Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Wpływ stopnia zakażenia półproduktów na jakość mikorobiologiczną cukru białego
M. Kowalska
nr katalogowy: 1420
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-9-10
Wirtualna mapa ryzyk
nr katalogowy: 126146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i szkodniki ziaren zbóż
Magdalena Broda
Katarzyna Leja
nr katalogowy: 49104
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-16-17
Wątroba i zegarowa bomba
Irena Fober
nr katalogowy: 70359
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Zdrowe kalosze
WŁODZIMIERZ JANAS
nr katalogowy: 85177
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Czystka w kuchni
nr katalogowy: 18488
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
Z jak zranienia ostrymi narzędziami
Anna Szydlik
nr katalogowy: 84124
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Zastosowanie dobrej praktyki higienicznej w cukrownictwie
A. Baryga
nr katalogowy: 1474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Czy powinniśmy obawiać się Campylobacter
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 14904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Powietrze jako czynnik wtórnego zakażenia mikrobiologicznego cukru białego
A. Baryga
K. Prochacki
nr katalogowy: 21540
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Skuteczny i bezlitosny
nr katalogowy: 25735
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Zagrożenia biologiczne w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 33850
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 144566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Zanim podpiszesz umowę o pracę z pracownikiem. Badania lekarskie do celów sanitarno-epidemiolgicznych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 73941
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 115291
CHŁODNICTWO 2022-4
Czy CO2 może być stosowany jako wskaźnik prawdopodobieństwa zakażenia krzyżowego?
Mariya P. Bivolarova
Linxuan Guo
Arsen K. Melikov
Aleksandra Lipczyńka
Wojciech Kierat
nr katalogowy: 139340
ryzyko infekcji
wentylacja
dystrybucja powietrza w pomieszczeniu
narażenie
COVID-19
risk of infection
ventilation
indoor air distribution
exposure
COVID-19
CHŁODNICTWO 2022-4
Czy CO2 może być stosowany jako wskaźnik prawdopodobieństwa zakażenia krzyżowego?
Mariya P. Bivolarova
Linxuan Guo
Arsen K. Melikov
Aleksandra Lipczyńka
Wojciech Kierat
nr katalogowy: 139340
ryzyko infekcji
wentylacja
dystrybucja powietrza w pomieszczeniu
narażenie
COVID-19
risk of infection
ventilation
indoor air distribution
exposure
COVID-19
CHŁODNICTWO 2022-4
Czy CO2 może być stosowany jako wskaźnik prawdopodobieństwa zakażenia krzyżowego?
Mariya P. Bivolarova
Linxuan Guo
Arsen K. Melikov
Aleksandra Lipczyńka
Wojciech Kierat
nr katalogowy: 139340
ryzyko infekcji
wentylacja
dystrybucja powietrza w pomieszczeniu
narażenie
COVID-19
risk of infection
ventilation
indoor air distribution
exposure
COVID-19
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-10
Badania związane z chorobami zakaźnymi
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 30548
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 131104
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
W opakowaniach z tektury falistej owoce świeższe niż w plastikowych
nr katalogowy: 102553
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-23-24
Noble na zdrowie
nr katalogowy: 94817
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
wiadomości * wydarzenia
nr katalogowy: 126890
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
wiadomości * wydarzenia
nr katalogowy: 126890
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-11
Systemair – pierwszy na świecie producent oferujący certyfikat EU ROVENT dla higienicznych central wentylacyjnych Geniox
nr katalogowy: 134668
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
OPAKOWANIE 2009-1
Wprowadzanie substancji przeciwdrobnoustrojowych do opakowań
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 41187
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Fartuchy chirurgiczne - wymagania i oczekiwania
GRAŻYNA MALINOWSKA
nr katalogowy: 47001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Bezpieczeństwo i jakość żywności
nr katalogowy: 56031
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-5
Rozmawiamy w czasach …
nr katalogowy: 126364
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142611
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143186
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (5) Lekcja 159
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143525
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-9
Jak skutecznie zabezpieczyć się przed ryzykiem zakażenia Legionellą?
nr katalogowy: 145149
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-9
Jak skutecznie zabezpieczyć się przed ryzykiem zakażenia Legionellą?
nr katalogowy: 145149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Techniki prognozowania wzrostu Listeria monocytogenes w wybranych matrycach spożywczych
Klaudia Szewczuk
Filip Zdziennicki
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 87960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-11-12
Przeżywalność bakterii Staphylococcus aureus na tkaninach użytkowych
KATARZYNA JEKIEL
JADWIGA SZOSTAK-KOT
JUSTYNA SYGUŁA-CHOLEWIŃSKA
nr katalogowy: 64842
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Odporność włókienniczych wyrobów medycznych na przenikanie bakterii na mokro
Magdalena Kiwała
nr katalogowy: 54535
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Zakłucia i zranienia w sektorze opieki zdrowotnej cz. 1
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 102476
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Chemiczne środki ochrony roślin
Anna Maria Majewicz
nr katalogowy: 48678
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Zakażenia mikrobiologiczne przy produkcji bioetanolu
Magdalena Broda
Włodzimierz Grajek
nr katalogowy: 46209
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
redakcja odpowiada
nr katalogowy: 73743
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
AUTO MOTO SERWIS 2021-4
Strefa Biznes
nr katalogowy: 134508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Firma HUBER AG dostarczyła membrany i inne urządzenia do oczyszczania ścieków Browarowi Hutthurm w Niemczech
nr katalogowy: 43998
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Wywiad z dr n. med. AGNIESZKĄ SULIKOWSKĄ, przewodniczącą zespołu ds. zakażeń w Szpitalu Klinicznym im. prof. W. Orłowskiego w Warszawie
nr katalogowy: 142360
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143186
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-5
Koronawirus – jak chronić wykonawcę, pracowników i kontrakty publiczne
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 126221
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
PRODUKTY MARKI LEDVANCE DO WALKI Z BAKTERIAMI I WIRUSAMI
nr katalogowy: 131835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wymiana powietrza
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 131701
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA W WALCE Z MIKROORGANIZMAMI
ALICJA HRYNISZYN-KULA
ADRIANA WRONA
KINGA CZECHOWSKA
MARCIN LIS
KATARZYNA BILEWSKA
PIOTR TOMCZYK
MARIAN STENCEL
nr katalogowy: 110139
10.15199/67.2017.10.20
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie enterokoków w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82085
GOSPODARKA WODNA 2016-6
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 98919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Strefa czystości
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 92436
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Tarcza dla restauratorów c.d.
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 127997
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Tarcza dla restauratorów c.d.
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 127997
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142611
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (5) Lekcja 159
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143525
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Gorączka krwotoczna Lassa – co należy robić z powstałymi w trakcie hospitalizacji odpadami?
Anna Ziółko
nr katalogowy: 136795
10.15199/17.2022.3.5
wysoce zakaźne odpady medyczne
biologiczne czynniki chorobotwórcze kategorii A.
highly infectious medical waste
category A biological pathogens.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Gorączka krwotoczna Lassa – co należy robić z powstałymi w trakcie hospitalizacji odpadami?
Anna Ziółko
nr katalogowy: 136795
10.15199/17.2022.3.5
wysoce zakaźne odpady medyczne
biologiczne czynniki chorobotwórcze kategorii A.
highly infectious medical waste
category A biological pathogens.
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Manikiurzystka
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 65043
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Przyczyny chorób zbóż z nowych zasiewów
nr katalogowy: 61315
OPAKOWANIE 2020-7
Innowacyjne opakowania dla zakupów spożywczych on-line
nr katalogowy: 127245
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Fotodynamiczna aktywność oktajodowej soli kompleksu 1,4,8,11,15,18,22,25-oktakis[2-(4- -N-metylomorfolin-4-ium-4-ilo)etoksy]ftalocyjaniny z magnezem(II) wobec biofilmu Pseudomonas aeruginosa
Jolanta Długaszewska
Magdalena Ratajczak
Tomasz Koczorowski
Wojciech Szczołko
nr katalogowy: 120227
10.15199/62.2019.5.13
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Z jak zranienia ostrymi narzędziami. Część 1
Anna Szydlik
nr katalogowy: 82992
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-6
Monter zgrzewacz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 68494
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Bhp przy wykonywaniu prac związanych z narażeniem na zranienie ostrymi narzędziami używanymi przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 78336
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 141736
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Wywiad z dr n. med. AGNIESZKĄ SULIKOWSKĄ, przewodniczącą zespołu ds. zakażeń w Szpitalu Klinicznym im. prof. W. Orłowskiego w Warszawie
nr katalogowy: 142360
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-4
Zastosowania systemów uwalniania wankomycyny do regeneracji tkanki kostnej
DOMINIKA TRÄGER
KARINA NIZIOŁEK
nr katalogowy: 144710
10.15199/28.2023.4.2
wankomycyna
systemy dostarczania leku
polimery
hydroksyapatyt
vancomycin
drug delivery systems
polymers
hydroxyapatite
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Co zagraża ziarnu zbóż w okresie przechowywania
Alicja Sułek
nr katalogowy: 60165
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-11
Odzież ochronna na bloku operacyjnym
ELŻBIETA ŚMIAŁOGÓRSKA
ANETA GRECKA
ROBERT DROBINA
nr katalogowy: 95159
10.15199/60.2015.11.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Szkolenie prewencyjne z zakresu wiedzy o koronawirusie SARS-CoV-2
nr katalogowy: 129328
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-7-8
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (6)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 144208
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (7)
nr katalogowy: 144929
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Skażenie mikrobiologiczne warzyw oraz metody ich ograniczania
Beata Kowalska
nr katalogowy: 146036
10.15199/65.2023.11.4
bakterie
grzyby pleśniowe
Salmonella
Listeria
praktyki rolnicze
zmiany klimatu
bacteria
mould
Salmonella
Listeria
good agricultural practice
climate change
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Otrzymywanie bioaktywnych powłok na podłożu tytanu metodą osadzania elektroforetycznego (EPD)
Barbara Szaraniec
Łukasz Zych
nr katalogowy: 70310
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-3
Zakłady pralnicze, a zwalczanie zakażeń
WAnDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 125646
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Ocena ryzyka związanego z zagrożeniem wirusem SARS-CoV-2 – zdaniem PIP i PIS
nr katalogowy: 128294
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 9: Czynniki biologiczne - identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 83530
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Wentylacja w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83245
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Piekarz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 61499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Przeglądy prewencyjne w trosce o koszty i bezpieczeństwo produktu
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 76491
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Naturalne dodatki i ich działanie przeciwdrobnoustrojowe
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 89081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wymiana powietrza
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 131701
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Wybrane aspekty uboju i obróbki wstępnej drobiu
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 105807
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Metoda "zimnej pasteryzacji" chroni środowisko naturalne Porównanie metod pasteryzacji
Reiner Gaub
nr katalogowy: 108405
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Enterokoki i ich znaczenie w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
Ewelina Parzęcka
nr katalogowy: 72614
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Jaja - bezcenny surowiec
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 71369
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {4}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 65023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Escherichia coli w żywności, w tym E. coli O104
Halina Ścieżyńska
Łukasz Mąka
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63157
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Człowiek, jako najsłabsze ogniwo w obszarze produkcji
Joanna Piepiórka -Stepuk
nr katalogowy: 61125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Skuteczność i optymalizacja procesów mycia w zakładzie
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 78781
AURA 2013-7
Intymna wrażliwość
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 77706
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Przewodnik górski
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 52375
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-1
Wpływ zagrożeń wywołanych przez bakterie Legionella na sposób obliczeń instalacji i węzłów c.w.u.
MACIEJ CHORZELSKI
nr katalogowy: 56840
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Zwyczaje i nakazy spożywania mięsa w różnych religiach
nr katalogowy: 123022
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Wirusy - czynniki biologiczne w środowisku pracy (cz. 2)
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 122105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przyprawy naturalne w przemyśle mięsnym
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 89080
CHŁODNICTWO 2020-3
Zalecenia Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH dotyczące eksploatacji systemów wentylacyjno-klimatyzacyjnych podczas pandemii
nr katalogowy: 126900
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Chemiczne substancje myjące wykorzystywane w procesach mycia w przetwórstwie mięsa
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111825
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Nowoczesne rozwiązania na linii ubojowej dla trzody chlewnej
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 113401
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Zawartość węglowodorów olejów mineralnych w ziarnie pszenicy i mące pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 114128
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Borelioza to wciąż problem, cz. 2
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 109393
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Polifungina i jej półsyntetyczne pochodne - oryginalny polski antybiotyk o działaniu przeciwgrzybiczym
ZUZANNA KOWSZYK-GINDIFER
MARIA HORODECKA
nr katalogowy: 107145
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Poubojowe wychładzanie tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 83740
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
O stroju roboczym, czystych rękach i... brodzie
nr katalogowy: 121152
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Zakłucia i zranienia w sektorze opieki zdrowotnej cz. 2
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 102872
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Mięso nutrii - wartość odżywcza i zastosowanie
nr katalogowy: 95374
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Evaluation of microbiological efficacy of new air-conditioning disinfectants, based on impurities present Ocena mikrobiologicznej skuteczności nowych preparatów do dezynfekcji klimatyzacji oparta na występujących tam zanieczyszczeniach
Joanna Fleszer
Bożena Twardochleb
nr katalogowy: 102429
10.15199/62.2016.11.49
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kuchnia molekularna(VIII) Triki kulinarne
nr katalogowy: 99757
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Analysis of Dynamic Models of Epidemic
Krzysztof SIWEK
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 99569
10.15199/48.2016.07.22
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Bioaktywne wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 92703
10.15199/60.2015.7.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-1
Właściwości optyczne systemu dekoracyjno-ochronnego wykorzystującego biobójcze właściwości srebra, przeznaczonego do ochrony przegród budowlanych
ANNA ŚLUSARCZYK
WOJCIECH SPISAK
CZESŁAW LATOCHA
nr katalogowy: 89290
10.15199/40.2015.1.2
AUTO MOTO SERWIS 2021-4
Strefa Biznes
nr katalogowy: 134508
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Badania procesu nanoszenia dodatków wzmacniających i funkcjonalizujących na papiery higieniczne z wykorzystaniem prototypowej instalacji pilotażowej
MATEUSZ DATA
ŁUKASZ HORAJSKI
BOGUMIŁ BRYCKI
DANUTA CIECHAŃSKA
ANDRZEJ ZBROWSKI
TOMASZ SAMBORSKI
STANISŁAW KOZIOŁ
nr katalogowy: 151213
10.15199/54.2024.10.2
funkcjonalne papiery ręcznikowe
sposoby nanoszenia dodatków na wstęgę papieru
biopolimerowe dodatki funkcjonalizująco- -wzmacniające do papieru
functional towel papers
methods of applying additives to the paper web
biopolymer functionalizing and reinforcing additives for paper
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Analysis of microcirculatory disorders in inflammatory processes in the maxillofacial region on based of optoelectronic methods
Sergii V. PAVLOV
Alexander S. BARYLO
Tatiana I. KOZLOVSKA
Vladyslav
A.STASENKO
Olexander Yu. AZARHOV
Pavel O. KRAVCHUK
Waldemar WÓJCIK
Yerbol ORAKBAYEV
Laura YESMAKHANOVA6
nr katalogowy: 105437
10.15199/48.2017.05.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Koniec zakazu stosowania mączek zwierzęcych i co dalej?
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 68047
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Wirusy - czynniki biologiczne w środowisku pracy (cz. 1)
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 121656
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2018 roku
nr katalogowy: 115608
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Zastosowanie zmodyfikowanych polimerów do ochrony przeciwbakteryjnej biomateriałów
Dorota Kowalczuk
Ewa Załuska
Patrycja Głaz
Katarzyna Sidor
nr katalogowy: 121315
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Potencjalne drogi transmisji koronawirusów w środowisku – wykrywanie, monitoring i modelowanie
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130530
10.15199/17.2021.1-2.4
COVID-19
transmisja
badania monitoringowe
modelowanie
COVID-19
transmission
monitoring studies
modeling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Badanie i symulacja oddziaływania zmiennego pola elektromagnetycznego na rozwój mikroorganizmów
Henryk NOGA
Dominika OLSZEWSKA
Paweł PTAK
Tomasz PRAUZNER
Piotr MIGO
nr katalogowy: 111550
10.15199/48.2018.01.19
MES
symulacja komputerowa
mikroorganizmy
pole elektromagnetyczne
FEM
computer simulation
microorganisms
electromagnetic field
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 2)
Tomas z Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 106432
The inclusion of the ozonization technology in storing seeds of grain allows to long then its applied value. Apart from efficient limitation of all disadvantageous biotransformations
growth and activity of microorganisms and insect pests
ozonization contributes to maintaining or even improving technological attributes of seed. Moreover
ozone can be used as an agent reducing the level of pesticides. In the continuation of the article
whose first part was published in PZM 2/17
the aspects related to the influence of ozone on particular quality discriminants of seed shaping its milling and baking value as well as an ability to reduce remnants of crop protection chemicals were discussed.
ozone
grain storage
baking value
pesticides
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zastosowanie promieniowania UVC do dezynfekcji skorup jaj spożywczych
Przemysław Marek
nr katalogowy: 123528
10.15199/65.2019.11.2
promieniowanie UVC
dezynfekcja powierzchni skorup jaj
dawka i natężenie promieniowania
chorobotwórcze mikroorganizmy
UVC radiation
disinfection of egg shells
radiation dose and intensity
pathogenic microorganisms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Mykotoksyny - niebezpieczne zanieczyszczenie ziarna i produktów zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111949
pleśnie
mykotoksyny
zboża
produkty przemiału
filamentous fungi
mycotoxins
cereal
milling products
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-3
Aspekty zdrowotne stosowania domowych filtrów powietrza
Wojciech Dąbrowski
Michał Zielina
Jolanta Pulit-Prociak
Anita Staroń
Marcin Banach
nr katalogowy: 119167
10.15199/17.2019.3.5
nanocząstki srebra
domowe filtry powietrza
jakość powietrza
nanoparticles of silver
indoor air filters
air quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Techniki mroźnicze oraz pakowanie w technologii MAP stosowane w produkcji piekarskiej dla wydłużenia trwałości wyrobów
Przemysław Kopeć
Anna Diowksz
nr katalogowy: 120565
techniki mroźnicze
pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
biokonserwacja
zakwas piekarski
ekstrakty warzywne
freezing techniques
packaging in modified atmosphere (MAP)
biopreservation
sourdough
vegetable extracts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Propagacja bakterii kwasu mlekowego na potrzeby browarnictwa - dobór parametrów procesu
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
Olga Szczepanik
nr katalogowy: 109561
10.15199/64.2017.9.1
bakterie kwasu mlekowego
LAB
piwo kwaśne
propagacja
lactic acid bacteria
LAB
sour beer
propagation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19
Iwona Szczepaniak Łukasz Ambroziak Jadwiga Drożdż Robert Mroczek
nr katalogowy: 126513
10.15199/65.2020.5.1
przemysł spożywczy
eksport rolno- -spożywczy
pandemia COVID-19
wirus SARS-CoV-2
food industry
agri-food export
COVID-19 pandemic
SARS-CoV-2 virus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Przemysł spożywczy – rozwój w warunkach zmian otoczenia zewnętrznego
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 127655
10.15199/65.2020.8.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-11
Porównanie laminarnego i mieszającego przepływu powietrza w salach operacyjnych norweskiego szpitala
Guangy u Cao
Anders Mostrøm Nilssen
Hans Martin Mathisen
Yixian Zhang
Kai Xue
Liv-Inger Stenstad
Andreas Radtke
Jan Gunnar Skogås
nr katalogowy: 134666
system wentylacji laminarny
system wentylacji mieszającej
sala operacyjna
jakość powietrza
laminar airflow
systems and mixing ventilation
operating rooms
air quality
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH