Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
Razem możemy więcej!...
AGNIESZKA WERNER
nr katalogowy: 105862
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Nowe fakty na temat właścicieli i pracowników papierni Suków w XIX wieku
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 138592
10.15199/54.2022.7.2
Suków
papiernia
pracownicy
pochodzenie papierników
Suków
paper mill
workers
origin of papermakers
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Nowe fakty na temat właścicieli i pracowników papierni Suków w XIX wieku
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 138592
10.15199/54.2022.7.2
Suków
papiernia
pracownicy
pochodzenie papierników
Suków
paper mill
workers
origin of papermakers
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Nowe fakty na temat właścicieli i pracowników papierni Suków w XIX wieku
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 138592
10.15199/54.2022.7.2
Suków
papiernia
pracownicy
pochodzenie papierników
Suków
paper mill
workers
origin of papermakers
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
The SPP celebrates 8th Congress of Polish Papermakers and presents new authorites for the term of 2016 - 2020
nr katalogowy: 99391
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Association of Polish Papermakers welcomes to International Papermaking Conference PROGRESS'17
MACIEJ KUNDA
nr katalogowy: 109577
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Environmental Scanning Electron Microscopy and image analysis techniques in biocompatibility investigations of hydroxyapatite of pig origin
ANNA MARIA JANUS
LESZEK WOJNAR
JADWIGA BRZEZIŃSKA-MIECZNIK
nr katalogowy: 37847
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-9
Paper and board production and consumption 2007 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 38319
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-6
18th International Papermaking Conference & Exhibition. Progress '14 Innovations & Competitiveness.
nr katalogowy: 85309
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-2
Chemikalia stosowane w procesie wytwar zania papieru
nr katalogowy: 74985
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-9
Paper and Board Production and Consumption 2008 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 47859
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-9
Paper and Board Production and Consumption 2011 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 71801
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Paper and Board Production and Consumption 2015 in Poland
KATARZYNA GODLEWSKA
MICHAŁ JASTRZĘBSKI
nr katalogowy: 101073
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Opakowania w obiegu zamkniętym – konferencja na Warsaw Pack 2023
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 143842
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
AC rotating machine radial vibrations: a principle to reduce the PWM switching effects
Tifany SZKUDLAPSKI
Jean-Philippe LECOINTE
Fabrice. MORGANTI
Jean-François BRUDNY
nr katalogowy: 91598
10.15199/48.2015.06.14
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Badania wilgotnościowe wyrobów budowlanych przeznaczonych do stosowania wewnątrz obiektów
Barbara Pietruszka
Andrzej Bobociński
Dobrosława Kaczorek
nr katalogowy: 95074
10.15199/33.2015.11.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Materiały biodegradowalne wykorzystywane do produkcji opakowań kompostowalnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 37611
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Paper and Board Production and Consumption 2010 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 62754
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-9
Paper and Board P roduction and Consumption 2014 in P oland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 93621
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Paper and Board Production and Consumption 2013 in P oland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 86874
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Paper and Board Production and Consumption 2016 in Poland
nr katalogowy: 109587
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Stochastic Method for Simulation of Partial Discharges Spread in 2D and 3D Model of the Switchgear Partition Wall
Jelena POPOVIĆ
nr katalogowy: 40229
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-9
Paper and Board Production and Consumption 2012 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 79168
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Notes on the interpretation of conductivity measurement results of GST-based PCM structures in reset state with respect to the origin of conductivity drift
Kazimierz J. PLUCIŃSKI
nr katalogowy: 146711
10.15199/48.2023.12.12
dryf konduktywności
chalkogenki
materiały Ge-Sb-Te
pamięć zmiennofazowa
conductivity drift
chalcogenides
Ge-Sb-Te materials
phase-change memory
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Computer and Practical Simulation of the Surface Crack reducing on the Billet during Bar and Wire rod rolling process
MILAN KOTAS
TOMÁŠ GAJDZICA
SERGEY AKSENOV
JIŘÍ KLIBER
nr katalogowy: 37263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Punkty "za pochodzenie"
Marta Stus
nr katalogowy: 23343
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Gospodarka odpadami promieniotwórczymi w Polsce
Dorota Gajda
Mateusz Kuligowski
Marcin Banach
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 135202
10.15199/62.2021.12.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Gospodarka odpadami promieniotwórczymi w Polsce
Dorota Gajda
Mateusz Kuligowski
Marcin Banach
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 135202
10.15199/62.2021.12.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Gospodarka odpadami promieniotwórczymi w Polsce
Dorota Gajda
Mateusz Kuligowski
Marcin Banach
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 135202
10.15199/62.2021.12.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Gospodarka odpadami promieniotwórczymi w Polsce
Dorota Gajda
Mateusz Kuligowski
Marcin Banach
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 135202
10.15199/62.2021.12.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Wykorzystanie pozaklasowego włókna alpak i wełny owczej do zastosowania w różnych sektorach gospodarki
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 141034
10.15199/60.2022.6.2
wełna owcza
włókno alpak
surowiec
możliwości wykorzystania
sektor gospodarki
sheep wool
alpaca fiber
raw material
possibilities of use
economy sector
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Wykorzystanie pozaklasowego włókna alpak i wełny owczej do zastosowania w różnych sektorach gospodarki
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 141034
10.15199/60.2022.6.2
wełna owcza
włókno alpak
surowiec
możliwości wykorzystania
sektor gospodarki
sheep wool
alpaca fiber
raw material
possibilities of use
economy sector
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Stowarzyszenie Papierników Polskich z przemysłem i dla pr zemysłu
Maciej Kunda
nr katalogowy: 86871
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of sintering temperature on morphology of dense bioceramics based on hydroxyapatite derived from porcine bones
Anna Maria Janus
ROMAN MAJOR
MAREK FARYNA
nr katalogowy: 52790
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Integrated microsensor array for the recognition of tea and herbal products
PATRYCJA CIOSEK
WOJCIECH WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 35619
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Mechatronika - moda, czy nieuchronność?
Krzysztof KLUSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 46037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Origin of visible photoluminescence of Si-rich and N-rich silicon nitride films
Fadei KOMAROV
Ludmila VLASUKOVA
Iulia PARKHOMENKO
Paweł ŻUKOWSKI
Oleg MILCHANIN
Alexander MUDRYI
Vadim ŻHYVULKA
Jerzy ZUK
Przemysław KOPYCIŃSKI
Danatbek MURZALINOV
nr katalogowy: 100011
10.15199/48.2016.08.50
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-6
Istota logistyki powtórnego zagospodarowania odpadów i możliwości jej zastosowania w przedsiębiorstwach hutniczych
DOROTA BURCHART-KOROL
PAWEŁ ŚLASKI
nr katalogowy: 44814
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Możliwości dostosowania współczesnych silników spalinowych do zasilania biopaliwami
KRZYSZTOF BIERNAT
ADRIAN JEZIORKOWSKI
nr katalogowy: 42350
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-9
Paper and Board Production and Consumption 2009 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 54564
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Mannoproteiny pochodzenia drożdżowego – naturalne emulgatory o potencjalnym wykorzystaniu w przemyśle spożywczym
Anna Bzducha-Wróbel
Dominika Popielarz
Negin Hamidi
Paulina Chraniuk
Karolina Szulc
nr katalogowy: 149400
10.15199/65.2024.7.2
mannoproteiny drożdżowe
emulgatory
emulsje
wegańskie dodatki do żywności
yeast mannoproteins
emulsifiers
emulsions
vegan food additives
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-6
Seminarium Mondi Świecie - dzielimy się doświadczeniem i wiedzą, aby sprostać codziennym wyzwaniom naszych klientów
Kamilla Bartniak
nr katalogowy: 106596
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Zagrożenia i awarie obiektów budowlanych w ostatnich latach
Leonard Runkiewicz
Jan Sieczkowski
nr katalogowy: 113906
10.15199/33.2018.05.20
ocena bezpieczeństwa
zagrożenia
awarie
katastrofy budowlane
przyczyny techniczne.
assessing of safety
risk of failure
building damage
technical reasons .
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Studies on origin of Polish honeys by two-dimensional gas chromatography Ocena pochodzenia surowcowego polskich miodów przy użyciu dwuwymiarowej chromatografii gazowej
Tomasz Dymerski
Jacek Gębicki
Jacek Namieśnik
nr katalogowy: 87204
10.12916/przemchem.2014.1723
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Eugenol – związek pochodzenia naturalnego o wielu zastosowaniach
Anna Fajdek-Bieda
Agnieszka Wróblewska
nr katalogowy: 134682
10.15199/62.2021.11.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-7
Energy parameters of induction heat generator with branched heat exchanger for production of environmentally friendly coolant
Andrii Bereziuk
Oleksiy Karlov
Roman Kryshchuk
Ihor Garasymchuk
Pavlo Potapskyi
Mykola Vusatyi
nr katalogowy: 132421
10.15199/48.2021.07.09
inductor
energy parameters
drying of raw materials.
nagrzewanie indukcyjne
wzbudnik cylindryczny
parametry energetyczne
suszenie surowców
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Ocena właściwości lepkosprężystych elastomeroasfaltów z dodatkiem upłynniacza pochodzenia roślinnego
Andrzej Plewa
nr katalogowy: 92577
10.15199/33.2015.07.28
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Termoizolacyjność materiałów pochodzenia celulozowego – tektura falista i plaster miodu
Paweł Noszczyk
Jerzy Łątka
Agata Jasiołek
nr katalogowy: 140607
10.15199/33.2022.11.44
współczynnik przewodzenia ciepła
termoizolacja
plaster miodu
tektura falista
papier.
thermal conductivity coefficient
thermal insulation
honeycomb
corrugated cardboard
paper.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Termoizolacyjność materiałów pochodzenia celulozowego – tektura falista i plaster miodu
Paweł Noszczyk
Jerzy Łątka
Agata Jasiołek
nr katalogowy: 140607
10.15199/33.2022.11.44
współczynnik przewodzenia ciepła
termoizolacja
plaster miodu
tektura falista
papier.
thermal conductivity coefficient
thermal insulation
honeycomb
corrugated cardboard
paper.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Termoizolacyjność materiałów pochodzenia celulozowego – tektura falista i plaster miodu
Paweł Noszczyk
Jerzy Łątka
Agata Jasiołek
nr katalogowy: 140607
10.15199/33.2022.11.44
współczynnik przewodzenia ciepła
termoizolacja
plaster miodu
tektura falista
papier.
thermal conductivity coefficient
thermal insulation
honeycomb
corrugated cardboard
paper.
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Pozyskiwanie osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 117244
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ pochodzenia ziarna pszenicy i okresu dojrzewania pożniwnego na wydajność i jakość mąki
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 115166
dojrzewanie pożniwne
pochodzenie ziarna
wydajność procesu przemiału
jakość mąki
post-harvest maturation
origin of grain
efficiency of the milling process
flour quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Study on the reactivity of phosphorites Badania reaktywności fosforytów
Dorota Łuczkowska
Ewa Kużdżał
Barbara Cichy
nr katalogowy: 100387
10.15199/62.2016.8.24
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Antireflection coating with plasmonic metal nanoparticles for photovoltaic applications
Zbigniew Starowicz
Marek Lipiński
nr katalogowy: 68606
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Numeryczne modelowanie procesu walcowania prętów płaskich z wymuszonym poszerzeniem
TOMASZ SKURA
SEBASTIAN MRÓZ
nr katalogowy: 54106
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Wpływ temperatury na odpowiedź dielektryczną w dziedzinie częstotliwości papieru aramidowego impregnowanego estrem syntetycznym
Marek ZENKER
nr katalogowy: 114668
10.15199/48.2018.07.28
relaksacja dielektryczna
papier aramidowy
ester syntetyczny
FDS.
dielectric relaxation
aramid paper
synthetic ester
FDS
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-9
Technologia wody i ścieków – tradycja i współczesność ujęcie syntetyczne
Zbysław Dymaczewski
Joanna Jeż-Walkowiak
Marek M. Sozański
nr katalogowy: 139537
10.15199/17.2022.9.5
Zdrowie publiczne
uzdatnianie wody
oczyszczanie ścieków
gospodarka wodno-ściekowa miast
Public health
water treatment
wastewater treatment
water and wastewater management in cities
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-9
Technologia wody i ścieków – tradycja i współczesność ujęcie syntetyczne
Zbysław Dymaczewski
Joanna Jeż-Walkowiak
Marek M. Sozański
nr katalogowy: 139537
10.15199/17.2022.9.5
Zdrowie publiczne
uzdatnianie wody
oczyszczanie ścieków
gospodarka wodno-ściekowa miast
Public health
water treatment
wastewater treatment
water and wastewater management in cities
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
The influence of the resonator on the self heating effect and the synchronization of Josephson junctions
ALEXANDER GRIB
PAUL SEIDEL
nr katalogowy: 60599
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Włókna celulozowe typu Lyocell
Emilia Śmiechowicz
nr katalogowy: 143672
10.15199/60.2023.3.4
włókna celulozowe
Lyocell
N-tlenek N-metylomorfoliny (NMMO)
cellulose fibers
Lyocell
N-Methylmorpholine-N-oxide (NMMO)
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Włókna celulozowe typu Lyocell
Emilia Śmiechowicz
nr katalogowy: 143672
10.15199/60.2023.3.4
włókna celulozowe
Lyocell
N-tlenek N-metylomorfoliny (NMMO)
cellulose fibers
Lyocell
N-Methylmorpholine-N-oxide (NMMO)
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Przed 110 laty rozpoczęto budowę zakładów celulozowo-papierniczych w Malczycach
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 135103
10.15199/54.2021.12.2
Malczyce
celulozownia siarczynowa
celulozownia słomowa
papiernia
Armia Radziecka
demontaż i wywóz do ZSRR
Malczyce
sulphite pulp mill
straw pulp mill
paper mill
Soviet Army
disassembly and taking the machines to the USSR
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Przed 110 laty rozpoczęto budowę zakładów celulozowo-papierniczych w Malczycach
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 135103
10.15199/54.2021.12.2
Malczyce
celulozownia siarczynowa
celulozownia słomowa
papiernia
Armia Radziecka
demontaż i wywóz do ZSRR
Malczyce
sulphite pulp mill
straw pulp mill
paper mill
Soviet Army
disassembly and taking the machines to the USSR
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Przed 110 laty rozpoczęto budowę zakładów celulozowo-papierniczych w Malczycach
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 135103
10.15199/54.2021.12.2
Malczyce
celulozownia siarczynowa
celulozownia słomowa
papiernia
Armia Radziecka
demontaż i wywóz do ZSRR
Malczyce
sulphite pulp mill
straw pulp mill
paper mill
Soviet Army
disassembly and taking the machines to the USSR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 116717
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Chleb Altamura - numer 1 we Włoszech
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 53351
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Odpady z przetwórstwa rolno-spożywczego jako dodatki do paliw węglowych
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 116808
10.15199/62.2018.10.16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-10
Odpowiedź dielektryczna papieru aramidowego impregnowanego estrem syntetycznym
Marek ZENKER
Andrzej MROZIK
nr katalogowy: 116321
10.15199/48.2018.10.37
relaksacja dielektryczna
papier aramidowy
ester syntetyczny
FDS
PDC.
dielectric relaxation
aramid paper
synthetic ester
FDS
PDC
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Dynamiczna lokalizacja źródeł emisji na podstawie efektu Dopplera
Piotr GAJEWSKI
Jan M. KELNER
Cezary ZIÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 77970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
The structural analysis of singularly perturbed state models of electronic circuits using formula templates
Walery ROGOZA
nr katalogowy: 94742
10.15199/48.2015.11.42
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-4
Badania procesów spiekania i właściwości kompozytów na osnowie miedzi zawierających tuf wulkaniczny
Michał Łach
Janusz Mikuła
Marek Nykiel
nr katalogowy: 94597
10.15199/28.2015.4.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Experimental research of electromechanical and biological systems compatibility
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Oleksiy CHORNYI
Volodymyr NYKYFOROV
Oksana SAKUN
Kirill PANCHENKO
nr katalogowy: 96017
10.15199/48.2016.01.31
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Tradycyjne produkty mięsne Podkarpacia
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 115605
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Równoważniki energetyczne różnych rodzajów biomasy pochodzenia roślinnego.
Stanisław GAD
Agnieszka PAWLAK
nr katalogowy: 60092
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of an electronic particle size analyzer in the study of the brittle material grinding process
Tomasz WYLECIAŁ
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 80866
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
People I met
PIER LUIGI BONORA
nr katalogowy: 103461
10.15199/40.2017.1.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Analiza przyczyn zakłóceń pomiaru ClO2 na przykładzie gminnej Stacji Uzdatniania Wody
Adam KOWALCZYK
Radosław CIEŚLAK
Rafał CHORZĘPA
nr katalogowy: 81897
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Influence of stator damper winding on magnetic and vibroacoustic parameters of turbogenerators
Kristina ČELIĆ
Martin DADIĆ
Velimir VRZIĆ
nr katalogowy: 57868
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
Kompozyty konopno-wapienne (hempcrete)
Michał Gołębiewski
nr katalogowy: 99807
10.15199/33.2016.07.29
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Microprocessor temperature meter for dentistry investigation
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 53239
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Parametry dobrych jakościowo zrębków wędzarniczych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 114009
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Analiza porównawcza narzędzi syntezy Altera Quartus II i Synthagate
Marek WĘGRZYN
Andrzej KARATKIEWICZ
nr katalogowy: 81630
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Wpływ substancji humusowych obecnych w wodzie na skuteczność ochrony inhibitorowej przemysłowych układów wody chłodzącej
ALICJA SKOCZYLAS
PIOTR FALEWICZ
nr katalogowy: 58803
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Assessment of a hand tremor based on analysis of the accelerometer signal
Barbara WILK
Sławomir OLBRYCHT
nr katalogowy: 101978
10.15199/48.2016.11.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Methods for synthesis of fatty-acid esters of starch Metody syntezy estrów skrobi i kwasów tłuszczowych
Anna Stępień
Teresa Witczak
Mariusz Witczak
Mirosław Grzesik
nr katalogowy: 95020
10.15199/62.2015.11.22
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Error Analysis and Antenna Array Placement Optimization of Localization System for Partial Discharge in Substation
Juxiong He
Min Li
Guo Chen
Zhi Wang
nr katalogowy: 85353
10.12915/pe.2014.07.020
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
ECG signal quality improvement techniques
Piotr FIGOŃ
Paweł IRZMAŃSKI
Adam JÓŚKO
nr katalogowy: 76348
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
OPAKOWANIE 2019-11
Opakowanie jako "znak"?
Agnieszka Andruszkiewicz
Magdalena Witkowicz
nr katalogowy: 123452
10.15199/42.2019.11.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Recognition and characterization of defects in GaN epilayers
ELŻBIETA JEZIERSKA
JOLANTA BORYSIUK
nr katalogowy: 79713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Sieci neuronowe jako narzędzie wyszukujące źródło pochodzenia benzyn silnikowych
Bogusław Haducha
Ryszard Tadeusiewicz
nr katalogowy: 117205
10.15199/62.2018.11.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Degenerate Chebyshev Approximation Of The Recursive Digital Filter Group Delay Response
Aca MICIC
Predrag LEKIC
Petar SPALEVIC
Vera PETROVIC
nr katalogowy: 67866
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał biowęgla z biomasy odpadowej – studium przypadku województwa wielkopolskiego
Agnieszka Chwałek
Anna Rolewicz-Kalińska
nr katalogowy: 142876
10.15199/17.2023.4.4
biowęgiel
piroliza
biomasa
odpady
województwo wielkopolskie
biochar
pyrolysis
biomass
waste
Wielkopolskie Voivodship
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał biowęgla z biomasy odpadowej – studium przypadku województwa wielkopolskiego
Agnieszka Chwałek
Anna Rolewicz-Kalińska
nr katalogowy: 142876
10.15199/17.2023.4.4
biowęgiel
piroliza
biomasa
odpady
województwo wielkopolskie
biochar
pyrolysis
biomass
waste
Wielkopolskie Voivodship
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niebezpieczne dioksyny
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 51976
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-3
Marketingowy potencjał polskich nabywców finalnych a ich oczekiwania związane z jego wykorzystywaniem
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 104587
10.15199/48.2017.3.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-4
Achieving Positive Net Energy While Maximizing Use of Existing Assets: The Ejby Molle WWTP Story
Mads Leth
Per Henrik Nielsen
Julian Sandino
Dru Whitlock
Tom Johnson
Thomas Jensen
Michael Nielsen
nr katalogowy: 83533
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Porównanie zawartości dekstranu w cukrze buraczanym i trzcinowym
Aneta Antczak-Chrobot
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 73346
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Influence of HV LC filter on lightning overvoltages in Gas-Insulated Switchgear substations
Marcin SZEWCZYK
Tomasz KUCZEK
Mariusz STOSUR
Wojciech PIASECKI
Marek FLORKOWSKI
Marek FULCZYK
nr katalogowy: 67795
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
EN AW-AlMg1SiCu alloy matrix composite materials reinforced with halloysite particles manufactured by mechanical milling
LESZEK A. DOBRZAŃSKI
BŁAŻEJ TOMICZEK
MIROSŁAWA PAWLYTA
KLAUDIUSZ GOŁOMBEK
nr katalogowy: 84280
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Microstructure and microhardness of annealed austenitic cast steel
PERIKLIS CHRISTODOULOU
RENATA CHYLIŃSKA
MAŁGORZATA GARBIAK
BOGDAN PIEKARSKI
nr katalogowy: 78021
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Optimal Capacity Planning of Renewable Distributed Generation in Active Distribution Networks to Reduce Greenhouse Gas Emissions
Jose Luis MEJIA OLIVAS
Haroldo DE FARIA JR.
Thales SOUSA
Edmarcio A. BELATI
nr katalogowy: 104947
10.15199/48.2017.04.33
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Optimization of Special Inductor for Induction Pre-heating
David PÁNEK
Václav KOTLAN
Ivo DOLEŽEL
nr katalogowy: 88207
10.12915/pe.2014.12.64
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
ZAAWANSOWANE TECHNIKI BADAWCZE W ANALIZIE PROBLEMÓW JAKOŚCIOWYCH LUTOWANYCH ALUMINIOWYCH WYMIENNIKÓW CIEPŁA
MONIKA MOTYKA
LESZEK ORMAN
MARZENA LECH-GREGA
MAREK NOWAK
nr katalogowy: 54025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
The experiment of convergence property for circuit layout demonstrates the defect in evolutionary mechanism
Yabo LUO
nr katalogowy: 75260
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Permeance Computation for Determination of Induction Motor Acoustic Noise
Jean Le BESNERAIS
Vincent LANFRANCHI
Michel HECQUET
Guy FRIEDRICH
nr katalogowy: 52104
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Aktywność defektów w pomiarach elektrycznych i optycznych złączy fotowoltaicznych na bazie CdTe
Eunika ZIELONY
Marcin MORAWSKI
Anna RACINO
Ewa PŁACZEK-POPKO
Zbigniew GUMIENNY
Sergij CHUSNUTDINOW
Grzegorz KARCZEWSKI
nr katalogowy: 100499
10.15199/48.2016.09.11
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Development of Ti-based materials for alloplastic implants
ANDRZEJ ZIELIŃSKI
SYLWIA SOBIESZCZYK
BEATA śWIECZKO-ŻUREK
nr katalogowy: 52784
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-2-3
Rozpoznanie radioelektroniczne z równoczesną lokalizacją wielu źródeł emisji fal radiowych
Piotr Gajewski
Jan M. Kelner
Cezary Ziółkowski
nr katalogowy: 68925
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-8-9
Poszukiwanie rozbitków z wykorzystaniem metody SDF
Jan M. Kelner
Cezary Ziółkowski
Leszek Kachel
Ryszard Studański
nr katalogowy: 61759
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Analiza wpływu współspalania biomasy na stan powierzchniowy stali kotłowej K18
mICHał oPYdo
renaTa WłodarCzYK
aGaTa dudeK
nr katalogowy: 73832
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Apparatus safety in front of overvoltages coming from the power lines
Tomasz KISIELEWICZ
Carlo MAZZETTI2
Giovanni Battista LO PIPARO
nr katalogowy: 88919
10.15199/48.2015.01.51
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH