Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Pieczywo, makarony, produkty dietetyczne i ekstrudowane produkowane nie tylko z mąki pszennej
nr katalogowy: 41878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Makarony, wyroby ekstrudowane i wyroby specjalne produkowane na bazie innych niż mąka pszenna surowców
nr katalogowy: 57346
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVIII - 2014 r.
nr katalogowy: 88264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Uwarunkowania prawne i wymagania jakościowe dla otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar KOROL
nr katalogowy: 20019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Produkty zbożowe źródłem witamin z grupy B w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67396
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ulubione produkty zbożowe Polaków? Na naszych stołach królują pieczywo, makaron i... wyroby cukiernicze
nr katalogowy: 137844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ulubione produkty zbożowe Polaków? Na naszych stołach królują pieczywo, makaron i... wyroby cukiernicze
nr katalogowy: 137844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Polska-Europa-Świat
nr katalogowy: 127392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Zdrowiejący w zbożu
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 86813
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Polska-Europa-Świat
nr katalogowy: 127392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Zdrowotne aspekty produktów "AKO"
Adam Melkowski
nr katalogowy: 32767
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Pomiary rzeczywistych rzędnych parcia samozagęszczalnej mieszanki betonowej na deskowanie
Józef Jasiczak
Michał Rutkowski
nr katalogowy: 99292
10.15199/33.2016.06.36
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-6
Koncepcja ZSM "Polycotton" - rewolucja w obróbce końcowej mieszanek poliestrowo-bawełnianych
NICOLAI WICKERT
ANDREAS SCHÖNFELD
nr katalogowy: 36215
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ wybranych nanododatków na cechy reologiczne samozagęszczającej się mieszanki betonowej
Paweł Niewiadomski
Andrzej Ćwirzeń
Jerzy Hoła
nr katalogowy: 105667
10.15199/33.2017.05.31
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Ekspandowane i ekstrudowane wyroby zbożowe - definicje podstawowe i możliwości zastosowań
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 41876
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-11
Wpływ domieszek przeciwpieniących i stabilizujących na właściwości mechaniczne samozagęszczalnych zapraw
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 56042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Piwne mieszanki napojowe - jak wybrać najlepszą?
nr katalogowy: 71057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
W poszukiwaniu właściwej mieszanki przemiałowej
nr katalogowy: 20033
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Suche mieszanki gipsowe w budownictwie
Jacek Urban
nr katalogowy: 10702
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Mieszanki fosforanowe firmy BK Giulini
nr katalogowy: 9568
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-10
RE-CON ZERO innowacyjny produkt do odzyskiwania niewykorzystanej mieszanki betonowej
Krzysztof Pogan
nr katalogowy: 80212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe
nr katalogowy: 73470
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-8-9
Przewiewność mieszanki rudnej spiekanej na ruszcie
SABELA W.
BUZEK J.
nr katalogowy: 16936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Kongres GAM w Moguncji w Niemczech
nr katalogowy: 20030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14002
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Wyroby makaronowe, pieczywo, wyroby dietetyczne z wykorzystaniem mieszanek mącznych z innych (niż mąka pszenna) surowców
nr katalogowy: 68968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Zarodki pszenne (cz. 8) Olej zarodkowy
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Polskie hity eksportowe
nr katalogowy: 100577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Krzemian cynkowy - efektywny napełniacz kauczuków
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
nr katalogowy: 108289
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Konsument na rynkach produktów zbożowych
Hanna GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 14156
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
BLFHLER AG - Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 6465
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wybrane aspekty produkcji mieszanek zbożowych (międzygatunkowych i międzyodmianowych) warunkujących wysoki plon i dobrą jakość w uprawie ekologicznej
Danuta Leszczyńska
Piotr Kostiw
nr katalogowy: 148052
10.15199/61.2024.2.5
mieszanki zbożowe
bioróżnorodność
plon i jakość ziarna
uprawa ekologiczna
cereal mixtures
biodiversity
grain yield and quality
organic farming
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Chleb i przetwory zbożowe w modelach optymalnego żywienia
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 19226
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Spożycie produktów zbożowych w Polsce
Marlena PIEKUT
nr katalogowy: 14069
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Oscyloskop w warsztacie (cz. 10) – sonda lambda
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135541
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Spotkanie zbożowe regionu Emilia Romagna organizowane przez ASS.IN.CE
nr katalogowy: 6439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Mąka przeznaczona do celów dietetycznych i żywienia dzieci
nr katalogowy: 6435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Moje życie i praca - czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia
JERZY POL
nr katalogowy: 13981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Moje życie i praca- czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia (część 3)
Jerzy Pol
nr katalogowy: 14023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Moje życie i praca - czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia
JERZY POL
nr katalogowy: 13981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Chleb i produkty zbożowe, jako pożywienie Polaków w XXI wieku
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 12611
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-10
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 55030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Standaryzacja jakości pszenicy w kontekście jej ceny w skupie wolnorynkowym
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 6458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Nowy młyn żytni o wydajności 100 t dobę już pracuje
Roman Jurga
nr katalogowy: 14166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W starym, dobrym stylu
nr katalogowy: 96459
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gluten - nie zawsze znaczy to samo
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60019
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Pompy do betonu
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 83513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Dostępność środków ochrony roślin dla zbóż w Polsce
EWA MATYJASZCZYK
nr katalogowy: 77123
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Nowe osiągnięcia w dziedzinie domieszek do betonu
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 31074
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-12
Wykonywanie tynków maszynowych z gotowych mieszanek mineralnych
Tomasz Kania
nr katalogowy: 39895
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-11
Linia technologiczna do produkcji rur betonowych WIPRO
ANDRZEJ BARSZCZ
ROBERT DOROCIAK
RYSZARD NADOWSKI
nr katalogowy: 102209
10.15199/148.2016.11.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Zarodki pszenne (cz. 9 - zakończenie) Zarodki w dietetyce i inne sposoby ich wykorzystania
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-8
Wyznaczanie zawartości wiskozy w mieszankach z bawełną - międzylaboratoryjne badania porównawcze
KRYSTYNA MADER
WIESŁAWA LOTA
ZDZISŁAWA MROZIŃSKA
MARCIN KUDZIN
nr katalogowy: 37376
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-1
Wpływ zawartości granulatu pozyskanego z mieszanki betonowej na wybrane właściwości betonu
MACIEJ GRUSZCZYŃSKI
MAŁGORZATA LENART
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 111624
10.15199/40.2018.1.2
kruszywo z recyklingu
niewykorzystana mieszanka betonowa
właściwości betonu
wytrzymałość na ściskanie
konsystencja
recycled aggregate
unused fresh concrete
concrete properties
compressive strength
consistence
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 80307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
XXIV Konferencja w Krynicy Morskiej na temat- Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 20048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
BIN laureatem Teraz Polska
nr katalogowy: 99941
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Z czego składają się lody (c.d.) - Środki smakowo-zapachowe
nr katalogowy: 31395
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-1
ANALIZA PROCESU KUCIA MATRYCOWEGO MATERIAŁÓW WIELOSKŁADNIKOWYCH OTRZYMANYCH Z PROSZKU NIKLU I ALUMINIUM
STEFAN SZCZEPANIK
KATARZYNA FLUDZIŃSKA
GABRIEL BARTON
nr katalogowy: 32558
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Ocena konwertera katalitycznego przez system OBDII/EOBD (cz.3)
Stefan Myszkowski
nr katalogowy: 135695
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Wydatki polskich gospodarstw domowych na pieczywo i produkty zbożowe w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 82294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien Laboratorium przy magazynie zbożowym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 120556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Zawartość niklu (Ni) w przetworach zbożowych
Bohdan ACHREMOWICZ
Joanna KASZUBA
Czesław PUCHALSKI
nr katalogowy: 99943
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-2
Otrzymywanie gazowych mieszanek wzorcowych metodą manometryczną z zastosowaniem równania Benedicta-Webba-Rubina
WACŁAW MUNIAK
ZYGFRYD WITKIEWICZ
EUGENIUSZ WORYNA
ELŻBIETA RUSIŃSKA
ADAM TWARDOWSKI
BOŻENA GOCA
nr katalogowy: 107584
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-4
PRZYGOTOWANIE MIESZANKI SPIEKALNICZEJ Z ZASTOSOWANIEM INTENSYWNEGO MIESZALNIKA PRZECIWBIEŻNEGO
JERZY KOROL
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 67318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mistrzostwa Polski w Półmaratonie B ranży Paszowo-Zbożowej
nr katalogowy: 115173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Co zamiast bromku metylu? Debata trwa.
nr katalogowy: 23486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Spedycja otrębowa w Podlaskich Zakładach Zbożowych
nr katalogowy: 130211
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-7
Wpływ udziału rud hematytowych i magnetytowych w mieszance spiekalniczej, zasadowości mieszanki i zużycia koksiku na ilość tworzonego spieku zwrotnego
JAN MRÓZ
RYSZARD SKOWRONEK
PRZEMYSŁAW FRANCIK
nr katalogowy: 36779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Modernizacja młyna w Kluczborku
nr katalogowy: 35237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Spedycja otrębowa w Podlaskich Zakładach Zbożowych
nr katalogowy: 130211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136705
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Mieszalnik jako pasteryzator lodów
Piotr Przybysz
Czesław Kuncewicz
Jacek Stelmach
Michał Głogowski
nr katalogowy: 126287
10.15199/62.2020.5.19
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Ocena konwertera katalitycznego przez system OBDII/EOBD (cz.3)
Stefan Myszkowski
nr katalogowy: 135695
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Produkty zbożowe a choroby celiaktyczne
KAROlINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 32429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Analiza Okrężna dla laboratoriów oceniających ziarno zbóż i przetwory zbożowe
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody określania trwałości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30253
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Zapobieganie inwazji szkodnikówm w młynach i mieszalniach pasz
nr katalogowy: 29990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Produkty zbożowe w żywieniu
nr katalogowy: 102750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Dodatki dla piekarstwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 89100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Od ziarna do przetworów zbożowych – dawniej i dziś
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 148045
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Wpływ temperatury na napowietrzenie i urabialność SCC modyfikowanego domieszkami
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 68105
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Prognozowanie rzeczywistego zużycia mieszanki betonowej do wykonania ścian szczelinowych metodą uogólnionych modeli addytywnych GAM
Magdalena Rogalska
nr katalogowy: 99294
10.15199/33.2016.06.38
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Oscyloskop w warsztacie (cz. 10) – sonda lambda
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Mykotoksyny w ziarnie zbóż, mące i pieczywie
nr katalogowy: 24434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 23753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Betony samozagęszczalne
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 47335
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Nowości w ofercie Martin Braun
nr katalogowy: 55254
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Kompatybilność między domieszką napowietrzającą i upłynniającą uprzednio napowietrzonych mieszanek betonowych
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
Janusz Szwabowski
nr katalogowy: 88054
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-10
Wybrane właściwości betonów nowej generacji z dodatkiem popiołu lotnego wapiennego
Tomasz Ponikiewski
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 71737
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Kierunki rozwoju prefabrykacji betonowej w Polsce
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 63806
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-6
Mrozoodporność a charakterystyka napowietrzenia wysokowartościowych betonów samozagęszczalnych
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 52317
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Ocena właściwości fizyczno-chemicznych granulatów z surowców odpadowych przetwórstwa spożywczego pod kątem ich zastosowania jako zanęty dla ryb
Sławomir Obidziński
Krzysztof Karczewski
Gabriel Siegień
Magdalena Joka
Andrzej Rostocki
nr katalogowy: 132571
10.15199/62.2021.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Ocena właściwości fizyczno-chemicznych granulatów z surowców odpadowych przetwórstwa spożywczego pod kątem ich zastosowania jako zanęty dla ryb
Sławomir Obidziński
Krzysztof Karczewski
Gabriel Siegień
Magdalena Joka
Andrzej Rostocki
nr katalogowy: 132571
10.15199/62.2021.7.12
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Moda na cykorię trwa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34453
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Aktualna sytuacja na rynku pszenicy zmusza do nowych metod działania
nr katalogowy: 31059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
czystość i porządek w obiektach zbożowo-młynarskich podstawą ochrony przed szkodnikami
nr katalogowy: 27820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Postęp w technologii zbóż w kontekście realizacji celów żywieniowych
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 39051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Konsumpcja pieczywa w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 36570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Polskie Normy w działalności zakładu młynarskiego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 115160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Sonda K-Nassera jako narzędzie kontroli mieszanek samozagęszczalnych
Karol Chilmon
Paweł Kamiński
Piotr Woyciechowski
nr katalogowy: 101575
10.15199/33.2016.10.11
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Wpływ włókien stalowych na właściwości mieszanek betonowych do wykonywania posadzek
Adrian Chajec
nr katalogowy: 120787
10.15199/33.2019.06.10
posadzki betonowe
włókna stalowe
konsystencja mieszanki betonowej
concrete floors
steel fibers
consistency of a concrete mix.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Gluten
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 32964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Kwasowość tłuszczowa w mące pszennej i żytniej
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31903
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Monitorowanie obecności szkodników zbożowo-mącznych
nr katalogowy: 122800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 136178
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Zabezpieczenie i poprawa estetyki powierzchni elementów betonowych
Dominik Bonarek
nr katalogowy: 134572
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Zarysowania konstrukcji mostowych a skurcz betonu
Krzysztof Germaniuk
Tomasz Gajda
Artur Sakowski
Tomasz Wierzbicki
Przemysław Kamiński1
nr katalogowy: 109964
10.15199/33.2017.10.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Analysis of compressibility and compactibility of lignite and biomass mixture powder Analiza podatności na zagęszczanie i brykietowanie mieszanki węgla brunatnego oraz biomasy
Andrzej Janewicz
Bogdan Kosturkiewicz
nr katalogowy: 100372
10.15199/62.2016.8.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Wybrane aspekty zachowań studentów ekonomii na rynku produktów zbożowych
MARLENA PIEKUT
nr katalogowy: 30242
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Produkty zbożowe potencjalnym źródłem lizynoalaniny?
Dorota Czerwińska
Jolanta Cieślak
nr katalogowy: 82296
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Działalność Komitetu Technicznego 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 70537
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Nowa linia solanek
nr katalogowy: 89670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Baltpiek 2009
nr katalogowy: 44531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Pritchitts – irlandzka firma z tradycjami
nr katalogowy: 48355
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-11
Ciągłe wykończenie taśm elastycznych z mieszanki poliamid/elastan
Antje Mehlhorn
Sigrid Möbius
Andreas Schönfeld
nr katalogowy: 48256
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Doskonała poprawa trwałości wybarwień artykułów z mieszanki mikrowłókien poliestrowych z elastanem
GUNTHER GEBHARDT
ANDREAS SCHÖNFELD
KLAUS WOLF
FALKO RICHTER
nr katalogowy: 46990
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Effect of aging on group composition of bituminous binders Wpływ starzenia na skład grupowy lepiszczy asfaltowych
Blandyna Osowiecka
Janusz Zieliński
Krzysztof Błażejowski
Marta Wójcik-Wiśniewska
nr katalogowy: 105225
10.15199/62.2017.4.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Czynniki wpływające na kształtowanie się wskaźnika równowagi spieku zwrotnego
RYSZARD SKOWRONEK
JAN MRÓZ
PRZEMYSŁAW FRANCIK
nr katalogowy: 51707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 121409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Dzieci jedzą za mało produktów zbożowych, a ich najczęstszym wyborem są makarony
nr katalogowy: 150003
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Ocena właściwości mieszanki mineralno-asfaltowej typu BBTM z kruszywem ze złoża polodowcowego
Marta Wasilewska
Agnieszka Topczewska
nr katalogowy: 90766
10.15199/33.2015.04.17
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Chleby Biosielskie. Sielskie smaki chleba bio
nr katalogowy: 18997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Charakterystyka mieszanek mącznych zastępujących mąkę pszenną
nr katalogowy: 6434
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Deskowania selektywnie przepuszczalne (CPF)
M. Pająk
nr katalogowy: 2617
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-21
Krowa z chipem
Henryk Piekut
nr katalogowy: 5566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Lody soft cz.I
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 12848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Kompozycja doskonała
nr katalogowy: 11951
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Gips tynkarski BAUMIT
Remigiusz Zabolski
nr katalogowy: 10704
OPAKOWANIE 2010-1
Maszyny opakowaniowe 2009
nr katalogowy: 49226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-4
Otrzymywanie tripolifosforanu sodu o podwyższonym ciężarze nasypowym metodą chemiczną
MARCIN BANACH
ZBIGNIEW WZOREK
KATARZYNA GORAZDA
nr katalogowy: 43842
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 136038
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 137006
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
Uwagi praktyczne dotyczące projektowania mieszanek betonowych
S. Leśniak
nr katalogowy: 17430
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Co piszą inni - ze świata
nr katalogowy: 9665
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
VIII Sympozjum Naukowo-Techniczne Reologia w technologii betonu
T. Pużak
nr katalogowy: 17440
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Tynki, gładzie, kleje oraz wylewki gipsowe firmy Kreisel
nr katalogowy: 10712
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Maszyny do upraw warzyw
Jan Dudek
Józef Babik
nr katalogowy: 22193
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ dodatku polialkoholu winylu na wybrane właściwości drukowe papierów powlekanych
Anna Stanisławska
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 20365
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Konsumenci żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7181
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-7
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
Woch M.
nr katalogowy: 15046
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Poszukiwanie barwników reaktywnych do jednokąpielowego, jednoetapowego barwienia mieszanek poliester-celuloza
K. Blus
nr katalogowy: 13705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Podręcznik o skrobi i jej Przetworach
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 53368
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Nowa linia firmy dla polskiego producenta płatków śniadaniowych
nr katalogowy: 126430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-2
WPŁYW SPOSOBU PRASOWANIA NA WŁASNOŚCI I STRUKTURĘ SPIEKÓW Fe-Cu I Fe-Cu-C
SYLWIA KOBIELA
MACIEJ SUŁOWSKI
nr katalogowy: 41758
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
WYBRANE WŁASNOŚCI MATERIAŁÓW Z PROSZKU STOPOWEGO Al-Si-Fe-Cu-Mg-Zr I JEGO MIESZANKI Z PROSZKIEM ALUMINIUM, OTRZYMANYCH W PROCESACH ZAGĘSZCZANIA I KUCIA NA GORĄCO
STEFAN SZCZEPANIK
MAREK WOJTASZEK
JERZY KRAWIARZ
JERZY FRYDRYCH
nr katalogowy: 48059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Lody soft (cz. III)
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 19312
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Przykładowe koszty elementów i konstrukcji z betonu
H. Rusiński
nr katalogowy: 2530
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Wpływ domieszek polimerowych na właściwości nieautoklawizowanych betonów komórkowych typu FPC
Stefan Kubica
nr katalogowy: 10771
OPAKOWANIE 2020-3
Nowy asortyment papierów Munken Kraft
nr katalogowy: 125551
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Master Martini. Panettone
nr katalogowy: 19191
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Słupy elektroenergetyczne z wirowanych żerdzi sprężonych
J. Kubiak
A. Łodo
J. Michałek
nr katalogowy: 2598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Mrozoodporność betonów o dużej ciekłości napowietrzonych za pomocą mikrosfer polimerowych
Agnieszka Molendowska
Jerzy Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 63298
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH