Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Metodyka oceny sensorycznej surowców i produktów młynarskich
nr katalogowy: 114141
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Smakowitość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-1
Wpływ materiału rur polietylenowych na jakość wody
Anna Musz
Beata Kowalska
Marcin K. Widomski
nr katalogowy: 89062
10.15199/17.2015.1.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Aromaty spożywcze - zalety i wady
Bolesław Hoffmann
nr katalogowy: 79477
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Nowości
nr katalogowy: 23013
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Porozmawiajmy o smaku i zapachu
nr katalogowy: 78295
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania aromatyczne
Marian Feldman
Jadwiga Szabla
nr katalogowy: 18037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Święcone w pałacu
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 4086
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
MATERIAŁY-URZĄDZENIA - TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 2839
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Olej rzepakowy - jego wartość żywieniowa i użytkowa
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 45697
OPAKOWANIE 2023-9
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery – część 18.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 145045
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-18
To, co najcenniejsze
hp
nr katalogowy: 5510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 140162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 140162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Smak i zapach kawy
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 78298
OPAKOWANIE 2004-2
Gra światła w zamknięciu butelki do perfum marki Cindy Crawford
L.F.
nr katalogowy: 3138
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-7-8
Klasyfikacja domowych stacji doczyszczania wody
MAŁGORZATA PERCHUĆ
MAŁGORZATA ROWIŃSKA
nr katalogowy: 9292
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Porozmawiajmy o smakach i kolorach
nr katalogowy: 148029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Jak pić wino. Zapach
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 60046
OPAKOWANIE 2010-11
Badanie zmian zapachu i smaku przy kontakcie opakowania z żywnością
Ewa Ziółkowska
Stanisław Kmieciak
nr katalogowy: 55422
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Nagroda Jamesa Dysona 2022 dla Polaków!
nr katalogowy: 141256
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie przeciwutleniaczy w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Wpływ układu przemiału i intensywności rozdrabniania ziarna na wydajność i skład chemiczny produktów przemiału
Elżbieta KONIECZNA
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 6333
CHŁODNICTWO 2016-5
Preparaty do dezynfekcji i czyszczenia klimatyzacji Rectorseal
nr katalogowy: 98553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Analysis of the state of the art on non-intrusive object-screening techniques
Dmytro MAMCHUR
Janis PEKSA
Soledad Le CLAINCHE
Ricardo VINUESA
nr katalogowy: 136099
10.15199/48.2022.02.39
aparat rentgenowski
analiza zapachu
sztuczna inteligencja
uczenie głębokie
rozpoznawanie obrazów
X-ray machine
odour analysis
spectroscopy
artificial intelligence
deep learning
image recognition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Analysis of the state of the art on non-intrusive object-screening techniques
Dmytro MAMCHUR
Janis PEKSA
Soledad Le CLAINCHE
Ricardo VINUESA
nr katalogowy: 136099
10.15199/48.2022.02.39
aparat rentgenowski
analiza zapachu
sztuczna inteligencja
uczenie głębokie
rozpoznawanie obrazów
X-ray machine
odour analysis
spectroscopy
artificial intelligence
deep learning
image recognition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-11
Zapach pod kontrolą. Studium przypadku
JOANNA JAGŁA
KAZIMIERZ KWIRĘG
nr katalogowy: 31460
AURA 2007-9
Sinice i ich toksyny w uzdatnianiu wód
ANDRZEJ KABZIŃSKI
nr katalogowy: 29528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Gorące nowości
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 23279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
W barwach proroka Mahometa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 40348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Gorzka jak indiański los
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 38765
OPAKOWANIE 2008-10
Bakteriocyny jako składniki opakowań o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 38589
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-7
Biostabilizacja podszewek tkaninowych do obuwia Część I
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 36922
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Syntetyczne barwniki organiczne w technologii żywności
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 29253
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Aromaty spożywcze najnowsze trendy w produkcji i zastosowaniu
MAREK DRURI
nr katalogowy: 37389
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Pomiary zapachu przy ustalonej emisji
KRYSTYNA KOSTYRKO
nr katalogowy: 35081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
AURA 2014-7
Nowy pochłaniacz tlenu - wynalazek badaczy z UEP
nr katalogowy: 85237
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-3
Rekomendowane przez technologów... Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
Marta Brzozowska-Lipko
nr katalogowy: 90253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 90819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Piece konwekcyjno-parowe w gastronomii. Wielofunkcyjne urządzenia grzejne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 116444
OPAKOWANIE 2017-2
Zapach druku
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 104229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 94511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 93334
AURA 2023-5
Krótka historia jakości wody do picia
Paweł Cieślar
nr katalogowy: 143130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Lipooksygenazy a stabilność sensoryczna piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 67226
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu
Halina Makała
nr katalogowy: 99845
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
AURA 2023-5
Krótka historia jakości wody do picia
Paweł Cieślar
nr katalogowy: 143130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
W poszukiwaniu straconego zapachu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 90378
ELEKTROINSTALATOR 2022-9
PRODUKTY
nr katalogowy: 139245
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-4
Oznaczanie stężenia zapachu metodą olfaktometrii terenowej
Mirosław Szyłak-Szydłowski
nr katalogowy: 119694
10.15199/17.2019.4.3
odory
odorymetria
olfaktometria terenowa
stężenie zapachu
uciążliwość zapachowa
field olfactometry
odorimetry
odour
odour concentration
odour nuisance
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
III Edycja Targów Spożywczych Centrum Polska
nr katalogowy: 85193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
10 lat działalności Muzeum dla Chleba
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 56369
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
EKSTRAKT DROŻDŻOWY - SKĄD TEN SMAK ?
nr katalogowy: 78771
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Nowości
nr katalogowy: 51629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Wyniki kontroli pieczywa
nr katalogowy: 145831
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA POWSTAWANIE zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 146360
zapach knura
androstenon
skatol
kastracja
boar taint
androstenone
skatole
castration
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Aroma design
Anita Romanowska
nr katalogowy: 78880
OPAKOWANIE 2019-9
Gracja i elegancja: włoskie perfumy w kartonie Sappi
nr katalogowy: 122565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 95800
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Gdy w grę wchodzi bezpieczeństwo, wymiana ma decydujące znaczenie
Rafał Hrynyk
nr katalogowy: 101168
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Nos – nasz osobisty, wysokowydajny system klimatyzacji i potężny obrońca
Walter Hugentobler
nr katalogowy: 140434
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Proces wędzenia
Katarz yna Tkacz
Adam Więk
nr katalogowy: 71991
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
OPAKOWANIE 2009-7
Papiery tłuszczoszczelne
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 45841
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Benzen
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 45810
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Intensywność wrażeń
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 75771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 89616
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Techniki drukowania opakowań artykułów spożywczych
Agata Ruszkowska
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 104686
10.15199/65.2017.3.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Inaktywacja przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris za pomocą dwutlenku chloru w zawiesinach modelowych
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Chodkiewicz
nr katalogowy: 67223
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metod geostatystycznych do interpolacji intensywności zapachów emitowanych z zakładów przemysłowych
Izabela Sówka
Maria Skrętowicz
Alicja Nych
Paweł Zwoździak
Jerzy Zwoździak
nr katalogowy: 59917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
W poszukiwaniu straconego zapachu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 78296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Pieprzno i szafranno
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Chleb kaszubski
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 49450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 82216
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Alkohol metylowy
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 45110
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 44492
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-2
Kadm
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 41610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Jak mierzyć zapach?
Marek Drur
nr katalogowy: 46500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
O smakach i zapachach w kuchni Karola Okrasy
nr katalogowy: 78297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 76288
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-3
Komputery wykorzystają zmysły w nowy sposób
nr katalogowy: 75407
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Zapomniany smak baraniny
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 58741
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
TOP 10 - czyli 10 najlepszych piw IPA warzonych w Niemczech
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 125135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 89122
OPAKOWANIE 2021-3
Toyo Printing Inks: farby dla opakowań spożywczych
nr katalogowy: 130912
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Ocena oddziaływania zapachowego wybranego zakładu chemicznego z zastosowaniem olfaktometrii dynamicznej oraz badań modelowych i ankietowych
Izabela Sówka
Maria Skrętowicz
Jerzy Zwoździak
Mirosław Szklarczyk
Alicja Nych
Paweł Zwoździak
Grażyna Wojnicz
nr katalogowy: 60223
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Alkohole wyższe w destylatach rolniczych
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maciej Stanisz
Ewelina Sapińska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 56540
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-5
Kryteria doboru armatury sanitarnej: baterii i wyposażenia instalacji wodnych w aspekcie ochrony zdrowia i jakości życia jej użytkowników
Agnieszka Raźna
nr katalogowy: 51587
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Przyprawy i ich ekstrakty w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 50751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Aromaty naturalne wyizolowane z surowców roślinnych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 44555
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
Ropa naftowa
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 46742
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Zgrillowani?
Irena Fober
nr katalogowy: 121335
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Chmielowe akcenty smakowo-zapachowe w piwie? No problem, ale ...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102276
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Zastosowanie badań ankietowych do określenia uciążliwości zapachowej na terenach przyległych do przemysłowych źródeł emisji odorów
IZABELA SÓWKA
JERZY ZWOŹDZIAK
ALICJA NYCH
MIROSŁAW SZKLARCZYK
MARIA SKRĘTOWICZ
PAWEŁ ZWOŹDZIAK
nr katalogowy: 51375
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of field inspections and inverse distance weighted method to assess the odor impact of a selected pig farm. Zastosowanie badań terenowych oraz metody ważonych odwrotności odległości do oceny zapachowego oddziaływania wybranej fermy hodowli świń
Izabela Sówka
Zygmunt Kowalski
Maria Skrętowicz
Agnieszka Makara
Piotr Sobczyński
Katarzyna Stokłosa
nr katalogowy: 77373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
AURA 2018-1
Kropla życia
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 111795
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Olio capitale czyli z oliwą za pan brat
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 44377
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
WYNALAZCZYNI 2011 - Kandydatka
nr katalogowy: 61009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Powtarzalność parametrów ciast chlebowych przy zastosowaniu kultur starterowych
Witold Krusz
nr katalogowy: 56912
AURA 2020-9
Lato o zapachu tulipanowca amerykańskiego, pioniera w dendroflorze Europy
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 127936
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Czosnek pospolity - strażnik naszego zdrowia
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 62814
OPAKOWANIE 2011-8
Bezpieczne włókna pierwotne
nr katalogowy: 61741
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Słownik wyrazów okołowielkanocnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Otworzyć minipiekarnię...
nr katalogowy: 131984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Trendy kolorystyczne w cukiernictwie
nr katalogowy: 143932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
W bloku lub na wyspie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 117486
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 87346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 75368
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Król win i wino królów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 52428
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Przy piwie o usprawnieniu tradycyjnej technologii piwowarskiej
Wojciech Kordalski
nr katalogowy: 102292
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
AURA 2018-2
Psy w służbie straży granicznej
Janusz Jerzy Kuźniewicz
nr katalogowy: 112106
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Nowe nadtlenkowe pochodne 2-izopropylonaftalenu i 2,6-diizopropylonaftalenu jako inicjatory procesu utleniania kumenu
DANUTA GILLNER
BEATA ORLIŃSKA
ZBIGNIEW STEC
JAN ZAWADIAK
MARIAN ZABORSKI
MAGDALENA PRZYBYSZEWSKA
MARTYNA SKURSKA
nr katalogowy: 49691
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Magazynowanie i przechowywanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 80780
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ różnych parametrów technologicznych na proces chmielenia piwa na zimno
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 77496
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Brom i jod
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 52365
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
TOP 10 - czyli 10 najlepszych niemieckich piw Hefeweizen
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 123884
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 92647
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
Zapach a zdrowie – rozmowa z dr hab. inż. Mirosławem Szyłak-Szydłowskim, prof. PW
nr katalogowy: 139082
OPAKOWANIE 2014-1
Zamknięcia z reakcją sensoryczną
nr katalogowy: 82130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 81770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 87996
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 73322
AURA 2012-4
Błądząc w zakamarkach pamięci
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 67511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 77308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Czynności poprzedzające wypiek
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76967
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-5
Biocydy ekologiczne w ochronie włókien naturalnych. Cz. I
Judyta Walentowska
Joanna Foksowicz -Flaczyk
nr katalogowy: 51962
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-6
Technika na co dzień
nr katalogowy: 120503
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Zapewnienie jakości przetworów mięsnych podczas magazynowania
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99379
AURA 2021-12
Migdały – niepowtarzalny aromat i smak Świąt Bożego Narodzenia
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 134981
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Nos – nasz osobisty, wysokowydajny system klimatyzacji i potężny obrońca
Walter Hugentobler
nr katalogowy: 140434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 84387
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OGŁOSZENIA DROBNE szukaj także na www.ppic.pl
nr katalogowy: 85543
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Problemy trójwarstwowego montażu okien
Jerzy Płoński
nr katalogowy: 63319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Aktualne metody optymalizacji produkcji piw bezalkoholowych pod kątem zapewnienia im właściwych cech sensorycznych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 75483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Wartość odżywcza i walory zdrowotne płatków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Podstawowe parametry określające jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 55910
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
Zapach a zdrowie – rozmowa z dr hab. inż. Mirosławem Szyłak-Szydłowskim, prof. PW
nr katalogowy: 139082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Wyniki kontroli jakości handlowej miodów
nr katalogowy: 148659
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Analiza zmian składu chemicznego oleju z orzechów włoskich tłoczonego na zimno w trakcie przechowywania w różnych temperaturach
Joanna Banaś
nr katalogowy: 123971
10.15199/62.2019.12.21
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Rozwój mikroflory psychrofilnej i psychrotrofowej w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 67052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
AURA 2011-9
Fenomeny przyrodniczych zjawisk
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 62119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 79492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Domowy cydr – sekrety fermentacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149866
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Porowate materiały poliuretanowe do zastosowań w diagnostyce medycznej
Andrzej S. Swinarew
Maciej Muskus
Jadwiga Gabor
Jarosław Paluch
Magdalena Popczyk
Beata Swinarew
Arkadiusz Stanula
Klaudia K. Kubik
Hubert Okła
Barbara Liszka
nr katalogowy: 118595
10.15199/62.2019.2.13
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 111509
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 83184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Z parą czy pod ciśnieniem?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 60141
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 78955
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-2
Detekcja gazów w ładowalniach akumulatorów
Michał Domin
nr katalogowy: 124802
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-3
Lateksowa czy ceramiczna
Lidia Czubowicz
nr katalogowy: 122348
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 131267
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
MADE IN POLAND
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 138743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Woda w przemyśle spożywczym analiza wybranych zastosowań
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108783
10.15199/65.2017.8.5
woda do picia
przemysł spożywczy
dezynfektant
woda elektrolizowana
water for drinking
food industry
disinfectant
electrolysis water
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość farszów i wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 84411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna pieczywa
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 73904
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Jak pić wino. Smak
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 60712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Po szabasowe chały – na Redutową
Renata Zawadzka –
Ben Dor
nr katalogowy: 60036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Rzemiosło i (to) artyzm
Magdalena Mart
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 74633
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Pleśnie ciepłooporne w przetwórstwie owoców i warzyw
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 54913
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Centrum dowodzenia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 96443
CHŁODNICTWO 2016-6
Czas na czyszczenie i dezynfekcję klimatyzacji
nr katalogowy: 99424
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Włókniny z włóknem aktywnym na wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 99036
10.15199/60.2016.06.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Wino. Domowy cydr – enzymy, siarka i pożywki
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 147668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dojrzewanie cydru (FJM)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 151748
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-4
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 90404
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Ranking konkurencyjności polskich i unijnych przedsiębiorstw budowlano-montażowych
M. W. Zdyb
nr katalogowy: 2835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-3
Analiza zjawisk w układach falowników z wyjściowym szeregowym obwodem rezonansowym
Jan MUĆKO
nr katalogowy: 18411
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Czasowo-częstotliwościowa analiza sygnałów (Encyklopedia Przeglądu Elektrotechnicznego
Remigiusz J. RAK
Andrzej MAJKOWSKI
nr katalogowy: 3742
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Analiza sensoryczna w opracowywaniu nowych produktów
T. Kołczak
B.E. Kupiec
nr katalogowy: 6996
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-6
Analiza metod oceny szczelności pokryć dachowych z wyrobów rolowych
Barbara Francke
nr katalogowy: 106528
10.15199/33.2017.06.02
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH