Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2013-11
Zanieczyszczenia wody (4)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 80360
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-10
KOMUNIKATY
nr katalogowy: 2992
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-10
Korrosionsschutz durch Duplex-Systeme (Feuerverzinken + Beschichten) III okł.
Stanisław Hławiczka
nr katalogowy: 10951
AURA 2021-7-8
Zaczęło się od Tatr. Historia i współczesność ochrony przyrody w Polsce
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 132787
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
W stronę tradycji
Marcin Polus
nr katalogowy: 72888
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chromatographic analysis of products of ethanol fermentation of corn mashes Analiza chromatograficzna produktów fermentacji etanolowej zacierów kukurydzianych
Joanna Kawa-Rygielska
Elżbieta Pląskowska
Hanna Gołębiowska
nr katalogowy: 85704
10.12916/przemchem.2014.1228
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-2
Szczeliny w okładzinach i wykładzinach
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 35512
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Zabezpieczanie konstrukcji żelbetowych za pomocą migrujących inhibitorów korozji
Agnieszka Fleszar
Andrzej Królikowski
nr katalogowy: 24203
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
STEWIA - nowe możliwości
Jolanta Matuska
nr katalogowy: 67484
AURA 2016-5
Zwalczanie barszczu Sosnowskiego w województwie małopolskim
Kazimierz Klima
nr katalogowy: 98258
AURA 2024-5
Dzień Polskiej Niezapominajki
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 148570
niezapominajka
roślina chroniona
właściwości prozdrowotne
symbol
Dzień Polskiej Niezapominajki
forget-me-not
protected plant
health-promoting properties
symbol
Polish Forget-me-not Day
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-7-8
Roboty na wszelki wypadek
nr katalogowy: 105377
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Proso uprawiane w różnych regionach świata
nr katalogowy: 110960
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 65009
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Chmiel nie tylko do piwa
U. Skomra
nr katalogowy: 23133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Amaranthus - roślina przyjazna człowiekowi
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 19276
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
HELA GUSTO - czosnek niedźwiedzi
nr katalogowy: 9671
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Z czasopism obcych
Maciej Nowacki
nr katalogowy: 9393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Król przypraw
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4074
AURA 2004-12
CZOSNEK - ROŚLINA O WSZECHSTRONNYM ZASTOSOWANIU
Marta Pisarek
Ilona Legięć
nr katalogowy: 670
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Kukurydza (cz. 1) Wiadomości ogólne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14151
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Antybakteryjne dzianiny z bambusa
nr katalogowy: 13782
AURA 2010-7
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 53948
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Egzamin państwowy dla behapowców
nr katalogowy: 45791
OPAKOWANIE 2009-1
Żywica Biomax do formowania wtryskowego
nr katalogowy: 41181
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
Za ile "Tarcza Polski"?
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 49295
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-12
Na bieżąco...
nr katalogowy: 48631
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-20
Spór o granice własności intelektualnej
Stanisław Sołtysiński
nr katalogowy: 47025
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-4
Technika na co dzień
nr katalogowy: 119447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Przemysłowy potencjał rozmarynu lekarskiego (Rosmarinus officinalis L.)
Alicja Surowiak
Dorota Kannenberg-Leszczyńska
Daniel J. Strub
Stanisław Lochyński
nr katalogowy: 124850
10.15199/62.2020.2.15
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
Obrońcy Puszczy czy kornika drukarza?
nr katalogowy: 116373
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-8
Przekroje kabli pracujących w systemach bezpieczeństwa
Ireneusz Sosnowski
nr katalogowy: 45940
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
KUKURYDZA "słoneczne ziarno zdrowia"
Roman Warzecha
nr katalogowy: 96062
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
O papierniczym szkolnictwie zawodowym Czego Jaś się nie nauczy…
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 50197
GOSPODARKA WODNA 2014-12
Zakończenie rozbudowy urządzeń ochrony przeciwpowodziowej na terenie Płocka - Borowiczki i gminy Słupno, zrealizowanej przez Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Warszawie
Joanna Soczewka
Anna Fil
nr katalogowy: 88419
OPAKOWANIE 2009-12
Sposób pakowania świeżych owoców i warzyw – dlaczego jest to tak ważne w obrocie rynkowym
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 48339
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-2
Mroźna obróbka
nr katalogowy: 66873
AURA 2007-5
Kradzieże leśne
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 26023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Mniszek lekarski – roślina lecznicza o właściwościach prozdrowotnych
Patrycja Gazda
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 150106
10.15199/65.2024.8.8
mniszek lekarski
roślina lecznicza
polifenole
działanie przeciwzapalne
dandelion
medicinal plant
polyphenols
anti-inflammatory effect
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Gramy w zielone
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 27094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Kukurydza - Klasyfikacja, pochodzenie i rozpowszechnienie
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 35949
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43191
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
AURA 2022-9
RÓŻA
Marta Monde
nr katalogowy: 139420
AURA 2013-10
Rokitnik dla urody
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 79505
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-2
Podstawowe przyczyny uszkodzeń i korozji konstrukcji Ocena na podstawie wyników badań obiektu i badań laboratoryjnych
nr katalogowy: 49857
AURA 2008-4
Przetrwać mimo wszystko - fitoncydy w medycynie
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 34230
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Kłącze do zadań specjalnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 39490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Szanse na rozwój rynku orkiszu w Niemczech
nr katalogowy: 29994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Rokitnik - roślina niczym apteka
MAGDALENA GUT
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 36004
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Dożynki spółdzielcze - z szacunkiem do chleba
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 87324
OPAKOWANIE 2015-5
Roślina z kubka, czyli ekologia w społecznym wydaniu
nr katalogowy: 91359
AURA 2022-2
Rezerwat przyrody „Ochojec” w Katowicach
Marta WĄSIK
Rafał SIMON
nr katalogowy: 136239
AURA 2013-4
Len doskonały także w pielęgnacji skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 75682
AURA 2022-2
Rezerwat przyrody „Ochojec” w Katowicach
Marta WĄSIK
Rafał SIMON
nr katalogowy: 136239
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Rok prosa
nr katalogowy: 143476
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Chleb Altamura - numer 1 we Włoszech
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 53351
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Porównanie wartości wybranych wyróżników ziarna pszenicy w stadium dojrzałości woskowej i pełnej
MICHAEL ABDALLA
ŁUKASZ DOPIERAŁA
nr katalogowy: 37060
AURA 2022-11
Czy klimatyczne zawirowania mogą wymieść lasy?
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 140547
AURA 2014-1
Prawna ochrona jaskiń fl iszowych w Beskidach Zachodnich
Karolina LISTWAN
Paweł FRANCZAK
nr katalogowy: 81787
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-12
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 64207
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Imperfekcje wykonawcze a uszkodzenia tynków w systemie ETICS
Paweł Krause
nr katalogowy: 100829
10.15199/33.2016.09.04
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Turysta kulinarny w północnych Włoszech
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145621
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Chmiel i produkty chmielowe dla browarnictwa
Marcin Żyła
nr katalogowy: 149344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Skromne targi Organic Marketing Forum roślina
Marta Stus
nr katalogowy: 62013
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-1
Membrana
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 88983
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie Cz. 2
nr katalogowy: 121484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Napoje z konopiami - szansa dla producenta i konsumenta
Adam Bogacz
nr katalogowy: 120738
AURA 2020-4
Bez czarny - właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 125828
10.15199/2.2020.4.1
bez czarny
skład
składniki bioaktywne
właściwości lecznicze
black elderberry
composition
bioactive ingredients
medicinal properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
Rzepakowe danie
nr katalogowy: 109236
AURA 2016-1
Ropa naftowa oraz paliwa alternatywne
Piotr Kardasz
Jacek Dosko cz
Magdalna Gazdow icz
Lubow Onyszczuk
nr katalogowy: 96088
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2018-2
Sit rozpierzchły - nieznane oblicze pospolitej rośliny
Karina Krzciuk
nr katalogowy: 112090
sit rozpierzchły
Juncus effusus
biowskaźnik
akumulacja metali
przeciwutleniacze
soft rush
Juncus effusus
bioindicator
metal accumulation
antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Jagody goji superowoc w dietoterapii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 85105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Mniszek lekarski - źródło substancji prozdrowotnych
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 109570
10.15199/64.2017.9.5
mniszek lekarski
miód
ocet
polifenole
wino
dandelion
honey
vinegar
polyphenols
wine
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Wykorzystanie ogniw paliwowych SOFC do zasilania ochrony katodowej ICCP
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 111057
10.15199/48.2017.12.47
korozja galwaniczna
system ICCP
ogniwa paliwowe SOFC.
galvanic corrosion
ICCP system
SOFC.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Żywe mulcze w uprawie buraka cukrowego
Lesław Zimny
Bernadeta Strochalska
nr katalogowy: 45032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Orlica, czyli gosari
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 69661
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Budowa ziarna pszenicy - ważne też dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60021
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Soja do zadań specjalnych
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 80325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Poznaj grykę
nr katalogowy: 101603
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Jarmuż (Brassica oleracea L. var. acephala DC.) - cenne warzywo kapustne Cz. I. Pochodzenie, uprawa i kierunki wykorzystania
Anna Korus
nr katalogowy: 88499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Noni - tropikalny owoc o wysokim potencjale prozdrowotnym
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 91999
10.15199/65.2015.6.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
MANOMIN Historia pewnej "dzikiej kultury"
Beata Marchand
nr katalogowy: 89833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Historia i zastosowanie przypraw i aromatów (cz. V) Szafran
Renata Smardzewska-Lasota
nr katalogowy: 50855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Goji - owoc zdrowia i długowieczności
nr katalogowy: 47063
AURA 2021-2
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 130610
AURA 2024-3
Fasolnik chiński – cenne, lecz mało znane warzywo strączkowe
Elżbieta PATKOWSKA
nr katalogowy: 147705
10.15199/2.2024.3.3
fasolnik chiński
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
asparagus bean
leguminous plant
nutritional value
pro- -health properties
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Podstawowe zasady racjonalnego żywienia buraka cukrowego symptomy niedoboru makro i mikroelementów
Witold Grzebisz
nr katalogowy: 45995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Słownik wyrazów okołowielkanocnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58714
AURA 2015-9
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 93390
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 117625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Kasza jaglana i komosa ryżowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Możliwości wykorzystania naturalnych surowców wysokobiałkowych (rzęsy wodnej i much) do celów paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96594
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Marek Bury
nr katalogowy: 117560
sorgo
odmiany
nawożenie azotowe
właściwości amylograficzne
sorghum
cultivars
nitrogen fertilization
amylographic properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Czy pracodawcy będą zwalniać starszych pracowników? Nieprzewidziane konsekwencje przywrócenia poprzedniego wieku emerytalnego
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 105325
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Izolacje w gruncie – odbiory
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 130963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Włoskie smaki w najlepszym wydaniu
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145003
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-14-15
Ogrody przyszłości
Henryk Piekut
nr katalogowy: 92340
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Włókno bananowe w wyrobach tekstylnych – trampki z włókna bananowego dużym krokiem w zrównoważonej modzie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 129232
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Pszenica w XXI wieku cz. 2
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140644
AURA 2017-7-8
Tajemnica sylfionu - pierwszej znanej rośliny wytępionej przez człowieka
Przemysław Piotr TOMCZYK
nr katalogowy: 108383
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Pomidor - frapujący owoc z frapującą historią
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 53344
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Plantacja lawendy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 122121
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 100339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
MANOMIN, czyli o emblemacie Minnesoty i jego wykorzystaniu w wypieku chleba
Beata Marchand
nr katalogowy: 89600
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Opracowanie technologii i uruchomienie produkcji epichlorohydryny w Zakładach Chemicznych "Organika-Zachem" w Bydgoszczy
MARIAN SPADŁO
nr katalogowy: 107802
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-3
Demonstrator lekkiego monoimpulsowego radaru trójwspółrzędnego bliskiego zasięgu pasma L
Adam Konrad Rutkowski
Adam Kawalec
nr katalogowy: 83091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Szanse produktów lokalnych w dystrybucji globalnej
Anna Zaborowska
Krzysztof Skierkowski
nr katalogowy: 63167
ELEKTROINSTALATOR 2019-3
Ochrona instalacji PV przed skutkami przepięć
nr katalogowy: 120087
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Włoskie smaki w najlepszym wydaniu
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Borówka czernica (czarna jagoda) - polski superowoc?
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 52628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Cebula - "trufla" nie tylko dla ubogich
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 58637
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Nasiona bobu w walce z chorobą Parkinsona
Katarzyna Pawłowska
Maciej Kuligowski
Jacek Nowak
nr katalogowy: 100971
10.15199/65.2016.7.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
AURA 2022-11
Czy klimatyczne zawirowania mogą wymieść lasy?
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 140547
OPAKOWANIE 2011-5
System wspomagania doboru opakowań – współpraca uczestników łańcucha dostaw
ANNA KOSMACZ-CHODOROWSKA
ANDRZEJ HEJDUK
JAN ŚWIETLIK
nr katalogowy: 59465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Produkty chronione z krajów trzecich, zarejestrowane w UE
Elżbieta Biller
Mieczysław Obiedziński
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 99234
10.15199/65.2016.6.5
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
AURA 2012-11
Słoneczna Kreta kosmetycznie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 72200
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-9
Ochrona i naprawa powierzchni betonowych
ROMAN MASEK
nr katalogowy: 62195
AURA 2011-8
Czyste smaki życia domowe sposoby na urodę (1)
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 61562
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Krytyka artykułu "Propozycje zaleceń w zakresie uzupełnienia wytycznych koordynacji izolacji i ochrony odgromowej urządzeń rozległych stacji 110-400 kV przy narażeniach piorunowych." Mikulski J.L., Przegląd Elektrotechniczny Nr11b/2010, s.90
Edward ANDERSON
Edward JASIŃSKI
nr katalogowy: 60843
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Cathodic protection of underground objects
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 56649
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Factors affecting the assessment of the selectivity of lightning impact for dimensioning the areas protected by air terminals
Przemysław SUL
Bolesław KUCA
Carlo MAZZETTI
Zdobysław FLISOWSKI
nr katalogowy: 96929
10.15199/48.2016.02.29
GOSPODARKA WODNA 2024-3
Światowy Dzień Wody 2024
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 147707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Charakterystyka i zastosowanie kaszy krakowskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93983
AURA 2012-7
Znaczenie fenologii w rolnictwie ekologicznym
Czesława TRĄBA
nr katalogowy: 69551
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Pomidor - idealne źródło witamin, substancji odżywczych i prozdrowotnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 61778
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Walory żywieniowe i możliwości wykorzystania sorgo w żywieniu człowieka
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Guayusa - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123053
10.15199/64.2019.10.4
Ilex guayusa
mate
herbata
naturalne napoje energetyzujące
Ilex guayusa
mate
tea
natural energy drinks
AURA 2017-2
Produkcja tlenu?
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 104055
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-9
RÓŻA
Marta Monde
nr katalogowy: 139420
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Potencjalne możliwości fitoremediacji wód zanieczyszczonych metalami toksycznymi na przykładzie Nasturtium officinale
Justyna Milke
Małgorzata Gałczyńska
nr katalogowy: 130027
10.15199/62.2021.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Potencjalne możliwości fitoremediacji wód zanieczyszczonych metalami toksycznymi na przykładzie Nasturtium officinale
Justyna Milke
Małgorzata Gałczyńska
nr katalogowy: 130027
10.15199/62.2021.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Właściwości i wykorzystanie lnu w piekarstwie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85831
AURA 2014-9
Komosa ryżowa - cenna roślina pseudozbożowa
Joanna Onuch
Barbara Skwałryło-Bednarz
nr katalogowy: 86980
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Chmiel jako roślina lecznicza
Urszula Skomra
nr katalogowy: 64613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Możliwości wykorzystania teffu w produkcji bezglutenowej żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 90411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Guma guar - właściwości prozdrowotne i polepszające jakość pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 93303
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-10
Warsztaty w Ogrodzie Botanicznym
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 139720
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Rutwica wschodnia (Galega orientalis Lam.) jako potencjalna roślina energetyczna
Barbara Symanowicz
Stanisław Kalembasa
nr katalogowy: 118320
10.15199/62.2019.1.4
AURA 2016-2
Gdy roślina roślinie wilkiem
Emilia Maria Pawlina
nr katalogowy: 96494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Dynia - bogate źródło związków bioaktywnych
Monika Rybarczyk
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza- -Michałowska
nr katalogowy: 126804
10.15199/65.2020.6.5
Pumpkin – A Rich Source of Bioactive Compounds
pumpkin
Cucurbitaceae
bioactive compounds
pro-health influence
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Quinoa - wartość żywieniowa i wykorzystanie w produkcji pieczywa i makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83385
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-9
Indygo - historia i teraźniejszość
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 86833
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Właściwości antyoksydacyjne ekstraktu z nasion barszczu Sosnowskiego
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 61060
AURA 2013-6
Biofortyfikacja roślin w jod
Piotr STRZETELSKI
nr katalogowy: 77062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Wyznaczenie znormalizowanej krzywej plonowania rożnika przerośniętego (Silphium perfoliatum) względem dawki azotu
Marek Hryniewicz
nr katalogowy: 121306
10.15199/62.2019.7.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Methods for production of ricinoleic acid and its esters Metody produkcji kwasu rycynolowego i jego estrów
Sylwia Pabiś
Józef Kula
nr katalogowy: 97894
10.15199/62.2016.4.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Świdośliwa - cenny surowiec dla przetwórstwa
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 99251
10.15199/64.2016.6.4
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
XIV Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 150164
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Przegląd materiałów do zabezpieczenia balistycznego fotoogniw
Krzysztof SPALIŃSKI
Krzysztof GÓRSKI
nr katalogowy: 145270
10.15199/48.2023.09.48
ogniwo fotowoltaiczne
osłona balistyczna
bezpieczeństwo militarne
photovoltaic cell
ballistic shield
military security
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Polskie odmiany chmielu Zarys historyczny polskiego chmielarstwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 112836
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Oddziaływanie bakterii na folie oksy-degradowalne zawierające olejki eteryczne oraz nanocząstki srebra i miedzi
Edyta Gibas
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 112295
10.15199/62.2018.2.21
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Procesy korozyjne elementów wykonanych ze stali 16Mo3 eksploatowanych w kotłach fluidalnych
Michał OPYDO
Agata DUDEK
nr katalogowy: 84251
GOSPODARKA WODNA 2014-7
Nowe wyzwania w ochronie i kształtowaniu zasobów wodnych na terenach wiejskich
WALDEMAR MIODUSZEWSKI
nr katalogowy: 85328
AURA 2014-11
Zieleń w Krakowie Najczęściej zadawane pytania
nr katalogowy: 87621
AURA 2014-11
Zioła w diecie zwierząt jeleniowatych
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87620
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH