Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA WODNA 2019-7
Nowatorska metoda wydobywania i zagospodarowania osadów dennych ze zbiorników wodnych Część I
ANDRZEJ EYMONTT
KRZYSZTOF WIERZBICKI
WITOLD JAN WARDAL
nr katalogowy: 121490
zapobieganie zatruwaniu wody
toksyny sinic
nawóz organiczno- mineralny
prevention of water poisoning
cyanobacteria
organic and mineral fertilizer
AURA 2011-7
Toksyny bakteryjne
Maria J. CHMIEL
Agnieszka CIENIUCH
nr katalogowy: 61080
AURA 2023-11
Wciąż wymaga ochrony
Marek MATACZ
nr katalogowy: 145929
AURA 2018-10
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 116433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Uprawy roślin odmian modyfikowanych genetycznie i stosowanie w żywieniu ludzi i jako pasze dla zwierząt, drogą do poprawy jakości życia czy zagrożeniem dla zdrowia i środowiska? Część II.
Tadeusz Piotr Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 64968
AURA 2010-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
nr katalogowy: 51908
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Wybór badań toksykologicznych na podstawie hydrobiologicznej analizy sinic na ujęciach wody
MARLENA PIONTEK
WANDA GROCHOWIECKA
nr katalogowy: 35034
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Toksyny w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 70137
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Pestycydy a środowisko - fakty i mity
WIESŁAW MOSZCZYŃSKI
KRYSTYNA CHRUŚCIELSKA
nr katalogowy: 42671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Wysoce trujące toksyny T-2 i HT-2 - nowe zagrożenie dla zdrowia pochodzące ze zboża?
nr katalogowy: 47098
AURA 2018-8
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 115308
GOSPODARKA WODNA 2011-4
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 58850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
AURA 2004-4
MIKROORGANIZMY W ŻYCIU I GOSPODARCE CZŁOWIEKA
Anna Szajter
nr katalogowy: 494
AURA 2004-7
TOKSYNY SĄ WŚRÓD NAS
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Utrzymanie maksymalnego dopuszczalnego poziomu mykotoksyn w partiach zboża
nr katalogowy: 20125
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Sporysz i toksyny w zbożu - ochrona jakości produktu
Mario Grassl
nr katalogowy: 14124
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Szkodliwość zanieczyszczeń chemicznych żywności – ukryte zagrożenie dla zdrowia
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 151914
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-18
Ukryci mordercy
nr katalogowy: 37720
AURA 2007-12
Efektywność usuwania toksyn z wody
ANDRZEJ KABZIŃSKI
nr katalogowy: 31637
AURA 2007-11
Sinice i ich toksyny w uzdatnianiu wód
ANDRZEJ KABZIŃSKI
nr katalogowy: 30938
AURA 2007-9
Sinice i ich toksyny w uzdatnianiu wód
ANDRZEJ KABZIŃSKI
nr katalogowy: 29528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Clostridium botulinum i toksyny botulinowe. Potencjalne zagrożenie w mleku i produktach mlecznych
Elżbieta Kukier
Katarzyna Zacharczuk
Magdalena Goldsztejn
Nina Kozieł
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 111091
10.15199/65.2017.12.5
Clostridium botulinum
toksyna botulinowa
produkty mleczne
Clostridium botulinum
botulinum toxin
milk products
GOSPODARKA WODNA 2013-12
Wysoko efektywne strefy buforowe dla zwiększenia potencjału ekologicznego i turystycznego zbiornika sulejowskiego
WOJCIECH FRĄTCZAK
KATARZYNA IZYDORCZYK
MACIEJ ZALEWSKI
nr katalogowy: 81076
GOSPODARKA WODNA 2012-3
Ekotony dla redukcji zanieczyszczeń obszarowych
WOJCIECH FRĄTCZAK
KATARZYNA IZYDORCZYK
MACIEJ ZALEWSKI
nr katalogowy: 66273
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
GOSPODARKA WODNA 2012-10
Biogeny w wodach dopływających do zbiornika Goczałkowice
ANNA CZAPLICKA-KOTAS
ZBIGNIEW ŚLUSARCZYK
MAŁGORZATA PIĘTA
ANNA SZOSTAK
nr katalogowy: 71721
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mikotoksyny w mące
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80909
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Stan troficzny zbiorników zaporowych Górnej Wisły w oparciu o Dyrektywę Azotanową
Grażyna Mazurkiewicz-Boroń
Ewa Szarek-Gwiazda
Adam Jarząbek
nr katalogowy: 46660
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Ryby pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Mama wegetarianka
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83251
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Orlica, czyli gosari
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 69661
GOSPODARKA WODNA 2019-8
Nowatorska metoda wydobywania i zagospodarowania osadów dennych ze zbiorników wodnych Część II
ANDRZEJ EYMONTT
KRZYSZTOF WIERZBICKI
WITOLD JAN WARDAL
nr katalogowy: 121888
zapobieganie zatruwaniu wody
toksyny sinic
nawóz organiczno- mineralny
prevention of water poisoning
cyanobacteria
organic and mineral fertilizer
AURA 2022-6
Polscy biolodzy odkryli nowy rodzaj i gatunek cyjanobakterii
Katarzyna Czechowicz
nr katalogowy: 137934
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Pracujesz z substancjami chemicznymi i toksycznymi? Dowiedz się, czy grozi ci rak pęcherza moczowego
nr katalogowy: 150542
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-4
Pracujesz z substancjami chemicznymi i toksycznymi – dowiedz się, czy grozi ci rak pęcherza moczowego
nr katalogowy: 150027
AURA 2014-5
Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności
Mariusz Dudziak
Edyta Burdzik
nr katalogowy: 84521
AURA 2024-9
Czy „krwawe” wody to wyłącznie mit ?
Jacek GOSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 150525
AURA 2022-6
Polscy biolodzy odkryli nowy rodzaj i gatunek cyjanobakterii
Katarzyna Czechowicz
nr katalogowy: 137934
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Czy zabraknie nam fosforu?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 139834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Margaryny – tłuszcze do zadań specjalnych
nr katalogowy: 134813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Odczarowanie margaryny
nr katalogowy: 144334
AURA 2022-6
Naukowcy tworzą cyfrową bazę bioróżnorodności
Jolanta CZUDAK-TOMAKA
nr katalogowy: 137931
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-6
Proces usuwania i zagospodarowania CO2 z gazów spalinowych w reaktorze glonowym z pożywką w postaci ścieków
Hubert Kowalski
Mirosław Krzemieniewski
nr katalogowy: 132261
10.15199/17.2021.6.4
glony
sekwestracja
dwutlenek węgla
ścieki
gazy spalinowe
algae
sequestration
carbon dioxide
sewage
exhaust gases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Analysis of the availability and possibility of recovering the algal biomass from Baltic Sea. Analiza dostępności oraz możliwości pozyskiwania biomasy alg z Morza Bałtyckiego
Radosław Wilk
Henryk Górecki
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 77354
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Wykorzystanie fuzji danych do estymacji liczebności sinic w jeziorze Dobczyckim
Bogdan DZIADAK
Andrzej KALICKI
Łukasz MAKOWSKI
Andrzej MICHALSKI
Zbigniew STAROSZCZYK
nr katalogowy: 62318
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Zanieczyszczenia w żywności przegląd najnowszych zmian prawnych i prac KE oraz EFSA
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 112316
zanieczyszczenia procesowe
toksyny roślinne
mykotoksyny
alkaloidy
process contaminants
plant toxins
mycotoxins
alkaloids
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106934
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Bez ryzyka
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83912
AURA 2014-7
Fitoremediacja jako biologiczna metoda oczyszczania środowiska
Katarzyna Posmyk
Magdalena Urbaniak
nr katalogowy: 85232
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
GOSPODARKA WODNA 2011-7
Zmiany trofii wód zbiornika Goczałkowice w latach 1956-2009
MAŁGORZATA PIĘTA
ANNA CZAPLICKA-KOTAS
ZBIGNIEW ŚLUSARCZYK
ANNA SZOSTAK
nr katalogowy: 60864
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
Po co wozić śnieg przez Saharę?
nr katalogowy: 74600
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Zanieczyszczenia w urządzeniach klimatyzacyjnych
Małgorzata Majka
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 53565
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Papier odnawialnym zamiennikiem tworzyw sztucznych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 127284
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Papier odnawialnym zamiennikiem tworzyw sztucznych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 127284
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Bayesian method to evaluate uncertainty of data fusion used to estimate cyanobacteria levels in Dobczyckie reservoir
Łukasz MAKOWSKI
nr katalogowy: 67640
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Badania nad możliwością poprawy jakości wody w zdegradowanym stawie przy zastosowaniu technologii "ProBio-Emy"
Krzysztof Czernaś
Grzegorz Chęciński
Krzysztof Jóźwiakowski
Michał Marzec
nr katalogowy: 74532
GOSPODARKA WODNA 2010-12
Metale ciężkie w wodach dopływających do zbiornika Goczałkowice w latach 2000-2007
Anna Czaplicka-Kotas
Justyna Zagajska
Zbigniew Ślusarczyk
Anna Szostak
nr katalogowy: 56459
AURA 2023-2
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim możemy uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 141761
10.15199/2.2023.2.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Zastosowanie cząstek srebra o wymiarach atomowych w obróbce wykończalniczej w celu nadania tekstyliom cech antybakteryjnych
Romualda Koźmińska
Izabela Oleksiewicz
Włodzimierz Dominikowski
Andrzej Mościcki
nr katalogowy: 56532
GOSPODARKA WODNA 2016-9
Eutrofizacja wody i występowanie toksycznych zakwitów sinicowych w zbiorniku Jeziorsko
DOMINIK SZCZUKOCKI
BARBARA KRAWCZYK
KAROLINA CZARNY
RADOSŁAW DAŁKOWSKI
EWA MIĘKOŚ
MAREK ZIELIŃSKI
RENATA JUSZCZAK
nr katalogowy: 100923
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Papier odnawialnym zamiennikiem tworzyw sztucznych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 127284
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Modyfikowane genetycznie rośliny i zawarte w nich pozostałości pestycydów jako zagrożenie dla zdrowia ludzi i zwierząt
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 82850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Wpływ wybranych soli kadmu na aktywność dehydrogenaz mikroorganizmów osadu czynnego
ANNA MAŁACHOWSKA-JUTSZ
KONRAD MATYJA
nr katalogowy: 61519
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Wpływ wybranych soli miedzi na aktywność dehydrogenaz mikroorganizmów osadu czynnego
Anna Małachowska-Jutsz
Konrad Matyja
nr katalogowy: 53328
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
„Jakość surowców piwowarskich a dobra jakość piwa (cz. II)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 58029
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Efficiency study of bioactive porous structures with time-dependent activity in filtering melt-blown nonwovens Badanie skuteczności porowatych struktur biobójczych z funkcją czasowej aktywacji we włókninach filtracyjnych melt-blown
Katarzyna Majchrzycka
Małgorzata Okrasa
Bogumił Brycki
Justyna Szulc
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 104643
10.15199/62.2017.3.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Content of nitrogen and phosphorous forms in reclaimed waters of the Mogileńskie Lake Zawartość azotu i fosforu w wodach rekultywowanego Jeziora Mogileńskiego
Krzysztof Berleć
Adam Traczykowski
Katarzyna Budzińska
Bożena Szejniuk
Magdalena Michalska
Anita Jurek
Mariusz Sulewski
nr katalogowy: 95007
10.15199/62.2015.11.9
AURA 2023-2
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim możemy uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 141761
10.15199/2.2023.2.3
GOSPODARKA WODNA 2023-10
Sinice (cyjanobakterie) – dominacja w letnich zakwitach wody na zbiorniku Sulejów
JOANNA MANKIEWICZ-BOCZEK
ARNOLDO FONT-NÁJERA
nr katalogowy: 145298
10.15199/22.2023.10.2
sinice (cyjanobakterie)
toksynogenność
mikrocystyny
biogeny
czas retencji wody
cyanobacteria
toxigenicity
microcystins
nutrients
water retention time
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Wyznaczenie krzywych prędkości przenikania iperytu siarkowego dla nieporowatych materiałów
Ewelina Bojarska
Elwira Furtak
nr katalogowy: 148825
10.15199/62.2024.5.5
materiały barierowe
iperyt siarkowy
krzywa prędkości przenikania
bojowe środki chemiczne
barrier materials
sulfur mustard
permeation rate curve
chemical warfare agents
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i produkty mleczne jako potencjalne źródło enterotoksyn gronkowcowych
Patryk Wiśniewski
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
nr katalogowy: 128777
10.15199/65.2020.10.4
gronkowce koagulazo-ujemne
enterotoksyny gronkowcowe
mleko
produkty mleczne
coagulase-negative staphylococci
staphylococcal enterotoxins
milk
dairy products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i produkty mleczne jako potencjalne źródło enterotoksyn gronkowcowych
Patryk Wiśniewski
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
nr katalogowy: 128777
10.15199/65.2020.10.4
gronkowce koagulazo-ujemne
enterotoksyny gronkowcowe
mleko
produkty mleczne
coagulase-negative staphylococci
staphylococcal enterotoxins
milk
dairy products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
GOSPODARKA WODNA 2023-10
Zastosowanie telemetrycznego monitoringu w czasie rzeczywistym jako podstawa Systemu Wspierania Decyzji dla Zbiornika Sulejowskiego
ALEKSANDRA CHAMERSKA
KSAWERY SKĄPSKI
PAWEŁ JAROSIEWICZ
KATARZYNA IZYDORCZYK
MARIUSZ BIERNACKI
WOJCIECH FRĄTCZAK
nr katalogowy: 145299
10.15199/22.2023.10.3
monitoring real-time
telemetryczne stacje monitoringowe
system wspierania decyzji
zarządzanie zasobami wodnymi
ekohydrologia
real-time monitoring
telemetric monitoring stations
decision support systems
water resources management
ecohydrology
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-9
Potencjał eutrofizacyjny wód opadowych i ich wpływ na wzrost glonów słodkowodnych Desmodesmus subspicatus
Małgorzata Jędrzejczak
Wojciech Kotaś
nr katalogowy: 150722
10.15199/17.2024.9.2
wody opadowe
spływy deszczowe z dachu
biogeny
glony słodkowodne
rainwater
roof runoff
nutrients
freshwater algae
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości fungistatyczne naparów ziołowych wobec wybranych gatunków z rodzaju Fusarium
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 130378
10.15199/62.2021.2.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości fungistatyczne naparów ziołowych wobec wybranych gatunków z rodzaju Fusarium
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 130378
10.15199/62.2021.2.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
AURA 2021-11
Ochrona środowiska i zdrowia oraz pomoc społeczna w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
Anna TARGOSZ
Agnieszka THIER
nr katalogowy: 134396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-6
Wybrane aspekty oceny zgodności opakowań stosowanych w lotniczym transporcie biologicznych czynników zakaźnych w sytuacji istnienia różnic uregulowań prawnych w państwach Sojuszu Północnoatlantyckiego
Daniel KUCHAREK
nr katalogowy: 120848
10.15199/46.2019.6.3
wojskowy transport powietrzny
biologiczne materiały zakaźne
ICAO
opakowania
air transport
biological infectious materials
ICAO
packaging
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Jakość mikrobiologiczna powietrza wewnętrznego miejskiej pływalni
ANNA GOTKOWSKA-PŁACHTA
nr katalogowy: 134925
10.15199/9.2021.12.4
zanieczyszczenie powietrza
basen
bakterie
grzyby
air contamination
swimming pool
bacteria
fungi
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH