Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Innowacje produktowe firmy Nutrimix
nr katalogowy: 66082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Ekstrudowane przekąski nowej generacji
Aleksandra Wesołowska
nr katalogowy: 86362
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Przyprawy warzywne - naturalne bogactwo smaku i aromatu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Przekąski - sposób na sukces
nr katalogowy: 32318
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Tradycyjne i niekonwencjonalne przekąski mięsne
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 50747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Przekąski - sposób na sprzedaż pieczywa
nr katalogowy: 59331
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przekąski mięsne – smaczna alternatywa
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 127699
produkty mięsne
mięso
konsument
jakość
wartość odżywcza
meat products
meat
consumer
quality
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Przekąski Wolf ButterBack - jakość prosto z pieca
nr katalogowy: 85526
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Słone i pikantne przekąski na rynkach Polski i świata
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 59563
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Przekąski mięsne w Polsce i na świecie
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 58470
OPAKOWANIE 2010-10
Zintegrowany system do szybkiego pakowania przekąsek
nr katalogowy: 54770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Zmiany na rynku mrożonych owoców i warzyw
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 29754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Przekąski coraz popularniejsze
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 148552
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
OFERTA SPECJALNA DLA PIEKARNI
nr katalogowy: 4743
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Warzywne inspiracje
nr katalogowy: 112139
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Przekąska miesiąca
nr katalogowy: 103079
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Historia parówką i bułką pisana
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 135313
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Przetwory owocowe i warzywne, soki, napoje i wody – pod lupą Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 49500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów
Witold Płocharski
Janusz Ciok
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 75891
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Czy powinniśmy podjadać pomiędzy posiłkami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 102525
OPAKOWANIE 2006-6
Pierwsze w Wielkiej Brytanii opakowanie do zdrowej żywności w postaci przekąski marki Tesco Tempations firmy Readifoods
L. F.
nr katalogowy: 17955
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Vending sposobem na biznes w branży mięsnej?
nr katalogowy: 123013
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Bez chleba ani rusz
nr katalogowy: 85525
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Historia parówką i bułką pisana
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 135313
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Maszyny do upraw warzyw
Jan Dudek
Józef Babik
nr katalogowy: 22193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Konsumenci żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Rynek soków pitnych i zagęszczonych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20796
OPAKOWANIE 2006-8-1
Opakowania do soków, nektarów i innych napojów bezalkoholowych
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 17915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
B. Nosecka
I. Szczepaniak
nr katalogowy: 7106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Tendencje na rynku przetworzonych owoców i warzyw. Cz. II. Podaż
B. Nosecka
nr katalogowy: 7221
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Przetwórstwo owocowo-warzywne w aspekcie integracji z UE
B. Nosecka
nr katalogowy: 7063
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Piekarnia i restauracja PAUL już w Polsce
nr katalogowy: 93306
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Mrożone przekąski
nr katalogowy: 33752
AURA 2024-5
Ciężarówki bezemisyjne rozwożą produkty PepsiCo w Warszawie
Julian KRZYŻANOWSKI
nr katalogowy: 148584
OPAKOWANIE 2021-7
Proces pakowania o najwyższej wydajności
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 132606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Desery to nasza pasja
nr katalogowy: 27099
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Desery to nasza pasja
nr katalogowy: 36846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 134224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Do kawy coś słodkiego...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 138665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 60516
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 104085
10.15199/64.2017.2.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
UNIFINE - desery to nasza pasja
nr katalogowy: 23770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Warzywa minimalnie przetworzone a skażenie mikrobiologiczne
JUSTYNA SZWEJDA
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 26230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Producent przekąsek przyznaje firmie Ishida najwyższą ocenę za zmniejszenie strat
nr katalogowy: 87298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 134224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Do kawy coś słodkiego...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 138665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Polski handel suszami warzywnymi
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 34162
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Polskie owoce i warzywa na Fruitlogistica 2015
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Rośnie apetyt "na snacka"
nr katalogowy: 103069
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Wypiek pieczywa w punkcie sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129965
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Analitycy oceniają stan i perspektywy światowego rynku snacków
nr katalogowy: 64994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Aktualności
nr katalogowy: 58465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Jeśli coś zjeść, to w piekarni!
nr katalogowy: 121618
OPAKOWANIE 2016-9
Opakowanie z białek mleka
nr katalogowy: 101447
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Wypiek pieczywa w punkcie sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-6
Regionalne desery z kaszą
nr katalogowy: 151843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mechaniczna obróbka żywności.Drobno zmieszane
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 87666
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Znakowanie czekolady i kakao
Katarzyna Krzewska
nr katalogowy: 109764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Przekąski - smacznie i zdrowo
nr katalogowy: 59330
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Sherry i Manzanilla
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 92084
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
OPAKOWANIE 2018-6
Sokpol rozlewa aseptycznie
nr katalogowy: 114308
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Opinie konsumentów o rynku soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 56860
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka wychodzi naprzeciw rosnącym wymaganiom konsumentów
Maria J. Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 99246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
OPAKOWANIE 2010-1
Kubki pełne "czarnego złota"
nr katalogowy: 49234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Żywienie w szkołach podstawowych
nr katalogowy: 148448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 85106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Ocena czystości mikrobiologicznej handlowych, niepasteryzowanych soków owocowych i warzywnych
Małgorzata Makarewicz
Iwona Drożdż
Aleksander Poreda
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 64603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Smakowite źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59489
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Lokale gastronomiczne - droga rozwoju piekarni i cukierni
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 85528
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Przekąski i konkursy
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 85197
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyroby cukiernicze w Indochinach
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 69084
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Na ryby do Bergen
nr katalogowy: 63458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Mała gastronomia w piekarni
nr katalogowy: 121619
OPAKOWANIE 2017-1
Schubert pakuje kruche ciasteczka
nr katalogowy: 103733
OPAKOWANIE 2021-10
Produkcja słodkości z rozwiązaniami firmy Ishida
nr katalogowy: 133827
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Drinktec 2009 (cz.2) – w reporterskim skrócie
nr katalogowy: 50137
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Nowe inspiracje w Polmarkusie
nr katalogowy: 102520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jakość handlowa soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 93100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Czekolada na lato
nr katalogowy: 106094
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
CSB-System steruje procesami w przedsiębiorstwie Dr. Karg
nr katalogowy: 54422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Nazwy mięsnych przekąsek
nr katalogowy: 120748
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Kawowe menu
nr katalogowy: 122771
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Firma będzie ci matką
Robert Kozela
nr katalogowy: 100085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Kanapki koktajlowe
Ewa Ceborska-Scheiter bauer
nr katalogowy: 91502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Moda na pieczywo całoziarnowe Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe?
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Dieta przeciwzapalna
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146305
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Dobra kawa to podstawa
nr katalogowy: 149855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2017/18
Anna Bugała
nr katalogowy: 116713
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Sposoby wykorzystania odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Tomasz Tarko
Justyna Sobusiak
Aleksandra Duda-Chodak
nr katalogowy: 42383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - klasyfikacja i wartość odżywcza
Barbara Groele
nr katalogowy: 116217
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami
Anna Bugała
nr katalogowy: 94403
10.15199/64.2015.10.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Koncept z kawą, wypiekami i delikatesami. O kawie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 128985
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Eksport produktów ogrodnictwa do Rosji
Anna Bugała
nr katalogowy: 41725
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Święta Bożego Narodzenia a wyroby piekarsko-cukiernicze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 95045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Na zdrowie, czyli jak wydać zdrowe przyjęcie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 97323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Liczy się tylko jakość
Adam Steć
nr katalogowy: 90358
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Warzywne słodkości - zdrowe inspiracje, z historią w tle
nr katalogowy: 106102
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Eksport mrożonek owocowych i warzywnych w 2015 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 98020
10.15199/64.2016.4.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Gastronomiczne inspiracje
nr katalogowy: 121620
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Puchar Świata od kuchni
nr katalogowy: 141815
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Aktualności
nr katalogowy: 85136
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Zmiana stawek VAT - problemy z nią związane
Radosław Maćkowski
nr katalogowy: 56223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 110312
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
VIII Ogólnopolski Konkurs Piekarsko-Cukierniczy
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 87967
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Chleb nie taki powszedni
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 94685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Gastronomiczne inspiracje
nr katalogowy: 142950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Solanina - ukryte zagrożenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 76497
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
ISM 2023
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 143937
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Mediolan - impreza na bogato
nr katalogowy: 110837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Klasyka z powiewem nowości
nr katalogowy: 83260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Bühler. Możliwości wykorzystania roślin strączkowych. Okazały się bardzo obiecującymi składnikami w odżywianiu nowych pokoleń
Alexandra Londoño Baderschneider
nr katalogowy: 133705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Żywienie a praca online
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136595
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aseptyczny rozlew napojów do butelek PET kluczem do sukcesu Sokpolu
nr katalogowy: 116708
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Krok w kierunku bezcukrowych słodyczy
Sussane Roelle
nr katalogowy: 58722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Jak nie przytyć zimą?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129436
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Jak nie przytyć zimą?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129436
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83915
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Niektóre aspekty wzbogacania makaronu w bioaktywne składniki
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 85835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
(Nie)bezpieczna przyprawa?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 89394
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
46. Międzynarodowe Targi Słodyczy ISM
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 104868
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Rekordowa edycja!
nr katalogowy: 55345
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. I. Produkcja chrupek i wielosmakowych przekąsek zbożowych
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 73901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rynek mrożonych owoców i warzyw w 2018 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 119342
10.15199/64.2019.3.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 132621
10.15199/33.2021.07.03
pożar
gęstość obciążenia ogniowego
fire
fire load density
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 132621
10.15199/33.2021.07.03
pożar
gęstość obciążenia ogniowego
fire
fire load density
AURA 2024-3
Fasolnik chiński – cenne, lecz mało znane warzywo strączkowe
Elżbieta PATKOWSKA
nr katalogowy: 147705
10.15199/2.2024.3.3
fasolnik chiński
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
asparagus bean
leguminous plant
nutritional value
pro- -health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66721
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Dalszy ciąg batalii o utrzymanie 5% VAT na całą kategorię SNN (kontynuacja tematu z nru 1–2/2019)
nr katalogowy: 119339
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Jakość parówek oferowanych konsumentom w sprzedaży detalicznej
Halina Makała
nr katalogowy: 68842
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Dla wymagających turystów
nr katalogowy: 121337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Analiza beztłuszczowych przekąsek warzywnych pod kątem akceptacji konsumentów
Agnieszka Bąkowska
Elżbieta Nijaka
Agnieszka Strażyńska
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 126806
10.15199/65.2020.6.6
przekąski
frytkownica beztłuszczowa
pożądalność konsumencka
tłuszcz
snacks
air frying
consumer acceptance
fat
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2017 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 113419
10.15199/64.2018.4.4
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
exports
imports
production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2016/17
Anna Bugała
nr katalogowy: 110180
10.15199/64.2017.10.1
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
export
import
production
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 121378
10.15199/33.2019.07.01
reakcja na ogień
bezpieczeństwo pożarowe
badania materiałów
klasyfikacja
obciążenie ogniowe.
reaction to fire
fire safety
tests of materials
classification
fire loa
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 126504
10.15199/64.2020.4-5.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH