Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Pleśń smakowita
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 80685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Serwujemy sery
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Sery na serio
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12095
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Prosto z bacówki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polimorfizm białek mleka a ich przydatność do produkcji serów
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Stanisław Kamiński
Agnieszka Jankowska
Anna Ruść
nr katalogowy: 76486
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Badania magnetoelektrycznych silników prądu stałego z proszkowym obwodem magnetycznym
BARBARA ŚLUSAREK
PIOTR GAWRYŚ
MAREK PRZYBYLSKI
nr katalogowy: 40379
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Kompozyty magnetycznie miękkie przeznaczone do pracy przy częstotliwości z zakresu 1 do 100 kHz
Bartosz Jankowski
Marek Przybylski
Dariusz Kapelski
Barbara Ślusarek
nr katalogowy: 85776
10.15199/ELE-2014-060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sery topione postęp z zakresu technologii
Katarzyna Kycia
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 81359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Rozsmakuj się w serach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Ocena wybranych wyróżników jakości serków twarogowych kwasowo-podpuszczkowych dostępnych w handlu detalicznym
IZABELA DMYTRÓW
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 41439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Sery podpuszczkowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Antoni Pluta
nr katalogowy: 47383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Rynek serów i twarogów w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 66710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Sery Europy
nr katalogowy: 11942
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Deska Serów
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4038
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-3
Odłączniki i rozłączniki napowietrzne średniego napięcia
Krzysztof Kobyliński
Stanisław Kiszło
nr katalogowy: 7523
AUTO MOTO SERWIS 2023-8
Klocki twarde i miękkie – co to oznacza?
nr katalogowy: 146087
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Dary Sycylii
PEKU
nr katalogowy: 18658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14947
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-11
Ławeczka z torebki
fi
nr katalogowy: 5366
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Rynek wysoko przetworzonych wyrobów mleczarskich w Polce i w Niemczech
P. Szajner
nr katalogowy: 22423
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Smaki Podlasia
nr katalogowy: 76505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Walka o polskie owoce miękkie w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 20553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Twarogowe bogactwo
Krzysztof Siemianowski
nr katalogowy: 83436
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Wpływ udziału żywicy epoksydowej epidian 100 na właściwości kompozytów magnetycznych z amorficznym wypełniaczem
MARCIN NABIAŁEK
nr katalogowy: 88478
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-4
Stopy magnetycznie miękkie o strukturze nanokrystalicznej
TADEUSZ KULIK
JAROSŁAW FERENC
nr katalogowy: 10048
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
TARGI P 31 do pordukcji wędzonek
nr katalogowy: 9604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ jonów miedzi na mikroflorę długo dojrzewających serów podpuszczkowych
Krystyna Wiśniewska
Arnold Reps
Agnieszka Skwarek
nr katalogowy: 104680
10.15199/65.2017.3.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-12
Wpływ obniżonych temperatur na wybrane właściwości magnetyczne rdzeni przekładników prądowych
Robert PYTLECH
nr katalogowy: 3934
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-2
Rdzenie ferrytowe magnetycznie miękkie w ofercie Ferroxcube
Marek KACZOROWSKI
nr katalogowy: 3675
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Walka o owoce miękkie w UE i współpraca producentów surowców z przetwórcami
nr katalogowy: 22379
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Wzrost znaczenia orkiszu w przetwórstwie zbożowym
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14089
OPAKOWANIE 2022-4
Lakiery barierowe dla tlenu od hubergroup
nr katalogowy: 137328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej – Alpaka
nr katalogowy: 137872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej – Alpaka
nr katalogowy: 137872
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Zanieczyszczenia w układzie paliwowym motocykla z silnikiem gaźnikowym
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 136686
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Bożena Danyluk
Edward Pospiech
Agnieszka Iwanowska
nr katalogowy: 76020
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Przypadkiem... wspaniała
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 25621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Zanieczyszczenia w układzie paliwowym motocykla z silnikiem gaźnikowym
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 136686
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Modernizacja części mokrej maszyny papierniczej w Dunn Paper
nr katalogowy: 131873
OPAKOWANIE 2018-1
Opakowania a środowisko
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 111853
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-6
Silniki elektryczne z proszkowymi obwodami magnetycznymi
Barbara Ślusarek
Bartosz Jankowski
Dariusz Kapelski
Marcin Karbowiak
Marek Przybylski
nr katalogowy: 60173
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-9
Komunikaty
nr katalogowy: 37948
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Modernizacja części mokrej maszyny papierniczej w Dunn Paper
nr katalogowy: 131873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
OPAKOWANIE 2022-4
Lakiery barierowe dla tlenu od hubergroup
nr katalogowy: 137328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Łazienka w mieszkaniu w podwarszawskich Ząbkach
Nina Storoniańska
nr katalogowy: 136937
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Włoscy pasjonaci Konkurs kulinarny "Menu Italia 2016"
nr katalogowy: 103524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Popyt na luksus
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 78860
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne surowce włókniste do produkcji ekologicznych papierów higienicznych
nr katalogowy: 141073
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne surowce włókniste do produkcji ekologicznych papierów higienicznych
nr katalogowy: 141073
OPAKOWANIE 2012-11
Opakowanie, w którym dojrzewają sery
nr katalogowy: 72390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Przemysł młynarski w Europie ważny sektor gospodarki
nr katalogowy: 23496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
PRZEPISY MARKA SOBKOWIAKA - Cytrynowe cygaretki na karnawałowy stół
nr katalogowy: 23347
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Gruczno pokazało kujawskie wyroby piekarskie
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 109920
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
OPAKOWANIE 2016-9
Opakowanie z białek mleka
nr katalogowy: 101447
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-11
Jedwab naturalny jako surowiec włókienniczy Część II
ANDRZEJ SAPIEJA
BARBARA BINKOWSKA
ROMUALDA MARSZAŁEK
AGNIESZKA PATEJUK-DUDA
nr katalogowy: 39333
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Eksperymentalna weryfikacja analitycznej metody wyznaczania charakterystyk rdzeni składanych z różnych materiałów ferromagnetycznych miękkich
Danuta ADAMCZEWSKA
Iwonna BOROWSKA-BANAŚ
Wiesław JAŁMUŻNY
nr katalogowy: 69242
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 57635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna niezbędnym etapem przed przemiałem pszenicy na mąkę
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133697
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-4
PODWÓJNA FUNKCJA TRANZYSTORA MOCY MOSFET
nr katalogowy: 142999
OPAKOWANIE 2017-12
Bez porywającego ażuru
nr katalogowy: 111360
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna niezbędnym etapem przed przemiałem pszenicy na mąkę
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133697
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-4
PODWÓJNA FUNKCJA TRANZYSTORA MOCY MOSFET
nr katalogowy: 142999
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świat serów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50342
CHŁODNICTWO 2009-3
Nowe trendy w zabezpieczaniu produktów spożywczych
nr katalogowy: 42298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Wspomnienie tradycyjnych smaków
Beata Żukowska
nr katalogowy: 54049
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Słodkie ułatwienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93437
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-25-26
Miękkie lądowanie
nr katalogowy: 117462
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-6
Rekomendowane przez technologów... Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 68721
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
Środki unijne w gazownictwie
Magdalena Szymczuk
Michał Szpila
nr katalogowy: 67162
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
NIEZAWODNE NAPĘDY DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
nr katalogowy: 122453
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
PORADNIK Wino dla inżyniera (160) Wina z Palatynatu
winny maniak
nr katalogowy: 96352
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Łazienka w mieszkaniu w podwarszawskich Ząbkach
Nina Storoniańska
nr katalogowy: 136937
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Polskie, regionalne wypieki z dostawą – czyli o cukiernictwie z dowozem
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Testowanie zmiennych parametrów produktów mleczarskich
nr katalogowy: 44557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Potęga Menu
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 47117
OPAKOWANIE 2024-9
Prima Cheese stawia na rozwój z Ishidą
nr katalogowy: 150698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ umowy CETA na handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 104677
10.15199/65.2017.3.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Dobór win do potraw
winny maniak
nr katalogowy: 112584
SZKŁO I CERAMIKA 2010-1
Spieniona ceramika
nr katalogowy: 50630
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Spieniona ceramika
nr katalogowy: 44955
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-7
Filtry i miękkie pancerze
nr katalogowy: 43794
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-9
Zaufanie klientek
nr katalogowy: 62740
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 53771
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
FachPack w nurcie przemian
E. Włodarczyk
nr katalogowy: 123110
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Materiały magnetyczne miękkie wykorzystywane w magnetowodach silników tarczowych
Tomasz WOLNIK
nr katalogowy: 99580
10.15199/48.2016.07.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Just-in-time do klienta
nr katalogowy: 106754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Skarby Piemontu
winny maniak
nr katalogowy: 73894
AURA 2017-6
Żyć jak krzesło?
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 106269
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 41045
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-7
Zapobieganie wypadkom jako cel i środek
Robert Kozela
nr katalogowy: 85398
OPAKOWANIE 2009-7
Wiosenne warsztaty kreowania przestrzeni
nr katalogowy: 45858
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-6-7
Środki chemiczne dla przemysłu skór
nr katalogowy: 45268
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zdrowy wybór - zdrowe zyski
nr katalogowy: 44539
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 41684
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-2
Program Operacyjny Kapitał Ludzki
Jacek Skwierczyński
Małgorzata Żak-Skwierczyńska
nr katalogowy: 41494
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-2
Program Operacyjny Kapitał Ludzki
Jacek Skwierczyński
Małgorzata Żak-Skwierczyńska
nr katalogowy: 41493
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-8
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 46305
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Rynek wyrobów cukierniczych dla dzieci w ocenie Euromonitor International
nr katalogowy: 60038
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Tunel wodny Bumbesti
Damian Giza
nr katalogowy: 58604
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Gojąca „śruba”
nr katalogowy: 132536
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-5
Powłoki galwaniczne w łączeniu materiałów trudnospajalnych. Cz. 1. Wpływ przygotowania powierzchni na przyczepność powłoki galwanicznej do podłoża niemetalowego
Zbigniew MIRSKI
Ireneusz CIEPACZ
Zbigniew ZIMNIAK
Kazimierz GRANAT
Tomasz WOJDAT
nr katalogowy: 105140
10.15199/40.2017.5.8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Modern magnetic materials - the review
Slawomir TUMANSKI
nr katalogowy: 51506
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
XI Święto Chleba na Placu Wolnica w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 85524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Nowa metoda na kwaśną serwatkę
nr katalogowy: 87250
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2009 r.
nr katalogowy: 41733
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Recenzje - Dr hab. inż. Radosław Wolniak Wymiary kulturowe polskich organizacji a doskonalenie zarządzania jakością Wyd. CeDeWu Warszawa 2012
Anna Sędek
nr katalogowy: 76464
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-10
Nowa technologia barwienia barwnikami reaktywnymi. Cz. I
Władysław Myjak
nr katalogowy: 54858
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Pieczywo w diecie dziecka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 85517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Rybiki, ich szkodliwość i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 44975
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
3D Measurement and Modelling of Magnetic Properties of Soft Magnetic Composite
Jian Guo ZHU
Zhi Wei LIN
You Guang GUO
Yunkai HUANG
nr katalogowy: 41114
AURA 2009-9
Edukacja ekologiczna w Ciopanie
DANUTA JAGODZIŃSKA
nr katalogowy: 46809
OPAKOWANIE 2012-7
Technologia flekso Kodaka pomaga przemysłowi rolno-spożywczemu
nr katalogowy: 69024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Musujące, białe i czerwone wina Fitz-Ritter Dobra reprezentacja Palatynatu
winny maniak
nr katalogowy: 91219
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Lunch box, czyli jak zrobić szybką przekąskę do pracy?
nr katalogowy: 123752
OPAKOWANIE 2017-4
iPackManager w drukarni Natalii
nr katalogowy: 105184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
AURA 2012-7
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 69568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Pokaż się światu
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 106252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 99253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2009 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 46198
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 146053
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
nr katalogowy: 85480
AURA 2018-8
Modrzew, wyjątkowa piękność wśród drzew Europy
nr katalogowy: 115312
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2009 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 48284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Wypiek chleba formowego - właściwy wybór jest tylko jeden!
Piotr Kulik
nr katalogowy: 53354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady ciasta pszennego
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 59324
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Właściwości mechaniczne wybranych gatunków drewna iglastego
Grzegorz Prokopski
Michał Felenczak
nr katalogowy: 125956
DOZÓR TECHNICZNY 2020-5
Analiza numeryczna połączenia z uszczelką RTJ
Bartłomiej Łukosz
nr katalogowy: 128744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 85479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Słowenia - kraj w winie rozkochany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 120496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Sery, wędliny i ciastka
nr katalogowy: 97873
AURA 2015-10
Mleko
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 94106
10.15199/2.2015.10.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Podróż przez trendy z marką Lycra
ANNA ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 112406
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-10
Dławik indukcyjny z proszkowym rdzeniem dielektromagnetycznym
MAREK PRZYBYLSKI
BARBARA ŚLUSAREK
nr katalogowy: 55003
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-4
Reklamacje dotyczące okładzin z kamienia na elewacjach
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 129683
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metoda projektowania wysokoczęstotliwościowych falowników klasy E – Matlab-Simulink
Zbigniew Kaczmarczyk
nr katalogowy: 142234
10.15199/48.2023.03.10
falownik klasy E
miękkie przełączanie
metoda projektowania
Matlab-Simulink.
Class E inverter
soft switching
design method
Matlab-Simulink.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Zastosowanie proszkowych kompozytów magnetycznie miękkich i magnesów trwałych w przetwornikach elektromagnetycznych i elektromechanicznych
MAREK PRZYBYLSKI
nr katalogowy: 117847
10.15199/13.2018.12.12
magnetycznie miękkie kompozyty
spajane magnesy trwałe
silniki elektryczne
dławik indukcyjny
soft magnetic composites
bonded permanent magnets
electric motors
inductor
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Rekordowa edycja!
nr katalogowy: 55345
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
SGGW rozwija naturalne sposoby konserwowania żywności
nr katalogowy: 147267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Przywództwo (7) Stabilność emocjonalna menedżera, czyli o rozwijaniu inteligencji emocjonalnej (cz. 1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 118520
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nie tylko karp i śledzie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 95505
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Jak rozwijać pracownika - narzędzia Część 3- Praca z celami
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 91500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Detekcja niepożądanych elementów metalowych w produktach spożywczych
Mariusz R. Rząsa
nr katalogowy: 108063
10.15199/65.2017.7.4
detekcja metali
opakowania hermetyczne
metoda elektromagnetyczna
system bezpieczeństwa
metal detection
hermetic cover
electromagnetic method
security system
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
OPAKOWANIE 2014-7
Materiały i wyroby z metali i stopów do kontaktu z żywnością - nowe zalecenie dot. badań
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 85442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Żury, żurki, żureczki
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 75775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Mimo sukcesów nadal poważne wyzwania przed polskim eksportem owoców i warzyw
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 81118
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-3
Okładziny schodów zewnętrznych
Andrzej Król
nr katalogowy: 61918
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Evaluation of mechanical properties of soft magnetic materials for axial flux permanent magnet synchronous machines
Zdravko PRAUNSEIS
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 74817
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH