98169
10.15199/48.2016.05.05
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Słodycze nie tylko słodkie (cz. I)
Marta Stus
nr katalogowy: 50254
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
AURA 2010-9
RECENZJE
nr katalogowy: 53995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Prozdrowotne właściwości stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
Anna Stój
nr katalogowy: 86665
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Counter-current liquid chromatography in separation of betalains Przeciwprądowa chromatografia cieczowa w rozdzielaniu betalain
Aneta Spórna-Kucab
Sławomir Wybraniec
nr katalogowy: 101502
10.15199/62.2016.10.9
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-11
Poprawa bezpieczeństwa infrastruktury elektroenergetycznej w USA
nr katalogowy: 145985
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Charakterystyka odkształcalności nadstopu Ni-Fe podczas odkształcania plastycznego na gorąco
Kazimierz J. DUCKI
Jacek MENDALA
nr katalogowy: 109109
10.15199/24.2017.8.5
nadstop IN-718
odkształcanie na gorąco
właściwości plastyczne
parametr Zenera-Hollomona
energia aktywacji odkształca nia na gorąco
IN-718 superalloy
hot deformation
plastic properties
Ze ner-Hollomon parameter
activation energy for hot working
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Ocena wybranych właściwości oraz trwałości mrozowej betonów modyfikowanych dodatkiem mączki kwarcowej
Izabela Major
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
nr katalogowy: 146112
10.15199/33.2023.11.08
mączka kwarcowa
proszek reaktywny
beton zwykły
właściwości betonu
quartz powder
reactive powder
ordinary concrete
concrete properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-1
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 10 – TECHNIKI LABORATORYJNE, OPTOGENETYKA
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 147004
10.15199/13.2024.1.1
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
biologia kwantowa
obrazowanie wysokorozdzielcze
optogenetyka
inżynieria genetyczna
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
quantum biology
super resolution imaging and microscopy
optogenetics
genetic engineering
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Healthy & Wellness Food - jedzenie dla zdrowia i przyjemności
nr katalogowy: 50131
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soki mętne - prozdrowotne rozwiązanie alternatywne dla branży koncentratów
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 44683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Superfruits - korzyści dla producentów i konsumentów
nr katalogowy: 44009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Prozdrowotna innowacyjność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100884
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Napoje funkcjonalne - luty 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 58639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
OPAKOWANIE 2016-8
Badania wpływu warunków środowiska na proces degradacji opakowań z tworzyw sztucznych - analiza zmian barwy i jakości powierzchni
KONRAD NOWAKOWSKI
MAŁGORZATA GROCHOCKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
KRZYSZTOF WÓJCIK
nr katalogowy: 100431
10.15199/42.2016.8.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Pakowanie i etykiety według REACH i clp
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 51838
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-4
Firma w ciągłym rozwoju Dwudziestolecie przedsiębiorstwa „Geoservex”
nr katalogowy: 58858
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Z historii Towarzystw Technicznych (16) II Zjazd Techników Polskich (cd.)
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 130765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czy musimy suplementować dietę? (Część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148553
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Domowy cydr – mętny czy klarowny?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 150320
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Olio capitale czyli z oliwą za pan brat
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 44377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Prawdziwy Chleb w Wielkiej Brytanii
Marta Stus
nr katalogowy: 56370
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-4
Naprawa studzienki kanalizacyjnej w technologii Topolit
Tomasz Pawlak
nr katalogowy: 43689
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-3
Ciemnota pod latarnią, czyli praca organiczna - konieczna
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 90091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Optymalna wielkości zamówień wyznaczona metodą Economic Order Quantity
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Dobroczynny dodatek do potraw
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 54033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nowe produkty z aronii (Aronia melanocarpa) o wysokiej zawartości antocyjanów i innych związków bioaktywnych
nr katalogowy: 100994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Rozmowa z Markiem Moczulskim, prezesem zarządu Bakalland s.a.
nr katalogowy: 100590
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Laboratorium Kulinarne w SGGW
nr katalogowy: 138823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Nadawanie barwy peklowniczej - Nowe trendy w produkcji
Barbara Szmyt
Marta Woźniak
Adam Kostecki
nr katalogowy: 105277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wiem, co jem Najnowsze trendy przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 110179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Jak ocenić aktywność przeciwutleniającą składników żywności
Mariola Kozłowska
Agata Górska
nr katalogowy: 55117
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-9
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 6 – TECHNIKI LABORATORYJNE, OBRAZOWANIE BIOCHEMICZNE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 145198
10.15199/13.2023.9.5
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
oświetlenie
biomedyczne obrazowanie i mikroskopia super-rozdzielcze
obrazowanie Ramana i kwantowe
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
lighting
biomedical superresolution imaging and microscopy
Raman and quantum imaging
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-2
Wpływ cykli otwierania i zamykania na właściwości aluminiowych profilowych przeszklonych drzwi przeciwpożarowych
Bartłomiej Sędłak
Marzena Jakimowicz
nr katalogowy: 147419
10.15199/33.2024.02.07
odporność ogniowa
samozamykalność
szczelność ogniowa
izolacyjność ogniowa
przepuszczalność powietrza
trwałość mechaniczna
cykle wielokrotnego otwierania i zamykania
fire resistance
self-closing
fire integrity
fire insulation
fire doors
air permeability
mechanical durability
repeated opening and closing cycles
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Nowy cement w ofercie Górażdże Cement S.A. - cement portlandzki wieloskładnikowy CEM II/B-M (S-V) 32,5R
Tomasz Pużak
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 49602
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Sterowanie procesami w cukrowniach XVIII. Projektowanie układów regulacji
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 46001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Kompetencje menedżera. Kompetencje zarządcze (6)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 132507
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Dlaczego piekarnie upadają? Jak zapobiec bankructwu?
Mirosław Kurek
nr katalogowy: 142139
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH