Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Etykietowanie żywności GM w Polsce
nr katalogowy: 121099
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Znakowanie żywności i najczęściej popełniane błędy
Anna Starnawska-Oleńko
nr katalogowy: 24439
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Znakowanie wyrobów przemysłu cukrowniczego w świetle wymogów rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 70118
OPAKOWANIE 2011-12
Etykietowanie w teorii i praktyce
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 65059
OPAKOWANIE 2009-1
Etykietowanie opakowań w systemie IML (etykietowanie w procesie formowania)
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 41185
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
OPAKOWANIE 2005-11
Ekoetykietowanie wyrobów
Konrad Nowakowski
nr katalogowy: 11324
OPAKOWANIE 2005-8-1
Etykietowanie. Dobra jakość nie musi dużo kosztować
nr katalogowy: 11263
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Etykietowanie energetyczne stolarki budowlanej
Jerzy Żurawski
nr katalogowy: 92964
10.15199/33.2015.08.12
OPAKOWANIE 2005-10
Etykietowanie tub w procesie produkcji
nr katalogowy: 11297
OPAKOWANIE 2005-10
Etykietowanie opakowań p kształcie owalnym przełomem w możliwościach zdobienia opakowań
nr katalogowy: 11303
OPAKOWANIE 2006-9
Etykiety rękawowe z folii rozciągliwej - dobre rozwiązanie dla pakowania napojów orzeźwiających
M. F.
nr katalogowy: 17905
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Etykietowanie i reklama żywności w praktyce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 130115
10.15199/65.2021.1.3
znakowanie żywności
reklama żywności
dane obowiązkowe
informacje dobrowolne
pochodzenie podstawowego składnika
food labeling
food advertising
mandatory particulars
voluntary information
origin of primary ingredient
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Etykietowanie i reklama żywności w praktyce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 130115
10.15199/65.2021.1.3
znakowanie żywności
reklama żywności
dane obowiązkowe
informacje dobrowolne
pochodzenie podstawowego składnika
food labeling
food advertising
mandatory particulars
voluntary information
origin of primary ingredient
CHŁODNICTWO 2021-3
Badania i etykietowanie energetyczne mebli chłodniczych
Dorota Niedojadło
Bogdan Szczepański
nr katalogowy: 132320
10.15199/8.2021.3.2
refrigerated display cabinets
energy labeling
food sales
meble chłodnicze
etykietowanie energetyczne
sprzedaż żywności
OPAKOWANIE 2015-10
Przełom w produkcji wysokowydajnych etykiet bezrozpuszczalnikowych
nr katalogowy: 94391
OPAKOWANIE 2015-8
Przełom w produkcji wysokowydajnych etykiet bezrozpuszczalnikowych
nr katalogowy: 94313
OPAKOWANIE 2008-4
Etykietowanie opakowań w formie
nr katalogowy: 34735
ELEKTROINSTALATOR 2023-6
ETYKIETOWANIE MOŻE POPRAWIĆ BEZPIECZEŃSTWO
nr katalogowy: 143728
OPAKOWANIE 2020-5
Precyzyjne etykietowanie z systemem HERMA
nr katalogowy: 126479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wspomnienia młynarza część 1. etykietowanie mąki w młynach przedwojennych
Bohdan Śmigielski
nr katalogowy: 39065
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
Produkty
nr katalogowy: 137253
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK już 30 września - 3 października br.
nr katalogowy: 121921
OPAKOWANIE 2020-6
Szybsze zarządzanie magazynem z Sistrade WMS
nr katalogowy: 126824
OPAKOWANIE 2020-6
Szybsze zarządzanie magazynem z Sistrade WMS
nr katalogowy: 126825
OPAKOWANIE 2018-12
Inteligentne etykietowanie artykułów gospodarstwa domowego
nr katalogowy: 117930
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-2
Czytniki etykiet
nr katalogowy: 51188
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Doświadczenia z produkcji prefabrykatów do budowy dużego obiektu sportowego
Przemysław Kaprzyk
nr katalogowy: 137646
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Doświadczenia z produkcji prefabrykatów do budowy dużego obiektu sportowego
Przemysław Kaprzyk
nr katalogowy: 137646
OPAKOWANIE 2017-10
Inteligentne etykietowanie - mądre oszczędzanie
nr katalogowy: 110042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
OPAKOWANIE 2010-10
Nowe osiągnięcia w zadrukowywaniu etykiet IML
Barbara Kozielska
nr katalogowy: 54761
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Metoda i aparatura do wzorcowania helowych nieszczelności wzorcowych
JERZY MARKS
HENRYK MAGIEŁKO
nr katalogowy: 40906
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
Produkty
nr katalogowy: 137253
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Opakowaniowe innowacje w Warszawie
nr katalogowy: 138588
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-3
Co nowego w Klubie w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 41925
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Opakowaniowe innowacje w Warszawie
nr katalogowy: 138588
ELEKTROINSTALATOR 2023-6
ETYKIETOWANIE MOŻE POPRAWIĆ BEZPIECZEŃSTWO
nr katalogowy: 143728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Probiotyki – aspekty prawne w UE
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 145681
10.15199/65.2023.10.2
probiotyk
oświadczenie zdrowotne
mikroflora jelitowa
etykietowanie żywności
probiotic
health claims
gut microflora
food labelling
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Efektywność maszyn i linii produkcyjnych (OEE ) na najwyższym poziomie w CSB-System
Adam Steć
nr katalogowy: 105094
OPAKOWANIE 2011-2
Specjalistyczne systemy etykietowania w przemyśle farmaceutycznym
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
nr katalogowy: 57699
OPAKOWANIE 2024-3
Jakość i wydajność: unikalny system znakowania dla farmacji
nr katalogowy: 147934
CHŁODNICTWO 2011-7
Firmy naszej branży
nr katalogowy: 61209
AURA 2013-11
Wyrok Trybunału z 18 lipca 2013 r. w sprawie informowania o zużyciu energii w Niemczech, C - 515 /11
Adam HABUDA
nr katalogowy: 80353
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Wzrost efektywnooeci maszyn i linii produkcyjnych (OEE)
nr katalogowy: 80080
OPAKOWANIE 2022-1
Jednolita symbolika może podnieść poziom recyklingu
nr katalogowy: 136025
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
CSB System - Efektywność maszyn i linii produkcyjnych (OEE) na najwyższym poziomie
nr katalogowy: 78757
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Kalejdoskop ze świata napojów – marzec 2010 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 51276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Kalejdoskop ze świata napojów - sierpień 2011 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 62817
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
Charakterystyka energetyczna okien - kierunki rozwoju regulacji europejskich
Robert Geryło
nr katalogowy: 61593
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znakowanie, etykietowanie oraz kontrola jakości według nowych regulacji unijnych nr 1169/2011 realizowane w standardowym oprogramowaniu CSB-System
nr katalogowy: 82090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Znakowanie, etykietowanie - jak zarządzać bezpieczeństwem produktów i towarów w łańcuchu produkcyjno-logistycznym?
Adam Steć
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 118825
OPAKOWANIE 2020-11
Etykietowanie zabezpieczające przed manipulacją
nr katalogowy: 129023
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Znakowanie i etykietowanie - jak zarządzać bezpieczeństwem produktów i towarów w łańcuchu produkcyjno-logistycznym?
nr katalogowy: 116749
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-3
Etykietowanie zaworów
nr katalogowy: 60237
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-6-7
Sztuka pakowania
nr katalogowy: 119260
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
EKOPROJEKT I ETYKIETOWANIE ENERGETYCZNE Nowe wymagania dla opraw i źródeł światła
nr katalogowy: 131839
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Analiza układu CMOS oscylatora i sieci synchronizowanych oscylatorów do segmentacji obrazów binarnych
Jacek KOWALSKI
nr katalogowy: 136551
10.15199/48.2022.03.01
sieć synchronizowanych oscylatorów
równoległa segmentacja obrazów
etykietowanie
implementacja VLSI CMOS.
synchronized oscillator network
parallel image segmentation
labeling
VLSI CMOS implementation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Ekologiczne kryteria oznakowania wyrobów z autoklawizowanego betonu komórkowego
Dominik Bekierski
Agnieszka Michalik
Sebastian Wall
nr katalogowy: 74073
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Domieszki do betonu - problem kompatybilności
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 101568
10.15199/33.2016.10.05
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Koło Naukowe Technologów Żywności, SGGW w Warszawie. II Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności
nr katalogowy: 85519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Współpraca banków żywności z darczyńcami
Magdalena Krajewska
nr katalogowy: 93123
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 33037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Rola domieszek w betonowaniu zimowym
Grzegorz Bajorek
nr katalogowy: 81386
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-8
Ile inteligencji w opakowaniach, a ile oleju we własnej głowie?
nr katalogowy: 79153
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Polska Federacja Producentów Żywności uruchomiła stronę o dodatkach do żywności
nr katalogowy: 16696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Jak odróżnić barwnik od żywności barwiącej?
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 91365
10.15199/65.2015.5.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Relacja z "Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 92613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wybrane zagrożenia związane ze spożyciem żywności
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 102850
10.15199/65.2016.12.8
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności na podstawie nowego prawa żywnościowego UE oraz polskich aktów prawnych
M. Mucha
nr katalogowy: 16657
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020
nr katalogowy: 127259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. II
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 60519
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Kryteria bezpieczeństwa żywności i higieny produkcji
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 80060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Nowe przepisy UE w zakresie dodatków do żywności
nr katalogowy: 40773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Bezpieczeństwo i jakość żywności
nr katalogowy: 56031
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Ceny żywności wzrosną o 10-15% w 2008 r.
nr katalogowy: 34583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Wzrośnie odpowiedzialność producentów żywności za stosowane opakowania
nr katalogowy: 118409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Spotkanie członków Zespołu Zadaniowego ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 108629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
PAWEŁ MIROSZ
IRENA OZIMEK
nr katalogowy: 35504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Młodzi SGGW
nr katalogowy: 66213
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności - teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 95774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
X Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Anna Wilcz
nr katalogowy: 146654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020)
nr katalogowy: 125173
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Zmiany, zmiany
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 101288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 31131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nanotechnologia w technologii żywności
EWA JAKUBCZYK
nr katalogowy: 25466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Oszustwa i nadzór w łańcuchu dostaw żywności
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 82574
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Koncepcje stabilności żywności o małej i średniej zawartości wody
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 81361
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Wpływ zarządzania bezpieczeństwem żywności na jakość życia
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 67357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Nowoczesne laboratorium w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 33026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Znakowanie żywności GMO
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 38261
CHŁODNICTWO 2007-3
Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 24970
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Szansa na polubowne rozwiązywanie sporów dotyczących żywności
nr katalogowy: 118882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności 34. sesja Komitetu Nauk o Żywności PAN
nr katalogowy: 47386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Jakość i bezpieczeństwo żywności
A.Ł.
nr katalogowy: 68228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. II. Ograniczanie źródeł zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 55118
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Przekazywanie konsumentowi informacji na temat żywności
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 95693
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Czy stać nas na marnowanie żywności?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Wszechobecne dodatki
Joanna Obara
nr katalogowy: 101287
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym
Monika Trząskowska
nr katalogowy: 127260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
List otwarty do Instytutu Jakości Żywności
nr katalogowy: 22110
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Nowe substancje dodatkowe do żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20798
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Przełom w darowiznach. Redystrybucja żywności po dacie minimalnej trwałości
nr katalogowy: 131434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
VARIA
nr katalogowy: 106575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-11
Taropak 2019 pod znakiem e-commerce i robotyzacji
nr katalogowy: 123497
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Nowe wymagania w znakowaniu żywności
R. Wierzejska
nr katalogowy: 20850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18581
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Utrwalanie radiacyjne żywności
Jacek Zin
nr katalogowy: 1705
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 106589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
"Stosowanie dodatków w żywności wygodnej i cateringowej"
Anna Karwowska
nr katalogowy: 27435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Nowoczesne stabilizatory firmy Culinar
nr katalogowy: 67951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Nowa żywność aktualny stan prawny
Justyna Cieślak
nr katalogowy: 95672
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Przechowalnictwo żywności w atmosferze modyfikowanej
Joanna Markowska
Iwona Kasprzyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 93646
10.15199/65.2015.9.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Nie marnuj żywności
nr katalogowy: 66301
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kategoryzacja produktów owocowo-warzywnych, w tym produktów wegetariańskich i wegańskich, pod kątem stosowania dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 142847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Wyznaczniki wartości żywności ekologicznej
J. Witczak
nr katalogowy: 14821
OPAKOWANIE 2004-7
Bezpieczny papier do pakowania żywności
Krystyna Szadowiak
nr katalogowy: 3286
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Problemy bezpieczeństwa dodatków do żywności
K. Krygier
nr katalogowy: 14882
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 110966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Chłodniczy transport żywności wymagania międzynarodowej umowy ATP
WIESŁAW ZWIERZYCKI
KRZYSZTOF BIEŃCZAK
TOMASZ ROCHATKA
ARKADIUSZ STACHOWIAK
PRZEMYSŁAW TYCZEWSKI
nr katalogowy: 29762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
"Kryzys cenowy" na rynku żywności
nr katalogowy: 35996
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Wydział Nauk o Żywności SGGW ma już 55 lat!!!
nr katalogowy: 103657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Fakty i mity o żywności i żywieniu"
nr katalogowy: 72842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Polska Izba Dodatków do Żywności - dorobek i zadania
nr katalogowy: 7122
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Trudna walka z pozataryfowymi barierami na unijnym rynku żywności
nr katalogowy: 114714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Identyfikacja zafałszowań żywności z zastosowaniem metod PCR
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 43854
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
IBPRS Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 42462
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 73442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
"Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności"
nr katalogowy: 62807
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Marnowanie żywności w sieciach handlowych
Bartłomiej Kulisz
nr katalogowy: 114463
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego mięsa i przetworów mięsnych
Marian Gil
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109015
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
"Dodatki do żywności z uwzględnieniem aromatów" Konferencja PFPŻ nt. przepisów dotyczących dodatków do żywności
Marta Stus
nr katalogowy: 59103
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Znakowanie i reklama żywności funkcjonalnej - czyli jak zgodnie z przepisami podkreślić właściwości prozdrowotne żywności
Izabela Tańska
nr katalogowy: 119340
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Drukowanie żywności w 3D
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 103647
10.15199/65.2017.1.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bezpieczeństwo żywności w Polsce w okresie członkostwa w Unii Europejskiej
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 89570
10.15199/65.2015.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Radiacyjna obróbka żywności Dzwolak kierunki zastosowania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 56230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Rola dodatków w promocji nowoczesnej żywności. Konferencja IDŻ
nr katalogowy: 20809
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Bezpieczeństwo aspartamu potwierdził Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20753
OPAKOWANIE 2009-4
Więcej opakowań i właściwy rodzaj opakowań mogą pomóc w zmniejszeniu głodu na świecie!
Carl Olsmats
nr katalogowy: 44163
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Reklama żywności w regulacjach prawnych
l. Ozimek
nr katalogowy: 6997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
KE zainaugurowała centrum wiedzy o fałszowaniu żywności
nr katalogowy: 114129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Rada Promocji Żywności Prozdrowotnej
nr katalogowy: 93082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Jakość żywności w XXI w. - czy mamy powody wyłącznie do zadowolenia
E. Mrówka
nr katalogowy: 23152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Smak i aromat w żywności i napojach
O. Bortkun
nr katalogowy: 6808
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Dodatki do żywności - nie zawsze pożądane, ale coraz powszechniej stosowane
A.Ł.
nr katalogowy: 14813
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Nowe regulacje prawne Wspólnoty Europejskiej w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności i pasz
Krzysztof KWIATEK
nr katalogowy: 14083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Akademia Rolnicza we Wrocławiu. Wydział Nauk o Żywności
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 4820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Identyfikowalność w Łańcuchu Dostaw Żywności ŁDŻ - Uznanie Bureau Veritas
B. Staszak
J. Łasak
nr katalogowy: 14762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
My wiemy, że głód i marnotrawstwo żywności to ten sam problem
nr katalogowy: 14163
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH