Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Porównanie składu cukrów w cydrach polskich i importowanych
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
Andrzej Cendrowski
Agnieszka Grzejszczak
nr katalogowy: 91481
10.15199/64.2015.5.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Redukcja zawartości rozpuszczalnego w wodzie chromu (VI)
Jacek Michalak
nr katalogowy: 10471
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Redukcja zawartości mikotoksyn w ziarnie pszenicy przy zastosowaniu sortowników optycznych
nr katalogowy: 52964
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Znaczenie w diecie i przydatność technologiczna fruktanów w przetwórstwie owocowo-warzywnym
Kinga Czajkowska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 90186
10.15199/64.2015.3.2
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-6
Wpływ parametrów mikroklimatu w chłodni na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość cukrów i dwutlenku węgla
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
IWONA SKOCZKO
nr katalogowy: 91791
10.15199/9.2015.6.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Wykorzystanie rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) do produkcji dżemów
Krystian Marszałeka
Janusz Lipowskia
Sylwia Skąpskaa
nr katalogowy: 83341
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
PRODUKTY VEGE
Adam Kostecki
Jolanta Modzelewska
nr katalogowy: 143580
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-11
Chemiczne modyfikacje lecytyny
KRZYSZTOF POMIAN
KRZYSZTOF PEĆ
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 106908
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Trwałość bez konserwantów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 63444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
"Czynniki wpływające na trwałość pieczywa"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 75010
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Wpływ cukrów redukujących mąki na kolor wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 47100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
OPAKOWANIE 2010-12
Omówienie referatów zaprezentowanych podczas seminarium pt. "Innowacyjne rozwiązania w opakowaniach z klasycznych tworzyw polimerowych", zorganizowanym przez COBRO 29 września 2010 r. w Warszawie
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 56151
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Funkcjonalny i pokrzepiający napój kombucza - technologia otrzymywania oraz jakość sensoryczna i właściwości fizykochemiczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Elżbieta Biller
Klaudia Kulik
Magdalena Częścik
nr katalogowy: 96862
10.15199/64.2016.2.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Nauka przeczy mitom na temat cukrów
nr katalogowy: 103593
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Nadawanie barwy peklowniczej - Nowe trendy w produkcji
Barbara Szmyt
Marta Woźniak
Adam Kostecki
nr katalogowy: 105277
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Fruktoza w przetwórstwie żywności
nr katalogowy: 89207
10.15199/65.2015.1.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Recenzje
nr katalogowy: 14715
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Wpływ pierwiastków magnezu i wapnia na proces fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
Małgorzata Stanisławczyk
nr katalogowy: 60284
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie oznaczania zabarwienia różnych cukrów metodami oficjalnymi z metodą referencyjną MOPS przy pH 7,0
Krystyna Lisik
Maciej Siedziako
nr katalogowy: 81025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The content of soluble sugars and lignocellulose in sorghum hybrids Zawartość cukrów rozpuszczalnych i związków ligninocelulozowych w odmianach sorga
Mirosław Anioł
Józef Sowiński
Magda Aniołowska
nr katalogowy: 94467
10.15199/62.2015.10.37
GAZETA CUKROWNICZA 2005-2
Fabryka Cukierków Pszczółka
nr katalogowy: 9378
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – wrzesień 2010 r.
nr katalogowy: 54923
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Regulacja cewek Petersena z zastosowaniem metody wtrysku prądowego CF
Leszek Witkowski
nr katalogowy: 115797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Redukcja N2O i NO w dwustrefowym procesie spalania w reaktorze fluidyzacyjnym
Jerzy Baron
Beata Kowarska
Witold Żukowski
Jadwiga Zabagło
Dawid Jankowski
nr katalogowy: 61043
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów
Witold Płocharski
Janusz Ciok
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 75891
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Związki lotne w piwach wyprodukowanych z udziałem ryżu
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Milena Dziadkowska
Piotr Karpiń
ski
Mieczysław W. Obiedziń
ski
nr katalogowy: 100321
10.15199/64.2016.7-8.1
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Testy zmętnienia jako kryterium jakości cukrów przeznaczonych do produkcji napojów
J. Milala
nr katalogowy: 21538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Żywieniowa i technologiczna wartość nieskrobiowej frakcji cukrów (NSP) jako jednego ze składników mąki
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6328
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 54205
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Czy chleb jest zdrowy?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 102511
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Przegląd metod otrzymywania stężonego tlenku azotu
STANISŁAW KIRSEK
nr katalogowy: 108105
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-11
VIII Międzynarodowe Sympozjum Cynkownicze – Energooszczędność, redukcja odpadów, minimalizacja kosztów
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 140495
OPAKOWANIE 2017-5
Redukcja masy opakowań: więcej niż cięcie kosztów
MICHEL VAN HEMS
nr katalogowy: 106029
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Obróbka wstępna biomasy konopi w procesie otrzymywania bioetanolu
Weronika Gieparda
Jolanta Batog
Aleksandra Wawro
nr katalogowy: 123966
10.15199/62.2019.12.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Miód w proszku - sposoby otrzymywania i najnowsze osiągnięcia
Katarzyna Samborska
Alicja Barańska
nr katalogowy: 125597
10.15199/65.2020.3.4
suszenie rozpyłowe
nośnik
przemiana szklista
spray drying
carrier
glass transition
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Dezynfekcja mieszaniny ekstrakcyjnej
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ pola magnetycznego na zawartość 5-hydroksymetylofurfuralu, aktywność diastazy oraz zmiany w widmach ATR-FTIR w świeżych miodach gryczanych
Monika Kędzierska-Matysek
Arkadiusz Matwijczuk*
Mariusz Florek
Krzysztof Kornarzyński
Alicja Matwijczuk
Anna Wolanciuk
Joanna Barłowska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 112755
10.15199/62.2018.3.8
GAZETA CUKROWNICZA 2008-3
Sterowanie procesami w cukrowniach III. Pomiary poziomu cieczy
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 33888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 63524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
GAZETA CUKROWNICZA 2008-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 36761
GAZETA CUKROWNICZA 2007-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 25397
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Pieczywo - forma walki z chorobami cywilizacyjnymi
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86962
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Redukcja oporów przepływu
Tadeusz Malcher
nr katalogowy: 139560
10.15199/62.2022.9.16
opory przepływu
surfaktanty
polimery
flow resistance
surfactants
polymers
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-2
Produkcja bioetanolu z odpadów lignocelulozowych - możliwości i ograniczenia.Cz. II. Hydroliza i fermentacja.
Dorota Kulikowska
Krzysztof Klimkowski
nr katalogowy: 32943
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27080
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Jak należy rozumieć sformułowanie: wysoki/niski indeks glikemiczny środka spożywczego?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 103065
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-12
WPŁYW STOSOWANYCH REDUKTORÓW NA PRZEBIEG I KOSZT PROCESU REDUKCJI PODCZAS RAFINACJI OGNIOWEJ MIEDZI
KRZYSZTOF GARGUL
STANISŁAW MAŁECKI
MAREK WŁODARCZYK
nr katalogowy: 81641
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Infl uence of Cobalt Content on the Process of Hydrogen Evolution on the Ni-Co Porous Electrode
ARTUR JAROŃ
ZBIGNIEW ŻUREK
nr katalogowy: 72687
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Reduction of Harmonics Contained in the Input Power Supply - Dynamic Tool for Current Source Full-Bridge Inverter Based Induction Heater
Debabrata ROY
Pradip Kumar SADHU
Nitai PAL
nr katalogowy: 91018
10.15199/48.2015.04.27
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Badania krzywych pęcznienia - mało znana metoda oceny jakości mąki żytniej
ELŻBIETA SŁOWIK
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 29211
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 63149
OPAKOWANIE 2016-9
Rośnie popularność małych opakowań
nr katalogowy: 101412
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-6
WPŁYW WYBRANYCH PARAMETRÓW ELEKTRORAFINACJI MIEDZI NA OBECNOŚĆ WODORU W MIEDZI ELEKTROLITYCZNEJ
WIT BARANEK
DOROTA KOPYTO
nr katalogowy: 106523
10.15199/67.2017.6.2
dyfuzja wodoru
korozja wodorowa
miedź
elektrorafinacja miedzi
hydrogen diffusion
hydrogen corrosion
copper
copper electrorefining
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Zastosowanie analizy termicznej w metalurgii żelaza
Janusz sTeCKo
PIoTr różaŃsKI
marIan nIesLer
nr katalogowy: 73810
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Struktura i właściwości tribologiczne warstw kompozytowych Ni-P/MoS2
Beata kucharska
Maria Trzaska
nr katalogowy: 62464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Określanie wartości odżywczej do celów etykietowania żywności
Beata Przygoda
nr katalogowy: 100991
10.15199/65.2016.8.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-2-3
Kosztowna redukcja
Jerzy Robert
nr katalogowy: 49540
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Pytania do Brembo
nr katalogowy: 135481
AURA 2015-11
Konferencja w Oslo
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 94979
10.15199/2.2015.11.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Refermentacja piwa w butelkach - niedoceniana technologia z wielkim potencjałem
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 118721
10.15199/64.2019.1-2.3
refermentacja
wtórna fermentacja
piwo
fermentacja w butelkach
refermentation
secondary fermentation
beer
fermentation in bottles
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Wpływ wybranych parametrów termochemicznej obróbki i enzymatycznej hydrolizy słomy pszennej na wydajność cukrów prostych
ZDZISŁAW TARGOŃSKI
JACEK PIELECKI
nr katalogowy: 42993
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Jak z nią postępować?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. I)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 88508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Informacja o wartości odżywczej już wkrótce musi znaleźć się na opakowaniach przetworów zbożowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 95169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 1
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101019
10.15199/64.2016.9.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Sytuacja przemysłu cementowego w Unii Europejskiej
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 84933
CHŁODNICTWO 2009-12
Podsumowanie dekady doświadczeń w obniżaniu wielkości wsadu czynnika chłodniczego w małych systemach, napełnianych węglowodorami lub amoniakiem albo czynnikami HFC
BJÖRN PALM
nr katalogowy: 48669
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Czyste rozwiązanie – czujniki NOx w ofercie febi
nr katalogowy: 139827
AURA 2015-10
Polskie starania o ekokonwersję
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 94103
10.15199/2.2015.10.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zanieczyszczenie czekolad związkami kadmu na polskim rynku
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Renata Baranowska
Anna Spychała
Klaudia Gut
nr katalogowy: 109278
10.15199/65.2017.9.4
kadm
czekolada
miazga kakaowa
regulacje prawne
cadmium
chocolate
cocoa solids
regulations
AUTO MOTO SERWIS 2022-3
Jakość materiałowa części samochodowych
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
Powłoki ochronne
nr katalogowy: 17777
GOSPODARKA WODNA 2005-1
Priorytety Narodowego Funduszu na 2005 rok
Jolanta Czudak-Kiersz
nr katalogowy: 9676
GOSPODARKA WODNA 2005-1
Priorytety Narodowego Funduszu na 2005 rok
Jolanta Czudak-Kiersz
nr katalogowy: 9676
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
ODZIEŻ 2004-2
Oprogramowanie do plastycznego projektowania wyrobu
nr katalogowy: 3045
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Redukcja wstrząsów i dźwięków materiałowych w obiektach budowlanych
Waldemar Stühler
nr katalogowy: 49621
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Utlenianie i redukcja proszku stopu Mn-Ni
ARTUR JAROŃ
ZBIGNIEW ŻUREK
nr katalogowy: 47991
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-2
SYMULACJA KOMPUTEROWA PROCESU ODZYSKU ŻELAZA Z ŻUŻLA KONWERTOROWEGO METODĄ REDUKCJI
KAMIL KUGLIN
VIKTOR SINELNIKOV
DOROTA KALISZ
nr katalogowy: 118803
10.15199/67.2019.2.2
żużel
konwertor
redukcja
recykling
żelazo
slag
converter
reduction
recycling
iron
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Redukcja kosztów rekultywacji składowiska odpadów
S. Stępniak
nr katalogowy: 2639
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-7
Strategia walki z korozją - redukcja zanieczyszczenia środowiska
J. Kobus
nr katalogowy: 10886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Porównanie zawartości dekstranu w cukrze buraczanym i trzcinowym
Aneta Antczak-Chrobot
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 73346
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 76261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
O cukrze bez uprzedzeń
nr katalogowy: 96425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Ekstrakcyjny odzysk cynku(II) z roztworów potrawiennych
Magdalena Regel-Rosocka
Ireneusz Miesiąc
Jan Szymanowski
nr katalogowy: 14306
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Informacja o pracach Centrum Doskonałości CERED Politechniki Warszawskiej w Płocku
K. Urbaniec
nr katalogowy: 9390
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-3
Preparation of porous Ni-Co sinters by subsequent oxidation/reduction method
ARTUR JAROŃ
nr katalogowy: 75533
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Application of calcium propionate and ammonia water in simultaneous denitrification and desulfurization of the flue gases Zastosowanie propionianu wapnia i wody amoniakalnej w procesie jednoczesnego odazotowania i odsiarczania spalin
Ewa Chmiel
Jarosław Hercog
Mirosław Malinowski
nr katalogowy: 104004
10.15199/62.2017.2.11
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Beztlenowe oczyszczanie ścieków powstających podczas obróbki materiałów fotograficznych
MARCIN ZIELIŃSKI
MARCIN DĘBOWSKI
MIROSŁAW KRZEMIENIEWSKI
HUBERT ĆWIKLEWSKI
nr katalogowy: 16493
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Redukcja częstotliwości przełączeń w modulacji losowej dla przekształtników DC-DC
S. SATHIAKUMAR
Y. SHRIVASTAVA
Y. S LEE
nr katalogowy: 18425
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Zastosowanie atmosfery ochronnej eliminującej proces miedziowania międzyoperacyjnego w procesie hartowania kół zębatych nawęglanych konwencjonalnie
ANDRZEJ MALASIŃSKI
ZBIGNIEW GAWROŃSKI
nr katalogowy: 21684
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Redukcja drgań przy użyciu układów mechatronicznych
K. Żurek
nr katalogowy: 1130
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Opłacalność uprawy buraków cukrowych w warunkach reformy - czynniki decydujące
F. Sachs
nr katalogowy: 16582
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
Czy redukcja limitów C02 będzie hamulcem w rozwoju polskiego przemysłu papierniczego
Janusz Turski
nr katalogowy: 12500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Asymmetric reduction of ketones in the culture of Alternaria alternata. Asymetryczna redukcja ketonów w kulturze Alternaria alternata
Rafał Ogórek
Bogdan Jarosz
nr katalogowy: 79447
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Przewidywany znaczny wzrost światowych zbiorów żyta w sezonie 2004-05
nr katalogowy: 6401
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Analityka specjalna Część 3. Pozostałe badania o znaczeniu praktycznym
nr katalogowy: 50390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Inhibitory fermentacji etanolowej w winiarstwie
Paweł Sroka
Urszula Błaszczyk
nr katalogowy: 50136
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. I)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51280
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of enzymatic hydrolysis conditions of ligno-cellulosic raw materials on the glucose yield Wpływ warunków enzymatycznej hydrolizy surowców lignino-celulozowych na wydajność uzyskiwanej glukozy
Joanna Kawa-Rygielska
Grzegorz Wcisło
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 87208
10.12916/przemchem.2014.1739
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badania adsorpcji białek na powierzchni biomasy w procesie enzymatycznej hydrolizy słomy kukurydzianej do fermentowalnych cukrów prostych
Katarzyna Dąbkowska
Paweł Sobieszuk
Maciej Pilarek
nr katalogowy: 110745
10.15199/62.2017.11.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-12
Metoda wyboru Lokalnej Stacji Doczyszczania Wody
Maciej Malarski
nr katalogowy: 64362
CHŁODNICTWO 2016-12
Roczny tematyczny spis artykułów oraz informacji opublikowanych w 2016 r. w Chłodnictwie
nr katalogowy: 102990
AURA 2008-6
Europejska platforma do nauczania systemem eLearning
nr katalogowy: 36120
CHŁODNICTWO 2011-6
Seminarium informacyjno-szkoleniowe Alfa Laval i Tecumseh
nr katalogowy: 60561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Świeżo zmrożone
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 49894
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
KARAGENY - SUBSTANCJE KSZTAŁTUJĘCE TEKSTURĘ PRZETWORÓW MIĘSNYCH
Ryszard Kowalski
Jolanta Malczak-Solińska
nr katalogowy: 42885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
BioEnzym Technology s. c. – Danisco partnerstwo w biznesie Młynarskie i Piekarskie Innowacje – część 2
nr katalogowy: 48394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Żywienie w szkołach podstawowych
nr katalogowy: 148448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Methods for pretreatment of lignocellulose raw materials in second-generation bioethanol production Metody wstępnej obróbki surowców lignocelulozowych w procesie produkcji bioetanolu drugiej generacji
Marta Wilk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 90671
10.15199/62.2015.4.20
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-11
Redukcja zanieczyszczeń do atmosfery
BOGUSŁAW REGULSKI
nr katalogowy: 39104
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
informacje > z życia stowarzyszeń
nr katalogowy: 77237
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-1
Technika na codzień
nr katalogowy: 32635
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Rama STAR do rusztowania typu Allround
nr katalogowy: 26998
GOSPODARKA WODNA 2008-12
35 lat eksploatacji zbiornika Sulejów
ANNA MICHNA
nr katalogowy: 39959
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Wybrane aspekty modernizacji instalacji ogrzewania
Paweł Kędzierski
nr katalogowy: 39410
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Rama STAR - nowość w rusztowaniu modułowym Allround
nr katalogowy: 35859
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Redukcja strat energii czynnej w 2-transformatorowych stacjach 110kV/SN
Stanisław CZEPIEL
nr katalogowy: 32343
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Zastosowanie układu FPAA do diagnostyki i testowania układów analogowych
DAMIAN GRZECHCA
TOMASZ GOLONEK
nr katalogowy: 39670
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Zmniejszenie energochłonności i redukcja emisji spalin w elektrostalowniczych piecach łukowych
Romuald JANION
nr katalogowy: 36531
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
Permanentna Redukcja Tlenu - nowa koncepcja zabezpieczania przeciwpożarowego
Przemysław Kubica
nr katalogowy: 36404
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-6
Badania i ocena szybkości korozji stali w środowisku skażonej otuliny z żelbetowych trzonów kominów
MARIA FIERTAK
STANISŁAW KAŃKA
nr katalogowy: 84506
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Polityka klimatyczno-energetyczna UE zagrożeniem dla pr zemysłów energochłonnych w Polsce
K. Godlewska
nr katalogowy: 82765
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-6
Zagrożenia rozwoju przemysłu cementowego w Polsce
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 132172
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Metoda redukcji przestojów w pracy brygad realizujących przedsięwzięcia budowlane
Łukasz Rzepecki
nr katalogowy: 141187
10.15199/33.2022.12.19
harmonogramowanie przedsięwzięć budowlanych
ciągłość pracy brygad
metody intensyfikacji pracy
modele sieciowe
zarządzanie w budownictwie.
construction project scheduling
continuity of crews’ work
project acceleration methods
network models
construction project management.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-11
VIII Międzynarodowe Sympozjum Cynkownicze – Energooszczędność, redukcja odpadów, minimalizacja kosztów
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 140495
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-1
Budownictwo w zielonej transformacji
Katarzyna Nowak
Katarzyna Nowak-Dzieszko
nr katalogowy: 146952
OPAKOWANIE 2012-3
Optymalizacja konstrukcji i redukcja masy gwintów i butelek
BOHDAN CZERNIAWSK
MICHAŁ GRZELAK
JANUSZ STOKŁOSA
nr katalogowy: 66359
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Pompy ciepła w istniejących budynkach
MAREK MIARA
nr katalogowy: 132199
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Porównanie jakości cukru białego wyprodukowanego w latach 2010-2012 w odniesieniu do roku 2002
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 81024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-1
Selektywna redukcja tlenków azotu na platynowym katalizatorze metalicznym i tlenkowym katalizatorze monolitycznym
JÓZEF KUROPKA
nr katalogowy: 43072
AURA 2008-4
Redukcja emisji CO2, ważnym, ale bardzo trudnym problemem
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 34216
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-3
Zmiana sposobu użytkowania nieużytków i gruntów zanieczyszczonych na terenach wiejskich
ALEXANDRA WEITKAMP
nr katalogowy: 33512
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-9
Algorytmy i mechanizmy koegzystencji oraz współpracy heterogenicznych pakietowych systemów radiowych
JÓZEF WOŹNIAK
PRZEMYSŁAW MACHAŃ
TOMASZ MRUGALSKI
nr katalogowy: 29626
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-12
Redukcja zanieczyszczeń do atmosfery - problem CO2 w ciepłownictwie (dokończenie)
BOGUSŁAW REGULSKI
nr katalogowy: 39863
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-6
Redukcja liczby zmiennych kodujących w interpretowanych sieciach Petriego
Grzegorz ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 36197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Temperaturowo programowana redukcja w badaniach oddziaływań SMSI i SOOI
JACEK KIJEŃSKI
PIOTR WINIAREK
OSAZUWA OSAWARU
ANDRZEJ LEWICKI
nr katalogowy: 28886
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Współczesne agregaty chłodnicze
nr katalogowy: 93061
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
O niektórych praktykach downsizingowych...
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 142959
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Czyste rozwiązanie – czujniki NOx w ofercie febi
nr katalogowy: 139827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Żywieniowa charakterystyka węglowodanów łatwo przyswajalnych zawartych w wyrobach cukierniczych
Jadwiga Biernat
Monika Bronkowska
nr katalogowy: 50856
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Zdrowe odżywianie dorosłego człowieka
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47493
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
CHŁODNICTWO 2007-9
Złożone (kombinowane) metody intensyfikacji konwekcyjnej wymiany ciepła przy przepływie jednofazowym płynów w rurach
MARIA PLOCEK
ANDRZEJ ZAWADZKI
nr katalogowy: 29926
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Czynniki efektywności jakościowo ekonomicznej w procesie azotowania gazowego
CEZARY KOLMASIAK
ZBIGNIEW SKUZA
RAFAŁ PRUSAK
nr katalogowy: 40495
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-6
Zastosowanie metod numerycznych do modelowania emisji nox w procesie reburningu podczas współspalania biopaliw
MONIKA POSKART
LECH SZECÓWKA
nr katalogowy: 36080
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-1
Redukcja kosztów energii - wyzwaniem również w procesie przygotowania masy
Werner BRETTSCHNEIDER
nr katalogowy: 23859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Redukcja kwasów karboksylowych do alkoholi i aldehydów pod ciśnieniem normalnym
JACEK KIJEŃSKI
JUSTYNA SZKUTA
PIOTR WINIAREK
nr katalogowy: 28863
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Redukcja tlenku azotu metanem na koksie aktywnym AKP
KRZYSZTOF JASTRZĄB
nr katalogowy: 28783
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Redukcja tlenków azotu wobec podpieranych montmorylonitów modyfikowanych jonami metali przejściowych
LUCJAN CHMIELARZ
PIOTR KUSTROWSKI
MAŁGORZA ZBROJA
ROMAN DZIEMBAJ
nr katalogowy: 28683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-7
Uwodornienie oleju rzepakowego i sojowego na katalizatorach miedziowych. Cz. II. Chemizm reakcji
EWA SZUKALSKA
nr katalogowy: 28589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów - październik/listopad 2011 r.
nr katalogowy: 64623
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Metoda redukcji przestojów w pracy brygad realizujących przedsięwzięcia budowlane
Łukasz Rzepecki
nr katalogowy: 141187
10.15199/33.2022.12.19
harmonogramowanie przedsięwzięć budowlanych
ciągłość pracy brygad
metody intensyfikacji pracy
modele sieciowe
zarządzanie w budownictwie.
construction project scheduling
continuity of crews’ work
project acceleration methods
network models
construction project management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Metoda redukcji przestojów w pracy brygad realizujących przedsięwzięcia budowlane
Łukasz Rzepecki
nr katalogowy: 141187
10.15199/33.2022.12.19
harmonogramowanie przedsięwzięć budowlanych
ciągłość pracy brygad
metody intensyfikacji pracy
modele sieciowe
zarządzanie w budownictwie.
construction project scheduling
continuity of crews’ work
project acceleration methods
network models
construction project management.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Redukcja S 0 2 siarkowodorem na zeolicie NaX
IWONA BRESIŃSKA
ZDZISŁAW DLDZIlTl
nr katalogowy: 107199
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-1
NOWE POLE ZASTOSOWAŃ RENU JAKO SKŁADNIKA KOMPOZYTÓW CERMETALICZNYCH
MAŁGORZATA OSADNIK
ADRIANA WRONA
MARIAN CZEPELAK
MARCIN LIS
KINGA CZECHOWSKA
MAŁGORZATA KAMIŃSKA
KATARZYNA BILEWSKA
nr katalogowy: 82049
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Selektywna katalityczna redukcja tlenków azotu jako sposób ograniczenia emisji zanieczyszczeń do środowiska
Artur WITOWSKI
Krzysztof JASEK
nr katalogowy: 85799
10.15199/ELE-2014-083
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH