Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2020-5
Zanieczyszczenie powietrza a śmiertelność na covid-19
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 126236
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-11
Systemair – pierwszy na świecie producent oferujący certyfikat EU ROVENT dla higienicznych central wentylacyjnych Geniox
nr katalogowy: 134668
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Wpływ wilgotności względnej na wirusy w pomieszczeniach i reakcje użytkowników
Jarek Kurnitski
Paweł Wargocki
Amar Aganovic
nr katalogowy: 140989
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-11
Odzież ochronna na bloku operacyjnym
ELŻBIETA ŚMIAŁOGÓRSKA
ANETA GRECKA
ROBERT DROBINA
nr katalogowy: 95159
10.15199/60.2015.11.2
CHŁODNICTWO 2020-3
Zalecenia Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH dotyczące eksploatacji systemów wentylacyjno-klimatyzacyjnych podczas pandemii
nr katalogowy: 126900
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wdrożenie dodatkowych, podwyższonych standardów kontroli jakości w browarach za pomocą systemu GeneDisc®
nr katalogowy: 97391
CHŁODNICTWO 2020-3
Klimatyzacja w czasie epidemii – lepiej zrezygnować z recyrkulacji powietrza
Michał Ciepielski
nr katalogowy: 126899
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Wpływ wilgotności względnej na wirusy w pomieszczeniach i reakcje użytkowników
Jarek Kurnitski
Paweł Wargocki
Amar Aganovic
nr katalogowy: 140989
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Przyczyny chorób zbóż z nowych zasiewów
nr katalogowy: 61315
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-9
Zastosowanie biotestów we wstępnej ocenie jakości wody basenu szkolnego
Edyta Łaskawiec
Edyta Kudlek
Mariusz Dudziak
Joanna Wyczarska-Kokot
nr katalogowy: 101065
10.15199/17.2016.9.3
CHŁODNICTWO 2022-4
Czy CO2 może być stosowany jako wskaźnik prawdopodobieństwa zakażenia krzyżowego?
Mariya P. Bivolarova
Linxuan Guo
Arsen K. Melikov
Aleksandra Lipczyńka
Wojciech Kierat
nr katalogowy: 139340
ryzyko infekcji
wentylacja
dystrybucja powietrza w pomieszczeniu
narażenie
COVID-19
risk of infection
ventilation
indoor air distribution
exposure
COVID-19
CHŁODNICTWO 2022-4
Czy CO2 może być stosowany jako wskaźnik prawdopodobieństwa zakażenia krzyżowego?
Mariya P. Bivolarova
Linxuan Guo
Arsen K. Melikov
Aleksandra Lipczyńka
Wojciech Kierat
nr katalogowy: 139340
ryzyko infekcji
wentylacja
dystrybucja powietrza w pomieszczeniu
narażenie
COVID-19
risk of infection
ventilation
indoor air distribution
exposure
COVID-19
CHŁODNICTWO 2022-4
Czy CO2 może być stosowany jako wskaźnik prawdopodobieństwa zakażenia krzyżowego?
Mariya P. Bivolarova
Linxuan Guo
Arsen K. Melikov
Aleksandra Lipczyńka
Wojciech Kierat
nr katalogowy: 139340
ryzyko infekcji
wentylacja
dystrybucja powietrza w pomieszczeniu
narażenie
COVID-19
risk of infection
ventilation
indoor air distribution
exposure
COVID-19
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Mycie rąk a szkodliwe działanie wody na skórę
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 113808
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Campylobacter - nowy patogen w żywności
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 14903
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Analiza zmian jakości wody jako element zarządzania procesem monitoringu PsDyW
IZABELA ZIMOCH
nr katalogowy: 21535
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Kuchnia - miejsce wtórnego zanieczyszczenia żywności Campylobacter
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 20872
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Hydrożelowe opatrunki III generacji w leczeniu ran i oparzeń skóry
Radosław Piech
Michał Salwa
Sonia Kudłacik-Kramarczyk
nr katalogowy: 135583
10.15199/28.2021.6.3
hydrożele
aktywne opatrunki
inżynieria tkankowa
superabsorbent
polimery izotaktyczne
właściwości mechaniczne
ciekła matryca polimerowa
rusztowania hydrożelowe
hydrogels
active dressings
tissue engineering
superabsorbent
Isotactic polymers
mechanical properties
liquid polymeric matrix
hydrogel scaffolding
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Hydrożelowe opatrunki III generacji w leczeniu ran i oparzeń skóry
Radosław Piech
Michał Salwa
Sonia Kudłacik-Kramarczyk
nr katalogowy: 135583
10.15199/28.2021.6.3
hydrożele
aktywne opatrunki
inżynieria tkankowa
superabsorbent
polimery izotaktyczne
właściwości mechaniczne
ciekła matryca polimerowa
rusztowania hydrożelowe
hydrogels
active dressings
tissue engineering
superabsorbent
Isotactic polymers
mechanical properties
liquid polymeric matrix
hydrogel scaffolding
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Hydrożelowe opatrunki III generacji w leczeniu ran i oparzeń skóry
Radosław Piech
Michał Salwa
Sonia Kudłacik-Kramarczyk
nr katalogowy: 135583
10.15199/28.2021.6.3
hydrożele
aktywne opatrunki
inżynieria tkankowa
superabsorbent
polimery izotaktyczne
właściwości mechaniczne
ciekła matryca polimerowa
rusztowania hydrożelowe
hydrogels
active dressings
tissue engineering
superabsorbent
Isotactic polymers
mechanical properties
liquid polymeric matrix
hydrogel scaffolding
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Hydrożelowe opatrunki III generacji w leczeniu ran i oparzeń skóry
Radosław Piech
Michał Salwa
Sonia Kudłacik-Kramarczyk
nr katalogowy: 135583
10.15199/28.2021.6.3
hydrożele
aktywne opatrunki
inżynieria tkankowa
superabsorbent
polimery izotaktyczne
właściwości mechaniczne
ciekła matryca polimerowa
rusztowania hydrożelowe
hydrogels
active dressings
tissue engineering
superabsorbent
Isotactic polymers
mechanical properties
liquid polymeric matrix
hydrogel scaffolding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
CRISPR/Cas naturalny mechanizm obrony LAB przed fagami
Marcin Plech
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 66718
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA W WALCE Z MIKROORGANIZMAMI
ALICJA HRYNISZYN-KULA
ADRIANA WRONA
KINGA CZECHOWSKA
MARCIN LIS
KATARZYNA BILEWSKA
PIOTR TOMCZYK
MARIAN STENCEL
nr katalogowy: 110139
10.15199/67.2017.10.20
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Choroby korzeni buraka cukrowego
Ewa Moliszewska
nr katalogowy: 38544
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Charakterystyka warstw kompozytowych Ca-P/Ag/TiO2 na Ti do zastosowań biomedycznych
Agata Roguska
Marcin Pisarek
Małgorzata Lewandowska
Krzysztof J. Kurzydłowski
nr katalogowy: 69971
CHŁODNICTWO 2011-11
Bakterie rodzaju Legionella w instalacjach wodnych, wentylacyjnych, klimatyzacyjnych i chłodniczych
Ireneusz Rąkoski
nr katalogowy: 63848
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-7
Biostabilizacja podszewek tkaninowych do obuwia Część I
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 36922
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-4
Na bieżąco...
nr katalogowy: 125720
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Psychrotrofy w chłodniczym przechowywaniu żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93645
10.15199/65.2015.9.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-4
Zastosowania systemów uwalniania wankomycyny do regeneracji tkanki kostnej
DOMINIKA TRÄGER
KARINA NIZIOŁEK
nr katalogowy: 144710
10.15199/28.2023.4.2
wankomycyna
systemy dostarczania leku
polimery
hydroksyapatyt
vancomycin
drug delivery systems
polymers
hydroxyapatite
AURA 2024-1
Zanieczyszczenie powietrza sprzyja chorobom płuc
Piotr RZYMSKI
nr katalogowy: 146861
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Zgorzel siewek buraka powodowana przez Aphanomyces cochlioides na polach o zróżnicowanej rotacji
Jacek Piszczek
Dariusz Górski
nr katalogowy: 74575
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
Działania windykacyjne i ich wpływ na płynność finansową przedsiębiorstwa
Agata Packa
nr katalogowy: 67301
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ ozonowania wody na zawartość bioaktywnych związków fenolowych i okres przydatności do spożycia świeżej kolendry (Coriandrum sativum L.)
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Halina Buczkowska
Sebastian Balant
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
nr katalogowy: 122834
10.15199/62.2019.10.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Ryzyko w działalności gospodarczej zakładu mięsnego
Michał Soliwoda
nr katalogowy: 78759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Celiakia a gluten
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 83162
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-1
Nie tylko ataki
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 73677
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Nowe zastosowanie acylazy penicylinowej do wytwarzania antybiotyków Beta-laktamowych
PIOTR BOROWICZ
nr katalogowy: 107142
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Ultraczuły test, który się nie myli
nr katalogowy: 129058
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Techniki prognozowania wzrostu Listeria monocytogenes w wybranych matrycach spożywczych
Klaudia Szewczuk
Filip Zdziennicki
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 87960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Enterokoki i ich znaczenie w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
Ewelina Parzęcka
nr katalogowy: 72614
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
Co weszło nam w krew?
Irena Fober
nr katalogowy: 50659
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-11-12
Innowacje lekiem na kryzys
Andrzej Byrt
nr katalogowy: 45184
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Zakażenie bakteriofagowe zagrożenie procesów fermentacyjnych w mleczarniach
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 47388
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
Ręcznik papierowy czy suszarka?
nr katalogowy: 125559
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Ultraczuły test, który się nie myli
nr katalogowy: 129058
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwne trendy w 2022 roku
Michał Kopik
nr katalogowy: 140084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Mikotoksyny w ziarnie i co dalej?
Ludwik Czerwiecki
nr katalogowy: 106427
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-10
Standardowy młot na ryzyko
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 44434
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-7
OBRONA SIECI INFORMACJOCENTRYCZNEJ PRZED ZATRUWANIEM TREŚCI PRZEZ NIEZAUFANYCH WYDAWCÓW Z UŻYCIEM MODELU INFEKCJI W GRAFACH
Jerzy Konorski
Jakub Grochowski
nr katalogowy: 121119
10.15199/59.2019.7.13
sieci informacjocentryczne
Named Data Networking
zatruwanie treści
model infekcji
Information Centric Networking
Named Data Networking
content poisoning attack
infection model
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Chemiczne środki ochrony roślin
Anna Maria Majewicz
nr katalogowy: 48678
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Zatrzaśnij drzwi przed wirusem...
nr katalogowy: 129057
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Zatrzaśnij drzwi przed wirusem...
nr katalogowy: 129057
ODZIEŻ 2005-4
We współczesnej medycynie coraz groźniejsze staje się ryzyko
Elżbieta Solińska
Anna Ziółek
nr katalogowy: 11030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Jesienne kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 87305
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-3
Zarządzanie ryzykiem innowacyjnym w przedsiębiorstwach regionu lubelskiego - wyniki badań
Arkadiusz Gola
Kazimierz Szatkowski
nr katalogowy: 11451
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-11
Wpływ stanu technicznego i niektórych czynników eksploatacyjnych na ryzyko wtórnego zanieczyszczenia wody w miejskich sieciach wodociągowych
Paweł Dohnalik
Paweł Wytrwał
nr katalogowy: 9334
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-2
FIREFLY AB - prewencyjne systemy przeciwpożarowe w produkcji i przetwarzaniu papierów sanitarnych i higienicznych
Michał Sobieszkoda
nr katalogowy: 89778
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Uwarunkowania finansowe działania spółek dystrybucyjnych
Barbara KASZOWSKA
Wiesław KOPTERSKI
nr katalogowy: 42071
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-1
Człowiek - Środowisko - Ryzyko
nr katalogowy: 95971
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Ściany działowe w świetle ETAG 003
Marzena Jakimowicz
nr katalogowy: 113313
10.15199/33.2018.04.05
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Ryzyko nieakceptowalne konferencja ATESTU
nr katalogowy: 39441
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Człowiek źle mierzy ryzyko
nr katalogowy: 39433
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-10
Ryzyko zawodowe w żwirowniach
nr katalogowy: 47580
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Jesienne kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80096
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
Apetyt na ryzyko.Część 1
Robert Kozela
nr katalogowy: 72989
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-1
VARIA
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 96204
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Ocena ryzyka 4D.część 1
Jerzy Karczewski
Krystyna Karczewska
nr katalogowy: 71640
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
CO NOWEGO W KLUBIE POSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 88619
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Jak określać ryzyko zawodowe i dokumentować higienę pracy w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 34447
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
FIREFLY AB
Michał Sobieszkoda
nr katalogowy: 96874
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Ryzyko związane z niepewnością wyników badań i oceną zgodności wyrobów budowlanych
Ewa Szewczak
nr katalogowy: 63307
GOSPODARKA WODNA 2013-10
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 79928
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie enterokoków w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82085
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
"Ryzyko wystąpienia poważnej awarii przemysłowej" odpowiedź autora
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 84126
ELEKTROINSTALATOR 2024-3
POŻARY FOTOWOLTAIKI JAK ZMINIMALIZOWAĆ RYZYKO AWARII?
Bartłomiej Jaworski
nr katalogowy: 147873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Metodyka oceny ryzyka środowiskowego gruntów zanieczyszczonych metalami ciężkimi
Piotr Kucharski
Barbara Białecka
nr katalogowy: 129144
10.15199/62.2020.11.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Metodyka oceny ryzyka środowiskowego gruntów zanieczyszczonych metalami ciężkimi
Piotr Kucharski
Barbara Białecka
nr katalogowy: 129144
10.15199/62.2020.11.17
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-5
Bhp w sieci
nr katalogowy: 44315
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Pesymiści są lepiej poinformowani
Robert Kozela
nr katalogowy: 78369
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Ryzyko akceptowane, ale czy akceptowalne?
nr katalogowy: 58987
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
Jak bezpiecznie żyć z ryzykiem? Część 3: Motywy podejmowania ryzyka
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 112602
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Zagrożenie reputacji firm chemicznych
Tomasz J. Dąbrowski
nr katalogowy: 72453
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-3
Ryzyko w kontroli zarządczej
Grażyna Żarlicka
nr katalogowy: 75115
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-7
Odmieniajmy ryzyko przez wszystkie przypadki
Robert Kozela
nr katalogowy: 107404
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Ryzyko awarii sieci wodociągowej
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 50307
CHŁODNICTWO 2009-9
Zminimalizuj Ryzyko Prac Budowlanych
nr katalogowy: 46820
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
Ikar nie nadaje się na budowę
nr katalogowy: 60448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-6
Ryzyko nie wychodzi z mody
Robert Kozela
nr katalogowy: 120501
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-10
Wybór skutecznych zabezpieczeń - Arkana cyberbezpieczeństwa
Jakub SYTA
nr katalogowy: 101343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Nieoczywiste połączenia w diecie (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 149423
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-1
Zdrowe narodzenie
Irena Fober
nr katalogowy: 103346
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Ryzyko i zagrożenie w polu elektromagnetycznym - krytyczna analiza pojęć
Andrzej KRAWCZYK
Katarzyna CIOSK
Barbara GROCHOWICZ
nr katalogowy: 88901
10.15199/48.2015.01.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Ocena fitotoksyczności gleb zanieczyszczonych metalami
Magdalena Wiśniewska
Arkadiusz Kamiński
Agnieszka Pusz
nr katalogowy: 121007
10.15199/62.2019.6.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
GOSPODARKA WODNA 2018-6
Zagrożenie i ryzyko w systemie hydrologicznym
BOGDAN OZGA-ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 114227
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-3
Teoria zbiorów rozmytych w zarządzaniu ryzykiem jako utylitarne narzędzie systemu zarządzania jakością
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 119280
10.15199/46.2019.3.2
ryzyko
zarządzanie systemem jakości
zbiory rozmyte
identyfikacja niezgodności
risk
quality system management
fuzzy sets
identification of nonconformities
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-7
Przegląd norm
nr katalogowy: 15613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-2
Analiza ryzyka w projektach tunelowych
Emilia Roguska
nr katalogowy: 112199
10.15199/33.2018.02.06
analiza ryzyka
zarządzanie ryzykiem
rozmyta macierz ryzyka.
risk analysis
risk management
fuzzy risk matrix.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-10
Wolne nisze - zapraszamy
nr katalogowy: 19587
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Książki nadesłane
nr katalogowy: 8030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Idea i formy finansowania działalności przedsiębiorstw.Zagadnienia zabezpieczenia spłaty kredytów
AGATA PACKA
nr katalogowy: 50213
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Co nowego w Klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 97124
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Mechanik samochodowy, konserwator Część 1: Wstęp teoretyczny i karta charakterystyki stanowiska
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 89544
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Książki nadesłane
nr katalogowy: 249
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Wypadki przy obsłudze pilarek
J. Szewczyk
nr katalogowy: 15519
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Zawsze można zrobić coś lepiej
R. Kozela
nr katalogowy: 167
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
System stabilizacji ładunków na paletach za pomocą klejów topliwych
nr katalogowy: 14873
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-4
Chłodnice powietrzne oleju Utrzymanie torów kolejowych
nr katalogowy: 10316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Oprogramowanie branżowe wzmacnia konkurencyjność przedsiębiorstwa
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7082
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Oszczędność czy ryzyko utraty zdrowia
Krzysztof Janczura
nr katalogowy: 10399
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Oszczędność czy ryzyko utraty zdrowia
Krzysztof Janczura
nr katalogowy: 10399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwne trendy w 2022 roku
Michał Kopik
nr katalogowy: 140084
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
AUTO MOTO SERWIS 2021-4
Strefa Biznes
nr katalogowy: 134508
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-10
Jak sporządzić dobry biznesplan
Anna Zielińska
nr katalogowy: 19600
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-10
Zarządzanie ryzykiem związanym z systemami informacyjnymi
Franciszek Wołowski
nr katalogowy: 3600
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Ryzyko wykonawcy i możliwości jego transferu
P. Konopka
nr katalogowy: 17356
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Kawowe panaceum
SILVIA ROBERT SARGEANT
nr katalogowy: 11900
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-12
Nowoczesne techniki diagnostyczne stosowane w energetyce - termowizja i chromatografia
Dariusz Zdziech
nr katalogowy: 23196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Certyfikacja urządzeń - ryzyko zaniechania
Włodzimierz GUBAŁA
nr katalogowy: 19124
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-6
Ryzyko kondensacji pary wodnej w przegrodzie budowlanej określone metodą BARRY
Barbara Rymsza
nr katalogowy: 855
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Zmiany w firmie - ciekawe i inspirujące, choć mogą rodzić opór
nr katalogowy: 80104
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-3
Zarządzanie ryzykiem a redukcja kosztów
Paweł Królas
nr katalogowy: 75114
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Sporysz i toksyny w zbożu - ochrona jakości produktu
Mario Grassl
nr katalogowy: 14124
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Pracujesz z substancjami chemicznymi i toksycznymi? Dowiedz się, czy grozi ci rak pęcherza moczowego
nr katalogowy: 150542
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-3
Metoda oceny poziomu ryzyka eksploatacji sieci gazowych
Andrzej J. Osiadacz
Andrzej Rudzki
nr katalogowy: 125613
10.15199/17.2020.3.1
ryzyko
zarządzanie sieciami
sieci gazowe
bezpieczeństwo eksploatacji
risk
networks management
gas networks
operational security
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-4
Strategia w zarządzaniu koncernem elektroenergetycznym na krajowym rynku energii elektrycznej
Waldemar Skomudek
Dariusz Stolarczyk
nr katalogowy: 15243
AURA 2018-7
Świadomość społeczna o organizmach genetycznie modyfikowanych (GMO)
Justyna Anna NOWAKOWSKA
nr katalogowy: 114793
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Wykorzystanie emisji fotonowej do identyfikacji zmian chorobowych jodły pospolitej
Anna Miernik
nr katalogowy: 141866
10.15199/48.2023.02.44
emisja fotonowa
jodła
igły jodły
grzyby
photon emission
fir
fir needles
fungi
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Wykorzystanie emisji fotonowej do identyfikacji zmian chorobowych jodły pospolitej
Anna Miernik
nr katalogowy: 141866
10.15199/48.2023.02.44
emisja fotonowa
jodła
igły jodły
grzyby
photon emission
fir
fir needles
fungi
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-9
O pośrednich metodach uwzględniania ryzyka w planowaniu rozwoju i modernizacji sieci przesyłowej
Franciszek BUCHTA
nr katalogowy: 18290
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Ryzyko występowania w wodzie do picia bakterii z rodzaju Pseudomonas i Aeromonas
D. Kręgiel
A. Rygała
nr katalogowy: 20824
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
KSS (Die Kommunikations-System-Studie) jako metoda kształtowania komunikacji wewnętrznej w przedsiębiorstwie
Arkadiusz Potocki
Renata Winkler
nr katalogowy: 18196
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Ocena ryzyka zawodowego (palacz w kotłowni opalanej gazem)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 101
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-2
Czteroparametryczna matryca szacowania ryzyka w funkcjonowaniu systemu zaopatrzenia w wodę
JANUSZ RAK
BARBARA TCHÓRZEWSKA- CIEŚLAK
nr katalogowy: 9236
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Oporność na środki przeciwdrobnoustrojowe, ryzyko rozprzestrzeniania się poprzez transport zwierząt
nr katalogowy: 134739
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-8
Analiza i ocena ryzyka finansowego w przedsięwzięciach budowlanych
Agnieszka Dziadosz
Oleg Kapliński
Andrzej Tomczyk
Mariusz Rejment
nr katalogowy: 100255
10.15199/33.2016.08.34
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-5
Problemy człowieka siedzącego
nr katalogowy: 98546
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-4
Pracujesz z substancjami chemicznymi i toksycznymi – dowiedz się, czy grozi ci rak pęcherza moczowego
nr katalogowy: 150027
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Pracochłonność naprawy przewodów wodociągowych
Andrzej Studziński
nr katalogowy: 77623
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-9
Analiza techniczna i fundamentalna a dokładność prognozy cen energii elektrycznej na rynku giełdowym
Rafał CZAPAJ
Rafał GWÓŹDŹ
Maksymilian PRZYGRODZKI
nr katalogowy: 18282
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-5
Komentarze- Schemat jakościowej oceny ryzyka zawodowego a stanowiskach pracy na przykładzie amoniaku...
Renata Socko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 6556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 62914
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-1
Metoda zintegrowanej oceny ryzyka awarii w podsystemie dystrybucji wody
JANUSZ RAK
BARBARA TCHÓRZEWSKA-CIEŚLAK
nr katalogowy: 16562
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-3
Ograniczanie długości przerw w dostawie energii - łączniki zdalnie sterowane
Magdalena Ożóg
Leszek Gawor
Stanisław Siwek
nr katalogowy: 15224
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Oporność na środki przeciwdrobnoustrojowe, ryzyko rozprzestrzeniania się poprzez transport zwierząt
nr katalogowy: 134739
AUTO MOTO SERWIS 2023-2
Wskazówki Trenerjazdy.pl: jak bezpiecznie jeździć samochodem w nocy
Wojciech Szajnert
nr katalogowy: 142221
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-9
Analiza ryzyka przedsięwzięcia budowy biogazowni rolniczej
Małgorzata Kwestarz
Michał Siwocha
nr katalogowy: 133540
10.15199/17.2021.9.5
biogazownia
analiza ryzyka
proces inwestycyjny
biogas plant
risk analysis
investment process
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 114854
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Patrz w serce z daleka
nr katalogowy: 123566
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Stanowisko branży spirytusowej ws. planowanej podwyżki podatku akcyzowego na wyroby spirytusowe
nr katalogowy: 80284
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Triada: jakość, innowacje i etyka
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 69435
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Oceniać czy nie oceniać?
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 55452
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-10
Bezpieczna praca w przestrzeniach zamkniętych
Grzegorz Gralewicz
nr katalogowy: 122658
GOSPODARKA WODNA 2019-3
Przegląd i aktualizacja wstępnej oceny ryzyka powodziowego
AGNIESZKA ŚLIWA
nr katalogowy: 119160
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Praktyczne funkcje oceny ryzyka w procesach projektowania, eksploatacji i modernizacji maszyn, cz. 2
Stanisław Kowalewski
nr katalogowy: 103415
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Ogólne zasady bezpieczeństwa w UE i wytyczne dla obiektów w których występuje ryzyko wybuchu (w tym młynów i silosów)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
FIREFLY AB
nr katalogowy: 112966
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
ToWorkFor rozszerza działalność na sektor odzieżowy
nr katalogowy: 137406
OPAKOWANIE 2022-9
Etykiety antykradzieżowe: większe bezpieczeństwo sklepowego asortymentu
nr katalogowy: 139572
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Odporność płytek ceramicznych na plamienie oraz działanie środków chemicznych
Ferdynand Gacki
nr katalogowy: 95463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Szyneczka, kiełbaska i pasztet idą w odstawkę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 101620
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-7
Szacowanie ryzyka wypadku chemicznego
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 36821
ELEKTROINSTALATOR 2023-1
O TRENDACH W ENERGETYCE W 2023 R.
nr katalogowy: 141648
ELEKTROINSTALATOR 2023-1
O TRENDACH W ENERGETYCE W 2023 R.
nr katalogowy: 141648
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-9
WPŁYW ZMIAN KLIMATYCZNYCH NA FUNKCJONOWANIE PODMIOTÓW BRANŻY ENERGETYCZNEJ
NATALIA IWASZCZUK
AGATA WZOREK
nr katalogowy: 86673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-2
Ochrona przed pożarami podstacji transformatorowych
nr katalogowy: 33061
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-2
Przemysł certyfikacyjny - tendencje rozwojowe
Krystyna LISIECKA
nr katalogowy: 32950
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Teksty - Preteksty
nr katalogowy: 31997
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
ZŁOTE SZELKI po raz dwunasty
nr katalogowy: 39440
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Z miarką w ręku
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 35776
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Solidna prewencja
Robert Kozela
nr katalogowy: 34715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Skuteczny i bezlitosny
nr katalogowy: 25735
OPAKOWANIE 2013-9
Opakowanie chroni przed przeterminowanymi lekami
nr katalogowy: 79696
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Kradzież haka holowniczego – poważne zagrożenie, czy nieuzasadniona obawa?
nr katalogowy: 145480
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Hydrofobiny - produkty metabolizmu grzybów strzępkowych jako potencjalna przyczyna gushingu pierwotnego piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 89765
10.15199/64.2015.2.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-11
Filozofia TQM szansą na skuteczne zarządzanie organizacją
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Tadeusz SIKORA
nr katalogowy: 39182
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-9
Ryzyko to nie zagrożenie
nr katalogowy: 38275
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Szacowanie ryzyka wypadku chemicznego (cz. 3)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 37575
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-7
Ryzyko w przysłowiach
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 36803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Ryzyko w kontroli jakości wody do spożycia
JANUSZ R. RAK
KATARZYNA PIETRUCHA
nr katalogowy: 35036
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-4
Jak dobierać rękawice chroniące przed zagrożeniami mechanicznymi?
Ryszard Szefler
nr katalogowy: 25526
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH