Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-4
Aspekty zrównoważonego rozwoju w oznakowaniu produktów spożywczych
Mariusz CHMIELEWSKI
Ewa MALINOWSKA
Renata PŁOSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 144856
10.15199/46.2023.4.2
oznakowanie produktu
etykiety ekologiczne
etykiety społeczne
etykiety jakościowe
etykiety zrównoważone
produkty spożywcze
zrównoważony rozwó
product labeling
ecological labeling
social labeling
quality labeling
sustainable labeling
food products
sustainable development
OPAKOWANIE 2006-10
Opakowania firmy RPC Hereford w szwajcarskich supermarketach
nr katalogowy: 21899
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
A reconstruction algorithm of prototype pattern of SNN based on TD-IDF and QPSO algorithm
Zhehuang HUANG
Yidong CHEN
nr katalogowy: 75288
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
CHŁODNICTWO 2007-4
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 25581
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
OPAKOWANIE 2008-I
In-mold Decorating Takes New Directions
Ronald B. Schultz
nr katalogowy: 34046
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Konferencja KUPS dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 140071
OPAKOWANIE 2017-12
BADANIA I ROZWÓJ: Znakowanie produktów żywnościowych w świetle Rozporządzenia 1169/2011 w krajach Unii Europejskiej
Iwona Michalska-Pożoga
Olga Straszak
nr katalogowy: 111368
OPAKOWANIE 2012-9e
HP: new solutions for digital packaging production
nr katalogowy: 71172
OPAKOWANIE 2016-8
Rewolucja w etykietowaniu rotacyjnym
nr katalogowy: 100420
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Etykietowanie i reklama żywności w praktyce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 130115
10.15199/65.2021.1.3
znakowanie żywności
reklama żywności
dane obowiązkowe
informacje dobrowolne
pochodzenie podstawowego składnika
food labeling
food advertising
mandatory particulars
voluntary information
origin of primary ingredient
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Etykietowanie i reklama żywności w praktyce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 130115
10.15199/65.2021.1.3
znakowanie żywności
reklama żywności
dane obowiązkowe
informacje dobrowolne
pochodzenie podstawowego składnika
food labeling
food advertising
mandatory particulars
voluntary information
origin of primary ingredient
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Probiotyki – aspekty prawne w UE
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 145681
10.15199/65.2023.10.2
probiotyk
oświadczenie zdrowotne
mikroflora jelitowa
etykietowanie żywności
probiotic
health claims
gut microflora
food labelling
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Platynowe i grafitowe immunoczujniki amperometryczne do oznaczania białka C-reaktywnego
Beata KAZIMIERCZAK
Anna BARANIECKA
Marek DAWGUL
Dorota G. PIJANOWSKA
Władysław TORBICZ
Marianna GÓRSKA
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 71294
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Bezpieczeństwo i znakowanie produktów włókienniczych - zmiany przepisów prawnych
Jerzy Piestrzeniewicz
nr katalogowy: 74787
OPAKOWANIE 2010-10
Nowe osiągnięcia w zadrukowywaniu etykiet IML
Barbara Kozielska
nr katalogowy: 54761
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Wykorzystanie badań eye trackingowych do oceny postrzegania wzrokowego znakowania produktów spożywczych
Maria Sielicka-Różyńska
Joanna Brzezińska
nr katalogowy: 130593
10.15199/65.2021.2.3
eye tracking
okulografia
uwaga wzrokowa
znakowanie
ciastka zbożowe
eye tracking
oculography
visual attention
labeling
cereal cookies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Wykorzystanie badań eye trackingowych do oceny postrzegania wzrokowego znakowania produktów spożywczych
Maria Sielicka-Różyńska
Joanna Brzezińska
nr katalogowy: 130593
10.15199/65.2021.2.3
eye tracking
okulografia
uwaga wzrokowa
znakowanie
ciastka zbożowe
eye tracking
oculography
visual attention
labeling
cereal cookies
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Ocena urządzeń energetycznych za pomocą metody wielokryterialnej analizy AHP-HIPRE z wykorzystaniem kryteriów ekoetykiet
Tomasz Stypka
Agnieszka Flaga -Marya
nr katalogowy: 66007
CHŁODNICTWO 2012-4
Ocena pomp ciepła z wykorzystaniem kryteriów ekoetykiet metodą AHP-HIPRE
Agnieszka Flaga-Maryańczyk
Tomasz Stypka
Jacek Schnotale
nr katalogowy: 67245
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Zarządzanie alergenami w produkcji środków spożywczych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90682
10.15199/46.2015.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Suplementy diety wspomagające odchudzanie
Magdalena Maszewska
Anna Florowska
Justyna Pękul
nr katalogowy: 119830
10.15199/65.2019.4.3
OPAKOWANIE 2017-6
PACKAGING SPECTRUM: Dwuosiowo orientowana folia polipropylenowa - historia krajowa oraz obecny rozwój na tle sytuacji światowej Biaxially oriented polypropylene film - domestic history and recent development compared with the world situation
nr katalogowy: 106520
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Methodology for the evaluation of the algorithms for text segmentation based on errors type
Darko BRODIC
nr katalogowy: 65449
CHŁODNICTWO 2012-3
Budowa drzewa hierarchii wielokryterialnej oceny pomp ciepła metodą AHP-HIPRE z wykorzystaniem kryteriów ekoetykiet
Tomasz Stypka
Agnieszka Flaga -Maryańczyk
Jacek Schnotale
nr katalogowy: 66788
CHŁODNICTWO 2016-10
Ekoprojekt dla urządzeń chłodniczych - nowe wymagania techniczne dla szaf chłodniczych lub mroźniczych, schładzarek lub zamrażarek szokowych, agregatów do chłodzenia cieczy i urządzeń skraplających
Adam Ruciński
nr katalogowy: 101678
10.15199/8.2016.10.1
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-5
Uregulowania prawne wykorzystania nanotechnologii w produkcji odzieży i tekstyliów
MARCIN JUREWICZ
nr katalogowy: 98383
10.15199/60.2016.05.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Europe's energy efficiency requirements for household appliances
Zbigniew ŁUKASIK
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
Waldemar NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 89934
10.15199/48.2015.03.45
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Efficient Tree Coding Algorithms
Xiaodong WANG
Jun TIAN
nr katalogowy: 69358
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
The immune method for classifying objects on the basis of the target clonal selection
Mykola KORABLYOV
leksandr FOMICHOV
Maksym KUSHNARYOV
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 78814
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Identification of instruments and implants with RFID and Data Matrix Codes for the use at the instrument table
LUKAS BÖHLER
MATEUSZ DANIOL
CHRISTIAN WEHRLE
nr katalogowy: 101996
10.15199/48.2016.11.54
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Sterowanie dwupoziomowego pięciofazowego falownika napięcia przy obciążeniu połączonym w gwiazdę
Jan IWASZKIEWICZ
Adam MUC
Leszek PIECHOWSKI
nr katalogowy: 136088
10.15199/48.2022.02.28
wektor przestrzenny
wektor stanu
falownik pięciofazowy
sterowanie wektorowe
model falownika.
space vector
state vector
five-phase inverter
vector control
inverter model.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Sterowanie dwupoziomowego pięciofazowego falownika napięcia przy obciążeniu połączonym w gwiazdę
Jan IWASZKIEWICZ
Adam MUC
Leszek PIECHOWSKI
nr katalogowy: 136088
10.15199/48.2022.02.28
wektor przestrzenny
wektor stanu
falownik pięciofazowy
sterowanie wektorowe
model falownika.
space vector
state vector
five-phase inverter
vector control
inverter model.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Sterowanie dwupoziomowego pięciofazowego falownika napięcia przy obciążeniu połączonym w gwiazdę
Jan IWASZKIEWICZ
Adam MUC
Leszek PIECHOWSKI
nr katalogowy: 136088
10.15199/48.2022.02.28
wektor przestrzenny
wektor stanu
falownik pięciofazowy
sterowanie wektorowe
model falownika.
space vector
state vector
five-phase inverter
vector control
inverter model.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Sterowanie dwupoziomowego pięciofazowego falownika napięcia przy obciążeniu połączonym w gwiazdę
Jan IWASZKIEWICZ
Adam MUC
Leszek PIECHOWSKI
nr katalogowy: 136088
10.15199/48.2022.02.28
wektor przestrzenny
wektor stanu
falownik pięciofazowy
sterowanie wektorowe
model falownika.
space vector
state vector
five-phase inverter
vector control
inverter model.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Analiza śladu węglowego przechowywania i transportu chłodniczego na przykładzie borówki amerykańskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Pawel Kuleta
nr katalogowy: 144122
10.15199/65.2023.7.4
ślad węglowy
przechowywanie chłodnicze
emisja GHG
transport chłodniczy
carbon footprint
refrigerated storage
GHG emissions
refrigerated transport
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Analiza śladu węglowego przechowywania i transportu chłodniczego na przykładzie borówki amerykańskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Pawel Kuleta
nr katalogowy: 144122
10.15199/65.2023.7.4
ślad węglowy
przechowywanie chłodnicze
emisja GHG
transport chłodniczy
carbon footprint
refrigerated storage
GHG emissions
refrigerated transport
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Fluorowane gazy cieplarniane nowe obowiązki operatorów urządzeń chłodniczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115589
10.15199/65.2018.8.4
f-gazy
certyfikacja
obowiązki i kary
f-gas
certification
obligations and penalties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
CHŁODNICTWO 2021-3
Badania i etykietowanie energetyczne mebli chłodniczych
Dorota Niedojadło
Bogdan Szczepański
nr katalogowy: 132320
10.15199/8.2021.3.2
refrigerated display cabinets
energy labeling
food sales
meble chłodnicze
etykietowanie energetyczne
sprzedaż żywności
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Paryskie źródło metkowania odzieży O wystawie:,,Sygnatura na jedwabiu i papierze. Metki i druki ulotne paryskich domów mody drugiej połowy XIX wieku”
PRZEMYSłAW KRYSTIAN FARYś
nr katalogowy: 151041
historia metek
paryskie domy mody XIX wieku
podrabianie odzieży w XIX wieku
handel międzynarodowy w XIX wieku
Muzeum Fabryki w Manufakturze
prywatna kolekcja zabyt kowych tekstyliów
history of labels
Parisian fashion houses of the 19th century
counterfeiting of clothes in the 19th century
international trade in the 19th century
Factory Museum in Manufaktura
private collection of historic textiles
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ produkcji butelek z tworzyw sztucznych na środowisko naturalne. Cz. I. Zastosowanie metody oceny ReCiPe 2016 w celu identyfikacji problemów środowiskowych
Patrycja Bałdowska-Witos
Weronika Kruszelnicka
Robert Kasner
Jacek Rudnicki
Andrzej Tomporowski
Józef Flizikowski
nr katalogowy: 122854
10.15199/62.2019.10.27
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Innowacyjne technologie wspomagające bezpieczeństwo przewozu towarów niebezpiecznych
dr inż. arch. Adam Baryłka
dr Mirosław Chmieliński
nr katalogowy: 130297
innowacyjne technologie
przewóz
towar niebezpieczny
innovative technologies
transport
dangerous goods
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Innowacyjne technologie wspomagające bezpieczeństwo przewozu towarów niebezpiecznych
dr inż. arch. Adam Baryłka
dr Mirosław Chmieliński
nr katalogowy: 130297
innowacyjne technologie
przewóz
towar niebezpieczny
innovative technologies
transport
dangerous goods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Co powinniśmy wiedzieć o GMO w aspekcie dobrowolnego znakowania produktów mlecznych
Anna Kaliszewska-Suchodoła
nr katalogowy: 110160
10.15199/65.2017.10.4
genetycznie modyfikowane pasze
transfer GMO do mleka
techniki PCR
genetically modified feed
GMO transfer to milk
PCR technics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Wymagania prawne znakowania w ramach trendu "clean label"
Marta Zawadka
nr katalogowy: 119411
10.15199/65.2019.3.3
czysta etykieta
znakowanie
rozporządzenie 1169/2011
clean label
labelling
Regulation 1169/2011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność dla sportowców kwalifikacja i znakowanie
Marta Zawadka
nr katalogowy: 129151
10.15199/65.2020.11.4
żywność dla sportowców
suplementy diety
żywność wzbogacana
znakowanie
food for sportspeople
food supplements
fortified food
labelling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność dla sportowców kwalifikacja i znakowanie
Marta Zawadka
nr katalogowy: 129151
10.15199/65.2020.11.4
żywność dla sportowców
suplementy diety
żywność wzbogacana
znakowanie
food for sportspeople
food supplements
fortified food
labelling
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
OPAKOWANIE 2021-9
Wpływ sposobu pakowania opakowań z tektury litej na determinanty w łańcuchu dostaw
Marta Hurka
nr katalogowy: 133451
10.15199/42.2021.9.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Relabeling the imperfect labeled data to improve recognition of face images using CNN
Robert SZMURŁO
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 148966
10.15199/48.2024.06.05
relabeling
CNN
KNN
face recognition
feature analysis
deep networks
reetykietowanie. CNN
KNN
rozpoznawanie twarzy
analiza cech
sieci głębokie
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Analiza śladu węglowego a wyzwania klimatyczne dla produkcji mąki
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 148948
10.15199/61.2024.3.4
emisja gazów cieplarnianych
ślad węglowy mąki
przemysł młynarski
znakowanie żywności
zrównoważony rozwój
greenhouse gas emissions
flour carbon footprint
milling industry
food labeling
sustainability
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-6
Inteligentny system wsparcia ewakuacji medycznej dla służb mundurowych
Jarosław KRYGIER
Piotr ŁUBKOWSKI
Tadeusz SONDEJ
Andrzej DOBROWOLSKI
Krzysztof MAŚLANKA
nr katalogowy: 151871
10.15199/59.2024.6.2
elektroniczny system wspomagania decyzji
ewakuacja medyczna
sensory medyczne
opieka medyczna na odległość
Electronic Decision Support System
Medical Evacuation
Biomedical Sensors
Remote Medical Care
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Jakość danych w aspekcie integracji z NATO i UE - problemy i proponowane rozwiązania
Anna KOSMACZ-CHODOROWSKA
nr katalogowy: 116056
10.15199/48.2018.9.14
jakość danych
identyfikowalność
systemy ADC
standardy globalne GS1
wojsko
data quality
traceability
ADC systems
GS1 global standards
the military
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Jakość danych w aspekcie integracji z NATO i UE - problemy i proponowane rozwiązania
Anna KOSMACZ-CHODOROWSKA
nr katalogowy: 116055
10.15199/48.2018.9.14
jakość danych
identyfikowalność
systemy ADC
standardy globalne GS1
wojsko
data quality
traceability
ADC systems
GS1 global standards
the military
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
ANALIZA PORÓWNAWCZA WYDAJNOS´CI ARCHITEKTURY GLĘEBOKIEGO UCZENIA SIE W KLASYFIKACJI OBRAZO´W PODWODNYCH
Mehrunnisa
Dawid Juszka
Yi Zhang
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 150428
10.15199/59.2024.4.39
VGG-16
Efficient
NetB0
In- ceptionV3
model SimCLR
PCA (analiza gl�o´wnych sk�ladowych
grupowanie K-´srednich
metoda �lok- cia
wynik sylwetki
indeks Daviesa-Bouldina
indeks Calinskiego-Harabasza.
VGG-16
Efficient
NetB0
InceptionV3
SimCLR model
PCA (Principal Component Analysis
K- mean clustering
Elbow Method
Silhouette Score
Davies- Bouldin Index
Calinski-Harabasz Index.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Nowe wymogi prawne dotyczące zawartości GMO w paszach i żywności a możliwości analityki
Lech Michalczuk
Andrzej Babuchowski
nr katalogowy: 124143
10.15199/65.2019.12.3
GMO
transformacja genetyczna
ukierunkowana mutageneza
granica wykrywalności i oznaczalności
GMO
genetic transformation
site- -directed mutagenesis
limit of detection and quantification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-7
Analysis of FPGA accelerator architecture for Fast Statistical Convolutional Neural Network in real time Emotional Recognition System
J. Samson Immanuel
G. Manoj
Shajin Prince
H. Victor Du John
nr katalogowy: 132466
10.15199/48.2021.07.26
Adaptable Architectures
Fast statistical Convolutional Neural Networks (FSCNNs)
Emotional Recognistion System(ERS)
Deep Learning
Dynamic Reconfiguration
Hardware Accelerator
Field Programmable Gate Arrays (FPGAs)
Sieci neuronowe
rozpoznawanie emocji
układy FPGA
Deep Lerning
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Papier kontra pozostałe surowce – recykling opakowań w Polsce
Karolina Gzyra-Jagieła
Partycja Miros-Kudra
Ewa Kopania
nr katalogowy: 127295
10.15199/54.2020.7.1
odpady opakowaniowe
selektywna zbiórka
systemy recyklingu
gospodarka o obiegu zamkniętym
akty prawne
packaging waste
selective collection
recycling systems
circular economy
legal regulations
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH