Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ temperatury i obróbki mikrofalowej na aktywność antyoksydacyjną suszonych śliwek
Aleksandra Duda-Chodak
Tomasz Tarko
Marek Suwara
nr katalogowy: 46201
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Jak ocenić aktywność przeciwutleniającą składników żywności
Mariola Kozłowska
Agata Górska
nr katalogowy: 55117
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
CHŁODNICTWO 2006-8
Trwałość przechowalnicza soku jeżynowego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty bogate w polifenole naturalne konserwanty produktów mięsnych
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 113835
10.15199/65.2018.5.3
polifenole
mięso
antyoksydanty
właściwości prozdrowotne
polyphenols
meat
antioxidants
health benefits
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 4917
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 116214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Wpływ zastosowania syropu maltozowego jako zamiennika części słodu na aktywność przeciwutleniającą piw
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 102281
10.15199/64.2016.11.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Herbata poprawia urodę
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 29590
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polifenole w żywności Właściwości przeciwutleniające
MARTA MITEK
ANDRZEJ GASIK
nr katalogowy: 29765
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Wymagania dotyczące projektowanych i modernizowanych obiektów inżynieryjnych na liniach kolejowych dużych prędkości
Łukasz Topczewski
Juliusz Cieśla
Kazimierz Szadkowski
nr katalogowy: 63819
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Modyfikacja zawartości polifenoli w winach z wykorzystaniem impulsowego pola elektrycznego
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
Krzysztof POLITOWSKI
nr katalogowy: 117960
10.15199/48.2019.01.23
impulsowe pole elektryczne
PEF
polifenole
winogrona
Hibernal.
pulsed electric field
PEF
polyphenol
grapes
Hibernal
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Rozwój eksportu ważnym zadaniem producentów polskich wódek
nr katalogowy: 25009
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Rozwój sytuacji na wspólnotowym i krajowym rynku zbóż w pierwszym kwartale roku gospodarczego 2007/2008
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 31910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Wpływ sposobu prażenia ziaren kawy na poziom związków fenolowych
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 148172
10.15199/65.2024.4.3
kawa
ziarna
palenie
prażenie
związki fenolowe
polifenole
coffee
beans
roasting
phenolic compounds
phenolic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Odpowiedź na sprostowanie "Krajowy rynek soków pomarańczowych "ocena autentyczności i tożsamości", autor dr inż. Grzegorz Suwała, "Przemysł Spożywczy" nr 6/2014
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 87255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Przetwory owocowe i warzywne, soki, napoje i wody – pod lupą Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 49500
OPAKOWANIE 2006-3
Poligraficzne Konfrontacje - Farb
Jotes
nr katalogowy: 18022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Czy kawa może poprawiać jakość życia starszych osób?
nr katalogowy: 145682
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
VAT-owa paranoja
R. Kłos
nr katalogowy: 2611
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Napoje funkcjonalne - lipiec/sierpień 2009 r.
nr katalogowy: 47064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przetwórstwo zbóż w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 12641
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Zawartość ISO 9001 2000
Piotr A. Wrzecioniarz
Wiesław Urbanek
nr katalogowy: 5275
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-8
Metodologia wyceny nieruchomości a przejrzystość rynku nieruchomości
Ewa Kucharska- Stasiak
nr katalogowy: 4478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Marchew. Porównanie wybranych składników chemicznych czterech odmian
A. Nawirska
A. Król
nr katalogowy: 6713
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Potencjał zbożowo-paszowy Niemiec
MAREK ZIELNIK
nr katalogowy: 13993
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Prawie wszystko o produkcji mąk całoziarnowych (razowych)
nr katalogowy: 58121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 22440
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Polifenole w żywności Wpływ na cechy organoleptyczne żywności
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Suszona słodzona żurawina firmy Ocean Spray pomocna w cukrzycy typu 2
nr katalogowy: 47778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Jak kawa wpływa na ciśnienie krwi?
nr katalogowy: 149856
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Z kangurem w tle
AQ
nr katalogowy: 12069
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Targi IFE Poland 2004
Renata Gasparska
nr katalogowy: 5019
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Przenośnik nieruchomy ≠ przenośnik wyłączony
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 143514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Rynek zbożowy w sezonie gospodarczym 2004-05
BOGDAN JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 6361
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Kierunki zagospodarowania zbóż z rynku wspólnotowego w roku 2009/2010
Marian Borek
nr katalogowy: 49105
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-2
Eksport hiszpańskich płytek ceramicznych w 2011 roku
Piotr Król
nr katalogowy: 68736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
CHŁODNICTWO 2014-1
Walne Zebranie Członków Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejowska
nr katalogowy: 82219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Wykorzystanie rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) do produkcji dżemów
Krystian Marszałeka
Janusz Lipowskia
Sylwia Skąpskaa
nr katalogowy: 83341
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Prognoza zbiorów zbóż w sezonie 2005 06
BOGDAN JUDZINSKI
nr katalogowy: 14110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Chleb droższy niż kiedykolwiek
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 139836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Ceny skupu owoców w Polsce w roku 2005-2006 - podsumowanie sezonu
I. Strojewska
nr katalogowy: 20603
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Wysokie tempo wzrostu eksportu żywności w 2013 r.
nr katalogowy: 82587
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Funkcjonalny i pokrzepiający napój kombucza - technologia otrzymywania oraz jakość sensoryczna i właściwości fizykochemiczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Elżbieta Biller
Klaudia Kulik
Magdalena Częścik
nr katalogowy: 96862
10.15199/64.2016.2.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Porównanie właściwości przeciwutleniających wybranych przetworów zbożowych
Joanna Czerech
Iwona Konopka
nr katalogowy: 124787
związki fenolowe
właściwości przeciwutleniające
ziarno zbóż
pseudozboża
phenolic compounds
antioxidative properties
cereal grain
pseudocereals
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Polska (nie)innowacyjna
nr katalogowy: 140103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w 2015 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 97367
10.15199/65.2016.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Technologia oczyszczania ścieków z przemysłowej produkcji masła. Cz. I. Badania z wykorzystaniem mobilnego zestawu w powiększonej skali
Sławomir Żak
nr katalogowy: 141006
10.15199/62.2022.12.5
ścieki z przemysłowej produkcji masła
mobilny zestaw badawczy w powiększonej skali
oczyszczanie ścieków
flotacja
wastewater from industrial butter production
pretreatment of wastewater
mobile set-up in enlarged scale
flotation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Technologia oczyszczania ścieków z przemysłowej produkcji masła. Cz. I. Badania z wykorzystaniem mobilnego zestawu w powiększonej skali
Sławomir Żak
nr katalogowy: 141006
10.15199/62.2022.12.5
ścieki z przemysłowej produkcji masła
mobilny zestaw badawczy w powiększonej skali
oczyszczanie ścieków
flotacja
wastewater from industrial butter production
pretreatment of wastewater
mobile set-up in enlarged scale
flotation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Technologia oczyszczania ścieków z przemysłowej produkcji masła. Cz. I. Badania z wykorzystaniem mobilnego zestawu w powiększonej skali
Sławomir Żak
nr katalogowy: 141006
10.15199/62.2022.12.5
ścieki z przemysłowej produkcji masła
mobilny zestaw badawczy w powiększonej skali
oczyszczanie ścieków
flotacja
wastewater from industrial butter production
pretreatment of wastewater
mobile set-up in enlarged scale
flotation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Technologia oczyszczania ścieków z przemysłowej produkcji masła. Cz. I. Badania z wykorzystaniem mobilnego zestawu w powiększonej skali
Sławomir Żak
nr katalogowy: 141006
10.15199/62.2022.12.5
ścieki z przemysłowej produkcji masła
mobilny zestaw badawczy w powiększonej skali
oczyszczanie ścieków
flotacja
wastewater from industrial butter production
pretreatment of wastewater
mobile set-up in enlarged scale
flotation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Technologia oczyszczania ścieków z przemysłowej produkcji masła. Cz. I. Badania z wykorzystaniem mobilnego zestawu w powiększonej skali
Sławomir Żak
nr katalogowy: 141006
10.15199/62.2022.12.5
ścieki z przemysłowej produkcji masła
mobilny zestaw badawczy w powiększonej skali
oczyszczanie ścieków
flotacja
wastewater from industrial butter production
pretreatment of wastewater
mobile set-up in enlarged scale
flotation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Dystrybucja - zmiany w handlu żywnością w Polsce
URSZULA KŁOSIEWICZ-GÓRECKA
nr katalogowy: 36743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
OPAKOWANIE 2008-6
Wystawcy i odwiedzający bardzo zadowoleni z przebiegu imprezy
nr katalogowy: 35883
CHŁODNICTWO 2007-5
Wpływ czynników technologicznych na jakość mrożonek z selera naciowego
GRAŻYNA RUTKOWSKA
nr katalogowy: 26159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 82306
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 72185
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Australia - prognoza zbiorów pszenicy najniższa od 9 lat
nr katalogowy: 110964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosja drugim na świecie eksporterem zbóż
nr katalogowy: 110963
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Możliwości pozyskania ziarna zbóż na rynku światowym w roku gospodarczym 2008/2009
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 37064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 35506
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Zmiany w regulacji wspólnotowego rynku kukurydzy
Marian Borek
nr katalogowy: 24532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkcja zbóż w 2006 roku - słabości tylko częściowo usprawiedliwione
Bogdan Judziński
nr katalogowy: 24531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Aktualna sytuacja w sektorze piekarniczym
nr katalogowy: 24128
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-4
Strategia restrukturyzacji, konsolidacji produktowej i rynkowej oraz prywatyzacji produktowej i rynkowej oraz prywatyzacji
Agnieszka Ostrowska
nr katalogowy: 28533
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zbiory i przetwórstwo owoców - ważne liczby
nr katalogowy: 58633
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Sezon 2010/2011 r. dobry dla producentów wiśni
Irena Strojewska
nr katalogowy: 54455
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Szkolny tygiel kulinarny
nr katalogowy: 91215
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkcja zbóż w 2006 roku - słabości tylko częściowo usprawiedliwione
Bogdan Judziński
nr katalogowy: 24531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Zmiany w regulacji wspólnotowego rynku kukurydzy
Marian Borek
nr katalogowy: 24532
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-6
Udział technologii wytwarzania stali w prognozach krajowej produkcji stali
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 120998
10.15199/24.2019.6.1
produkcja stali
technologia wytwarzania
prognoza
steel production
production technology
forecast
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-8
Konferencja nt. PCW - Nowe Perspektywy '96
Maria Obłój-Muza
Janina Pełka
Barbara Swierz-Motysia
nr katalogowy: 42153
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier – wspomnienie
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 143822
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w okresie siedmiu miesięcy 2017 roku
Janusz Kobylarz
nr katalogowy: 109471
10.15199/33.2017.09.38
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Handel zagraniczny produktami spożywczymi
nr katalogowy: 51681
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-2
XVIII Ogólnopolskie Sympozjum Naukowo-Techniczne "Nowe Osiągnięcia w Badaniach i Inżynierii Korozyjnej"
Henryk Bala
nr katalogowy: 96607
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Kredyty dla mikrofirm budowlanych
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 147863
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wybrane doniesienia z rynku zbóż
nr katalogowy: 38787
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Kłopot czy dziedzictwo narodowe?
Józef Trzionka
nr katalogowy: 51753
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-5
Regionalne dysparytety rozwoju infrastruktury wodociągowej
Mirosław Gorczyca
nr katalogowy: 59522
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-2
Eksport hiszpańskich płytek ceramicznych w 2017 roku
Piotr Król
nr katalogowy: 114397
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w okresie ośmiu miesięcy 2017 roku
Janusz Kobylarz
nr katalogowy: 109980
10.15199/33.2017.10.45
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Francja największym producentem i eksporterem zbóż w Unii europejskiej
nr katalogowy: 39796
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Sytuacja w sektorze młynarskim oraz na rynku biopaliw i GMO w USA
nr katalogowy: 81783
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-8
Produkcja i zużycie tektury falistej w Polsce w 2013 roku na tle krajów europejskich
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 86388
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Zwiększenie produkcji i konsumpcji mąk i pieczywa całoziarnowego - promowane przez PZPRZ
nr katalogowy: 72181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Ukraina wśród największych eksporterów pszenicy na świecie. Przemysł młynarski wykorzystuje niecałe 40 % zdolności przemiałowej
nr katalogowy: 53664
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce może stanowić zagrożenie dla środowiska naturalnego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Niestabilność globalnego rynku nawozów zagraża zbiorom rolniczym w wielu regionach świata
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 145404
OPAKOWANIE 2017-5
Zrównoważony rozwój szansą dla opakowań z PET
nr katalogowy: 106028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Argentyna w ścisłej światowej czołówce eksporterów zbóż, soi i mąki pszennej
nr katalogowy: 75015
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
UKBA - Międzynarodowe Targi Cukiernictwa, Piekarstwa i Gastronomii
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 51661
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-5
"Voith Day" w Instytucie Papiernictwa i Poligrafii PŁ
A. Klepaczka
nr katalogowy: 59643
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Trzeba zbudować silną markę produktów polskiej żywności
Zbigniew Kacprzyk
nr katalogowy: 103477
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Innowacje w produkcji dla polskiego przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 128170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Innowacje w produkcji dla polskiego przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 128170
ELEKTROINSTALATOR 2023-2
NIEBEZPIECZNE SUBSTANCJE W SPRZĘCIE ELEKTRYCZNYM I ELEKTRONICZNYM
nr katalogowy: 142132
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce może stanowić zagrożenie dla środowiska naturalnego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 127383
gryka
kasza
polifenole ogółem
rutyna
kwasy fenolowe
przechowywanie
buckwheat
groats
total polyphenols
rutin (rutoside)
phenolic acids
storage
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Zastosowanie innowacyjnych wyrobów włókienniczych dla potrzeb krajowego rolnictwa – studium literaturowe. Cz. II
Mirosław Polipowski
nr katalogowy: 60640
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Chiński rynek paszowy1
Beata Marchand
nr katalogowy: 101322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 100569
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-25-26
Samodzielnie pod skórę
nr katalogowy: 117465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Wyniki kontroli jakości i prawidłowości oznakowania pieczywa, ciast o przedłużonej trwałości oraz bułki tartej
nr katalogowy: 47771
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 76494
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Technologia kogeneracji
nr katalogowy: 95959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Twarogowe bogactwo
Krzysztof Siemianowski
nr katalogowy: 83436
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
Sylwia Stępniewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 85266
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-5
Przedsiębiorstwa pr zemysłu papierniczego na "Liście 500" w 2015 roku
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 98764
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
Antyoksydacyjne działanie ekstraktów pochodzenia roślinnego
EDYTA KOSIŃSKA
JULIA SADLIK
KAROLINA KRZYSZTOŃ
nr katalogowy: 148541
10.15199/28.2024.2.3
ekstrakty roślinne
antyoksydant
różeniec górski
ekstrakcja
plant extracts
antioxidant
Rhodiola rosea
extraction
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Produkty handlowe z bzu czarnego ocena właściwości bioaktywnych
Karolina Młynarczyk
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 115599
10.15199/65.2018.8.10
bez czarny
aktywność przeciwutleniająca
polifenole
antocyjany
elderberry
antioxidant activity
polyphenols
anthocyanins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Ważna pozycja Australii jako eksportera pszenicy
nr katalogowy: 84596
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-6
Innowacyjne instrumenty trwałej i zrównoważonej konsumpcji
Beata MICHALISZYN
nr katalogowy: 45173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Wyniki kontroli IJHARS (w III kwartale 2008 r.) jakości handlowej przetworów zbożowych.
nr katalogowy: 43807
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-4
Szkolenie kadr w zawodzie mierniczym
nr katalogowy: 43736
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-10
Papiery graficzne
KATARZYNA GODLEWSKA
MICHAŁ JASTRZĘBSKI
nr katalogowy: 80193
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Ruch budowlany w pierwszej połowie 2019 r. w porównaniu z I połową lat 2018 i 2017
nr katalogowy: 122404
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-9
GEM / SET / MECZ - XXXVI Mistrzostwa Geodetów w Tenisie Ziemnym rozstrzygnięte
Ryszard Rus
nr katalogowy: 122199
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-3
70 mln RGU na rynku telekomunikacyjnym w Polsce w 2022 roku
nr katalogowy: 125506
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wiadomości
nr katalogowy: 99843
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
Współczesna rola inżyniera
Wojciech Murdzek
nr katalogowy: 137967
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-6
Regionalne dysparytety rozwoju infrastruktury kanalizacyjnej
Mirosław Gorczyca
nr katalogowy: 60338
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Metody oznaczania ilości i jakości glutenu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97761
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej Na podstawie raportu GIRA "Bread Consumption Trends in the EU" z grudnia 2015 roku
nr katalogowy: 99932
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Raport o kondycji finansowej słowackich przedsiębiorstw produkujących wyroby z gumy i tworzyw sztucznych
Patrycja Pudło
Branislav Lajos
nr katalogowy: 92991
10.15199/62.2015.8.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Król pomidor
nr katalogowy: 81040
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Guayusa - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123053
10.15199/64.2019.10.4
Ilex guayusa
mate
herbata
naturalne napoje energetyzujące
Ilex guayusa
mate
tea
natural energy drinks
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Soki NFC w natarciu
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 111188
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Produkcja i zużycie papieru tissue w Polsce
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 50825
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Wybrane wskaźniki charakteryzujące wodociągi w dużych miastach polskich w latach 2005–2008
Halina Kłoss-Trębaczkiewicz
Elżbieta Osuch-Pajdzińska
nr katalogowy: 50300
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
28 kwietnia apel do Sejmu
nr katalogowy: 84116
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Testowanie zmiennych parametrów produktów mleczarskich
nr katalogowy: 44557
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
ICT Poland - po uruchomieniu nowej maszyny i nowych linii przetwórczych
Aleksander Klepaczka
nr katalogowy: 42445
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Sytuacja popytowo-podażowa na rynku wspólnotowym i światowym w roku gospodarczym 2009/2010
Marian Borek
nr katalogowy: 48398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Lody - produkt sezonowy
nr katalogowy: 47607
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Rynek materiałów gipsowych dla budownictwa w Polsce
Krzysztof Nosal
Małgorzata Sobala
Michał Wieczorek
nr katalogowy: 47341
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Problemy jakości kulinarnego mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 46579
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-8
Wyniki kontroli hoteli pracowniczych przekształconych w budynki mieszkalne wielorodzinne oraz innych mieszkalnych obiektów socjalnych
nr katalogowy: 46446
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Historyczny przegląd prasy
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 65666
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Francja największym producentem zbóż w Europie, a w produkcji mąki zajmuje 11. miejsce na świecie
nr katalogowy: 79522
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-4
Libet wchodzi na GPW
nr katalogowy: 59267
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Wypadki przy maszynach w 2010 roku.Część 2
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 58151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
IV Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 93917
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 128792
10.15199/64.2020.9–10.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 128792
10.15199/64.2020.9–10.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 128792
10.15199/64.2020.9–10.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Pozwolenia na budowę obiektów przemysłowych i magazynowych w statystyce
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 145667
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
OD REDAKCJI
Jerzy Klimczak
nr katalogowy: 149162
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH