Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-10
Bhp w sieci
nr katalogowy: 8237
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Bhp w sieci
nr katalogowy: 8279
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
WSTĘPNE SZKOLENIA Z ZAKRESU BHP JAKO NARZĘDZIE AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ
Wioletta ŻMUDA-CZERWONKA
nr katalogowy: 138384
10.15199/180.2022.2.2
pracownik
niepełnosprawność umysłowa
bhp
aktywizacja zawodowa
employee
intellectual disabilities
OHS
employment support
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
WSTĘPNE SZKOLENIA Z ZAKRESU BHP JAKO NARZĘDZIE AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ
Wioletta ŻMUDA-CZERWONKA
nr katalogowy: 138384
10.15199/180.2022.2.2
pracownik
niepełnosprawność umysłowa
bhp
aktywizacja zawodowa
employee
intellectual disabilities
OHS
employment support
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
WSTĘPNE SZKOLENIA Z ZAKRESU BHP JAKO NARZĘDZIE AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ
Wioletta ŻMUDA-CZERWONKA
nr katalogowy: 138384
10.15199/180.2022.2.2
pracownik
niepełnosprawność umysłowa
bhp
aktywizacja zawodowa
employee
intellectual disabilities
OHS
employment support
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Angielski dla behapowców lekcja 6
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 52368
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-16-17
Inżynieria bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia na budowie
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 127489
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
WSTĘPNE SZKOLENIA Z ZAKRESU BHP JAKO NARZĘDZIE AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ
Wioletta ŻMUDA-CZERWONKA
nr katalogowy: 138384
10.15199/180.2022.2.2
pracownik
niepełnosprawność umysłowa
bhp
aktywizacja zawodowa
employee
intellectual disabilities
OHS
employment support
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Resilience engineering a wdrożenie systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy i zasad odpowiedzialności społecznej w polskich przedsiębiorstwach
Małgorzata PĘCIŁŁO
nr katalogowy: 97921
10.15199/47.2016.4.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-5
BHP - co to jest
Z. Niczyporuk
nr katalogowy: 15659
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-5
Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w doskonaleniu warunków produkcji – implikacyjne aspekty wymagań normy ISO 45001
Adam GÓRNY
nr katalogowy: 105583
10.15199/48.2017.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-4
Bezpieczeństwo i ochrona zdrowia w zarządzaniu przedsięwzięciami budowlanymi
Jerzy OBOLEWICZ
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 126033
obiekty budowlane
bezpieczeństwo
ochrona zdrowia
zarządzanie
proces budowlany
construction works
safety
health protection
management
construction process
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-11
Przedsiębiorstwa i koncepcje zarządzania
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 31565
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Polscy behapowcy w europejskiej sieci
nr katalogowy: 105404
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Angielski dla behapowców lekcja 8
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 53581
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Protection from electromagnetic fields
nr katalogowy: 98821
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Angielski dla behapowców - Lekcja 41
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 76602
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Zarządzanie w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 137489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
Systemy zarządzania bhp w obliczu współczesnych problemów świata pracy
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 138607
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Angielski dla behapowców Lekcja 82 Angażowanie młodych pracowników w działania z zakresu bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 101180
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
Bhp w sieci
nr katalogowy: 112626
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Angielski dla behapowców Lekcja 76
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 97744
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 111600
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
BHP w sieci
nr katalogowy: 109413
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Enhancing Predictive Models for Assessing 5G Exposure Effects on Human Health and Cognition through Supervised Machine Learning: A Multi-Stage Feature Selection Approach
Tasneem SOFRI
Allan Melvin ANDREW
Hasliza A RAHIM
Hiromitsu NISHIZAKI
Latifah Munirah KAMARUDIN
Peng Wen WONG
Ping Jack SOH
nr katalogowy: 148984
10.15199/48.2024.06.23
antenna and propagation
bioelectromagnetic
probabilistic neural network
supervised machine learning
antena i propagacja
bioelektromagnetyczny
probabilistyczna sieć neuronowa
nadzorowane uczenie maszynowe
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Angielski dla behapowców Lekcja 62
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 89537
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Trends in security technologies
Petra Dostalova
nr katalogowy: 141374
10.15199/48.2023.01.28
PZTS
ESKV
MZS
camera systems
PZTS
ESKV
MZS
systemy kamer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Trends in security technologies
Petra Dostalova
nr katalogowy: 141374
10.15199/48.2023.01.28
PZTS
ESKV
MZS
camera systems
PZTS
ESKV
MZS
systemy kamer
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-5
Angielski dla behapowców - Lekcja 29
nr katalogowy: 67600
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Komputerowe narzędzie do pomiaru efektywności operacyjnej systemów zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy z wykorzystaniem Kluczowych Wskaźników Efektywności
Daniel PODGÓRSKI
Anna SKŁAD
nr katalogowy: 97919
10.15199/47.2016.4.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Międzynarodowe spotkanie behapowców we Wrocławiu
nr katalogowy: 102494
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Angielski dla behapowców Lekcja 85 Plan zróżnicowania składu zespołów pracowniczych: zrozumiałe instrukcje na stanowisku pracy (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 103430
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Fire detectors and their connection suitable for application in residential, commercial or industrial buildings
Adam MALATINSKY
Martin HROMADA
nr katalogowy: 151344
10.15199/48.2024.11.19
Fire Safety
Fire Detectors
Smoke
bezpieczeństwo przeciwpożarowe
czujki pożarowe
palić
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Metoda określania jakości i liczebności rusztowań budowlanych na przykładzie województwa mazowieckiego
Robert Bucoń
Agata Czarnigowska
nr katalogowy: 116542
10.15199/33.2018.10.29
Keywords: scaffolding
occupational health and safety
qualitative and quantitative assessment.
scaffolding
occupational health and safety
qualitative and quantitative assessment.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-3
Od postawy prozdrowotnej w stoczni jachtowej do ograniczania zagrożeń na stanowisku pracy formierza-laminiarza
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 125624
10.15199/46.2020.3.2
zdrowie
ergonomia
kultura bezpieczeństwa
zagrożenia
jakość pracy
formierz-laminiarz
health
ergonomics
safety culture
threats
quality of work
laminator
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Assessment of the Electromagnetic Radiation Level of vehicles, computers, household appliances, personal care products, mobile phones and smartphones
Krzysztof PRZYSTUPA
Volodymyr POHREBENNYK
Olena MITRYASOVA
Orest KOCHAN
nr katalogowy: 124202
10.15199/48.2020.01.42
electromagnetic radiation level
computers
mobile phones and smartphones.
poziom promieniowania elektromagnetycznego
komputery
telefony komórkowe i smartfony.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Complex ergonomic subsystem management on workplaces from point of light climate view
Marián FLIMEL
nr katalogowy: 58356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Intelligent Digital Multi-purpose Vehicle Instrument
Shoucheng DING
Jianhai LI
Limei XIAO
Rui HUANG
Shizhou YANG
nr katalogowy: 67832
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Angielski dla behapowców.lekcja 16.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 59011
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-5
Analiza studiów przypadku dotyczących pracy z przewlekłymi dolegliwościami układu mięśniowo- -szkieletowego (4) Lekcja 136
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 131556
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
INTERNATIONAL DAY OF ENGINEERING OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT interview with Ewa Mańkiewicz-Cudny, president of FSNT-NOT
nr katalogowy: 137160
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
INTERNATIONAL DAY OF ENGINEERING OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT interview with Ewa Mańkiewicz-Cudny, president of FSNT-NOT
nr katalogowy: 137160
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 47
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 78337
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Zdarzenia radiacyjne
Dorota Gajda
Tomasz Pietroń
Jakub Żebrowski
Dorota Kamionek
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 135198
10.15199/62.2021.12.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Zdarzenia radiacyjne
Dorota Gajda
Tomasz Pietroń
Jakub Żebrowski
Dorota Kamionek
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 135198
10.15199/62.2021.12.6
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-7-8
Zastosowanie bezzałogowych statków powietrznych w procesie budowy rurociągów lądowych
Maciej Witek
Paweł Wlazło
nr katalogowy: 138800
10.15199/17.2022.7.1
bezzałogowe statki powietrzne
rurociągi
fotogrametria
budowa rurociągów lądowych
drony
BSP.
unmanned aerial vehicle
pipelines
photogrammetry
oneshore pipelines construction
drones
UAV.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-7-8
Zastosowanie bezzałogowych statków powietrznych w procesie budowy rurociągów lądowych
Maciej Witek
Paweł Wlazło
nr katalogowy: 138800
10.15199/17.2022.7.1
bezzałogowe statki powietrzne
rurociągi
fotogrametria
budowa rurociągów lądowych
drony
BSP.
unmanned aerial vehicle
pipelines
photogrammetry
oneshore pipelines construction
drones
UAV.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Diagnostyka obiektów w złym stanie technicznym w kontekście bezpieczeństwa prowadzenia robót budowlanych
Aleksandra Radziejowska
Agata Struś
nr katalogowy: 139993
10.15199/33.2022.10.16
ocena stanu technicznego
bezpieczeństwo
diagnostyka
rozbiórka
symulacja.
technical condition assessment
safety
diagnostics
demolition
simulation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Diagnostyka obiektów w złym stanie technicznym w kontekście bezpieczeństwa prowadzenia robót budowlanych
Aleksandra Radziejowska
Agata Struś
nr katalogowy: 139993
10.15199/33.2022.10.16
ocena stanu technicznego
bezpieczeństwo
diagnostyka
rozbiórka
symulacja.
technical condition assessment
safety
diagnostics
demolition
simulation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Diagnostyka obiektów w złym stanie technicznym w kontekście bezpieczeństwa prowadzenia robót budowlanych
Aleksandra Radziejowska
Agata Struś
nr katalogowy: 139993
10.15199/33.2022.10.16
ocena stanu technicznego
bezpieczeństwo
diagnostyka
rozbiórka
symulacja.
technical condition assessment
safety
diagnostics
demolition
simulation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Use and potential of the digital twin of Structural Health Monitoring and Non-Destructive Testing for improving durability and preventing failures of existing structures
Daria Jasińska
Maciej Dutkiewicz
Manon Ancelin
Elodie De Morais Dias
Arthur Grasselli
Nora Morise
Gabriel Laot
nr katalogowy: 149104
10.15199/33.2024.06.03
Non-Destructive Testing (NDT)
chimneys
digital twin
existing structures
Structural Health Monitoring (SHM).
badania nieniszczące (NDT)
kominy
cyfrowy bliźniak
istniejące konstrukcje
monitorowanie stanu konstrukcji (SHM).
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Techniczne aspekty bezpieczeństwa fotobiologicznego źródeł światła, stosowanych do użytku domowego, z uwzględnieniem zagadnień medyczno-prawnych
Irena FRYC
Justyna FRYC
Piotr JAKUBOWSKI
Krzysztof Andrzej WĄSOWSKI
nr katalogowy: 104338
10.15199/48.2017.03.52
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142611
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Lightning Induced Ventricular Fibrillation risk during wandering
Jarosław WIATER
nr katalogowy: 96931
10.15199/48.2016.02.31
CHŁODNICTWO 2009-4
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności Proces certyfikacyjny (Część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 44075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
OPAKOWANIE 2018-1
PACKAGING INNOVATIONS: Bezpieczeństwo opakowań z tworzyw sztucznych przeznaczonych na produkty kosmetyczne
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 111856
10.15199/42.2018.1.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Bezpieczeństwo fotobiologiczne wybranych źródeł światła stosowanych do celów oświetleniowych
Agnieszka WOLSKA
Agata LATAŁA
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 68815
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-6
Analiza studiów przypadku dotyczących pracy z przewlekłymi dolegliwościami układu mięśniowo-szkieletowego (5) Lekcja 137
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 131973
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-6
Analiza studiów przypadku dotyczących pracy z przewlekłymi dolegliwościami układu mięśniowo-szkieletowego (5) Lekcja 137
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 131973
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Zagadnienia elektromagnetyzmu oraz bezpieczeństwa i higieny pracy w wybranych systemach organizacji wiedzy – stan rzeczy i niektóre jego konsekwencje
Witold SYGOCKI
Jadwiga WOŹNIAK-KASPEREK
nr katalogowy: 117964
10.15199/48.2019.01.27
zasoby terminologiczne
język haseł-przedmiotowych KABA
tezaurus Bezpieczeństwo Pracy i Ergonomia
słowa kluczowe
wyszukiwanie informacji
bazy bibliograficzno-abstraktowe.
terminological resources
KABA subject headings system
thesaurus Occupational Safety and Ergonomics
keywords
information searching
information retrieval
bibliographic databases.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-12
Wpływ naprężeń wywołanych obciążeniem belki na poziom własnego pola magnetycznego badanego za pomocą metody magnetycznej pamięci metalu
Agnieszka KOSOŃ-SCHAB
Jarosław SMOCZEK
Janusz SZPYTKO
nr katalogowy: 102977
10.15199/24.2016.12.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Technology of personnel protection from the electromagnetic field in electrical installations of ultrahigh voltage classes
Evhenii A. BONDARENKO
Vasyl M. KUTIN
Maryna V. KUTINA
Oleksandr B. YANCHENKO
Liliia P. RUDA
Andrzej SMOLARZ
Saule RAKHMETULLINA
Yedilkhan AMIRGALIYEV
nr katalogowy: 128257
10.15199/48.2020.10.19
electrical safety
electromagnetic field
ultrahigh voltages
risk
disease
electrical energy
bezpieczeństwo elektryczne
pole elektromagnetyczne
ultra-wysokie napięcia
ryzyko
choroba
energia elektryczna
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
CHŁODNICTWO 2020-2
Wybrane aspekty eksploatacji zaplecza technicznego w chłodnictwie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126249
10.15199/8.2020.2.1
urządzenia chłodnicze
zasady eksploatacji
bhp obsługi sprzętu chłodniczego
refrigeration equipment
operating principles
health and safety at work refrigeration equipment
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Zaburzenia mięśniowo-szkieletowe a różnorodność siły roboczej: czynniki ryzyka i inicjatywy profilaktyczne w określonych grupach pracowników (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 139068
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-11
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 140288
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
Drukowanie 3D i wytwarzanie addytywne - problemy bhp (8)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 118067
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-5
Angielski dla behapowców - lekcja 17
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 59443
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
PACKAGING REVIEW 2023-4
Evaluating Safety factors in corrugated Packaging for extreme environmental conditions
TOMASZ GARBOWSKI
nr katalogowy: 146801
10.15199/42.2023.4.1
safety factors
corrugated board
packaging strength
współczynniki bezpieczeństwa
tektura falista
nośność opakowania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Research on the Intercommunication of Healthy Records and Hospital Medical Records
Guang DONG
Weili SHI
Jing LIU
Yinlong HU
nr katalogowy: 66615
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
Angielski dla behapowców - Lekcja 18
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 60471
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Occupational safety and health - mission impossible?
Piotr Janczewski
nr katalogowy: 76576
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-26
Zasady tworzenia sieci monitoringu wokół obiektu jądrowego (cz. II)
Dr Paweł Krajewski
nr katalogowy: 111208
ochrona radiologiczna
bezpieczeństwo jądrowe
energetyka jądrowa
sieć net-monitoringu
radiological protection
nuclear safety
nuclear power
monitoring net-work
CHŁODNICTWO 2011-9
Identyfikacja zagrożeń jako istotny element procesu oceny ryzyka eksploatacji instalacji ziębniczych oraz pomp ciepła
Włodzimierz Rosochacki
Bogusław Zakrzewski
nr katalogowy: 62651
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
ROBOTIZATION OF THE PROCESS OF REMOVAL OF THE GATING SYSTEM IN AN ENTERPRISE FROM THE AUTOMOTIVE INDUSTRY
Magdalena BUCIOR
Rafał KLUZ
Andrzej KUBIT
nr katalogowy: 125708
10.15199/160.2020.1.2
automation and robotics in foundry
product development
removal of gating systems
work safety
automatyzacja i robotyzacja w odlewnictwie
projektowanie wyrobów
usuwanie układów wlewowych
bezpieczeństwo pra
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Angielski dla behapowców - lekcja 80
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 100106
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-5
Bezpieczna praca z niebezpiecznymi chemikaliami w firmach farmaceutycznych (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 120021
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Dużo o kulturze bezpieczeństwa
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 134912
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Angielski dla behapowców - Lekcja 25
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 65036
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
GlobalGAP - standard jakości i bezpieczeństwa dla producentów żywności
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 54439
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Inteligentne środki ochrony indywidualnej: inteligentna ochrona na przyszłość (1)Lekcja 142
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 134917
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-2
Angielski dla behapowców - lekcja 14
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 57561
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Podsumowanie roku i plany Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Pracowników Służby BHP
nr katalogowy: 103416
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Bezpieczeństwo - pojęcie, istota, typologia
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 104171
10.15199/48.2017.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ROZPROSZONY SYSTEM MONITOROWANIA I ANALIZY STRUKTURY KADŁUBA W STATKACH POWIETRZNYCH
Janusz Gozdecki
Michał Wągrowski
Krzysztof Łoziak
Marek Sikora
Jacek Wszołek
Wiesław Ludwin
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 101782
10.15199/59.2016.6.58
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
the safety and hygiene of work in the steel company
BOŻENA GAJDZIK
STANISŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 33215
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Zarządzanie w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 137489
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-22-23
Building objects for safety of state as a subject of construction process (investment and operational)
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122951
building objects
operational process
investment process
safety
and defence.
building objects
operational process
investment process
safety
and defence.
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 55.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 85423
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-3
NOWE MATERIAŁY STOSOWANE W HEŁMACH ELEKTROIZOLACYJNYCH SECRA
Grzegorz Matusiak
Robert Nader
Jerzy Nowikow
Andrzej Łasica
nr katalogowy: 130927
10.15199/13.2021.3.7
prace pod napięciem
bezpieczeństwo i higiena pracy
elektroizolacyjny hełm ochronny
Live Working
Health and Safety
Electrically Insulating Safety Helmet
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Angielski dla behapowców - lekcja 5
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 51858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
The Cellular Phone-Induced Electromagnetic Radiation as the Risk Factor in Brain Cancer - a Survey of Recent Research
Wanda STANKIEWICZ
Andrzej KRAWCZYK
Jarosław KIELISZEK
nr katalogowy: 74814
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagrożenia związane z obecnością w żywności bakterii z rodzaju Clostridium
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 119409
10.15199/65.2019.3.2
bezpieczeństwo żywności
Clostridium spp.
C. botulinum
patogeny w żywności
food safety
Clostridium spp.
C. botulinum
food pathogen
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
Systemy zarządzania bhp w obliczu współczesnych problemów świata pracy
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 138607
CHŁODNICTWO 2015-6
Introduction to engineering safety of anthropogenic object
Adam Baryłka
nr katalogowy: 92145
10.15199/8.2015.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
ELECTRIC CAR CRASHENERGY ABSORBING STRUCTURE
Mirosław CHŁOSTA
Andrzej BARSZCZ
nr katalogowy: 125709
10.15199/160.2020.1.3
Electric car
safety zones
protecting structures
passive safety
FEM simulation
pojazd elektryczny
konstrukcje ochronne
strefy bezpieczeństwa
bezpieczeństwo bierne
obliczenia wytrzymałościowe
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Drukowanie 3D i wytwarzanie addytywne - problemy bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 114560
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
INTERNATIONAL DAY OF ENGINEERING OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT interview with Ewa Mańkiewicz-Cudny, president of FSNT-NOT
nr katalogowy: 137160
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Pomoc przedsiębiorstwom w poprawie stanu zdrowia pracowników: Holandia (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 111595
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
PEM electrolysis system performance and system safety integration
Stanford Chidziva
Marek Malinowski
Bernard Bladergroen
Sivakumar Pasupathi
Mykhaylo Lototskyy
nr katalogowy: 129258
10.15199/48.2020.12.01
renewable hydrogen
hydrogen safety
PEM water electrolysis performance
metal hydride compressor
odnawialny wodór
bezpieczeństwo użytkowania wodoru
elektrolizer wody typu PEM
kompresor na wodorkach metali
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
A research web-based system in the field of fire safety "FireRisks"
S.V. Gudin
Renat Sh. Khabibulin
nr katalogowy: 87548
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Angielski dla behapowców - Lekcja 24
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 64409
ELEKTROINSTALATOR 2020-1
ZAGROŻENIAMI Cztery mity dotyczące bezpieczeństwa elektrycznego
nr katalogowy: 124586
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Jak wdrożyć „Złote zasady bhp”, aby stały się rzeczywistym fundamentem silnej kultury bezpieczeństwa pracy?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 147207
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-12
Analiza bezpieczeństwa jakosciowego wody uzdatnionej w ZUW w Starym Sączu
Iwona Wiewiórska
Izabela Głaz
Józef Ciuła
nr katalogowy: 124124
10.15199/17.2019.12.2
woda
bezpieczeństwo
jakość
infrastruktura krytyczna
water
safety
quality
critical infrastructura
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Plan zróżnicowania składu zespołów pracowniczych: zrozumiałe instrukcje na stanowisku pracy (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 104454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Zbiorniki zaporowe – aktualne zagadnienia ich funkcjonowania i oceny stanu bezpieczeństwa
Zbigniew Dmitruk
Maciej Sieinski
Mirosław Wiatkowski
nr katalogowy: 139922
10.15199/22.2022.10.1
zbiorniki zaporowe
funkcjonowanie zbiorników
stan bezpieczeństwa zbiorników
Państwowa służba do spraw bezpieczeństwa budowli piętrzących
damming reservoirs
operation of reservoirs
safety of reservoirs
National Service Center for Safety of Hydraulic Structures
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Zbiorniki zaporowe – aktualne zagadnienia ich funkcjonowania i oceny stanu bezpieczeństwa
Zbigniew Dmitruk
Maciej Sieinski
Mirosław Wiatkowski
nr katalogowy: 139922
10.15199/22.2022.10.1
zbiorniki zaporowe
funkcjonowanie zbiorników
stan bezpieczeństwa zbiorników
Państwowa służba do spraw bezpieczeństwa budowli piętrzących
damming reservoirs
operation of reservoirs
safety of reservoirs
National Service Center for Safety of Hydraulic Structures
AURA 2018-2
Warunki miejskie jako źródło rozwoju medycyny środowiskowej - rys historyczny
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 112088
10.15199/2.2018.2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Preparing for Firefighter's Interventions during Designing Buildings
Lajos Horvath
Peter Pantya
Agoston Restas
nr katalogowy: 87562
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Real Time Prototype to Measure Structural Acceleration and Tilt of High-Rise Building
M. E. HAQUE
M. F. M. ZAIN
M.A. HANNAN
M.JAMIL
MD. ASIKUZZAMAN
nr katalogowy: 89375
10.15199/48.2015.02.40
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Prediction of SAR of Electromagnetic Radiation due to Virtual Reality Headsets in the Human Head
Piyapat POUNGSRI
Tanaporn PECHRKOOL
Aphibal PRUKSANUBAL
Prayoot AKKARAEKTHALIN
nr katalogowy: 127829
10.15199/48.2020.09.35
SAR
Virtual Reality Headsets
Human Head
wirtualna rzeczywistość
współczynnik SAR
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE “OGNIK” ROOM OF THE STATE FIRE RESCUE TRAINING IN LUBARTÓW
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 141325
10.15199/180.2022.4.4
education room
threat
science
fire protection
safety
play
sala edukacyjna
zagrożenie
nauka
ochrona przeciwpożarowa
bezpieczeństwo
zabawa
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE “OGNIK” ROOM OF THE STATE FIRE RESCUE TRAINING IN LUBARTÓW
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 141325
10.15199/180.2022.4.4
education room
threat
science
fire protection
safety
play
sala edukacyjna
zagrożenie
nauka
ochrona przeciwpożarowa
bezpieczeństwo
zabawa
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Ocena realizacji strategii na rzecz poprawy jakości zdrowia psychicznego w Polsce
Mira LISIECKABIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 113219
ochrona zdrowia psychicznego
Narodowy Program Zdrowia (NPZ) na lata 2016-2020
Narodowy Program Ochrony Zdrowia Psychicznego (NPOZP)
mental health protection
National Health Programme (NPZ) for 2016-2020
National Mental Health Protection Programme (NPOZP)
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Electromagnetic compatibility analysis of electric equipments
Matej KUČERA
Milan ŠEBÖK
nr katalogowy: 70660
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Current status of standardization related to electromagnetic compatibility and functional safety
Bernd JAEKEL
nr katalogowy: 68766
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Quo Vadis? - Outdoor lighting Focusing on public lighting
Péter SCHWARCZ
nr katalogowy: 37111
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Intelligent support system for e-Health
Larysa GLOBA
Ivan ISHCHENKO
Andrii ZAKHARCHUK
nr katalogowy: 102644
10.15199/48.2016.12.60
OPAKOWANIE 2010-5
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 51734
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Narażenie pracowników zajmujących się instalacją, serwisem oraz demontażem systemów fotowoltaicznych na szkodliwe czynniki biologiczne, chemiczne i psychofizyczne
Dariusz BACZYŃSKI
Piotr HELT
Piotr KAPLER
Paweł PIOTROWSKI
Sylwester ROBAK
nr katalogowy: 111067
10.15199/48.2017.12.57
bezpieczeństwo i higiena pracy
system fotowoltaiczny
czynniki szkodliwe
zapobieganie zagrożeniom zdrowotnym
occupational safety and health
photovoltaic system
harmful factors
preventing adverse health effects.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Ocena chemicznego zanieczyszczenia terenu przeznaczonego pod budowę zakładu przemysłowego
Daniela Špirková
Katarina Teplická
nr katalogowy: 132185
10.15199/62.2021.6.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Ocena chemicznego zanieczyszczenia terenu przeznaczonego pod budowę zakładu przemysłowego
Daniela Špirková
Katarina Teplická
nr katalogowy: 132185
10.15199/62.2021.6.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Ocena chemicznego zanieczyszczenia terenu przeznaczonego pod budowę zakładu przemysłowego
Daniela Špirková
Katarina Teplická
nr katalogowy: 132185
10.15199/62.2021.6.3
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH