Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Ograniczenie strat płodów rolnych podczas przechowywania po zbiorach - ważnym elementem walki z głodem na świecie
nr katalogowy: 113069
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Jak zwiększyć efektywność segregacji odpadów żywnościowych?
nr katalogowy: 133092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Jak zwiększyć efektywność segregacji odpadów żywnościowych?
nr katalogowy: 133092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Ocena stopnia zaangażowania przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą w praktyki na rzecz ograniczenia strat i marnowania żywności
Agnieszka Tyburcy
Wioletta Sobocińska
nr katalogowy: 146891
10.15199/65.2024.1.5
straty i marnowanie żywności
przedsiębiorstwa handlowe
przedsiębiorstwa produkcyjne
raporty Forum Odpowiedzialnego Biznesu
food losses and waste
commercial enterprises
production enterprises
reports of the Responsible Business Forum
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Zabezpieczenia przeciwpożarowe
nr katalogowy: 2446
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Ocieplanie ścian zewnętrznych w systemach Ceresit
T. Hertman
nr katalogowy: 17689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji piekarsko-cukierniczej
Sylwia Łaba
Robert Łaba
nr katalogowy: 125297
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-1
Relacje między szczelnością okien a realizacją zadań tradycyjnej wentylacji budynków wielorodzinnych. Część l
Marian B. Nantka
nr katalogowy: 792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wdrożenie dodatkowych, podwyższonych standardów kontroli jakości w browarach za pomocą systemu GeneDisc®
nr katalogowy: 97391
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Ciepły dach, ciepły dom
nr katalogowy: 138075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Straty w łańcuchu mleczarskim
Renata Grochowska
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 95673
10.15199/65.2015.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Znaczenie procesu pakowania dla bezpieczeństwa żywności
K. Olborska
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 14894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Realna szansa na ograniczenie skali marnowania żywności?
nr katalogowy: 128775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Realna szansa na ograniczenie skali marnowania żywności?
nr katalogowy: 128775
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Przewody wentylacyjne i oddymiające z płyt wermikulitowych GLASROC F V500
nr katalogowy: 87551
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Porotherm T Profi/Dryfix ceramiczne pustaki na ściany jednowarstwowe bez docieplenia
Mirosław Rzeszutko
nr katalogowy: 90745
10.15199/33.2015.04.03
OPAKOWANIE 2012-3
FEFCO wspiera walkę z marnotrawstwem żywności
nr katalogowy: 66356
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Zalety suszarni daszkowej Eco Dry
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 105095
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Ocena szkodliwości ważniejszych agrofagów mogących wystąpić na plantacjach buraków cukrowych w sezonie wegetacyjnym 2007 roku
Magdalena Jakubowska
nr katalogowy: 29348
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
II KONGRES PRZEMYSŁU OPAKOWAŃ Innowacyjne opakowania dla innowacyjnych produktów 1 października 2014, Poznań
nr katalogowy: 85514
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Określanie strat powodowanych obciążeniem mocą bierną - metoda nie wykorzystująca pojęcia energetycznego równoważnika mocy biernej
Sławomir BIELECKI
nr katalogowy: 115819
10.15199/48.2018.09.20
efektywność energetyczna
moc bierna
energetyczny równoważnik mocy biernej
szacowanie strat mocy
efficiency
reactive power
energy equivalent of reactive power
power losses estimating
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
CHŁODNICTWO 2019-5
Zmniejszenie strat żywności dzięki urządzeniu ProsaLink firmy Danfoss
nr katalogowy: 123141
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-4
"Ścienna rewolucja" - pustaki PorothermT wypełniane wełną
nr katalogowy: 98135
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
KE: Ograniczenie nieuczciwych praktyk handlowych dotyczących łańcucha dostaw żywności
nr katalogowy: 113841
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
KE: Ograniczenie nieuczciwych praktyk handlowych dotyczących łańcucha dostaw żywności
nr katalogowy: 113840
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Prawidłowy montaż okien
nr katalogowy: 115439
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Ciepły dach, ciepły dom
nr katalogowy: 138075
CHŁODNICTWO 2019-4
Warunki i zaplecze techniczne związane z przechowywaniem żywności w magazynach spożywczych
Marian Panasiewicz
nr katalogowy: 122517
10.15199/8.2019.4.4
magazyny żywności
mikroklimat
systemy wentylacyjno-klimatyzacyjne
food storage
microclimate
ventilation and air conditioning systems
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ sposobu suszenia na wybrane właściwości suszy z owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 77522
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Przełom w darowiznach. Redystrybucja żywności po dacie minimalnej trwałości
nr katalogowy: 131434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Idea zrównoważonej kuchni – czy możliwa do realizacji w dobie pandemii?
nr katalogowy: 130939
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
Diagnostyka obwodów zasilania napięciem liczników energii
nr katalogowy: 112084
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
EHV-AT Thermo Kołnierz uszczelniający z dodatkową termoizolacją
nr katalogowy: 49261
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-1
Zalety ścian w systemie NOWOCZESNE SILIKATY
nr katalogowy: 40640
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-6
Badania technologii jednoprzewodowego przesyłu energii elektrycznej
nr katalogowy: 68334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Innowacyjna aplikacja dla piekarni – narzędzie do walki z marnotrawieniem żywności i stratami energii
nr katalogowy: 129433
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
NOWY MODEL TEORETYCZNY WIELODRUTOWYCH PRZEWODÓW ZE STOPÓW AlMgSi O PODWYŻSZONEJ PRZEWODNOŚCI ELEKTRYCZNEJ
TADEUSZ KNYCH
ANDRZEJ MAMALA
ANDRZEJ NOWAK
BEATA SMYRAK
PIOTR ULIASZ
nr katalogowy: 54018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wiadomości Wydarzenia
nr katalogowy: 125698
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 135041
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-1
Możliwości zastosowania superkondendensatorów do poprawy jakości energii elektrycznej w inteligentnych sieciach elektroenergetycznych smart grid
Henryk Koseda
Franciszek Głowacki
nr katalogowy: 73644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Mixed Commutation Techniques and their Influence on Loss in the Three-Phase Voltage-Feed Zero Current Switching Inverter
Sławomir KARYŚ
nr katalogowy: 67804
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-3
Zrozumienie przebiegu procesu produkcyjnego, jako punkt wyjścia przy sporządzaniu audytu energetycznego
PIOTR KUBSKI
nr katalogowy: 89843
10.15199/9.2015.3.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Idea zrównoważonej kuchni – czy możliwa do realizacji w dobie pandemii?
nr katalogowy: 130939
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Ograniczenie zawartości deoksyniwalenolu w ziarnie pszenicy przy użyciu sortownika optycznego działającego na zasadzie różnic w barwie
nr katalogowy: 77664
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-14
Naturalnie retencja
nr katalogowy: 85291
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowe możliwości zastosowania automatyzacji i technik cyfrowych w przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 123787
OPAKOWANIE 2016-7
Innowacje firmy SABIC ograniczają straty żywności
nr katalogowy: 99611
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Możliwości wykorzystania infrastrukturalnego wskaźnika wycieków do oceny stanu technicznego wydzielonych stref sieci wodociągowej
Jadwiga Królikowska
Tomasz Bergel
Tomasz Cichoń
nr katalogowy: 105113
10.15199/17.2017.4.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Trójfazowy dwupoziomowy falownik napięcia z łagodnym przełączaniem tranzystorów odpornym na zakłócenia sterowania
Witold MAZGAJ
Bartosz ROZEGNAŁ
Zbigniew SZULAR
nr katalogowy: 97028
10.15199/48.2016.03.36
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-7-8
III Krajowa Konferencja Techniczna Katowickiego Oddziału PZITS pt. "Inżynieria sanitarna w budownictwie i infrastrukturze"
Zbigniew Matuszyk
nr katalogowy: 52819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Przełom w darowiznach. Redystrybucja żywności po dacie minimalnej trwałości
nr katalogowy: 131434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Wzbogacanie żywności w witaminy – za i przeciw
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska- -Żurek
nr katalogowy: 48953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zero waste a gastronomia
Danuta Kołożyn-Krajewska
Beata Bilska
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 125917
marnotrawstwo żywności
zakłady gastronomiczne
usługi hotelarsko-gastronomiczne
food waste
foodservice establishments
hospitality and foodservice industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Analiza zjawisk elektromagnetycznych i strat w konstrukcji łączników belek transformatorów dużych mocy
Paweł DRZYMAŁA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 67627
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Porównanie w warunkach laboratoryjnych skuteczności tiosiarczanu amonu oraz mieszaniny tiosiarczanu amonu i polifosforanu amonu w ograniczaniu strat gazowych amoniaku z płynnych nawozów zawierających azot amidowy
Michał Dawidowicz
Janusz Igras
Piotr Rusek
nr katalogowy: 135813
10.15199/62.2022.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Porównanie w warunkach laboratoryjnych skuteczności tiosiarczanu amonu oraz mieszaniny tiosiarczanu amonu i polifosforanu amonu w ograniczaniu strat gazowych amoniaku z płynnych nawozów zawierających azot amidowy
Michał Dawidowicz
Janusz Igras
Piotr Rusek
nr katalogowy: 135813
10.15199/62.2022.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Porównanie w warunkach laboratoryjnych skuteczności tiosiarczanu amonu oraz mieszaniny tiosiarczanu amonu i polifosforanu amonu w ograniczaniu strat gazowych amoniaku z płynnych nawozów zawierających azot amidowy
Michał Dawidowicz
Janusz Igras
Piotr Rusek
nr katalogowy: 135813
10.15199/62.2022.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Porównanie w warunkach laboratoryjnych skuteczności tiosiarczanu amonu oraz mieszaniny tiosiarczanu amonu i polifosforanu amonu w ograniczaniu strat gazowych amoniaku z płynnych nawozów zawierających azot amidowy
Michał Dawidowicz
Janusz Igras
Piotr Rusek
nr katalogowy: 135813
10.15199/62.2022.1.3
OPAKOWANIE 2008-9
Internetowy system zapewnienia nowoczesnych opakowań w branży ogrodniczej
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
Barbara Grabowska
Aleksander Sołtan
Jan Świetlik
nr katalogowy: 37933
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ składu chemicznego kąpieli do cynkowania zanurzeniowego na strukturę i właściwości powłoki
Henryk Kania
Piotr LIBERSKI
nr katalogowy: 62455
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
Quasi - rezonansowy dwufazowy przekształtnik DC/DC podwyższający napięcie
Piotr ZIMOCH
nr katalogowy: 112466
10.15199/48.2018.03.22
przekształtnik podwyższający napięcie
zawory rezonansowe
ZVS
MOSFET.
BOOST converter
resonant switches
ZVS
MOSFET
OPAKOWANIE 2023-9
Innowacje i zrównoważony rozwój kluczowe dla sektora żywności
nr katalogowy: 145031
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Rozwój mikroflory psychrofilnej i psychrotrofowej w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 67052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Psucie żywności przy udziale drożdży
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 87961
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
O sprzedaży nadwyżek żywności
nr katalogowy: 150008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
OPAKOWANIE 2023-9
Opakowania zapobiegają stratom żywności
nr katalogowy: 145032
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-5
System zdalnego odczytu liczników
Maciej Leonhard
nr katalogowy: 51503
CHŁODNICTWO 2019-4
Kiedy termika to nie wszystko. Jak chronić systemy wentylacyjne w budynkach wielkokubaturowych?
nr katalogowy: 122520
CHŁODNICTWO 2021-6
Jak zaizolować rurociągi w systemach grzewczych i wentylacyjnych?
nr katalogowy: 135137
OPAKOWANIE 2016-3
Innowacyjność w walce z marnowaniem żywności
nr katalogowy: 97988
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Szacowanie strat dodatkowych w uzwojeniach transformatorów z wykorzystaniem numerycznych metod polowych
Paweł DRZYMAŁA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 88892
10.15199/48.2015.01.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Marnowanie żywności w sieciach handlowych
Bartłomiej Kulisz
nr katalogowy: 114463
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wybrane metody pakowania mięsa i produktów mięsnych
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 90911
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kuchnia molekularna(VIII) Triki kulinarne
nr katalogowy: 99757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
Analiza metod sterowania zasobnikiem superkondensatorowym pojazdu trakcyjnego w wybranych stanach pracy sieci trakcyjnej
Andrzej RADECKI
Piotr CHUDZIK
nr katalogowy: 112459
10.15199/48.2018.03.15
sterowanie zasobnikiem superkondensatorowym
straty energii w sieci trakcyjnej
napęd trakcyjny.
supercapacitor storage control
energy losses in traction power grid
traction drive.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-7-8
Wykorzystanie termowizji do oceny stanu technicznego izolacji sieci ciepłownicze
ANNA ŻYCZYŃSKA
GRZEGORZ OLEKSY
nr katalogowy: 52810
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
JANINA LEK S-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 117723
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
III Krajowa Konferencja Techniczna Katowickiego Oddziału PZITS pt. "Inżynieria sanitarna w budownictwie i infrastrukturze"
Zbigniew Matuszyk
nr katalogowy: 52832
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Straty mocy w trójpoziomowym przekształtniku AC/DC/AC o napięciu 3,3 kV i mocy 1 MW
Marcin ZYGMANOWSKI
Jarosław MICHALAK
Tomasz BISKUP
Henryk KOŁODZIEJ
nr katalogowy: 98788
10.15199/48.2016.06.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Da się zmniejszyć pozostałości!
nr katalogowy: 116710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Potencjalne zagrożenie na talerzu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 82356
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Inteligentne zamrażanie i rozmrażanie
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Jak "ugryźć" zdrowe żywienie w szkolnych sklepikach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 94495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Rola informacji o żywności i żywieniu w kształtowaniu wyborów konsumenckich
Dominika Jakubowska
Katarzyna Staniewska
Bogusław Staniewski
nr katalogowy: 86363
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Piekarzu, czy wiesz, że..
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 121153
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Przeciwdrobnoustrojowe działanie techniki wysokich ciśnień
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 72540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Rynek świeżych owoców i warzyw - wybrane wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności
Monika Czarnecka-Partyka
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 76239
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Przerwanie łańcucha chłodniczego a jakość żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 101006
10.15199/65.2016.9.3
CHŁODNICTWO 2023-1
Lodówki zasilane energią słoneczną w krajach rozwijających się, mogą zmniejszyć głód i spowolnić zmiany klimatu
Mohan Ganguly
nr katalogowy: 141996
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-8
Potencjał termomodernizacji osiedli z wielkiej płyty na przykładzie budynków mieszkalnych w Zielonej Górze
Abdrahman Alsabry
Maria Mrówczyńska
Anna Bazan-Krzywoszańska
Marta Skiba
nr katalogowy: 100244
10.15199/33.2016.08.23
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
O sprzedaży nadwyżek żywności
nr katalogowy: 149419
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-4
Wytyczne projektowania wentylacji grawitacyjnej - stan obecny, propozycje zmian
TOMASZ ADAMIAK
ADAM DESKA
nr katalogowy: 75747
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-11
Trójfazowy filtr aktywny bazujący na przekształtniku wielokanałowym
Michał Gwóźdź
nr katalogowy: 80706
OPAKOWANIE 2016-3
AmerFresh wydłuża trwałość świeżych produktów w opakowaniach foliowych
nr katalogowy: 98001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wpływ ponownej oceny EFSA na ustawodawstwo Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 78770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Co jeszcze można zrobić w zakresie bezpieczeństwa żywności, czyli jak kupić bezpieczny surowiec?
Maciej Majewski
nr katalogowy: 113420
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Ceny żywności w 2011 r. i przewidywane ich zmiany w 2012 r.
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 67521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-1
Properties, allowable limits and analytical methods for determination of mycotoxins.Właściwości, dopuszczalne limity i metody analityczne oznaczania mykotoksyn
Katarzyna Kucharczak
Barbara Gworek
nr katalogowy: 73983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Działania segmentacyjne producentów żywności
Joanna Szwacka-Mokrzycka
nr katalogowy: 82182
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Uniwersalny falownik ze "spin-offu"
nr katalogowy: 72822
OPAKOWANIE 2016-8
Przegląd aktywności patentowej i publikacyjnej w zakresie opakowań aktywnych i inteligentnych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 100429
10.15199/42.2016.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Perspektywy rynku żywnościowego Cz. I. Przyczyny wzrostu cen żywności
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 73850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
CHŁODNICTWO 2009-8
Rola Chłodnictwa w Ogólnoświatowym Wyżywieniu
nr katalogowy: 46416
AURA 2019-3
Marnowanie żywności a zmiany klimatyczne Wyrzucamy na potęgę
nr katalogowy: 119042
GOSPODARKA WODNA 2013-12
Racjonalność w planowaniu ochrony jakości wód w ramach RDW
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 81070
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-9
Wykorzystanie paliwa w procesie zaopatrzenia w ciepło
GRZEGORZ BARTNICKI
BOGDAN NOWAK
nr katalogowy: 86478
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Wzbogacanie żywności w związki polifenolowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Dorota Wajda
nr katalogowy: 71976
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-3
SPC jako narzędzie do poprawy efektywności procesu wytopu żelazokrzemu
Bolesław MACHULEC
Wojciech BIALIK
Roman MAŃKA
nr katalogowy: 104597
10.15199/24.2017.3.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Wpływ parametrów transformatora nadprzewodnikowego na ograniczenie prądu w stanach przejściowych
Łukasz WOŹNIAK
Grzegorz WOJTASIEWICZ
Paweł SURDACKI
Grzegorz KOMARZYNIEC
Rafał KWOKA
nr katalogowy: 99559
10.15199/48.2016.07.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
"Nauka Praktyce i Praktyka Nauce" - innowacyjne podejście w rozwiązywaniu problemów
nr katalogowy: 62731
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-24-25
Test dla najlepszych
Anna Bielska
Marek Bielski
nr katalogowy: 81659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Wykorzystanie analizy zużycia energii w młynach pszennych do obniżenia energochłonności produkcji
Jan Kiryluk
Tomasz Pawlak
Alina Borlikowska
nr katalogowy: 56215
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-1
Jak izolować zbiorniki przemysłowe
nr katalogowy: 124627
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-8
Optymalizacja mostków cieplnych na połączeniu przegrody ze stolarką
Jarosław Awksientjuk
Barbara Pietruszka
nr katalogowy: 100215
10.15199/33.2016.08.02
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przyprawy ziołowe - subtelność smaku
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42882
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-8
Instalacja chłodnicza komory do przechowywania owoców z energooszczędnym agregatem o regulowanej wydajności
RENATA SIKORSKA–
BĄCZEK
TOMASZ MOTAK
nr katalogowy: 85881
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Transformatory nadprzewodnikowe odporne na zwarcia i ograniczające prądy zwarcia
Tadeusz JANOWSKI
Grzegorz WOJTASIEWICZ
nr katalogowy: 70730
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Diagnostyka przekrawacza rotacyjnego – wybrane zakłócenia
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 132359
10.15199/54.2021.6.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
dokładność cięcia
rozkład gęstości prawdopodobieństwa
diagnostyka SPC
sztuczna inteligencja
eksploracja danych
estymatory jądrowe
corrugator
rotary sheeter
cutting accuracy
probability density distribution
SPC diagnostics
artificial intelligence
data mining
nuclear estimators
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Diagnostyka przekrawacza rotacyjnego – wybrane zakłócenia
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 132359
10.15199/54.2021.6.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
dokładność cięcia
rozkład gęstości prawdopodobieństwa
diagnostyka SPC
sztuczna inteligencja
eksploracja danych
estymatory jądrowe
corrugator
rotary sheeter
cutting accuracy
probability density distribution
SPC diagnostics
artificial intelligence
data mining
nuclear estimators
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Diagnostyka przekrawacza rotacyjnego – wybrane zakłócenia
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 132359
10.15199/54.2021.6.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
dokładność cięcia
rozkład gęstości prawdopodobieństwa
diagnostyka SPC
sztuczna inteligencja
eksploracja danych
estymatory jądrowe
corrugator
rotary sheeter
cutting accuracy
probability density distribution
SPC diagnostics
artificial intelligence
data mining
nuclear estimators
OPAKOWANIE 2016-11
Rola opakowań inteligentnych w łańcuchach logistycznych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 102172
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Gastronomiczne urządzenia chłodnicze Dla ochłody
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 91736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przeprowadzanie kontroli przez inspektorów IJhARS w świetle znowelizowanej ustawy o swobodzie działalności gospodarczej
nr katalogowy: 45897
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Likwidacja przeterminowanych towarów - czy trzeba oddawać VAT?
nr katalogowy: 94509
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Przemiany azotu w odchodach z produkcji drobiarskiej
Wojciech Krawczyk
Eugeniusz Herbut
Jacek Walczak
nr katalogowy: 59880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
The Simultaneous Application of Optimum Network Reconfiguration and Distributed Generation Sizing Using PSO for Power Loss Reduction
Wardiah Mohd DAHALAN
Hazlie MOKHLIS
Ab Halim Abu BAKAR
Jasrul Jamani JAMIAN
nr katalogowy: 76318
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Uwarunkowania prawne stosowania dodatku kwasu siarkowego do gnojowicy w celu zmniejszenia strat azotu
Witold J. Wardal
Marek Kierończyk
Jan Barwicki
Kinga Borek
Kamila Mazur
Anita Konieczna
nr katalogowy: 121933
10.15199/62.2019.8.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Analiza strat wody w wybranych systemach wodociągowych
TOMASZ BERGEL
PIOTR BUGAJSKI
nr katalogowy: 34998
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Identyfikacja drożdży modyfikacje metod klasycznych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 101720
10.15199/65.2016.10.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Kształtowanie węzła połączenia z gruntem w systemowym budynku niskoenergetycznym
Maria Wesołowska
Paula Szczepaniak
nr katalogowy: 91446
10.15199/33.2015.05.36
OPAKOWANIE 2020-8
PepsiCo działa z impetem
nr katalogowy: 127788
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 128452
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 128452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-11
Nowoczesny system ciepłowniczy MPEC S.A. w Krakowie
MIROSŁAW WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 116881
10.15199/9.2018.11.1
ciepło
system ciepłowniczy
inteligentne sieci ciepłownicze
heat
district heating system
intelligent heat networks
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Analiza wskaźnikowa strat wody wodociągowej w gminach wiejskich i miejsko-wiejskich w Polsce (cz. 2)
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 71554
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-11
Aproksymacja strat ciepła przy transporcie czynnika grzejnego w przewodach preizolowanych sieci osiedlowych
Bogdan Nowak
Grzegorz Bartnicki
nr katalogowy: 8879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Metoda wyznaczania optymalnych parametrów zasilania dla minimalizacji strat mocy w indukcyjnym silniku pierścieniowym
Henryk BANACH
nr katalogowy: 74139
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Pakowanie mięsa
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 61710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Trendy w produkcji żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126050
10.15199/65.2020.4.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Core loss models in electrical steel sheets with different orientation
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 62387
GOSPODARKA WODNA 2014-12
Aktualizacja jednostkowych wskaźników wartości mienia wykorzystywanych do szacowania strat powodziowych
IZABELA GODYŃ
nr katalogowy: 88415
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-3
Z ŻYCIA NASZYCH ZAKŁADÓW PRZEMYSŁOWYCH
nr katalogowy: 107218
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-10
Uwarunkowania klimatyczne dla polskich systemów ciepłowniczych
STANISŁAW MAŃKOWSKI
nr katalogowy: 54608
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Some aspects of electromagnetic field shielding
Andrzej Krawczyk
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 142246
10.15199/48.2023.03.22
electromagnetic shielding
electromagnetic field
power losses
electromagnetic interferences
ekranowanie elektromagnetyczne
pole elektromagnetyczne
straty mocy
interferencje elektromagnetyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Some aspects of electromagnetic field shielding
Andrzej Krawczyk
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 142246
10.15199/48.2023.03.22
electromagnetic shielding
electromagnetic field
power losses
electromagnetic interferences
ekranowanie elektromagnetyczne
pole elektromagnetyczne
straty mocy
interferencje elektromagnetyczne
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-10
Uwarunkowania klimatyczne dla polskich systemów ciepłowniczych
STANISŁAW MAŃKOWSKI
nr katalogowy: 54608
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Waloryzacja umowna wynagrodzenia wykonawcy robót budowlanych
Konrad Pyła
nr katalogowy: 151142
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-2
Fizycznie realny model strat energii elektrycznej terenowej sieci elektroenergetycznej
Romuald NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 23923
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
AURA 2019-2
Integrowana ochrona roślin jako element dobrej praktyki rolniczej
Marek KOPACKI
Patrycja Maria Stępniak
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 118524
10.15199/2.2019.2.3
integrowana ochrona roślin
metody niechemiczne
metody chemiczne
dobre praktyki w ochronie roślin
integrated plant protection
non-chemical methods
chemical methods
good practices in plant protection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Redukcja strat energii czynnej w 2-transformatorowych stacjach 110kV/SN
Stanisław CZEPIEL
nr katalogowy: 32343
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Wpływ zawartości strat prażenia w popiele lotnym krzemionkowym na właściwości cementu i betonu
ALBIN GARBACIK
TOMASZ BARAN
Paweł Pichniarczyk
nr katalogowy: 70060
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH