Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-8
GEOFELIETON - Drgawki
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 29170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Bomba z opóźnionym zapłonem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94056
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
OPAKOWANIE 2014-10
Przesuwanie ostatniej linii obrony
CHRISTINA DESIREE HOLDER
MAREK MISZCZAK
nr katalogowy: 87392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Groźne bakterie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Ryzyko spożywania nielegalnego alkoholu na przykładzie czeskiej afery metanolowej
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 75895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Clean Design -nowe rozwiązanie w pneumatyce
nr katalogowy: 20748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Sporysz i toksyny w zbożu - ochrona jakości produktu
Mario Grassl
nr katalogowy: 14124
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Enterotoksyny gronkowcowe w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Magdalena Modzelewska
nr katalogowy: 80061
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Włośnica ciągle groźna
Lech Rak
nr katalogowy: 29833
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-11
Ołów - wiek XX
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 31240
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Odpowiedzialność za zatrucie się gościa
Mikołaj Ostrowski
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 116443
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywności
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 98609
10.15199/65.2016.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-10
Dezaktywacja katalizatorów procesu produkcji amoniaku z gazu ziemnego
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
ZYGMUNT KOBIŃSKI
ZYGMUNT ŚPIEWAK
KAZIMIERZ STOLECKI
nr katalogowy: 43473
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Analiza przyczyn powstawania zagrożeń w środowisku wewnętrznym budynków z wentylacja naturalną - studium przypadku
MARIAN HOPKOWICZ
MAREK PRYMON
JANUSZ MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 30972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Biochemia zatrucia tlenkiem węgla z dymu papierosa palacza i osób towarzyszących
ANTONI KUKUCZKA
nr katalogowy: 30974
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Gorąco płynie z wnętrza
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 24624
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-6
Badania gazowych przepływowych ogrzewaczy wody z zamkniętą komorą spalania podłączonych do różnych systemów kominowych
Grzegorz Czerski
Zdzisław Gebhardt
nr katalogowy: 36264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Wpływ dodatku siarkowodoru na przebieg utleniania etylenu do tlenku etylenu na katalizatorze srebrowym
BOGDAN TOMASZEK
JERZY WASILEWSKI
ADAM KROGULECKI
PAWEŁ KRZYSZTOFIK
nr katalogowy: 106950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Dobre praktyki wskazane
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 87665
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
OPAKOWANIE 2011-4
Folie do opakowań produktów podgrzewanych
nr katalogowy: 59291
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Zatrucia tlenkiem węgla w mieszkaniach z paleniskami gazowymi
Jerzy Antoni Żurański
nr katalogowy: 73411
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Naturalnie niezdrowe Szkodliwe substancje występujące naturalnie w żywności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Żywność porażona
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 63442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Charakterystyka mikotoksyn
nr katalogowy: 79515
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Neutralizacja czynników szkodliwych oraz uciążliwych dla mieszkańców powstałych w pomieszczeniach mieszkalnych w wyniku pożaru
Anna Prędecka
Robert Piec
Michał Sowa
Przemysław Wysoczyński
nr katalogowy: 87565
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Ryby pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Zakładamy firmę branży spożywczej (cz. I)
nr katalogowy: 59320
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Bezpieczne grzybobranie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 93433
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola sieci handlowych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywnościowego: wyzwania i rozwój możliwości (cz. 1)
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 147271
ELEKTROINSTALATOR 2018-1
Przyłącza do modułów oświetlenia ledowego
Piotr Andrzejewski
nr katalogowy: 111738
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Problem, którego można uniknąć
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44637
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-5
Metale mniej rozpowszechnione
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 44311
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Bzyczący problem: co zrobić, by twój biznes nie padł jak mucha
nr katalogowy: 149997
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Poziom akumulacji arsenu i rtęci w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 101046
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-5
Zagadnienia zatrucia tlenkiem węgla w krajowym budownictwie mieszkaniowym
Zbigniew Tałach
Grzegorz Czerski
nr katalogowy: 126371
10.15199/17.2020.5.6
tlenek węgla
zagrożenia
zatrucia
skutki
carbon monoxide
hazards
poisoning
effects
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Podstawowe zasady bezpiecznego eksploatowania instalacji i urządzeń w celu uniknięcia zagrożenia zatrucia tlenkiem węgla, wybuchem gazu i pożarem
nr katalogowy: 49275
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
Dopuszczalne ryzyko zdrowotne związane z konsumpcją wody wodociągowej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 41964
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Dezaktywacja niklowego katalizatora uwodornienia benzenu w złożu przemysłowym
MIROSŁAW SZUKIEWICZ
KRZYSZTOF KACZMARSKI
KAZIMIERZ STOŁECK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
TADEUSZ BOROWIECKI
REMIGIUSZ SYLWESTROWICZD
nr katalogowy: 48411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Ochrona obiektów zbożowo-młynarskich przed gryzoniami w okresie jesienno-zimowym wymaga wzmożonej czujnośc
nr katalogowy: 65595
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Ochrona obiektów zbożowo-młynarskich przed gryzoniami w okresie jesienno-zimowym wymaga wzmożonej czujności
nr katalogowy: 65592
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Badania nad wykorzystaniem ozonu zamiast chloru jako środka bakteriobójczego w przemyśle zbożowo-młynarskim
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Redukcja zawartości mikotoksyn w ziarnie pszenicy przy zastosowaniu sortowników optycznych
nr katalogowy: 52964
ELEKTROINSTALATOR 2022-11
CZUJNIKI TLENKU WĘGLA
nr katalogowy: 140679
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Fluor
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 51853
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Barwniki organiczne
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 53577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Mikotoksyny w paszach
nr katalogowy: 89332
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Pestycydy pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Kuchnia pod gwiazdami
nr katalogowy: 125370
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Catering z zasadami
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 73875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Minimum strat, maksimum witamin
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 71213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wyniki badań pasz i materiałów paszowych z Polski w latach 2012-2014 na obecność mikotoksyn
nr katalogowy: 90414
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
AURA 2013-3
Bezradność matki Ziemi
Stefan MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 75498
OPAKOWANIE 2015-12
Bezpieczeństwo żywności- element produkcji, który nie podlega dyskusji
ANDREA FORZENIGO
nr katalogowy: 95525
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Bezpieczeństwo chemiczne w laboratorium Zasady postępowania
Paweł Szczepański
nr katalogowy: 91160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
SGGW rozwija naturalne sposoby konserwowania żywności
nr katalogowy: 147267
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ocena przydatności wybranych sorbentów do usuwania jonów Co2+ z roztworów wodnych
Agnieszka Bożęcka
Adam Surdek
Piotr Bożęcki
nr katalogowy: 116167
10.15199/62.2018.9.36
GOSPODARKA WODNA 2019-7
Nowatorska metoda wydobywania i zagospodarowania osadów dennych ze zbiorników wodnych Część I
ANDRZEJ EYMONTT
KRZYSZTOF WIERZBICKI
WITOLD JAN WARDAL
nr katalogowy: 121490
zapobieganie zatruwaniu wody
toksyny sinic
nawóz organiczno- mineralny
prevention of water poisoning
cyanobacteria
organic and mineral fertilizer
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Toksyny w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 70137
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1991–2011 (cz. 7)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 134314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Wpływ 1,2-dichloroetanu na przebieg utleniania etylenu do tlenku etylenu na katalizatorze srebrowym
JERZY WASILEWSKI
BOGDAN TOMASZEK
nr katalogowy: 107807
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-10
Kinetyczne badania katalizatorów w warunkach laboratoryjnych
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
KAZIMIERZ STOLECKI
STANISŁAW MAGDZIARZ
nr katalogowy: 107738
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 9: Czynniki biologiczne - identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 83530
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Tradycja i nowoczesność w identyfikacji drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71994
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Bhp w oczyszczalniach ścieków
Dariusz Tyrka
nr katalogowy: 69371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Profil zanieczyszczeń występujący w alkoholach nielegalnego pochodzenia i ryzyko zdrowotne związane z ich konsumpcją
Mirosław Szutowski
Tadeusz Szost
Magdalena Bambrowicz-Klimkowska
nr katalogowy: 91478
10.15199/64.2015.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
ELEKTROINSTALATOR 2022-11
CZUJNIKI TLENKU WĘGLA
nr katalogowy: 140679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {4}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 65023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Zagrożenie mikotoksynami nadal aktualne
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 77666
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-6
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 120689
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Spawacz, cz. 2
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 102878
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Rzetelna informacja o produktach głównym elementem polityki społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 100741
10.15199/47.2016.9.3
OPAKOWANIE 2016-4
Aktywność antymikrobiologiczna folii PLA powlekanych ekstraktami zMacrolepiota konradii
ŁUKASZ ŁOPUSIEWICZ
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98075
10.15199/42.2016.4.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Tworzenie biofilmu przez Campylobacter
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 96218
10.15199/65.2016.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Konferencje
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 137678
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 117888
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Śmiertelne zatrucie tlenkiem węgla
Wojciech Dębski
nr katalogowy: 87059
AURA 2013-2
Zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego rtęcią w okolicy Dąbrowy Górniczej
Tomasz NOWAKOWSKI
Kamil KŁAK
nr katalogowy: 74277
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
UWAGA! ADR zmienia filozofię funkcjonowania?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 72981
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Drobnoustroje chorobotwórcze i zatrucia pokarmowe w krajach UE
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
nr katalogowy: 72612
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
Zagrożenia chemiczne w środowisku pracy i w domu
Małgorzata Grochalska
Małgorzata Mądra‑
Janeda
nr katalogowy: 63027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Przerwa na kawę
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 80322
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
Integracja w zarządzaniu opieką zdrowotną - istota, systemy, zasady
Zofia Zymonik
Małgorzata Fiałkowska
nr katalogowy: 77766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Niebezpieczne wirusy w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 76492
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wiedza pracowników o higienie oraz praktykach produkcyjnych
Marzena Tomaszewska
Joanna Trafiałek
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102851
10.15199/65.2016.12.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Prozdrowotne właściwości jagody kamczackiej
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 96860
10.15199/64.2016.2.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Bezpieczeństwo w Twoich rękach
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91735
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Kominowe systemy odprowadzania spalin z gazowych kotłów kondensacyjnych
Zbigniew A. Tałach
Roman Nowak
nr katalogowy: 142425
10.15199/17.2023.2.2
urządzenia z zamkniętą komorą spalania
efektywność energetyczna
sprawność cieplna
konstrukcje kominowych systemów powietrzno-spalinowych
devices with a closed combustion chamber
energy efficiency
thermal efficiency
construction of chimney air-flue systems
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Kominowe systemy odprowadzania spalin z gazowych kotłów kondensacyjnych
Zbigniew A. Tałach
Roman Nowak
nr katalogowy: 142425
10.15199/17.2023.2.2
urządzenia z zamkniętą komorą spalania
efektywność energetyczna
sprawność cieplna
konstrukcje kominowych systemów powietrzno-spalinowych
devices with a closed combustion chamber
energy efficiency
thermal efficiency
construction of chimney air-flue systems
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Zakłady dużego i zwiększonego ryzyka. Dyrektywa SEVESO III
Krzysztof Fiłończuk
Paweł Narecki
nr katalogowy: 150533
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Identyfikacja stopnia rozwoju pleśni z rodzaju Aspergillus w substancji biologicznej przy wykorzystaniu emisji fotonowej
Anna MIERNIK
Aneta ŁOPATKA
nr katalogowy: 135349
10.15199/48.2022.01.18
emisja fotonowa
pleśnie
Aspergillus
photon emission
molds
Aspergillus
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Badania procesu nanoszenia dodatków wzmacniających i funkcjonalizujących na papiery higieniczne z wykorzystaniem prototypowej instalacji pilotażowej
MATEUSZ DATA
ŁUKASZ HORAJSKI
BOGUMIŁ BRYCKI
DANUTA CIECHAŃSKA
ANDRZEJ ZBROWSKI
TOMASZ SAMBORSKI
STANISŁAW KOZIOŁ
nr katalogowy: 151213
10.15199/54.2024.10.2
funkcjonalne papiery ręcznikowe
sposoby nanoszenia dodatków na wstęgę papieru
biopolimerowe dodatki funkcjonalizująco- -wzmacniające do papieru
functional towel papers
methods of applying additives to the paper web
biopolymer functionalizing and reinforcing additives for paper
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Elektrochemiczny czujnik samopolaryzujący do naskórnego pomiaru prężności tlenu w krwi tętniczej
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
Józef Przytulski
nr katalogowy: 84090
10.15199/ELE-2014-031
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Decreasing the sulfur content in the cracked gasoline. Separation of hydrocarbon/thiophene mixtures by vacuum pervaporation Obniżanie zawartości siarki w benzynie krakingowej. Rozdzielanie mieszanin węglowodór/tiofen metodą perwaporacji próżniowej
Katarzyna Rychlewska
Krystyna Konieczny
nr katalogowy: 88692
10.12916/przemchem.2014.2210
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Zasoby siarki w Polsce oraz jej znaczenie w przemyśle i rolnictwie
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 62282
AURA 2010-6
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 52185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Katalizatory manganowe i ich aktywność w rozkładzie nadtlenku wodoru i utlenianiu fenolu
Zenon Sarbak
nr katalogowy: 51790
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Morfologia zgorzelin utworzonych na stali Crofer 22APU podczas utleniania w atmosferze powietrza zawierającego SO2
ZBIGNIEW ŻUREK
MARTA HOMA
ADAM STAWIARSKI
ARTUR JAROŃ
JOLANTA GILEWICZ-WOLTER
nr katalogowy: 55649
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Use of sodium N,N-bis(carboxymethyl)glutamate for removal of metal ions from aqueous solutions Zastosowanie soli sodowej kwasu N,N-bis(karboksymetylo)glutaminowego w procesie usuwania jonów metali z roztworów wodnych
Irmina Pańczuk-Figura
Dorota Kołodyńska
Piotr Rusek
Zbigniew Hubicki
nr katalogowy: 90070
10.15199/62.2015.3.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Environmental hazard by major accidents in the Polish chemical industry Zagrożenie środowiska na terenie Polski ze strony poważnych awarii w zakładach przemysłu chemicznego
Andrzej Żarczyński
Małgorzata Wilk
Magdalena Grabarczyk-Gortat
nr katalogowy: 88957
10.15199/62.2015.1.4
GOSPODARKA WODNA 2023-4
III Wodny Okrągły Stół „Zarządzanie wodą w sytuacjach kryzysowych”
Rozalia Wiśniowska
nr katalogowy: 142702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
GOSPODARKA WODNA 2024-1
„Zarządzanie wodą w sytuacjach kryzysowych” DOKUMENT PROGRAMOWY na podstawie wyników obrad III Wodnego Okrągłego Stołu we Wrocławiu w dniu 22 marca 2023 r.
ELŻBIETA NACHLIK
ANNA JANUCHTA-SZOSTAK
ZBIGNIEW KUNDZEWICZ
JANUSZ ZALESKI
JERZY HAUSNER
nr katalogowy: 146811
AURA 2017-7-8
Tajemnica sylfionu - pierwszej znanej rośliny wytępionej przez człowieka
Przemysław Piotr TOMCZYK
nr katalogowy: 108383
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Projakościowa metoda doboru produktów chemicznych
Dominika Siwiec
Lucia Bednárová
Andrzej Pacana
nr katalogowy: 131429
10.15199/62.2021.4.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Projakościowa metoda doboru produktów chemicznych
Dominika Siwiec
Lucia Bednárová
Andrzej Pacana
nr katalogowy: 131429
10.15199/62.2021.4.12
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
Możliwości wykorzystania gazu pirolitycznego do opalania hutniczych pieców grzewczych
Przemysław RAJCA
Monika ZAJEMSKA
nr katalogowy: 117592
10.15199/24.2018.12.3
gaz pirolityczny
hutnicze piece grzewcze
przemysł hutniczy
pyrolysis gas
metallurgical reheating furnaces
metallurgical industry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Zagrożenia chemiczne w kuchni - mikotoksyny. Zabójcza pleśń
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109176
bezpieczeństwo żywności
intoksykacje
metabolity pleśni
mikotoksyny
środki kontroli/nadzoru.
food safety
intoxications
moulds` metabolites
mycotoxins
control measures
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
AURA 2020-1
Choroba Minamata 45-letnia japońsko-polska współpraca
Jan W. Dobrowolski
nr katalogowy: 124435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Analiza możliwości sorpcji nanocząstek srebra pochodzenia antropogenicznego z wykorzystaniem biowęgla
Renata Włodarczyk
Anna Kwarciak-Kozłowska
nr katalogowy: 118334
10.15199/62.2019.1.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Wyznaczenie krzywych prędkości przenikania iperytu siarkowego dla nieporowatych materiałów
Ewelina Bojarska
Elwira Furtak
nr katalogowy: 148825
10.15199/62.2024.5.5
materiały barierowe
iperyt siarkowy
krzywa prędkości przenikania
bojowe środki chemiczne
barrier materials
sulfur mustard
permeation rate curve
chemical warfare agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Metody molekularne w detekcji i identyfikacji mikroorganizmów w zakładach przemysłu celulozowo-papierniczego
Katarzyna Dybka-Stępień
Anna Otlew ska
nr katalogowy: 121929
10.15199/54.2019.8.2
mikroorganizmy
metody molekularne
celulozownie i papiernie
microorganisms
molecular methods
pulp and paper mills
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
AURA 2023-7
Rachel Carson – „matka ekologii”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 144232
10.15199/2.2023.7.2
ochrona przyrody
pestycydy
zakaz DDT
głębokoekologiczne myślenie o przyr
nature protection
pesticides
DDT ban
deep ecological thinking about natu
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Powlekanie folii polietylenowej w celu nadania jej właściwości przeciwbakteryjnych
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 107065
10.15199/62.2017.6.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Modyfikacja elektrody glassy carbon kompozytem na bazie nanocząstek koloidalnego srebra stabilizowanych pochodnymi sieciowanymi skrobi dla potrzeb woltamperometrycznego oznaczania talu
Anna Modrzejewska-Sikorska
Emilia Konował
Klaudia Kosińska
Bożena Karbowska
nr katalogowy: 144973
10.15199/62.2023.9.6
tal
anodowa woltamperometria impulsowa różnicowa
skrobia sieciowana
nanocząstki srebra
thallium
differential pulse anodic stripping voltammetry
cross-linked starch
silver nanoparticles
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Wpływ temperatury oraz zawartości alginianu wapnia w granulkach na sorpcję miedzi
Sylwia Kwiatkowska-Marks
nr katalogowy: 126677
10.15199/62.2020.6.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Modyfikacja elektrody glassy carbon kompozytem na bazie nanocząstek koloidalnego srebra stabilizowanych pochodnymi sieciowanymi skrobi dla potrzeb woltamperometrycznego oznaczania talu
Anna Modrzejewska-Sikorska
Emilia Konował
Klaudia Kosińska
Bożena Karbowska
nr katalogowy: 144973
10.15199/62.2023.9.6
tal
anodowa woltamperometria impulsowa różnicowa
skrobia sieciowana
nanocząstki srebra
thallium
differential pulse anodic stripping voltammetry
cross-linked starch
silver nanoparticles
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Małgorzata Ćwieląg-Drabek
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Grzegorz Dziubanek
nr katalogowy: 108069
10.15199/65.2017.7.8
rtęć
ryby
narażenie
mercury
fish
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
AURA 2021-11
Ochrona środowiska i zdrowia oraz pomoc społeczna w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
Anna TARGOSZ
Agnieszka THIER
nr katalogowy: 134396
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH