Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Krzyżówki drożdży browarniczych Cz. 2. Tworzenie i wykorzystanie krzyżówek międzygatunkowych w browarnictwie
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 109565
10.15199/64.2017.9.3
drożdże browarnicze
krzyżówki międzygatunkowe
krzyżówki wewnątrz gatunkowe
heterozja
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
brewer’
s yeast
interspecific hybrids
intraspecific hybrids heterosis
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Stabilność mikrobiologiczna wybranych piw niefiltrowanych i niepasteryzowanych
Małgorzata Makarewicz
Aleksander Poreda
Iwona Drożdż
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 60289
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Diagnozowanie i rozwiązywanie problemu obniżonej żywotności drożdży piwowarskich w warunkach przemysłowych – studium przypadku
Aleksander Poreda
Paweł Zych
nr katalogowy: 112304
żywotność drożdży
fermentacja
napowietrzanie
suplementacja
yeast viability
fermentation
aeration
supplementation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Drożdże specjalistyczne Lallemand Polska - gwarancja udanych wypieków
nr katalogowy: 115672
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Monitoring jakości drożdży
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 30033
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Badania nad fermentacją alkoholową skojarzonej kultury drożdży
Antoni Miecznikowski
Krystyna Zielińska
nr katalogowy: 62808
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Tlen oraz czynniki stresujące -kluczowe parametry dla procesu propagacji drożdży
OLAU NIELSEN
nr katalogowy: 6787
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Drożdże aromatyczne Wyrazisty smak w przemyśle piekarskim
nr katalogowy: 112505
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Zużycie drożdży w piekarni
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 29569
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Nowy preparat suszonych drożdży gorzelniczych I-7-43 w technologii produkcji spirytusu
Katarzyna Kotarska
nr katalogowy: 40147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Dobra współpraca warunkiem sukcesu
nr katalogowy: 71378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Identyfikacja drożdży modyfikacje metod klasycznych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 101720
10.15199/65.2016.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Akumulacja tlenu w zawiesinie drożdży Saccharomyces cerevisiae w kolumnach barbotażowych i reaktorach airlift z cyrkulacją zewnętrzną
BOŻENNA KAWALEC-PIETRENKO
DONATA KONOPACKA-ŁYSKAWA
IWONA HOŁOWACZ
nr katalogowy: 33001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Milowy krok w rozwoju onesano. Komisja Europejska rozszerzyła zastosowanie biomasy drożdży Yarrowia lipolytica
nr katalogowy: 150461
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Carlsberg odtworzył piwo z drożdży sprzed 133 lat!
nr katalogowy: 98685
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Drożdżownia w Wołczynie - uroczysta inauguracja fabryki po modernizacji
nr katalogowy: 22151
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Zmiany zawartości trehalozy w czasie przechowywania liofilizowanych drożdży piekarskich
G. Zwoliński
J. S. Szopa
nr katalogowy: 6939
CHŁODNICTWO 2022-6
Typowe problemy z chłodnictwa komercyjnego
nr katalogowy: 140798
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Otrzymywanie hybrydów drożdży Sacchammyces cerevisiae syntetyzujących biotynę. Otrzymywanie i selekcjahaploidów
P. Patelski
J. S. Szopa
nr katalogowy: 6779
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie mieszanych kultur mikroorganizmów bakterii i drożdży w biodegradacji oleju napędowego
Ewa Kaczorek
Agnieszka Pijanowska
Łukasz Chrzanowski
Andrzej Plszanowski
nr katalogowy: 20280
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ warunków środowiskowych na przeżywalność bakterii fermentacji mlekowej i drożdży podczas zamrażania
PIOTR DZIUGAN
MARCIN DZIOMDZIORA
RENATA BOJANOWSKA
nr katalogowy: 16082
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 108767
10.15199/64.2017.8.2
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 3. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 112303
10.15199/64.2018.2.2
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
substancje zapachowe
wykorzystanie węglowodanów
tolerancja temperaturowa
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer’
s yeast
aroma compounds
carbohydrate utilization temperature tolerance
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
CHŁODNICTWO 2022-6
Typowe problemy z chłodnictwa komercyjnego
nr katalogowy: 140798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Drożdże modyfikowane genetycznie
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 80676
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Drożdże browarnicze - unikatowy organizm w procesie technologicznym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 82778
OPAKOWANIE 2007-4
Celofan - duże oszczędności dla producentów drożdży
nr katalogowy: 25382
OPAKOWANIE 2009-9
Badanie właściwości biostatycznych polimerowych materiałów opakowaniowych względem bakterii i drożdży
Izabela Steinka
Anita Kukułowicz
Magda Morawska
Maria Rutkowska
Małgorzata Waleron
Krzysztof Waleron
nr katalogowy: 46562
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Optymalizacja warunków wbudowania jodu do drożdży Saccharomyces cerevisiae
Barbara Dolińska
Michał Zieliński
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Zbigniew Dobrzański
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59852
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-12
Wpływ podwyższonego napięcia pracy buforowej na żywotność baterii kwasowo-ołowiowej
Andrzej Binkiewicz
nr katalogowy: 48382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
System do wykrywania drożdży i pleśni w napojach w "czasie rzeczywistym"
nr katalogowy: 29440
AURA 2015-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 90858
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jeśli nie pomaga zwiększony dodatek drożdży...
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 31683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Inauguracja Rady Naukowej Inter Yeast - Leiber
nr katalogowy: 29459
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Badania foulingu w procesie mikrofiltracji roztworów drożdży z zastosowaniem membran ceramicznych
ELŻBIETA GABRUŚ
DANIELA SZANIAWSKA
nr katalogowy: 35007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Lallemand Polska – naszą specjalnością są drożdże
nr katalogowy: 129430
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Krzyżówki drożdży browarniczych 1. Historia, stan obecny i perspektywy
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 108399
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Interspecific hybrid
brewer's yeast
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Wzbogacenie drożdży Saccharomyces cerevisiae w miedź, żelazo i mangan
BARBARA M. DOLIŃSKAa
*
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HENRYK GÓRECKI
FLORIAN RYSZKA
nr katalogowy: 41708
DOZÓR TECHNICZNY 2021-5
Jak instalować na statku szafy sterownicze, rozdzielnice okrętowe oraz inne urządzenia?
nr katalogowy: 134073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Fermentacji
nr katalogowy: 70388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ przeciwutleniaczy i atmosfery pakowania na przeżywalność immobilizowanych probiotyków
Małgorzata Mizielińska
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
Dawid Urbański
Magdalena Stobińska
nr katalogowy: 101001
10.15199/65.2016.8.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Dobre drożdże to podstawa
nr katalogowy: 99724
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Rola drożdży w kształtowaniu walorów organoleptycznych i zdrowotnych wina
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 72044
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
43. doroczna konferencja o drożdżach
Ludmiła Bogacz-Radomska
Joanna Harasym
nr katalogowy: 102833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wykorzystanie drożdży Saccharomyces cerevisiae w zabezpieczaniu procesów fermentacyjnych
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 97394
10.15199/64.2016.3.6
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-8
Wpływ wyładowań baterii stacyjnych na ich starzenie
Andrzej Binkiewicz
nr katalogowy: 45938
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Łożyska TL firmy NSK zapewniają dwukrotnie dłuższy okres eksploatacji w maszynach do produkcji papieru
nr katalogowy: 127524
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Łożyska TL firmy NSK zapewniają dwukrotnie dłuższy okres eksploatacji w maszynach do produkcji papieru
nr katalogowy: 127524
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Możliwość wykorzystania drożdży pofermentacyjnych w produkcji autolizatów drożdżowych
Bartłomiej Podpora
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 50728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Dynamika i efekty końcowe fermentacji stężonych (HG i VHG) brzeczek piwowarskich
Paweł Zarychta
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Barbara Foszczyńska
nr katalogowy: 50725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Biotransformacja aldehydu benzoesowego do D(-)-1 -hydroksy- 1-fenylopropanonu. Wybór drożdży oraz wstępne badanie warunków procesu
ALEKSANDER CHMIEL
JERZY ZAMBRZYCKI
JACEK ROPENGA
MIROSŁAW PAPIERZ
STEFAN GRUDZIŃSKI
nr katalogowy: 108018
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Biotransformacje z udziałem drożdży
Ewa Białecka-Florjańczyk
Jolanta Krzyczkowska
Izabela Stolarzewicz
nr katalogowy: 59843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Tuż pod skórką owocu
nr katalogowy: 23140
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Recenzje
nr katalogowy: 14715
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Wpływ geometrii homogenizatora ultradźwiękowego na dezintegrację drożdży piekarniczych
Anna Kacprowicz
Agnieszka Trawińska
Marek Solecki
nr katalogowy: 124839
10.15199/62.2020.2.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Preparat chroniący podwozia
A. Bądkowski
nr katalogowy: 339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rewolucja w piekarstwie – zawsze świeże pieczywo
nr katalogowy: 142508
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Kultury starterowe do produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 67464
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-16
Rośnie piekarzom, wyrośnie rolnikom
nr katalogowy: 19364
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Optymalizacja warunków otrzymywania biokatalizatora dla reakcji rozkładu nadtlenku wodoru
Ilona Trawczyńska
nr katalogowy: 125791
10.15199/62.2020.4.21
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Uwaga na importowane drożdże paszowe
ft
nr katalogowy: 6865
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Drożdże - gorący temat
nr katalogowy: 12688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-11
Wykorzystanie odkształceń w przebiegach generowanych przez prądnicę synchroniczną
GRZEGORZ GRZECZKA
nr katalogowy: 21975
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Uwalnianie związków zawartych we wnętrzu komórek mikroorganizmów
Marek Solecki
nr katalogowy: 20363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Powtarzalność parametrów ciast chlebowych przy zastosowaniu kultur starterowych
Witold Krusz
nr katalogowy: 56912
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
CHŁODNICTWO 2006-12
Zimny szok jako czynnik indukujący krioprotekcję drobnoustrojów
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 22641
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
X Jubileuszowe Sympozjum Suszarnictwa
D. Piotrowski
M. Janowicz
nr katalogowy: 6897
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Nanodiagnostyka - perspektywa dla drożdży piwowarskich. Cz. II. Praktyczne wykorzystanie nanobiotechnologii
A. Sałek
nr katalogowy: 14719
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-6
Krycie dachów płaskich blachą RHEINZINK® na podwójny rąbek stojący
Grzegorz Tomaszewski
nr katalogowy: 10554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Sympozjum Odpadowe drożdże piwowarskie i młóto - cenny surowiec
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6801
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Plazmolizaty drożdżowe jako stymulatory fermentacji winiarskiej
E. Pogorzelski
M. Kobus
A. Wilkowska
nr katalogowy: 14618
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Bakterie jako partner drożdży piwowarskich w produkcji piw kwaśnych
Barbara Foszczyńska
Joanna Chmielewska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 101015
10.15199/64.2016.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Gwarantujemy odbiór każdej ilości drożdży...
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Nanodiagnostyka - perspektywa dla drożdży piwowarskich Cz. I. Podstawy nanobiotechnologii
A. Sałek
nr katalogowy: 14702
ELEKTROINSTALATOR 2023-6
WYRÓWNYWACZ AKUMULATORÓW
nr katalogowy: 143724
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-1
Problemy unieszkodliwiania paneli fotowoltaicznych
Paulina L. GRZELAK
nr katalogowy: 130847
CHŁODNICTWO 2006-10
Wpływ szybkości zamrażania na przeżywalność skojarzonych populacji bakterii fermentacji mlekowej i drożdży
PIOTR DZIUGAN
MARCIN DZIOMDZIORA
nr katalogowy: 21418
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne napojów
B. Sokołowska. R. A. Grzybowski
nr katalogowy: 6806
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Pomorska Fabryka Drożdży S.A. w Tczewie. Jakość gwarantowana
nr katalogowy: 4808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Opinie eksperta o dodawaniu drożdży i wydajności pieczywa
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12780
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 4. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 113422
10.15199/64.2018.4.6
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
spore-to-spore mating
rare mating
fuzja protoplastów
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer's yeast
spore-to-spore mating
rare mating
protoplast fusion
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces uvarum
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Hitek. Tradycyjny wypiek w supernowoczesnym piecu rurorwym Leonardo firmy Europa
nr katalogowy: 19057
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Termoizolacje do dachów płaskich i skośnych
nr katalogowy: 138079
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Master Martini. Panettone
nr katalogowy: 19191
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Master Martini. Ciasto Panettone
nr katalogowy: 12816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rewolucja w piekarstwie – zawsze świeże pieczywo
nr katalogowy: 142508
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Przepisy Radosława Raka
nr katalogowy: 19301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Przepisy Sebastiana Szmyda. Propozycje karnawałowe
nr katalogowy: 4756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Zastosowanie kultur starterowych w procesie słodowania jęczmienia
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 102824
10.15199/64.2016.12.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Drożdże winiarskie. Aktywność wzrostowa i fermentacyjna kriotolerancyjnych drożdży winiarskich
D. Kusewicz
E. Rokiciniak
A. Nowak
nr katalogowy: 6710
CHŁODNICTWO 2006-9
Wpływ wybranych krioprotektantów na przeżywalność bakterii fermentacji mlekowej i drożdży podczas zamrażania
PIOTR DZIUGAN
MARCIN DZIOMDZIORA
nr katalogowy: 16073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Sól spożywcza we współczesnych technologiach piekarskich oraz aspekty żywieniowe
Henryk Piesiewicz
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 4797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Drożdże Organiczne-BIO EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 124725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Drożdze Organiczne - EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 119908
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. I
Joanna Berłowska
Kręgiel Dorota
nr katalogowy: 83799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Nowości techniki
nr katalogowy: 32126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Lallemand Polska – naszą specjalnością są drożdże
nr katalogowy: 129430
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
teksty-preteksty
nr katalogowy: 117691
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-8
Fermentacja z mikrofiltracją
ANDRZEJ B. JARZĘBSKI
JANUSZ J. MALINOWSKI
nr katalogowy: 107116
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Technologia odroczonego wypieku
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 62777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Posiedzenie kierownictwa europejskiej organizacji producentów drożdży "COFALEC" w Polsce
nr katalogowy: 92061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
NASA, pół wieku w służbie ludzkości
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 38403
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-6
Termoizolacje do dachów płaskich i skośnych BauderECO
nr katalogowy: 132151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Ibis. Poznaj technologię przyszłości – piece termoolejowe
nr katalogowy: 138264
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
OCENA ŻYWOTNOŚCI I ADHEZJI BAKTERII NA POWIERZCHNI POLIMERÓW Z NANOCZĄSTKAMI SREBRA I MIEDZI.
Małgorzata Piotrowska
Beata Gutarowska
Zofia Żakowska
Regina Jeziórska
Stanisław Zajchowski
Jolanta Tomaszewska
nr katalogowy: 70880
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Cool rising
nr katalogowy: 32310
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Rada Naukowa
nr katalogowy: 30034
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-7
LUDZIE POLSKIEJ ELEKTRYKI - Prof. Michał Jabłoński (1920-2008)
Kazimierz Zakrzewski
nr katalogowy: 36292
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-9
Nowy gatunek KCS10B do obróbki superstopów
nr katalogowy: 128072
AUTO MOTO SERWIS 2020-7
Nowości Philipsa
nr katalogowy: 135600
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Technologie
nr katalogowy: 141979
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Technologie
nr katalogowy: 141979
ELEKTROINSTALATOR 2022-10
SAMOCHODY ELEKTRYCZNE: WYDAJNOŚĆ, ŁADOWANIE, ŻYWOTNOŚĆ AKUMULATORÓW – cz. 3
nr katalogowy: 140235
ELEKTROINSTALATOR 2022-10
SAMOCHODY ELEKTRYCZNE: WYDAJNOŚĆ, ŁADOWANIE, ŻYWOTNOŚĆ AKUMULATORÓW – cz. 3
nr katalogowy: 140235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Nowe rozwiązanie poprawiające czystość mikrobiologiczną ziarna
nr katalogowy: 32426
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Chleb graham - doskonały z długą fermentacją
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 34893
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Proces dezintegracji komórek drożdży w młynie perełkowym
ANDRZEJ HEIM
URSZULA KAMIONOWSKA
MAREK SOLECKI
nr katalogowy: 28803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. II)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 89218
10.15199/64.2015.1.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WRAŻLIWOŚĆ WYBRANYCH PLEŚNI I DROŻDŻY KOLONIZUJĄCYCH WSPÓŁCZESNE DREWNO DĘBU I SOSNY PO OŚMIU LATACH ZALEGANIA W GLEBIE W BISKUPINIE NA ELEKTROCHEMICZNIE PRZETWORZONĄ WODĘ
Julitta Gajewska
Zbigniew Wyżewski
Hanna Rekosz-Burlaga
Leszek Babiński
Wawrzyniec Pladys
Paweł Sysa
nr katalogowy: 70842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-9
Nowy gatunek KCS10B do obróbki superstopów
nr katalogowy: 128072
ELEKTROINSTALATOR 2023-6
WYRÓWNYWACZ AKUMULATORÓW
nr katalogowy: 143724
-
nr katalogowy:
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Zoptymalizowane, monolityczne frezy walcowo-czołowe – zwiększona stabilność i dłuższa żywotność narzędzia
nr katalogowy: 133859
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Zoptymalizowane, monolityczne frezy walcowo-czołowe – zwiększona stabilność i dłuższa żywotność narzędzia
nr katalogowy: 133859
AUTO MOTO SERWIS 2020-7
Nowości Philipsa
nr katalogowy: 135600
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Sprężarka o zmiennym skoku (CVC)
nr katalogowy: 135709
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Nowe kierunki rozwoju firm InterYeast Sp. z o.o. oraz Leiber GmbH
Bartłomiej Podpora
nr katalogowy: 31130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Kara dla Lesaffre'a
Marta Stus
nr katalogowy: 24447
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb zakopiański
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 56366
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Drożdże dezaktywowane
nr katalogowy: 95173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Dobra inwestycja zawsze z firmą Cream
nr katalogowy: 128979
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Filtry modułowe Pall dla browarów i mikrobrowarów
Piotr Ziarko
Marek Waczyński
dr Marek Jastrzębski
nr katalogowy: 87604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
N-nitrozoaminy (nitrozoaminy) w słodzie i w piwie
nr katalogowy: 98025
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na wzrost drożdży Yarrowia lipolytica
Marek OSTAFIN
Karol BULSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Maciej OZIEMBŁOWSKI
nr katalogowy: 102614
10.15199/48.2016.12.30
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Dobra inwestycja zawsze z firmą Cream
nr katalogowy: 128979
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Drożdże a układ odpornościowy
nr katalogowy: 146044
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Internet Rzeczy to zapowiedź nowej ery dla maszyn terenowych
nr katalogowy: 133862
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Internet Rzeczy to zapowiedź nowej ery dla maszyn terenowych
nr katalogowy: 133862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Ibis. Poznaj technologię przyszłości – piece termo olejowe
nr katalogowy: 137855
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Jak zadbać o bezpieczeństwo instalacji i sieci elektroenergetycznych?
Szymon Szczur
nr katalogowy: 143310
10.15199/74.2023.5.5
CHŁODNICTWO 2023-3
Jak zarządzać chłodnią
nr katalogowy: 143897
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Jak sposób i kolejność łączenia składników na ciasto wpływają na jakość pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 147182
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Sprężarka o zmiennym skoku (CVC)
nr katalogowy: 135709
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Elf przypomina o olejach do zadań specjalnych
nr katalogowy: 137515
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
EKSTRAKT DROŻDŻOWY - SKĄD TEN SMAK ?
nr katalogowy: 78771
ELEKTROINSTALATOR 2019-7
Monitorowanie układów zasilania w systemach sterowniczych
nr katalogowy: 122438
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Okładziny ceramiczne w gastronomii
Martin Popek
nr katalogowy: 127032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Ibis. Poznaj technologię przyszłości – piece termoolejowe
nr katalogowy: 138264
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Przyszłość
Błażej Fidrocki
nr katalogowy: 143315
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-8
Eksploatacja i żywotność akumulatorów litowo-jonowych
Adrianna Sobczak
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 150178
10.15199/13.2024.8.8
akumulatory litowo-jonowe
baterie Lit-ion
eksploatacja
resurs
żywotność
exploitation
lithium-ion batteries
Lithium-ion batteries
service life
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Fino, oloroso i inne
winny maniak
nr katalogowy: 117250
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Nowy (stary) chleb - ciekawy pomysł KZRS "SCh"
Marta Stus
nr katalogowy: 54423
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Metody molekularne stosowane do identyfikacji drożdży w winiarstwie
Monika Cioch
Paweł Satora
nr katalogowy: 82578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Psucie żywności przy udziale drożdży
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 87961
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Estymacja parametrów niezawodnościowych półprzewodnikowych źródeł światła
Ryszard KOPKA
nr katalogowy: 48198
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-6
Komunikacja w inteligentnym budynku
nr katalogowy: 56091
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-3
Nowość w ofercie Danfoss Drives - VLT Midi FC 280 - wszechstronny napęd elektryczny dla producentów maszyn
nr katalogowy: 104492
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nowość w ofercie Danfoss Drives - VLT Midi FC 280 - wszechstronny napęd elektryczny dla maszyn w przetwórstwie spożywczym
nr katalogowy: 100979
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-8
Ponad 20 lat aktywnej ochrony antykorozyjnej - taśma ZincTape już dostępna w Polsce
nr katalogowy: 100178
AUTO MOTO SERWIS 2019-1
Produkty
nr katalogowy: 134284
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Elf przypomina o olejach do zadań specjalnych
nr katalogowy: 137515
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Ibis. Poznaj technologię przyszłości – piece termo olejowe
nr katalogowy: 137855
ELEKTROINSTALATOR 2022-10
SAMOCHODY ELEKTRYCZNE: WYDAJNOŚĆ, ŁADOWANIE, ŻYWOTNOŚĆ AKUMULATORÓW – cz. 3
nr katalogowy: 140235
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Inhibitory fermentacji etanolowej w winiarstwie
Paweł Sroka
Urszula Błaszczyk
nr katalogowy: 50136
CHŁODNICTWO 2009-5
Liofilizacja piekarskiej kultury starterowej
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 44587
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
100 lat!
nr katalogowy: 69667
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Zastosowanie systemu EZ-Fluo Merck Millipore do szybkiej oceny jakości mikrobiologicznej soków i napojów
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
nr katalogowy: 89210
10.15199/64.2015.1.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE METOD KLASYCZNYCH I MOLEKULARNYCH DO IDENTYFIKACJI MIKROORGANIZMÓW ŚRODOWISKA NATURALNEGO
Katarzyna Rajkowska
nr katalogowy: 70870
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH