Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-4
Oznaczanie stężenia zapachu metodą olfaktometrii terenowej
Mirosław Szyłak-Szydłowski
nr katalogowy: 119694
10.15199/17.2019.4.3
odory
odorymetria
olfaktometria terenowa
stężenie zapachu
uciążliwość zapachowa
field olfactometry
odorimetry
odour
odour concentration
odour nuisance
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Magazynowanie i przechowywanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 80780
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-1
Wpływ materiału rur polietylenowych na jakość wody
Anna Musz
Beata Kowalska
Marcin K. Widomski
nr katalogowy: 89062
10.15199/17.2015.1.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-4
Detekcja amoniaku w chłodniach i maszynowniach chłodniczych
Michał Domin
nr katalogowy: 125724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Metodyka oceny sensorycznej surowców i produktów młynarskich
nr katalogowy: 114141
CHŁODNICTWO 2020-4
Detekcja amoniaku w chłodniach i maszynowniach chłodniczych
Michał Domin
nr katalogowy: 127763
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Smakowitość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
AURA 2021-1
Jakość powietrza w domu jednorodzinnym w technologii drewnianej – studium przypadku
Monika ZAŁUSKA
nr katalogowy: 130002
10.15199/2.2021.1.1
jakość powietrza
zanieczyszczenia powietrza
pyły zawieszone
dwutlenek węgla
wilgotność względna
temperatura powietrza
dom jednorodzinny
air quality
air pollution
suspended dust
carbon dioxide
relative humidity
air temperature
single-family house
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Aromaty spożywcze - zalety i wady
Bolesław Hoffmann
nr katalogowy: 79477
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Nowości
nr katalogowy: 23013
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Środki ochrony dróg oddechowych
Robert Kozela
nr katalogowy: 54729
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Porozmawiajmy o smaku i zapachu
nr katalogowy: 78295
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania aromatyczne
Marian Feldman
Jadwiga Szabla
nr katalogowy: 18037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Święcone w pałacu
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 4086
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
MATERIAŁY-URZĄDZENIA - TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 2839
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Olej rzepakowy - jego wartość żywieniowa i użytkowa
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 45697
OPAKOWANIE 2023-9
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery – część 18.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 145045
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-18
To, co najcenniejsze
hp
nr katalogowy: 5510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 140162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 140162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Smak i zapach kawy
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 78298
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-5
Badania stężenia dwutlenku węgla w sali dydaktycznej
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA - FIEDORUK
nr katalogowy: 44229
OPAKOWANIE 2004-2
Gra światła w zamknięciu butelki do perfum marki Cindy Crawford
L.F.
nr katalogowy: 3138
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-7-8
Klasyfikacja domowych stacji doczyszczania wody
MAŁGORZATA PERCHUĆ
MAŁGORZATA ROWIŃSKA
nr katalogowy: 9292
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Radon - naturalny czynnik rakotwórczy na stanowiskach pracy
Krzysztof Kozak
Jadwiga Mazur
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 114549
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Porozmawiajmy o smakach i kolorach
nr katalogowy: 148029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Jak pić wino. Zapach
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 60046
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-4
EEA: epidemia „oczyściła” powietrze z zanieczyszczeń pochodzących z ruchu drogowego
nr katalogowy: 126060
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Usuwanie azotu w biologicznych reaktorach membranowych (MBR) - doświadczenia zagraniczne i badania własne
Ewa Witkowska
nr katalogowy: 45666
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Nagroda Jamesa Dysona 2022 dla Polaków!
nr katalogowy: 141256
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie przeciwutleniaczy w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Wpływ układu przemiału i intensywności rozdrabniania ziarna na wydajność i skład chemiczny produktów przemiału
Elżbieta KONIECZNA
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 6333
CHŁODNICTWO 2016-5
Preparaty do dezynfekcji i czyszczenia klimatyzacji Rectorseal
nr katalogowy: 98553
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Laserowa spektroskopia absorpcyjna z wykorzystaniem kwantowych laserów kaskadowych do detekcji amoniaku w zakresie długofalowej podczerwieni
Jacek WOJTAS
Zbigniew BIELECKI
Dariusz SZABRA
Janusz MIKOŁAJCZYK
nr katalogowy: 133577
10.15199/48.2021.10.30
laserowa spektroskopia absorpcyjna
kwantowe lasery kaskadowe QCL
wykrywanie amoniaku NH3
laser absorption spectroscopy
infrared spectroscopy
quantum cascade lasers QCL
ammonia detection NH3.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Wzbogacenie drożdży Saccharomyces cerevisiae w miedź, żelazo i mangan
BARBARA M. DOLIŃSKAa
*
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HENRYK GÓRECKI
FLORIAN RYSZKA
nr katalogowy: 41708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 81200
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 83006
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-4
Analiza stężenia wodoru w wyrobach wykonanych ze stali gat. 41Cr4 Analysis of the hydrogen concentration in the products made of steel grade 41Cr4
MARIA SOZAŃSKA
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
ANDRZEJ KIEŁBUS
ADRIAN MOŚCICKI
MACIEJ HAJDUGA
nr katalogowy: 105018
10.15199/40.2017.4.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-11
Zapach pod kontrolą. Studium przypadku
JOANNA JAGŁA
KAZIMIERZ KWIRĘG
nr katalogowy: 31460
AURA 2007-9
Sinice i ich toksyny w uzdatnianiu wód
ANDRZEJ KABZIŃSKI
nr katalogowy: 29528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Gorące nowości
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 23279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
W barwach proroka Mahometa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 40348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Gorzka jak indiański los
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 38765
OPAKOWANIE 2008-10
Bakteriocyny jako składniki opakowań o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 38589
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-7
Biostabilizacja podszewek tkaninowych do obuwia Część I
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 36922
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Efektywność pracy kolumn karbonizacyjnych
HENRYK KONECZNY
nr katalogowy: 107096
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
WIEŚCI IX–X 2023 KONOPNE
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 145713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Syntetyczne barwniki organiczne w technologii żywności
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 29253
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Aromaty spożywcze najnowsze trendy w produkcji i zastosowaniu
MAREK DRURI
nr katalogowy: 37389
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Pomiary zapachu przy ustalonej emisji
KRYSTYNA KOSTYRKO
nr katalogowy: 35081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
AURA 2014-7
Nowy pochłaniacz tlenu - wynalazek badaczy z UEP
nr katalogowy: 85237
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-3
Rekomendowane przez technologów... Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
Marta Brzozowska-Lipko
nr katalogowy: 90253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 90819
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Emisja bioaerozolu z mechaniczno-biologicznej oczyszczalni ścieków
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 44470
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Wpływ pyłów emitowanych przez cementownie na gleby i rośliny
KRYSTYNA DUBEL
nr katalogowy: 107627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Piece konwekcyjno-parowe w gastronomii. Wielofunkcyjne urządzenia grzejne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 116444
OPAKOWANIE 2017-2
Zapach druku
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 104229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 94511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 93334
AURA 2023-5
Krótka historia jakości wody do picia
Paweł Cieślar
nr katalogowy: 143130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Lipooksygenazy a stabilność sensoryczna piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 67226
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu
Halina Makała
nr katalogowy: 99845
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
AURA 2023-5
Krótka historia jakości wody do picia
Paweł Cieślar
nr katalogowy: 143130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
W poszukiwaniu straconego zapachu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Indeks glikemiczny pieczywa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 88781
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Explosion limits in hydrogen sulfide/air mixtures Granice wybuchowości mieszanin siarkowodoru z powietrzem
Andrzej Gawdzik
Józef Wróbel
Alicja Gawdzik
Paweł Ratuszny
Jarosław Gawdzik
nr katalogowy: 88961
10.15199/62.2015.1.8
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 78339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 90378
ELEKTROINSTALATOR 2022-9
PRODUKTY
nr katalogowy: 139245
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
III Edycja Targów Spożywczych Centrum Polska
nr katalogowy: 85193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
10 lat działalności Muzeum dla Chleba
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 56369
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
EKSTRAKT DROŻDŻOWY - SKĄD TEN SMAK ?
nr katalogowy: 78771
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Nowości
nr katalogowy: 51629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Wyniki kontroli pieczywa
nr katalogowy: 145831
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kinetyka procesu biosorpcji jonów Cr(III) przez niebieskozieloną algę Spirulina maxima
AGNIESZKA ZIELIŃSKA
KATARZYNA CHOJNACKA
nr katalogowy: 49083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
Wpływ parametrów procesu na reakcję hydroformylowania propylenu z recyrkulacją cieczy
WILHELM J. TIC
nr katalogowy: 47378
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
Wydzielanie rtęci z solanki na żelazie metalicznym
JOANNA KLUCZKA
nr katalogowy: 47376
AURA 2005-10
TAJEMNICE ZDROWIA. SELEN - TAJEMNICZO WSZECHSTRONNY
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8538
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA POWSTAWANIE zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 146360
zapach knura
androstenon
skatol
kastracja
boar taint
androstenone
skatole
castration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-4
Chemiczne i mechaniczne efekty w oddziaływaniu wodoru ze stalą
G. Schmitt
nr katalogowy: 2897
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-7-8
Wpływ kondycjonowania osadów nadmiernych na stężenie lotnych kwasów tłuszczowych w procesie stabilizacji beztlenowej
JANUARY BIEŃ
IWONA SZPARKOWSKA
nr katalogowy: 9294
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-2
Stężenie tlenu rozpuszczonego a efektywność eliminacji związków węgla, azotu i fosforu (MBSBBR)
MONIKA ZUBROWSKA-SUDOŁ
JOLANTA PODEDWORNA
nr katalogowy: 1296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
ELEKTROINSTALATOR 2022-6
WODÓR – ZIELONE ZŁOTO JAK I DLACZEGO, CZYLI TECHNOLOGIE WYTWARZANIA WODORU - cz.2
Sebastian Kozikowski
Krzysztof Szymlek
nr katalogowy: 138133
ELEKTROINSTALATOR 2022-6
WODÓR – ZIELONE ZŁOTO JAK I DLACZEGO, CZYLI TECHNOLOGIE WYTWARZANIA WODORU - cz.2
Sebastian Kozikowski
Krzysztof Szymlek
nr katalogowy: 138133
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of polymer inclusion membranes in processes for metal ion transport. Zastosowanie polimerowych membran inkluzyjnych w procesach transportu jonów metali
Monika Baczyńska
Magdalena Regel-Rosocka
Maciej Wiśniewski
nr katalogowy: 77324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Aroma design
Anita Romanowska
nr katalogowy: 78880
OPAKOWANIE 2019-9
Gracja i elegancja: włoskie perfumy w kartonie Sappi
nr katalogowy: 122565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 95800
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Gdy w grę wchodzi bezpieczeństwo, wymiana ma decydujące znaczenie
Rafał Hrynyk
nr katalogowy: 101168
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Nos – nasz osobisty, wysokowydajny system klimatyzacji i potężny obrońca
Walter Hugentobler
nr katalogowy: 140434
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Proces wędzenia
Katarz yna Tkacz
Adam Więk
nr katalogowy: 71991
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Powalczmy z hipercholesterolemią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 110291
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-4
Otrzymywanie silnie zdyspergowanej krzemionki z roztworów metakrzemianu sodowego w środowisku rozpuszczalnika organicznego
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
nr katalogowy: 107236
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Stężenie jonów cynku i magnezu w brzeczce słodowej o różnej zawartości ekstraktu
Aleksander Poreda
Ynwie Van Ackere
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 90190
10.15199/64.2015.3.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-3
Wpływ sposobu prowadzenia procesu utleniania zanieczyszczeń wody przy użyciu ClO2 na stężenie ubocznych produktów po procesie
Wiesław Zymon
nr katalogowy: 90015
10.15199/17.2015.3.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Perspektywy długoterminowego zastosowania elektrolitycznej metody dezynfekcji jonami miedzi i srebra do usuwania bakterii Legionella występujących w wodzie w wewnętrznych instalacjach wodociągowych budynków
Renata Matuszewska
Maciej Szczotko
nr katalogowy: 123092
10.15199/17.2019.10.2
woda
Legionella
dezynfekcja
srebro
miedź
water
Legionella
disinfection
silver
copper
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-3
Stężenie dwutlenku węgla w powietrzu wewnętrznym w sali wykładowej - studium przypadku
DOROTA ANNA KRAWCZYK
nr katalogowy: 112832
10.15199/9.2018.3.6
jakość powietrza wewnętrznego
wentylacja
obiekty edukacyjne
stężenie dwutlenku węgla
symulacje
indoor air quality (IAQ)
ventilation
educational buildings
carbon dioxide concentration
symulations
OPAKOWANIE 2009-7
Papiery tłuszczoszczelne
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 45841
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Benzen
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 45810
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Intensywność wrażeń
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 75771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 89616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-8
Fermentacja z mikrofiltracją
ANDRZEJ B. JARZĘBSKI
JANUSZ J. MALINOWSKI
nr katalogowy: 107116
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 86865
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-12
Mikroprocesorowy układ pobierania próbek powietrza z oddechu ludzkiego
Dariusz Szabra
Artur Prokopiuk
Dominika Majsterek
Anna Zając
nr katalogowy: 88555
10.15199/ELE-2014-216
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Techniki drukowania opakowań artykułów spożywczych
Agata Ruszkowska
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 104686
10.15199/65.2017.3.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Inaktywacja przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris za pomocą dwutlenku chloru w zawiesinach modelowych
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Chodkiewicz
nr katalogowy: 67223
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metod geostatystycznych do interpolacji intensywności zapachów emitowanych z zakładów przemysłowych
Izabela Sówka
Maria Skrętowicz
Alicja Nych
Paweł Zwoździak
Jerzy Zwoździak
nr katalogowy: 59917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
W poszukiwaniu straconego zapachu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 78296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Pieprzno i szafranno
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-12
Termoutwardzalne lateksy akrylanowe z reaktywnymi ugrupowaniami
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 28306
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-8
Wpływ dezintegracji osadu nadmiernego suchym lodem na uwalnianie materii organicznej i nieorganicznej
Ewelina Nowicka
Alicja Machnicka
nr katalogowy: 86160
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Oznaczenie fibrynogenu metodą immunoenzymatyczną w czujniku mikroprzepływowym
Anna BARANIECKA
Beata KAZIMIERCZAK
Marianna GÓRSKA
Konrad DUDZIŃSKI
MarekDAWGUL
Jerzy KRUK
Dorota PIJANOWSKA
Władysław TORBICZ
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 71349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Bakterie fermentacji mlekowej - zagrożenie w przemyśle owocowo-warzywnym
Jan Iciek
Edyta Chmal-Fudali
Aneta Antczak
nr katalogowy: 65496
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie Bacillus megaterium w solubilizacji fosforu
Małgorzata Labuda
Agnieszka Saeid
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 68168
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Technologia unieszkodliwiania osadów ściekowych przy zastosowaniu metody hydrofitowej
Hanna Obarska Pempkowiak
Katarzyna Kołecka
nr katalogowy: 74522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Wpływ wybranych anionowych i niejonowych związków powierzchniowo czynnych na pracę osadu czynnego
Bogdan Wyrwas
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
nr katalogowy: 58895
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Najwyższe dopuszczalne stężenia czynników chemicznych w środowisku pracy po wejściu Polski do Unii Europejskiej
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
Sławomir Czerczak
nr katalogowy: 58200
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Kinetics of a consecutive reaction. Part 1. Irreversible first-order reactions Kinetyka reakcji następczej. Cz. I. Nieodwracalne reakcje I rzędu
Józef Głowiński
Tadeusz Słonka
Piotr Falewicz
Dawid Grzesiak
Magdalena Klakočar-Ciepacz
nr katalogowy: 104657
10.15199/62.2017.3.22
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-7
Badania skuteczności trzystopniowej domowej baterii filtrów wyposażonej w lampę UV-C
Agnieszka Rożej
Dariusz Kowalski
Beata Kowalska
nr katalogowy: 92535
10.15199/17.2015.7.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Chleb kaszubski
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 49450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 82216
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Alkohol metylowy
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 45110
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 44492
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-2
Kadm
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 41610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Jak mierzyć zapach?
Marek Drur
nr katalogowy: 46500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
O smakach i zapachach w kuchni Karola Okrasy
nr katalogowy: 78297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 76288
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-3
Komputery wykorzystają zmysły w nowy sposób
nr katalogowy: 75407
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Zapomniany smak baraniny
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 58741
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
TOP 10 - czyli 10 najlepszych piw IPA warzonych w Niemczech
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 125135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 89122
OPAKOWANIE 2021-3
Toyo Printing Inks: farby dla opakowań spożywczych
nr katalogowy: 130912
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Ocena oddziaływania zapachowego wybranego zakładu chemicznego z zastosowaniem olfaktometrii dynamicznej oraz badań modelowych i ankietowych
Izabela Sówka
Maria Skrętowicz
Jerzy Zwoździak
Mirosław Szklarczyk
Alicja Nych
Paweł Zwoździak
Grażyna Wojnicz
nr katalogowy: 60223
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Alkohole wyższe w destylatach rolniczych
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maciej Stanisz
Ewelina Sapińska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 56540
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-3
Przegląd technik formowania nanowłókien. Część 2b. Elektroprzędzenie z roztworu polimeru
WIESŁAWA BENDKOWSKA
nr katalogowy: 33988
GOSPODARKA WODNA 2008-1
Rzeka Śląska Ochla jako wskaźnik czystości środowiska
ANNA JANKOWSKA
MIECZYSŁAW SZUSTAKOWSKI
nr katalogowy: 32275
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-7
Oksyetylenowanie kwasu stearynowego. Optymalizacja procesu i ocena produktów
MAREK LUKOSEK
nr katalogowy: 28091
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-11
Karbonizacja solanki amoniakalnej o większych stężeniach chlorku sodu i amoniaku
HENRYK KONECZNY
EUGENIUSZ FOSS
HENRYK KALKA
nr katalogowy: 107538
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 1. Parametry mikroklimatu
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI4)
nr katalogowy: 81856
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-8
Ocena skuteczności elektrolitycznej metody dezynfekcji jonami miedzi i srebra zastosowanej do eliminacji bakterii z rodzaju Legionella z instalacji wody ciepłej
nr katalogowy: 78401
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-11
Technologie usuwania azotu z wód pofermentacyjnych Część II. Zastosowanie metody osadu czynnego w warunkach ograniczonego stężenia tlenu
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Agnieszka Cydzik-Kwiatkowska
Dorota Kulikowska
Irena Wojnowska-Baryła
nr katalogowy: 55670
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Ozon - jego właściwości i możliwości zastosowania w zabiegach dezodoryzacji i dezynfekcji pomieszczeń przetwórstwa mięsa i przechowywania wyrobów
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 118344
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-10
Monitorowanie stężenia w reaktorze z ciągłym mieszaniem na podstawie pomiaru temperatury przy użyciu algorytmu o zmiennym wzmocnieniu
PRZEMYSŁAW HAWRO
TADEUSZ KWATER
nr katalogowy: 116696
10.15199/13.2018.10.8
model reaktora
algorytm
jakość monitorowania
reactor model
algorithm
monitoring quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Niebezpieczeństwo pożarowo-wybuchowe spowodowane przez butle z tlenem
Marzena Półka
Szymon Ptak
Bożena Kukfisz
Marek Woliński
nr katalogowy: 114923
10.15199/62.2018.7.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-10
Otrzymywanie czystego siarczanu glinu z popiołów turoszowskich
JAN BŁASZCZAK
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
MAREK MAIK
nr katalogowy: 43035
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Pestycydy a środowisko - fakty i mity
WIESŁAW MOSZCZYŃSKI
KRYSTYNA CHRUŚCIELSKA
nr katalogowy: 42671
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-3
Kryzys energetyczny nadchodzi
MACIEJ CHORZELSKI
nr katalogowy: 33862
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-6
Kemicond - nowa technologia chemicznego kondycjonowania osadów ściekowych
Paweł Konieczny
nr katalogowy: 26940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Wpływ obecności benzenu, toluenu i ksylenów na biochemiczne przemiany azotu i jego stężenie w ściekach oczyszczonych
BOŻENA MROWIEC
nr katalogowy: 35028
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
Czy metale nanokrystaliczne są bardziej odporne na korozję?
ANDRZEJ KRÓLIKOWSKI
nr katalogowy: 25501
AURA 2007-1
Potencjalne zagrożenie - Broń chemiczna zatopiona w Bałtyku po II wojnie światowej
LEONARD NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 23240
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Wpływ struktury emulsji na ich właściwości reologiczne
ZDZISŁAW KEMBŁOWSKI
JERZY SĘK
KAMILA KRYNKE
nr katalogowy: 28840
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Jak należy rozumieć sformułowanie: wysoki/niski indeks glikemiczny środka spożywczego?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 103065
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Przyprawy i ich ekstrakty w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 50751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Aromaty naturalne wyizolowane z surowców roślinnych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 44555
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
Ropa naftowa
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 46742
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Zgrillowani?
Irena Fober
nr katalogowy: 121335
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Chmielowe akcenty smakowo-zapachowe w piwie? No problem, ale ...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102276
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Zastosowanie badań ankietowych do określenia uciążliwości zapachowej na terenach przyległych do przemysłowych źródeł emisji odorów
IZABELA SÓWKA
JERZY ZWOŹDZIAK
ALICJA NYCH
MIROSŁAW SZKLARCZYK
MARIA SKRĘTOWICZ
PAWEŁ ZWOŹDZIAK
nr katalogowy: 51375
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of field inspections and inverse distance weighted method to assess the odor impact of a selected pig farm. Zastosowanie badań terenowych oraz metody ważonych odwrotności odległości do oceny zapachowego oddziaływania wybranej fermy hodowli świń
Izabela Sówka
Zygmunt Kowalski
Maria Skrętowicz
Agnieszka Makara
Piotr Sobczyński
Katarzyna Stokłosa
nr katalogowy: 77373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-6
Analiza fizykochemiczna próbek aerozolu olejowego z przemysłowych i laboratoryjnych instalacji sprężonego powietrza
HENRYK J. LUCKNER
ANNA CHODOROWSKA
WIESŁAW LISOWSKI
HELENA KUCHARSKA
nr katalogowy: 43616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-12
Alkilowanie butan-1,4-diolu chlorkiem allilu w układzie woda-toluen
nr katalogowy: 43369
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-7
Zastosowanie czynników kompleksujących w procesie usuwania kadmu(II) z roztworów wodnych
DOROTA KOŁODYŃSKA
ZBIGNIEW HUBICKI
nr katalogowy: 36677
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Usprawnienie procesu oczyszczania wód dołowych kopalń rud rejonu bytomskiego
JANUSZ GIRCZYS
IWONA KUPICH
JOLANTA SOBIK-SZOŁTYSEK
nr katalogowy: 35010
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Jony magnezu obecne w wodzie technologicznej a stężenie jonów magnezu i cynku w brzeczce słodowej
Aleksander Poreda
Aneta Walczak
nr katalogowy: 92026
10.15199/64.2015.6.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Studies on quantitative and qualitative changes in dissolved inorganic carbon content in a river drainage area Badania zmian ilościowych i jakościowych rozpuszczonego węgla nieorganicznego w strefie drenażu rzecznego
Stanisław Chmiel
Stanisław Hałas
Justyna Janusz
Sławomir Głowacki
Andrzej Trembaczowski
nr katalogowy: 91693
10.15199/62.2015.6.27
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Wielkości wybranych stężeń zanieczyszczeń w ściekach bytowych odpływających z terenów wiejskich
Piotr Bugajski
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 38115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Oczyszczone ścieki źródłem kwasów humusowych w wodach powierzchniowych
JANUSZ PEMPKOWIAK
HANNA OBARSKA-PEMPKOWIAK
MAGDALENA GAJEWSKA
DAWID RUTA
nr katalogowy: 35033
AURA 2018-1
Kropla życia
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 111795
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Olio capitale czyli z oliwą za pan brat
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 44377
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
WYNALAZCZYNI 2011 - Kandydatka
nr katalogowy: 61009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Powtarzalność parametrów ciast chlebowych przy zastosowaniu kultur starterowych
Witold Krusz
nr katalogowy: 56912
AURA 2020-9
Lato o zapachu tulipanowca amerykańskiego, pioniera w dendroflorze Europy
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 127936
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Akumulacja tlenu w zawiesinie drożdży Saccharomyces cerevisiae w kolumnach barbotażowych i reaktorach airlift z cyrkulacją zewnętrzną
BOŻENNA KAWALEC-PIETRENKO
DONATA KONOPACKA-ŁYSKAWA
IWONA HOŁOWACZ
nr katalogowy: 33001
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH